Jump to content

AlphaDog

Members
  • Δημοσιεύσεις

    47
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

About AlphaDog

  • Ημ. Γέννησης Απρίλιος 22

AlphaDog's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

10

Φήμη

  1. AlphaDog

    Lenovo A760

    Λεβέντη μου συγνώμη αν άργησα αλλά θα γράψω τη λύση στο πρόβλημά σου για να υπάρχει. Υποθέτω πως είσαι rooted. Αν δεν είσαι, τότε πρέπει να εκκινήσεις σε recovery και να κάνεις factory reset. Αν είσαι rooted λοιπόν, είναι ευκολάκι και δε θα χρειαστεί να κάνεις factory reset. - Κατεβάζεις το Android Commander και το εγκαθιστάς στον Η/Υ. - Συνδέεις το κινητό στον Η/Υ. Ανοιχτό το κινητό και ας είναι κλειδωμένο. - Τρέχεις το Android Commander στον Η/Υ με δεξί κλικ σαν διαχειριστής. - Μόλις ανοίξει, πας στη δεξιά στήλη και μπαίνεις στον κατάλογο Data και μετά στο System. ( /Data/System ) - Εκεί, θα ψάξεις να βρεις ένα αρχείο με κατάληξη .key (μάλλον gesture.key ). - Το σβήνεις και είσαι κομπλέ. . Android Commander
  2. Οδηγίες για είσοδο στην συσκευή που έχει κλειδωθεί μετά από λανθασμένο μοτιβο. Α. Αν δεν είναι η συσκευή rooted: τότε πρέπει να εκκινήσεις σε recovery και να κάνεις factory reset. Β. Αν είναι η συσκευή rooted, είναι ευκολάκι και δε θα χρειαστεί να κάνεις factory reset. Κατεβάζεις το Android Commander και το εγκαθιστάς στον Η/Υ. Συνδέεις το κινητό στον Η/Υ. Ανοιχτό το κινητό και ας είναι κλειδωμένο. Τρέχεις το Android Commander στον Η/Υ με δεξί κλικ σαν διαχειριστής. Μόλις ανοίξει, πας στη δεξιά στήλη και μπαίνεις στον κατάλογο Data και μετά στο System. ( /Data/System ) Εκεί, θα ψάξεις να βρεις ένα αρχείο με κατάληξη .key (μάλλον gesture.key ). Το σβήνεις και είσαι κομπλέ.
  3. AlphaDog

    Lenovo A760

    Λοιπόν λεβέντες. Είχα ξεχάσει να σας το γράψω αυτό, συγχωρέστε με. Όσοι έχετε πρόβλημα με σύνδεση σε ρούτερ, (εμένα αρνιόταν να συνδεθεί σε ένα linksys wag200G), θα κάνετε το εξής: Θα κατεβάσετε τη μπάρα ειδοποιήσεων και θα πατήσετε παρατεταμένα το εικονίδιο του wifi. Μετά θα πατήσετε το πλήκτρο του μενού και θα επιλέξετε το "WLAN Direct". Εκεί, θα σβήσετε το όνομα μέχρι και την κάτω παύλα. Θα αφήσετε μόνο το "Α760". Και θα είστε μια χαρά. Μου είχε βγάλει τα μάτια μέχρι να βρω τί φταίει.
  4. AlphaDog

    Lenovo A760

    Ναι αδερφέ, θα το κάνω. Απλά είμαι λίγο στριμωγμένος από χρόνο. Το καταλαβαίνεις από τις απαντήσεις μου πιστεύω. :lol::lol::lol:
  5. AlphaDog

    Lenovo A760

    Λεβέντη μου είδα το pm σου μόλις τώρα. Τα βήματα που περιγράφεις είναι σχεδόν σωστά. Μερικές παρατηρήσεις μόνο θα κάνω. Οι drivers που λες δεν ξέρω αν είναι για το κινητό μας και ούτε που τους βρήκες. Θα σου πρότεινα να τους απεγκαταστήσεις και να βάλεις αυτούς που δίνει η lenovo για σιγουριά. Για να μην ψάχνεις, πάρε τους από ΕΔΩ .Το αποσυμπιέζεις και τρέχεις το msi αρχείο. Θα πρέπει να τερματίσεις κάθε adb διεργασία που εκτελείται στο παρασκήνιο πριν ξεκινήσεις τη διαδικασία. Αν δε γνωρίζεις, απλά κάνε ένα restart το pc και ξεκίνα μετά. To turn on USB storage δεν το πατάς.Το ορθογώνιο γκρι "κουμπί" εννοώ στην οθόνη που βγάζει το κινητό μόλις το συνδέεις στο pc. Τη ROM που λες δεν την έχω, αλλά υποθέτω πως για να τρέχεις cmd ή bat αρχείο θα είναι με fastboot η διαδικασία. Οπότε θα εγκαθιστά τα partitions ένα ένα. Αν μπορείς στείλε μου το αρχείο αυτό να το κοιτάξω. Να είσαι σίγουρος πως δεν έχεις κάποιο firewall που "κόβει" το adb περιμένοντας έγκριση. Όταν αποσυμπίεσες τη ROM, θα πρέπει να έχεις ένα φάκελο που περιέχει κάποια αρχεία. Γράψε μου ποια είναι αυτά. Κανονικά, θα πρέπει να μπει η ROM χωρίς πολλά πολλά εάν όλα τα παραπάνω είναι σωστά.
  6. AlphaDog

    Lenovo A760

    :lol::lol: Το έχω αλλάξει λεβέντη μου με αυτό που βλέπει και την κάρτα μνήμης για backup. Κατα τα υπόλοιπα δεν έχεις κανένα πρόβλημα. ΥΓ. Έχω κάνει μία ROM για την πάρτη μου που είναι βασισμένη στο τελευταίο επίσημο update της lenovo. Πέραν του "καθαρίσματος" από τις κινεζιές και φυσικά το ρουτάρισμα και το play store, την έχω "πειράξει" λιγάκι. Έχω διορθώσει το ideafriend γιατί είχε ένα θεματάκι με την αναγνώριση, άλλαξα γραμματοσειρά, έκοψα διαφημίσεις και διάφορα τέτοια τσιλιμπουρδίσματα. :lol: Αν θέλετε μόλις βρω χρόνο, την φτιάχνω να φλασάρεται με fastboot που είναι ευκολάκι για το χρήστη και την ανεβάζω κιόλας. :p
  7. AlphaDog

    Lenovo A760

    Ποια ROM φορας?
  8. AlphaDog

    Lenovo A760

    Δοκίμασε τα εξής: Πήγαινε στις Ρυθμίσεις-->εφαρμογές-->διαχείριση εφαρμογών, στην καρτέλα "όλες" και βρες το play store και το play services. Κάνε κλικ πάνω τους και πάτα εκκαθάριση δεδομένων και στα 2. Μετά αφού ανοίξεις το play store και ξεκινάς να βάζεις το λογαριασμό σου από την αρχή, να ξετικάρεις την επιλογή που σου λέει να κρατάει το κινητό backup στο λογαριασμό σου. Δεν τα θυμάμαι ακριβώς πως τα λέει γιατί έχω αγγλικά στο κινητό αλλά θα τα βρείς. Το invalid download url βέβαια είναι τρελή ******* και μπορεί να κάνεις μία τρύπα στο νερό. Συνήθως φτιάχνει με factory reset αλλά αξίζει να δοκιμάσεις όπως σου λέω.
  9. AlphaDog

    Lenovo A760

    Δε δουλεύει έτσι το Android φιλε μου. Δεν είναι 2 partitions. Εσύ από τις ρυθμίσεις τα βλέπεις σαν 2. Απλά για να στο πω "χοντρικά" και να μη σε μπερδέψω με λεπτομέρειες, αυτό που βλέπεις σαν αποθηκευτικό χώρο χωρητικότητας 1,23 Gb είναι 1 από τα partitions της μνήμης τύπου solid state και μεγέθους 4 Gb που φοράει το κινητό από το εργοστάσιο για να μπορέσει να υπάρχει χώρος για το λειτουργικό και όλα τα καλαμπαλίκια του ώστε να μπορεί να λειτουργεί το κινητό σαν κινητό. Και το έχουν φτιάξει έτσι ώστε αγοράζοντας εσύ τη συσκευή αυτή, να έχεις και την επιλογή αποθηκευτικού χώρου έστω και περιορισμένης χωρητικότητας χωρίς να χρειαστεί απαραιτήτως να αγοράσεις μία κάρτα. Θα μπορούσαν φυσικά αυτό το διαθέσιμο χώρο να τον είχαν μοιράσει σε άλλα υπάρχοντα partitions που θα είχε νόημα να το κάνουν, όπως στο /system έστω λίγο παραπάνω και στο /data τα υπόλοιπα και να χρειαζόταν να αγοράσεις μία κάρτα για να έχεις την επιλογή ενός αποθηκευτικού χώρου, αλλά και έτσι μια χαρά είναι.
  10. AlphaDog

