Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν διάβαζες το μηνυμα του φίλου πιο πανω

στο οποιο απάντησες και συμφώνησες κι εσύ λεει οτι εξαιτίας του παρελθόντος οι τελωνειακοί πλεον περνουν ενα ειδος εκδίκησης... Οσο για το αλλο ρωτα σε πμ μιας και τα χουμε γραψει τοσες φορες.

Καλα αυτο ειναι υπερβολη

Σιγα μην τίθεται θεμα εκδικητικότητας...

Η παράθεση που με βρισκει σύμφωνο επικεντρώνεται στο παρακατω σημειο που αναλύω και εγω στο μήνυμα μου.

μου είπε ότι ο λόγος που μπαίνουν ότι να ναι πακέτα στο τελωνείο (ακόμα και αυτα <22€) φταίμε καθαρά εμείς (+οι Κινέζοι) που έβαζαν τιμές σε όλα τα δέματα κάτω από 22.

Edited by telmusic

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Και ας πουμε ότι έμπαιναν ότι να ναι τιμές, πρέπει τώρα να βάζουν ότι να ναι χαράτσια; έτσι δουλεύει το κράτος; δηλαδή αν παλιά τα θύματα βιασμού δεν έβρισκαν δικαιοσύνη, τώρα πρέπει να καταδικαζεται όποιος κοιτάει στραβά; έτσι πάει;

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Καλα αυτο ειναι υπερβολη

Σιγα μην τίθεται θεμα εκδικητικότητας...

Η παράθεση που με βρισκει σύμφωνο επικεντρώνεται στο παρακατω σημειο που αναλύω και εγω στο μήνυμα μου.

Μα και αυτό υπερβολή είναι και συμφωνω απόλυτα με τον roid

Επίσης αν και μας βόλευε εμάς αυτο που γινόταν παλιότερα, γινόταν γιατί δεν έκαναν αυτοί σωστά την δουλειά τους κι οχι επειδή τους κοροϊδεύαμε εμείς οι απατεώνες.

Κινητο αξιας 80€, εσταλει με δηλωμενη αξια 50$ και παρεληφθη την περασμενη βδομαδα με εκτελωνιστικα συνολικα εξοδα 39€.

Στο αυτοκολλητο αναγραφει,

Στατιστικη αξια 100€

ΦΠΑ 24€

Τελη εκτελωνισμου και λοιπων επιβαρυνσεων 15€

Κινητο αξιας 80€, εσταλει με δηλωμενη αξια 50$ και παρεληφθη την περασμενη βδομαδα με εκτελωνιστικα συνολικα εξοδα 39€.

Στο αυτοκολλητο αναγραφει,

Στατιστικη αξια 100€

ΦΠΑ 24€

Τελη εκτελωνισμου και λοιπων επιβαρυνσεων 15€

Μαλλον αυτο το εντυπο ειναι στανταρ. Σε ολα το ιδιο βαζουν.

Με εκτιμηση Ευαγγελος.

Ημερομηνία & Ώρα Περιοχή Κατάσταση

14/6/2017, 03:58:53 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΜΟ

14/6/2017, 03:58:53 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΑΓΑΘΑ ΥΨΗΛΗΣ ΑΞΙΑΣ /ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΗ ΔΗΛΩΣΗ

10/6/2017, 23:18:47 ΕΛΛΑΔΑ-ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΚΑΤ) ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ

31/5/2017, 14:27:00 ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

31/5/2017, 13:38:00 ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ ΑΦΙΞΗ ΣΕ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

31/5/2017, 13:18:00 ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Παιδιά καλησπέρα, ξέρουμε την διαδικασία εκτελωνισμού;

Περιμένω τηλέφωνο, ειδοποίηση ή τους αναζητώ εγώ;

Τάμπλετ είναι από επιστροφή και αντικατάσταση

Προς ενημέρωση:

Τελικά παρελήφθη το tablet στις 17/07/2017 χωρίς καμία χρέωση. :D:D

Πως έγινε μην με ρωτάτε

Προς ενημέρωση:

