Jump to content

myphone POLL: Ραδιόφωνο και smartphones – Μια «πονεμένη» ιστορία

DJDB
 Κοινοποίηση

Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη ραδιοφωνικού δέκτη σε ένα smartphone;  

848 members have voted

1. 1. Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη ραδιοφωνικού δέκτη σε ένα smartphone;

• Πολύ σημαντική
      379
    • Αρκετά σημαντική
      286
    • Καθόλου σημαντική
      180
    • Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ
      3

Recommended Posts

Ψηφίζω αρκετά σημαντική.

To ραδιόφωνο FM στο κινητό το θεωρώ σημαντικό. Με νοιάζει να έχει.

Αλλά υπάρχουν και bluetooths με ραδιόφωνο FM οπότε υπάρχει εναλλακτική.

Αν έβγαινε όμως πρόγραμμα στην Q καρτοκινητή μερικά GB με χαμηλό κόστος ώστε να μπορώ να ακούω radio μέσω web τότε δε θα με ένοιαζε αν το κινητό ή το bluetooth έχει FM.

• Απαντήσεις 246
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Αν και εχω αρκετα data στο προγραμμα μου για internet radio,νομιζω πρεπει να υπαρχει ραδιοφωνικος δεκτης. Γιατι το streaming μεσω 3g καταπινει την μπαταρια ενω καποιους σταθμους δεν τους βρισκω on line ( sentra fm :cry: ...)

Ωστοσο,δεν αποτελει κριτηριο για την αγορα smartphone. To εχω για πιο σημαντικες λειτουργιες. Το δευτερο κινητο-dumphone μου μια χαρα εχει ραδιοφωνο.

Πολύ σημαντική ψήφισα και ας το χρησιμοποιώ 1-2 φορές τη βδομάδα.

Και 1 φορά το χρόνο να το χρησιμοποιούσα το ίδιο θα ψήφιζα, καθώς είναι μια τεχνολογία παμπάλαια, δεν τους κοστίζει τίποτα να τη βάλουν στα smartphones και για πολύ κόσμο είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.

Ειδικά στην Ελλάδα με τα προγράμματα και τις τιμές που έχουμε το web radio είναι ακόμα ασύμφορο.

σαν Tally καθόλου σημαντική, δεν ακούω ράδιο εδώ και χρόνια.

σαν χρήστης κινητού-smartphone, πολύ σημαντική. λείπει ένα καίριο τμήμα χρήσης από αυτό.

Ειναι τραγικο να διαθετετει καποιος ενα σκασμο λευτα για μια συσκευη και επειδη δεν εχει ραδιοφωνο την απορριπτει ενω υπαρχει το ιντερνετ για να καλυψει το κενο. Δεν προσπαθω να δικαιολογησω την εταιρια αλλα δεν μπορω και αυτην την μιζερια.

Ελεος υπαρχουν ακομη ατομα που αγοραζουν πανακριβες συσκευες και δεν μπορουν να διαθεσουν λιγα ευρω παραπανω για

να εχουν 3g internet το οποιο στην τελικη επιβαλεται αλλιως δεν υπαρχει και λογος να εχεις μια τετοια συσκευη.

Δεν ειναι σωστο το poll... Εγω θα ψηφιζα την επιλογη μεταξυ του "αρκετα σημαντικη" και "καθολου σημαντικη"! Επιθυμητο αλλα οχι και τοσο σημαντικο!

Ειναι τραγικο να διαθετετει καποιος ενα σκασμο λευτα για μια συσκευη και επειδη δεν εχει ραδιοφωνο την απορριπτει ενω υπαρχει το ιντερνετ για να καλυψει το κενο. Δεν προσπαθω να δικαιολογησω την εταιρια αλλα δεν μπορω και αυτην την μιζερια.

Ελεος υπαρχουν ακομη ατομα που αγοραζουν πανακριβες συσκευες και δεν μπορουν να διαθεσουν λιγα ευρω παραπανω για

να εχουν 3g internet το οποιο στην τελικη επιβαλεται αλλιως δεν υπαρχει και λογος να εχεις μια τετοια συσκευη.

1gb που έχω για κάθε μήνα μέσω f2g δεν φτάνει ούτε για ζήτω.

Την ύπαρξη ραδιοφωνου την Θεωρώ παρά πολύ σημαντική.

Ειδικά το καλοκαιράκι στην παραλία.Μη σου πω ότι θα έπρεπε να είχαν και ψηφιακό δεκτή τηλεόρασης.

Όλοι εσείς που πιστεύετε ότι το ράδιο μέσω διαδικτύου καλύπτει την έλλειψη δεκτή FM, πείτε μου τι πρόγραμμα data πρέπει να έχω για να ακούω κάθε μέρα στο γραφείο τρεις ώρες περίπου ραδιόφωνο και πόσα mah πρέπει να είναι η μπαταρία μου για να με φτάσει μέχρι να επιστρέψω σπίτι.