    Lenovo A760

    Τί το θες το παλιοflash? Άντε να ησυχάσουμε και στο desktop με δαύτο. Έρχεται η ώρα σου κατάρα του νετ.:protest::protest::protest:
  11. AlphaDog

    Lenovo A760

    Στα κινέζικα πάντως όχι!:lol::lol::lol::lol: Λεβέντη, το θέμα πρέπει να το βάλεις στη σωστή του βάση. Τότε και μόνο τότε θα είσαι σίγουρος για την επιλογή σου χωρίς να χρειάζεται να συμβουλευτείς κανένα για το τί πρέπει να κάνεις. Πρώτα απ'όλα ορίζεις το ποσό που είσαι αποφασισμένος να διαθέσεις. Μετά ψάχνεις να βρεις τί κινητά μπορείς να βρείς στα καταστήματα της Ελλάδας, στην τιμή που εσύ θες μάξιμουμ να διαθέσεις. Έπειτα, κοιτάς και στα online καταστήματα του εξωτερικού που θεωρείς αξιόπιστα ή έχεις καλή προηγούμενη εμπειρία από αυτά, ή κάποιοι άλλοι έχουν ψωνίσει από αυτά χωρίς παρατράγουδα. Και στο τέλος βλέπεις τί καλύτερο μπορείς να πάρεις και στις 2 περιπτώσεις. Και εκεί πρέπει να αποφασίσεις. Τί σε καλύπτει? Γουστάρεις το καλύτερο? Καλύπτει τις ανάγκες σου και ένα κινητό που δεν είναι σούπερ ντούπερ ουάου μεν, αλλά τη δουλειά που θες εσύ την κάνει και με το παραπάνω? Αν είναι το τελευταίο, τότε ψώνισε από εδώ. Θα έχεις ένα φυσικό κατάστημα και ένα σέρβις να απευθυνθείς σε περίπτωση που στραβώσει κάτι και δε φταις εσύ. Και σταμάτα να διαβάζεις παρακάτω χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν δεν καλύπτεσαι όμως και θες στα λεφτά που διαθέτεις κάτι καλύτερο, τότε ψώνισε online έχοντας στο νου σου μερικά πράγματα. 1ο και κυριότερο, το γεγονός πως επειδή εγώ και μερικοί ακόμα ψωνίσαμε από ένα κατάστημα χωρίς προβλήματα, δε σημαίνει πως δεν υπάρχει περίπτωση καμία να συμβεί σε εσένα κάποιο παρατράγουδο.Όποιος σου πει "ψώνισε άφοβα" από το τάδε και το δείνα είναι αφελής.Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι την προσωπική μας εμπειρία.Υπάρχουν καταστήματα με αρκετά καλή φήμη και πολύ καλή εξυπηρέτηση αλλά μία στραβή μπορεί πάντα να συμβεί χωρίς απαραίτητα να φταίει το κατάστημα. 2ο. Και από το mall του Αγίου Πέτρου να ψωνίσεις, πάντα υπάρχει μία μικρή περίπτωση ένα κινητό να βγεί κάπου και κάποτε ελαττωματικό στο hardware. Και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι θέμα κατασκευαστή και όχι πωλητή. 3ο. Από καταστήματα του εξωτερικού και ειδικά από κίνα, αν σου συμβεί κάτι μετά από κάποιο καιρό, ακόμα και να βρείς άκρη με το κατάστημα που το αγόρασες και να σου πουν οκ θα σε καλύψουμε γιατί δε φταις, πάλι υπάρχει μία σχετική ταλαιπωρία με το να το στείλεις πίσω, να το λάβουν, να το ελέγξουν και να στο ξαναστείλουν.Και από ότι καταλαβαίνεις και εσύ,η καθυστέρηση είναι στο πρόγραμμα. Υπάρχουν πάρα πολλά ακόμα να σου γράψω αλλά ξεφεύγουμε από το σκοπό του θέματος που φιλοξενούμαστε. Τα ρίσκα πάντα υπάρχουν και υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις για να τα μειώσεις από τη μεριά σου. Από κει και πέρα, η απόφαση είναι καθαρά προσωπική δική σου. Μέτρησέ τα όλα και πάρε την απόφαση που εσύ νομίζεις πως είναι καλύτερη για εσένα. Ότι και να κάνεις, με γειά σου!
  12. AlphaDog

    Lenovo A820

    Θα προσπαθήσω με απλά λόγια να σε βοηθήσω λίγο να καταλάβεις μερικά βασικά πράγματα για το Android τα οποία θα σε βοηθήσουν με τη σειρά τους να καταλαβαίνεις το τί ακριβώς κάνεις και για ποιο λόγο. Το Android είναι και αυτό ένα λειτουργικό σύστημα. (χα χα αυτό το ήξερες, το ξέρω :lol:) Σα λειτουργικό σύστημα, τα αρχεία του ή αν θες τα "συστατικά του" είναι εγκατεστημένα σε κάποια "σημεία" της μνήμης του τηλεφώνου σου. Αυτά τα "σημεία", όταν το αγοράσεις το κινητό, η εταιρία που το έφτιαξε και έβαλε το Android για λειτουργικό σύστημα σε αυτό, τα έχει "κλειδωμένα" μή προσβάσιμα από εσένα. Και το κάνει αυτό για διάφορους λόγους. Θέλει να σε προστατέψει από την περιέργειά σου ή την άγνοιά σου και να μή χαλάσεις αυτό το οποίο πλήρωσες για να έχεις (γι'αυτό και παύει η εγγύηση άμα εσύ το ξεκλειδώσεις), για να μή χαλάσεις κατά λάθος την ασφάλεια που σου παρέχει αυτό το λειτουργικό, για λόγους marketing (εγκαθιστά εφαρμογές που αυτή για τους δικούς λόγους θέλει και δε γουστάρει να τις βγάλεις) και για πολλούς άλλους λόγους. "Και καλά" θα σκεφτείς, "κακό είναι να είμαι προστατευμένος από τον εαυτό μου και να έχω περισσότερη ασφάλεια πως δύσκολα θα το χαλάσω σε επίπεδο λογισμικού?" Όχι, κακό δεν είναι. Απλά με αυτόν τον "περιορισμό" χάνονται και αρκετά "καλά". Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που κάνουν μερικά θαυμάσια πράγματα για το κινητό σου, που όμως για να τα κάνουν πρέπει να γράψουν/σβήσουν στο μέρος εκείνο που είναι "κλειδωμένο".Και αν δεν το "ξεκλειδώσεις" δε μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις. Εσύ μπορεί να μή γουστάρεις όλες τις εφαρμογές που έρχονται προεγκατεστημένες με το κινητό σου.Γιατί να μη σε αφήνει να τις βγάλεις? Γιατί να μη βάλεις ένα firewall και να "φιμώνεις" τις εφαρμογές αυτές που θες ώστε να μη συνδέονται στο ίντερνετ όταν τις ανοίγεις και δεν ξέρεις και τί "λένε" στην πραγματικότητα και σου πετάνε και διαφημίσεις? Γιατί στην τελική να μή μπορείς να βάλεις μία άλλη ROM (μία έκδοση Android δηλ,σα να κάνεις format τον Υ/Η σου ξαναβάζοντας το λειτουργικό από την αρχή) που έφτιαξε κάποιος άλλος χρήστης που είχε τις γνώσεις να το κάνει η οποία σου αρέσει, και να μπορείς μόνο να κάνεις τα επίσημα updates έτσι όπως έρχονται? Και είναι και πολλά άλλα που για να μήν εξειδικεύσω το ποστ δεν τα αναφέρω. Και εδώ λοιπόν έρχεται το λεγόμενο ROOT. Δεν είναι μία εφαρμογή αλλά μία διαδικασία που κάνεις στο κινητό σου για να "ξεκλειδώσεις" τα "σημεία" εκείνα που σου απαγορεύεται η πρόσβαση με ότι αυτό συνεπάγεται.