Jump to content

Jiayu G5

lewnidask
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δηλαδη η Jiayu δεν θελει να φτασει στο επιπεδο των επωνυμων Κινεζικων?

Αν ειναι ετσι, ποτε δεν θα γινει εταιρεια κατασκευης high end κινεζικων κινητων...

Τελος παντων, ας μην ειμαι αλλο off topic

κατ' αρχας, δεν ειναι off topic το να συγκρίνουμε την ποιοτητα του συγκεκριμενου κινητού, με αλλα ;)

αφ' εταίρου, δεν θεωρώ οτι η Jiayu ειχε αρχικα σαν στοχο, να γινει ανταγωνιστής των high end κινεζικων, γιατι αν το ηθελε, δεν θα επελεγε MΕDIATEC με "αργες" μνημες, και αυτα τα τσιπακια για GPS και WiFi. Αυτα ειναι για mid-cost-solutions

Για να ανταγωνιστεί τα "επώνυμα" Κινεζικα, πρεπει να επιλεξει πολυ ακριβότερα components, οπως, Snapdragon, γρηγορες μνημες, καλλυτερα chips, καλλίτερες cameras κλπ κλπ

ισως το κανει εν καιρω ..... αφου επιβεβαιώσει το ονομα της σαν "good-quality-mid-range-manufacturer" σε αντιθεση με "good-quality-high-end-manufacturer"

Edited by GAVEL
JIAYU G2S και G3 black (το απλό διπύρηνο) και G4 Turbo 1/4 thin black build Official_G4LW-20130822-092045

• Απαντήσεις 134
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

κατ' αρχας, δεν ειναι off topic το να συγκρίνουμε την ποιοτητα του συγκεκριμενου κινητού, με αλλα ;)

αφ' εταίρου, δεν θεωρώ οτι η Jiayu ειχε αρχικα σαν στοχο, να γινει ανταγωνιστής των high end κινεζικων, γιατι αν το ηθελε, δεν θα επελεγε MΕDIATEC με "αργες" μνημες, και αυτα τα τσιπακια για GPS και WiFi. Αυτα ειναι για mid-cost-solutions

Για να ανταγωνιστεί τα "επώνυμα" Κινεζικα, πρεπει να επιλεξει πολυ ακριβότερα components, οπως, Snapdragon, γρηγορες μνημες, καλλυτερα chips, καλλίτερες cameras κλπ κλπ

ισως το κανει εν καιρω ..... αφου επιβεβαιώσει το ονομα της σαν "good-quality-mid-range-manufacturer" σε αντιθεση με "good-quality-high-end-manufacturer"

Τζωρτζη ισως η Jiayu να ειχε στην αρχη η και να εχει ακομα προφανως, low profile στοχο οπως λες, αλλα ετσι σταδιακα θα χασει αρκετους απαιτητικους πελατες (οπως εμενα) που θελω σε αυτο που πληρωνω να δουλευουν ολα τελεια και οχι καποια στο περιπου. Αν και ευχαριστημενος σε γενικες γραμμες απο το G3S μου, δεν παυω να θελω αυτο που εγραψα παραπανω, διατεθειμενος ων συναμα να πληρωσω και κατι επι πλεον, για να εχω το 100%. Ομως εφ οσον η συγκεκριμενη εταιρεια εχει αλλο στοχο, θα με βρει αρκετα επιφυλακτικοτερο, αν οχι αρνητικο, σε μια μελλοντικη μου Jiayu αγορα. Φανταζομαι και αρκετους αλλους με ιδιο τροπο σκεψης.

Οταν θα ξυπνησουν και θα θελησουν να γινουν good-quality-high-end-manufacturers" θα ειναι δυσκολο να ξεκολλησουν την ρετσινια. Απορω πως δεν το βλεπουν, με τοσο εντονο ανταγωνισμο.

Edited by guideman

ΓΙΩΡΓΟΣ:clap:

αφ' εταίρου, δεν θεωρώ οτι η Jiayu ειχε αρχικα σαν στοχο, να γινει ανταγωνιστής των high end κινεζικων, ...

...

...

...θα με βρει αρκετα επιφυλακτικοτερο, αν οχι αρνητικο, σε μια μελλοντικη μου Jiayu αγορα. Φανταζομαι και αρκετους αλλους με ιδιο τροπο σκεψης.

...

Σεβαστές όλες οι απόψεις παραπάνω.

