Jump to content

[Επίσημο] Nokia Lumia 930

Itchrist86
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Νομίζω ότι κακώς περιμένεις..

Δυστυχώς είναι θέμα hardware και δεν πρόκειται να φτιάξει με software update/reset.

Είναι λάθος στη σχεδίαση και υλοποίηση (τα δευτερεύοντα μικρόφωνα πάνω στη μητρική βραχυκυκλώνουν / καίγονται για πλάκα). Έκαναν πατάτα, το γνωρίζουν και ας μην το λένε επίσημα.

Το χειρότερο είναι ότι και να αλλάξεις μικρόφωνα (η και μητρική), μπορεί μετά από λίγο καιρό να στο ξανακάνει και να το ξανατρέχεις στα service...:cry:

Μεγάλο foul και μεγάλο ξενέρωμα. Ελπίζω στα 950 να έμαθαν από τα λάθη.

Υ.Γ. Αυτά που γράφω είναι (ανεπίσημη) πληροφόρηση από το service της Nokia.

Το δικό μου συμπληρώνει 2 εβδομάδες μακριά μου. Θα ενημερώσω για την πορεία του.

Φίλε μου δεν με καίει να το στείλω στο service γιατί δεν την χρησιμοποιώ ποτέ την ανοικτή ακρόαση άμα δεν παρακολουθούσα το forum δεν θα το ανακάλυπτα ποτέ. Περιμένω να πέσει η τιμή από το g4 και όταν το πάρω θα το στείλω στο service γιατί δεύτερο κινητό δεν έχω και δεν μπορώ να μείνω χωρίς συσκευή για ένα μήνα.

:respect:

• Απαντήσεις 4,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Νομίζω ότι κακώς περιμένεις..

Δυστυχώς είναι θέμα hardware και δεν πρόκειται να φτιάξει με software update/reset.

Είναι λάθος στη σχεδίαση και υλοποίηση (τα δευτερεύοντα μικρόφωνα πάνω στη μητρική βραχυκυκλώνουν / καίγονται για πλάκα). Έκαναν πατάτα, το γνωρίζουν και ας μην το λένε επίσημα.

Το χειρότερο είναι ότι και να αλλάξεις μικρόφωνα (η και μητρική), μπορεί μετά από λίγο καιρό να στο ξανακάνει και να το ξανατρέχεις στα service...:cry:

Μεγάλο foul και μεγάλο ξενέρωμα. Ελπίζω στα 950 να έμαθαν από τα λάθη.

Υ.Γ. Αυτά που γράφω είναι (ανεπίσημη) πληροφόρηση από το service της Nokia.

Το δικό μου συμπληρώνει 2 εβδομάδες μακριά μου. Θα ενημερώσω για την πορεία του.

Νταξ, δροσίστηκα τώρα..

Όχι τπτ άλλο, αλλά δε με περισσεύουν και στραγάλια να πάρω το 950 ή κάτι άλλο παρόμοιο τέλος πάντων.

How Soon™ is now?

Έχω στο 930 την nilkin frosted case. Ξέρει κανείς αν επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση με ένα nokia fatboy;

Εγώ όταν το είχα φόρτιζε με ότι θήκη και αν το είχα.... Άρα δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα.

Xiaomi Mi 8 pro stable Rom MIUI 11 Pie 9

Samsung Galaxy A8 (2018) Pie 9

ODYS Wintab 9 plus 3G Windows 10

Παιδιά εγώ δεν μπορώ να σας ενημερώσω άλλο για το 930 μιάς και σήμερα το αποχωρίστηκα με βαριά καρδιά. Παω για το τέρας που ακούει στο όνομα 950XL.......Πάντως θα διαβάζω το Νήμα και θα προσπαθώ να συμμετέχω σε όποια συζήτηση.

DUC σε βρηκα και εδω ,

πολυ καλο το τηλεφωνο σου πραγματικα δεν εχει ουτε μια γραμμουλα . να με εχεις στο νου σου για το 950 , οταν το δωσεις παλι εγω θα το παρω !! απο οτι διαβαζω και αλλου υπαρχει λιγο ενα θεμματακι με το display λετε να φυγει με τα wind10?

DUC σε βρηκα και εδω ,

πολυ καλο το τηλεφωνο σου πραγματικα δεν εχει ουτε μια γραμμουλα . να με εχεις στο νου σου για το 950 , οταν το δωσεις παλι εγω θα το παρω !! απο οτι διαβαζω και αλλου υπαρχει λιγο ενα θεμματακι με το display λετε να φυγει με τα wind10?

Νκόλα, εσύ είσαι βρε;

φίλε μου σου εύχομαι να το χαρείς το τερατάκι, φυσικά και δεν έχει ούτε γρατσουνιά τι νόμιζες ότι σου έλεγα μούφες :lol::lol:.

Εγώ θα περιμένω υπομονετικά να έρθει το άλλο Τέρας...και φυσικά όταν το δώσω θα έχεις προτεραιότητα.

Update του έπους του 930.

Μετά από την προτροπή τόσο του υπαλλήλου στο Nokia Care όσο και του μέλους AgelosMο, έστειλα στο e-mail παραπόνων της Nokia/Microsoft εξηγώντας τους το τί έχω περάσει το τελευταίο δίμηνο, ζητώντας αντικατάσταση.

Προσωπικά, είχα την καρτέλα ανοιχτή και το κείμενο γραμμένο από το πρωί, απ' όταν μίλησα με το Nokia Care, αλλά δεν πίστευα πως αυτά τα κοιτάνε. Είχα την εντύπωση πως μετά την υποβολή του "παραπόνου" θα λάβω ένα αυτοματοποιημένο e-mail που θα έγραφε "Σας ευχαριστούμε για το feedback/ επικοινωνία μαζί μας, επεξεργαζόμαστε το τί μας γράψατε blah blah blah blah".

Το πόστ του Αγγέλου μ'έδωσε ελπίδες και το έστειλα μία ώρα νωρίτερα.

Και μετά από μία/μιάμιση ημέρα λαμβάνω απάντηση μέσω e-mail από εκπρόσωπο της -πλέον- Microsoft Mobile στο οποίο μου εξηγούσε πως για να πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση θα πρέπει να σταλεί η συσκευή στην Arvato*.

Όπως και έγινε.

Από σήμερα το πρωί, η συσκευή είναι στα χέρια μου. :w00t:

Ναι. Αδυνατώ να το πιστέψω. :lol:

Εύχομαι κανείς/καμία να μην αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο, είτε αυτό αφορά κινητή συσκευή, είτε σφουγγαρίστρα.

*όλα τα "service" των πολυκαταστημάτων πρέπει τα αποστέλλουν για "τεχνικό έλεγχο" στην Arvato.

Ακόμη και τα N.C. οταν τα βρίσκουν σκούρα/ ή τα στέλνουν στο εξωτερικό μέσω της αυτής.

Αν και η Arvato τα βρεί μπαστούνια, τα στέλνει στο εξωτερικό.

Πού; Δε γνωρίζω. Αλλά από τα όσα έντυπα έχω μαζέψει μ'αυτή την ιστορία, αυτή την εντύπωση έχω σχηματίσει. :X :wacko:

How Soon™ is now?

Update του έπους του 930.

Μετά από την προτροπή τόσο του υπαλλήλου στο Nokia Care όσο και του μέλους AgelosMο, έστειλα στο e-mail παραπόνων της Nokia/Microsoft εξηγώντας τους το τί έχω περάσει το τελευταίο δίμηνο, ζητώντας αντικατάσταση.

Προσωπικά, είχα την καρτέλα ανοιχτή και το κείμενο γραμμένο από το πρωί, απ' όταν μίλησα με το Nokia Care, αλλά δεν πίστευα πως αυτά τα κοιτάνε. Είχα την εντύπωση πως μετά την υποβολή του "παραπόνου" θα λάβω ένα αυτοματοποιημένο e-mail που θα έγραφε "Σας ευχαριστούμε για το feedback/ επικοινωνία μαζί μας, επεξεργαζόμαστε το τί μας γράψατε blah blah blah blah".

Το πόστ του Αγγέλου μ'έδωσε ελπίδες και το έστειλα μία ώρα νωρίτερα.

Και μετά από μία/μιάμιση ημέρα λαμβάνω απάντηση μέσω e-mail από εκπρόσωπο της -πλέον- Microsoft Mobile στο οποίο μου εξηγούσε πως για να πραγματοποιηθεί η αντικατάσταση θα πρέπει να σταλεί η συσκευή στην Arvato*.

Όπως και έγινε.

Από σήμερα το πρωί, η συσκευή είναι στα χέρια μου. :w00t:

Ναι. Αδυνατώ να το πιστέψω. :lol:

Εύχομαι κανείς/καμία να μην αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο, είτε αυτό αφορά κινητή συσκευή, είτε σφουγγαρίστρα.

*όλα τα "service" των πολυκαταστημάτων πρέπει τα αποστέλλουν για "τεχνικό έλεγχο" στην Arvato.

Ακόμη και τα N.C. οταν τα βρίσκουν σκούρα/ ή τα στέλνουν στο εξωτερικό μέσω της αυτής.

Αν και η Arvato τα βρεί μπαστούνια, τα στέλνει στο εξωτερικό.

Πού; Δε γνωρίζω. Αλλά από τα όσα έντυπα έχω μαζέψει μ'αυτή την ιστορία, αυτή την εντύπωση έχω σχηματίσει. :X :wacko:

Αχαχαχα... Άντε, καλορίζικο φίλε μου.. Τέλος καλό όλα καλά..!!

SE k700i - w810i, NOKIA 5310 express music, HTC TynII (Kaiser), SE Xperia mini, Google Nexus S, Nokia Lumia 930, HTC One M8 (Gunmetal Gray), MS Lumia 950 XL White, HTC 10, LG G6, Samsung Galaxy S9

Τελικά έχει και το δικό μου θέμα με το δεύτερο μικρόφωνο. Απο ότι διαβάζω δεν ειμαι ο μόνος . Σε ανοιχτή ακρόαση δεν με ακούνε τo κουρντιστηρι για τη κιθάρα επισις δεν πιάνει κανέναν ήχο.τουλάχιστον μπορεί κ ηχογραφεί σε βίντεο. Πάλι καλά που κάποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν το κυρίως μικρόφωνο .

υπαρχει τροπος για calibration της μπαταριας? απο τα μπρος πισω στα windows 10 τα εχει παιξει..

φτανει 35% και ξαφνικα γραφει υπερβολικα χαμηλη και κλεινει και αμα το ανοιξω παλι και το αδιασω τελειως μετα όταν φορτιζει σταματάει στο 32% και αμα κανω soft reset me volume down + power δειχνει 93%

το Nokia care suite βοηθαει?

Κωνσταντινος

WP7 Developer : Errorholic Developers

APPS: EZInput 2.0 Greek

TyTNii Rom:AthineOS: WM6.1 , WM6.5 , WM6.5.1 | Rhodium Rom:AthineOS: WM6.1 , WM6.5 , WM6.5.5 | LEO ROM:AthineOS: WM6.5 , WM6.5.5\

Για calibration της μπαταρίας δεν ξέρω..Μήπως όμως κάποιος ξέρει αν γίνεται calibration της οθόνης??Εχω αλλάξει οθόνη και βλέπω πάλι το πρόβλημα με τον ανώμαλο φωτισμό της..Για να καταλάβετε όσο ανεβαίνεις προς τα επάνω η οθόνη είναι πιο φωτεινή, αυτό φαίνεται ιδικά σε γκρι φόντο..Στο Nokia care που είδα ενα αλλο 930 είχε το ίδιο πρόβλημα αλλά στο κάτω μέρος,οχι βέβαια τόσο έντονο όσο το δικό μου..Μήπως λοιπόν είναι θέμα calibration,γνωριζει κάποιος???

Στα hardware tests δεν έχει calibration ούτε για την οθόνη ούτε για την μπαταρία (duh).

Για την μπαταρία όμως έχει τεστ που ελέγχει την κατάστασή της.

:rtfm:

Στα hardware tests δεν έχει calibration ούτε για την οθόνη ούτε για την μπαταρία (duh).

Για την μπαταρία όμως έχει τεστ που ελέγχει την κατάστασή της.

