Jump to content

[Επίσημο] Nokia Lumia 1020 Μέρος Ι

impreza_sti
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Κι εγώ θα ήθελα να αλλάξω το κάλυμα επειδή έχει ένα χτυπηματάκι αλλά είναι ακριβά τα ρημάδια...

Όντως! Εμένα πλέον μου περισσεύει το μαύρο, αλλά λέω να το κρατήσω για παν ενδεχόμενο... :lol:

Αν αλλάξω γνώμη (και θες εσύ το μαύρο :p ) το ξανασυζητάμε. Γενικά πάντως είναι "doable" που λέμε η διαδικασία... Πωπω πως το μιλάμς το αγγλικό!!! :lol:

Sony XPERIA Neo V, Samsung Ativ S,

Nokia Lumia 830 Nokia Lumia 1020

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

παιδια σκεφτομαι να το παρω μεταχειρισμενο,,,,ερχομαι απο αντροιντ,,,αξιζει η αγορα του κοντα στα 200? κολλαει καθολου?

το λεω γιατι ο επεξεργαστης ειναι διπυρινος και λιγο παλιος,,,,

παιδια σκεφτομαι να το παρω μεταχειρισμενο,,,,ερχομαι απο αντροιντ,,,αξιζει η αγορα του κοντα στα 200? κολλαει καθολου?

Δεν υπάρχει η λέξη "κολλάει" στα WP....;)

Αν σε ενδιαφέρει η φωτογραφία τότε απορώ με την ερώτηση. ΜΑΓΕΙΑΑΑΑΑ!!!!!!!

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Αν είναι σε καλή κατάσταση μεταχειρισμένο στα 200, τσάμπα το παίρνεις!!! ;)

Τα ανδροειδή και τα Ubuntu, από όσο γνωρίζω είναι τα πιο απαιτητικά λειτουργικά συστήματα στα κινητά, δηλαδή χρειάζονται οπωσδήποτε πολυπύρηνο επεξεργαστή για να δουλέψουν και πάλι κολλάνε βέβαια... Τα Παράθυρα (τα 8 συγκεκριμένα), είναι πολύ πιο ελαφριά και είναι ομαλότατα χωρίς κολλήματα σε διπύρηνο επεξεργαστή και με 2 GB RAM στο 1020, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!!! Μην το σκέφτεσαι!

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Αν είναι σε καλή κατάσταση μεταχειρισμένο στα 200, τσάμπα το παίρνεις!!! ;)

Τα ανδροειδή και τα Ubuntu, από όσο γνωρίζω είναι τα πιο απαιτητικά λειτουργικά συστήματα στα κινητά, δηλαδή χρειάζονται οπωσδήποτε πολυπύρηνο επεξεργαστή για να δουλέψουν και πάλι κολλάνε βέβαια... Τα Παράθυρα (τα 8 συγκεκριμένα), είναι πολύ πιο ελαφριά και είναι ομαλότατα χωρίς κολλήματα σε διπύρηνο επεξεργαστή και με 2 GB RAM στο 1020, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα!!! Μην το σκέφτεσαι!

Ούτε και τσαμπα είναι πλέον... Καινούριο το βρίσκεις στα 269%

Το αγόρασα χτες, με πάρα πολύ σκέψη και μεγάλη επιφύλαξη, μιας και θα μπορούσα να πάρω, οποιοδήποτε υπερτουμπανο android (Από Ελλάδα και κίνα) με λίγα ακόμα λεφτά, αλλά είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, από τα δεκάδες ίδια πλέον android smartphone, άλλα ήθελα ταυτόχρονα και μια καλή κάμερα, για όλες τις περιπτώσεις που δεν μπορώ να έχω μαζί μου dslr.

Οι γενικές εντυπώσεις μου:

1)Mου άρεσαν τα windows phone 8.1, πραγματικά βήματα προόδου από την MS και το market έχει ανέβει, αλλά θέλει ακόμα δρόμο.

2)Πολυ γρήγορο παρόλο που είναι παλιά συσκευή, ακόμα και σε παιχνίδια που του έριξα που ξέρω πολύ καλά ο γνωστός 8 πύρηνος της mediatek και κυρίως ο καινούριος medium class snapdragon 400 ζορίζονται, το 1020 τα έπαιξε πολύ καλά.

3)Μου άρεσε το premium feeling της συσκευής, φοβερό το πολυκαρπονικο και το δέσιμο της συσκευής.

4)Η κάμερα είναι τέλεια για κινητό, η δυνατότητα raw αρχείων και η πρακτική χρήση αυτών μιας και ο αισθητηρας του έχει αρκετά καλό dynamic range είναι στα θετικά, επίσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού έβγαλα φωτογραφία στο χέρι χωρίς καθόλου κούνημα, οπότε και ο σταθεροποιητής του φαίνεται να κάνει πολύ καλή δουλειά. Στα αρνητικα, δεν μου άρεσε η ταχύτητα της κάμερας, το έντονο flaring κοντά σε πηγές φωτός σε βραδινές φωτογραφίες, επίσης παρατήρησα Chromatic Aberration αλλά σε λογικά πλαίσια για κινητό. Γενικά είναι πολύ πίσω σε σύγκριση με σημερινές βασικές dslr με βασικούς φακούς kit, αλλά δεν παύει να χωράει στην τσέπη και να είναι ταυτόχρονα και πολλά ακόμα.

5)Κακή μπαταριά ή ενεργοβόρα συσκευή δεν ξέρω, αλλά την μέρα δύσκολα την βγάζεις.

Το αγόρασα χτες, με πάρα πολύ σκέψη και μεγάλη επιφύλαξη, μιας και θα μπορούσα να πάρω, οποιοδήποτε υπερτουμπανο android (Από Ελλάδα και κίνα) με λίγα ακόμα λεφτά, αλλά είπα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό, από τα δεκάδες ίδια πλέον android smartphone, άλλα ήθελα ταυτόχρονα και μια καλή κάμερα, για όλες τις περιπτώσεις που δεν μπορώ να έχω μαζί μου dslr.

Οι γενικές εντυπώσεις μου:

1)Mου άρεσαν τα windows phone 8.1, πραγματικά βήματα προόδου από την MS και το market έχει ανέβει, αλλά θέλει ακόμα δρόμο.

2)Πολυ γρήγορο παρόλο που είναι παλιά συσκευή, ακόμα και σε παιχνίδια που του έριξα που ξέρω πολύ καλά ο γνωστός 8 πύρηνος της mediatek και κυρίως ο καινούριος medium class snapdragon 400 ζορίζονται, το 1020 τα έπαιξε πολύ καλά.

3)Μου άρεσε το premium feeling της συσκευής, φοβερό το πολυκαρπονικο και το δέσιμο της συσκευής.

4)Η κάμερα είναι τέλεια για κινητό, η δυνατότητα raw αρχείων και η πρακτική χρήση αυτών μιας και ο αισθητηρας του έχει αρκετά καλό dynamic range είναι στα θετικά, επίσης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού έβγαλα φωτογραφία στο χέρι χωρίς καθόλου κούνημα, οπότε και ο σταθεροποιητής του φαίνεται να κάνει πολύ καλή δουλειά. Στα αρνητικα, δεν μου άρεσε η ταχύτητα της κάμερας, το έντονο flaring κοντά σε πηγές φωτός σε βραδινές φωτογραφίες, επίσης παρατήρησα Chromatic Aberration αλλά σε λογικά πλαίσια για κινητό. Γενικά είναι πολύ πίσω σε σύγκριση με σημερινές βασικές dslr με βασικούς φακούς kit, αλλά δεν παύει να χωράει στην τσέπη και να είναι ταυτόχρονα και πολλά ακόμα.

5)Κακή μπαταριά ή ενεργοβόρα συσκευή δεν ξέρω, αλλά την μέρα δύσκολα την βγάζεις.

Καλώς ήρθες.

Πράγματι, απο τα ελάχιστα θέματα που έχει η συσκευή είναι η κάπως αργή ταχύτητα της κάμερας.

