Jump to content

Κινέζικα κινητά: Σχόλια, τιμές, συγκρίσεις, απορίες

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν ενα στοιχειο που εκανε να ξεχωριζει το geek απο τα υπολοιπα ηταν η αλεξισφαιρη συσκευασια. Αν το χαλασανε και αυτο, τοτε δεν μενει τιποτα αλλο.

Ετσι ακριβως, εκτος οτι ηταν μαπα η συσκευασια (εναν φακελο και μεσα το κουτι απο smartwatch:mad:) η μεγαλη εκπληξη ηταν οταν το ανοιξα.......http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6305066#post6305066

Οσο μεγαλωνω μαθαινω.......!!!

• Απαντήσεις 12,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπερα!

Θα ηθελα την βοήθεια σας οσον αφορα την αγορά κινητού απο Κινα. Ειναι για γυναικα, την οποια ενδιαφερει να αντεξει το κινητο για τουλαχιστον 2 χρονια, να μην κολλαει, χρηση κυριως για σερφαρισμα και μουσικη (οχι βαρια παιχνιδια), καλη σχετικα μπαταρία και οσο το δυνατον καλό design, με 5" οθόνη ΤΟ ΠΟΛΥ. Το ευρος τιμων ειναι 100-150 €. Στις τιμές αυτες εχω καταλληξει στα εξης τηλεφωνα:

XIAOMI Redmi 2 Enhaced Edition (2GB)

MEIZU m2 5"

DOOGEE Y100 Pro

ELEPHONE P6000 PRO

KINGZONE N5

CUBOT X9C

Ποιο πιστευετε οτι ανταποκρινεται καλυτερα στα παραπανω? Καποιο αλλο αξιοπιστο που εχετε να προτεινετε?

Θα ηθελα επισης βασει της εμπειριας σας να μου πειτε πιο κινεζο-καταστημα ειναι το πιο αξιοπιστο (Vickmall, Coolicool, Pandawill κλπ).

Ο πατερας μου ειχε παρει απο το minideal και αποδειχτηκε αξιοπιστο καταστημα, αλλα με μια φορα ποτε δε ξερεις!

Καλησπερα!

Θα ηθελα την βοήθεια σας οσον αφορα την αγορά κινητού απο Κινα. Ειναι για γυναικα, την οποια ενδιαφερει να αντεξει το κινητο για τουλαχιστον 2 χρονια, να μην κολλαει, χρηση κυριως για σερφαρισμα και μουσικη (οχι βαρια παιχνιδια), καλη σχετικα μπαταρία και οσο το δυνατον καλό design, με 5" οθόνη ΤΟ ΠΟΛΥ. Το ευρος τιμων ειναι 100-150 €. Στις τιμές αυτες εχω καταλληξει στα εξης τηλεφωνα:

XIAOMI Redmi 2 Enhaced Edition (2GB)

MEIZU m2 5"

DOOGEE Y100 Pro

ELEPHONE P6000 PRO

KINGZONE N5

CUBOT X9C

Ποιο πιστευετε οτι ανταποκρινεται καλυτερα στα παραπανω? Καποιο αλλο αξιοπιστο που εχετε να προτεινετε?

Θα ηθελα επισης βασει της εμπειριας σας να μου πειτε πιο κινεζο-καταστημα ειναι το πιο αξιοπιστο (Vickmall, Coolicool, Pandawill κλπ).

Ο πατερας μου ειχε παρει απο το minideal και αποδειχτηκε αξιοπιστο καταστημα, αλλα με μια φορα ποτε δε ξερεις!

Γυναικα και να αντεξει 2 χρονια;;; μαλλον οι δικες μου φιλες ειναι απροσεκτες, καθως οτι τις πηρα εχουν βαφτιστει με αιμα και ατσαλι:lol::lol::lol:

Μειζου και Χιαομι απο το Βικμαλλ απο μενα.

η letv μαλλον εριξε τιμες, ριξτε μια ματια οσοι ενδιαφερεστε.

minideal εχει περασει τις μειωσεις, δεν ξερω και ποιος αλλος.

Στα 200ευρώ Huawei Honor6 16gb 2μηνών σε αριστη κατασταση απο χερι καλη επιλογη;

Αν και λειτουργικά είναι κομπλέ δεν είναι άσχημη περίπτωση. Καινούριο βέβαια πωλείται πλέον στα 221 € στο merimobiles. Αλλά βέβαια δεν θα είσαι 100% σιγουρος τι θα σου έρθει και πότε. (το μικρό ρίσκο αγοράς από Κίνα).

Mobile:Nokia 6130 --> Nokia 6230 --> Panasonic GD90 --> HTC P3600 --> Chinese hiphone dual sim --> Samsung E2652 Champ Duos --> Sony Ericsson xperia ray --> Samsung S4 mini duos --> Huawei honor 6(H60-L02) --> Meizu m2 -->Motorola Moto X Play --> Huawei Mate 10 pro --> Oneplus 7T pro

Φίλος ψάχνει smartphone για δωράκι, αλλά σε σχετικά περιορισμένο προϋπολογισμό, κάπου στα $50 - $70.

Πλέον υπάρχουν αρκετές αξιοπρπεπείς προτάσεις και σε αυτό το εύρος τιμών, αλλά υπάρχει και η πρόσθετη... απαίτηση να έχει άσπρη πρόσοψη, όχι μόνο άσπρη πλάτη (μόνο με πλάτη άσπρη μπορεί να βρεθεί πιο εύκολα...).

Μέγεθος οθόνης καλά θα είναι να μην ξεπερνάει τις 5", δεκτά και μικρότερα.

3G / 4G, λοιπή αρχιτεκτονική (π.χ. 4 ή 8 πυρήνες, 32 'η 64 bit, qualcomm ή mediatek και άλλα τέτοια... βαθυστόχαστα) δεν ενδιαφέρουν.

Μόνο κάποιες στοιχειωδώς έστω αξιοπρεπείς κάμερες μπρος-πίσω.

Βέβαια, παρά την αδιαφορία για το τεχνικό μέρος, εγώ έχω προσθέσει έναν (λογικό, νομίζω) περιορισμό πριν του συστήσω κάτι, να μην είναι και τελείως μπακατέλα, π.χ. τίποτα με κανέναν 2-πύρηνο MT6572 και 512MB RAM, ή κάτι που θα ζήσει 2-3 μήνες μόνο και μετά θα θέλει πέταμα...

Με όλα τα παραπάνω, δε βρίσκω σχεδόν τίποτα το αξιποπρεπές (αυτό το άσπρο μπρος-πίσω μου τα χαλάει!) - εκτός αν ξεφύγει κανείς από το παραπάνω budget και κινηθεί προς τα $85...

Μόνο το Mlais M9 / Μ9 Plus (έχουν άραγε κάποια διαφορά; - δε βλέπω κάτι...) στο Gearbest.

Κάποιες (ακόμα) προτάσεις ίσως...;

Φίλος ψάχνει smartphone για δωράκι, αλλά σε σχετικά περιορισμένο προϋπολογισμό, κάπου στα $50 - $70.

Πλέον υπάρχουν αρκετές αξιοπρπεπείς προτάσεις και σε αυτό το εύρος τιμών, αλλά υπάρχει και η πρόσθετη... απαίτηση να έχει άσπρη πρόσοψη, όχι μόνο άσπρη πλάτη (μόνο με πλάτη άσπρη μπορεί να βρεθεί πιο εύκολα...).

Μέγεθος οθόνης καλά θα είναι να μην ξεπερνάει τις 5", δεκτά και μικρότερα.

3G / 4G, λοιπή αρχιτεκτονική (π.χ. 4 ή 8 πυρήνες, 32 'η 64 bit, qualcomm ή mediatek και άλλα τέτοια... βαθυστόχαστα) δεν ενδιαφέρουν.

Μόνο κάποιες στοιχειωδώς έστω αξιοπρεπείς κάμερες μπρος-πίσω.

Βέβαια, παρά την αδιαφορία για το τεχνικό μέρος, εγώ έχω προσθέσει έναν (λογικό, νομίζω) περιορισμό πριν του συστήσω κάτι, να μην είναι και τελείως μπακατέλα, π.χ. τίποτα με κανέναν 2-πύρηνο MT6572 και 512MB RAM, ή κάτι που θα ζήσει 2-3 μήνες μόνο και μετά θα θέλει πέταμα...

Με όλα τα παραπάνω, δε βρίσκω σχεδόν τίποτα το αξιποπρεπές (αυτό το άσπρο μπρος-πίσω μου τα χαλάει!) - εκτός αν ξεφύγει κανείς από το παραπάνω budget και κινηθεί προς τα $85...

Μόνο το Mlais M9 / Μ9 Plus (έχουν άραγε κάποια διαφορά; - δε βλέπω κάτι...) στο Gearbest.

Κάποιες (ακόμα) προτάσεις ίσως...;

DOOGEE X5/ X5 PRO....

VICKMALL....

ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ...

In the down down of the writing we became robes...

DOOGEE X5/ X5 PRO....

VICKMALL....

ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΣ...

Thanks! Είναι το πρώτο που του είχα συστήσει κι εγώ (και τώρα, μαζί με το X5 Pro και το επίσης καινούριο Bluboo XFire).

Το κακό στην υπόθεση είναι η... απαίτηση για συσκευή ολόκληρη άσπρη (προορίζεται για γυναίκα - και εκεί δυστυχώς επιχειρήματα του στυλ "πάρε αυτό, είναι καλύτερο κι ας μην είναι άσπρο" δυστυχώς δεν περνάνε... :lol:)

Υ.Γ: Μιας και ανέφερα το XFire, η Bluboo ανακοίνωσε προωθητική ενέργεια, σύμφωνα με την οποία κάθε Τετάρτη (δε λέει όμως για πόσες Τετάρτες...) και ώρα 12 (οι Κινέζοι είναι 6 ώρες μπροστά από μας, άρα υποθέτω 6:00 δική μας...) θα έχουν σε "flash sale" το καινούριο XFire για $50, αντί για τα $90 της κανονικής του τιμής (οκ, γύρω στα $84-85 το βρίσκεις τώρα στους resellers).

Στη σελίδα τους (http://bluboo.com.cn/), έχουν φάτσα-κάρτα το σχετικό banner, μαζί με τους συνεργαζόμενους resellers (από αυτούς, είδα το ίδιο banner στο pandawill, αλλά στους άλλους δε βρήκα κάποια συγκεκριμένη αναφορά).

Οκ, σίγουρα άλλη μια από τις γνωστές περιπτώσεις όπου θα έχουν κάποιο μικρό αριθμό κομματιών διαθέσιμα και 12:01 θα έχουν τελειώσει, πριν προλάβει να κάνει refresh η σελίδα που πας να βάλεις την παραγγελία, είπα πάντως να σας το πω anyway...

Edited by w2o4ts

Thanks! Είναι το πρώτο που του είχα συστήσει κι εγώ (και τώρα, μαζί με το X5 Pro και το επίσης καινούριο Bluboo XFire).

Το κακό στην υπόθεση είναι η... απαίτηση για συσκευή ολόκληρη άσπρη (προορίζεται για γυναίκα - και εκεί δυστυχώς επιχειρήματα του στυλ "πάρε αυτό, είναι καλύτερο κι ας μην είναι άσπρο" δυστυχώς δεν περνάνε... :lol:)

Υ.Γ: Μιας και ανέφερα το XFire, η Bluboo ανακοίνωσε προωθητική ενέργεια, σύμφωνα με την οποία κάθε Τετάρτη (δε λέει όμως για πόσες Τετάρτες...) και ώρα 12 (οι Κινέζοι είναι 6 ώρες μπροστά από μας, άρα υποθέτω 6:00 δική μας...) θα έχουν σε "flash sale" το καινούριο XFire για $50, αντί για τα $90 της κανονικής του τιμής (οκ, γύρω στα $84-85 το βρίσκεις τώρα στους resellers).

Στη σελίδα τους (http://bluboo.com.cn/), έχουν φάτσα-κάρτα το σχετικό banner, μαζί με τους συνεργαζόμενους resellers (από αυτούς, είδα το ίδιο banner στο pandawill, αλλά στους άλλους δε βρήκα κάποια συγκεκριμένη αναφορά).

Οκ, σίγουρα άλλη μια από τις γνωστές περιπτώσεις όπου θα έχουν κάποιο μικρό αριθμό κομματιών διαθέσιμα και 12:01 θα έχουν τελειώσει, πριν προλάβει να κάνει refresh η σελίδα που πας να βάλεις την παραγγελία, είπα πάντως να σας το πω anyway...

Aν εβρισκες το jiayu G2f σε ασπρο θα ειναι καλη περιπτωση, παλιο μεν, αλλα σκυλι δε!

4 πυρηνο,

Στα 200ευρώ Huawei Honor6 16gb 2μηνών σε αριστη κατασταση απο χερι καλη επιλογη;

προσοχή σε μτχ huawei και xiaomi, ρωτάμε πάντα τις συχνότητες τους γιατί υπάρχουν κινέζικες εκδόσεις που δεν πιάνουν ούτε καν 3G - πριν μια βδομάδα την πάτησε συμφορουμίτης με Honor 6....

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=6301278#post6301278

Edited by PP6210

Aν εβρισκες το jiayu G2f σε ασπρο θα ειναι καλη περιπτωση, παλιο μεν, αλλα σκυλι δε!

4 πυρηνο,

Ωπ! Πολύ καλή ιδέα! Thanks!

Πάω να δω μήπως έχει ξεμείνει σε κανένα μαγαζί.

Σκυλί οντως! Εξαιρετικό στο μήνα του...!

Ευχαριστώ παιδιά λέω να προχωρήσω στην αγορά, το είχε πάρει 250 από vickmall ο φίλος, απο εξωτερικό δεν υπάρχει επιλογή τωρα οποτε μονοδρομος!

Ευχαριστώ παιδιά λέω να προχωρήσω στην αγορά, το είχε πάρει 250 από vickmall ο φίλος, απο εξωτερικό δεν υπάρχει επιλογή τωρα οποτε μονοδρομος!

Πρόσεχε να είναι το L02 :

https://images.tapatalk-cdn.com/15/09/26/fcb2106b6f1ff8d703d302e62b04878b.jpg

Θα το κοιτάξω για την εκδοση .

Κατι αλλο,

240ευρω δινει το minideal το mx4 pro!!!

16ari μονοκαρτο ομως και χωρις δυνατοτητα extra memory card.

μεταξυ του ZOPO 999 LION HEART και του ZOPO SPEED 7 PLUS ποιος επεξεργαστης εινα πιο καλος/γρηγορος?περαν του λειτουργικου και του αποθηκευτικου χωρου βλεπετε κατι υπερ του ενος η του αλλου?

http://www.zopomobileshop.com/309-zopo-3x-zp999-lite-mt6595m-smartphone.html

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=421479

μεταξυ του ZOPO 999 LION HEART και του ZOPO SPEED 7 PLUS ποιος επεξεργαστης εινα πιο καλος/γρηγορος?περαν του λειτουργικου και του αποθηκευτικου χωρου βλεπετε κατι υπερ του ενος η του αλλου?

Ο επεξεργαστής του πρώτου μάλλον είναι καλύτερος, τουλάχιστον στο antutu. Πάντως το δεύτερο έχει μεγαλύτερη μπαταρία, και καλύτερη σχεδίαση, design. Το 2ο έχει μεταλλικό πλαίσιο.

Θάνος :)

Αν δεις εδώ στο myphone τα threads των διαφόρων Zopo των τελευταίων ετών, η εταρία έχει δημιουργήσει όχι καλό όνομα, τόσο με τα προβλήματα που παρουσίαζαν οι περισσότερες από τις συσκευές της, όσο και με την παντελή έλλειψη υποστήριξης σε αναβαθμίσεις.

Μεταξύ των 2 παραπάνω, ο παλιότερος MT6595 είναι σημαντικά πιο ισχυρός από τον... ψόφιο MT6753 της νεώτερης έκδοσης - ο οποίος όμως από την άλλη είναι νεώτερος, 64-bitης αρχιτεκτονικής και γενικά είναι πιθανότερο να τύχει υποστήριξης (ακόμα και με την πιθανολογούμενη διάθεση των kernel sources από τη MediaTek).

Γενικά το Speed, ως νεώτερο μοντέλο, έχει *ίσως* κάποιες καλύτερες προοπτικές στον τομέα αυτό, *αν* βέβαια η Zopo έχει βάλει επιτέλους μυαλό και έχει καταλάβει ότι πρέπει και να υποστηρίζει (με αναβαθμίσεις κλπ) τις συσκευές που βγάζει.

Έχοντας όλα τα παραπάνω υπ' όψη, βέβαια, προσωπικά θα ήμουν επιφυλακτικός να τους ακουμπήσω τα (όχι και λίγα) λεφτά που ζητάνε για οποιοδήποτε από τα 2, τη στιγμή που στην κατηγορία υπάρχει πλέον πληθώρα επιλογών...

Μακάρι η Zopo να έχει ξυπνήσει και να μας πείσει επιτέλους ότι μπορούμε να την (ξανα)εμπιστευτούμε...

Αν δεις εδώ στο myphone τα threads των διαφόρων Zopo των τελευταίων ετών, η εταρία έχει δημιουργήσει όχι καλό όνομα, τόσο με τα προβλήματα που παρουσίαζαν οι περισσότερες από τις συσκευές της, όσο και με την παντελή έλλειψη υποστήριξης σε αναβαθμίσεις.

Μεταξύ των 2 παραπάνω, ο παλιότερος MT6595 είναι σημαντικά πιο ισχυρός από τον... ψόφιο MT6753 της νεώτερης έκδοσης - ο οποίος όμως από την άλλη είναι νεώτερος, 64-bitης αρχιτεκτονικής και γενικά είναι πιθανότερο να τύχει υποστήριξης (ακόμα και με την πιθανολογούμενη διάθεση των kernel sources από τη MediaTek).

Γενικά το Speed, ως νεώτερο μοντέλο, έχει *ίσως* κάποιες καλύτερες προοπτικές στον τομέα αυτό, *αν* βέβαια η Zopo έχει βάλει επιτέλους μυαλό και έχει καταλάβει ότι πρέπει και να υποστηρίζει (με αναβαθμίσεις κλπ) τις συσκευές που βγάζει.

Έχοντας όλα τα παραπάνω υπ' όψη, βέβαια, προσωπικά θα ήμουν επιφυλακτικός να τους ακουμπήσω τα (όχι και λίγα) λεφτά που ζητάνε για οποιοδήποτε από τα 2, τη στιγμή που στην κατηγορία υπάρχει πλέον πληθώρα επιλογών...

Μακάρι η Zopo να έχει ξυπνήσει και να μας πείσει επιτέλους ότι μπορούμε να την (ξανα)εμπιστευτούμε...

Πάντως ένας συμφορουμιτης που πήρε το απλό speed ανέφερε κάτι ψιλοθεματακια πχ με ασυμβατότητες κάποιων εφαρμογών που άμεσα πήρε 2 ΟΤΑ αναβαθμίσεις απ την ζοπο και όλα διορθώθηκαν! Καλό δείγμα!

Το καλο νεο ισως με το zopo speed 7 ειναι οτι η zopo προκειμενου να προωθησει το κινητο αποφασισε να δωσει τα sources σε developers πραγμα που σημαινει οτι αναμενεται να υπαρξει μεγαλη υποστηριξη και ισως δουμε ρομς οπως MIUI, Cyanogemnod and OxygenOS. Οποτε αν το κινητο δεν εχει θεματα hardware, τοτε ισως αποδειχθει vfm.

