Jump to content

[S4] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις

Superuser
 Κοινοποίηση

Σε s4 i9505 τι rom θα επιλέγατε?  

2 members have voted

1. 1. Σε s4 i9505 τι rom θα επιλέγατε?

• LineageOS 14.1
      2
    • Resurrection Remix 5.8.4
      0

Recommended Posts

Άντε το τελευταιο flashaρισμα του 2015,official cm13.Χρόνια πολλά καλή χρονιά σε όλους :) [ATTACH]64645[/ATTACH]

Current:Samsung Galaxy S10

Past:Huawei P20 Pro Blue Dual,Samsung Galaxy S8,iPhone 6s Plus,Sony Xperia Z1 Compact,Samsung Galaxy S4,και η λίστα συνεχίζεται...

Dell Inspiron 3542,Inter core i7 4510u,Nvidia GeForce GT840m 2gb,8gb ram,Samsung 850 Evo 250GB SSD,Windows 10 Edu.Razer BlackWidow Ultimate 2016,Kingston Hyper-x Cloud II.

• Απαντήσεις 4,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Άντε το τελευταιο flashaρισμα του 2015,official cm13.Χρόνια πολλά καλή χρονιά σε όλους :) [ATTACH]64645[/ATTACH]

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά! Εντυπώσεις;

Εμενα παντως την 1χρονια με γ.........σε , μ αφησε χωρις κινητο, μολις εκανε την αναβαθμιση το πρωι, παει να ξεκινησει και το μονο που εκανε ηταν να πεταει μυνηματα για force close σε εφαρμογες google, επισης μονιμο μυνημα ηταν οτι θα πρεπει να αναβαθμισω τα google play services αλλα πως? αφου κανει force close στο google play.....ελεος!!! τελικα, twrp και full wipe!! ετσι ξεκινησα απ την αρχη.... Κατα τ αλλα νομιζω ειναι ok , εχουμε δηλαδη ενα λειτουργικο που η μαμα εταιρεια ΔΕΝ μας το δινει, εδω δεν διορθωνει τα bug της 5 lollipop, το ειδα λιγο πιο βαρυ, ισως να ναι κ ιδεα μου ομως, σε θεματα αλλαγων, δεν ειδα και κατι το τραγικο....καμια σοβαρη αλλαγη για εμενα.

Edited by FIREBLADE1
With great power, comes great responsibility...

Περνάς νεότερα Google apps και στρώνει

το εκανα κ αυτο, μονο με επαναφορα μεσα απο το twrp εστρωσε, ισως σ εμενα εκατσε στραβα, παντως ξαναλεω δεν ειδα διαφορα σε σχεση με την 5.1.1, εγω τουλαχιστον.

Καλημέρα και Χρόνια Πολλά σε όλους!

Πήρα το S4 i9505 μεταχειρισμένο από φίλο και δεν έχω πειράξει τίποτε - φοράει μαμίσια ΚΚ I9505XXUGNG8.

Αν κατάλαβα καλά, για να βάλω custom rom χωρίς να έχω μπερδέματα πρέπει να φύγει το Knox χωρίς να γράψει. Βρήκα οδηγίες εδώ ...

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s4/general/root-how-to-obtain-root-permissions-t2862768

... οπότε απευθύνομαι στους βετεράνους για κάποιες διευκρινίσεις.

1. Έχετε δοκιμάσει τον παραπάνω τρόπο? Λειτουργεί σε I9505XXUGNG8, όπως λέει ο συντάκτης?

2. Το link για το TowelRoot (111kb) δεν μου πολυγεμίζει το μάτι, ενώ βρήκα σε άλλη μεριά το TowelRoot v3 με διαφορετικό μέγεθος αρχείου (148kb). Ποιό προτιμάω?

3. Τα "βήματα" όπως τα κατάλαβα είναι:

- πέρασμα παλιότερου stock kernel (χάνεται το wifi)

- towelroot (κάπου διάβασα ότι ζητάει internet - με mobile data είμαστε οκ? πα-να-πει όλη η διαδικασία γίνεται με την sim μέσα στο τηλ?)

- πέρασμα του μαμίσιου kernel (επανέρχεται το wifi)

- εγκατάσταση SuperSU (δεν το τρέχω)

- εγκατάσταση Mobile Odin Pro για εκτέλεση του Knox Removal Script (φεύγει το Knox)

Είμαστε ΟΚ, ή χάνω κάτι?

Το αμέσως επόμενο μεγάλο "βήμα" έχει να κάνει με το custom recovery.

4. Προτιμάμε CWM ή TWRP? Αν μπορείτε να μου πείτε και γιατί με 2 κουβέντες ευχαριστώ εκ των προτέρων!

5. Εδώ βρήκα τις διαδικασίες εγκατάστασης του καθενός:

http://www.teamandroid.com/2013/10/19/install-galaxy-s4-lte-i9505-clockworkmod-recovery-guide/

http://www.teamandroid.com/2013/10/19/install-galaxy-s4-lte-i9505-twrp-2631-touch-recovery/

Τα περιγράφει καλά ο συντάκτης?

Και φτάνουμε στην τελική εγκατάσταση custom rom...

Μετά από πάρα πολύ διάβασμα αποφάσισα να εμπιστευτώ την "δική μας" Omega. Παρακάτω είναι οι πρώτες απορίες που έχω - όταν ξεμπερδέψω με τα παραπάνω θα επανέλθω:

6. Μπορώ να περάσω όποια έκδοση θέλω (KK ή L) άσχετα από το ότι έχω ΚΚ πάνω στο κινητό?

7. Αν περάσω π.χ. την ΚΚ και δεν μου κάνει μπορώ στο καπάκι να βάλω την L? Γίνεται και το ανάποδο? (πρώτα L και μετά ΚΚ)

8. Πλην της Omega υπάρχει κάποια άλλη που αγαπάμε? Μοναδικό κριτήριο είναι η αυτονομία - όλα τα υπόλοιπα καλούδια υποψιάζομαι ότι υπάρχουν σε όλες.

9. Από την στιγμή που έχει γίνει root, έχει εγκατασταθεί custom recovery και έχει φύγει το Knox, μπορώ να εγκαταστήσω ό,τι rom βρω μπροστά μου (Knox-free rom, εννοείται) χωρίς προβλήματα?

Σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Edited by spyros88
SGS2 R.I.P. > SGS4 i9505 με Kushan ROM v.9.0 Ultra Lite > SGS6 flat με stock ROM ...και μάλλον τέλος από Samsung...

Πολυ καλα λογια εχω να πω...Μπαταρια πολυ καλη,γρηγορο ανοιγμα εφαρμογων,αυριο θα δοκιμασω πλοηγηση με GPS.Απροβληματιστη δεν με πειραζει δηλαδη που δεν θα την παρουμε επισημα απο την Samsung την Marsmallow :D:D:p:lol:

Past:Huawei P20 Pro Blue Dual,Samsung Galaxy S8,iPhone 6s Plus,Sony Xperia Z1 Compact,Samsung Galaxy S4,και η λίστα συνεχίζεται...

Dell Inspiron 3542,Inter core i7 4510u,Nvidia GeForce GT840m 2gb,8gb ram,Samsung 850 Evo 250GB SSD,Windows 10 Edu.Razer BlackWidow Ultimate 2016,Kingston Hyper-x Cloud II.

Πήρα το S4 i9505 μεταχειρισμένο από φίλο και δεν έχω πειράξει τίποτε - φοράει μαμίσια ΚΚ I9505XXUGNG8.

Αν κατάλαβα καλά, για να βάλω custom rom χωρίς να έχω μπερδέματα πρέπει να φύγει το Knox χωρίς να γράψει. Βρήκα οδηγίες εδώ ...

http://forum.xda-developers.com/galaxy-s4/general/root-how-to-obtain-root-permissions-t2862768

1. Έχετε δοκιμάσει τον παραπάνω τρόπο? Λειτουργεί σε I9505XXUGNG8, όπως λέει ο συντάκτης?

2. Το link για το TowelRoot (111kb) δεν μου πολυγεμίζει το μάτι, ενώ βρήκα σε άλλη μεριά το TowelRoot v3 με διαφορετικό μέγεθος αρχείου (148kb). Ποιό προτιμάω?

- towelroot (κάπου διάβασα ότι ζητάει internet - με mobile data είμαστε οκ? πα-να-πει όλη η διαδικασία γίνεται με την sim μέσα στο τηλ?)

- εγκατάσταση Mobile Odin Pro για εκτέλεση του Knox Removal Script (φεύγει το Knox)

Είμαστε ΟΚ, ή χάνω κάτι?

4. Προτιμάμε CWM ή TWRP? Αν μπορείτε να μου πείτε και γιατί με 2 κουβέντες ευχαριστώ εκ των προτέρων!

http://www.teamandroid.com/2013/10/19/install-galaxy-s4-lte-i9505-clockworkmod-recovery-guide/

http://www.teamandroid.com/2013/10/19/install-galaxy-s4-lte-i9505-twrp-2631-touch-recovery/

Μετά από πάρα πολύ διάβασμα αποφάσισα να εμπιστευτώ την "δική μας" Omega. Παρακάτω είναι οι πρώτες απορίες που έχω - όταν ξεμπερδέψω με τα παραπάνω θα επανέλθω:

6. Μπορώ να περάσω όποια έκδοση θέλω (KK ή L) άσχετα από το ότι έχω ΚΚ πάνω στο κινητό?

7. Αν περάσω π.χ. την ΚΚ και δεν μου κάνει μπορώ στο καπάκι να βάλω την L? Γίνεται και το ανάποδο? (πρώτα L και μετά ΚΚ)

8. Πλην της Omega υπάρχει κάποια άλλη που αγαπάμε? Μοναδικό κριτήριο είναι η αυτονομία - όλα τα υπόλοιπα καλούδια υποψιάζομαι ότι υπάρχουν σε όλες.

9. Από την στιγμή που έχει γίνει root, έχει εγκατασταθεί custom recovery και έχει φύγει το Knox, μπορώ να εγκαταστήσω ό,τι rom βρω μπροστά μου (Knox-free rom, εννοείται) χωρίς προβλήματα?

Και γω έχοντας την omega για κάποιους μήνες 4.4.2 είμαι αρκετά ευχαριστημένος αλλά μου κάνει που και που reboots. Έχουμε καμία άλλη καλύτερη? Κατά προτίμηση 4.4.2 εκτός αν έχει βγει καμία καλή πεντάρα.

Sony Ericsson k700, samsung wave GT8500

samsung galaxy s3 GTi9300, LG G3 32gb 3gb Ram

LeEco le max 2 x820 6/64gb

Xiaomi mi mix 2s 6/64

Xiaomi mi 9t pro 6/128

Poco F4 8/256

Vivo x80 Pro

Είμαστε ΟΚ, ή χάνω κάτι?

Απαντήσεις...?? Κάποιος...??

SGS2 R.I.P. > SGS4 i9505 με Kushan ROM v.9.0 Ultra Lite > SGS6 flat με stock ROM ...και μάλλον τέλος από Samsung...

Απαντήσεις...?? Κάποιος...??

Τα πρώτα βήματα που περιγράφεις είναι απλά για να ρουταρεις το κινητό χωρίς να γράψει ο Knox . Για να αλλάξεις Rom όμως θα πρέπει να αλλάξεις recovery και να βάλεις είτε twrp είτε cwm που σημαίνει ότι ο Knox θα γράψει ότι και να κάνεις. Οπότε αν έχεις σκοπό να αλλάξεις Rom απλά φλασαρε το recovery μέσω Odin να ξεμπερδευεις και μετά μέσω twrp φλασαρεις οποία rom θες.

Παιδιά, έχετε καμιά πρόταση για ρομ που να βασίζεται σε 4.2.2 MGA; Μήπως έχει κρατήσει κανείς τα αρχεία από εκείνη την εποχή;
:respect: στον gkalen και τις rom του!

Παιδιά, έχετε καμιά πρόταση για ρομ που να βασίζεται σε 4.2.2 MGA; Μήπως έχει κρατήσει κανείς τα αρχεία από εκείνη την εποχή;

Μπες στο SAMMOBILE εκει ισως βρεις την εκδοση που θελεις.

Τα πρώτα βήματα που περιγράφεις είναι απλά για να ρουταρεις το κινητό χωρίς να γράψει ο Knox . Για να αλλάξεις Rom όμως θα πρέπει να αλλάξεις recovery και να βάλεις είτε twrp είτε cwm που σημαίνει ότι ο Knox θα γράψει ότι και να κάνεις. Οπότε αν έχεις σκοπό να αλλάξεις Rom απλά φλασαρε το recovery μέσω Odin να ξεμπερδευεις και μετά μέσω twrp φλασαρεις οποία rom θες.

