Jump to content

Nova 4G

paulchro
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ρωτάω για δύο συσκευές αν υποστηρίζουν την μπάντα 20 στα 800mHz.

Μία παλιότερη, το xperia Z

και μια καινούργια, ένα turbo x, το Ι 4G με 4πυρήνο mtk8382

Το Xperia Z (το C6603 που πουλούσαν εδώ) υποστηρίζει την 20. Το κινέζικο του πλαισίου δεν ξέρω, αλλά είναι εύκολο να το βρεις, αφού φοράει mediatek επεξεργαστή. Ανοίγεις τον dialer και γράφεις *#*#3646633#*#* . Στο μενού που ανοίγει, στην πρώτη καρτέλα(Telephony) πας στο BandMode. Αν είναι dual SIM στη συνέχεια επιλέγεις σε ποια SIM έχεις επιλέξει να πιάνει 4G και στην οθόνη που εμφανίζεται, κατεβαίνεις τέρμα κάτω στο lte να δεις ποια κουτάκια είναι τσεκαρισμένα. Αν είναι το band 20 ένα από αυτά, είσαι οκ.

Sent from my XT1562

• Απαντήσεις 19,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

• mixtri

2026

• p_k

1337

• cmvr

1736

• Nikolas14

1044

*#*#3646633#*#* για engineering menu

Sent from my XT1562

σε dual SIM κινητά όταν πάω να αλλάξω το 2g /3g/4g πχ να είναι μόνο 3g σε ποια κάρτα θα το κάνει; στην ενεργή για δεδομένα;

Στάλθηκε από το ZP952 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ναι, συνήθως σε όποια έχεις επιλέξει να χρησιμοποιεί για δεδομένα μπορείς να επιλέξεις τύπο δικτύου. Στην άλλη πιθανώς να έχει μόνο 2G το οποίο δεν έχει επιλογή για αλλαγή.

Sent from my XT1562

Ρωτάω για δύο συσκευές αν υποστηρίζουν την μπάντα 20 στα 800mHz.

Μία παλιότερη, το xperia Z

και μια καινούργια, ένα turbo x, το Ι 4G με 4πυρήνο mtk8382

Αυτό τον επεξεργαστή που έχει το κινητό από το Πλαίσιο, συνήθως τον φοράνε κινέζικα ταμπλετ που ΔΕΝ έχουν 800αρα... Ωστόσο, δε μπορώ να πω με σιγουριά ότι δεν έχει, ρώτα το Πλαίσιο αν ξέρουν, 800 MHz ή Β20.

Καλά κάνεις και ψάχνεις πρώτα τις συχνότητες, γιατί θα έμπαινες στο "κλαμπ" αυτών που πήραν κινητό χωρίς 800αρα και μετά βρίζουν τη WIND που δεν πιάνουν 4G... :lol:

Σε συνέχεια των όσων έγραφα εχθές, και κάποιοι τα αμφισβήτησαν ρίχνοντας το φταίξιμο στη συσκευή μου, να πω 2 πραγματάκια που ανακάλυψα. Θυμίζω ότι στο σπίτι μου στην Τήνο πιάνω σχετικά καλή ταχύτατα (25+), που από ότι καταλαβαίνω είναι το όριο καλής 800άρας, ενώ στην πόλη του νησιού που δοκίμασα έπιασα 5mbps.

Πήγα στο keraies.eett.gr να δω τι παίζει από επίσημες τουλάχιστον κεραίες στην περιοχή. Πράγματι πάνω από το σπίτι στο βουνό δείχνει να έχει 2, μια wind και μια Vodafone. Στην πόλη δοκίμασα σε ακτίνα 1,5km και βγάζει 4 cosmote και μια Vodafone. Οπότε αν δεν παίζει κάποια άλλη παράνομη ή μη καταγεγραμμένη, πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα στην πόλη να έπιανα εχθές το απόγευμα σήμα από την ίδια κεραία που πιάνει και στο σπίτι, το οποίο βρίσκεται βεβαίως 6km μακριά, και έτσι εξηγείται η μειωμένη ταχύτητα...

Sent from my XT1562

Ελεεινη. Παιδευόμαστε να φορτώσει το news feed του fb.

Οταν παω youtube να ακουσω μουσικη με 4G παντα, ξεκιναω παντα με το "Ευτυχεις λυπημενοι και ποτες", ξεκιναει παντα να φορτωνει γρηγορα "Περίσσεψε η τύχη μου και γκρέμισα τα τείχη μου ότι αγαπούσα τόδωσα κι ότι ποθούσα το `χασα" μετα κρασαρει το δικτυο και επανερχεται στο "Ευτυχείς, λυπημένοι και πότες με κρασί, με καπνό, και δυο νότες ταξιδέψαμ’ αργά, σε κρεβάτια ζεστά μα θαρρώ πως ξυπνήσαμ’ αργά."

ΜΑΘΕ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ!!!

Το δοκίμασα και το έψαξα αρκετά, έγραφε αριθμούς στις μπάντες 2, 3, 7 σε όλες τις άλλες μεταξύ των οποίων και την μπάντα 20 είχε 0. Αλλά μόνο σε τρεις είχε ένδειξη. Δεν ξέρω αν το κατάλαβα σωστά. Μιλάω για το turbo x
[sIGPIC][/sIGPIC]

Δε γράφει κάπου 0 στo mtk band menu.Αυτές που υποστηρίζει είναι τσεκαρισμένες και αυτές που δεν υποστηρίζει δεν είναι.δες πχ http://www.vickmall.com/original-xiaomi-redmi-note-2-2gb-16gb-smartphone-td-fdd-version-blue.html για όλες τις ελληνικές μπάντες πρέπει να είναι τσεκαρισμένο-άσπρο οι 3,7,20

Δεν είχα πολύ χρόνο να το περίεργαστω γιατί με πιλατευαν οι πωλητές του Πλαισίου, το μενού ήταν τεράστιο, βρήκα κάποια στιγμή LTE, πάτησα κάτι σαν τεστ true false όπου είχε άπειρες μπάντες αλλά στις τρεις πρώτες έβγαλε τιμή τις τρεις τιμές που αναφέρεις 3, 7, 20, δίπλα τους έγραφε band and 1,2,3, σε όλες τις άλλες μηδέν Edited by elephant
[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε συνέχεια των όσων έγραφα εχθές, και κάποιοι τα αμφισβήτησαν ρίχνοντας το φταίξιμο στη συσκευή μου, να πω 2 πραγματάκια που ανακάλυψα. Θυμίζω ότι στο σπίτι μου στην Τήνο πιάνω σχετικά καλή ταχύτατα (25+), που από ότι καταλαβαίνω είναι το όριο καλής 800άρας, ενώ στην πόλη του νησιού που δοκίμασα έπιασα 5mbps.

Πήγα στο keraies.eett.gr να δω τι παίζει από επίσημες τουλάχιστον κεραίες στην περιοχή. Πράγματι πάνω από το σπίτι στο βουνό δείχνει να έχει 2, μια wind και μια Vodafone. Στην πόλη δοκίμασα σε ακτίνα 1,5km και βγάζει 4 cosmote και μια Vodafone. Οπότε αν δεν παίζει κάποια άλλη παράνομη ή μη καταγεγραμμένη, πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα στην πόλη να έπιανα εχθές το απόγευμα σήμα από την ίδια κεραία που πιάνει και στο σπίτι, το οποίο βρίσκεται βεβαίως 6km μακριά, και έτσι εξηγείται η μειωμένη ταχύτητα...

Sent from my XT1562

καλησπερα δεν θα πρεπει να ειναι ενημερωμενο το site διοτι ενω υπαρχουνε κεραιες στην περιοχη μου και τις βλεπω δεν βγαζει καμια κεραια .

Εμένα ποτέ δε μου έχει τύχει να έχω πρόβλημα με streaming. Μόνο μια φορά είχα πρόβλημα στην Πάργα με το παλιό δίκτυο 3ης γενιάς με χιλιάδες τουρίστες στην περιοχή (τέλος Ιουλίου) και το πρόβλημα εμφανίσθηκε με Skype. Όχι με YouTube. Μου φαίνεται κάποιοι μας "δουλεύουν".

Και μη τρώτε τα mbit σας σε speedtests είναι κρίμα. Πραγματικά δε λέει τίποτα. Είναι μια μετρηση.

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Κάπως πρέπει να αξιολογήσουμε το νεο δίκτυο εμείς που δεν ξέρουμε...Έτσι και αλλιώς τόσο ίντερνετ που μας δίνει η wind πρέπει να.βρούμε δίκτυο για να το ξοδέψουμε..να μην πάει και άχρηστο το άχρηστο

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Δεν ξέρω παιδιά. Εγώ με αυτά που βλέπω, μέχρι στιγμής, πιστεύω ότι δεν είναι πανάκεια η 800αρα. Αν είσαι κοντά σε κεραία έχει καλώς. Για να είσαι οκ, θα έπρεπε να έχει αρκετές περισσότερες. Πιστεύω πως απλά έχει βάλει η wind πολλές αλλά όχι αρκετές. Πολλές ώστε να μπορεί να πει ότι έχει σε πολλά σημεία κάλυψη σε 4g(και να το διαφημίσει), αλλά μπορεί σε συγκεκριμένα να πιάνει 25-30 και στα υπόλοιπα 5. Καλώς ή κακώς, θέλει δουλειά πολλή ακόμη για να φτάσει την πράσινη.

Sent from my XT1562

Edited by Mark_K

. Καλώς ή κακώς, θέλει δουλειά πολλή ακόμη για να φτάσει την πράσινη.

Sent from my XT1562

να τη κατηγορήσουμε που το κάνει κι από πάνω?αφήστε να τελειώσει και εδώ είμαστε...

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Δεν είπα τέτοιο πράγμα. Απλά επειδή βλέπω μερικούς που προχωρούν σε μία τέτοια σύγκριση, καιρό τώρα.

Sent from my XT1562

Νεάπολη Θεσσαλονίκης.. Και στο σπίτι της γιαγιάς μου..Μεγάλη βελτίωση το σήμα μιας και έχει καλύτερο απο cote..τα πρώτα τεστ είναι στου Παύλου μελα και τα Δευτέρα στο σπιτι.ισογιο

Την wind την έβαλα στο find 7 που υποστηρίζει και 800 και στο iron είχα την cote.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160428/083d8aae1ac515d32f63600f20a62174.jpg

Vs

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160428/2fff320337c745b31d8bd62f29a6ca50.jpg

Δεύτερο

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160428/f2ed7b11af4451446e82727b48867b9f.jpg

Vs cote

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160428/bd89851909e41becb6facb080812cfd3.jpg

Στάλθηκε από το IRON Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά Γιώργος

Έχετε λυσσαξει με το speediest.net. Πραγματικά όμως. Σε παιδιά κατεβάστε κανένα αρχείο να δούμε ταχύτητες. Το ping είναι πολύ καλό anyway (voip) αλλά με το speedtest.net ούτε δεν είναι καν αξιόπιστο. Είναι σαν να λέμε antutu. Ειλικρινά έχω 200mbps με το server της tre sverige και όταν κατεβάζω αρχεία δε μπορώ να πάω παραπάνω από 20Mbit. Το δίκτυο δε κρίνεται από speedtest εμπορικά. Ο cvmr ξέρει τι εννοώ. Αν πιάσεις και 200Mbit peak rate και έχεις ρίξει σε όλους τους συνδρομητές της περιοχής τι να λέει...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Προσωπικά, δεν μου χρειάζεται να κατεβάσω κάποιο αρχείο στο κινητό. Ούτε πάσχω από κάποιου είδους λαγνεία για τα speedtest και την απόλυτη ταχύτητα. Ωστόσο έχω αντίθετη άποψη περί της αξιοπιστίας του speedtest.net . Ανεξαρτήτως παρόχου, όταν σου βγάζει χαμηλή ταχύτητα, μπορείς να το διαπιστώσεις γενικά στο σημείο αυτό ότι σέρνεται η συσκευή, όποια εφαρμογή και να ανοίξεις που χρειάζεται δεδομένα. Δεν χρειάζεται το download για να πειστείς. Το lag στο φόρτωμα είναι εμφανές, συγκριτικά με τα μέρη που σου βγάζει από 20mbps και πάνω.

Sent from my XT1562

Εγώ πάντως με 3G στην Κρήτη, στο αναβαθμισμενο πλέον δίκτυο της Wind στην περιοχή δεν έχω κανένα πρόβλημα με προβολή βίντεο απο youtube ή και με τον Chrome ενώ ακόμα και βιντεοκλήσεις μέσω Messenger με φίλους μου διάρκειας 10 λεπτών και άνω γίνονται κανονικά χωρίς σπασίματα σε εικόνα - ήχο ή διακοπές. Προφανώς δεν είναι σε όλες τις περιοχές έτσι αλλά όπου έχω βρεθεί τελευταία και έχω χρησιμοποιησει το δίκτυο για ομιλία ή δεδομένα δεν έχω κανένα πρόβλημα. Υποθέτω ότι σε γενικές γραμμές όπου έχει γίνει αναβάθμιση έχει βελτιωθεί η κατάσταση (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) και όσο για εσάς που είστε σε περιοχές με το παλιό δίκτυο, υπομονή και θα φτιάξει το πράγμα. Αλλιώς υπάρχουν και οι κόκκινοι και οι πράσινοι για τους ανυπόμονους...

Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB

Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova

Εγώ πιστεύω ότι τo speedtest δείχνει μπούρδες. Ούτε ανάθεση πόρων δεν δείχνει, ούτε τι εμπειρία έχουν όλοι οι χρήστες της κυψέλης, ούτε κατανάλωση μπαταρίας, ούτε power control. Είναι η απόλυτη μουφα για Mobile Internet.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Προσωπικά, δεν μου χρειάζεται να κατεβάσω κάποιο αρχείο στο κινητό. Ούτε πάσχω από κάποιου είδους λαγνεία για τα speedtest και την απόλυτη ταχύτητα. Ωστόσο έχω αντίθετη άποψη περί της αξιοπιστίας του speedtest.net . Ανεξαρτήτως παρόχου, όταν σου βγάζει χαμηλή ταχύτητα, μπορείς να το διαπιστώσεις γενικά στο σημείο αυτό ότι σέρνεται η συσκευή, όποια εφαρμογή και να ανοίξεις που χρειάζεται δεδομένα. Δεν χρειάζεται το download για να πειστείς. Το lag στο φόρτωμα είναι εμφανές, συγκριτικά με τα μέρη που σου βγάζει από 20mbps και πάνω.

Sent from my XT1562

Ακριβώς. +1

Sent from my XT1562

Εμένα που όπως γράφω παραπάνω δουλεύουν όλα μια χαρά στο ίντερνετ και βιντεοκλήσεις με Messenger η ταχύτητα είναι γύρω στα 10-12 Mbps down, 4-5 Mbps up και το Ping στα 30-35. Το θέμα δεν είναι αν θα πιάνει στο τεστ 10 ή 20 Mbps αλλά να έχει σταθερό σήμα χωρίς διακυμάνσεις ώστε να έχεις και σταθερή ταχύτητα. Οι τιμές που σου έδωσα παραπάνω άλλωστε είναι παραπλησιες μιας σχετικά καλής ADSL 24άρας.

Συσκευή: Realme 8 5G 4/64 GB

Carriers: 🟢 Cosmote - 🔴 Nova

Εγώ πιστεύω ότι τo speedtest δείχνει μπούρδες. Ούτε ανάθεση πόρων δεν δείχνει, ούτε τι εμπειρία έχουν όλοι οι χρήστες της κυψέλης, ούτε κατανάλωση μπαταρίας, ούτε power control. Είναι η απόλυτη μουφα για Mobile Internet.

Άποψή σου. Προφανώς δεν σε ενδιαφέρει η εμπειρία του απλού χρήστη, και δεν την αποδέχεσαι (επειδή θέλεις να πιστεύεις ότι το συγκεκριμένο δίκτυο είναι φοβερό παντού; Το μόνο που μπορώ να υποθέσω). Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι νόημα έχει τι εμπειρία έχουν όλοι οι χρήστες της κυψέλης; Το αυτονόητο είναι ότι όσοι είναι πιο κοντά, θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Το γεγονός ότι παραθέτω κάποιες μετρήσεις από κεραία που είναι μακριά, και είναι θέμα της wind που έχει μόνο μία και όχι τόσο κοντά σε περιοχή που εξυπηρετεί αρκετούς συνδρομητές, γιατί σε κάνει να αμφισβητήσεις το ίδιο το τεστ;

Υπενθυμίζω πως πιάνω με την πράσινη 70mbps από κεραία που είναι τουλάχιστον 6 ν.μ. μακριά (1 μίλι=1852 μέτρα). Μήπως λοιπόν παίζει ρόλο όχι μόνο τι ταχύτητα μπορούμε να πετύχουμε όταν προσπαθούμε να συνδεθούμε με την κεραία, αλλά και η τελευταία πόσο γρήγορα συνδέεται στο δίκτυο;

Sent from my XT1562

Edit: ήθελα να κάνω περισσότερες μετρήσεις, και να κατεβάσω και κανένα αρχείο, μιας και το speedtest δεν θεωρείται αξιόπιστο. Δυστυχώς όμως από το πρωί δεν πιάνει καθόλου 4G, παρά μόνο το παλιό "καλό" 3g, και στο σπίτι και στην πόλη που κατέβηκα. Δείχνει φουλ σήμα και πιάνει με το ζόρι 1mbps, όταν δεν γυρίζει σε edge. Δεν δοκιμάσω να κατεβάσω, μιας και βλέπω το tapatalk πόσο αργεί στην ανανέωση.

Edited by Mark_K

• The title was changed to Nova 4G