Jump to content

Lenovo A760

valanths
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επιτέλους, άλλαξε σήμερα η κατάσταση στο δικό μου. Despatched to overseas, country code GR. Άντε να δούμε! Edited by Mark_K

• Απαντήσεις 948
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το παρέλαβα -επιτέλους- και εγώ σήμερα το πρωί, και τώρα το βράδυ κατάφερα να το ανοίξω και να δω τα πως, τι και γιατί του Α760.

Πρώτη εντύπωση, το πολύ "φθηνό" packaging (όχι του κινέζου, της Lenovo). Βέβαια να μου πεις τι περιμένεις με 90€ ? Και όμως 90€ δεν είναι μικρό ποσό, σε σημείο δηλαδή που να δικαιολογεί το ευτελές πλαστικό που χρησιμοποιεί η Lenovo για το εσωτερικό του κουτιού. Ακόμα και σε Lego των 8€ βρίσκεις καλύτερο πλαστικό.

Πάμε στα περιεχόμενα: κινητό (μπαταρία μέσα γιατί το είχαν πειράξει κατά τα γνωστά ζητηθέντα οι κινέζοι), καλώδιο USB, φορτιστής με UK plug, μετατροπέας σε ελληνικό βύσμα, manual, hands-free. Επίσης στο πακέτο -ξεχωριστά- η μέτρια θήκη σιλικόνης (που κουμπώνει ωραία όμως), και το screen protector.

Σαν συσκευή το Α760 είναι αρκετά καλό, μην περιμένετε αλουμίνια και γυαλιά, αλλά έχει καλά υλικά, πολύ καλή συναρμογή, ενώ γενικά δεν φαίνεται με τίποτα ότι είναι sub-100€ συσκευή. Εμένα τουλάχιστον μου αρέσει το γυαλιστερό πλαστικό, νομίζω και της γυναίκας μου, σε άλλους μπορεί όχι....

Αφού έβαλα SIM και κάρτα, μπουτάρω για να δω το κινητό στο 20% μπαταρίας, πολυγλωσσικό και rootαρισμένο. Αρκετά καθαρό από εφαρμογές, αλλά και πολλά από τα Google Apps να λείπουν. Το Play Store εκεί ήδη όμως. Αφού λοιπόν έκανα κανά μισάωρο για να περάσω accounts, Google Apps, και να κάνω 3-4 updates που μου ζήτησε (όχι όμως του android, αυτό αργότερα), έκανα και το restore από το προηγούμενο κινητό της γυναίκας μου για να είμαστε κομπλέ.

Μερικά νούμερα για να τα ξέρουμε: Antutu 10800 (+/-), Quadrant 4300 (+/-). Αργό για τετραπύρηνο, ίσως και τα νούμερά μου να είναι από τα χειρότερα που έχω δει για το Α760. Από το GNex μου είναι πιο αργό. Πάντως στο UI (φοράει Apex Launcher) και γενικώς στην πλοήγηση κανένα πρόβλημα, τα πάντα πάνε σφαίρα, ακόμα και με πολλά widgets στις οθόνες του Apex.

Με το GPS δεν είχα κανένα θέμα, αν και μου έκανε/κάνει κόλπα ένα Weather/Clock widget που έβαλα, το οποίο δεν θέλει με τίποτα να βρει location. Πάντως το Goolge Maps/Earth με βρήκαν στο τσακ μπαμ (με ενεργοποιημένα όλα τα a-GPS, x-GPS κλπ). Επίσης κάτι που δεν ξέρω γιατί συμβαίνει, το Καιρός+Ειδήσεις κρασάρει με το που πάω να το ανοίξω (σαν widget δουλεύει μια χαρά).

Ομοίως το WiFi του συνδέθηκε σφαίρα στο router και στα access points που έχω στο σπίτι, δεν έκανε κιχ, έπιασε καλές ταχύτητες, ενώ δεν αποσυνδέθηκε παρά μόνο όταν άλλαζα όροφο. WPA πρωτόκολλο για να ξέρετε, αν υπάρχει πρόβλημα με άλλα θέλει ψάξιμο.

Δεν πρόλαβα να τεστάρω κλήσεις και ήχο/μικρόφωνο, αλλά δεν περιμένω πολύ χειρότερα ή καλύτερα πράγματα από τα άλλα κινητά που έχω.

Η κάμερα θέλει οπωσδήποτε SD για να δουλέψει ή εγώ δεν μπορούσα να βρω την κατάλληλη ρύθμιση. Επίσης έχει μείνει στο burst mode, δεν μπορεί, κάποια ρύθμιση χρειάζεται. Ηχείο αρκετά δυνατό, ομοίως και οθόνη/φωτεινότητα (βέβαια τα τσέκαρα βράδυ στο γραφείο στο σπίτι μου, δεν ξέρω πως θα συμπεριφερθεί σε outdoors καταστάσεις).

Μερικές photos για να δείτε κουτί, περιεχόμενα και κινητό. Αν έχετε κάποια ερώτηση μου λέτε.

φιλε μου καλησπερα,τεσταρε το wifi αν σου ειναι ευκολο σε εξωτερικα ρουτερακια (π.χ καφετεριες), εαν συνδεεται κανονικα κ απροβληματιστα,γιατι απο οτι εχω διαβασει εκει εχει 'θεμα'.σ'ευχαριστω..

Έχει και διαφορετικό επεξεργαστή, και GPU το Α820. Τετραπύρηνα και τα 2, αλλά το 820 είναι ισχυρότερο(όχι τραγικά πράγματα βέβαια. π.χ. σε αναπαραγωγή video hd μπορεί να φανεί διαφορά). Η διαφορά τιμής είναι μικρή. Μάλλον θα προτιμούσα το Α820 αν αγόραζα τώρα τελικά, απλά και μόνο επειδή κυκλοφορεί λίγο πιο ευρέως και έχει καλύτερη υποστήριξη από roms κλπ.

Μιας και λεμε για το wifi να πω τα εξης

Με την εκδοση a760_1_A_2_0057_130828 : Μεχρι στιγμης δεν καποιο θεμα συνδεσης αλλα τρωει φρικη σε ασχετες στιγμες και ανεβοκαταβαινει η σταθμη..Και δε μιλαω για θεμα αποστασης.Πρακτικα δε μου εχει δημιουργησει καποιο προβλημα.Αυτο συμβαινει κυριως σε ενα Hot spot της forthnet αλλα δεν εχει security ( wpa κ.λ.π )

Με την Updated εκδοση ( κινεζικη ) δεν ειχα τετοια θεματα αλλα τι να το κανεις οταν η ρομ ειναι βασισμενη για την αγορα της Κινας και πρεπει να κανεις παπαδες για να την φερεις στα μετρα σου

εχω βαλει το Miui 5 rom απο το http://lenovo-forums.ru/topic/2469-custom-rommiui-v5-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-lenovo-a760/ και ολα τα προβληματα λυθηκανε(wifi,αγνωστα δυκτια κλπ):D. ειναι παρα πολυ καλο, το συνιστω σε ολλους. το μονο πρωβλημα ειναι οτι δεν εχει ελληνικα

ςεχω βαλει το Miui 5 rom απο το http://lenovo-forums.ru/topic/2469-custom-rommiui-v5-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-lenovo-a760/ και ολα τα προβληματα λυθηκανε(wifi,αγνωστα δυκτια κλπ):D. ειναι παρα πολυ καλο, το συνιστω σε ολλους. το μονο πρωβλημα ειναι οτι δεν εχει ελληνικα

Για πες λεπτομερειες.τι λεει απο ταχυτητα η ρομ.καταναλωση?γενικα πως ειναι το κινητο με την miui?