Δηλαδή το Knox removal script δεν βγάζει τελείως το Knox από το τηλέφωνο??

Μπες στο SAMMOBILE εκει ισως βρεις την εκδοση που θελεις.

Μαλλον δε το έθεσα σωστά, δικό μου λάθος. Εννοούσα custom rom που να βασιζεται στη 4.2.2 MGA.

:respect: στον gkalen και τις rom του!

Δηλαδή το Knox removal script δεν βγάζει τελείως το Knox από το τηλέφωνο??

Το Knox λογισμικό; πολύ πιθανόν. Αυτό που σε ενδιαφέρει όμως για την εγγύηση (Knox flag), δυστυχώς όχι.

Το Knox λογισμικό; πολύ πιθανόν. Αυτό που σε ενδιαφέρει όμως για την εγγύηση (Knox flag), δυστυχώς όχι.

Oπότε δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε custom rom και να μην γράψει το Knox? Κι άν γίνεται να μην γράψει, πώς γίνεται?

Συγνώμη για την επιμονή αλλά έχω μπερδευτεί απίστευτα με όσα έχω διαβάσει.

Oπότε δεν υπάρχει περίπτωση να πάω σε custom rom και να μην γράψει το Knox? Κι άν γίνεται να μην γράψει, πώς γίνεται?

Συγνώμη για την επιμονή αλλά έχω μπερδευτεί απίστευτα με όσα έχω διαβάσει.

Αν θέλεις να βάλεις custom Rom το Knox θα γράψει ότι και να κάνεις.

Αν θέλεις να βάλεις custom Rom το Knox θα γράψει ότι και να κάνεις.

ΟΚ, κατανοητό. Γιατί όμως όσοι φτιάχνουν roms αναφέρουν στα πλεονεκτήματα ότι είναι "Knox-free"? Αφού έχει γράψει το Knox είναι εκτός εγγύησης - τί σημασία έχει?

Πολυ καλα λογια εχω να πω...Μπαταρια πολυ καλη,γρηγορο ανοιγμα εφαρμογων,αυριο θα δοκιμασω πλοηγηση με GPS.Απροβληματιστη δεν με πειραζει δηλαδη που δεν θα την παρουμε επισημα απο την Samsung την Marsmallow :D:D:p:lol:

Χωρίς κάμερα μέχρι στιγμής!

Δοκιμάστε αν θέλετε και αυτήν εδώ Απλώς, καταπληκτική.....:)

Ζήσε την κάθε σου μέρα σαν να ήταν η τελευταία!

καποια στιγμή θα τα καταφέρεις....

Δημήτρης

Χωρίς κάμερα μέχρι στιγμής!

Έχω κανονικότατα κάμερα και εγγραφή βίντεο με την προεγκατεστημενη εφαρμογή της κάμερας της Official Cyanogenmod 13

καλημερα

ξερει κανεις πως μπορει να βγουν οι ειδοποιήσεις που εμφανίζονται πανω πανω οταν έρχεται μηνημα ?

*(σαν αναδυόμενο μήνυμα)

Edited by notis144
tool

Καλησπερα παιδια βοηθεια..

Σημερα στα ξαφνικα μου εμφανιζει πανω ειδοποιηση "κενη καρτα sd".. Δηλαδη την βλεπει αλλα κενη.. Μηπωσ εχετε καμια ιδεα??

Εκανα επαναφορα εργοστασιακων αλλα τζιφος..

Τα χασα ολα λετε???

(ενα απλο ρουτ ειχα κανει πριν κατι μηνες με το king root και εβαλα το xmod γιατι παιζω ενα παιχνιδι.. Μονο αυτα)

Κανεις ρε σεις.. ??

Επισησ απο χθεσ επιμενει το συμβολακι πανω αριστερα.. Μια καρτουλα με ενα θαυμαστικο μεσα..

Και λεει "η καρτα sim ειναι κενη η χρησιμοποιει μη υποστηριζομενο συστημα αρχειων..."

• The title was changed to [S4] Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις