Jump to content

[Tablet] LG G Pad 8.3 (V500)

SSTAYROS
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν πέφτει η τιμή και πλησιάζουν τα χριστούγεννα...τι θα γίνει, πως θα το πάρουμε εμεις που το θέλουμε για δώρο ;;; Έχετε βρει τώρα τελευταία από εξωτερικό καμιά καλή προσφορά ή νωρίς είναι ακόμα ;;

E, ναι, νομίζω ότι καλύτερη προσφορά από το να το πάρεις με 20-30 άτοκες κάτω από 300 € δεν θα βρεις. Εγώ κάνω υπομονή λίγες μέρες ακόμα και ετοιμάζομαι ψυχολογικά.

Samsung Galaxy A52s

Samsung Tab S2 9.7 LTE

Samsung Watch4 Classic

PCs & laptop ubuntu 22.10

βρε παιδια μια ερωτηση πηγα και το χαζευα στο πλαισιο γιατι θελω να το αγορασω για δωρο. Με παρεξενεψε που ειχε free ram 0,80giga. εγω με το xperia tablet z και με καμια 70ρια εφαρμογες και εχω 1.25 γιγα free.

Η RAM δεν μειώνεται με τις εγκατεστημένες εφαρμογές. Αλλά με το πόσες τρέχουν όταν είναι ανοιχτή η συσκευή.

Πήγες και το είδες σε έκθεση. Έκατσες να δεις πόσες εφαρμογές ήταν ανοιχτές εκείνη την στιγμή; Προφανώς και όποιος το βλέπει εκεί στην έκθεση δεν κάθεται να κλείσει ότι άνοιξε, και μάντεψε πόσοι θα το έχουν δει.

Το δικό μου με 50 περίπου προς το παρόν εγκατεστημένες και 2-3 μονίμως στο παρασκήνιο (viber, mails, feedly κλπ) μαζί με τον βαρύ Nova, έχει ελεύθερη γύρω στα 1 έως 1.3GB. Πρώτον αυτό λοιπόν.

Δεύτερον, αν σου είχε ελεύθερη 5GB, θα σε ικανοποιούσε; Εξυπηρετεί σε κάτι η αδέσμευτη μνήμη; Άχρηστη είναι. Θες τόση ώστε να μπορείς να έχεις, άντε 10 εφαρμογές ανοιχτές (για tablet μιλάμε, όχι desktop) αλλά και σε επόμενη ενέργειά σου, να μην κολλήσει ή κρασάρει.

Και τρίτον, το Z έχει πιο αργό επεξεργαστή, άρα χρειάζεται λίγη παραπάνω διαθέσιμη RAM. Και είναι και +200€ ε;

Σταματήστε να κοιτάτε και να αγοράζετε marketing, και ξεκινήστε να κοιτάτε και να αγοράζετε πραγματικές ανάγκες.

Edited by Stavros_595

Προσωπικα Σταυρο δεν θα επερνα το lg γιατι δεν με βολευουν οι 8 ιντσες, γιαυτο και πριν 5 μηνες πηγα στο z σαν 10αρι ταμπλετ.

επειδη δεν ειμαι τελειως ασχετος με το android εκλεισα τις εφαρμογες και μετα κοιταξα, ποσες τρεχουν και κοιταξα τη free ραμ.

Το marketing ειναι το τελευταιο που με αγγιζει. Πρωτα κοιταζω τι θελω ...

Μην ξεχνας και οσες τρεχουν χωρις να τις βλεπεις...

τελος παντων απλη ερωτηση εκανα να δω αν οντως ισχυει αυτο που ειδα...

Προσωπικα παντως επειδη δουλευω πολυ office και ιντερνετ ταυτοχρονα με ανοιχτα viber, mails θελω να εχει ραμ να μην κολλαει ουτε να κανει 10 ωρες να με στειλει στη σελιδα 200 σε κειμενο που ειναι σε μορφη pdf...

Edited by miltos74

Ερωτηση σχετικα με το gps του G Pad

1. Είναι "κανονικό" gps? Δηλαδη έχει κανονικό δέκτη που "πιανει" δορυφόρους?
  2. Και μπορούμε να εγκαταστήσουμε καποιο πρόγραμμα με χαρτες και να το χρησιμοποιούμε κανονικα για πλοηγηση στο αυτοκινητο?
  3. Φορτιζει από USB ώστε να μπορει να φορτιζει στο αυτοκινητο?

Συγχωρεστε με αν καποια ερωτηση είναι απλοικη αλλα δεν εχω εμπειρια από tablets και gps σε android. Και διαβασα ολο το θεμα και δεν ειδα καποια αναφορα στο gps του G Pad.

Παρακαλώ όποιος ξέρει ας απαντήσει γιατί κατά 50% με ενδιαφερει η αγορα του για χρήση gps στο αυτοκινητο (και παραλληλα να έχω μαζι μου ένα ικανο tablet βεβαια, χωρίς να κουβαλάω φορητο).

Προσωπικα Σταυρο δεν θα επερνα το lg γιατι δεν με βολευουν οι 8 ιντσες, γιαυτο και πριν 5 μηνες πηγα στο z σαν 10αρι ταμπλετ.

επειδη δεν ειμαι τελειως ασχετος με το android εκλεισα τις εφαρμογες και μετα κοιταξα, ποσες τρεχουν και κοιταξα τη free ραμ.

Το marketing ειναι το τελευταιο που με αγγιζει. Πρωτα κοιταζω τι θελω ...

Μην ξεχνας και οσες τρεχουν χωρις να τις βλεπεις...

τελος παντων απλη ερωτηση εκανα να δω αν οντως ισχυει αυτο που ειδα...

Προσωπικα παντως επειδη δουλευω πολυ office και ιντερνετ ταυτοχρονα με ανοιχτα viber, mails θελω να εχει ραμ να μην κολλαει ουτε να κανει 10 ωρες να με στειλει στη σελιδα 200 σε κειμενο που ειναι σε μορφη pdf...

Ωραίος, μαγκιά σου τότε, δεν το είπα επί προσωπικού, sorry αν ακούστηκε έτσι, αλλά τώρα τελευταία γενικά ψωνιζόμαστε με τα specs.

Kαι εγώ αυτό έκανα και κοίταξα. kill tasks, clean cashe, όλα κλειστά.. και είχα πάνω από 1GB ελεύθερη. Οι +2" λογικά έχουν και μεγαλύτερες ανάγκες πάντως. Εγώ, γλυκοκοίταζα το note 2014, αλλά επειδή είχα μια μικρή εμπειρία από το προηγούμενο του κολλητού, μου φάνηκε μεγάλο (και ακριβό). Ιδανικά, θα ήθελα ένα 8.5-8.7" Οπότε το G pad βόλεψε μια χαρά. Και είναι μακράν μπροστά σε value for money, και ακόμα παραπάνω σε σύγκριση με πολλά.

Με τις εφαρμογές που δουλεύεις εσύ λοιπόν, και αν όντως είναι το μεγαλύτερο βάρος λειτουργίας του, θεωρώ ότι είχες πολύ καλύτερες λύσεις, κυρίως προς netbooks μεριά. Εκτός και αν θες και το android για όλα τα υπόλοιπα. Εκεί πάσο. Αλλά τότε, εγώ στην θέση σου θα χτύπαγα Asus TF700/701. Top of best, πραγματικά εργαλεία.

Ερωτηση σχετικα με το gps του G Pad

1. Είναι "κανονικό" gps? Δηλαδη έχει κανονικό δέκτη που "πιανει" δορυφόρους?
  2. Και μπορούμε να εγκαταστήσουμε καποιο πρόγραμμα με χαρτες και να το χρησιμοποιούμε κανονικα για πλοηγηση στο αυτοκινητο?
  3. Φορτιζει από USB ώστε να μπορει να φορτιζει στο αυτοκινητο?

Συγχωρεστε με αν καποια ερωτηση είναι απλοικη αλλα δεν εχω εμπειρια από tablets και gps σε android. Και διαβασα ολο το θεμα και δεν ειδα καποια αναφορα στο gps του G Pad.

Παρακαλώ όποιος ξέρει ας απαντήσει γιατί κατά 50% με ενδιαφερει η αγορα του για χρήση gps στο αυτοκινητο (και παραλληλα να έχω μαζι μου ένα ικανο tablet βεβαια, χωρίς να κουβαλάω φορητο).

Χτες αναγκάστηκα να το δουλέψω το GPS για πρώτη φορά γιατί η μπαταρία του κινητού δεν έφτανε, και θα χανόμουν.

Κανονικότατο GPS είναι που συνδέεται με δορυφόρους και σε πλοηγεί. Εννοείται ότι φορτίζει από USB φορτιστή αυτοκινήτου. Αυτά υπάρχουν χρόνια, από την πρώτη μέρα ύπαρξης του microUSB.

Προσωπικά δουλεύω το Navigon 4.9, που δεν θέλει ούτε internet ούτε root για να δουλέψει. Σε μιαμισι ώρα συνεχούς πλοήγησης, αλλά σε χαμηλό φωτισμό, έκαψε γύρω στο 12-13% μπαταρία, κάπου τόσο ήταν. Είμαι στην 2η αποφόρτιση.

Μάλιστα σε σχέση με GPS κινητών που είχα και έχω αλλά και ενός pna πιάνει πολύ καλύτερα. Σχετικά με τους φορτιστές είδα πως του αυτοκινήτου είναι μεν τα ίδια volt αλλά έχει μισό Αλμπέρ λιγότερο...πειράζει; επίσης από usb υπολογιστή φορτίζει;

Παιδιά καλησπέρα!

Όσοι ανεφέρεστε σε υπερθερμάνσεις και μπλε γραμμές, οι συσκευές σας είναι από τις πρώτες που έχου βγει??

Πέρασα σήμερα από ένα κατάστημα για να ρίξω μια ματιά από κοντά (πανέμορφο το φούστικο) και σε επικοινωνία μου με τον πωλητή, μου ανέφερε πως αν και ''διώχνει'' αρκετά κομμάτια κάθε μέρα, δεν του γυρνάνε προβληματικά...

Παντασουζα

Stavros_595 & agiosg ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Οπότε έχει ένα ικανό και λειτουργικό δέκτη gps με καλή λήψη... πολύ ωραία!!

Χρειάζεται και ένα καλο πρόγραμμα με χάρτες και όπως φαίνεται θα είναι ένας πολύ καλός πλοηγός!

Φαντάζομαι λόγω καλών τεχνικών χαρακτηριστικών θα είναι και αρκετά γρήγορο.

Αν κάποιος έχει να προτείνει κάποιο πρόγραμμα ευπρόσδεκτο (αν και θα ψάξω σε ανάλογα θέματα, ίσως και αφου το πάρω, κάποια στιγμή σύντομα ελπίζω, αρκεί που έχει καλό δέκτη gps για την ωρα)

Δεν τα γυρνάει κανείς γιατί δεν θα αλλάξει κάτι. Όπως φαίνεται, είναι σχεδιαστικό λάθος, κάτι που σημαίνει ότι όλα έχουν παραχθεί με το ίδιο πρόβλημα.

Ένα παλικάρι αν είδες γύρισε στο Πλαίσιο 2 φορές, και τα 3 του το βγάλανε το πρόβλημα, δεν θα αλλάξει κάτι.

Είναι κάτι το τόσο αμελητέο και ασήμαντο, που πραγματικά δεν έχει νόημα. Αν χειροτερέψει, έχεις την εγγύηση. Και σε 2 χρόνια, είτε θα το έχουν φτιάξει, είτε θα μας το αλλάξουν με το επόμενο μοντέλο.

Είναι όντως πρόβλημα, αλλά τόσο μικρό που δεν αξίζει να χαλάσει το όνομα του και την επιλογή σου.

Εμένα μου είπαν ότι δεν είναι η πρώτη παρτίδα και ότι έχει διορθωθεί. Μου το έβγαλε την πρώτη μέρα και χωρίς ιδιαίτερο ζόρι.

Edited by Stavros_595

Μήπως μπορείς να βαλεις καποιο screen shot που να φαίνεται?

Βασικα το περιεργαστικα πολυ λιγο στο μαγαζι (δυστυχώς βιαζομουν) και χωρις να εχω το νου μου για να το εντοπισω, δεν είδα κατι, οποτε, όπως λες και συ, φανταζομαι δε θα είναι κατι που βγαζει ματι..ευχαριστώ για την απάντηση φιλε μου :thumbup:

Παντασουζα

Η μπλε γραμμη παιδια ειναι τοσο μικρη π φαινεται μονο στο σκοταδι. Δν ειναι κατι τραγικο. Ειναι τοσο λεπτη κ σε σημειο π δυσκολα γινεται αντιληπτη. Περισσοτερο με χαλαει ενα ταμπλετ με bleed σε καποια γωνια παρα η μπλε γραμμη. Οσοι γρινιαζουμε εχουμε δικαιο γιατι αυτα π αγοραζουμε θελουμε να ειναι τελεια. Δυσκολα θα την δειτε.

οσο για το gps π αναφερθηκε πιο πανω εγω ειχα κλειδωσει σε 20 και δορυφορους μεσα σε 10-20 το πολυ δευτερολεπτα..

επισης φωτογραφιες απο την ενημερωση λογισμικου της κορεατικης εκδοσης:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/20215359/gpad/Screenshot_2013-12-08-00-53-34.png

https://dl.dropboxusercontent.com/u/20215359/gpad/Screenshot_2013-12-08-00-53-50.png

https://dl.dropboxusercontent.com/u/20215359/gpad/Screenshot_2013-12-08-00-54-47.png

https://dl.dropboxusercontent.com/u/20215359/gpad/Screenshot_2013-12-08-00-55-09.png

https://dl.dropboxusercontent.com/u/20215359/gpad/Screenshot_2013-12-08-00-55-32.png

https://dl.dropboxusercontent.com/u/20215359/gpad/Screenshot_2013-12-08-00-55-46.png

https://dl.dropboxusercontent.com/u/20215359/gpad/Screenshot_2013-12-08-00-56-41.png

https://dl.dropboxusercontent.com/u/20215359/gpad/Screenshot_2013-12-08-00-58-39.png

την ειδα λιγο πιο γρηγορη σε σχεση με την προηγουμενη εκδοση. δεν εχει αλλαξει κατι . αυτα π βλεπετε στις φωτογραφιες ειναι προσθετα κ χαρακτηριστικα π μονο στην κορεατικη εκδοση υπαρχουν. πχ. ο καιρος ειναι λιγο διαφορετικος αφου εχουν προσθεσει διαφορα για την Κορεα. Το Accuweather ομως δειχνει την τοποθεσια με καλυτερη ακριβεια κ εχει περισσοτερες πολεις- χωρια. Το δοκιμασα κ στην επαρχια κ δν μ εβρισκε τοποθεσια το Κweather. τα υπολοιπα ειναι καποια στοκ προσθετα π απλα υπαρχουν στην κορεατικη ρομ, οπως επισης οι εφαρμογες της Lg π ειναι στα κορεατικα δν εχουν καν επιλογη για αγγλικα! Η ελληνικη φαινεται πιο καθαρη παντως. Οπως εχει αναφερθει η ενημερωση θα παει σε ολους. Οποτε περιμενουμε.

Edited by xirosiman

Μήπως μπορείς να βαλεις καποιο screen shot που να φαίνεται?

Βασικα το περιεργαστικα πολυ λιγο στο μαγαζι (δυστυχώς βιαζομουν) και χωρις να εχω το νου μου για να το εντοπισω, δεν είδα κατι, οποτε, όπως λες και συ, φανταζομαι δε θα είναι κατι που βγαζει ματι..ευχαριστώ για την απάντηση φιλε μου :thumbup:

Δεν βγάζει μάτι, σου βγάζει τα μάτια και την πίστη για να το εντοπίσεις και να το αντιληφθείς.

Ίσως μόνο σε full φωτεινότητα και μαύρο φόντο. Και πάλι, να ξέρεις τι ψάχνεις. Αλλιώς, δεν δίνεις σημασία. Αν καταφέρω να τραβήξω φωτό που να φαίνεται κιόλας, θα ανεβάσω.

