minotavros Δημ. September 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2014 Καλά έκανες, δεν τον ειχε πάει αυτόματα στην εξωτερική κάρτα sd? Παράθεση No root->No problem Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. September 3, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 3, 2014 Καλά έκανες, δεν τον ειχε πάει αυτόματα στην εξωτερική κάρτα sd? Κάποια στιγμή το είχα ορίσει να αποθηκεύει στην εξωτερική κάρτα, αλλά οι φωτογραφίες που τραβούσα πήγαιναν σε ένα φάκελο " camera " μέσα απο τον οποίο, δεν μου τις εμφάνιζε με τον ίδιο τρόπο που τις εμφανίζει όταν τις αποθηκεύει στον εσωτερικό χώρο. Γι αυτόν τον λόγο, αλλά και επειδή η SD είναι class4, το άφησα να αποθηκεύει στον εσωτερικό χώρο και ότι αρχείο θέλω να κρατήσω, το αντιγράφω στην SD. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. September 4, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2014 Επειδή θέλω να περάσω custom rom, διάβασα ότι πρέπει να διαμορφώσω την SD στο κινητό, αλλά δεν μου δίνει αυτήν την επιλογή. Εχει μόνο την Διαγραφή των αρχείων απο την κάρτα. Το γύρισα στα αγγλικά, μήπως έχει γίνει λάθος στην μετάφραση και πάλι λέει erase. Πουθενά format. Θα χω πρόβλημα αν την διαμορφώσω στο pc? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Administrators athanaso77 Δημ. September 4, 2014 Author Administrators Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2014 Κανένα πρόβλημα, μπορείς να κάνεις κανονικά format από τον υπολογιστή σου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. September 4, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2014 Κανένα πρόβλημα, μπορείς να κάνεις κανονικά format από τον υπολογιστή σου. Πάλι καλά. Ευχαριστώ! Εχω βγάλει πολύ αγχος με την αλλαγή της rom, γιατί δεν το έχω ξανα κάνει ποτέ μου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minotavros Δημ. September 4, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 4, 2014 Nα πω την αλήθεια εγω δεν την έχω κανει ποτέ φορματ για να φλασάρω άλλη ρομ και έχω κανει πολλά φλασαρίσματα. Αλλά δε θέλω να πάρω και κανένα στο λαιμό μου Παράθεση No root->No problem Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. September 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2014 Nα πω την αλήθεια εγω δεν την έχω κανει ποτέ φορματ για να φλασάρω άλλη ρομ και έχω κανει πολλά φλασαρίσματα. Αλλά δε θέλω να πάρω και κανένα στο λαιμό μου Επειδή μέσα στις επόμενες μέρες θα βαλω την rom...στις οδηγίες του needrom λεει: Download the custom ROM copied to an external SD card root directory. ( τι εννοεί; ) Τα υπόλοιπα βήματα είναι αυτά μόνο ή υπάρχει καποια λεπτομέρεια που δεν έχει αναφερθεί; Wipe Data / Factory Reset -> delete all user data – Wipe Cache Partition -> Wipe cache – Advanced -> Wipe Dalvik Cache Return to recovery main interface Install zip from sdcard -> choose zip from sdcard -> Select your ROM Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
admen Δημ. September 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2014 Επειδή μέσα στις επόμενες μέρες θα βαλω την rom...στις οδηγίες του needrom λεει: Download the custom ROM copied to an external SD card root directory. ( τι εννοεί; ) Τα υπόλοιπα βήματα είναι αυτά μόνο ή υπάρχει καποια λεπτομέρεια που δεν έχει αναφερθεί; Wipe Data / Factory Reset -> delete all user data – Wipe Cache Partition -> Wipe cache – Advanced -> Wipe Dalvik Cache Return to recovery main interface Install zip from sdcard -> choose zip from sdcard -> Select your ROM καντην αντιγραφη και επικολληση στην καρτα sd ετσι χυμα δεν χρειαζεται να την επικολλησεις σε καποιο φακελο Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. September 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2014 Το backup της rom ( μέσω του recovery ) αποθηκεύεται πάντα στην εξωτερική κάρτα ή θα πρέπει απο πριν, να την έχουμε ορίσει πρώτη, σαν χώρο αποθηκεύσης μέσα απο τις ρυθμίσεις του κινητού; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minotavros Δημ. September 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2014 Αποθηκεύεται μόνο του στην εξωτερική Μόλις τελειώσει κάνε ένα έλεγχο ότι είναι εκεί Παράθεση No root->No problem Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. September 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2014 Αποθηκεύεται μόνο του στην εξωτερική Μόλις τελειώσει κάνε ένα έλεγχο ότι είναι εκεί Εσυ το έκανες μέσω recovery στο jiayu και αποθηκεύτηκε στην εξωτερική; Μόλις τώρα προσπάθησα να πάρω backup ( δυο φορές δοκίμασα ) και παει να το αποθηκεύσει στο τηλέφωνο. Στο τέλος βγάζει error φυσικά γιατί ο χώρος δεν είναι επαρκής. Πριν μπω στο recovery όρισα να αποθηκεύσει στην εξωτερική SD, αλλά όπως είπα δεν το κάνει. Οταν πηγαίνω, ρυθμίσεις-αποθηκευτικός χώρος, έχει: ΕΣ.ΑΠΟΘ.ΧΩΡΟΣ Συνολικός χώρος 1.27GB ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ( εδω στέλνει το backup, μου το γεμίζει και βγάζει error ) Συνολικος χώρος 1.15GB ΚΑΡΤΑ SD Η κάρτα είναι 8αρα και σχεδόν άδεια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minotavros Δημ. September 5, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 5, 2014 Πήρα backup από recovery και το πήγε μόνο του στην εξωτερική κάρτα sd στο φάκελο clockworkmod. Δες αν η κάρτα σου είναι fat32 μήπως φταίει αυτό. Διαφορετικά πρέπει να τη διαμορφώσεις σε fat32 μέσω υπολογιστή. Παράθεση No root->No problem Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
admen Δημ. September 6, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2014 αυτο το δοκιμασε κανενας; εγω το δοκιμασα μια φορα αλλα δεν ειχε αποτελεσμα ισως να εκανα και κατι λαθος εκει λενε οτι δουλευει Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. September 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2014 Πήρα backup από recovery και το πήγε μόνο του στην εξωτερική κάρτα sd στο φάκελο clockworkmod. Δες αν η κάρτα σου είναι fat32 μήπως φταίει αυτό. Διαφορετικά πρέπει να τη διαμορφώσεις σε fat32 μέσω υπολογιστή. Υποψιάζομαι πρόβλημα στην SD και δεν έχω άλλη αυτή τη στιγμή για να δοκιμάσω . Αφαίρεσα κάποια αρχεία στον εσωτερικό χώρο και το backup ολοκληρώθηκε και αποθηκεύτηκε εκεί, αλλά στο τέλος μου έγραψε ότι δεν βρέθηκε εξωτερική SD. Αυτό το backup αν το μεταφέρω στην εξωτερική SD είμαι εντάξει αν χρειαστεί να το επαναφέρω; Γιατί δεν είναι ζιπαρισμένο όμως; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minotavros Δημ. September 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2014 Ναι μπορείς. Φτιάξε ένα φάκελο στην sd card με όνομα clockworkmod εκεί μέσα ένα άλλο φάκελο με όνομα backup και βάλτο εκεί. Το backup σου τώρα έχει τη μορφή 2014-09-07.13.26.23 σωστά? Αφού τελειώσεις κάνε μια δοκιμή να δεις αν δουλεύει . Παράθεση No root->No problem Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. September 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2014 Προχθες το έκανα. Εχει την μορφή 2014-09-05.18.11.13 . εντάξει είναι; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minotavros Δημ. September 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2014 Μια χαρά είναι Παράθεση No root->No problem Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. September 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2014 Οταν πάρω άλλη Sd θα περάσω την rom της 27/05. Αν κάτι δεν μου αρέσει σε αυτήν ή κάτι πάει στραβά, απο το recovery επιλέγω restore backup και το παραπάνω αρχείο και γυρίζει στην τωρινή rom; Μόνο αυτό εχω να κάνω ή και κάτι άλλο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minotavros Δημ. September 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2014 Μόνο αυτό. Επιλέγεις restore και σε πάει στο 2014-09-05... το επιλέγεις και πάει ακριβώς όπως ήταν το τηλέφωνο πριν με τις τελευταίες κλήσεις που είχες κάνει τα μηνύματα τις ρυθμίσεις και όλα. Μπορείς να κρατήσεις πάνω από ένα backup φυσικά αρκεί να έχεις χώρο στην κάρτα Παράθεση No root->No problem Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. September 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2014 Μόνο αυτό. Επιλέγεις restore και σε πάει στο 2014-09-05... το επιλέγεις και πάει ακριβώς όπως ήταν το τηλέφωνο πριν με τις τελευταίες κλήσεις που είχες κάνει τα μηνύματα τις ρυθμίσεις και όλα. Μπορείς να κρατήσεις πάνω από ένα backup φυσικά αρκεί να έχεις χώρο στην κάρτα Χίλια ευχαριστώ!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minotavros Δημ. September 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2014 Τίποτα φίλε μου γι'αυτο ειναι το φόρουμ! Παράθεση No root->No problem Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. September 7, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 7, 2014 Τίποτα φίλε μου γι'αυτο ειναι το φόρουμ! Μια μικρή διόρθωση...φίλη είμαι. Σε ευχαριστώ και πάλι για την πολύτιμη βοήθεια σου! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
batatoudis Δημ. September 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2014 Καλημέρα παιδιά. Το τηλέφωνο θα το πάρω για την αδερφή μου για πολύ βασική χρήση και θα το πάρω από vickmall. Λογικά θα αρκεστώ στην multilang έκδοση που προφανώς έχει ελληνικά (σύμφωνα με τα screenshots). Ήθελα να ρωτήσω, σε περίπτωση που το κινητό έχει κάποιο πρόβλημα (π.χ. μικρόφωνο που βλέπω κάποιοι να έχουν θέμα), είναι καλύτερο να ζητήσω να έρθει root για να δοκιμάσω (μόνο αν χρειαστεί) κάποια άλλη rom ή μπορώ να αλλάξω rom με την ίδια ευκολία ακόμη και αν δεν είναι root? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
trust0 Δημ. September 12, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 12, 2014 (edited) Καλημέρα παιδιά. Το τηλέφωνο θα το πάρω για την αδερφή μου για πολύ βασική χρήση και θα το πάρω από vickmall. Λογικά θα αρκεστώ στην multilang έκδοση που προφανώς έχει ελληνικά (σύμφωνα με τα screenshots). Ήθελα να ρωτήσω, σε περίπτωση που το κινητό έχει κάποιο πρόβλημα (π.χ. μικρόφωνο που βλέπω κάποιοι να έχουν θέμα), είναι καλύτερο να ζητήσω να έρθει root για να δοκιμάσω (μόνο αν χρειαστεί) κάποια άλλη rom ή μπορώ να αλλάξω rom με την ίδια ευκολία ακόμη και αν δεν είναι root? To root θα το χρειαστείς για να πάρεις backup της rom σου και του IMEI όπως και για να εγκαταστήσεις το CWM recovery. Εγώ στο πρώτο F1 που παρήγγειλα απο vickmall για λογαριασμό φίλης, ζήτησα να μου το κάνουν root, αλλά προχθές που ήρθε η φίλη μου απ το σπίτι και πήγα να πάρω backup είδα ότι τελικά δεν ήταν root. Επειδή πλέον το Vickmall χρεώνει το root 3$ μπορείς εύκολα να το κάνεις και μόνος σου με το Framaroot. Με τον ίδιο τρόπο το έκανα με επιτυχία και στο δικό μου F1 και στης φίλης μου. Κατεβάζεις το apk του Framaroot 1.9.3 απο εδώ http://forum.xda-developers.com/apps/framaroot/root-framaroot-one-click-apk-to-root-t2130276 και το βάζεις χύμα στην κάρτα μνήμης. Πηγαίνεις Ρυθμίσεις -Ασφάλεια και τικάρεις το Αγνωστες πηγές. Κατεβάζεις τον Es Διαχειριστή αρχείων και πηγαίνεις στην sdcard1, βρίσκεις το apk του Framaroot και το επιλέγεις για εγκατάσταση. Μετά κάνεις ότι λέει αυτός ο οδηγός http://androidxda.com/root-jiayu-f1 και στο τέλος επανεκκίνηση. Μετά την επανεκκίνηση και στα δυο κινητά χρειάστηκε να μπω playstore και να βρω απο εκεί το supersu. Μόλις το βρεις σου δίνει την επιλογή για άνοιγμα ( οχι εγκατάσταση ) και αφου ανοίξει σου ζητάει ενημέρωση και την κάνεις. Μπορεί να αποτύχει να γίνει η ενημέρωση....επανέλαβε την διαδικασία της ενημέρωσης του supersu και κάποια στιγμή θα γίνει με επιτυχία. Στην συνέχεια, ξανα απο playstore εγκαθιστάς την εφαρμογή root check https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jrummyapps.rootchecker&hl=el για να επαληθεύσεις οτι είσαι πλέον root. Tο root checker https://play.google.com/store/apps/details?id=com.joeykrim.rootcheck που προτείνεται συνήθως , τουλάχιστον στο F1 βγάζει εσφαλμένα πως δεν είσαι root. Το λέω, γιατί μου το έκανε και στις δυο συσκευές, με την μια να φοράει την rom του Μαρτίου καi την άλλη την rom της 24 Μαιου. Edited September 12, 2014 by trust0 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
batatoudis Δημ. September 13, 2014 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2014 Σ' ευχαριστώ πολύ για τις πολύ χρήσιμες πληροφορίες! Νομίζω είμαι πλήρως καλυμμένος.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts