Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι εννοείς φίλε ανώνυμε ότι λέμε ψέματα????

Όχι φίλε μου, εννοώ ότι αν δεν έχεις ολοκληρωμένη εικόνα, δε μπορείς να βγάλεις σωστά συμπεράσματα. Μπορεί να πέτυχες μερικούς πωλητές, που έστελναν Ελλάδα και τώρα όχι. Αυτό γινόταν πάντα. Έχουμε στοιχεία ότι άλλαξε σημαντικά το ποσοστό αυτών που δε στέλνουν και το λόγο;

Την καλημέρα μου.

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Όχι φίλε μου, εννοώ ότι αν δεν έχεις ολοκληρωμένη εικόνα, δε μπορείς να βγάλεις σωστά συμπεράσματα. Μπορεί να πέτυχες μερικούς πωλητές, που έστελναν Ελλάδα και τώρα όχι. Αυτό γινόταν πάντα. Έχουμε στοιχεία ότι άλλαξε σημαντικά το ποσοστό αυτών που δε στέλνουν και το λόγο;

Την καλημέρα μου.

"Πέτυχα" πωλητές που αγοράζω κινητά από το 2008 στο ebay, τουλάχιστον 5 από τους 15 που ακολουθώ με αγορές συγκεκριμένων αντικειμένων μαζί με κινητά και έχω δώσει στο κάθε ένα τους από 300-500€ τόσα χρόνια.....

"Πέτυχα" πωλητές που αγοράζω κινητά από το 2008 στο ebay, τουλάχιστον 5 από τους 15 που ακολουθώ με αγορές συγκεκριμένων αντικειμένων μαζί με κινητά και έχω δώσει στο κάθε ένα τους από 300-500€ τόσα χρόνια.....

Τότε (αν θέλεις και μπορείς φυσικά, για πληροφοριακούς λόγους), κάνε τους καμιά ερώτηση του στυλ "Γιατί βρε παιδιά δε στέλνετε Ελλάδα τώρα, που είχα ψωνίσει στο παρελθόν από σας και ήθελα να ξαναπαραγγείλω", να ξέρουμε γιατί άλλαξαν.

Σίγουρα δε θα είναι κανόνας η απάντησή τους, αλλά βοηθάει να σχηματίσουμε μια εντύπωση.

Τότε (αν θέλεις και μπορείς φυσικά, για πληροφοριακούς λόγους), κάνε τους καμιά ερώτηση του στυλ "Γιατί βρε παιδιά δε στέλνετε Ελλάδα τώρα, που είχα ψωνίσει στο παρελθόν από σας και ήθελα να ξαναπαραγγείλω", να ξέρουμε γιατί άλλαξαν.

Σίγουρα δε θα είναι κανόνας η απάντησή τους, αλλά βοηθάει να σχηματίσουμε μια εντύπωση.[/ Οκ θα το κάνω

Καλά Χριστούγεννα σε όποιον περιμένει... Α και ζητάτε αδιαβροχες συσκευασίες γιατί τα δέματα περιμένουν εξω

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Καλά Χριστούγεννα σε όποιον περιμένει... Α και ζητάτε αδιαβροχες συσκευασίες γιατί τα δέματα περιμένουν εξω

Για πες, είδες το χώρο που τα φυλάνε; :)

Πάντως, από τη δική μου μικρή εμπειρία, το βελγικό ταχυδρομείο είναι γρήγορο, το ελβετικό και το σουηδικό αξιοπρεπή και το ολλανδικό... πίνει μπάφους και παίζει pro. Εννοώ ότι δεν πρέπει να φταίει μόνο το ελληνικό τελωνείο.

Τα πιο πρόσφατά μου:

Tv box, που παράγγειλα για τον κουμπάρο μου, με βελγικό unregistered και tv box δικό μου, με βελγικό registered, ήρθαν σε λιγότερο από 2 εβδομάδες. Έχω κι ένα πακετάκι με ολλανδικό, που έχει κολλήσει στο

Τελευταίο γεγονός -- 2017-10-08 12:32 The item has arrived in the country of destination.

Μπορεί να είναι και τυχαίο, αλλά νομίζω ότι το ολλανδικό πάει συστημένο στο τελωνείο και κατασκηνώνει απέξω.

Για πες, είδες το χώρο που τα φυλάνε; :)

Πάντως, από τη δική μου μικρή εμπειρία, το βελγικό ταχυδρομείο είναι γρήγορο, το ελβετικό και το σουηδικό αξιοπρεπή και το ολλανδικό... πίνει μπάφους και παίζει pro. Εννοώ ότι δεν πρέπει να φταίει μόνο το ελληνικό τελωνείο.

Τα πιο πρόσφατά μου:

Tv box, που παράγγειλα για τον κουμπάρο μου, με βελγικό unregistered και tv box δικό μου, με βελγικό registered, ήρθαν σε λιγότερο από 2 εβδομάδες. Έχω κι ένα πακετάκι με ολλανδικό, που έχει κολλήσει στο

Τελευταίο γεγονός -- 2017-10-08 12:32 The item has arrived in the country of destination.

Μπορεί να είναι και τυχαίο, αλλά νομίζω ότι το ολλανδικό πάει συστημένο στο τελωνείο και κατασκηνώνει απέξω.

εμενα παντα κανει κανα 15 μερες να φτασει ελλαδα και απο εκει και περα απο 1 μηνα εως και 2 μηνες (με καποιες εξαιρεσεις που περνανε χωρις τελωνείο και ερχοντε σε 5 μερες αφου φτασει ελλαδα)

Στο διπλανό φόρουμ έπαιξαν φωτογραφίες. Η κατάσταση είναι πιο απελπιστική από ότι περιμένει κανείς. Μιλάμε για όλο το πάρκινγκ (μέγεθος ενός πολύ μεγάλου σουπερμάρκετ ή του ΟΑΚΑ) συν όλο το κτίσμα μέσα, που είναι ήδη πολύ μεγάλο. Ναι, περιμένουν εκτεθειμένα σε εξωτερικό χώρο

Μια πλήρης φόρτιση.

Στο διπλανό φόρουμ έπαιξαν φωτογραφίες. Η κατάσταση είναι πιο απελπιστική από ότι περιμένει κανείς. Μιλάμε για όλο το πάρκινγκ (μέγεθος ενός πολύ μεγάλου σουπερμάρκετ ή του ΟΑΚΑ) συν όλο το κτίσμα μέσα, που είναι ήδη πολύ μεγάλο. Ναι, περιμένουν εκτεθειμένα σε εξωτερικό χώρο
Δώσε λινκ...

Πολλή φημολογία, στοιχεία και τεκμηρίωση δε βλέπω...

ποιοι δεν στελνουν ρε παιδια?? ελαχιστες περιπτωσεις και η φαση ebay global shipping κανει ακομα καλυτερα τα πραγματα σε ακριβα προιοντα με dhl..

Δεκάδες tips & tricks σχετικά με Η/Υ, προγραμματισμό, hacking, software, hardware, linux και πολλά ακόμα...

εμενα παντα κανει κανα 15 μερες να φτασει ελλαδα και απο εκει και περα απο 1 μηνα εως και 2 μηνες (με καποιες εξαιρεσεις που περνανε χωρις τελωνείο και ερχοντε σε 5 μερες αφου φτασει ελλαδα)

Αν αναφέρεσαι στο ολλανδικό, τα ίδια παρατηρώ κι εγώ. Αν εννοείς ανεξαρτήτως μεταφορέα, μπορεί να παίζει ρόλο και το περιεχόμενο.

Κατάλαβα. Αν είναι έτσι, δεν είναι να απορούμε που κάποιοι σάκοι μένουν πίσω, τι FIFO να εφαρμόσει κανείς...

Θυμάμαι κάποιος είχε γράψει κάπου εδώ... τριγύρω (μάλλον στο νήμα με τον οδηγό αγορών από Κίνα) πριν λίγες εβδομάδες ότι σε συζήτηση με υπάλληλο των ΕΛΤΑ, όπου πήρε να ρωτήσει για το δέμα του, του είχαν πει ότι επικεντρώνουν την προσοχή τους κυρίως σε SG Post και PostNL.

Αν:

α) θυμάμαι καλά και

β) ισχύει όντως αυτό,

έχει βεβαίως κάποιο νόημα, καθώς οι 2 αυτές ήταν για χρόνια οι δημοφιλέστερες ταχ. εταιρίες για αγορές από Κίνα, και θα εξηγούσε και το γιατί οι υπόλοιπες είναι πιο... άνετες.

Για την ιστορία, και μένα από 4 δέματα αυτόν τον καιρό, όλα χαμηλής έως μέτριας αξίας (το πιο ακριβό γύρω στα €35), όλα unregistered και με CN, BPost κλπ (κανένα με SG, NL), τα 3 παραδόθηκαν μεταξύ 8(!) και 28 ημερών, και το ένα πάει για 50+...

Δώσε λινκ να δούμε και μεις μαν :p

Κάτι λίγο άσχετο, Δέματα με tracking της μορφής S0000123456789 με ποια υπηρεσία έρχονται?

Sent from my ONEPLUS A3010 using Tapatalk

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Μια πλήρης φόρτιση.

Δώσε λινκ να δούμε και μεις μαν :p

Κάτι λίγο άσχετο, Δέματα με tracking της μορφής S0000123456789 με ποια υπηρεσία έρχονται?

Κάνε ένα έλεγχο με 4PX.

Myphone.gr: Xiaomi Forum Moderator

Redmi Note 9 Pro 6-128 / 5020 mAh / 64mp / 30W Q.charge / 4G+

Guides Redmi Note 9 Pro & Xiaomi Guides

50121532128_76c8201c20_n.jpg

Αν αναφέρεσαι στο ολλανδικό, τα ίδια παρατηρώ κι εγώ. Αν εννοείς ανεξαρτήτως μεταφορέα, μπορεί να παίζει ρόλο και το περιεχόμενο.

ανεξαρτιτος μενει για μήνες στο τελονειο...... απο μια ζελατινα μεχρι πυρηνικό οπλό :lol:

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ο χρηστός και παναγία........ δεν παιζει να πάρω κατι ξανά....... καλύτερα χωρίς παρά έτσι

ευτυχώς εχω εναν φιλο που έχει μια εταιρεία στην βουλγαρια και πηγαινοερχεται οτι ειναι θα το παραγγέλνω σε αυτων... γιατι σε αυτη την χωρα το μονο που κανουν καλα ειναι να πεινουν frappe

Μια εικόνα χίλιες λέξεις...και ποιος ξέρει πόσα βρίσκονται σε άλλες αποθήκες. Που να μην υπήρχαν οι τριγωνικές που περνάνε αέρα. Πάντως με τέτοιο όγκο δεμάτων πάμε για νέα ρεκόρ καθυστερησεων.
Κάνε ένα έλεγχο με 4PX.
Ευχαριστώ!

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

Το banggood παντός με Priority πάει σφαίρα, παρέλαβα και άλλο δέμα σήμερα έκανε 16 μέρες από μέρα παραγγελίας άψογα αρκεί να συνεχίσει με τέτοιους χρόνους.

Περιμένω και ένα ακόμα τις επόμενες μέρες Xiaomi A1 :)

Τι καλά Χριστούγεννα!!! Εδώ σύμφωνα με την φωτογραφία θα πάμε πολλούς μήνες πίσω. Αλλά εκτός την καθυστέρηση οι ηλεκτρονικές συσκευές θα καταστραφούν έξω. Ίδη πολλές παραδόσεις έρχονται με σπασμένες τις συσκευασίες και τις συσκευές εννοείται.

Άνω Λιόσια χωματερή;

Ακριβώς αυτό σκέφτηκα όταν είδα την εικόνα στο αεροδρόμιο..

Τι καλά Χριστούγεννα!!! Εδώ σύμφωνα με την φωτογραφία θα πάμε πολλούς μήνες πίσω. Αλλά εκτός την καθυστέρηση οι ηλεκτρονικές συσκευές θα καταστραφούν έξω. Ίδη πολλές παραδόσεις έρχονται με σπασμένες τις συσκευασίες και τις συσκευές εννοείται.

σαν να σκεφτομαι μετα τα χρηστουγεννα (καλα εγω οτι ειναι να παρω τωρα μέσο βουλγαριας σφαιρααααααααααααα)

Ακριβώς αυτό σκέφτηκα όταν είδα την εικόνα στο αεροδρόμιο..

Κι εγώ το πέρασα για σκουπιδότοπο!

Αλλά μετά πρόσεξα ότι δεν υπερίπτανται γλάροι... :)

Για την ιστορία, το tv box μου, αξίας 35€, που παραλαμβάνω αύριο:

2017-10-23 09:37 M.D IRAKLEIOU KRITIS, ITEM ARR M.D IRAKLEIOU KRITIS <-- Σύνολο, 10 ημερολογιακές μέρες!

2017-10-23 08:20 IRAKLEIO K D, ITEM IN CONTA IRAKLEIO K D

2017-10-23 08:07 IRAKLEIO K D, ITEM ARR IRAKLEIO K D

2017-10-23 07:16 IRAKLEIO K D, ITEM UNLOADED

2017-10-23 06:20 IRAKLEIO K D, ITEM ARR IRAKLEIO K D

2017-10-22 12:34 KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM LOADED <-- Φορτώθηκε για Ηράκλειο Κυριακή!

2017-10-22 12:09 KENTRO DIALOGIS ATTIKIS, ITEM UNLOADED

2017-10-22 08:22 K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA), ITEM IN CONTA K.D.AERODROMIOU (SISTIMENA)

2017-10-22 05:12 RECEIVE ITEM AT OFFICE OF EXCHANGE <-- Έφτασε και σκαναρίστηκε Κυριακή!

2017-10-20 16:51 BELGIUM, SEND ITEM ABROAD

2017-10-20 16:51 Belgium, Departure to country of destination

2017-10-19 20:13 Belgium, Parcel is handled

2017-10-19 14:33 Belgium, bpost has received the item

2017-10-13 05:31 Item is announced / bpost received the information

Παίζει να ισχύει αυτό που ανέφερε ο w2o4ts εδώ:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7367020#post7367020

Edited by anonimos_

Κι εγώ το πέρασα για σκουπιδότοπο!

Αλλά μετά πρόσεξα ότι δεν υπερίπτανται γλάροι... :)

Παίζει να ισχύει αυτό που ανέφερε ο w2o4ts εδώ:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7367020#post7367020

Ειναι πολύ πιθανό να ισχύει αυτό που παραθέτεις από το άλλο μέλος, προσωπικά είμαι με ταχυδρομείο Σιγκαπούρης (αφορά κινητό) και έχω τόση αναμονή. (Την άλλη εβδομάδα κλείνω 60 ημέρες από την παραγγελία).

Συγνώμη για το Offtopic από τους Mods.

Κάνε ένα έλεγχο με 4PX.

Και αν δεν, κάνε μια δοκιμή και με το sky56