The day is my enemy, the night my friend

Ειχα το ζοπο 980 2/32 και ηταν σε ολα τελειο ακομα και στο gps ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ.το μονο μειον του ηταν οτι εν στασει ο χαρτης γυριζε μια απο εδω μια απο εκει.οχι παντα αλλα συχνα.

απλα οταν λες ψοφιος ο επεξεργαστης του speed θα ειναι σαν τον 6582 του huawei honor 3c μου που δεν εχει τα μπαμ που ειχε πχ του ζοπο ο 9589τ του?

το μονο μειον του ηταν οτι εν στασει ο χαρτης γυριζε μια απο εδω μια απο εκει

Κάτι τέτοιο είχε και το iOcean Rock, αλλά βγήκε αναβάθμιση του Lollipop του για αν το διορθώσει. Ίσως με λίγη πίεση να πάρει και η Zopo την αναβάθμιση από την Mediatek.

Κάνε το καλό, και άσε το WiFi της γιαγιάς ανοικτό 🙂
Φορητότητα προς Frog

Ειχα το ζοπο 980 2/32 και ηταν σε ολα τελειο ακομα και στο gps ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ.το μονο μειον του ηταν οτι εν στασει ο χαρτης γυριζε μια απο εδω μια απο εκει.οχι παντα αλλα συχνα.

Γι' αυτό μπορεί και να μην έφταιγε το τηλέφωνο, αλλά η εφαρμογή. Π.χ, από το Sygic Navigation έχουν αφαιρέσει εδώ και αρκετές εκδόσεις του προγράμματος (και για άγνωστους και ακατανόητους σε μένα λόγους!) τη χρήση της πυξίδας του κινητού. Έτσι, ενώ η συσκευή έχει πυξίδα, η εφαρμογή την αγνοεί ο χάρτης γυρίζει γύρω-γύρω σα ζαλισμένος, μέχρι τουλάχιστον να αρχίσεις να κινείσαι (οπότε -προσπαθεί να- εκτιμήσει την κατεύθυνσή σου από τις διαδοχικές θέσεις που αλλάζεις...)

απλα οταν λες ψοφιος ο επεξεργαστης του speed θα ειναι σαν τον 6582 του huawei honor 3c μου που δεν εχει τα μπαμ που ειχε πχ του ζοπο ο 9589τ του?

Οκ, μάλλον το παράκανα λίγο! Μετά τον 6582 ή τον 6589Τ, ο 6753 θα σου φανεί μάλλον πύραυλος!

Ψόφιος είναι σε σχέση με το τι η ίδια η MediaTek μας έχει δείξει ότι μπορεί να κάνει στην κατηγορία, και δεν το κάνει μάλλον λόγω μάρκετιγκ.

Δες αν θέλεις και τις... γκρίνιες μου για το θέμα αυτό εδώ (τώρα που ξαναβλέπω τι έγραφα... πολλή γκρίνια μου είχε βγει τότε! :p)

Πάντως ένας συμφορουμιτης που πήρε το απλό speed ανέφερε κάτι ψιλοθεματακια πχ με ασυμβατότητες κάποιων εφαρμογών που άμεσα πήρε 2 ΟΤΑ αναβαθμίσεις απ την ζοπο και όλα διορθώθηκαν! Καλό δείγμα!

Μην ασχολειστε με την zopo. Χαλανε οι οθονες για πλακα. Το zp780 ηταν το μοναδικο που ειχε αντεξει και τελικα χαλασε και σε αυτο το touch πριν καμια εβδομαδα. Αλλου πατας και αλλου παει. Ουτε ευρω στην zopo. Διαβαστε λιγο τα θεματα της γιατι θα κλαις τα λεφτα σου. Και στο λεω απο ιδια εμπειρια με την zopo σε 700, 580, 780 και το ακριβο 980+ για 15 με 20 τηλεφωνα σε συγγενεις και φιλους.

Edited by mark1979