Jump to content

Jolla Mobile (Sailfish OS)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο χειρισμός του, απλά ίσως σου φανεί περίεργος.

Αρκετά δυσκολότερο να το συνηθίσεις από ένα άλλο λειτουργικό εκτός android, όπως πχ τα blackberry..

Εκτός από εδώ ή το ινσομνια δεν θα το βρεις πουθενά εκτός του επίσημου site. Φυσικά και στο amazon, ebay, αλλα θα σου έρθει ακριβότερα από το επίσημο.

Γεια στην ομάδα! Έχω μπερδευτεί λιγάκι με το jolla. Να πω πως έχω βάλει στο pc μου ότι χρειάζεται για να δω πως είναι, αυτά δλδ που χρειάζονται οι devs και έχω εντυπωσιαστεί. Μπορεί να είμαι android user αλλά σε κάποια θέματα εχω σπαστεί με την google και σαν χρόνια linux user θα ήθελα κάτι ποιο ελεύθερο, ποιο open source και ποιο pure linux! Μπορείτε να μου πείτε από που το βρίσκετε σε καλη τιμη; Όπως είδα για το h/w είναι ακριβό στην επίσημη σελίδα. Κάτι μεγαλύτερο από 4,5" δε παίζει; Είναι πολύ μικρό κρίμα:(( έχω τωρα 5" (1080p) και έχω και ταμπλετοτηλέφωνο 7". Δύσκολα πολύ να πάω σε μικρότερο! Για πρώτο κινητό γιατί λέτε ότι δεν κάνει;

Κάνε λίγο υπομονή ακόμα και θα έρθουν και άλλες συσκευές. Ισως ακόμα και στο τέλος του χρόνου να γίνουν διαθέσιμες σε Online καταστήματα. Σάφως και κάτι τόσο εξεζητημένο θα το πληρώσεις ακριβότερα άσχετα αν είναι καλό ή κακό...

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα περιμένω να δω μήπως βγει και κάτι άλλο. Ευχαρίστως να δωσω κάτι παραπάνω προκειμένου να έχω ένα καλύτερο και ποιο ελεύθερο λειτουργικό! Φανταζομαι και ελαφρύτερο από το android!

Καλησπέρα, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα περιμένω να δω μήπως βγει και κάτι άλλο. Ευχαρίστως να δωσω κάτι παραπάνω προκειμένου να έχω ένα καλύτερο και ποιο ελεύθερο λειτουργικό! Φανταζομαι και ελαφρύτερο από το android!

φιλε το έχω 1,5 χρόνο με 80 apps μέσα και πάει σφαίρα... για jolla2 δεν έχει ανακοινωθεί κάτι προς το παρόν:ninja:

https://twitter.com/ogiwrgos<>

Nokia 3330 , Nokia N73ME , NOKIA N8 , JOLLA PHONE, HTC 10, ONE PLUS 7 PRO NEBULA BLUE

The Microsoft & Nokia Motto: "We're the leaders, wait for us!"

Καλησπερα, η συμβατοτητα πως παει με τις εφαρμογες απο android? με ενδιαφερει πχ ας πουμε προγραμματα της qnap, ολα τα γνωστα κοινωνικης δικτυωσης, για cctv cams, προγραμματα πλοηγησης κτλ.

υπάρχουν 2 καταστήματα για εφαρμογες .apk οτι έχω μέσα τρέχει πολύ καλά και με notification led κτλ

Nokia 3330 , Nokia N73ME , NOKIA N8 , JOLLA PHONE, HTC 10, ONE PLUS 7 PRO NEBULA BLUE

το λειτουργικο αυτο ειναι πολυ ποιο ελαφρυ απο το android γενικα πως το βλεπεται? σορρυ που σας ζαλιζω με τις ερωτησεις μου αλλα μου κανει τρομερη εντυπωση αυτο το λειτουργικο, γενικως εχω αγανακτησει οσο νανε με το android αλλα σαν linux user δεν ειχα αλλη εναλλακτικη....:lol:

τωρα εχω.....

αληθεια αυτο το προβλημα που εχουμε συνηθως με τις εφαρμογες που καθονται στην μικρη μνημη και γεμιζει και δεν χωραει τπτ με το Sailfish και γενικα τις Jolla συσκευες υπαρχει? ή την εχουν μονοκοματη την μνημη? και ειναι οκ?

Υπάρχει κάπου ενημερωμένη λίστα με τις native εφαρμογές του Sailfish; Αν είναι να πάρω jolla κάποια στιγμή, να μου λείπει να τρέχω και την dalvik για android εφαρμογές

https://openrepos.net/ native χρηστών

Σπάνια τρέχω Dalvik.

Μόνο για πλοήγηση, και πάλι υπάρχει native εφαρμογή.

Άντε και για κανα Viber, Skype, Mozila, Sport24, Quizdom! Shazam, F2G.

WhatsApp υπάρχει native, καλοί Browsers, ΠΟΛΥ καλό FileManager με Cloud-based clients.

θεματάκι με videos και Flash, κακή κάμερα.

Πολύ ενεργή κοινότητα και συνεχεις ενημερώσεις-προσθήκες features.

Χρησιμότατη η εφαρμογή για εγγραφή κλήσεων.

Πολύ γρήγορο και intuitive ΟS, δύσκολα πας πίσω σε κ'αποιο άλλο

Σχεδόν καθημερινό διάβασμα και πειραγματάκια.

1μιση χρόνο το έχω, 4 φορές factory Reset!

make love not work

Δοκίμασε μια έκδοση μικρότερη.

Για το Aptoide, χργσιμοποιησε και τη Backup εφαρμογή για να τα έχεις σωσμένα κάπου τα apk αν χρειαστεί restore (φτου!).

Επίσης, δε χρειάζεται να εξαρτάσαι από Aptoide, Yandex, Amazon.

Μπορείς να κατεβάσεις και απ'"Αλλού" τα apk's!

make love not work

Ναι, το 1.9 βασικά που υποτίθεται ότι έιναι η πρώιμη έκδοσή του.

Πολλές αλλαγές στο UI, αρκετές ελλείψεις, βασικά παράπονα απ'όλους και μεγάλες προσδοκίες!

μ'αρέσει σαν αρχή και βάση, αλλά οι ελλείψεις, οι κακοτεχνίες και τα bugs είναι απαράδεκτα.

Χαλάει όλη η λογική του multitasking (ευαίσθητος ΟΟΜ killer, παράλογα/άχρηστα cover actions) και μάλλον έχει να κάνει με τη μικρή ram.

make love not work

Εντάξει, στο Jolla Together γκρινιάζουν για τα πάντα, ακόμα και τα πιο ασήμαντα!

Με τον ΟΟΜ killer προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα σε αυτή τη release, είναι σα να μην υπήρχε ποτέ πρόβλημα. Και το scrolling στο browser είναι πολύ πιο ομαλό!

Τα cover actions που πλέον είναι πλήκτρα δυσκολεύομαι να τα συνηθίσω (ακόμα προσπαθώ να κάνω swipe), αλλά δεν μπορώ να πω ότι έχω και ιδαίτερο πρόβλημα. Άσε που με την προηγούμενη συμπεριφορά ήταν το κομμάτι που μπέρδευε πιο πολύ όλους όσους δοκίμαζαν το Jolla μου.

Το μόνο που πραγματικά δε μ αρέσει είναι ότι δεν υπάρχουν οι τέσσερις πρώτες εφαρμογές του launcher πάντα διαθέσιμες στο home screen.

Έβαλα Patches για να κλειδώνει όπως πριν με Swipe down, cover actions όπως πριν και άλλα πολύ χρήσιμα.

Είναι πολύ πρώιμη έκδοση, απ'ότι φαίνεται!

Πρέπει να μαζευτούμε εμείς οι λίγοι που έχουμε Jolla να τα βγάλουμε έξω να τα μετρήσουμε!:lol:

Τι λέτε για ένα καφε μόνο για Sailfish lovers?

make love not work

Πρέπει να μαζευτούμε εμείς οι λίγοι που έχουμε Jolla να τα βγάλουμε έξω να τα μετρήσουμε!:lol:

Τι λέτε για ένα καφε μόνο για Sailfish lovers?

Κάτσε να μας έρθει και το ταμπλετ, να πάμε με όλες τις συσκευές :P

ναι να σας πάρω κανένα other half :lol::lol:

το keyboard ναι θελω να το δω και να το παίξω!

Αν θέλετε, βρισκόμαστε και κατευθείαν στο MyPhone meeting 10/10

make love not work

Παιδια ξερετε αν υπαρχει περιπτωση να βγει νεα συσκευη με sailfish os εστω και απο αλλο κατασκευαστη ??

Παιδια ξερετε αν υπαρχει περιπτωση να βγει νεα συσκευη με sailfish os εστω και απο αλλο κατασκευαστη ??

Θα βγει στην Ινδία με κατασκευάστρια εταιρεία την Intex

Edited by purpendicular

Δεν διαφέρει από Jolla phone ιδιαίτερα... Μόνο η ανάλυση οθόνης είναι καλύτερη... Να δούμε αργότερα καμιά Huawei και οι λοιποί αν πάρουν θέση και βγάλουν κάτι αξιόλογο.

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Παραλαμβάνω λογικά Παρασκευή το angry birds :lol:

Παρότι κοριτσίστικο ήταν καιρό εκτός στοκ, οπότε θα είναι και πιο σπάνιο.

Έχει κανείς το απλό προς πώληση να το έχω για δεύτερο;