Καλό και κακό. Όταν λέμε ROOTED FIRMWARE εννοούμε το Android με "ξεκλείδωμένα" και προσβάσιμα από το χρήστη αυτά τα "σημεία". --------------------------------- Τώρα τί είναι το recovery. Όλες οι συσκευές Android έρχονται με ένα recovery από τη μάνα τους. Το recovery στην ουσία είναι ένα μίνι λειτουργικό(όχι ακριβώς αλλά μπορείς να το καταλάβεις έτσι) εγκατεστημένο σε ένα ξεχωριστό σημείο της μνήμης του τηλεφώνου, το οποίο έχει τη δυνατότητα εάν το θες να ξεκινήσει πρώτο αυτό, και δεν έχει πολλά πολλά αλλά μπορεί να αναγνωρίσει τη συσκευή και να κάνει πολύ συγκεκριμένα πράγματα και μόνον αυτά. Το recovery που έρχεται με το κινητό μπορεί να περάσει μία επίσημη ROM , να κάνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και κανα δυο άλλα πραγματάκια. Πάλι όμως επειδή αυτά που μπορεί να κάνει το recovery της συσκευής είναι περιορισμένα, κάποιοι χρήστες που έχουν τις γνώσεις έφτιαξαν και φτιάχνουν δικές τους εκδόσεις recovery για τις συσκευές τους που είναι εμπλουτισμένες με αρκετά περισσότερες και χρήσιμες λειτουργίες. Μπορείς να περάσεις μία οποιαδήποτε ROM που κάνει για το κινητό σου και σου αρέσει, να σβήσεις επιλεκτικά κάποια "σημεία" του λειτουργικού σου και όχι χρααααααπ κατευθείαν επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, να "περνάς" διάφορες εφαρμογές που είναι φτιαγμένες να "περνούν" από το recovery με μεγάλη ευκολία, να παίρνεις backup και να κάνεις restore τη ROM σου αν πάει κάτι στραβά και αρκετά ακόμα. Απλά, οτιδήποτε δεν είναι εργοστασιακό και αυτό που βρήκες αγοράζοντας το κινητό αλλά φτιαγμένο από κάποιον άλλο χρήστη που έχει τις γνώσεις να το κάνει, το λέμε custom. Έτσι λοιπόν όταν λέμε custom recovery ή custom ROM, εννούμε μία τροποποιημένη έκδοση αυτών ή κάτι που το έφτιαξε από την αρχή κάποιος άλλος.Το τί διαφορετικό έχουν και τι παραπάνω σου προσφέρουν το διαβάζεις σε κάθε περιγραφή που υπάρχει εκεί που το βρίσκεις. Παρότι φαίνονται πολλά, δεν είναι κάτι τρομακτικό και χρειάζονται μόνο βασικές γνώσεις και καλή προσοχή στις οδηγίες και στη διαδικασία για να έχετε επιτυχία σε ότι προσπαθήσετε. Σε κάθε περίπτωση όμως, εγώ προτείνω πως εάν δε σας ενδιαφέρουν όλα αυτά, η συσκευή σας δεν έχει κανένα πρόβλημα και το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να παίρνετε κανά τηλέφωνο και να παίζετε λιγάκι με το κινητό σας, εάν δεν έχετε καμία γνώση ή εμπειρία και όλα αυτά σας φαίνονται "κινέζικα", να μην το πειράξετε καθόλου. Ότι δουλεύει καλά και μας αρκεί δεν το πειράζουμε χωρίς λόγο. Ελπίζω να έλυσα μερικές απορίες πρωτάρηδων μεν αλλά ενθουσιωδών δε με το Android συμφορουμιτών!:mobile:
  13. AlphaDog

    Lenovo A760

    Οπως εβαλες και τα προηγουμενα.:p
  14. AlphaDog

    Lenovo A760

    Νέο recovery που κάνει και στην/από την κάρτα μνήμης backup/restore και άλλα καλούδια! Κατεβάζετε και περνάτε ΑΥΤΟ Κάνει κάτι κουτσουκέλες με την οθόνη πέρα δώθε όταν πατάμε τα πλήκτρα, αλλά δουλεύει μια χαρά.
  15. AlphaDog

    Lenovo A760

    Τέλος πάντων. Δε βοήθησες και καθόλου.:p Ας πάμε στα τυφλά. Πές του να κάνει εγκατάσταση ΑΥΤΟ και πες μου αν λύθηκε το πρόβλημα. ------------------- Για να αλλάξεις γλώσσα, πας Settings-->Language & input-->Language. Υποθέτω πως το έχεις στα Αγγλικά για να ζητάς Ελληνικά. :blink:
×
×
  • Create New...