Που το έχει αυτό φιλε μου για την μπαταρία μπορείς να με βοηθήσεις;

Κωνσταντινος

WP7 Developer : Errorholic Developers

APPS: EZInput 2.0 Greek

TyTNii Rom:AthineOS: WM6.1 , WM6.5 , WM6.5.1 | Rhodium Rom:AthineOS: WM6.1 , WM6.5 , WM6.5.5 | LEO ROM:AthineOS: WM6.5 , WM6.5.5\

Τελικά έχει και το δικό μου θέμα με το δεύτερο μικρόφωνο. Απο ότι διαβάζω δεν ειμαι ο μόνος . Σε ανοιχτή ακρόαση δεν με ακούνε τo κουρντιστηρι για τη κιθάρα επισις δεν πιάνει κανέναν ήχο.τουλάχιστον μπορεί κ ηχογραφεί σε βίντεο. Πάλι καλά που κάποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν το κυρίως μικρόφωνο .

Έκανα κάποιες δοκιμές καταγραφής βίντεο (ΠΡΟΣΟΧΗ χώρις χρήση Dolby Surround) μιλώντας ή απομονώνοντας ένα ένα μικροφωνο από τα δύο τα πίσω (πλάτης) τα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες καταγράφουν STEREO ήχο ,

Δουλέυουν και τα 2 όμως ..όμως για κάποιο περίεργο λόγο ή στάθμη εγγραφής του αριστερου (L) που βρίσκεται πίσω από το ακουστικό είναι αρκετά πιο χαμηλή από το δεξί ®.

Εν κατακλείδι οι 2 κάψες των πίσω μικροφώνων δεν φαίνονται να είναι καμμένες (ειδικά αυτή στο αριστερό) αλλά μάλλον κακώς καλιμπραρισμένες ηχητικά.Γι αυτο και συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι θέμα λογισμικού διαχείρισης των μικροφώνων.

μα δεν γίνετε να χάλασαν ξαφνικά τόσα πολλά με το ίδιο πρόβλημα μετά απο τόσο καιρό χρήσης.

κάτι μάλλον οφείλετε σε πρόγραμμα άλλου προγραμματιστή ή στην ίδια την MS.

www.2ospbyron.gr

Όπως προείπα !!! :rtfm:

Καλά, μην είστε τόσο σίγουροι ότι είναι θέμα hardware.

Για του λόγου το αληθές, ενώ στα βίντεο κλπ έχω θέμα στα μικρόφωνα, στο hardware test της ΝΟΚΙΑ λειτουργούν κανονικά !!!

http://i61.tinypic.com/fvlk75.jpg

:rtfm:

Το έχω πει και εγώ εδώ και πόσο καιρό....αλλά δυστυχώς έφαγα άκυρο, κανένας δεν ακούει.

Στο 920 χρησιμοποιούσα εάν πολύ καλο κουρδιστήρι για την κιθάρα εννοείται ότι με το πρόβλημα που υπάρχει στα η στο μικρόφωνο δεν μπορώ να το δουλέψω απλά εάν το χτυπήσω ελαφρά απο πίσω με το δάχτυλο το το μικρόφωνο πιάνει κάποιο ήχο καθώς η εφαρμογή ανταποκρίνεται. Αυτό σημαίνει παιδιά ότι ίσως δεν είναι τελικά καμένα.?? Τώρα από ότι διαβάζω το τηλέφωνο του Κώστα δεν είχε ποτε πρόβλημα με την ανοιχτή ακρόαση . Δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω . Απλά όταν το πήρα εγώ φαίνεται ότι κάτι έγινε με την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων που έγινε και μπλόκαρε. Δεν μπαίνω στο κόπο προς το παρόν να κάνω τη διαδικασία με το πρόγραμματακι του υπολογιστή Recovery . Θα περιμένω μέχρι να βγουν τα 10αρια και αν χρειαστεί θα το κάνω τότε . Αν δε στρώσει υπάρχει και η εγγύηση. Πάντως στα σχόλια στη σελίδα της Microsoft το πρόβλημα είναι παρα πολύ συχνο και σε παρα πόλους χρηστες το πρόβλημα διορθώθηκε μόνο με αλλαγή μητρικής . Ο θεός βοηθός!!!