Τελικά παρελήφθη το tablet στις 17/07/2017 χωρίς καμία χρέωση. :D:D

Πως έγινε μην με ρωτάτε

Μήπως διαπιστώσανε ότι όντως είναι από αντικατάσταση;

My mobile History:

ERICSSON GO118 -- ERICSSON GF768 -- ERICSSON T28s -- SONY ERICSSON P900 -- SONY ERICSSON G900 -- HTC LEGEND -- SAMSUNG GALAXY S3 mini -- SAMSUNG GALAXY S5 mini -- XIAOMI Mi5 -- XIAOMI Mi Mix 2s

σας ενημερωνω αδεφια:

RS832129235NL ο κωδικος μου

παρελαβα, δεν ειχε ανοιχτει, αυθαιρετα ενω εξω ελεγε τιμη 30 δολ,

οι εκτελωνιστες ειχανε υποθεσει στατιστικη τιμη 100 ευρω, ετσι γραψανε στα δικαιολογητικα εκτελωνισμου

αρα 24 ευρω φορος και 12 για την εκτελωνιστικη διαδικασια και το 3αρι δλδ συνολο 39 ευρω πληρωσα

περιεργως ακριβως 110 δολ ηταν η τιμη αγορας! πεσαν μεσα, ετυχε

χαχα, ετσι ξεαγχωνουμε τον συμφορουμιτη που διαβαζει ελπιζω(?)

καλημερα

Edited by mertaghon2

να πάρου samsung λέου,να σώσ την κεφαλή μ!!,

μα δε μ' αφήνει η htc που έχω στο..ε:Xε..στη ψχ μ!

Παιδια εχουν χαζεψει εντελος!!!!

Εστειλα το κινητο της νύφης μου(Redmi note 3) πισω στην Κινα πριν 2 μηνες γιατι ειχε χαλασει,το εφτιαξαν και ηρθε χθες αλλα της ζητανε 39 ευρω τελωνειο!!!!!!!

Πανε καλα?????

Τι μπορΕΙ να κανει για να μην πληρωσει αυτό το νταβατζιλικη?

Εστειλα το κινητο της νύφης μου(Redmi note 3) πισω στην Κινα πριν 2 μηνες γιατι ειχε χαλασει,το εφτιαξαν και ηρθε χθες αλλα της ζητανε 39 ευρω τελωνειο!!!!!!!

Πανε καλα?????

Μην διαμαρτύρεσαι πλήρωσε για τον φόρο που σου αναλογεί και την επόμενη φορά που θα κάνεις αγορα απο τρίτες χώρες να θυμηθείς ότι υπάρχει και ο παραγοντας τελωνειο.

Δηλαδη αν το στειλει 2 ή 3 φορες πισω, πρεπει να πληρωσει 2 και 3 φορες; Ποιος ληστης, ποιος εγληματιας στο δρομο, ποιος διαρρηκτης στο σπιτι σου σου κλεβει 2 ή 3 φορες το ιδιο πραγμα;

Μια πλήρης φόρτιση.

Μην διαμαρτύρεσαι πλήρωσε για τον φόρο που σου αναλογεί και την επόμενη φορά που θα κάνεις αγορα απο τρίτες χώρες να θυμηθείς ότι υπάρχει και ο παραγοντας τελωνειο.

Η πλακα είναι ότι το τηλ. ηταν αγορασμενο από το εξωτερικο με πληρωμένους φορους και μιας και βρίσκεται ολο το καλοκαιρι Ελλαδα ειπε να το στειλει από εδώ πισω στην Κινα για να της το φτιαξουν!

Απλα είναι τσομπανοι ντιπ οι του τελωνειου και βαρανε ότι να'ναι,η κοπελα στο ταχυδρομειο μου ειπε ότι όλα τα κιτρινα πακετακια από Κινα που ηρθαν τελευταια όλα από τελωνειο περασαν!

Edited by valsam

Η πλακα είναι ότι το τηλ. ηταν αγορασμενο από το εξωτερικο με πληρωμένους φορους και μιας και βρίσκεται ολο το καλοκαιρι Ελλαδα ειπε να το στειλει από εδώ πισω στην Κινα για να της το φτιαξουν!

Απλα είναι τσομπανοι ντιπ οι του τελωνειου και βαρανε ότι να'ναι!

Αν έχεις είδη πληρώσει νομιζω οτι μπορεις να ζητήσεις να επιστραφεί πίσω στο τελωνείο μαζί με τα σχετικά έγγραφα που αποδικνειουν το αληθές ώστε να σου αφαιρεθεί ο φόρος που σου επέβαλαν.

Κανε μια ερώτηση στο ταχυδρομείο δεν χάνεις τίποτα.

Αν έχεις είδη πληρώσει νομιζω οτι μπορεις να ζητήσεις να επιστραφεί πίσω στο τελωνείο μαζί με τα σχετικά έγγραφα που αποδικνειουν το αληθές ώστε να σου αφαιρεθεί ο φόρος που σου επέβαλαν.

Κανε μια ερώτηση στο ταχυδρομείο δεν χάνεις τίποτα.

ΝΟΜΙΖΕΙΣ?

Κακος νομιζεις όπως κακος νομιζα και'γω!

Aπο το πρωι εχω παρει Αθηνα στο τελωνειο πανω από 100 κλισεις και δεν το σηκωνουν!

Ποιον θα βρεις και που να βρεις το δικιο σου στο Ελλαντα?

Πανε καλα?????

οταν στο εστειλαν, στο εστειλαν μεσα στο κουτι του με τα παρελκομενα του? γιατι εγω στελνω κινητα στην κινα για επισκευη αλλα μονα τους, αν γινεται και χωρις την μπαταρια γτ τις κλεβουν ή τις αλλαζουν με αλλες ελλατωματικες (καλα παιδια οι κινεζοι) . Οταν λοιπον μου τα επιστρεφουν τους εχω πει, bubble paper μονο και τπτ αλλο, τυλιγμενο σε Α4 που να το λεει στα ελληνικα "ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟ" γτ οι τελωνειακοι θελουν χαρτζηλικι ρε φιλε!!!

With great power, comes great responsibility...

Πανε καλα?????

Δικό σου λάθος ειναι.

Στην επιστροφή προς την Κίνα έπρεπε θα τους έδινες τον κωδικό του προϊόντος μαζί με τα στοιχεία του εκτελωνισμου.

Εφόσον δεν το έκανες δεν μπορούν να γνωρίζουν ότι το πακέτο σου έχει ήδη εκτελωνηστει ( αν το έχεις εκτελωνησει φυσικά την.πρώτη φορά)

Δικό σου λάθος ειναι.

Στην επιστροφή προς την Κίνα έπρεπε θα τους έδινες τον κωδικό του προϊόντος μαζί με τα στοιχεία του εκτελωνισμου.

Εφόσον δεν το έκανες δεν μπορούν να γνωρίζουν ότι το πακέτο σου έχει ήδη εκτελωνηστει ( αν το έχεις εκτελωνησει φυσικά την.πρώτη φορά)

ένταξει μην τον σταυρωσουμε τον ανθρωπο....

Τώρα θα μάθουμε και την έννοια της "ετεροχρονικης υπερφορολογησης", 10 μήνες μετά.... Και να το κάνουμε γαργάρα και αυτο

Μια πλήρης φόρτιση.

ένταξει μην τον σταυρωσουμε τον ανθρωπο....
Ε όχι βέβαια.

Ενημερωτικά το έγραψα.

Στο μέλλον αν χρειαστεί θα ξέρει ώστε να μην την ξανά πατήσει

καλησπέρα, πήραν τα αυτιά μου ότι καταργήθηκε η χρέωση των 3 ευρώ στα δέματα που έρχονται με χρέωση 3 ευρώ.

είναι πρόσφατη οδηγία, χτες ή προχτές δόθηκε στα ΕΛΤΑ.

επειδή θα πάω αύριο να παραλάβω ένα δέμα με αυτή την χρέωση, ξέρει κανείς κάτι; κάποιο link ίσως; γκούγκλαρα αλλά δεν βρήκα κάτι.