Δεν ειναι σωστο το poll... Εγω θα ψηφιζα την επιλογη μεταξυ του "αρκετα σημαντικη" και "καθολου σημαντικη"! Επιθυμητο αλλα οχι και τοσο σημαντικο!

αδελφέ για Ελλάδα μιλάμε προσπάθησες να ακούσεις ποτέ radio όταν πας από πόλη σε πόλη? 3g ελάχιστα ποιανει και σε χάλια ταχύτητες.... και λεφτά να έχεις να δόσεις με το κοίλο δεν αλλάζει τπτ ακόμη και μέσα στην πόλη (θεσσαλονικη) έχουμε 3g που κόβετε αν πας πίσω από κάνα κτίριο.......

και οχι δεν ειναι μονο η Ελλάδα ετσι πάρα πολλές χώρες στην ίδια κατάσταση είναι............ + fm radio δεν κοστιζει cent αφου το υποστηρίζει chipset και app την έχουν από το s3 το μόνο που θέλει είναι ένα αποτύπωμα στην μητρική για σύνδεση της κεραίας (δλδ ακουστικών)

όσο για τιν δικαιολογία της samsung γέλασαν και η πέτρες

Όλοι εσείς που πιστεύετε ότι το ράδιο μέσω διαδικτύου καλύπτει την έλλειψη δεκτή FM, πείτε μου τι πρόγραμμα data πρέπει να έχω για να ακούω κάθε μέρα στο γραφείο τρεις ώρες περίπου ραδιόφωνο και πόσα mah πρέπει να είναι η μπαταρία μου για να με φτάσει μέχρι να επιστρέψω σπίτι.

θα σου πουν αφού έχεις 700 ευρώ για συσκευή δεν θα σε χαλάει να δόσεις 30 ευρω για 10 gb μήνα για την μπαταρια θα σου πουν αφού είσαι στο πολιτισμό μπορείς να την φορτίζεις οπουδήποτε

κοινός γελοίες δικαιολογίες

για πείτε μας δοκιμάσατε κάνα 2 όρο μέσο 3g να ακούτε radio ενω μετακινήστε για πείτε μας πόσο μπαταρια σας ρούφηξε 60%?+++

Edited by egodemis

Μάλιστα! Με την ίδια λογική, αν στα επόμενα μοντέλα, σου κόψουν το wifi και είσαι υποχρεωμένος να χρησιμοποιείς 3G, πάλι καλό θα σου φαίνεται!

Αντί να διαμαρτυρόμαστε που όλο και περισσότερο οι εταιρίες μας σπρώχνουν στις επί πληρωμή υπηρεσίες (βλ. cloud αντί κάρτα μνήμης, κτλ), τους δικαιολογούμε!

Δεν είναι περίεργο ότι όλες αυτές τις "ομορφιές" τις ξεκίνησε η Apple - το κακό είναι ότι τείνουν να γίνουν κανόνας και από τις άλλες εταιρίες.

Edited by kost7

Εγώ μεταπήδησα από το symbian nokia μου (του 2009) στο τότε κορυφαίο smartphone, Google Nexus S . Μόλις αντιλήφθηκα την απουσία ραδιοφώνου, λυπήθηκα τόσο που σχεδόν μετάνιωσα τα λεφτά που έδωσα! Υπάρχει βέβαια λύση για ιντερνετικό ραδιόφωνο, αλλά αυτή η επιλογή έχει πιο πολλά αρνητικά παρά θετικά!

Δεν καταλαβαίνω γιατί ενώ το S3 είχε ραδιόφωνο, το S4 δεν έχει!! τόσο μπροστά η τεχνολογία πλέον, ένας ασήμαντου κόστους δέκτης δεν μπορεί να χωρέσει μέσα στις 5'' ?? απαράδεκτο!

Προφανώς κάποιοι που σχολιάζουν εδώ πληρώνονται ακόμα με μισθούς 2008, και έχουν 2-3 αυτ/τα στην οικογένειά τους.

Είστε τόσο σίγουροι οτι όλοι αγοράζουν κινητά 300+ ευρώ? Συγκεντρωθείτε...!!!

Ο κόσμος μετακινείται με ΜΜΜ είτε αστικά, είτε περιφερειακά. Θέλει κάτι χαλαρώσει, και όχι να ακούσει το ιδιο και το ιδιο που έγραψε κάποτε στην sdcard.

Δεν έχει χρήματα για 30+ευρω λογαριασμο κινητου

ούτε μπορει να είναι με ενα φορτιστη στο χερι, επειδή χρειάζεται 100+μαh την ωρα το 3g

MOBILE:

HTC Desire S (2012-2015),

Xiaomi Mi4 LTE(2015-),

SII I9100 (2015- For Fun, Flashing CM roms etc)

Το μόνο καλό με την Apple είναι οτι σε κάθε καινούργιο μοντέλο της υπάρχει μόνο πρόσθεση και βελτίωση χαρακτηριστικών και όχι αφαίρεση, άσχετα αν έχει ακόμα ελλείψεις.

Σε άλλες εταιρείες βλέπω να βγάζουν τα μάτια τους μόνες τους. Στο ένα μοντέλο δεν βάζουν ραδιόφωνο αλλά έχουν SD, στο άλλο βάζουν SD και αφαιρούν ραδιόφωνο και κάτι τέτοια καραγκιοζηλίκια.

Less is more...

Το μόνο καλό με την Apple είναι οτι σε κάθε καινούργιο μοντέλο της υπάρχει μόνο πρόσθεση και βελτίωση χαρακτηριστικών και όχι αφαίρεση, άσχετα αν έχει ακόμα ελλείψεις.

Σε άλλες εταιρείες βλέπω να βγάζουν τα μάτια τους μόνες τους. Στο ένα μοντέλο δεν βάζουν ραδιόφωνο αλλά έχουν SD, στο άλλο βάζουν SD και αφαιρούν ραδιόφωνο και κάτι τέτοια καραγκιοζηλίκια.

βιντεοκληση χωρις wifi και να μην ειναι υποχρεωμενος και ο αλλος να εχει iPhone, γινεται;

Για να έχει πιο ενδιαφέρον θα μπορούσατε να βάλετε και γεωγραφικό παράγοντα.. πχ εμένα στην επαρχία μου είναι άχρηστο. Αν ζούσα σε μεγάλη πόλη με ποικιλία σταθμών θα γινόταν πολύ πιο χρηστικό.

λοιπόν έκανα ένα test άνοιξα radio μέσο internet (της προκοπής ποιότητα) μέσα σε 1 λεπτο κατανάλωσε ~2 (1,95) mb!!!! δλδ σε μια ώρα αν πετύχει κανα buffering κλπ 120 mb!!!! αν καποιος ακούει 2 ώρες την ημέρα radio τρώει 240+mb το λιγότερο δλδ το μήνα 7 gb μόνο για fm........ αν βάλουμε κάνα skype κλπ 10 gb το ξεπερνάμε με το έτσι θέλω

για μπαταρια δεν συζητάω μέσα στης δύο ώρες θα σε σε πάει από 100% στα 35 40 % χαλαρά

για πείτε μου όλοι για ποιο λόγο να πληρώνω 25+ ευρώ για κάτι που είναι τζάμπα? και μάλιστα με σοβαρή επίπτωση στην μπαταρια

πρεπει να καταλαβουν οι εταιριες οτι δεν μπορουν ολα να γινοντε μεσο ιντερνετ

ο κοσμος θελει να εχει και εναλακτικες επιλογες!!

στο τελος θα φτασουμε σε σημειο που κινητο χωρις ιντερνετ θα ειναι αχρηστο οπως τα pc

Παλαιότερα άκουγα πολύ συχνά ραδιόφωνο, κυρίως για λόγους διασκέδασης, τώρα πια το έχω περιορίσει κάπως, ωστόσο παραμένει σημαντική για εμένα η ύπαρξη ραδιοφώνου και προσωπικά το θεωρώ απαράδεκτο να υπάρχουν κινητά εν έτη 2013 που να μην έχουν ραδιόφωνο...

είναι καθαρά θέμα αν ενδιαφέρει το χρήστη να ακούει ράδιο η όχι,προσωπικά δεν εχω ακούσει ποτέ απο τηλέφωνο μου οπότε δεν με ενδιαφέρει αν υπάρχει

[sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης

rotary power

ψηφισα αρκετα σημαντικη αν κ δεν χρησιμοποιω συχνα ραδιοφωνο..αλλα :

700 ευρω και να μην εχει ράδιο;

μπορει να εχουμε πλεον οι περισσοτεροι καποιο πακετο ΜΒ, αλλα δεν νομιζω οτι συμφέρει.....

http://www.danasoft.com/vipersig.jpg

"...Ποτέ μην εξηγείς...Οι φίλοι σου δεν το χρειάζονται και οι εχθροί σου δεν θα σε πιστέψουν έτσι και αλλιώς..."

Απειρες φορές λόγω αστατων ωραρίων δουλειάς, θέλω να ακούσω εναν αγώνα στο ράδιο και με BB 9900 και iphone που εχω εδω και 2 χρόνια δεν μπορώ (εκτός απο internet radios) και εκνευρίζομαι απίστευτα. Οπότε για μενα ειναι πολύ σημαντικό να έχει ράδιο.

Κι εγώ ψήφισα ότι είναι πολύ σημαντικό.. Δεν ακούω συχνά αλλά πολλές φορές με συντρόφευε και εκτιμώ να έχει.. Τότε που είχα iphones μου είχε λήψει το feature

ολα γινονται για την κονομα των εταιριων αφου σταδιακα για να ακουμε ραδιο θα χρειαζομαστε συνδεση σε ιντερνετ.το ραδιοφωνο ειναι απαραιτητο,οσο και η καμερα τουλαχιστον,και δεν νομιζω οτι επιβαρυνει κοστολογικα μια συσκευη.οσο για το ς4 πεφτω απο τα συννεφα,γιατι νομιζα οτι μονο τα μηλοφωνα δεν ειχαν .
:ninja: