Jump to content

Lenovo A660


foreno
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καλορίζικο, το lenovo store είνια στα κινέζικα και προτείνω να το σβήσεις (εκτός και αν ξέρεις... Κινέζικα), το calendar και εμένα μου την έσπασε που είχε τα Κινέζικα γράμματα και εγκατέστησα το google calendar, απλό και σίγουρο.... μην βιαστείς να το σβήσεις αν δεν σου δουλέψει κανονικά το sync με όποιο calendar καταλήξεις. Ομοίως δεν πρέπει να απεγκαταστήσεις το κινέζικο launcher αν δεν έχεις εγκαταστήσει κάποιον άλλον... εγώ βασικά τον άφησα, δεν με χάλασε.

 

Για σιγουριά καλύτερα να έβαζες Titanium backup (πρέει να είσαι ρουτ) και πριν σβήσεις οτιδήποτε να κάνεις backup

Α, και το mod που αναφέρεται πιό πάνω για radio χωρίς σύνδεση handsfree εγώ δεν το δοκίμασα γιατάι 1) δεν είναι για τον δικό μας ΜΤΚ6577 και 2) δεν βρήκα ούτε έναν εκεί να έχει αναφέρει οτι δουλεύει...

Edited by PP6210
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλησπερα. Παρελαβα χθες το κινητο (παραγγελια 11/9-παραλαβη 26/9). Ητανε να παρω το S750 αλλα ειπα να κανω την αρχη με το Α660. Το αφησα να ξεφορτισει κ τωρα το εχω στην πρωτη φορτιση. Οι πρωτες εντυπωσεις πολυ καλες. Γρηγορο, ελαφρυ. Η καμερα δεν με ενθουσιασε (ουτε με HDR on) αλλα τι να λεμε τωρα για τα χρηματα αυτα το κινητο ειναι τρελη ευκαιρια. Κ μονο οτι ηδη 2 γνωστες μου θελουνε να τους το παραγγειλω αμεσα, αυτο εξηγει πως εγινε top seller κ εξαφανιστηκαν τα κομματια με το μαυρο χρωμα κ απεμεινε μονο σε πορτοκαλι. Τα σχιστοματικα χομπιτ απτο minideal μου στειλανε ροζ θηκη σιλικονης κ ετσι θα παραγγειλω μια τετοια: http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-Original-Flip-Leather-Case-Cover-Skin-For-lenovo-A660-4Colors-ultrathin-leather-case-protective/1108332215.html. Προσεξα επισης οτι πεταει το μυνημα "η εφαρμογη Lenovo Store κατερευσε" κ στο calendar εχει κινεζικα αλλα αυτο γινεται οπως διαβασα. Θα παρακαλουσα αν μπορει καποιος συναδελφος κατοχος του Α660 να μας κανει μια λιστα με εφαρμογες πολυ χρησιμες κ φυσικα συμβατες 100% με το κινητο μας. Πχ να ξεκλειδωνει με το volume up αντι για το power.

 

Σαν νεος κατοχος και χρηστης smartphone εχω να σου προτεινω τις παρακατω εφαρμογες.Να σημειωσω εδω πως ολες αυτες τις εφαρμογες τις διαβασα εδω στο forum σε διαφορα posts για lenovo κινητα οπως το Α660,Α820, Α830.Που σημανει οτι τις εχω βαλει στο κινητο μου.

 

Για ανοιγμα-φωτισμο οθονης καλο προγραμματακι ειναι το Auto Screen On. Περισσοτερες πληροφοριες στο post #831 και #834 απο το παλικαρι που προτεινε την εν λογω εφαρμογη.Δεν εχω βαλει καποια εφαρμογη για κλειδωμα γιατι κλειδωνει μονο του και μου ειναι αρκετο.Αλλα ειναι ενα θεμα αν παταμε καθε μερα ποσες φορες το κουμπι power για φωτισμο οθονης,καποια στιγμη θα τα "παιξει" το κουμπι για αυτον τον λογο εβαλα το Auto Screen On (Περνας το δαχτυλο πανω απο τον αισθητηρα που εχει διπλα στην λεξη lenovo και αναβει η οθονη-εμενα παντως με βολεψε αρκετα.)

 

Ημερολογιο εβαλα ενα aCalendar.

 

Τσεκαρισμα μπαταριας το Battery Doctor.

 

Πληκτρολογιο το Greek Keyboard.

 

Για σερφαρισμα, καλοι κ ελαφριοι ειναι οι παρακατω browsers: Maxthon, Opera Mini, Dolphin Browser Mini.( Εγω εχω βαλει και τους 3 και χρησιμοποιω). Τους κλασσικους firefox,chrome k opera ειναι λιγο βαριοι για τα δικα μας κυβικα-δικη μου γνωμη αυτη.

 

Το FasterGPS διαβασα οτι βοηθαει αρκετα για ανευρεση και κλειδωμα δορυφορων.

 

Για χαρτες το MapFactor: GPS Navigation, εβαλα το Sygic γιατι το προτειναν διαφορα παιδια αλλα σημερα αν και καλα δωρεαν εφαρμογη, μου ζητησε να προβω σε αγορα για να συνεχισει.Ισως γιατι ημουν online, θα το δοκιμασω και offline.

 

Για player τον MX Player, ελαφρυς και αξιοπιστος.

 

Για την καμερα , Pro Capture Free.

 

Επεξεργασια φωτογραφιων το Pixlr Express.

 

Το Titanium Backup ★ root και Link2SD ως εφαρμογες συστηματος.

 

Για καθαρισμο της ram το Advanced Task Manager - Killer, αν και το battery doctor εχει εναν task killer.

 

Το 3G Watchdog για παρακολουθηση των δεδομενων σου απο καρτα sim και απο wifi.

 

 

Καλο ειναι οτι κινεζικο εχει εκτος τον launcher μεσω της εφαρμογης Link2SD να το παγωσεις πρωτα και να μετα να δεις αν λειτουργει διχως προβληματα το κινητο.Το εκανα εγω σε εφαρμογες οπως Lenovo Store,LeCloud Helper,Lenovo Service, τις οποιες εχω αφησει ετσι παγωμενες.Και οτι δεις γραμμενο με πρασινα γραμματα -Odex- δεν το πειραζεις καν, αυτο θα το δεις οταν ανοιξεις το Link2SD.

 

Τα μοναδικα μειονεκτηματα για μενα ως τωρα ειναι η μπαταρια του, θελει καθε μερα φορτισμα με μια μεση χρηση.Εχω παραγγειλει απο το ebay μια εναλλακτικη μπαταρια-την Pisen που προτεινε ενα αλλο παλικαρι.http://www.ebay.com/itm/PISEN-Cellphone-battery-BL194-for-LENOVOA288t-A360-A520-A660-A690-A668t-A698t-/151084619922?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&hash=item232d585892 και ενα power bank http://www.ebay.com/itm/External-Battery-Mobile-Power-Bank-Charger-for-iPhone-iPad-Smart-Phone-2600mAh-/231047763591?pt=US_Cell_Phone_PDA_Batteries&hash=item35cb851687 αν και δεν ξερω ακομη ποσο χρησιμα θα φανουν. Ενα αλλο μειονεκτημα ή προβλημα το λες καλυτερα ειναι στην αναγνώριση και την εμφάνιση καλούντος αν ο αριθμός έχει μπροστά το πρόθεμα της χώρας.

Μου εμφανιζει το νουμερο με το προθεμα +30... ασχετως αν ειναι αποθηκευμενο σαν επαφη. Το ανεφερα στο post #835 αλλα δεν πηρα καποια απαντηση.Το εχω διαβασει και σε post για αλλο lenovo μοντελο.

Αυτα τα ολιγα απο μενα!

Link to comment
Share on other sites

Εγω παιδες εχω προβλημε με το auto screen on.Δεν δουλευει και δεν ξερω γιατι.λετε να φταιει επειδη πριν αυτο χρησιμοποιησα για κανα μηνα το smart screen on που καποια στιγμη σταματησε μονο του να λειτουργει?το εχω κανει απεγκατασταση αλλα δεν ξερω τι να σκεφτω ισως κατι εχει μεινει και εμποδιζει το auto screen on.
Link to comment
Share on other sites

Τα μοναδικα μειονεκτηματα για μενα ως τωρα ειναι η μπαταρια του, θελει καθε μερα φορτισμα με μια μεση χρηση.

 

Μετά από περίπου 15 μέρες χρήσης, εμένα η μπαταρία του μου φαίνεται στον μέσο όρο για smartphone.... Περίπου το ίδιο μου κράταγε και η μπαταρία του samsung galaxy ace 2 που είχα πριν - και μιλάμε για κινητό των 300€ !!

yiannakos.gr
Link to comment
Share on other sites

Εγω παιδες εχω προβλημε με το auto screen on.Δεν δουλευει και δεν ξερω γιατι.λετε να φταιει επειδη πριν αυτο χρησιμοποιησα για κανα μηνα το smart screen on που καποια στιγμη σταματησε μονο του να λειτουργει?το εχω κανει απεγκατασταση αλλα δεν ξερω τι να σκεφτω ισως κατι εχει μεινει και εμποδιζει το auto screen on.

 

Μολις περασα πρωτη εφαρμογη το Auto screen on. Τελειο! Δουλευει αψογα! Δοκιμασε στις ρυθμισεις εκει που λεει: "Choose Sensor" να ειναι επιλεγμενο το: "proximity sensor". Γιατι σαν προεπιλογη ειναι ο "g-sensor".

F@## Apple ----- F@## Fashion Victims
Link to comment
Share on other sites

Παιδες καλημερα. Εχει ενας φιλος το συγκεκριμενο κινητο και θελει ελληνικο μενου. Υπαρχει καποια αξιοπιστη ρομ με ελληνικο μενου και χωρις τις κινεζικες εφαρμογες και πως θα του την φλασαρω;

Ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Μεσω της εφαρμογης Link2SD μπορουμε να δημιουργησουμε ενα partition στην καρτα (οσο μεγεθος θελουμε εμεις,πχ 4gb) κι εκει να ''στελνουμε'' οποιες εφαρμογες μπορουν να αποθηκευτουν στην καρτα sd. Αν πατε στο site του Link2SD ----> http://www.link2sd.info/description και στην παραγραφο : ''What you need for linking applications '' ακολουθωντας αυτα τα βηματα κανουμε ενα partition το οποιο βλεπει το κινητο σαν αλλο αποθηκευτικο χωρο και ετσι μεταφερουμε εκει καποιες εφαρμογες για να αδειασουμε καπως την εσωτερικη μνημη του κινητου.

Το εχω κανει και λειτουργησε επιτυχως - απλα να διαλεξετε FAT32 οταν ζητησει το Link2SD να επιλλεξετε φορματ.

Link to comment
Share on other sites

Lenovo vs Water

 

[ATTACH]36291[/ATTACH]

 

[ATTACH]36292[/ATTACH]

 

Τσέκαρες μετά το oring του καλύμματος καθώς επίσης και το καπάκι της υποδοχής φόρτισης για υγρασία;

yiannakos.gr
Link to comment
Share on other sites

Τσέκαρες μετά το oring του καλύμματος καθώς επίσης και το καπάκι της υποδοχής φόρτισης για υγρασία;

 

Χθες που το εβαλα στην κανατα με το νερο τσεκαρα μονο το επανω καλυμα της φορτισης κ ηταν οκ. Την προηγουμενη Κυριακη που το εβαλα στην θαλασσα ανοιξα το καπακι το πισω κ ειχε παρει ελαχιστη υγρασια ευτυχως εξω απο το περιμετρικο λαστιχο που προστατευει την μπαταρια. Απλα το συγκεκριμενο επανω καλυμα της φορτισης κ των ακουστικων δεν σου δινει την αισθηση οτι κουμπωνει 100% σωστα κ απο οτι πιστευω μετα απο αρκετα ανοιξε κλεισε θα αποκτησει χαλαροτητα. Γιαυτο του κανω μπανακια τωρα που ειναι αρχη! :D Με την ευκαιρια του ποστ να σημειωσω πως ενω στην αρχη ειχα απογοητευτει με την μπαταρια τωρα πλεον στην 5η φορτιση εχει στρωσει κ κραταει αισθητα περισοτερο.

F@## Apple ----- F@## Fashion Victims
Link to comment
Share on other sites

ανοιξα το καπακι το πισω κ ειχε παρει ελαχιστη υγρασια ευτυχως εξω απο το περιμετρικο λαστιχο που προστατευει την μπαταρια.

 

Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Την αδιαβροχοποίηση της δημιουργεί το o-ring κι όχι το καπάκι. Εξω από το o-ring υπάρχει νερό, το ζητούμενο είναι να μην περνάει μέσα.

yiannakos.gr
Link to comment
Share on other sites

:!:

Καλησπέρα αγόρασα το κινητό από κίνα 80 ευρώ άλλα είναι κινέζικα και αγγλικά όλα δεν έχει άλλες γλώσσες και το πήγα στο public να μου το κάνουν ελληνικά και μου είπαν ότι δεν είναι γνήσιο λειτουργικό Android υπάρχει τρόπος να το κάνω γνήσιο και ελληνικά ; Γίνετε να μου στείλει κάποιος Backup με γνήσιο λογισμικό στα ελληνικά και να το περάσω στο δικό μου ; Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια μια χαρα κινητο ειναι.. αλλα εχει καποια θεματα τα οποια μ εχουν σπασει τα νευρα:

 

1)αρχικα ειχα κ εγω το θεμα με τους 160 χαρακτηρες και το "σ" και λυθηκαν με το greek keyboard και το handsent sms.. παει αυτο..

 

2)κολλαει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολυ! καθε πρωι π χτυπαει το ξυπνητηρι η οθονη δν αναβει, παραμενει μαυρη και δν μπορω να κανω τιποτα.. και για να το σταματησω αναγκαστικα βγαζω τν μπαταρια, πραγμα που σημαινει οτι σταδιακα μειωνεται η αδιαβροχη προστασια..

 

3)το ιδιο μου συμβαινει σημερα με τον Browser του κινητου, μονο που κανει μονο του επανεκκινηση.. και ολα αυτα διχως να εχω ανοιχτη καποια αλλη εφαρμογη..

 

παιδια οποιαδηποτε λυση ειναι ευπροσδεκτη.. πραγματικα ειναι πολυ καλο κινητο, ειδικα για την τιμη του.. αλλα οπως και το κανεις, αυτα τα προβληματα ειναι εκνευριστικα..

Link to comment
Share on other sites

Και γω το 1 κάπως έτσι το έλυσα. Για το 2 δεν ξέρω/δεν απαντώ γιατί δεν χρησιμοποιώ ξυπνητήρι (ευτυχώς)

Το 3 το παθαίνω μόνο όταν ανοίγω πολλές καρτέλες μαζί, αλλά όχι κάθε φορά.. Για κάποια λύση δεν έχω ψάξει, απλά δεν ανοίγω πια πολλές μαζί.

Με το ξυπνητήρι έχετε κι άλλοι πρόβλημα??

Παντασουζα
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
:!:

Καλησπέρα αγόρασα το κινητό από κίνα 80 ευρώ άλλα είναι κινέζικα και αγγλικά όλα δεν έχει άλλες γλώσσες και το πήγα στο public να μου το κάνουν ελληνικά και μου είπαν ότι δεν είναι γνήσιο λειτουργικό Android υπάρχει τρόπος να το κάνω γνήσιο και ελληνικά ; Γίνετε να μου στείλει κάποιος Backup με γνήσιο λογισμικό στα ελληνικά και να το περάσω στο δικό μου ; Ευχαριστώ

 

Αυτή είναι multilanguage... http://www.needrom.com/mobile/lenovo-a660-etotalk-mod/

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

1)αρχικα ειχα κ εγω το θεμα με τους 160 χαρακτηρες και το "σ" και λυθηκαν με το greek keyboard και το handsent sms.. παει αυτο..

 

2)κολλαει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολυ! καθε πρωι π χτυπαει το ξυπνητηρι η οθονη δν αναβει, παραμενει μαυρη και δν μπορω να κανω τιποτα.. και για να το σταματησω αναγκαστικα βγαζω τν μπαταρια, πραγμα που σημαινει οτι σταδιακα μειωνεται η αδιαβροχη προστασια..

 

Δοκίμασε το GravityBox. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2316070. Είναι φτιαγμένο για κινεζικά κινητά.

Διορθώνει το πρόβλημα με τους 160 χαρακτήρες με τη stock εφαρμογή SMS, και πολλές άλλες παραξενιές.

Επίσης δίνει πολλές επιπλέον ευκολίες και tweaks.

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδια μια χαρα κινητο ειναι.. αλλα εχει καποια θεματα τα οποια μ εχουν σπασει τα νευρα:

 

1)αρχικα ειχα κ εγω το θεμα με τους 160 χαρακτηρες και το "σ" και λυθηκαν με το greek keyboard και το handsent sms.. παει αυτο..

 

2)κολλαει ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ πολυ! καθε πρωι π χτυπαει το ξυπνητηρι η οθονη δν αναβει, παραμενει μαυρη και δν μπορω να κανω τιποτα.. και για να το σταματησω αναγκαστικα βγαζω τν μπαταρια, πραγμα που σημαινει οτι σταδιακα μειωνεται η αδιαβροχη προστασια..