Στο 920 χρησιμοποιούσα εάν πολύ καλο κουρδιστήρι για την κιθάρα εννοείται ότι με το πρόβλημα που υπάρχει στα η στο μικρόφωνο δεν μπορώ να το δουλέψω απλά εάν το χτυπήσω ελαφρά απο πίσω με το δάχτυλο το το μικρόφωνο πιάνει κάποιο ήχο καθώς η εφαρμογή ανταποκρίνεται. Αυτό σημαίνει παιδιά ότι ίσως δεν είναι τελικά καμένα.?? Τώρα από ότι διαβάζω το τηλέφωνο του Κώστα δεν είχε ποτε πρόβλημα με την ανοιχτή ακρόαση . Δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω . Απλά όταν το πήρα εγώ φαίνεται ότι κάτι έγινε με την επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων που έγινε και μπλόκαρε. Δεν μπαίνω στο κόπο προς το παρόν να κάνω τη διαδικασία με το πρόγραμματακι του υπολογιστή Recovery . Θα περιμένω μέχρι να βγουν τα 10αρια και αν χρειαστεί θα το κάνω τότε . Αν δε στρώσει υπάρχει και η εγγύηση. Πάντως στα σχόλια στη σελίδα της Microsoft το πρόβλημα είναι παρα πολύ συχνο και σε παρα πόλους χρηστες το πρόβλημα διορθώθηκε μόνο με αλλαγή μητρικής . Ο θεός βοηθός!!!

Προσωπικά, για όσα 930 έχω μάθει, η λύση ήρθε με αλλαγή της επίμαχης πλακέτας. Ούτε με update, ούτε με os reinstall.

Είμαι της άποψης πως αν το πρόβλημα λυνόταν δίχως να επέμβει κατσαβίδι, η Nokia/Microsoft δε θα έμπαινε στον κόπο/έξοδα να κάνει αντικατάσταση της όποιας πλακέτας.

Ο Θεός κι'η ψυχή του πλέον.. :blink:

How Soon™ is now?

έχω την υποψια οτι αφου περασα τα 10 και ξαναπηγα στα 8.1 τοτε κατι εγινε

δεν έχει σημασία φίλε μου εγώ δεν έβαλα ποτέ τα δεκάρια και το έκανε..

:respect:

Νέος κάτοχος και του 930,με καινούργια συσκευή. Προηγούμενη συσκευή 535. Όλα καλά λοιπό μέχρι τωρα με την συσκευή,μόνο θέμα η θερμοκρασία του. Οθόνη στο αυτόματο και δεν έχω κανένα θέμα με αλιωσεις χρωματων,απλά τέλεια. Θα ήθελα το κουμπί της έναρξης να λειτουργεί σαν led notifications. Η συσκευή είναι αγορασμένη από Γερμανό με rom της cosmote,θα εχω στην ώρα τους τυχόν ενημερώσεις ή θα υπάρχει καθυστέρηση; κάποιο οδηγός για αλλαγή rom; και που βρισκω πρόγραμμα;
Nokia 5800,Nokia Lumia 930,Microsoft Lumia 535 DS,Vernee Apollo Lite,Nokia 6.1 , xiaomi mi 9T

Νέος κάτοχος και του 930,με καινούργια συσκευή. Προηγούμενη συσκευή 535. Όλα καλά λοιπό μέχρι τωρα με την συσκευή,μόνο θέμα η θερμοκρασία του. Οθόνη στο αυτόματο και δεν έχω κανένα θέμα με αλιωσεις χρωματων,απλά τέλεια. Θα ήθελα το κουμπί της έναρξης να λειτουργεί σαν led notifications. Η συσκευή είναι αγορασμένη από Γερμανό με rom της cosmote,θα εχω στην ώρα τους τυχόν ενημερώσεις ή θα υπάρχει καθυστέρηση; κάποιο οδηγός για αλλαγή rom; και που βρισκω πρόγραμμα;

Καλορίζικο!

Κάποιες καθυστερήσεις ίσως υπάρξουν αναφορικά με τη λήψη ενημερώσεων. Μπορείς να αλλάξεις τη ROM μέσω αυτού του οδηγού. Θα ακολουθήσεις τον δεύτερο τρόπο. :)