Jump to content

Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για τα Nexus 5 / 5X

aggelosn
 Κοινοποίηση

Τι πρόβλημα είχατε/έχετε στο Nexus 5 σας;  

301 members have voted

1. 1. Τι πρόβλημα είχατε/έχετε στο Nexus 5 σας;

• Νεκρά ή κολλημένα pixel
      20
    • "Κροτάλισμα" των Vol+/- και Power πλήκτρων
      37
    • Χαμηλή ένταση / κακή ποιότητα ήχου
      41
    • Πρόβλημα με το micro-USB καλώδιο
      9
    • Πρόβλημα με τη δόνηση
      9
    • Πρόβλημα με το σήμα
      31
    • Πρόβλημα με το LED
      18
    • Light bleeding
      15
    • Άλλο (αναφέρετε σε post)
      20
    • Κανένα
      101

Recommended Posts

Που είχες αποθήκευση το backup ? To εβαλες μετά στο φάκελο του helium ?

Κάπως ετσι την πατησα στο n7 και δεν μπόρεσα ποτε να επαναφέρω το backup .

To backup το αποθηκευσα στο laptop μου, ειναι ενα zip αρχειο. Ξενερωσα τελειως με την ολη κατασταση..Αν εχει κανεις μια προταση ας το πει..

Edited by chris_asl

• Απαντήσεις 908
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

To backup το αποθηκευσα στο laptop μου, ειναι ενα zip αρχειο. Ξενερωσα τελειως με την ολη κατασταση..Αν εχει κανεις μια προταση ας το πει..

Κάνε unzip το αρχείο στον υπολογιστή σου. Λογικά θα είναι ένας φάκελος που λέγεται carbon. Αντέγραψε όλα τα περιεχόμενα του στον φάκελο carbon του τηλεφώνου σου και ξαναδοκίμασε το restore.

OnePlus 5 | Galaxy nexus i9250 maguro

OOS | DU 11.2

Kernel : Flash 1.27 | stock

Root MagiskSU

Recovery : Twrp 3.2.0.0 | Twrp 3.2.0.0

Κάνε unzip το αρχείο στον υπολογιστή σου. Λογικά θα είναι ένας φάκελος που λέγεται carbon. Αντέγραψε όλα τα περιεχόμενα του στον φάκελο carbon του τηλεφώνου σου και ξαναδοκίμασε το restore.

Δυστυχως οχι, εχει μεσα ζευγαρια απο png εικονες (τα εικονιδια της καθε εφαρμογης) και android backup αρχειο (.ab) για τα data καθε εφαρμογης..Εκατσα και εκανα restore ολα manually...ευτυχως που δεν ειχα και πολλες ρυθμισεις..

Δυστυχως οχι, εχει μεσα ζευγαρια απο png εικονες (τα εικονιδια της καθε εφαρμογης) και android backup αρχειο (.ab) για τα data καθε εφαρμογης..Εκατσα και εκανα restore ολα manually...ευτυχως που δεν ειχα και πολλες ρυθμισεις..

Αυτή είναι η μορφή του backup του helium. Μέσα στον φάκελο carbon στο τηλέφωνο υπάρχει ο φάκελος κάθε εφαρμογής με ένα εικονίδιο και ένα ab backup. Κάνεις restore και τέλος.

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

Αυτή είναι η μορφή του backup του helium. Μέσα στον φάκελο carbon στο τηλέφωνο υπάρχει ο φάκελος κάθε εφαρμογής με ένα εικονίδιο και ένα ab backup. Κάνεις restore και τέλος.

Μα δεν υπαρχει σε μενα στον φακελο carbon τιποτα λογω του οτι εκανα backup μεσω του web client, οποτε μου δημιουργησε ενα zip με ολα αυτα στο pc μου.

PS: Το .ab ειναι τυπος backup αρχειων απο adb.

Απ'οτι καταλαβαινω και βλεποντας λιγο πως λειτουργει το adb backup, το Helium πιανει για καθε package (εφαρμογη που επελεξες) και τραβαει backup μεσω adb backup [<package name>] (μαζι με διαφορα αλλα settings). Εχει ακομη ενα json αρχειο που κραταει τις πληροφοριες για ολα τα packages/apps αλλα δε μπορω να το χρησιμοποιησω ετσι απλα, γιατι εκτος απο τα package names εχει και κατι αλλες ιδιοτητες που δε γνωριζω πως τις χρησιμοποιει :/

Σχετικά με το πρόβλημα με το μικρόφωνο, έχω αρχίσει και ανησυχώ που ύστερα από 4 μήνες παραπόνων δεν έχει βγάλει ακόμα κάποιο fix η Google. Αν ήταν κάτι ασήμαντο δε θα με ένοιαζε τόσο αλλά μιλάμε για τη πιο σημαντική λειτουργία ενος κινητού. Βλέπω και στο xda ότι αρκετοί αρχίζουν και χρησιμοποιούν παλιότερες συσκευές τους μέχρι να διορθωθεί. Όσοι είχατε Nexus 4, τι γινόταν σε τέτοιες περιπτώσεις; αν είχε κάποιο πρόβλημα software η συσκευή έκανε τόσο καιρό να δώσει update με fix;

spacer.png
Model: OnePlus 8T Lunar Silver 12/256 (kebab)
ROM: OxygenOS v11.0.11.11.KB05AA (Android 11)
Mods: Magisk v23 + Riru + LSPosed
Recovery: TWRP 3.5.2_11

Σχετικά με το πρόβλημα με το μικρόφωνο, έχω αρχίσει και ανησυχώ που ύστερα από 4 μήνες παραπόνων δεν έχει βγάλει ακόμα κάποιο fix η Google. Αν ήταν κάτι ασήμαντο δε θα με ένοιαζε τόσο αλλά μιλάμε για τη πιο σημαντική λειτουργία ενος κινητού. Βλέπω και στο xda ότι αρκετοί αρχίζουν και χρησιμοποιούν παλιότερες συσκευές τους μέχρι να διορθωθεί. Όσοι είχατε Nexus 4, τι γινόταν σε τέτοιες περιπτώσεις; αν είχε κάποιο πρόβλημα software η συσκευή έκανε τόσο καιρό να δώσει update με fix;

μεγάλη διαφορά έως εντυπωσιακή, και στην ένταση αλλά και στην ακουστική με αυτό http://forum.xda-developers.com/nexus-4/themes-apps/-t2635983 ρωτήστε τον dev αν παίζει και στο n5 ή αν έχει στα σχέδια του να βγάλει κάτι αντίστοιχο .

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δεν ειχαμε τρομερό πρόβλημα ώστε να σε κανει να πας σε παλιότερη συσκευή. Υπερβολή μου ακούγεται. Μια χαρά ειμασταν κ με το ζιπ που έβγαλε ένας τύπος έχει αυξηθεί τρομερά η ένταση
Δημήτρης

μεγάλη διαφορά έως εντυπωσιακή, και στην ένταση αλλά και στην ακουστική με αυτό http://forum.xda-developers.com/nexus-4/themes-apps/-t2635983 ρωτήστε τον dev αν παίζει και στο n5 ή αν έχει στα σχέδια του να βγάλει κάτι αντίστοιχο .

Δεν ειχαμε τρομερό πρόβλημα ώστε να σε κανει να πας σε παλιότερη συσκευή. Υπερβολή μου ακούγεται. Μια χαρά ειμασταν κ με το ζιπ που έβγαλε ένας τύπος έχει αυξηθεί τρομερά η ένταση

Μιλάω γι' αυτό το πρόβλημα σχετικά με το μικρόφωνο. Όχι για το ηχείο. Το ηχείο μια χαρά είναι.

spacer.png

Μιλάω γι' αυτό το πρόβλημα σχετικά με το μικρόφωνο. Όχι για το ηχείο. Το ηχείο μια χαρά είναι.

Καταρχήν αυξήθηκε κ η ενταση του μικροφώνου. Αλλά αυτό που λες το είχαν κάποιοι απο μας. Αλλά οι περισσοτεροι όπως κ γω δεν το καταλαβαινα.

Δημήτρης

Ποιο ήταν πρόβλημα hardware?

Όλοι έχουμε μαζευτεί παρέα για να δούμε ταινία σε κάποιο φιλικό σπίτι.Όλοι έχουμε βαρεθεί να μαλώνουμε για το ποια ταινία θα δούμε.Για αυτό δημιουργήσαμε το Buddy Movie Night Reviews ένα blog με reviews σφηνάκια.

http://buddymovienight.blogspot.gr/

Kαλα διαβαζω παντως για "προβληματα" που εχουν πολλοι και μου πεφτουν τα μαλλια. Αλλος χωνει χαρτακια στο volume button, αλλος ανοιγει με εργαλεια τις τρυπες, ημαρτον ρε! Κατι τετοια threads στο xda εχουν κανει κοσμο να πιστεψει οτι το κινητο του εχει προβλημα και να ζηταει αντικατασταση κλπ. Εφοσον βρε αδερφε ΔΕΝ επηρεαζει την λειτουργια του κινητου και αν δεν το ειχες διαβασει σε καποιο φορουμ δεν θα το ειχες καταλαβει καν, τοτε τι τρελενεσαι;

Να μου πειτε για καμμενα pixels, για υπερθερμανση, για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ hardware προβληματα λογω αστοχιας να το δεχτω. Λες και κουναμε το κινητο διπλα στο αυτι ολη μερα και μας ζαλιζει το κροταλισμα ξερω γω. Το πιθανοτερο ειναι ΠΟΛΛΑ απο τα προηγουμενα κινητα που ειχαμε να ειχα τετοια μικροθεματακια τα οποια ποτε δε πηραμε χαμπαρι επειδη απλα δεν ηταν σημαντικα εν τελει.

To μονο που με χαλαει στο κινητο ειναι το speaker,ποιοτητα και ενταση. Αυτο ομως ειναι προφανως σχεδιαστικη επιλογη, δεν εχουν ολα τα nexus προβλημα με τη στενη εννοια, εχουν απλα ενα μη ικανοποιητικο ηχειο. Εφοσον μπορω να ζησω με αυτο(μπαινει και ο παραγοντας χρηματα εδω), τοτε μπορω να ζησω και με "κροταλισματα".

Αμα γυρισουμε το χρονο πισω στην εποχη του Νοκια 3210, με τα τωρινα δεδομενα(ιντερνετ,φορουμς κλπ) φαντασου τι ειχε να γινει :p

Edited by Sheik

From the dawn of our species, Man has been blessed with curiosity. Our most precious gift, without exception, is the desire to know more - to look beyond what is accepted as the truth and to imagine what is possible.

--Alvar Hanso--

Αμα γυρισουμε το χρονο πισω στην εποχη του Νοκια 3210, με τα τωρινα δεδομενα(ιντερνετ,φορουμς κλπ) φαντασου τι ειχε να γινει :p

Δε νομίζω να είχαμε να πούμε κάτι γι' αυτά τα κινητά μιας και ήταν η ποιότητα στο μεγαλείο της για την εποχή τους. Αν δε θέλαμε κανένα πρόβλημα hardware, θα παίρναμε μια συσκευή των 739 ευρώ και όχι των 350-400 (Nexus 5). Τα 350 ευρώ διαφορά δικαιολογούν κάνα ψιλό προβληματάκι αλλά όχι να θες να κάνεις το σημαντικότερο: μια κλήση και να σου λέει ο άλλος ότι δε σε ακούει καθαρά / με διακοπές και ότι σε άκουγε πεντακάθαρα με την προηγούμενη συσκευή σου. Αναφέρομαι στα προβλήματα με το μικρόφωνο και το σήμα σε εσωτερικούς χώρους. Όσον αφορά τα υπόλοιπα που λες, ίσως είναι όντως υπερβολικά αλλά κάποιοι όταν δίνουν ένα μισθό τους ή κρατάν λεφτά στην άκρη για καιρό για να πάρουν ένα νέο κινητό, δε θέλουν ούτε τα κροταλίσματα, ούτε κανένα άλλο "μηδαμινό" πρόβλημα. Δυστυχώς, είναι κάποια πράματα που θεωρούμε δεδομένο ότι θα είναι τέλεια / απροβλημάτιστα και τελικά δεν είναι.