Την μπαταρία μπορείς να την βελτιώσεις με 2-3 "κολπάκια". Απέκλεισε τις εφαρμογές που δεν σε πολυενδιαφερουν να τρέχουν στο παρασκήνιο (μέσα από την εφαρμογή εξοικονόμηση μπαταρίας) και "αραίωσε" τον συγχρονισμό των mails που δεν σε "καίνε".

Ποσταρε τα δημιουργήματά σου στα παρακάτω:

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5729483#

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5729473#

Edited by montoya_42

ελπιζω να μην μετανιωσω που το πηρα ερχομενος απο αντοιντ...εκτοσ απο καμερα θελω και ενα γρηγορο αλαγκαριστο τηλεφωνο...απο εφαρμογες παιδια μπηκαν αρκετες?παντως παιδια ειδα στο youtube 1080p video record και τρελαθηκα! καμια σχεση ακομα και με iphone 5s! φοβερη λεπτομερεια και ευκρινεια! ακομα και ταινια μπορεις να γυρισεις με τετοια ποιοτητα! για καλυτερα αποτελεσματα σε φωτο και βιντεο θα σας ζαλισω λιγο μολις το παρω!:p Edited by couros1

ελπιζω να μην μετανιωσω που το πηρα ερχομενος απο αντοιντ...εκτοσ απο καμερα θελω και ενα γρηγορο αλαγκαριστο τηλεφωνο...απο εφαρμογες παιδια μπηκαν αρκετες?παντως παιδια ειδα στο youtube 1080p video record και τρελαθηκα! καμια σχεση ακομα και με iphone 5s! φοβερη λεπτομερεια και ευκρινεια! ακομα και ταινια μπορεις να γυρισεις με τετοια ποιοτητα! για καλυτερα αποτελεσματα σε φωτο και βιντεο θα σας ζαλισω λιγο μολις το παρω!:p

Με γεια στους καινούργιους της παρέας! :) Καλή επιλογή, για μια αξιόπιστη συσκευή δουλειάς, ψυχαγωγίας και φωτογραφίας. Όμαλό λειτουργικό και με 2 GB RAM δεν φοβάσαι τίποτα! Κάμερα; Μια από τις δυο καλύτερες που κατασκευάστηκαν σε τηλέφωνο (αυτή έχει και OIS για γρήγορη νυχτερινή λήψη). Τι ταινία; Εδώ θυμάμαι γάμους γύριζαν με τα 1020 για διαφήμιση!!! Επίσης, έχει διαφημιστεί και σε πολλά βίντεο κλιπ και έχω την εντύπωση ότι κάποια γυρίστηκαν και με το 1020. Είναι συσκευή όλα σε ένα, είσαι καλυμμένος δηλαδή σε όλους τους τομείς.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

ελπιζω να μην μετανιωσω που το πηρα ερχομενος απο αντοιντ...εκτοσ απο καμερα θελω και ενα γρηγορο αλαγκαριστο τηλεφωνο...απο εφαρμογες παιδια μπηκαν αρκετες?παντως παιδια ειδα στο youtube 1080p video record και τρελαθηκα! καμια σχεση ακομα και με iphone 5s! φοβερη λεπτομερεια και ευκρινεια! ακομα και ταινια μπορεις να γυρισεις με τετοια ποιοτητα! για καλυτερα αποτελεσματα σε φωτο και βιντεο θα σας ζαλισω λιγο μολις το παρω!:p

Το λειτουργικό είναι το δυνατό του σημείο για μένα. Αν δε σε ενοχλήσουν κάτι μικροελλείψεις θα το λατρέψεις το θηριάκι!

- There is no place like 127.0.0.1 -

αυριο λογικα θα το εχω και ξεκιναω! και αφου εσεις λετε καλα λογια που το εχετε τοτε νομιζω η επιλογη ειναι σωστη! για το μονο που φοβαμαι λιγο ειναι για τον επεξεργαστη που ειναι σχτεικα παλιος και αν θ αντεξει μελλοντικα...αλλα το 2 gb ειναι σωτηρια!

...στο youtube 1080p video record και τρελαθηκα! καμια σχεση ακομα και με iphone 5s!...

Σιγά την καλή κάμερα που έχει το 5S... Και το 925 μου το πατάει...

