Jump to content

Sony Xperia Z1 Compact

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το πάχος του είναι ένας απ' τους λόγους που μου αρέσει. Δεν μπορώ τις υπερβολικά λεπτές συσκευές. Το Compact έχει τις τέλειες αναλογίες πλάτους/ύψους/πάχους (κατά τη γνώμη μου πάντα), που του δίνουν στιβαρότητα και grippability.

Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, σκεφτείτε ότι το πάχος του Compact είναι το ίδιο με αυτό του iPhone 4/4s.

Φιλικά, Κώστας

Huawei P30 Pro (8 GB RAM / 256 GB Flash). Κάμερα από άλλον πλανήτη.

Toyota iQ (1.0 L / CVT). My precious! Γιατί το μέγεθος μετράει.

Yamaha X-Max (250 cm³ / ABS). 50,000 km & counting...

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Κουκλα ειναι το παχος του δινει στιβαροτητα και μονο θετικα σχολια εχουν γινει γι αυτο απο κατοχους

Xperia S & M2 Aqua

&Tablet Z & E1

& ,Xperia Z & Z3 & Tablet Z3

XZ Premium & L1

και μονο θετικα σχολια εχουν γινει γι αυτο απο κατοχους

Όχι. Εγώ εχω διαβάσει και αρνητικά. Όπως ότι ενοχλούν οι γωνίες στις ακμές του.

Τέλος πάντων κι εγώ δεν είμαι υπερ των λεπίδων, αλλά θα ταν καλύτερο να χει το πάχος του Ζ1.

Και φυσικά αφού ο καναν πιο παχύ, θα μπορούσαν να χουν πιο αξιοπρεπές μέγεθος στο κουμπί της κάμερας.

Εντάξει μην λέμε ότι θέλουμε, το πάχος δεν λέει. Πιάστε το 5s και μετα πιάστε αυτό..

Την αδιαβροχοποιηση πολλοί αγάπησαν, το πάχος ουδείς..

Κανενανδε θα χαλουσε το πιο λεπτο. Παρολα αυτά το κινητό αυτό τα σπάει..

Xperience: Nokia 3110,3310, EricssonT65, T68,Z600,k700,k750,k810,G900,C905,nokia N79,N8,xperia ARC S,neo V, P, Τ, Z, Z1, Asus padfone infinity 2, xperia Z1c,M,Galaxy tab S, xperia Z3c, Galaxy S6edge, S7edge, HTC M7, xperia Z5c, G5, S8+, G6, U11, Note 8, OP 5T, Μate 10pro, Lg V30, Galaxy S9+, Note 9, S10+,Zenfone 5z,mate 20 pro,op 7 pro,LG v40,note 10+,p30 pro, xperia 1ii, s20 ultra, s20+, note 20 ultra, LG G8, xperia 5ii,iphone 12 pro max,s21 ultra, OP 9 pro, iphone 13 pro, s22 ultra, a52s 5G, xperia 5iv, a53, s23,s23 ultra, iphone 14 pro, a54, xperia 1v

Παιδιά σκεφτείτε ότι το πάχος του Compact είναι πρακτικά το ίδιο με αυτό του iPhone 4/4s (9.5 mm vs. 9.3 mm). Το iPhone 4/4s δεν το λες παχύ... Το είχα και το ξέρω. Όταν η συσκευή είναι τόσο μικρή σε πλάτος/ύψος και έχει τέτοια specs όπως το Compact, είναι λογικό να μη μπορεί να γίνει τόσο λεπτή όσο το 5s ή το Z1. Απλά δεν θα υπήρχε χώρος να χωρέσουν τα ηλεκτρονικά του (τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα).

Μην τρελαινόμαστε, μια χαρά είναι το πάχος του (έχω και ένα φετίχ με τις παχουλές και ίσως γιαυτό μου αρέσει πολύ... :p). Αυτό που με προβληματίζει πολύ είναι τα θέματα με την κάμερα και το flash. Αν αυτά λυθούν ή τελικά δεν ισχύουν θα το χτυπήσω. Όσο για τη Samsung, την έχω ξεγράψει σαν εταιρία μετά από αυτό που έπαθα με το Note II (λεπτομέρειες στην υπογραφή μου).

Μιλάμε για τα ppi των οθονών, αλλά εγώ θα εισάγω έναν νέο όρο: spi: (specs per inch)! To Sony Xperia Z1 Compact έχει μακράν το μεγαλύτερο spi από κάθε άλλο smartphone στον κόσμο αυτή τη στιγμή, με εξαίρεση ίσως το iPhone 5s (το οποίο όμως είναι εκτός σύγκρισης λόγω της "διαφορετικότητάς" του).

