memoriesradio Δημ. July 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2021 Η Umlaut συμφωνεί με τα δίκτυα για τις συσκευές που θα γίνει το τεστ (κοινές για όλα τα δίκτυα προφανώς, αλλά το κάθε δίκτυο μπορεί να περάσει το δικό του firmware πάνω). Δεν έχω πληροφορίες για Ελλάδα, στο εξωτερικό επιλέγουν τα top Samsung της προηγούμενης χρονιάς. Δηλαδή λογικά τα φετινά tests έγιναν με S20. Είναι όλα automated, δεν ακουμπάει κανείς τα τηλέφωνα, οπότε δεν υπάρχει attenuation από παλάμες κτλ. Ε, με S20 και με automation, μέσα στο roofbox του ΙΧ, το τηλέφωνο πιάνει σημαντικά καλύτερα από ότι στο χέρι του καθενός σε στενό και με συσκευή αμφιβόλου ποιότητας. Και επειδή λοιπόν το ανθρώπινο ον ΔΕΝ είναι τέλειο κατασκεύασμα, οριζοντίως και καθέτως, και επειδή ανά πάσα στιγμή μπορεί να στροφάρει αλλιώς (βλέπε, μίζες, σκάνδαλα, διεφθαρμένες εταιρίες-κυβερνήσεις-ψηφοφορίες-κράτοι-λαοί κτλ), κανείς δεν μου εγγυάται ότι τα τελικά αποτελέσματα και σε αυτή την εταιρεία-οργανισμό, μπορούν να αλλάξουν, βάση συγκεκριμένων "επιθυμιών" από τους "ενιδαφερόμενους". Και για το συγκεκριμένο τεστ δεν μπορώ να δεχτώ (βάση προσωπικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας, αλλά και εμπειρίες και απόψεις άλλων χρηστών) την κατάταξη μεταξύ 2ης & 3ης εταιρείας. Και μην πει κανείς ότι τα ισοπεδώνουμε όλα, γιατί ισοπεδωμένα είναι ήδη. Με την ελπίδα ζούμε... Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. July 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2021 Και επειδή λοιπόν το ανθρώπινο ον ΔΕΝ είναι τέλειο κατασκεύασμα, οριζοντίως και καθέτως, και επειδή ανά πάσα στιγμή μπορεί να στροφάρει αλλιώς (βλέπε, μίζες, σκάνδαλα, διεφθαρμένες εταιρίες-κυβερνήσεις-ψηφοφορίες-κράτοι-λαοί κτλ), κανείς δεν μου εγγυάται ότι τα τελικά αποτελέσματα και σε αυτή την εταιρεία-οργανισμό, μπορούν να αλλάξουν, βάση συγκεκριμένων "επιθυμιών" από τους "ενιδαφερόμενους". Και για το συγκεκριμένο τεστ δεν μπορώ να δεχτώ (βάση προσωπικής εμπειρίας και τεχνογνωσίας, αλλά και εμπειρίες και απόψεις άλλων χρηστών) την κατάταξη μεταξύ 2ης & 3ης εταιρείας. Και μην πει κανείς ότι τα ισοπεδώνουμε όλα, γιατί ισοπεδωμένα είναι ήδη. Με την ελπίδα ζούμε... Σωστά, συμφωνούμε. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Γενικώς το umlaut test θεωρείται υψηλής αξιοπιστίας στον γερμανόφωνο κόσμο (και κατά επέκταση σε όλο τον κόσμο που δραστηριοποιείται η Telekom). Μεταξύ δεύτερης και τρίτης εταρείας πρέπει να είσαι σίγουρος ότι η Wind ήθελε να έχει ανοιχτό VoLTE το δικό της S20. Δεν είμαι σίγουρος ότι το ενεργοποίησαν φέτος, επειδή το έχουν φρέσκο ίσως φοβήθηκαν. Οπότε, αν έπαιζε VF με VoLTE και Wind με CSFB κλάφτα Χαράλαμπε :X Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. July 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2021 Σωστά, συμφωνούμε. Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής. Γενικώς το umlaut test θεωρείται υψηλής αξιοπιστίας στον γερμανόφωνο κόσμο (και κατά επέκταση σε όλο τον κόσμο που δραστηριοποιείται η Telekom). Μεταξύ δεύτερης και τρίτης εταρείας πρέπει να είσαι σίγουρος ότι η Wind ήθελε να έχει ανοιχτό VoLTE το δικό της S20. Δεν είμαι σίγουρος ότι το ενεργοποίησαν φέτος, επειδή το έχουν φρέσκο ίσως φοβήθηκαν. Οπότε, αν έπαιζε VF με VoLTE και Wind με CSFB κλάφτα Χαράλαμπε :X Αυτό είναι καθαρά θέμα επιλογής. Ή σύνδρομο Στοκχόλμης. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. July 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2021 Αυτό είναι καθαρά θέμα επιλογής. Ή σύνδρομο Στοκχόλμης. Ή δεν είναι τα KPI ακόμη εκεί που πρέπει στο VoLTE Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. July 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2021 Ή δεν είναι τα KPI ακόμη εκεί που πρέπει στο VoLTE Είδες τι μετράνε ακριβώς; Setup time και ποιότητα. Δε γίνεται με CSFB και 3G να έχεις καλά νούμερα εκ των πραγμάτων. Επιπλέον δεν έχει ακουστεί θέμα με τα drop calls με wind και volte. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. July 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2021 Είδες τι μετράνε ακριβώς; Setup time και ποιότητα. Δε γίνεται με CSFB και 3G να έχεις καλά νούμερα εκ των πραγμάτων. Επιπλέον δεν έχει ακουστεί θέμα με τα drop calls με wind και volte. Χρησιμοποιώ το volte από την αρχή της λειτουργίας του και δεν έχω θέματα. Τις πρώτες μέρες μόνο υπήρξαν κάποιες δυσλειτουργίες, αλλά έκτοτε όλα βαίνουν καλώς. Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. July 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2021 Είδες τι μετράνε ακριβώς; Setup time και ποιότητα. Δε γίνεται με CSFB και 3G να έχεις καλά νούμερα εκ των πραγμάτων. Επιπλέον δεν έχει ακουστεί θέμα με τα drop calls με wind και volte. Συμφωνούμε. Μπορεί να μην είναι ανοιχτό από default το VoLTE στη Wind στην συσκευή δοκιμής ακόμη. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. July 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2021 Εδώ και ώρες (ίσως να ισχύει από χθες) παρακολουθώ σοβαρό πρόβλημα στο 4G στην Βέροια (eNb 12949 - Band 20) στις ταχύτητες. Το κανονικό του ήταν 50Mbps Down & 30Mbps Up. Σήμερα από 0.8-26Mbps Down & 0.8 -30Mbps Up. Ping από 23-50ms με τον ίδιο server (Wind). Σκαμπανεβάσματα συνεχώς ανά 2-3 λεπτά. Σήμα σταθερό. Πρόβλημα σε σημείο να μην μπορείς να ακούσεις ούτε web radio στα 192KHz... Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. July 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2021 Εδώ και ώρες (ίσως να ισχύει από χθες) παρακολουθώ σοβαρό πρόβλημα στο 4G στην Βέροια (eNb 12949 - Band 20) στις ταχύτητες. Το κανονικό του ήταν 50Mbps Down & 30Mbps Up. Σήμερα από 0.8-26Mbps Down & 0.8 -30Mbps Up. Ping από 23-50ms με τον ίδιο server (Wind). Σκαμπανεβάσματα συνεχώς ανά 2-3 λεπτά. Σήμα σταθερό. Πρόβλημα σε σημείο να μην μπορείς να ακούσεις ούτε web radio στα 192KHz... Backhaul issue ακούγεται. Είχα μια συζήτηση με τον p_k επί του θέματος. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. July 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2021 (edited) Εδώ κοντά μου, πρέπει να υπάρχει πρόβλημα με μια κεραία, συγκεκριμένα στο Λακκωμα της Χαλκιδικής. Σύνορα με νομό Θεσσαλονίκης για όσους δεν γνωρίζουν. Προχθές το βράδυ είχαμε ένα αρκετά έντονο μπουρίνι με αστραποβροντα και μάλλον η κεραία βγήκε off. Επικοινωνησα με το 13700 και μου είπαν ότι υπάρχει βλάβη και θα την αποκαταστησουν. Μάλιστα, λίγες ώρες μετά το δικό μου τηλεφώνημα, με ξανακαλεσαν από το τεχνικό τμήμα και μου είπαν ότι είναι σε γνώση τους και θα φροντίσουν για την όσο το δυνατόν ταχύτερη αποκατάσταση. Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι τόσο σοβαρό όσο το προαναφερθέν στη Βέροια, μια και η περιοχή μου καλύπτεται και από άλλους σταθμούς. Έχουν πέσει όμως οι ταχύτητες και έχει επηρεαστεί, λιγότερο όμως, η κάλυψη. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για περιοχή επανω στον δρόμο της Χαλκιδικής, ο οποίος έχει αυτές τις μέρες τεράστιο φορτίο αυτοκινήτων. Ενδεικτικά, κάθε Κυριακή απόγευμα πηγαίνουν σημειωτόν, καθώς "σαν τη Χαλκιδική δεν έχει" (λέμε τώρα...) και ζορίζονται αντίστοιχα οι κεραίες. Edited July 4, 2021 by p_k Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. July 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2021 Backhaul issue ακούγεται. Είχα μια συζήτηση με τον p_k επί του θέματος. Λες το feed να είναι με μικροκυμματικά και όχι με οπτική; Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. July 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2021 Λες το feed να είναι με μικροκυμματικά και όχι με οπτική; Μάλλον το πρώτο, όπως μου εξήγησε ο mixtri. Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. July 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2021 Λες το feed να είναι με μικροκυμματικά και όχι με οπτική; Τα Β20 only σίγουρα microwave link. Για τα άλλα σίγουρα κάποια με μικροκυματικα αλλά η οπτική είναι αρκετά πιθανή επίσης. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. July 4, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 4, 2021 Τα Β20 only σίγουρα microwave link. Για τα άλλα σίγουρα κάποια με μικροκυματικα αλλά η οπτική είναι αρκετά πιθανή επίσης. H συγκεκριμένη είναι Β20. Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. July 5, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2021 Τα Β20 only σίγουρα microwave link. Για τα άλλα σίγουρα κάποια με μικροκυματικα αλλά η οπτική είναι αρκετά πιθανή επίσης. Και 200-400Mbps να είναι η χωρητικότητα του link, είναι υπεραρκετό για την B20 και το voice. Αρκεί να μην έχει κάποιο θέμα από παρεμβολή ή βλάβη. Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. July 5, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2021 Σήμερα το απόγευμα αποκαταστάθηκε το πρόβλημα. Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. July 5, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2021 Εδώ Βέροια το πρόβλημα παραμένει. Δηλώθηκε τηλεφωνικά βλάβη πριν από λίγο. Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. July 5, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2021 (edited) Εδώ Βέροια το πρόβλημα παραμένει. Δηλώθηκε τηλεφωνικά βλάβη πριν από λίγο. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία και την δήλωση της βλάβης, το πρόβλημα φαίνεται να έχει επιλυθεί και η ταχύτητα έχει επανέλθει στα φυσιολογικά (για την εποχή) επίπεδα. Ήταν τελικά κάτι (rule) στην γραμμή μου και διορθώθηκε; Ήταν κάτι στον συγκεκριμένο σταθμό (software); Άγνωστο... EDIT: Βιάστηκα να κρίνω... Το πρόβλημα παραμένει. Edited July 5, 2021 by memoriesradio Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. July 5, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2021 (edited) Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία και την δήλωση της βλάβης, το πρόβλημα φαίνεται να έχει επιλυθεί και η ταχύτητα έχει επανέλθει στα φυσιολογικά (για την εποχή) επίπεδα. Ήταν τελικά κάτι (rule) στην γραμμή μου και διορθώθηκε; Ήταν κάτι στον συγκεκριμένο σταθμό (software); Άγνωστο... Είναι καλό πάντως να ενημερώνουν και οι συνδρομητές, παρόλο που οι εταιρείες έχουν συστήματα ελέγχου. Τέλος καλό, όλα καλά! 170 / 65,6 Ping 29 ms - B7 Γωνία Παπάγου με Νταλιπη, Καλαμαριά Edited July 11, 2021 by XP130TD συνεχόμενα posts Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
konakis Δημ. July 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2021 Μια χαρά γκάζια ;) ✌️ Παράθεση Konakis. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. July 6, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2021 (edited) Πολύ καλά πάει στην Καλαμαριά. Παραλία Κατερίνης, πολύ καλή η κατάσταση, με αρκετό τουρισμό ντόπιο και ξένο. Χωρίς προβλήματα ταχυτήτων και κλήσεων, όλα οκ. Παίζει πολλή Β7 και Β3 και οι ταχύτητες από όσα έχω δει ως τώρα κυμαίνονται από 90 - 120 mbps down και γύρω στα 30 up. Πρώτη φορά στην περιοχή αυτή και δεν έχω κανένα παράπονο, να ναι καλά τα απεριόριστα! Λιτόχωρο Ν. Πιερίας https://www.speedtest.net/my-result/a/7515451934 Edited July 11, 2021 by XP130TD συνεχόμενα posts Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sonakiasfun Δημ. July 9, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2021 Και Νέους Πόρους,Πλαταμώνα που ήμουν το περασμένο ΣΚ είχε πολύ καλές ταχύτητες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
p_k Δημ. July 9, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2021 (edited) Και Νέους Πόρους,Πλαταμώνα που ήμουν το περασμένο ΣΚ είχε πολύ καλές ταχύτητες. Όλα καλά στον νομό Πιερίας και με πολύ τουρισμό μάλιστα. Κεντρο πόλεως, Κατερίνη 142 / 62,1 https://www.speedtest.net/my-result/a/7516859896 Edited July 11, 2021 by XP130TD συνεχόμενα posts Παράθεση Η ποίηση δεν θα εξαφανιστεί. Παύλος Παυλίδης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
memoriesradio Δημ. July 11, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2021 Καλησπέρα σας, Χθες Σάββατο στο beachόμπαρο "La Roca" ανάμεσα Καλλικράτεια και Ηράκλεια, και με οπτική επαφή με την κεραία (της Καλλικράτειας) στα 3.5χλμ. Από το μεσημέρι 15:30-18:00, 2G, 3G, 4G εκτός ή μή λειτουργικό. Δεδομένα καθόλου αλλά ούτε και φωνή (2G) όταν είχε σήμα. Ο συγκεκριμένος σταθμός πρέπει να ζαλίστηκε στα reboot, αφού το σήμα ερχόταν και έφευγε συνεχώς. Δεν την άντεξε τόση συγκίνηση. Τώρα να ήταν βλάβη λιγάκι χλωμό. Μετά τις 6 το απόγευμα (που άρχισε η αποχώρηση του πολύ κόσμου) όλα κομπλέ. Επανήλθαν όλες οι υπηρεσίες στα φυσιολογικά τους. Παράθεση "Φοβέρα θέλατε κουφάλες..." - Στάθης Ψάλτης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sonakiasfun Δημ. July 11, 2021 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2021 Κλασική Wind...αν και στη Χαλκιδική υπάρχει αυτό το φαινόμενο το καλοκαίρι και στις 3 εταιρείες κυρίως τα ΣΚ...Χιλιάδες κόσμου απο Θεσσαλονίκη + τουρίστες + ντόπιοι που να αντέξουν οι κεραίες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts