Jump to content

Nova 4G

paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ προχθές έκανα το πείραμα, δοκιμάζοντας την ίδια κάρτα f2g σε 4 διαφορετικά κινητά, στο σημείο που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα ότι πιάνει καλύτερα η wind στο σπίτι. Ενα Homtom HT6, ένα Moto E 2015, ένα Moto X Play, και ένα galaxy s5, όλα από τα οποία πιάνουν την μπάντα 20, και σε όλα η ταχύτητα ήταν η ίδια(27mbps +/- μισό περίπου). Πιστεύω ότι για πολύ πιο μεγάλες ταχύτητες από ότι βλέπουμε στην Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο η συσκευή. Για τέτοιες που έχουμε τώρα, όχι τόσο.

Sent from my XT1562

Βασικά δεν νομίζω ότι υπάρχουν τεράστιες διάφορες ανάμεσα σε κινητά πάνω στο ίδιο δίκτυο. Αρκεί να υποστηρίζουν την 800άρα. Η απουσία της 800άρας είναι deal-breaker.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ τερματικών. Modem, drivers, antenna, signal processing modules......

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εγώ προχθές έκανα το πείραμα, δοκιμάζοντας την ίδια κάρτα f2g σε 4 διαφορετικά κινητά, στο σημείο που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα ότι πιάνει καλύτερα η wind στο σπίτι. Ενα Homtom HT6, ένα Moto E 2015, ένα Moto X Play, και ένα galaxy s5, όλα από τα οποία πιάνουν την μπάντα 20, και σε όλα η ταχύτητα ήταν η ίδια(27mbps +/- μισό περίπου). Πιστεύω ότι για πολύ πιο μεγάλες ταχύτητες από ότι βλέπουμε στην Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο η συσκευή. Για τέτοιες που έχουμε τώρα, όχι τόσο.

Sent from my XT1562

Ακριβώς. Σε λίγο θα μας πούνε ότι χρειαζόμαστε κινητό αξίας Iphone 6s plus 128GB ή s7 edge και πάνω για να πιάσουμε αξιοπρεπείς ταχύτητες με τη wind.:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Ακριβώς. Σε λίγο θα μας πούνε ότι χρειαζόμαστε κινητό αξίας Iphone 6s plus 128GB ή s7 edge και πάνω για να πιάσουμε αξιοπρεπείς ταχύτητες με τη wind.:rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Δεν είπαμε κάτι τέτοιο. Αλλά ναι παίζει ρόλο το τερματικό και οι drivers. Η Huawei θεωρώ ότι είναι η κορυφαία του τομέα. Έχει και ειδικό τμήμα με περίπου χιλια άτομα που ασχολείται με το θέμα.

[sIGPIC][/sIGPIC]

H+ /4G Καλαματα

H+

http://s32.postimg.org/qf09smic5/image.jpg

4G

http://s32.postimg.org/sbcdiurbp/image.png

http://s32.postimg.org/6jh791w45/image.png

http://s32.postimg.org/5nh1iluxh/wp_ss_20160430_0001.png

http://s33.postimg.org/4rv5rf5in/IMG_20160603_140152.jpg

https://telegram.org

Οπως δείχνει και ο χάρτης η Πελοπόννησος και η Δυτική Δυτική Ελλάδα είναι σε καλο.δρόμο μαζί με την Βόρεια Κρήτη και την ροδο.απο Αθήνα εως Θεσσαλονίκη καλύπτεται μονο η Λάρισα και ο Βόλος..στην κω έχει μια 800 αρα πανω απο την πολη και άλλη μια μετα το πυλι.καλυμνο τίποτα.

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Οπως δείχνει και ο χάρτης η Πελοπόννησος και η Δυτική Δυτική Ελλάδα είναι σε καλο.δρόμο μαζί με την Βόρεια Κρήτη και την ροδο.απο Αθήνα εως Θεσσαλονίκη καλύπτεται μονο η Λάρισα και ο Βόλος..στην κω έχει μια 800 αρα πανω απο την πολη και άλλη μια μετα το πυλι.καλυμνο τίποτα.