οσο για το gps π αναφερθηκε πιο πανω εγω ειχα κλειδωσει σε 20 και δορυφορους μεσα σε 10-20 το πολυ δευτερολεπτα..

Συνεχίζοντας την "έρευνα" μου σε σχέση με το GPS, το G Pad πρέπει να υποστηρίζει και GLONASS.

Αυτό του δίνει μεγαλύτερη ακρίβεια και ταχύτητα κλειδώματος δορυφόρων, όπως επιβεβαιώνεται απόλυτα και με την παραπάνω παρατήρηση του φίλου xirosiman.

Πολύ σύντομα (για όσους δε γνωρίζουν και όσο καλά τα "έμαθα" και γω, με μια πρόχειρη αναζήτηση) το GLONASS είναι η ρώσικη εναλλακτική λύση του GPS. Χρησιμοποιεί ένα δίκτυο 24 δορυφόρων (σε σχέση με τους 31 που χρησιμοποιεί το αμερικάνικο GPS) παγκοσμίως.

Στις συσκευές που το υποστηρίζουν, μπορεί να χρησιμοποιηθεί παράλληλα με το GPS για να προσδώσει μεγαλύτερη ακρίβεια (που φτάνει τα 2 μέτρα) και δυνατότητα κλειδώματος δορυφόρων, ακόμα και σε δύσκολες περιοχές και εσωτερικούς χώρους.

Οπότε υποστηρίζοντας και GLONASS (παράλληλα με το GPS) θα έλεγα θεωρητικά πως το G Pad έχει "σούπερ" δυνατότητες πλοήγησης! :)

Οι κάτοχοι της συσκευής μπορούν να ψάξουν στις ρυθμίσεις, όπου πιθανόν θα επιλέγεται αν χρησιμοποιεί μόνο GPS ή και GLONASS ταυτόχρονα.

Προφανώς και έχει βέβαια, αφού σύμφωνα με την παρατήρηση του xirosiman, δεν είναι δυνατό να κλειδώσει 20+ δορυφόρους από τους 31 συνολικά, που έχει μόνο του το GPS.

Edited by dimitrissz

http://csmg.lgmobile.com:9002/svc/popup/model_check.jsp?esn=[color="Red"]CSN[/color]

Ανοίξτε αυτή τη διεύθυνση στο Browser, αντικαταστήστε το CSN με αριθμό CSN που θα βρείτε στο κουτί και δείτε την ημερομηνία κατασκευής. Το δικό μου δείχνει ημερομηνία κατασκευής 18/10/2013 και δε μου βγάζει καμία μπλε γραμμή αν και έχω παίξει αρκετά βαριά παιχνίδια και είχε ζεσταθεί καλά.

http://www.amazon.com/Smart-Cover-Edition-Tablet-Function/dp/B00GSK46D8/ref=pd_luc_sbs_01_02_t_lh?ie=UTF8&psc=1

Νομίζω πως η παραπάνω θήκη είναι καλή και κομψή πρόταση.

Μονο που δεν στελνει Ελλαδα

:)

Για αυτό υπάρχουν και τα ευρωπαϊκά amazon :)

http://www.amazon.de/IVSO-Smart-Cover-Tasche-Tablet-SchwarzII/dp/B00GJUQE78/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1386536273&sr=8-1&keywords=LG+G+PAD+8.3+case#productDescription

http://csmg.lgmobile.com:9002/svc/popup/model_check.jsp?esn=[color="Red"]CSN[/color]

Ανοίξτε αυτή τη διεύθυνση στο Browser, αντικαταστήστε το CSN με αριθμό CSN που θα βρείτε στο κουτί και δείτε την ημερομηνία κατασκευής. Το δικό μου δείχνει ημερομηνία κατασκευής 18/10/2013 και δε μου βγάζει καμία μπλε γραμμή αν και έχω παίξει αρκετά βαριά παιχνίδια και είχε ζεσταθεί καλά.

Εμένα μου βγάζει 20131011 ---> 11/10/13? Τα ίδια με το δικό σου δηλαδή. Άρα ούτε οι ημερομηνίες παίζουν ρόλο.

Edited by Stavros_595