Edit: Να τρολάρω λίγο; Είμαι στο τρένο και μόλις πριν λίγο παρατηρούσα την κοπέλα που καθόταν δίπλα μου και έπαιζε με το iPhone της. Νομίζω πρέπει να ήταν το 5, με το iOS 7. Λοιπόν παιδιά, ο ορισμός του smoothness! Όλα γίνονταν κυριολεκτικά αστραπιαία και μάλιστα απόρησα πώς μπορούσε να το δουλεύει τόσο γρήγορα. Πραγματικά νοστάλγησα αυτή την τρομερά γρήγορη απόκριση, που δυστυχώς φοβάμαι πως δεν υπάρχει ακόμα στο Android... Δεν το απορρίπτω, αλλά κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται...

Edited by DrMobile

Φιλικά, Κώστας

Γνωριζοντας απο το z1, αν η συσκευη εχει φτιαχτει σαυτα τα προτυπα και δεν εχουν κανει καμια αστοχια στο λειτουργικο, τοτε ξεχνας το lag και εδω. ;)
[sIGPIC][/sIGPIC]

Στο Λονδίνο που είμαι πάντως, όλοι οι δρόμοι και οι σκάλες στο μετρό έχουν γεμίσει διαφημίσεις με το κινητό

Γνωριζοντας απο το z1, αν η συσκευη εχει φτιαχτει σαυτα τα προτυπα και δεν εχουν κανει καμια αστοχια στο λειτουργικο, τοτε ξεχνας το lag και εδω. ;)

Αν ισχύει αυτό που λες και λάβουμε υπόψη μας ότι το Compact έχει οθόνη 720p (ενώ το Z1 έχει 1080p), τότε το Compact θα πρέπει να είναι ακόμα καλύτερο. Για να δούμε...

Φιλικά, Κώστας

Στο Λονδίνο που είμαι πάντως, όλοι οι δρόμοι και οι σκάλες στο μετρό έχουν γεμίσει διαφημίσεις με το κινητό

Γενικα πρεπει να ριξει μερικα λεφτα στη διαφημιση η sony γιατι εχουμε δει τι μπορει να κανει η διαφημιση σε αυτα τα προιοντα. Αλλες εταιριες δινουν τα ιδια λεφτα αποσα κερδιζουν απο την πωληση

συσκευων, στη διαφημιση.

Αν ισχύει αυτό που λες και λάβουμε υπόψη μας ότι το Compact έχει οθόνη 720p (ενώ το Z1 έχει 1080p), τότε το Compact θα πρέπει να είναι ακόμα καλύτερο. Για να δούμε...

Γενικα απο τον snap 800 και μετα επειδη παρακολουθω ολα τα θεματα της sony, δεν υπαρχει κανενα θεμα με το smoothness. Μπορεις να ρωτησεις στα θεματα του Ζ1 και του Ζ Ultra. ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ακόμα δεν πήρε κάποιος να μας πει εντυπώσεις?

Αναμένουμε το mini review του φίλου galanakop.

Edited by DrMobile

Φιλικά, Κώστας

Μόλις ήρθε...Μέχρι το βραδάκι θα σας έχω πει όλα όσα θα έχω δει...

Πάντως έτσι για την ιστορία η κάμερα του καθώς και η οθόνη του είναι απίστευτες...

Note 20 plus Snap/Ιphone 13 Pro Max/Ipad Pro 12.9 /Samsung Tab s6

Πάντως έτσι για την ιστορία η κάμερα του καθώς και η οθόνη του είναι απίστευτες...

Πρόσεχε τι λες για την κάμερα...... τα διάφορα "αντικειμενικά" sites την λένε απογοητευτική.. μην τους το χαλάς! :lol:

Για την οθόνη φαίνεται ξεκάθαρα από τα hands on ότι είναι πάρα πολύ καλή! Δοκίμασε την κάμερα όχι μόνο στο manual και βάλτου και δύσκολες συνθήκες να φωτογραφίσει!!

Αναμένουμε με αγωνία!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Περιμενουμε πως και πως γιατι αυριο παω να κανω συνδεση για την κοπελα μου και το το καλο ειναι οτι το κινητο 8α κοστισει μονο 249€.

