Jump to content

Κινέζικα κινητά: Σχόλια, τιμές, συγκρίσεις, απορίες

Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 12,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Αν δε σε πειράζουν π.χ. τα 190 γρ του Umi Touch και/ή θέλεις συσκευή για... αυτοάμυνα :lol:

βλέπεις και το πολύ καλό Oukitel K6000 Pro, ή και το Ulefone Power, και τα δυο με τεράστιες μπαταρίες.

Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση επίσης (και περιέργως δεν έχω δει να αναφέρεται πουθενά εδώ τριγύρω) είναι το καινούριο Alcatel Flash Plus 2, σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή, με Helio P10 (MT6755) αντί του πολυφορεμένου (και λιγουλάκι... αναιμικού) MT6753 και με το όνομα της Alcatel/TCL πίσω του.

Νομίζω από τις καλύτερες προτάσεις για mid-ranger (και για όσους -όπως ο γράφων- δεν... συμπαθούν miui, είναι και με 'καθαρό' Android). Να 'χε και μια μεγαλύτερη και αφαιρούμενη μπαταρία (όχι πως τα 3000mAh είναι κακά!), θα ήταν, νομίζω, άριστο...

Εριξα μια ματιά στο thread για αλλαγή rom (νόμιζα ότι η αλλαγή αναφερόταν σε ξεβιδωμα κινητού και πειραγματα(!)...μα ποιος είπε ότι είμαι άσχετη?!) Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, χρειάζομαι έναν υπολογιστή και υπομονή..

Όμως παρόλα αυτά έχω άλλη μια ερώτηση.. Κοστίζει κάτι η αλλαγή αυτη? Θα πληρώσω ας πούμε τη νέα ρομ ή το οτιδήποτε?

Υπάρχουν πολύ καλά μαγαζιά που περνάνε ρομ με ελληνικό μενού και Google, όπως το Vickmall. Εσύ απλώς διαλέγεις το κινητό που σου αρέσει.

Κάνε το καλό, και άσε το WiFi της γιαγιάς ανοικτό 🙂
Φορητότητα προς Frog

Πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση επίσης (και περιέργως δεν έχω δει να αναφέρεται πουθενά εδώ τριγύρω) είναι το καινούριο Alcatel Flash Plus 2, σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή, με Helio P10 (MT6755) αντί του πολυφορεμένου (και λιγουλάκι... αναιμικού) MT6753 και με το όνομα της Alcatel/TCL πίσω του.

Νομίζω από τις καλύτερες προτάσεις για mid-ranger (και για όσους -όπως ο γράφων- δεν... συμπαθούν miui, είναι και με 'καθαρό' Android). Να 'χε και μια μεγαλύτερη και αφαιρούμενη μπαταρία (όχι πως τα 3000mAh είναι κακά!), θα ήταν, νομίζω, άριστο...

Μπορεί η τιμή να είναι προσιτή,όμως όχι για μένα! Ευχαριστώ πάντως.

----- προσθήκη μηνύματος 15 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Υπάρχουν πολύ καλά μαγαζιά που περνάνε ρομ με ελληνικό μενού και Google, όπως το Vickmall. Εσύ απλώς διαλέγεις το κινητό που σου αρέσει.

Τα Αγγλικά δεν είναι πρόβλημα, το Redmi note 3 pro ήταν από τις πρώτες προτιμήσεις μου, απλώς διάβαζα για αλλαγή rom και κάπως...απομακρυνθηκα! Αν το κινητό θα λειτουργεί νορμάλ (Google rights, WiFi, 3G,4G κλπ) χωρίς να μου εμφανίσει προβλήματα, τότε το MIUI και η αγγλική δε με πειράζουν καθολου. Και στο κάτω κάτω, τώρα που ξεκαθαρισα τι εστι αλλαγή rom, με τη βοήθεια βίντεο και οδηγιών (όπως ειδα υπάρχει και σχετικό thread εδω) μπορώ να ασχοληθώ.

Το επόμενο βήμα ήταν να βρω site, το Vickmall έχει καλές τιμές και Free shipping.. Μήπως γνωρίζεις κάτι για χρεώσεις τελωνειου?

Μόνο αν έχεις γονίδια του....Μητσοτάκη....θα σταματήσουν το πακέτο σου στο τελωνείο...:D

Το vickmall πολύ καλό κατάστημα, ψωνίζεις άφοβα...:)

Απλά να σε ενημερώσω, ότι παρέλαβα ένα redmi note 3 pro 16/2GB από Banggood σε 8 μέρες από την παραγγελία του!! ;)

Αν δεις δε τη συσκευασία-θωρηκτό, θα σου πέσουν τα μούτρα....

Edited by demakhs

Μόνο αν έχεις γονίδια του....Μητσοτάκη....θα σταματήσουν το πακέτο σου στο τελωνείο...:D

Το vickmall πολύ καλό κατάστημα, ψωνίζεις άφοβα...:)

Απλά να σε ενημερώσω, ότι παρέλαβα ένα redmi note 3 pro 16/2GB από Banggood σε 8 μέρες από την παραγγελία του!! ;)

Αν δεις δε τη συσκευασία-θωρηκτό, θα σου πέσουν τα μούτρα....

Τόσο γρήγορα?! Έχω δει πόσα παράπονα για 20ημερη καθυστέρηση και βάλε! (όχι βέβαια για το συγκεκριμένο site, γενικά μιλώντας ). Για το Vickmall παίζει κάτι παρόμοιο, γνωρίζεις?

(σορρυ κιόλας αν είμαι εκτός θέματος, μιας και υπάρχει σχετικό thread για κινέζικα σάιτ, αλλά μιας και το φέρε η κουβέντα.... :happy: )

Edited by sol4

Οι χρόνοι αποστολής παίζουν γενικά ανάλογα με την περίοδο, το φόρτο κλπ.

Κι εγώ έχω παραλάβει δέματα σε καλούς χρόνους τις τελευταίες εβδομάδες, από διάφορα μαγαζιά και με διαφορετικές μεταφορικές.

Φαίνεται να είναι... καλή περίοδος! :)

Για την αποστολή, και για να αποφύγεις τους συσχετισμούς με τον... Επίτιμο, ένας μόνο κανόνας υπάρχει,

ΔΕΝ παραγγέλνεις με κάποια ταχυμεταφορική του τύπου DHL -ή και EMS που παίζει σε Ασία- παρά μόνο με απλό ταχυδρομείο (που συνήθως είναι και δωρεάν) και είσαι εντάξει...

(και πολλά είπαμε, γιατί δεν επιτρέπονται στο φόρουμ συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα... :X)

Παίζει να είναι η καλύτερη περίοδος για αγορές.

Τι προτείνετε (εσείς); Τι πιστεύετε; Τι γίνεται; Οκτώμβρης το Μ να τονίζεται!

Μια πλήρης φόρτιση.

Καλησπερα παιδια.Τι προτεινετε σε 5.5 ιντσες με 4GB ram 4g γρηγορο και ROM απο 32 και πανω .Να μην θελει πειραγματα και αλλαγη ROM κλπ γιατι δεν το εχω.Με ενδιαφερει το πολυ καλο GPS και φυσικα δικαρτο.Επειδη θα το χρησιμοποιω για επαγγελματικη χρηση δεν θα ηθελα να κολαει..και αν γινεται να μην θυσιασω την 2η SIM για την SD. Επισης θα ηθελα να εχει μπαταρια μεγαλυτερη απο 3000 γιατι ολη μερα θα ειμαι εκτός σπιτιου και κατα προτιμηση αποσπωμενη χωρις να ειναι κριτηριο απορριψης.

Δες το elephone p 9000 στα περισσότερα από αυτά που ζητάς νομίζω θα σε καλύψει

sent from my Dinosaur

Nexus One, Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6p

Ευχαριστω πολυ το κοιταξα ηδη και μου αρεσει..μπηκε στα υποψιν αλλα θα εκτιμουσα και καποια αλλη προταση.Εχω ηδη το LETV 1PRO 4/64 (οχι την USA εκδοση) αλλα θελει εγκατάσταση καποιας αλλης rom απο οτι μου λενε καποιοι εδω στο forum και μαλλον θα το δωσω αφου δεν το εχω με τις rom κλπ και δεν βρεθηκε και καποιος προθυμος να μου το φτιαξει και αυτος ειναι ο λογος που ψαχνω κατι που να μην το πειραξω καθολου αλλα να παιζει καλα.

Τα Αγγλικά δεν είναι πρόβλημα, το Redmi note 3 pro ήταν από τις πρώτες προτιμήσεις μου, απλώς διάβαζα για αλλαγή rom και κάπως...απομακρυνθηκα! Αν το κινητό θα λειτουργεί νορμάλ (Google rights, WiFi, 3G,4G κλπ) χωρίς να μου εμφανίσει προβλήματα, τότε το MIUI και η αγγλική δε με πειράζουν καθολου. Και στο κάτω κάτω, τώρα που ξεκαθαρισα τι εστι αλλαγή rom, με τη βοήθεια βίντεο και οδηγιών (όπως ειδα υπάρχει και σχετικό thread εδω) μπορώ να ασχοληθώ.

Το επόμενο βήμα ήταν να βρω site, το Vickmall έχει καλές τιμές και Free shipping.. Μήπως γνωρίζεις κάτι για χρεώσεις τελωνειου?

Αφού τα Αγγλικά δεν είναι πρόβλημα, μην φοβάσαι τίποτα :) Ούτε που θα χρειαστεί να αλλάξεις ρομ.

Και Google μπορείς να εγκαταστήσεις όπως οποιαδήποτε εφαρμογή. Δες παραδείγματα: 1, 2.

Προτείνω Vickmall λόγω του αξεπέραστου after sales. Σου τυχαίνει πρόβλημα και δεν αγχώνεσαι καθόλου εσύ, απλώς τους το στέλνεις.

Και κατά την πώληση είναι εξίσου δυνατοί, όπως φαίνεται και από την προσφορά εγκατάστασης multilanguage+google roms, για τις οποίες είναι και ψαγμένοι και δίνουν π.χ. multilanguage MIUI της MIUI ελλάδος.

Χρόνος παραλαβής συνήθως είναι 10-12 ημέρες για 'μένα. Η συσκευασία τους είναι από τις καλύτερες όλων.

Edited by talos_2002

Φορητότητα προς Frog

Οι χρόνοι αποστολής παίζουν γενικά ανάλογα με την περίοδο, το φόρτο κλπ.

Κι εγώ έχω παραλάβει δέματα σε καλούς χρόνους τις τελευταίες εβδομάδες, από διάφορα μαγαζιά και με διαφορετικές μεταφορικές.

Φαίνεται να είναι... καλή περίοδος! :)

Ωραία! Μόνο να κρατήσει αυτό λιιιιιγο ακόμα, μέχρι να πάρω κι εγώ το δικό μου :p

----- προσθήκη μηνύματος 7 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Αφού τα Αγγλικά δεν είναι πρόβλημα, μην φοβάσαι τίποτα :) Ούτε που θα χρειαστεί να αλλάξεις ρομ.

Και Google μπορείς να εγκαταστήσεις όπως οποιαδήποτε εφαρμογή. Δες παραδείγματα: 1, 2.

Προτείνω Vickmall λόγω του αξεπέραστου after sales. Σου τυχαίνει πρόβλημα και δεν αγχώνεσαι καθόλου εσύ, απλώς τους το στέλνεις.

Και κατά την πώληση είναι εξίσου δυνατοί, όπως φαίνεται και από την προσφορά εγκατάστασης multilanguage+google roms, για τις οποίες είναι και ψαγμένοι και δίνουν π.χ. multilanguage MIUI της MIUI ελλάδος.

Χρόνος παραλαβής συνήθως είναι 10-12 ημέρες για 'μένα. Η συσκευασία τους είναι από τις καλύτερες όλων.

Βρήκαμε λοιπόν και το κατάστημα! :)

Σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σας!

Edited by sol4

Ευχαριστω πολυ το κοιταξα ηδη και μου αρεσει..μπηκε στα υποψιν αλλα θα εκτιμουσα και καποια αλλη προταση.Εχω ηδη το LETV 1PRO 4/64 (οχι την USA εκδοση) αλλα θελει εγκατάσταση καποιας αλλης rom απο οτι μου λενε καποιοι εδω στο forum και μαλλον θα το δωσω αφου δεν το εχω με τις rom κλπ και δεν βρεθηκε και καποιος προθυμος να μου το φτιαξει και αυτος ειναι ο λογος που ψαχνω κατι που να μην το πειραξω καθολου αλλα να παιζει καλα.

UMI Super

Πάντως το LeTV είναι αρκετά καλό τηλέφωνο - τόσο ώστε πιθανότατα θα σου φανεί... downgrade η μετάβαση σε κάποια από τις άλλες συσκευές που εξετάζεις.

Δες μήπως κάποιος φίλος ή γνωστός, ακόμα και αν δεν έχει ασχοληθεί με το συγκεκριμένο... άθλημα (αναβαθμίσεις / παρεμβάσεις σε κινητά), έχει παρ' όλα αυτά τεχνικό background (π.χ. από υπολογιστές) και δώσε του να δει τα άρθρα τα σχετικά με την αλλαγή ROM στο LeTV. Για κάποιον που ασχολείται γενικότερα, δεν (πρέπει να) είναι δύσκολο να ακολουθήσει τη διαδικασία (το λέω με μια μικρή επιφύλαξη μόνο, γιατί LeTV δεν έχει πέσει στα χέρια μου για... σκάλισμα - αλλά ελπίζω πως δε θα έχει τίποτα ιδιαίτερες... παραξενιές!)

To Vernee χτυπάει χαλαρά 15.000+ από το Xiaomi στο antutu.... Και?? :blink:

Αρνητικα:

1) Καινούριο, αδοκιμαστο κ υποστήριξη δεν έχεις, σημαντικότατο θέμα. Το xiaomi έχει ολόκληρη Ελληνική κ παγκόσμια κοινότητα.

Μπορεί ακόμα κ το Leeco Le 2 pro σε αυτόν τον τομέα να είναι καλύτερο!

2) Μπαταρία καλύτερη δεν έχεις... Ίσα ίσα, χειρότερη.

3) Καλύτερη κάμερα δεν έχεις... Την ίδια 16ρα με αισθητήρα Samsung S5K3P3 που φοράει κ το xiaomi έχεις....πως το Vernee μπορεί κ τραβάει βίντεο 4Κ ενω το xiaomi όχι, μου κάνει εντύπωση!!

4) Έχει Ρουφηχτρομπαταριοεπεξεργαστη.

Θετικα:

1) Το Apollo υποστηρίζει την 800-ρα συχνότητα, αν έχεις Wind είναι must.

2) Περισσότερη επεξεργαστικη ισχύ και 1GB περισσότερη ram που στην καθημερινή χρήση δε θα δεις διαφορά. Ίσα ίσα που ο snapdragon του xiaomi βγήκε σούπερ λαχειακι.

3) βγαίνει με marshmallow από τη μαμά, το xiaomi δεν την έχει πάρει ακόμη.

4) καλή τιμουλα στα 210 ευρώ για τα χαρακτηριστικά που δίνει το vernee.

Ουδετερα:

1) Θα χρειαστείς καινούριους φορτιστές αυτοκινήτου, αντάπτορες κλπ λόγω του usb-c.

2) Οθόνη πάνω κάτω ίδια σε χαρακτηριστικά και πυκνότητα.

Υ. Γ. Συνυπολογισε σε όλα τα παραπάνω, την μη αντικειμενικοτητα ως κάτοχος Xiaomi... ;)

Έχει γίνει παίδεμα πια η εγκατάσταση ελληνικής ή ευρωπαϊκής rom στα Xiaomi. :confused:

Π.χ. το Redmi Note 3 (Hennessy):

1) Κάνε Mi λογαριασμό.

2) Κάνε την διαδικασία αίτησης ξεκλειδώματος του bootloader.

3) Βρες ποιοί drivers θα χρειαστούν, κατέβασέ τους και πέρασέ τους.

4) Συνεχίζεις όταν γίνει δεκτή η αίτηση (μπορεί και 1 εβδομάδα). Κατέβασε και πέρνα στο κινητό μια developer rom.

4) Κάνε την διαδικασία ξεκλειδώματος του bootloader.

5) Βρες και κατέβασε μια ανεπίσημη fastboot rom και πέρνα την στο κινητό (μόνο και μόνο για να έχεις TWRP recovery).

6) Κατέβασε και -επιτέλους- πέρνα την ευρωπαϊκή ή ελληνική rom μέσω του TWRP recovery.

Και φυσικά, πρέπει να βρεις έναν πλήρη-σωστό οδηγό για κάθε ένα από τα στάδια. Άσε που ούτε αυτά θα βρεις μαζεμένα όπως τα έγραψα. Απλώς ψάχνεσαι σε έναν χαμό από οδηγούς για να βρεις τι πρέπει να κάνεις.

Εγώ ακόμη παιδεύομαι για το 5 :p

Πού 'ναι τα χρόνια εκείνα τα ωραία, που ότι είχε τσιπάκι MediαTek του περνούσες απευθείας ότι rom ήθελες με το MTK Flash tool; :cry:

Ελπίζω να μην ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλοι, αν και νομίζω ότι κάτι τέτοια κάνουν ήδη οι Huawei και Meizu.

Edited by talos_2002

Φορητότητα προς Frog

Ελπίζω να μην ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και άλλοι, αν και νομίζω ότι κάτι τέτοια κάνουν ήδη οι Huawei και Meizu.

Η διαφορά είναι ότι η huawei έχει εδώ και χρόνια Multilanguage Rom, τα κινητά της τα δουλεύεις out of the box. Απλά στα Τελευταία της μοντέλα κλειδώνει τον bootloader αν θες να το ρουτάρεις. Η meizu Επίσης έχει international roms, αν και εκεί Έχει λίγο μανούρα να τις περάσεις.

The day is my enemy, the night my friend

@talos_2002 κ @zananiro καλά τα λέτε εν μέρει, μαυρίλα ναι, λίγη υπάρχει με τα xiaomi, αλλά υπάρχει και η άλλη πλευρά...:confused:

Γνωρίζεις βασικά στοιχεία από την Αγγλική γλώσσα, ρίχνεις παραγγελία για έκδοση global stable, που εχει Αγγλική γλώσσα κ Play store, περνάς Ελληνικό πληκτρολόγιο, δεν ξανασχολεισαι και με, μόλις, 150€, έχεις ένα από τα μεγαλύτερα vfm με διαφορά!!.. :up:

Ούτε κωδικούς, ούτε bootloader, ούτε mi, ούτε οδηγούς, ούτε fastboot, ούτε twrp, ούτε τίποτα...;)

Εμένα που με τρώει, θα τα κάνω όλα αυτά, θα το μπρικαρω κάνα 2-3 φορές, θα το επαναφέρω στη ζωή, την πρώτη όχι πλήρως, αλλά με τη 2η ανάνηψη θα τα καταφέρω και κάθε 2 βδομάδες θα τα ξανακάνω....:D

Έχει γίνει παίδεμα πια η εγκατάσταση ελληνικής ή ευρωπαϊκής rom στα Xiaomi. :confused:

Π.χ. το Redmi Note 3 (Hennessy):

1) Κάνε Mi λογαριασμό.

2) Κάνε την διαδικασία αίτησης ξεκλειδώματος του bootloader.

3) Βρες ποιοί drivers θα χρειαστούν, κατέβασέ τους και πέρασέ τους.

4) Συνεχίζεις όταν γίνει δεκτή η αίτηση (μπορεί και 1 εβδομάδα). Κατέβασε και πέρνα στο κινητό μια developer rom.

4) Κάνε την διαδικασία ξεκλειδώματος του bootloader.

5) Βρες και κατέβασε μια ανεπίσημη fastboot rom και πέρνα την στο κινητό (μόνο και μόνο για να έχεις TWRP recovery).

6) Κατέβασε και -επιτέλους- πέρνα την ευρωπαϊκή ή ελληνική rom μέσω του TWRP recovery.

Και φυσικά, πρέπει να βρεις έναν πλήρη-σωστό οδηγό για κάθε ένα από τα στάδια. Άσε που ούτε αυτά θα βρεις μαζεμένα όπως τα έγραψα. Απλώς ψάχνεσαι σε έναν χαμό από οδηγούς για να βρεις τι πρέπει να κάνεις.

Εγώ ακόμη παιδεύομαι για το 5 :p

Πού 'ναι τα χρόνια εκείνα τα ωραία, που ότι είχε τσιπάκι MediαTek του περνούσες απευθείας ότι rom ήθελες με το MTK Flash tool; :cry:

Που διάβασες ότι κάνει τέτοια η MEIZU?

Δεν είναι όλες σαν την ΧΙΑΟΜΙ.

Unleashed by my M1 NOTE

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

καλησπερα ψαχνω ενα οικονομικο κινεζικο κινητο μονο και μονο για VR. Δηλαδη το μονο που με ενδιαφερει ειναι να εχει μεγαλης αναλυσης οθονη. Επειδη οποιο κινεζικο βλεπω εχει μεχρι 1080P οθονη , γνωριζετε καποιο με αναλυση 2Κ ?
Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

καλησπερα ψαχνω ενα οικονομικο κινεζικο κινητο μονο και μονο για VR. Δηλαδη το μονο που με ενδιαφερει ειναι να εχει μεγαλης αναλυσης οθονη. Επειδη οποιο κινεζικο βλεπω εχει μεχρι 1080P οθονη , γνωριζετε καποιο με αναλυση 2Κ ?

meizu mx4 pro