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Θα πάω Κάλυμνο σε 10-15 μέρες και θα σας πω τι ισχύει...

Ιστορικό: Ericsson T28s, Nokia 3330, Sony ericsson T630,K750i, K800i, Motorola V3x, Sony ericsson w950i, Nokia n95 8gb, Sony ericsson vivaz , Nokia Ν8 , iphone 4 , Samsung Galaxy SIII , Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S7 και τώρα Samsung Galaxy Νοte10 Plus + Samsung galaxy tab s2 8" 4G 2016

Δεν είπαμε κάτι τέτοιο. Αλλά ναι παίζει ρόλο το τερματικό και οι drivers. Η Huawei θεωρώ ότι είναι η κορυφαία του τομέα. Έχει και ειδικό τμήμα με περίπου χιλια άτομα που ασχολείται με το θέμα.

Μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις ποιοι drivers; Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, αλλά όλα τα σύγχρονα κινητά δεν έχουν ένα soc το οποίο ενσωματώνει και το modem τους; Για ποιο λόγο να έχει πρόβλημα οποιοδήποτε συσκευή; Επειδή δεν είναι Huawei;

Sent from my XT1562

Μπορείς σε παρακαλώ να εξηγήσεις ποιοι drivers; Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος, αλλά όλα τα σύγχρονα κινητά δεν έχουν ένα soc το οποίο ενσωματώνει και το modem τους; Για ποιο λόγο να έχει πρόβλημα οποιοδήποτε συσκευή; Επειδή δεν είναι Huawei;

Sent from my XT1562

Πως λειτουργεί το SoC? Χωρίς drivers; Δε καταλαβαίνω την ερώτηση σου. Το calibration και configuration είναι το πιο σημαντικό. Φυσικά τα smart antenna features και το noise cancellation/interference cancellation αλλά πάνω από όλα το πως κάνει compiler ο κατασκευαστής τους drivers.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όπως πάντα, ένα σωρό τεχνικοί όροι για εντυπωσιακό άνευ ουσίας.

Δεν υπάρχει περίπτωση, σοβαρός κατασκευαστής να μην έχει βελτιστοποιήσει τη λειτουργία της συσκευής του. Επειδή εσύ έχεις μια συμπάθεια στα Huawei, δεν πάει να πει πως όλα τα άλλα πιάνουν χειρότερα.

Επίσης, επειδή έχεις και 2η συμπάθεια, αυτή προς τη wind, δεν πάει να πει ότι όποιος παρουσιάζει ένα αποτέλεσμα που δεν σου αρέσει, ότι φταίει η συσκευή, ή οι drivers. Δηλαδή τι θέλεις, να σου παρουσιάσουμε μετρήσεις με συσκευή Huawei για να πειστείς; Α, ξέχασα, δε σου αρέσει το speedtest, οπότε πάλι εκεί θα βρεις να στραβώσεις.

Βέβαια, εχθές με εξέπληξες, γιατί παραδέχτηκες συσκευή μη Huawei, που είχε ο φίλος. Α, ξέχασα, είναι πανάκριβο εργαλείο, για αυτό.

Sent from my XT1562

Όπως πάντα, ένα σωρό τεχνικοί όροι για εντυπωσιακό άνευ ουσίας.

Δεν υπάρχει περίπτωση, σοβαρός κατασκευαστής να μην έχει βελτιστοποιήσει τη λειτουργία της συσκευής του. Επειδή εσύ έχεις μια συμπάθεια στα Huawei, δεν πάει να πει πως όλα τα άλλα πιάνουν χειρότερα.

Επίσης, επειδή έχεις και 2η συμπάθεια, αυτή προς τη wind, δεν πάει να πει ότι όποιος παρουσιάζει ένα αποτέλεσμα που δεν σου αρέσει, ότι φταίει η συσκευή, ή οι drivers. Δηλαδή τι θέλεις, να σου παρουσιάσουμε μετρήσεις με συσκευή Huawei για να πειστείς; Α, ξέχασα, δε σου αρέσει το speedtest, οπότε πάλι εκεί θα βρεις να στραβώσεις.

Βέβαια, εχθές με εξέπληξες, γιατί παραδέχτηκες συσκευή μη Huawei, που είχε ο φίλος. Α, ξέχασα, είναι πανάκριβο εργαλείο, για αυτό.

Sent from my XT1562

Δεν αμφιβάλλω για κανένα speedtest απλά, πρώτον δε το θεωρώ σοβαρό εργαλείο μέτρησης (όντως είναι το μόνο commercial trustworthy) και δεν έχει σχεδιαστεί για mobile internet (QoS classification - προφανώς άλλη προτεραιότητα έχει το VoIP και το ΗΤΤΡ streaming από το δικό σου speedtest), και προσωπικά δε μου δείχνει τίποτα από ένα απλό ping. Ωστόσο επιμένω ότι πραγματικά είναι μια στιγμιαία ένδειξη και τίποτα παραπάνω. Ειδικά για το LTE που έχεις ΔΥΝΑΜΙΚΗ ανάθεση πόρων δε βγαίνει συμπέρασμα. Αυτή είναι η άποψή μου και όσων ασχολούνται με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επαγγελματικά. Τώρα αν εσύ πιστεύεις το αντίθετο, δικαίωμά σου. Αν ήταν έτσι δε θα βγάζαν KPI και μετρήσεις που κοστίζουν εκ ευρώ για να δούνε επιδόσεις. Θα λέγανε "κάντε βρε παιδιά ένα speedtest.net". Μη χάσουμε και το χιούμορ μας, αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά.

Δεύτερον, αυτή τη στιγμή δεν έχω καν συσκευή Huawei για προσωπική συσκευή. Απλά θεωρώ ότι η εταιρεία είναι η πιο σοβαρή του χώρου, μαζί με την Apple τα τελευταία 3 χρόνια, από τότε που αποφάσισαν ότι η δικτυακή λειτουργία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για διάρκεια μπαταρίας/επίδοσης. Η Samsung ήταν από παλιά σοβαρή εταιρεία στο θέμα λήψης, δε χρειάζεται να την εκθειάζω συνεχώς. Το S6/S6 Edge μας τα χάλασε αλλά το S7/S7 Edge τα διόρθωσε τα θέματα (συγχωρείται λόγω χαμηλής εμπειρίας στα θέμα αλουμινίου).

Και όμως υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές που δε βελτιστοποιούν τη δικτυακή λειτουργία. Προτιμόυν να επενδύουν σε άλλους τομείς ή να προσφέρουν χαμηλότερη τιμή στις συσκευές τους. Επιλογές είναι αυτές.

Btw, είδα κάποια speedtest με huawei στο άλλο forum. Όχι πως είναι ένδειξη καλής λειτουργίας αλλά νομίζω είναι αρκετά υψηλότερα από αυτά που ανεβάζετε γενικά.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6695782#post6695782

Edited by mixtri

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και αφού η ενασχόληση σου είναι πιο επαγγελματική, από ότι αφήνεις να εννοηθεί πάντα, το πρώτο σου συμπέρασμα όταν βλέπεις μια καλύτερη μέτρηση είναι ότι οφείλεται στη συσκευή; Το ότι το σημείο που βρέθηκε ο άλλος μπορεί να είναι πιο κοντά στην κεραία, δεν σου περνάει από το μυαλό; επίσης ότι μπορεί στο σημείο αυτό να βλέπει και άλλη μπάντα από την 20 , και για αυτό να έχει καλύτερη ταχύτητα, δεν παίζει;

Δηλαδή για να καταλάβω, με μια 800αρα κεραία, περιμένεις να πιάνει 60αρια παντού, ακόμη και σε αρκετά χιλιόμετρα μακριά; Εδώ μέσα στο σπίτι, αν είσαι στο πίσω μέρος(που προφανώς είναι πιο κοντά στην κεραία) βλέπεις 25αρια και όταν πας μπροστά βλέπεις το σήμα να μειώνεται και η ίδια μέτρηση δεν βγάζει πάνω από 5-6 mbps. Υποστηρίζεις πως με Huawei συσκευή θα ήταν καλύτερα; Θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε ώρες ώρες εδώ μέσα....

Sent from my MotoE2(4G-LTE)

Και αφού η ενασχόληση σου είναι πιο επαγγελματική, από ότι αφήνεις να εννοηθεί πάντα, το πρώτο σου συμπέρασμα όταν βλέπεις μια καλύτερη μέτρηση είναι ότι οφείλεται στη συσκευή; Το ότι το σημείο που βρέθηκε ο άλλος μπορεί να είναι πιο κοντά στην κεραία, δεν σου περνάει από το μυαλό; επίσης ότι μπορεί στο σημείο αυτό να βλέπει και άλλη μπάντα από την 20 , και για αυτό να έχει καλύτερη ταχύτητα, δεν παίζει;

Δηλαδή για να καταλάβω, με μια 800αρα κεραία, περιμένεις να πιάνει 60αρια παντού, ακόμη και σε αρκετά χιλιόμετρα μακριά; Εδώ μέσα στο σπίτι, αν είσαι στο πίσω μέρος(που προφανώς είναι πιο κοντά στην κεραία) βλέπεις 25αρια και όταν πας μπροστά βλέπεις το σήμα να μειώνεται και η ίδια μέτρηση δεν βγάζει πάνω από 5-6 mbps. Υποστηρίζεις πως με Huawei συσκευή θα ήταν καλύτερα; Θα τρελαθούμε με αυτά που διαβάζουμε ώρες ώρες εδώ μέσα....

Σιγουρα δεν θα ριχνει η 800αρα τα 60αρια.Αλλα μπορει να ηταν και 1800 η μετρηση ναι.Η 800 ειναι καθαρα για καλυψη.Για ταχυτητες ειναι η 1800 και 2600.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Χθες πηγα απο Καλαματα στο Αργος απο τον αυτοκινητοδρομο Καλαματα-Τριπολη και Τριπολη-Κορινθου μεχρι την εξοδο για Αργος-Ναυπλιο.Στο 85% ειχε H+ η Wind και 15% Edge.Επισης σε ολες τις σηραγγες ειχε 3G καμπανα.Απλα εμεινα καγκελο,δεν το περιμενα καθολου.Απο την εξοδο για Αργος-Ναυπλιο μεχρι την διασταυρωση της Π.Ε.Ο που συνδεει την Κορινθο με το Αργος ειχε τερμα 3G.Και φυσικα μεχρι να παει κανεις Τολό εχει σχεδον παντου 3G.Ελαχιστα σημεια εχουν Edge.Ολο το Ναυπλιο εχει 3G.Απλα σε εσωτερικους χωρους καμια φορα μπορει να εχει Edge.Κυριως στην Παλια Πολη.Παλαμηδι εχει κανονικα 3G.

Οι ταχυτητες στην πλατεια Συνταγματος στη Παλια Πολη και γενικοτερα στην Παλια Πολη ειναι 4-5Mbps με 3G.Αλλα ειχε πολυ κινηση χθες το βραδυ.Και Τολό μια χαρα παιζει 3G.Το καλο ομως ειναι το Edge εχει καλο σημα,και δεν ειναι οριακο.Επισης το 3G το εχουν σχεδιασει,να σε καλυπτει μια κεραια μεχρι το οριο καλυψης της και μετα να σε πιανει η επομενη.Φυσικα ο Μορεας ειναι αυτοκινητοδρομος οπως η Εγνατια σε επιπεδο δρομων και ασφαλειας.

Well Done Wind,very good job.

Περιμενω να ανεβω Σαλονικα και να παω προς Ημαθια.Ελπιζω τις επομενες φορες που θα παω,να φτιαχτει το Gprs.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Αυτό ακριβώς λέω. Όταν αντιπαραθέτει μετρήσεις που κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι από 800MHz για να συγκρίνει με δικές μας που είναι εξακριβωμένο ότι έγιναν από 800αρα κεραία, και αιτιολογεί το (σχετικά κακό)αποτέλεσμα ρίχνοντας την ευθύνη στις συσκευές μας, είναι το λιγότερο κουφό, κατά τη γνώμη μου πάντα.

Αυτό ακριβώς λέω. Όταν αντιπαραθέτει μετρήσεις που κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι από 800MHz για να συγκρίνει με δικές μας που είναι εξακριβωμένο ότι έγιναν από 800αρα κεραία, και αιτιολογεί το (σχετικά κακό)αποτέλεσμα ρίχνοντας την ευθύνη στις συσκευές μας, είναι το λιγότερο κουφό, κατά τη γνώμη μου πάντα.

Στη μετρηση απο Μεσσηνη σε πληροφορω οτι λογω σηματος ειναι μεσα στο χωριο και ειχε και καλο 3G.Αλλα εχει και φουλ σημα,οποτε μπορει να ειναι και απο 800αρα.Οσο για τα Huawei,απλα παιζει να εχουν τους καλυτερους πομποδεκτες.Το Lumia μου εχανε σημα,ενω υπηρχε Edge,σε βουνα στη Νοτιοδυτικη Μεσσηνια.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Τι σχέση έχει το 3G με την 800αρα;

Με βάση αυτά που είδα τις μέρες που είμαι στο νησί, πιστεύω πως η wind έχει πάρει την συνολική κάλυψη(4G και 3G) και την δείχνει στο χάρτη ως αυτό που καλύπτει σε 4G. Μιλάω για το συγκεκριμένο νησί που είχα την ευκαιρία να τσεκάρω, και δεν θέλω να μπω στην διαδικασία της εξαγωγής πορίσματος για όλη τη χώρα μέσω υποθέσεων, όπως μερικοί. Το βράδυ που θα είμαι σπίτι μου και στον υπολογιστή μου, θα προσπαθήσω να σας εξηγήσω καλύτερα με εικόνες τι εννοώ.

Δεν αμφιβάλλω για κανένα speedtest απλά, πρώτον δε το θεωρώ σοβαρό εργαλείο μέτρησης (όντως είναι το μόνο commercial trustworthy) και δεν έχει σχεδιαστεί για mobile internet (QoS classification - προφανώς άλλη προτεραιότητα έχει το VoIP και το ΗΤΤΡ streaming από το δικό σου speedtest), και προσωπικά δε μου δείχνει τίποτα από ένα απλό ping. Ωστόσο επιμένω ότι πραγματικά είναι μια στιγμιαία ένδειξη και τίποτα παραπάνω. Ειδικά για το LTE που έχεις ΔΥΝΑΜΙΚΗ ανάθεση πόρων δε βγαίνει συμπέρασμα. Αυτή είναι η άποψή μου και όσων ασχολούνται με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας επαγγελματικά. Τώρα αν εσύ πιστεύεις το αντίθετο, δικαίωμά σου. Αν ήταν έτσι δε θα βγάζαν KPI και μετρήσεις που κοστίζουν εκ ευρώ για να δούνε επιδόσεις. Θα λέγανε "κάντε βρε παιδιά ένα speedtest.net". Μη χάσουμε και το χιούμορ μας, αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά.

Δεύτερον, αυτή τη στιγμή δεν έχω καν συσκευή Huawei για προσωπική συσκευή. Απλά θεωρώ ότι η εταιρεία είναι η πιο σοβαρή του χώρου, μαζί με την Apple τα τελευταία 3 χρόνια, από τότε που αποφάσισαν ότι η δικτυακή λειτουργία είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για διάρκεια μπαταρίας/επίδοσης. Η Samsung ήταν από παλιά σοβαρή εταιρεία στο θέμα λήψης, δε χρειάζεται να την εκθειάζω συνεχώς. Το S6/S6 Edge μας τα χάλασε αλλά το S7/S7 Edge τα διόρθωσε τα θέματα (συγχωρείται λόγω χαμηλής εμπειρίας στα θέμα αλουμινίου).

Και όμως υπάρχουν πολλοί κατασκευαστές που δε βελτιστοποιούν τη δικτυακή λειτουργία. Προτιμόυν να επενδύουν σε άλλους τομείς ή να προσφέρουν χαμηλότερη τιμή στις συσκευές τους. Επιλογές είναι αυτές.

Btw, είδα κάποια speedtest με huawei στο άλλο forum. Όχι πως είναι ένδειξη καλής λειτουργίας αλλά νομίζω είναι αρκετά υψηλότερα από αυτά που ανεβάζετε γενικά.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6695782#post6695782

Μιας και αναφέρθηκαν τα Huawei, πριν είχα Samsung galaxy Note 3 neo με πάρα πολύ καλή λήψη σχέση με πολλά άλλα κινητά και πλέον έχω και το Huawei mate 8. Στην αρχή ανησυχούσα για το αν θα έχω εξίσου καλό σήμα με το γκαλαξυ και τελικά έχω πολύ καλύτερο! Στο 3g όλα γίνονται αστραπιαία χωρίς να περιμένω έως και 5 δευτερόλεπτα όπως στο γκαλαξυ που έπρεπε να βγει το "+" δίπλα από το Η.

Στάλθηκε από το SM-N7505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Mark,

Απλουστεύεις την κατάσταση. Το LTE είναι υπερβολικά πολύπλοκο και η συζήτηση κοντά μακρυά από την κεραία είναι άτοπη και είναι επιπέδου καφενείου. Αν θες να μάθεις πως λειτουργεί το LTE υπάρχουν αρκετά καλά βιβλία στην international βιβλιογραφία. Εκατοντάδες παράμετροι στo configuration τόσο στο radio όσο και στο backbone network (IP routing etc). Το speed test σε λέει τίποτα. Αν η συσκευή σου δεν υποστηρίζει adaptive modulation ανα carrier βλέπεις φοβερή εξάρτηση σήματος και ταχύτητας. Αυτό δε σημαίνει ότι το δίκτυο κρίνεται από την απόδοση συγκεκριμένων τερματικών.

Εκφράσεις τύπου τι άλλο θα ακούσουμε χαρακτηρίζουν την ημιμάθεια. Όλα αυτά που σου φαίνονται περίεργα λοιπόν το OFDMA τα αντιμετωπίζει. Ούτε καν με μια κεραία δε συνδέεται το τερματικό (MU MIMO). Το LTE δεν είναι ραδιόφωνο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σιγά μην χρειάζεται να κάνεις διατριβή για να πειστείς ότι το δίκτυο της wind είναι τόσο σύγχρονο, που χρειάζεται εξειδικευμένες συσκευές για να αποδώσει τα μέγιστα, και ο μέσος χρήστης με τηλέφωνα που δεν κοστίζουν κάτω από 700€ δεν πρόκειται να δει...

Όπως εσύ πιστεύεις ότι το υπεραπλουστεύω λόγω άγνοιας, επέτρεψε μου να πιστεύω κι εγώ ότι το υπερεξειδικεύεις, χρησιμοποιώντας ένα σωρό τεχνικούς όρους που έχεις μάθει, για τον ίδιο λόγο που είπα και πριν. Φθηνό εντυπωσιασμό.

Από την άλλη, πάντως, δεν σε είδα να προσφέρεις τίποτα περισσότερο στην κουβέντα, πέρα από θεωρίες που προσπαθούν να εξηγήσουν την μειωμένη απόδοση του δικτύου σε συγκεκριμένες περιοχές, σε σχέση με αυτό που θα ήθελαν αρκετοί να είναι, βάση της προώθησης που έχει γίνει από την εταιρεία.

Κάνε κάποια δοκιμή κι εσύ, και αν βλέπεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα, τότε θα είναι πιο ωραίο να τα παραθέσεις μαζί με τα τεχνικά σου, για να βοηθήσεις κι εμάς τους αμόρφωτους να καταλάβουμε.

Δεν θα ασχοληθώ άλλο με αντιπαράθεση (που καταντάει γελοία) για να αποδείξουμε το αυτονόητο.

Θα παραθέσω μόνο μερικά δεδομένα σχετικά με πραγματικές δοκιμές, για να κρίνουμε το δίκτυο.

Η έλλειψη γνώσης σε ένα τέτοιο forum που δεν είναι καν τεχνικό (ο άλλος με συσκευή 100Ε νομίζει ότι πήρε πυρηνικό αντιδραστήρα με εργαλεία της Ascom πάνω...) είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Όμως το να πας να βγάλεις άχρηστη τη γνώση παραπάει :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όχι, με συγχωρείς, δεν είναι η γνώση που βγάζω άχρηστη, αλλά η χρήση της συγκεκριμένης γνώσης.

Όχι, με συγχωρείς, δεν είναι η γνώση που βγάζω άχρηστη, αλλά η χρήση της συγκεκριμένης γνώσης.

Τι θες δηλαδή να σου πω; Ότι συμφωνώ; Αφού δε συμφωνώ, και δε μου επιτρέπεται να συμφωνώ. Αν είχαμε αυτή τη συζήτηση πριν από 10 χρόνια ίσως να συμφωνούσα. ;)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Η έλλειψη γνώσης σε ένα τέτοιο forum που δεν είναι καν τεχνικό (ο άλλος με συσκευή 100Ε νομίζει ότι πήρε πυρηνικό αντιδραστήρα με εργαλεία της Ascom πάνω...) είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Όμως το να πας να βγάλεις άχρηστη τη γνώση παραπάει :lol:

Παιδιά χάσαμε το νόημα νομίζω. Δεν έχει νόημα η εξεζητημένη κουβέντα εδώ μέσα. Η απλότητα εξασφαλίζει το να καταλαβαίνουμε όλοι.

Δεν περνώ θέση (με κανένα σας στο καβγαδάκι σας) άλλα για τον φίλο του forum mixtri ειναι πραγματικά γνωστής δεν τα πετάει για εντυπωσιασμό και ειναι από τους λίγους που μπορούμε να συζητήσουμε καθαρά τεχνικά εδώ μέσα. Φυσικά πολλές φορές κάνει το λάθος να μιλάει πολύ εξειδικευμένα και πολλοί δεν μπορούν να καταλάβουν και να κρίνουν το τι λέει και αυτό πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα.

Κακά τα ψέματα ο μέσος χρήστης δυστυχώς ως εργαλείο έχει μόνο το speed test για να κρίνει τι συμβαίνει με την ποιότητα του δικτύου. Φυσικά αυτό ειναι ειναι μια στιγμιαία μέτρηση που μετά από λίγο μπορεί να αλλάξει άρδην.

Για αυτό όταν μετράμε στους πελάτες με τα ίδια mifi κάνουμε τουλάχιστον πάνω από 10 μετρήσεις και σε τουλάχιστον 5 διαφορετικά σημεία στον χώρο γιατί και για ελάχιστα εκατοστά μπορεί να αλλάξει η απόδοση του δικτύου.

Τα ασύρματα δίκτυα γενικότερα (και δεν αναφέρομαι μονό στην κινητή) ειναι μπελάς και πολλές φορές βλέπω γράφουν για μετρήσεις σε σημεία που εάν περάσεις από το ίδιο σχεδόν σημείο έχει άλλη αντιμετώπιση η απόδοση του κάθε δικτύου.

Οι συσκευές κινητής πάντως παίζουν ρόλο και έχουν διαφορές στο πως λαμβάνουν το δίκτυο κινητής. Δεν υπάρχει πανάκια πάντως με κάνονα μονό την τιμή γιατί υπάρχουν και εξευτελιστικά entry level συσκευές που μπορεί να βάλλουν τα Γιαλιά σε πολύ ακριβότερες συσκευές.

Edited by cmvr