Τώρα μας έφτιαξες... Αναμένουμε mini review με έμφαση σε οθόνη, κάμερα, flash και s/w. Α και πες μας σε τι χρώμα το πήρες γιατί το πρόβλημα με το flash (light bleeding) αλλάζει ανάλογα με το χρώμα της συσκευής.

Φιλικά, Κώστας

Δεν έχουν πιάσει τα χέρια μου πιο σμουθ γρήγορο και γενικά σε απόκριση καλύτερο τηλέφωνο μέχρι τώρα...

Οθόνη πραγματικά εξαιρετική...

Μπαταρία φαίνεται βράχος...

Το καταλαβαινειςγρήγορα , δεν χρειάζεται και πολύ...

Στο θέμα που ίσως θα γίνει μεγάλη κουβέντα είναι η κάμερα...

Στο auto έχει ένα θέμα αλλά με το focus,θέλω να το δω καλύτερα...

Στο manual τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά...

Εξαιρετικές οι φωτογραφίες που βγάζει...

Μόλις τους περασα και τον nova μιας και είναι ο αγαπημένος μου και το κινητό είναι σε χρήση από άλλο πλανήτη...

Νιώθεις ότι είναι pure Android στην ταχύτητα και γενικά στην χρήση του...

Στο μόνο που πραγματικά χρειάζεται να το δούμε καλύτερα είναι μόνο στην κάμερα...

Προσωπικά έχω και το note 3 και το HTC one αλλά και το lumia 1020 και με μια πρόχειρη ματιά μπορώ να πω ότι είναι και στην κάμερα του πολύ καλό αλλά πρέπει να το δούμε καλύτερα...

Θα παίξω πολύ με την κάμερα απόψε σε δύσκολες συνθήκες και θα δούμε τι ψάρια πιάνει...

Γενικά πάντως όποιος θέλει το πιο γρήγορο Android σε διαστάσεις mini να τρέξει να το πάρει...

Ευχαριστουμε galanakop που ουσιαστικα μας επιβεβαιωσες με τον πιο εμφατικο τροπο αυτα που ξεραμε, λεγαμε και περιμεναμε. :)

Για την καμερα το auto εχει "θεματα" σε οποια συσκευη το εχει. Φυσικα για μια απλη και γρηγορη φωτο ειναι μια χαρα. Αλλα για πολυ καλο αποτελεσμα, γενικα οποιος ασχολειται με φωτογραφια, κανεις δεν χρησιμοποιει το auto και παιζει με τις ρυθμισεις αναλογως τις συνθηκες.;)

Το βραδυ σιγουρα θα ειναι κακες οι ληψεις οπως σε ολα τα android ειδικα με χρηση flash αλλα ειμαι πολυ περιεργος να δω τα αποτελεσματα.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τέτοια θέλω να ακούω, smooth λειτουργία, για να έχουμε πιο πολλές επιλογές σε κατασκευαστές. Είχαμε τα nexus για αρχή, τώρα βλέπω βελτιώσεις σε HTC και Sony. Μια χαρά! :thumbup:

Πάντως το αλογάκι που είναι σούζα φαίνεται μια χαρά
Nexus One, Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6p

[ATTACH]41051[/ATTACH]

Και αυτή με το Νοτελι

[ATTACH]41052[/ATTACH][ATTACH]41053[/ATTACH][ATTACH]41054[/ATTACH]

Πιστεύω ότι η μπαταρία του θα ξεπεράσει τις 6 ώρες χρήσης στην οθόνη του σε μία μέρα με μικτή χρήση wifi and 3g...Άνοιξε στο 58% και έχει κατεβάσει 90 εφαρμογές έχει βγάλει 35+φωτογραφίες και άλλα πολλά...

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση" ή κάνουμε χρήση της "Πολλαπλής παράθεσης"

Ευχαριστούμε galanakop. Αν μπορέσεις τσέκαρε το θέμα της διάχυσης φωτός από το flash που αναφέρεται στα forums και πες μας τι χρώμα συσκευή έχεις πάρει.

Σε σχέση με το Νοτέλι 3 πώς τη βλέπεις την κάμερα του Compact; Με το flash έχεις κάποιο θέμα ή παίζει OK;

Edited by DrMobile

Φιλικά, Κώστας

Το έχω πάρει σε μαύρο χρώμα, προσωπικά το θεωρώ πολύ όμορφο αλλά τα θέματα με τις δαχτυλιές είναι έντονα στο χρώμα αυτό...

Προσωπικά δεν με ενοχλεί αλλά κουβέντα να γίνεται...

Για το flash σε λίγο...

• The title was changed to Sony Xperia Z1 Compact