spacer.png

Ναι αλλά να ξεχωρίζουμε τα πραγματικά προβλήματα όπως αυτό με το μικρόφωνο από τα προβλήματα που απλά διαβάσαμε στο xda και μετά αρχίσαμε να ψαχνόμαστε με σκοπό να τα βρούμε. Αυτό θέλει να πει το παιδί παραπάνω. Δλδ αν δεν είχες ίντερνετ 3/4 των περιπτώσεων αυτό με τα κουμπιά ούτε θα το έδινες σημασία.

Όλοι έχουμε μαζευτεί παρέα για να δούμε ταινία σε κάποιο φιλικό σπίτι.Όλοι έχουμε βαρεθεί να μαλώνουμε για το ποια ταινία θα δούμε.Για αυτό δημιουργήσαμε το Buddy Movie Night Reviews ένα blog με reviews σφηνάκια.

http://buddymovienight.blogspot.gr/

Εμενα η συσκευη εκτος απο ενα μικροκροταλισμα στο power button εχει αυτό το προβλημα με το μικρόφωνο αλλα μονο οταν τραβας βιντεο, και ειδικα οταν δεν εχει ήχους το περιβαλλον οπου τραβας. Μου θυμιζει τις πρωτες καμερες για τους υπολογιστες που ειχαν ακριβώς το ιδιο προβλημα με τα μικροφωνα τους... Ειχαν πολυ ψηλά την ευαισθησία. Πιστευω στην επομενη εκδοση θα διορθωθει. Δεν τραβαω πολλα βιντεο και ετσι δεν με ενοχλει ιδιαιτερα αυτο. Γενικα ομως μην τα ισοπεδωνουμε ρε παιδια... Κλαιμε τοσα χρονια για τις nexus συσκευες και την πρωτη φορά που μας την προσφερουν σε μια προσιτη τιμη ενας μεγαλος retailer οπως η wind και τα public εμεις την κοιταμε στα δοντια. Αμαρτια. Και να μην βγει επισημη διορθωση απο την Google ολο και καποιος καμμένος θα βγαλει ενα fix. Nexus ειναι αυτο για τα επομενα 4 χρονια θα χουμε υποστηριξη ειτε μεσω google ειτε μεσω του community.

Daily driver:Pixel 2 XL Rom: Stock

Old Devices: Nexus 5X, Nexus 5, Samsung Galaxy SII (I9100), Samsung Galaxy SII (I9100G), Samsung Galaxy S (I9000)

Nexus ειναι αυτο για τα επομενα 4 χρονια θα χουμε υποστηριξη ειτε μεσω google ειτε μεσω του community.

Υπολόγισε 18 μήνες την Google και απο εκεί και πέρα την κοινότητα.

Υπολόγισε 18 μήνες την Google και απο εκεί και πέρα την κοινότητα.

Ναι το γνωριζω αυτο εννοειται... Τα 4 χρονια τα ειπα δεδομενου οτι συσκευες οπως οι nexus S και nexus one μεσω του community εχουν αναβαθμισεις στο λειτουργικο τους.Δεν νομιζω να υπαρχει κατασκευαστης με καλυτερη υποστήριξη απο την google μεσα στους 18 αυτους μηνες τα παιρνεις ολα πρωτος.

Edited by Elrond

Daily driver:Pixel 2 XL Rom: Stock

Old Devices: Nexus 5X, Nexus 5, Samsung Galaxy SII (I9100), Samsung Galaxy SII (I9100G), Samsung Galaxy S (I9000)

Αν δε θέλαμε κανένα πρόβλημα hardware, θα παίρναμε μια συσκευή των 739 ευρώ και όχι των 350-400 (Nexus 5). Τα 350 ευρώ διαφορά δικαιολογούν κάνα ψιλό προβληματάκι αλλά όχι να θες να κάνεις το σημαντικότερο: .

ολα βγαζουν ψιλοπροβληματα, δεν υπαρχει το τελειο κινητο.

Καλημέρα, μέχρι στιγμής δεν μου έχει παραπονεθεί κανένας συνομιλητής για τον ήχο (βέβαια δεν έχω κάνει τις δοκιμές με το video). Και η μπαταρία μου κρατάει 2 μέρες με 1,5 ~ 2,5 ώρες screen onn.

---

:hunter:

Update σχετικά με το DOA Nexus μου. Σήμερα το παρέλαβα. 401 σειρά από wind. Λευκό σωστό, κουμπιά σωστά, όλα καλά. Φιλική συμβουλή. Αν είναι να το πάρετε από wind, πάρτε το από public ή τα κεντρικά. Ή τουλάχιστον από μαγαζί που έχει σέρβις. Για να μου το αλλάξουν με τα πήγαινε έλα έφαγα 15 ημέρες. Στο public που ρώτησα θα το άλλαζαν μετά από επιτόπιο έλεγχο αμέσως. Αλλιώς πρέπει να πάει wind-lg-wind-μαγαζι αφού έχει κριθεί για αντικατάσταση και μετά να πάρει το μαγαζί το καινούριο και να το παραδώσει... Ξαναλέω ότι το λευκό είναι όπως πρέπει, όχι σαν το πρώτο που μου έτυχε... Edited by Gialakias

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

βλεπω ολο και περισσοτερους 4ρηδες να ερχονται :)

Δεν ξέρω, εγώ Nexus είχα, Nexus έχω...

OOS | DU 11.2

Root MagiskSU

βλεπω ολο και περισσοτερους 4ρηδες να ερχονται :)

Κ γω για εδώ σκεφτόμουν αλλά μάλλον θα την κάνω για το G2..

Δημήτρης

Καλησπέρα!!

Εγω έχω εδώ κ δύο εβδομάδες το Nexus 5 απο Αμερική (μου το αγόρασε η αδερφή μου που σπουδάζει εκεί). Με το κινητό ξετρελάθηκα κ δεν είχε κανένα πρόβλημα απο αυτά που χετε αναφέρει αλλά απο την 2η μέρα έκανε random reboots 2-3 φορές την ημέρα ακόμα κ όταν φόρτιζε. Έκανα ένα factory reset αλλά τπτ, μετα όταν το έβαλα στο safe mode δεν είχε πρόβλημα. Όταν το επανέφερα στο κανονικό έκανε ξανά σε μια μέρα 2 reboot, αλλά μόνο όταν είχα ανοιχτή εφαρμογή.Έτσι το ξάνακανα factory reset και έσβησα κ το cache απο το bootloader αυτή τη φορά. Δεν ξανάκανε σε κάτασταση αναμονής reboot για ενα 24ώρο αλλά έκανε προχτές 1 φορά ενώ έβλεπα στον Chrome ενα βίντεο κ χτές πρωί ξανά όταν άνοιξα την κάμερα για να τραβήξω φώτο. Απο τότε και ενώ κάνω αρκετή χρήση για να το τεστάρω δεν έχει ξανακάνει reboot. Επικοινώνησα στο μεταξύ με Google και μου παν οτι μπορούν να στείλουν καινουριο αν θέλω, φτάνει να παει η συσκευή στην Αμερική. Ένας συγγενής φευγει το Σαβ/κο οπότε μπορει να το παρεί μαζί του. Τι με συμβουλεύετε να κάνω, να το στείλω ή να περιμένω ακόμα να δώ πως θα πάει? Η επομενη ευκαιρια πλέον για να παει ξανα καποιος γνωστος Αμερική και να το παρει μαζι του θα ειναι τον Απριλιο.

• The title was changed to Συζητήσεις / Προβλήματα / Απορίες για τα Nexus 5 / 5X