καμια σχεση με το stock rom, πλησιαζει το apple os αλλα προσαρμοζμενω στο ανδροιδ, ταχυτατο, επιλογες για καθε γουστο, χιλιαδες skins απειρες δυνατοτητες, το Miui εχει εξελιχθει απο περυσι που το ειχα, εντελος αλλη επηφανεια που κανει τα χρωματα ποιο ζωντανα, βαλτε το και θα με θυμηθειτε:D

καμια σχεση με το stock rom, πλησιαζει το apple os αλλα προσαρμοζμενω στο ανδροιδ, ταχυτατο, επιλογες για καθε γουστο, χιλιαδες skins απειρες δυνατοτητες, το Miui εχει εξελιχθει απο περυσι που το ειχα, εντελος αλλη επηφανεια που κανει τα χρωματα ποιο ζωντανα, βαλτε το και θα με θυμηθειτε:D

play store έχει;

εχει play store και τονιζω δεν εχει προβληματα με την σηνδεση( σε εμενα το Q-wind δεν λειτουργουσε) και το wifi δουλευη αψογα, καντε ενα back-up και φλασαρετε το ρομ μεσω TWM και δειτε το :sly:

εχω βαλει το Miui 5 rom απο το http://lenovo-forums.ru/topic/2469-custom-rommiui-v5-%D0%B4%D0%BB%D1%8F-lenovo-a760/ και ολα τα προβληματα λυθηκανε(wifi,αγνωστα δυκτια κλπ):D. ειναι παρα πολυ καλο, το συνιστω σε ολλους. το μονο πρωβλημα ειναι οτι δεν εχει ελληνικα

Ειδικά για κινητό που προορίζεται για απλή χρήση και κυρίως από άσχετους από Android, η μη ύπαρξη ελληνικών είναι απόλυτο no-go :(

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Ειδικά για κινητό που προορίζεται για απλή χρήση και κυρίως από άσχετους από Android, η μη ύπαρξη ελληνικών είναι απόλυτο no-go :(

Και ομως φιλε μου ειναι απλα μια συνηθεια,αρκει φυσικα να ξερεις αγγλικα

Thanks φιλε, συντομα θα την δοκιμασω!

Καινουργιο μοντελο ειναι, λιγο υπομονη, αργα ή γρηγορα θα κυκλοφορησουν νεες πολυγλωσσικες rom για ολα τα γουστα.

ρε παιδια να σας ρωτησω? ειναι λιγο εκτος θεματος αλλα θα το διακυνδινεψω? τι γινετε με τα κινεζικα ταχυδρομια, εγω ελαβα πριν ενα μηνα το τηλεφωνο νορμαλ(20 μερες περιπου) αλλα τορα ακουω οτι δεν φευγουν απο Κινα λογο απαγορευσης αποστολης μπαταριας λιθιου μεσω ταχυδρομειου και φαινεται οτι αυτη η κριση θα διαρκεσει παρα πολυ καιρο. Τερμα η Κινα???

Όχι τέρμα η Κίνα, τέρμα η δεύτερη μπαταρία.

εαν κανεις μια ερευνα θα δεις οτι ολες η μεταφωρικες εταιριες απο Κινα προς Ευρωπη εχουν απαγορευση την μπαταρια λιθιου. Η Κινα και τα ταχυδρομια τους εχουν μπλοκαρει εδω και ενα μηνα και τα δεματα φευγουν με το σταγονομετρο εως καθολου και επηστρεφονται στης εταιριες.Προσπαθουν να βρουν λυση αλλα σε καθε περιπτοση τερμα η μπαταρια λιθιου και δωρεαν αποστολες απο Κινα=τερμα Κινα:eek:

Καινουργιο μοντελο ειναι, λιγο υπομονη, αργα ή γρηγορα θα κυκλοφορησουν νεες πολυγλωσσικες rom για ολα τα γουστα.

Το ξέρω, απλώς εκεί που έχω τώρα μια Α δυσκολία να πείσω τη γυναίκα μου να συνηθίσει το Lenovo (και το Android γενικότερα), φαντάσου τι βαθμό δυσκολίας θα είχα αν της έλεγα ότι δεν υπάρχουν ελληνικά (menus, προβλήματα με επαφές και μηνύματα ? κλπ κλπ) :lol:

Edited by The Ace

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100

Το ξέρω, απλώς εκεί που έχω τώρα μια Α δυσκολία να πείσω τη γυναίκα μου να συνηθίσει το Lenovo (και το Android γενικότερα), φαντάσου τι βαθμό δυσκολίας θα είχα αν τις έλεγα ότι δεν υπάρχουν ελληνικά (menus, προβλήματα με επαφές και μηνύματα ? κλπ κλπ) :lol:

Χαχα, μεγαλο βαθμο θα ελεγα!

(αν και μπορεις να το παραγγειλεις με Ελληνικα ετοιμα, για οτι αλλα μικροπροβληματα εντοπιζεις, καμια αντιρρηση, μπορεις να στραφεις σε αλλο πιο δοκιμασμενο μοντελο).

Edited by nek4d

Οκ δε λεω καλη η miui αλλα υπαρχει bug με την επιλογη αλλαγης στο storage οπως στην stock rom.δεν μπορω να επιλεξω ως default τηνν εξωτερικη sd

Οκ δε λεω καλη η miui αλλα υπαρχει bug με την επιλογη αλλαγης στο storage οπως στην stock rom.δεν μπορω να επιλεξω ως default τηνν εξωτερικη sd

Το έλεγαν και οι Ρώσοι αυτό στο forum τους.

Εγώ μια και πάντα έχω Αγγλικά σαν default γλώσσα, σκέφτομαι να κάνω την αναβάθμιση της επίσημης ROM και να τη ρουτάρω ώστε να την "καθαρίσω".

Το πρόβλημα είναι πως δεν κατεβαίνει με τπτ η που@$#$%^.

Ούτε από το OTA ούτε από το κινεζοσάιτ.

Το πιο γ@μάτο πράγμα που έφερε το multitasking είναι πως πολλά μπορούν να πάνε στραβά ταυτόχρονα.:dance:

εαν κανεις μια ερευνα θα δεις οτι ολες η μεταφωρικες εταιριες απο Κινα προς Ευρωπη εχουν απαγορευση την μπαταρια λιθιου. Η Κινα και τα ταχυδρομια τους εχουν μπλοκαρει εδω και ενα μηνα και τα δεματα φευγουν με το σταγονομετρο εως καθολου και επηστρεφονται στης εταιριες.Προσπαθουν να βρουν λυση αλλα σε καθε περιπτοση τερμα η μπαταρια λιθιου και δωρεαν αποστολες απο Κινα=τερμα Κινα:eek:

καλισπερα εγω που θελω να κανω αγορα τωρα την παρασκευη για αυτο το κινητο να μην την κανω???

υπαρχει οντος αυτο το bug απο την αλλη ομως μην ξεχναμε οτι αυτη ειναι ανεπισημη εκδοση και απο τα τελευταια που διαβαζα διορθωνεται συντομα.

Το έλεγαν και οι Ρώσοι αυτό στο forum τους.

Εγώ μια και πάντα έχω Αγγλικά σαν default γλώσσα, σκέφτομαι να κάνω την αναβάθμιση της επίσημης ROM και να τη ρουτάρω ώστε να την "καθαρίσω".

Το πρόβλημα είναι πως δεν κατεβαίνει με τπτ η που@$#$%^.

Ούτε από το OTA ούτε από το κινεζοσάιτ.

https://mega.co.nz/#!pBZkUB4T!SZzTEnkBwxUJ63svpFvhcRWIBlIztLCYGd797rfF7Bk password :leask

--- Από Ομάδα Διαχείρισης ---

Θα σε παρακαλούσα να αποφεύγεις τα συνεχόμενα μηνύματα. Χρησιμοποίησε τη Τροποποίηση Μηνύματος όταν θέλεις να προσθέσεις κάτι στο μήνυμα σου ή τη Πολλαπλή Παράθεση όταν θέλεις να απαντήσεις ταυτόχρονα σε περισσότερα του ενός μηνύματα.

Edited by athanaso77

Κάτι που παρατήρησα χρησιμοποιώντας το κινητό ως καλών: καλώντας το κινητό, την στιγμή ακριβώς που το σηκώνει η γυναίκα μου, ακούγεται ένα στιγμιαίο σφύριγμα/συριγμός, διάρκειας ούτε μισού δευτερολέπτου, μόνο στον καλούντα και όχι στον κληθέντα χρήστη. Από εκεί και πέρα η ποιότητα και η ένταση είναι μια χαρά, απλά μου δημιουργεί εντύπωση αυτή η παραφωνία....

Samsung Galaxy S8

LG G4

Asus Transformer T100