 

3)το ιδιο μου συμβαινει σημερα με τον Browser του κινητου, μονο που κανει μονο του επανεκκινηση.. και ολα αυτα διχως να εχω ανοιχτη καποια αλλη εφαρμογη..

Σχετικά με το (1), δεν είναι πρόβλημα του συγκεκριμένου κινητού αλλά όλων των κινέζικων. Η πιο απλή λύση είναι το greek keyboard και τελειώνεις. Για το (2) & (3) δεν έχω άποψη γιατί πολύ απλά δε μου παρουσιάζει τέτοια φαινόμενα το δικό μου. Προφανώς κάτι που έχεις εγκαταστήσει σου μπλοκάρει το τηλέφωνο ή κάτι που είχε ήδη το τηλέφωνο δε λειτουργεί σωστά και σου δημιουργεί κολλήματα. Γενικά το κιν. είναι πολύ καλό και αρκετά γρήγορο για το μέσο χρήστη χωρίς υπερβολικές απαιτήσεις και με δεδομένο φυσικά το κόστος του...

Link to comment
Share on other sites

Δοκίμασε το GravityBox. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2316070. Είναι φτιαγμένο για κινεζικά κινητά.

Διορθώνει το πρόβλημα με τους 160 χαρακτήρες με τη stock εφαρμογή SMS, και πολλές άλλες παραξενιές.

Επίσης δίνει πολλές επιπλέον ευκολίες και tweaks.

 

Αυτο το Gravity Box το εχει βαλει κανεις?

Γιατι γραφει πως ειναι για : "GravityBox - Xposed module targeted for devices running Android 4.1/4.2/4.3"

Link to comment
Share on other sites

Αυτο το Gravity Box το εχει βαλει κανεις?

Γιατι γραφει πως ειναι για : "GravityBox - Xposed module targeted for devices running Android 4.1/4.2/4.3"

 

δεν το έχω (βάλει στο Α820 μου) αλλά διαβάζω ότι:

"...

Compatibility

...

- DO NOT USE WITH CUSTOM ROMS LIKE CM,AOSPA,ROOTBOX,AOKP,SLIM, ETC... IT MAKES NO SENSE AND CAN CAUSE CONFLICTS AND UNEXPECTED BEHAVIOUR

..."

επομένως μάλλον είναι μόνο για όσους έχουν την stock rom (μάλλον με το σκεπτικό ότι στις custom rom αυτά τα θέματα έχουν ληθεί από τους moders)

Link to comment
Share on other sites

Τον browser του δεν τον χρησιμοποιώ (έχω βάλει firefox), το πρόβλημα με το ξυπνητήρι εμένα δε μου το κάνει......
yiannakos.gr
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά βοήθεια όποιος μπορεί. Τις τελευταίες μέρες μου βγάζει μήνυμα ότι δεν έχω μνήμη και δεν μπορώ να κατεβάσω τπτ, ενώ έχω και στην κάρτα αλλά και στο τηλέφωνο..Επίσης, αντίστοιχα και στο evernote μου λέει το παρακάτω.. Προσπαθώ να ανεβάσω και άλλα σκριν σορτς αλλά δυσκολεύομαι εξαιτίας της μνήμης(?) . Στο τηλ έχω κάτι περισσότερα από 500mb ελεύθερα, ενώ η 16αρα sd είναι ουσιαστικά άδεια..
Παντασουζα
Link to comment
Share on other sites

  • Administrators
Τα 500mb ελεύθερα είναι στον "εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο" ή στον "αποθηκευτικό χώρο τηλεφώνου";

Modpic.gif

Link to comment
Share on other sites

δεν το έχω (βάλει στο Α820 μου) αλλά διαβάζω ότι:

"...

Compatibility

...

- DO NOT USE WITH CUSTOM ROMS LIKE CM,AOSPA,ROOTBOX,AOKP,SLIM, ETC... IT MAKES NO SENSE AND CAN CAUSE CONFLICTS AND UNEXPECTED BEHAVIOUR

..."

επομένως μάλλον είναι μόνο για όσους έχουν την stock rom (μάλλον με το σκεπτικό ότι στις custom rom αυτά τα θέματα έχουν ληθεί από τους moders)

 

Η rom που έχουν τα τηλέφωνα από minideal θεωρείται stock rom ή CUSTOM? :blink:

yiannakos.gr
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...