και... δεν πρόκειται να μετρήσει ο λόγος μου στα ΕΛΤΑ έναντι του τελωνείου, ούτε θέλω να τσακωθώ για κάτι που άκουσα και δεν ξέρω αν ισχύει.

Στάλθηκε από το αυτοκίνητο μου χρησιμοποιώντας τα δάκτυλα μου.

καλησπέρα, πήραν τα αυτιά μου ότι καταργήθηκε η χρέωση των 3 ευρώ στα δέματα που έρχονται με χρέωση 3 ευρώ.

είναι πρόσφατη οδηγία, χτες ή προχτές δόθηκε στα ΕΛΤΑ.

επειδή θα πάω αύριο να παραλάβω ένα δέμα με αυτή την χρέωση, ξέρει κανείς κάτι; κάποιο link ίσως; γκούγκλαρα αλλά δεν βρήκα κάτι.

και... δεν πρόκειται να μετρήσει ο λόγος μου στα ΕΛΤΑ έναντι του τελωνείου, ούτε θέλω να τσακωθώ για κάτι που άκουσα και δεν ξέρω αν ισχύει.

Ενα λεπτο ρε φιλε, εσυ μας δινεις μια πληροφορια, καπου το πηραν τ αυτια σου λες, αλλα το γκουγκλαρεις και δεν βρισκεις κατι, δηλαδη απο που το ακουσες? Η εγκυκλιος παντως οτι το 3ευρω θα ειναι μονιμο σε οσα δεματα ερχονται απο τριτες χωρες ,ειτε εχουν δασμους φπα κλπ ειτε οχι, τους ηρθε την προηγουμενη εβδομαδα, και μαλιστα θα γινει 5 ευρω.

καλημέρα, ναι. άκουσα κάτι, δεν μπορώ να βρω αν ισχύει (το έγραψα ώστε να μην ξεκινήσει ράδιο αρβύλα) , και ρωτάω εδώ μήπως έχει ακούσει κανείς κάτι πάνω σε αυτό και βοηθηθούμε όλοι δίνοντας μας κάποιο στοιχείο.

Γεια σας παιδιά Εγώ περιμένω ένα δέμα το οποίο λέει πως έφυγε από ΗΠΑ 2 Ιουλίου με usps ενώ στο σάιτ των Ελτα λέει ακόμα παραλαβή πελάτη από εξωτερικό... Επίσης ένα άλλο δέμα με ems λέει ότι έχει φτάσει Ελλάδα από 9 Ιουλίου Ενώ στα Ελτα λέει ακόμα αποστολή αντικειμένου στο εξωτερικό ... Πόσο να περιμένω ακόμα παιδιά; Το ems ειδικά λέει στην σελίδα τους για κάθε 1 ημέρα καθυστέρηση 6 ευρώ αποζημίωση...

Γεια σας παιδιά Εγώ περιμένω ένα δέμα το οποίο λέει πως έφυγε από ΗΠΑ 2 Ιουλίου με usps ενώ στο σάιτ των Ελτα λέει ακόμα παραλαβή πελάτη από εξωτερικό... Επίσης ένα άλλο δέμα με ems λέει ότι έχει φτάσει Ελλάδα από 9 Ιουλίου Ενώ στα Ελτα λέει ακόμα αποστολή αντικειμένου στο εξωτερικό ... Πόσο να περιμένω ακόμα παιδιά; Το ems ειδικά λέει στην σελίδα τους για κάθε 1 ημέρα καθυστέρηση 6 ευρώ αποζημίωση...

το ιδιο post εβαλες και σε αλλο νημα, αυτο των ελτα, σου απαντησα εκει.

----- προσθήκη μηνύματος 35 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

καλημέρα, ναι. άκουσα κάτι, δεν μπορώ να βρω αν ισχύει (το έγραψα ώστε να μην ξεκινήσει ράδιο αρβύλα) , και ρωτάω εδώ μήπως έχει ακούσει κανείς κάτι πάνω σε αυτό και βοηθηθούμε όλοι δίνοντας μας κάποιο στοιχείο.

Ε, αυτο λεω, πες μας που το ακουσες?