Το 1020 το συγκρίνουμε με point 'n shoot ή/και dslr και οχι με άλλα κινητά... ;)

:rtfm:

παιδια διαβασα για glance screen,,,πρεπει να το εχω on i off? εχει διαφορα στην μπαταρια αν ειναι off?

για την ώρα λες με τις ειδοποιήσεις; Σίγουρα όταν είναι κλειστό εξοικονομείς ενέργεια, απλά δεν ξέρω αν είναι σημαντική... Αν αξίζει δηλαδή να το κλείσεις... Στα Symbian είχαμε το Nokia Sleeping Screen, πολύ όμορφο και δεν ξόδευε πολλή ενέργεια, φαντάζομαι κάτι ανάλογο θα είναι κι εδώ...

παιδια διαβασα για glance screen,,,πρεπει να το εχω on i off? εχει διαφορα στην μπαταρια αν ειναι off?

αν το έχεις μονίμως ανοικτό ξοδεύει ένα πολυ μικρό ποσοστό ενέργειας , αν κάνεις βαριά χρήση τότε ίσως να χρειαστείς και αυτό το μικρό ποσοστό που καταναλώνει αλλιώς no problem

αν το έχεις στην "γρήγορη ματιά" δηλαδή να ενεργοποιείται για λίγο κάθε φορά που το βγάζεις από την τσέπη περίπου τότε η κατανάλωση είναι αμελητέα

Edited by ignus

καλησπέρα ημουν κατοχος του 1020 αλλα εσπασε .και σκεφτομαι να το ξανα αγορασω.βρηκα την εκδοση με τα 64 γιγα στο σκρουτζ στα 330 αξιζει να το παρω πλεων ?σκεφτομουνα και για το 930 αλλα ξενερωσα που δεν εχει glance screen Edited by bmw_man18

καλησπέρα ημουν κατοχος του 1020 αλλα εσπασε .και σκεφτομαι να το ξανα αγορασω.βρηκα την εκδοση με τα 64 γιγα στο σκρουτζ στα 330 αξιζει να το παρω πλεων ?σκεφτομουνα και για το 930 αλλα ξενερωσα που δεν εχει glance screen

glance screen και κάμερα ειναι βασικότατος λόγος για μένα.

Αν μπορείς πάρε το 64αρι.

glance screen και κάμερα ειναι βασικότατος λόγος για μένα.

Αν μπορείς πάρε το 64αρι.

αναβαθμισεις κλπ ποσο καιρο θα παίρνει?σκοπευω να το κρατησω 1μισι χρονο τουλαχιστο.

Παιδιά καλημέρα καινούριος κάτοχος 1020 και έχω θέμα με την μπαταρία.καθε μερα θέλει φόρτιση.;

εξαρτάται την χρήση που κάνεις

και τσέκαρε στην "οικονομία μπαταρίας" τις εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο

Παιδιά καλημέρα καινούριος κάτοχος 1020 και έχω θέμα με την μπαταρία.καθε μερα θέλει φόρτιση.;

Με ολη μερα ανοιχτο wifi/data και πολλα mail, μιση ωρα internet, λιγες φωτογραφιες, λιγο μουσικη, λιγο youtube, ελαχιστο gaming, την βγαζεις την μερα οριακα. Αν βγαλεις πολλες φωτο, μπορεις να την ξεκανεις και σε 3 ωρες, εχει και ενεργοβορα οθονη και καμερα και οι παλιοι snapdragon τρωνε πολυ μπαταρια δυστηχως.

Τις εχω κλείσει όλες τις εφαρμογές που τρέχουν από πίσω.να ρωτήσω κάτι άλλο,υπρχει τ9 πληκτρολόγιο για μηνύματα.;

Υπάρχουν 2-3 εφαρμογές τ9 στο store αλλά δεν νομίζω ότι υποστηρίζουν Ελληνικά

Πως είχα μείνει με την εντύπωση ότι 64άρια δεν είχαν βγει για Ευρώπη αλλά μόνο για usa... ; :worry:

και UK επίσης (O2). Έχω την εντύπωση όμως ότι βγήκε και Γερμανία και Ιταλία σε συγκεκριμένους παρόχους πάντα.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...