Jump to content

Jolla Mobile (Sailfish OS)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB

Παιδιά, μεταφράζει κανένας στο transifex? Αυτές τις μέρες βρήκα την ευκαιρία και μετέφρασα 200-300 ορισμούς και έμειναν άλλοι τόσοι. Το Σαββατοκύριακο θα ασχοληθώ πάλι, απλά επειδή δεν έχω την συσκευή κάποιες φράσεις δεν ξέρω πως να τις μεταφράσω καλύτερα, οπότε όσοι μεταφράζετε δείτε το λίγο, να την τελειώσουμε τη μετάφραση. Στο τέλος είναι...

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Παιδιά, μεταφράζει κανένας στο transifex? Αυτές τις μέρες βρήκα την ευκαιρία και μετέφρασα 200-300 ορισμούς και έμειναν άλλοι τόσοι. Το Σαββατοκύριακο θα ασχοληθώ πάλι, απλά επειδή δεν έχω την συσκευή κάποιες φράσεις δεν ξέρω πως να τις μεταφράσω καλύτερα, οπότε όσοι μεταφράζετε δείτε το λίγο, να την τελειώσουμε τη μετάφραση. Στο τέλος είναι...

Μπορώ κι εγώ να μεταφράσω όπου χρειάζεται. Μένω Αγγλία τα τελευταία 2 χρόνια, κι έχω και την συσκευή. Πως μπορώ να βοηθήσω;

Μπορώ κι εγώ να μεταφράσω όπου χρειάζεται. Μένω Αγγλία τα τελευταία 2 χρόνια, κι έχω και την συσκευή. Πως μπορώ να βοηθήσω;

Μπορείς να γραφτείς κι εσύ εδώ δωρεάν http://www.transifex.com/

απλά για να συμμετέχεις στην ομάδα ελληνικής μετάφρασης για Jolla, πρέπει να σε βάλουν οι διαχειριστές, όπως κι εμένα και τους υπόλοιπους. Εκεί θα πρέπει να βοηθήσουν οι πιο παλιοί εδώ... Μετά μπορείς να μεταφράσεις έναν έναν τους ορισμούς που έμειναν και μετά θα μπουν και τα ελληνικά επίσημα στο Sailfish! :)

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Μπορείς να γραφτείς κι εσύ εδώ δωρεάν http://www.transifex.com/

απλά για να συμμετέχεις στην ομάδα ελληνικής μετάφρασης για Jolla, πρέπει να σε βάλουν οι διαχειριστές, όπως κι εμένα και τους υπόλοιπους. Εκεί θα πρέπει να βοηθήσουν οι πιο παλιοί εδώ... Μετά μπορείς να μεταφράσεις έναν έναν τους ορισμούς που έμειναν και μετά θα μπουν και τα ελληνικά επίσημα στο Sailfish! :)

Έκανα sign up, και έκανα request to join την ομάδα του unofficial translations. Αυτά θα περαστούν όντως μέσα στο jolla;

Έκανα sign up, και έκανα request to join την ομάδα του unofficial translations. Αυτά θα περαστούν όντως μέσα στο jolla;

Υπάρχουν πάρα πολλές μεταφράσεις σε εξέλιξη και κάποιες είναι ήδη σε πολύ καλά επίπεδα ολοκλήρωσης, όπως κι η ελληνική. Με το που θα ετοιμαστεί η μετάφραση, θα έχει επιτέλους και ελληνικά το Sailfish!!! :)

Υπάρχουν πάρα πολλές μεταφράσεις σε εξέλιξη και κάποιες είναι ήδη σε πολύ καλά επίπεδα ολοκλήρωσης, όπως κι η ελληνική. Με το που θα ετοιμαστεί η μετάφραση, θα έχει επιτέλους και ελληνικά το Sailfish!!! :)

Άντε, τέλεια..! Πάμε γερά..!! :D

Άντε, τέλεια..! Πάμε γερά..!! :D

Το έχω κρατήσει όπως και το Ν9 και περιμενω την έκδοση 2.0 για να το ξαναπιάσω.

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Το έχω κρατήσει όπως και το Ν9 και περιμενω την έκδοση 2.0 για να το ξαναπιάσω.

Κι εγώ ακριβώς το ίδιο. Μάλιστα, θα το ρισκάρω και θα την κάνω κύρια συσκευή.

Εκτός βέβαια κι αν μπω στην ομάδα μετάφρασης πριν από την 2.0.

Σε άλλο θέμα:

Σήμερα διάβασα πως υπάρχουν patchers, τα οποία εγκαθιστούν διάφορα patches που χρειάζονται από google services σε πολλά android apks, ώστε να αποφευχθεί η εγκατάσταση του google services στο jolla μας (αν κατάλαβα καλά).

Το λινκ είναι εδώ: http://forums.crackberry.com/android-apps-amazon-store-apk-files-f413/how-patch-android-apps-depending-google-maps-google-play-services-914930/

Ουσιαστικά εγκαθιστάς πάλι κατασκόπους της Google??? Ποιο το νόημα τότε να πάρεις Jolla κι όχι πλήρες Android με Sailfish Launcher? Άμα μπλέξεις με Γούγλε στο Jolla χάνεις το νόημα της φιλοσοφίας της ελευθερίας και του ιδιωτικού απορρήτου...

Για χάρτες τουλάχιστον τα παιδιά είπαν ότι λειτουργούν και οι HERE...

Ουσιαστικά εγκαθιστάς πάλι κατασκόπους της Google??? Ποιο το νόημα τότε να πάρεις Jolla κι όχι πλήρες Android με Sailfish Launcher? Άμα μπλέξεις με Γούγλε στο Jolla χάνεις το νόημα της φιλοσοφίας της ελευθερίας και του ιδιωτικού απορρήτου...

Έχεις δίκιο, αλλά είναι ανάλογα τι βάζεις. Αν απλά το patchάρεις για να παίρνει το api των google maps ώστε να λειτουργεί π.χ. το citymapper (η οποία είναι η μοναδική εφαρμογή για την οποία δεν χρησιμοποιώ το jolla ως κύρια συσκευή), τότε δε νομίζω να υπάρχει πρόβλημα ιδιωτικότητας.

Θέλω σίγουρα να τα δω πάντως αυτά τα patches και τι ακριβώς βάζουν στα apks. Ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα μας, αλλά πριν κανά μήνα πήγα σε ομιλία του Ed Parsons (ο τύπος που κάνει τα google maps πιο "έξυπνα"), κι ανέφερε συγκεκριμένα πως τα δεδομένα για την κίνηση στους δρόμους στους χάρτες τους έρχονται από τα google services των χρηστών!

Επιπλέον, μην πιάσουμε αυτό το θέμα, γιατί βρομάει από τους providers κι όλας - δεν χρειάζεται να φτάσει καν σε επίπεδο συσκευής. :ninja:

Δεν γνωρίζω πως λειτουργούν τα συγκεκριμένα patches, καθώς δεν μπόρεσα να πάρω Jolla λόγω capital controls (ήταν ένα σε κατάσταση καινούργιου κομπλέ, από Ιταλία, πωλήθηκε στα 130 ευρώ!!!).

Απλά η Γούγλε έχει την ακριβώς αντίθετη φιλοσοφία από την Jolla ή Firefox ή την Canonical με τα Ubuntu, και κάθε άλλης εταιρείας με "linux" φιλοσοφία και δυστυχώς την Γούγλε ακολουθεί όχι μόνο το μηλαράκι, αλλά και η MS σταδιακά, επομένως για μένα τουλάχιστον μόνο τα alternative λειτουργικά, όπως το Sailfish ή ίσως και το πιο βαρύ Ubuntu Touch θα με ενδιέφεραν στο μέλλον για κινητό.

Η Γούγλε είναι γνωστό πως καταπατεί την ιδιωτικότητα των χρηστών για να βγάζει $$$, με διαφημίσεις κλπ. Οπότε ψαξτο λίγο πως λειτουργούν τα patches στην περίπτωση αυτών των εφαρμογών, ώστε αν απλά ξεγελάει την Γούγλε, το ιδιωτικό σου απόρρητο παραμένει ασφαλές.

Πολυ σωστά. Αν ήθελα gapps παίρνω android. Θέλω ομως κατι διαφορετικό. Με το νέο API θα βγουν καλές εφαρμογές. Για αυτο περιμενω το 2.0

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Δεν γνωρίζω πως λειτουργούν τα συγκεκριμένα patches, καθώς δεν μπόρεσα να πάρω Jolla λόγω capital controls (ήταν ένα σε κατάσταση καινούργιου κομπλέ, από Ιταλία, πωλήθηκε στα 130 ευρώ!!!).

Απλά η Γούγλε έχει την ακριβώς αντίθετη φιλοσοφία από την Jolla ή Firefox ή την Canonical με τα Ubuntu, και κάθε άλλης εταιρείας με "linux" φιλοσοφία και δυστυχώς την Γούγλε ακολουθεί όχι μόνο το μηλαράκι, αλλά και η MS σταδιακά, επομένως για μένα τουλάχιστον μόνο τα alternative λειτουργικά, όπως το Sailfish ή ίσως και το πιο βαρύ Ubuntu Touch θα με ενδιέφεραν στο μέλλον για κινητό.

Η Γούγλε είναι γνωστό πως καταπατεί την ιδιωτικότητα των χρηστών για να βγάζει $$$, με διαφημίσεις κλπ. Οπότε ψαξτο λίγο πως λειτουργούν τα patches στην περίπτωση αυτών των εφαρμογών, ώστε αν απλά ξεγελάει την Γούγλε, το ιδιωτικό σου απόρρητο παραμένει ασφαλές.

Συμφωνώ απολύτως...!

Παιδια σορρυ για την ενοχληση λετε αξιζει η μεταβαση απο ΒΒ σε Jolla για κυρια συσκευη ??

Δεν έχω δοκιμάσει ΒΒ θεωρώ ομως ότι ειναι θέμα προτεραιοτήτων. Αν δεν εχεις όρεξη για ψάξιμο καλύτερα να μην κανεις την μετάβαση. Εμενα μου άρεσε αρκετά αλλα έχει ακομα κάποιες ελλείψεις που διορθώνονται με τα ανεπίσημα patch

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Δεν έχω δοκιμάσει ΒΒ θεωρώ ομως ότι ειναι θέμα προτεραιοτήτων. Αν δεν εχεις όρεξη για ψάξιμο καλύτερα να μην κανεις την μετάβαση. Εμενα μου άρεσε αρκετά αλλα έχει ακομα κάποιες ελλείψεις που διορθώνονται με τα ανεπίσημα patch

Εγω ψηθηκα βασικα γιατι πολοι μου ειπαν οτι οι android εφαρμογες τρεχουν αρκετα καλυτερα στο Jolla απο το ΒΒ και φυσικα γιατι φαινεται αρκετα ενδιαφερον !! Βεβαια δεν ξερω και ποσες εφαρμογες ειναι διαθεσιμες στα android marketplaces της Jolla σε σχεση με τη ΒΒ

Εγω ψηθηκα βασικα γιατι πολοι μου ειπαν οτι οι android εφαρμογες τρεχουν αρκετα καλυτερα στο Jolla απο το ΒΒ και φυσικα γιατι φαινεται αρκετα ενδιαφερον !! Βεβαια δεν ξερω και ποσες εφαρμογες ειναι διαθεσιμες στα android marketplaces της Jolla σε σχεση με τη ΒΒ

Σχεδόν ότι υπάρχει σε Amazon store και aptoide παίζει. Εξαίρεση αποτελούν εφαρμογές που χρειάζονται απαραίτητα play services. Εγώ είχα κανονικα viber παιχνίδια κλπ. Εν τελεί σιγουρα θα καταφέρεις να βρεις τις εφαρμογές που θέλεις αλλα για να το φέρεις στα μέτρα σου θέλει ψάξιμο. Να το εχεις υπόψιν σου. Σαν συσκευή με εξαίρεση την οθόνη με ικανοποιεί τηρουμένων των αναλογιών

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Τελικά είναι μόνο gmaps patcher, κι ουσιαστικά αντικαθιστά τα google services requirement για τα maps, μόνο με το api. Θα το τεσταρω στο citymapper και θα σας πω.

Παίζει καλύτερα τις εφαρμογές Android από Blackberry, αλλά θέλει πολύ ενασχόληση και ψάξιμο για να λειτουργήσει σωστά σα πρώτο τηλέφωνο.
make love not work

• 3 weeks later...

Πέραν του Ευρωπαϊκού site, υπάρχει περίπτωση να το βρω πουθενά αλλού εκτός ebay-amazon;

Όπως το oneplus πχ, που το έφεραν κάνα δυο σκρουτζομάγαζα;

• 4 weeks later...

τιποτα οδηγους εχουμε εδω στο forum εκτος απο αυτο το thread?

και που βρισκω μπαταρια και θηκες για το κινητο?

ευχαριστω

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Θήκες δεν θα βρεις στα amazon,ebay εκτός από κάτι τύπου πορτοφόλια πουθενά. Το έψαχνα βδομάδες το θέμα. Μόνο εδώ :

http://funkyotherhalf.com/ θα βρεις ενα σχέδιο από bumper το οποίο μπορείς να δώσεις για 3d printing σε κάποιο κατάστημα εδώ Ελλάδα. (υπάρχουν κάνα 2-3 που το κάνουν με χαμηλό κόστος)

Μπαταρία γιατί χρειάζεσαι δεύτερη ;

Έχω αν θες ζελατίνες σφραγισμένες.

Γεια στην ομάδα! Έχω μπερδευτεί λιγάκι με το jolla. Να πω πως έχω βάλει στο pc μου ότι χρειάζεται για να δω πως είναι, αυτά δλδ που χρειάζονται οι devs και έχω εντυπωσιαστεί. Μπορεί να είμαι android user αλλά σε κάποια θέματα εχω σπαστεί με την google και σαν χρόνια linux user θα ήθελα κάτι ποιο ελεύθερο, ποιο open source και ποιο pure linux! Μπορείτε να μου πείτε από που το βρίσκετε σε καλη τιμη; Όπως είδα για το h/w είναι ακριβό στην επίσημη σελίδα. Κάτι μεγαλύτερο από 4,5" δε παίζει; Είναι πολύ μικρό κρίμα:(( έχω τωρα 5" (1080p) και έχω και ταμπλετοτηλέφωνο 7". Δύσκολα πολύ να πάω σε μικρότερο! Για πρώτο κινητό γιατί λέτε ότι δεν κάνει; Edited by Nikifoross