Jump to content

MadMaxS

Members
  • Δημοσιεύσεις

    345
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

Everything posted by MadMaxS

  1. Μόλις έλαβα την έκδοση .171 με το πακέτο ασφαλείας του Ιουλίου 2020.
  2. Το Google Pay μου εκδοσε αυτόματα virtual κάρτα όταν πέρασα την κάρτα της Curve για ανέπαφες συναλλαγές. Η Curve δεν έχει virtual κάρτα per se. Οι καρτες που εμφανίζονται ως συνδεδεμένες στην εφαρμογή της Curve δεν είναι virtual, υπό την έννοια πως "μασκαρευονται" για να μην υποκλαπουν τα πραγματικά δεδομένα της φυσικής κάρτας, αλλά εικονική αναπαράσταση των ιδίων φυσικών καρτών που έχει συνδέσει κάνεις στο "πορτοφόλι" της εφαρμογής.
  3. Εύκολα. Ακολουθείς τις οδηγίες στην εφαρμογή.
  4. Το Google Pay τελικά στο κινητό με Curve, δουλεύει εξαιρετικά. Το δοκίμασα σε supermarket και περίπτερο και όλα μέλι-γάλα. Στο supermarket (Lidl) το pos δεν φαινόταν να ήταν κάποιας τράπεζας αλλά η συναλλαγή έγινε μέσω Εθνικής. Προφανώς παίζει ρόλο το μηχάνημα και όχι η τράπεζα. Επίσης, αν και στην εφαρμογή φαίνονται λίρες, δεν είδα πουθενά ερώτηση "επιλέξτε νόμισμα".
  5. Μου ήρθε η curve που παρήγγειλα πριν δύο εβδομάδες αλλά το APP δεν την δέχεται. Επικοινώνησα με το customer support μεσω email (γιατί μέσω app δεν μπορούσα) και μου ζήτησαν ταυτοποίηση στοιχείων με κάποιο έγγραφο + selfie και δεν άκουσα κάτι ξανά. Στο gpay την πέρασε κανονικά αλλά μου εμφανίζει πρόβλημα με το ccv. Σας έχει τύχει κάτι τέτοιο;
  6. Το ίδιο ακριβώς μου έκανε και μένα στις αρχές με τη 10αρα και πίστευα πως ήταν bug αλλά ήταν ρύθμιση. Δεν πιστεύω πως έχεις κάποιο πρόβλημα με την οθόνη. Άσχετο αλλά ο Chrome ακόμη χάλια είναι. Με την 80κατι είναι απλά πιο υποφερτή η κατάσταση. Έχω και Firefox αλλά επειδή δουλεύω chrome και στο laptop δεν τον αφήνω ακόμη.
  7. Εκανα roll back μέσω store στην 80κατι και απενεργοποιησα τα auto-updates για τη ππρια αυτή. Τουλάχιστον υπάρχει ακόμη το duet στην έκδοση αυτή. Μέχρι στιγμής δείχνει σταθερό. Στις τελευταίες πως τα σκατωσαν ένας θεός ξέρει. Μιλάμε για κόλλημα που δεν ξεκολλουσε ούτε με force stop. Σιχτιρι
  8. Το δοκίμασα. Δεν έφαγε ξανά τόσο γερό σκάλωμα αλλά τα μικροκολληματα παραμένουν.
  9. Σήμερα ο Chrome τα τίναξε τα πέταλα. Μου κόλλησε το κινητό 3 φορές μέχρι που τον απεγκατεστησα. Γνωρίζω πως και σε άλλες συσκευές έχει ορισμένα μικροκολληματα αλλά σήμερα πραγματικά με εκνεύρισε γιατί ότι και αν έκανα (cache ξεcache force stop κλπ) κολλούσε απίστευτα!
  10. Σ' ευχαριστώ πολυ που το ανέφερες. Αν και αντιμετώπισα μια δυσκολία στην αρχή με την αλλαγή γλώσσας στο SwiftKey (που μου άλλαζε την εφαρμογή) το συνήθισα μετά από μια βδομάδα αλλά τώρα γνωρίζω ακριβώς γιατί συνέβαινε και μπορώ να εκμεταλλευτώ αυτή την λειτουργία. Όσον αφορά το πληκτρολόγιο, σκέφτομαι να το αλλάξω σε gboard για να έχω την full Google σουίτα εφαρμογών. Επί του παρόντος, επειδή συνήθισα το SwiftKey, βαριέμαι να κάνω μια τέτοια κίνηση. ...Η ζωή μετά την 10αρα... Ο Chrome μετά την 10αρα μου χει σπάσει τα νεύρα με τα κολλήματα. Ειδικά αν περνώ αρκετή ώρα χαζεύοντας ή αν έχω μερικές καρτέλες ανοιχτές. Στην αρχή πίστευα πως ήταν μερικες επιλογές από τα flags που είχα ενεργοποιήσει μα τελικά φαίνεται πως δεν ευθύνεται αυτό μιας και το πρόβλημα είναι γενικότερο. Μία πρόχειρη λύση αν κολλήσει είναι να εμφανίσει ο χρήστης τον task manager και να ξανά-επιλέξει τον Chrome. Τότε ξεκολλάει. (μέχρι να κολλήσει μερικά λεπτά ύστερα) Συνήθως μου το κάνει σε ενημερωτικά site όπου φορτώνουν πολλές διαφημίσεις. Για το Facebook που αναφέρθηκε, όντως τις τελευταίες 2 εβδομάδες μου εμφανίζει η συσκευή μήνυμα υπερκαταναλωσης ενέργειας από το fb. Ως γρήγορη λύση έβαλα το Light αλλά θα δείξει. Μπορεί να είναι μια καλή ευκαιρία να πετάξω τελείως το fb αν δε φτιάξει σύντομα. Άλλωστε το feed του το έχουν φτιαξει έτσι που μου δείχνει τα ίδια ξανά και ξανά.. Το messenger ψιλοκολλαει αλλά είναι δύσκολο να εντοπίσω τις συνθήκες υπό τις οποίες συμβαίνει αυτό. Ως πρώτο βήμα, απενεργοποιησα τα bubbles και αυτό δείχνει θετικό μιας και μειώθηκαν τα κομπιασματα. Η μπαταρία κρατάει πολύ καλά. Σε stand-by δεν έχω κάποιο πρόβλημα και αν τρέχω GPS, data, μουσική μέσω bt, το health και το honor band μου, η κατανάλωση είναι για βραβείο. Εκεί που τσιμπαει πολύ είναι με τον Chrome ή με κάποια εφαρμογή social media. Σε παρακολούθηση βίντεο, η κατανάλωση είναι εξαιρετική. (λ.χ. YouTube vanced, Netflix) Η κάμερα είναι μια χαρά και όσα παράπονα έχω είναι υποκειμενικά, κυρίως με το ui. (λ.χ. Zoom) To smart-charge δείχνει λογικο και λειτουργεί καλά. Αν ενώ φορτίζω την συσκευη τη χρησιμοποιήσω, η φόρτιση γίνεται αργή. Μόλις σταματήσω τη χρήση, η φόρτιση επανέρχεται στα γρήγορα της και κρατάει μέχρι το 80φευγα% όπου και μετά φορτίζει πάλι σιγά μέχρι το 100%. Καμία φορά δεν με έχει αφήσει το κινητό από μπαταρία. Μένει να το δοκιμάσω σε κάποιο ταξίδι μονάχα όπου θα το έχω ως gps (waze) με τα data κλπ κλπ. Μέχρι τώρα, το Αθήνα- Θεσσαλονίκη το έβγαζε δίχως πρόβλημα και ειχα υπόλοιπο για να περάσω την μέρα μου. Επιπλέον τις τελευταίες 3 μέρες παρατηρώ πως το bt όταν ξυπναω είναι ενεργοποιημενο ενώ την προηγούμενη δεν το πείραξα. Τελος, τώρα που έσφιξαν οι ζέστες μου φαίνεται πως ψιλοζεσταινεται αλλά το θεωρώ νορμάλ με τον καιρό αυτό. Συνήθης χρήση: WiFi-data, μουσική, GPS, όχι performance mode, emails, κλήσεις, social media, λίγη κάμερα, σερφαρισμα στο net, YouTube. Mε αυτά μου κρατάει άνετα μια μέρα.
  11. Παρατηρώ πως αρκετοί το χρησιμοποιείτε συνεχώς σε performance mode. Στο normal σας φαίνεται αργό ή έχει κάποιο κουσούρι;
  12. Αυτονομία εξαιρετική. Πολύ ραφιναρισνενο. Μονάχα viber και Chrome τρώνε κάτι σκαλώματα. (μετά από hard reset όλα τα άνω)
  13. Ξεκίνησε το roll-out για c432 σιγά-σιγά
  14. Επειδή φαίνεται πως δεν ανοίγουν τα links: Η μέθοδος είναι η εξής χοντρικά. Κάνεις "rebrand" την συσκευή ώστε να νομίζει πως είναι σε κάποιο Region που έχει κυκλοφορήσει ήδη η 10αρα και έπειτα μέσω του πατσαρισμενου hisuite κάνεις το update από τον υπολογιστή. Θα δω αν μπορώ κάπως αλλιώς να δώσω το λινκ από το xda.
  15. https://forum.xda-developers.com/huawei-p20-pro/development/emui-10-hisuite-proxy-t4109035 Ακολούθησα τα βήματα/οδηγίες από εδώ
  16. Σε c432 τίποτε ακόμη. Προσωπικά πέρασα μέσω hisuite proxy την 10αρα σαν c732 και είμαι ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Κάνανε δουλίτσα αλλά επειδή την έχω μερικές ημέρες δεν βρήκα -ακόμη- κάποιο κουσούρι, ούτε μπορώ να πω για την μπαταρία κάτι
  17. MadMaxS

    4G LTE

    Ορεστιάδα δεν έχω καθόλου data. Μόνο κλήσεις. VoWifi και VoLTE νεκρά τελείως.
  18. Δεν παρατήρησα κάτι τέτοιο. Υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να αναπαραχθεί το πρόβλημα;
  19. Στο μεταξύ, υπάρχει και το manual back-up σε υπολογιστή.. Το μόνο κακό με τον κλειδωμένο bootloader θεωρώ πως είναι που δε γίνεται πια να flashάρεις άλλη rom. Αυτό μόνο και ενδιαφέρει μία τρομερά μικρή μερίδα χρηστών πια.
  20. Μπορεί να αργεί η μετάφραση. Μην μας έρθει στα ελληνικά με μετάφραση tao-bao Πέραν της πλάκας, το λάδι μας έχει βγάλει. Από μήνα σε μήνα το πάνε! Αρκεί να έρθει στρωμένη, δίχως bugs.
  21. Γενικά γίνεται σε Kirin. Στο 980 μπορεί να μη γίνεται.
  22. Πάμε για 10αρα Απρίλη-Μάη τελικά; Δύο αναφορές είδα (μια στο xda forum και μια σε κάποιο γερμανόφωνο site) που λένε για κείνο το παράθυρο. Υποτίθεται δεν "τρέχει" καλά και είναι στο "στρώσιμο". Επιπρόσθετα, στο FF που κοίταξα δεν έχει βγει κάποια καινούρια έκδοση, πλην μιας .387 και μιας .388 για την 9.1 Για τη 10 υπάρχει μια .146 και μια .157 που δεν κάνουν για τη δική μας Region.
  23. Ελπίζω για το "καλύτερη κάμερα" και να μην την σκ@τωσουν..
  24. MadMaxS

    Huawei P30 Pro

    Σε P20 Pro το απενεργοποίησα μέσω adb γιατί μου έσπαγε τα νεύρα. Ήμουν συνηθισμένος να κατεβάζω το notification Centre από το κέντρο της οθόνης (muscle memory από την προηγούμενη συσκευή μου) και δεν έλεγα να το ξεσυνηθισω. Μαζί απενεργοποίησα και άλλα apps της Huawei που δε χρειαζόμουν. Με μια αναζήτηση στο Internet (aka δες xda) μπορείς να το κάνεις και εσύ. Οι οδηγίες ειναι αρκετά καλές και εύκολες (στα αγγλικά). Αν δεν είσαι συνηθισμένος σε cmd ίσως σου πάρει λίγη παραπάνω ώρα, αλλά δεν πρόκειται να κάνεις "κακό" στην συσκευή σου. Τώρα για το αν λειτουργεί αυτή η μέθοδος με τον ίδιο τρόπο και στο P30 Pro δε γνωρίζω. Όσοι - και αν- το έχουν προσπαθήσει, καλό θα ήταν να συμμετέχουν στη συζήτηση αυτή για να δώσουν τα φώτα τους. (λ.χ. αν μετά αυτό το gesture μένει κενό επειδη είναι συνδεδεμένο με το Huawei Search ή τη θέση του λαμβάνει η εμφάνιση του notification Centre)
  25. Μόλις δοκίμασα και δεν. Ίσως είναι νωρίς ακόμη.
×
×
  • Create New...