Όμως δείτε το λίγο από μια άλλη οπτική γωνία:

Κατ' αρχήν, όλοι αγοράζουμε με 100~200 ευρώ δυνατότητες που (ονομαστικά), αν τις αγοράζαμε από Ελλάδα θα θέλαμε 200~400 ευρώ. Βέβαια, ξέρουμε ότι θα έχουμε μια πολύ καλή οθόνη, καλό wifi, bluetooth και από εκεί και πέρα κάποια όχι και τόσο καλά, όπως κάμερα, φλας κλπ. Όμως περιμένουμε όλα, λίγο πολύ και με υποχωρήσεις που τις έχουμε προαποφασίσει, να κάνουν την δουλειά τους και τελικά να χαιρόμαστε κάτι που αλλιώς απλά θα το φανταζόμασταν. Αυτή η λογική είναι ότι, πληρώνω κάτι στο 60% και παίρνω το 80~100% κατά περίπτωση. Δηλαδή μια κάμερα κινέζικου των 150 ευρώ σίγουρα δεν είναι χειρότερη από το 80% της κάμερα του "εδώ" των 150 ευρώ. Όμως η οθόνη του σίγουρα ανταγωνίζεται την οθόνη του "εδώ" 300 ευρώ. Με τα jiayu ισχύουν όλα αυτά +την πολύ καλή εμφάνιση (ακόμα και για το υποτίθεται χοντροκομμένο G3) και αίσθηση, εκτός από ...αυτό το ρημάδι το GPS. Εκεί το να έχεις αυτό το ας πούμε αξιοπρεπές 90%, είναι λαχείο. Σε μένα και στο G2S που είχα δεν έκατσε, σε άλλους (συνήθως όχι με G2) έκατσε. Βλέπω ότι και στα G4 είναι πάνω κάτω έτσι, ενώ στα G3 είναι καλύτερα τα πράγματα (εκεί φαίνεται ότι δεν είναι λαχείο, αλλά υπάρχουν ας πούμε κάποιες αστοχίες). Όμως η λογική που περιγράφω παραπάνω, δεν είναι η λογική του "λαχείου" αλλά των συνειδητών μικρών "υποχωρήσεων". Έτσι πιστεύω αγοράζουμε οι πιο πολλοί που συζητάμε εδώ.

Εν τέλει πιστεύω ότι οι άλλοι που φτιάχνουν κινητά με παρόμοια "υλικά" με την jiayu και σε παρόμοια τιμή, δεν έχουν κάνει κάποια ιδιαίτερα ακριβή προσπάθεια. Μάλλον η jiayu κάνει κάτι συστηματικά λάθος και πρέπει να το βρει. Μέχρι να το βρει, εγώ θα την παρακολουθώ με ενδιαφέρον αλλά θα αγοράζω (για μένα), όταν χρειάζεται, κάτι άλλο.

Edited by Baniko

Όμως η λογική που περιγράφω παραπάνω, δεν είναι η λογική του "λαχείου" αλλά των συνειδητών μικρών "υποχωρήσεων". Έτσι πιστεύω αγοράζουμε οι πιο πολλοί που συζητάμε εδώ.

Μάλλον η jiayu κάνει κάτι συστηματικά λάθος και πρέπει να το βρει. Μέχρι να το βρει, εγώ θα την παρακολουθώ με ενδιαφέρον αλλά θα αγοράζω (για μένα), όταν χρειάζεται, κάτι άλλο.

απόλυτη συμφωνία γνώμης !!

επίσης, πιστευω οτι ειμαι "συνειδητός" Jiayu fun ;) αν κρίνω απο την λιστα παρακολουθησης οπου εχω 7 θεματα και τα 7 ειναι της Jiayu :)

Edited by GAVEL
JIAYU G2S και G3 black (το απλό διπύρηνο) και G4 Turbo 1/4 thin black build Official_G4LW-20130822-092045

..μια και συνηθιζεται τελευταια να το λεμε..

Εσυ μαλλον..τα παιρνεις...

:lol::lol::lol:

Οσο γι αυτο:

Μάλλον η jiayu κάνει κάτι συστηματικά λάθος και πρέπει να το βρει. Μέχρι να το βρει, εγώ θα την παρακολουθώ με ενδιαφέρον αλλά θα αγοράζω (για μένα), όταν χρειάζεται, κάτι άλλο.

με βρισκει απολυτα συμφωνο, αλλα οχι μονο η Jiayu, και αλλοι κατασκευαστες ΜΤΚ..

Βεβαια, σιγουρα υπαρχει λυση, βλεπε R819, ισως και Xiaomi red rice..

Edited by guideman

Γεια σας

Σκέφτομαι να αγοράσω το JIAYU G5 advance θα ήθελα να μάθω διαφορα πράγματα που για εσάς είναι μάλλον εύκολα.

* Πια online καταστήματα να προτιμήσω σαν αξιόπιστα και να μην καταλήξω να πάρω κάτι fake.

* Πως καταλαβαίνω πως αυτό που θα παρω είναι όντως το JIAYU G5 και δεν είναι ένα fake copy ?

* Τι known bugs έχει μια τέτοια συσκευή και πως αλλάζω firmware σε κάποιο custom που προτείνεται εσεις για να είμαι up το date.

* Πως γίνετε root ?

* Accessories που βρίσκω ? θα ήθελα για αρχή ένα silicon case, ένα screen protector και κάτι που ίσως λείπει απο την συσκευασία και δεν το ξέρω από τώρα

* Kάτι άλλο που πρέπει να ξέρω ?

root, firmware updates έχω κάνει σε διαφορα κινητά και παλιότερα σε symbian και τώρα σε android, απλός ρωτάω για να δω άμα έχει κάτι ιδιαίτερο το συγκεκριμένο κινητό και να ξερω απο που να αρχισω

Τουλάχιστον από τα specs φαίνεται παρα πολύ καλο

Ευχάριστω

κατ' αρχας, μαλλον βιάζεσαι λιγουλακι, γιατι δεν εχει κυκλοφορήσει ακομα :p ....μαλλον για Γεναρη σε βλεπω !!

επίσης, θα σου έρθει (κατα πασα πιθανότητα) ρουταρισμενο απο το εργοστάσιο, οπως πλεον συνηθίζει να κανει η Jiayu σε ολα της τα μοντελα ;)

Ελληνικα μενου δεν εχει, αλλα γραφει Ελληνικα, κανονικά στα μηνύματα

το αγοραζεις απο τα 2-3 μαγαζιά που αγοράζουμε ολοι εδω ..... minideal, antelife, pandawill, To2c κλπ

οσο για μαιμου .... μαλλον απιθανο !!!.... αφου δεν εχει κυκλοφορήσει ακομα, ασε που αυτα τα μαγαζιά, δεν κανουν τετοιες κινεζιες !!! ειναι σοβαρα μαγαζια, τουλαχιστον στο θεμα της αυθεντικοτητας

Edited by GAVEL

Καλα, δεν περιμενα καποιον αλλον να απαντησει πρωτος..

:lol::lol:

Πραγματικα ο φιλος μας φαινεται πολυ ανυπομονος και θελει να προετοιμαστει εγκαιρως μηπως βρεθει ξαφνικα με το κινητο στο χερι.

Φιλε μου μη βιαζεσαι, ασε να κυκλοφορησει πρωτα, να το παρει λιγος κοσμος, να δουμε ολοι τι καπνο φουμαρει, bugs κλπ..

Καποια αξιοπιστα μαγαζια πχ minideal, To2C, geekbuying κλπ εχουν thread στο forum μας.

Edited by guideman

Γιωργαρα, δες τα μηνύματα σου :happy:

καλά δεν λέω βιάζομαι ok αλλα ρωτάω για να είμαι προετοιμασμένος

Ελληνικό menu δεν με πειράζει που δεν έχει εξάλλου ποτε δεν βάζω το menu στα ελληνικά

Άμα το G4 με το G5 δεν έχει καμια ουσιαστικό διαφορα παρα μονο το εξωτερικό casing τότε δεν υπάρχει λόγος να περιμένω. Eκτος άμα ξέρετε κάτι παραπάνω

Έχετε κανένα άλλο κινέζο-phone με παρόμοια specs να προτείνεται ? Xiaomi ΜI2 maybe ? γιατί είναι καιρός που έχω χάσει το android μου και έχω μεινει με ένα κινητό με FM και MP3 μονο.

Ευχάριστω

G4 και G5 στα ιδια, μονο λιγο μικροτερο το πενταρι. Το Xiaomi mi2s ειναι αλλη κατηγορια, αν ψαχτεις, με 260Ε το 2/32 το βρισκεις. Δες και το Μ2Α, αξιολογο και σε καλη τιμη επισης. Edited by guideman

• Administrators
Άμα το G4 με το G5 δεν έχει καμια ουσιαστικό διαφορα παρα μονο το εξωτερικό casing τότε δεν υπάρχει λόγος να περιμένω. Eκτος άμα ξέρετε κάτι παραπάνω

Το μόνο που ελπίζουν όσοι περιμένουν το G5, είναι να έχουν λυθεί τα προβλήματα με το GPS.

Έχετε κανένα άλλο κινέζο-phone με παρόμοια specs να προτείνεται ? Xiaomi ΜI2 maybe ? γιατί είναι καιρός που έχω χάσει το android μου και έχω μεινει με ένα κινητό με FM και MP3 μονο.

Τέτοιες συζητήσεις δεν είναι το παρόντος θέματος, απευθύνσου εδώ... http://www.myphone.gr/forum/forumdisplay.php?f=145

Modpic.gif

Το μόνο που ελπίζουν όσοι περιμένουν το G5, είναι να έχουν λυθεί τα προβλήματα με το GPS.

Μπααα..εγω προσωπικα δεν ελπιζω σε κατι τετοιο, αφου δεν το ελυσε σε τοσα προηγουμενα μοντελα της και εφ' οσον αποδεδειγμενα υπαρχει λυση απο αλλους κατασκευαστες (βλ. Oppo R819), μαλλον δεν τους ενδιαφερει.

Απλα περιμενω να διαπιστωσω την ποιοτητα κατασκευης του αλλα και το επιπεδο λειτουργιας του GPS, ολα αυτα σε σχεση με την τιμη πωλησης του εδω. Αν ειναι ικανοποιητικα, το συζηταμε..;)

Το antelife το έβγαλε στα 280,00$ και μάλιστα sold out:lol:

http://www.antelife.com/jiayu-g5-mtk6589t-quad-core-1-5ghz-smartphone-4-5-inch-gorilla-glass-screen-android-4-2-1g-4g-otg.html

Edited by leonpap

Τα $280 δεν είναι λίγα (ακόμα ...και αν δουλεύει το GPS!!), αλλά...

...4,5'' με διαστάσεις 130×63.5×7.9 και 2000mΑ, είναι κάτι ...προκλητικό!

Μπααα..εγω προσωπικα δεν ελπιζω σε κατι τετοιο, αφου δεν το ελυσε σε τοσα προηγουμενα μοντελα της και εφ' οσον αποδεδειγμενα υπαρχει λυση απο αλλους κατασκευαστες (βλ. Oppo R819), μαλλον δεν τους ενδιαφερει.

Απλα περιμενω να διαπιστωσω την ποιοτητα κατασκευης του αλλα και το επιπεδο λειτουργιας του GPS, ολα αυτα σε σχεση με την τιμη πωλησης του εδω. Αν ειναι ικανοποιητικα, το συζηταμε..;)

Γιατί στο oppo ποιά ήταν η λύση για το πρόβλημα του GPS?

Για το R819 γραφουν στο αναλογο νημα οτι το GPS του δουλευει τελεια. Δεν αναφερεται πουθενα βεβαια πως το πετυχαν.

Κοστιζει ομως 270€...

Edited by guideman

Ο τρόπος που το πέτυχαν,λέγεται "καλύτερη και ποιοτικότερη κεραία gps".Ειναι δηλαδή καθαρά θέμα hardware

Γιατί στο oppo ποιά ήταν η λύση για το πρόβλημα του GPS?

Το brand name του.

Για το R819 γραφουν στο αναλογο νημα οτι το GPS του δουλευει τελεια. Δεν αναφερεται πουθενα βεβαια πως το πετυχαν.

Κοστιζει ομως 270€...

Ο τρόπος που το πέτυχαν,λέγεται "καλύτερη και ποιοτικότερη κεραία gps".Ειναι δηλαδή καθαρά θέμα hardware

Νομίζω ότι η εξήγηση στο 4ο είναι πολύ πιο πειστική από αυτή στο 2ο!

Παντως ειναι κοροιδια να μην κανει απολυτως τπτ για να βελτιωσει το GPS.Kαι καλα εμενα δεν με νοιαζει αλλα δειχνει καποια αδιαφορια απο πλευρας εταιρειας..

• Administrators
Ναι αλλά στο παρόν θέμα συζητάμε για το g5 και καλό είναι να μην τα μπλέκουμε και δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις.

Modpic.gif

Δεν μπορουμε να μην κανουμε συγκρισεις και σχολια αναμεσα σε κυκλοφορουντα και μη, μοντελα της συγκεκριμενης εταιρειας που αποδεδειγμενα εχουν το ιδιο προβλημα, οπως και υποθεσεις αλλα και προβληματισμους για επερχομενο μοντελο.