Jump to content

myphone POLL: Ραδιόφωνο και smartphones – Μια «πονεμένη» ιστορία


DJDB
 Κοινοποίηση

Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη ραδιοφωνικού δέκτη σε ένα smartphone;  

848 members have voted

  1. 1. Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη ραδιοφωνικού δέκτη σε ένα smartphone;

    • Πολύ σημαντική
      379
    • Αρκετά σημαντική
      286
    • Καθόλου σημαντική
      180
    • Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ
      3


Recommended Posts

Μπορεί να βρισκόμαστε στην εποχή της εικόνας και του Internet, σε μια εποχή που η σημαντικότητα ενός πράγματος εξαρτάται από το πόσο εντυπωσιακό είναι στο μάτι του θεατή, δεν είναι λίγοι αυτοί που εξακολουθούν να προτιμούν και να αγαπούν το ραδιόφωνο, «παραδομένοι» στην μαγεία που αυτό που προσφέρει. Δεν είναι λίγοι παράλληλα αυτοί που θέλουν να έχουν πρόσβαση στη συγκεκριμένη «μαγεία» και από το smartphones τους, συνδυάζοντας τα οφέλη μιας σύγχρονης συσκευής με αυτά ενός κλασσικού μέσου όπως είναι το ραδιόφωνο. Και κάπου εκεί ξεκινάνε τα προβλήματα, μιας και αρκετές κατασκευάστριες εταιρείες βλέπουν τα πράγματα λίγο… διαφορετικά.

 

Έτσι, δεν είναι λίγες οι φορές που η εξυπνάδα των λεγόμενων «έξυπνων» τηλεφώνων τίθεται υπό αμφισβήτηση, μιας και από αυτά λάμπει δια της απουσίας της η δυνατότητα ακρόασης ραδιοφωνικών σταθμών μέσω των των ερτζιανών, κύματα που μπορεί να εκμεταλλευτεί το ταπεινό ραδιοφωνάκι αγορασμένο από κάποιο πανέρι αλλά όχι το πανάκριβο smartphone των 749 ευρώ και 99 λεπτών. Ο λόγος; Ίσως το ότι δεν χωράει ο δέκτης μέσα στην συσκευή ή το ότι απλώς σε κάποιους δεν αρέσει μια τέτοια δυνατότητα.

 

Μιας από αυτές τις συσκευές είναι άλλωστε και το Galaxy S4 της Samsung. Γιατί όμως ένα τόσο εξελιγμένο smartphone δεν διαθέτει ραδιόφωνο; Η απάντηση, σύμφωνα με την Samsung Ρωσίας, είναι απλή: «Οι έρευνες μας έδειξαν μια μετατόπιση του ενδιαφέροντος προς τις ψηφιακές εκπομπές, με επικέντρωση στην ακρόαση μουσικού περιεχομένου μέσω των κοινωνικών δικτύων ή του Youtube. Η συσκευή ναυαρχίδα μας απευθύνεται σε καταναλωτές που χρησιμοποιούν ψηφιακό περιεχόμενο, μοντέρνα format και μοντέρνα κανάλια κατανάλωσης περιεχομένου.»

 

Ακόμη και από αυτήν την απάντηση, είναι σαφές πως οι εταιρείες επιθυμούν την κατανάλωση περιεχομένου μέσω των γνωστών διαδικτυακών πηγών, δηλαδή του Facebook, του Youtube, του Twitter και των άλλων, οπότε και δεν τις αφορά η προσφορά ενός χαρακτηριστικού όπως είναι το ραδιόφωνο. Είναι σαφές όμως παράλληλα πως δεν συμφωνούν όλοι οι χρήστες με αυτό, μιας και πέρα από τις αρνητικές αντιδράσεις που υπάρχουν για κάθε συσκευή που δεν διαθέτει τέτοιου τύπου δέκτη, η συνεχής χρήση του mobile internet για ακρόαση μουσικής έχει και τα σχετικά κόστη, που στην Ελλάδα παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

 

Κάπου εδώ, δίνουμε τον λόγο σε εσάς, ζητώντας την άποψη σας για το όλο ζήτημα. Πόσο σημαντική θεωρείτε λοιπόν την ύπαρξη ραδιοφωνικού δέκτη σε ένα smartphone;

 

Φυσικά, πέρα από την δημοσκόπηση, περιμένουμε και τα σχόλια σας, για περαιτέρω ανάλυση της άποψης σας.

 

Ο λόγος σε εσάς!

 

[via]

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 246
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Aρκετά σημαντική η ύπαρξή του για'μενα.

Δεν θα απορρίψω ένα κινητό μόνο εξαιτίας της έλλειψης ραδιο, αλλά θα'πεπει να έχει μεγάλη διαφορά στα υπόλοιπα specs του για να το προτιμήσω από κάποιο άλλο που έχει.

 

Πχ το s4 δεν θα το επέλεγα σε σχέση με το One για το λόγο αυτό (άσχετα που υπάρχουν κι άλλοι βασικότεροι).

nokia 5110 - siemens c35 - ericsson T65-

nokia 7210 - samsung V200 - ericsson V800-

nokia N70 - nokia 5800 - HTC EVO 3D-

LG G2

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά πολύ σημαντικό για μένα. θέλω να έχει και το mp3 αλλά το ραδιόφωνο το θεωρώ πολύ σημαντικό λόγο που ακούω πολύ. φυσικά δεν θα επερνα ποτέ κινητό χωρίς ράδιο.
Link to comment
Share on other sites

5 χρονια ειχα iphone οποτε εμαθα να μην εχω ραδιόφωνο και πλεον δεν με απασχολει αν θα εχει το επομενο κινητο μου απλα εαν εχει ισως το χρησιμοποιησω!

 

Κατα τα αλλα αυτη η samsung ρωσιας δεν εχει καθολου χιουμορ, δεν γελασα με το αστειο της περι ερευνας για τις προτιμησεις του κοσμου προς τα σοσιαλ μίντια και την μη επιθυμια του προς το κλασικό ραδιοοφωνακι!

Link to comment
Share on other sites

Αν και έχω galaxy nexus ψήφισα πολύ σημαντική γιατί όντως για μένα είναι σημαντικό.Ευτυχώς έχω βολευτεί επειδή χρησιμοποιώ σαν 2ο κινητό (για τον δεύτερο αριθμό μου) ένα νόκια χ1-01, οπότε ακούω ράδιο από κει.Πάντως θεωρώ πολύ σημαντική την ύπαρξη ραδιοφωνικού δέκτη.
Link to comment
Share on other sites

Ψήφισα "Καθόλου σημαντική" γιατί ποτέ δεν ακούω ράδιο. Άκουγα παλιά μερικά λεπτά γα αποτελέσματα αγώνων και στοίχημα αλλά και αυτό μηδενίστικε με apps για live score. Παρ' ολα αυτά πιστεύω στην λογική "να υπάρχει, εστω για τους ελάχιστους που το θέλουν" και παρά το οτι η δικαιολογία της Samsung (και παλαιότερα της Apple) είναι λογική παραμένη τραγική σαν απόφαση
Crazy? I was crazy once. They locked me in a room. A circular room and told me to find a corner. I lived there. I died there. Died? I died once. They put me in a deep dark whole, with worms. Worms? I hate worms, worms make me crazy. A worm tickled my nose. That drove me crazy. Crazy? I was crazy once...
Link to comment
Share on other sites

καθολου σημαντικη γιατι ζω επαρχια και τα περισσοτερα ραδιοφωνα ειναι αισχος. αν ζουσα Αθηνα ή Θεσσαλονικη που εινια αρκετα σιγουρα θα ηταν σημαντικο για εμενα.

 

το καλυτερο θα ηταν το ιντερνετ να ηταν τοσο φθηνο που θα μπορουσα να ακουω και με δεδομενα το ραδιοφωνο που θελω εγω.

iphone xs max ipad 6th gen
Link to comment
Share on other sites

Για εμενα είναι πολυ σημαντικο!

Και όχι απλώς να έχει ραδιόφωνο, αλλά να μπορεί να παίξει και χωρίς να χρειαστεί να συνδέσω handsfree.

Link to comment
Share on other sites

Πάρα πολύ σημαντική η ύπαρξη ραδιοφώνου , ειδικά εάν είσαι ποδοσφαιρόφιλος.

Επίσης πολλές φορές βαριέμαι τα mp3 μου και βάζω ράδιο.

Δγιαδόσται !!!11! :https://www.thepressproject.gr/
Link to comment
Share on other sites

Και για μένα είναι πολύ σημαντικό και δύσκολα θα έπαιρνα κινητό χωρίς ραδιόφωνο. Επίσης τώρα διάβασα ότι το S4 δεν έχει και ξενέρωσα πολύ. Όχι ότι θα το έπαιρνα αλλά αυτό που φοβάμαι πιο πολύ είναι μήπως δεν έχει και το S5.
Link to comment
Share on other sites

Εγω παρατηρω οτι κραζαμε στην απλ τοσα χρονια, τα υιοθετουνε και αλλες εταιριες σαν πρωτοπωριακα και μη αναχρονιστικα!

Καλο λοιπον το ονλαην ραδιο αλλα με τα πακετακια δεν γινεται δουλεια, θελεις μια πραγματικα απεριοριστη συνδεση... οποτε η ελλειψη ραδιοφωνου σε καποιο κινητο ειναι μεγα φαουλ, και οτι και λενε οι κατασκευαστες ειναι ...μπαρμπου-τσαλα (το κοψε πριν χαχαχα). Σε λιγο θα καταργησουν και το μπλουτουθ και τα sms γιατι υπαρχει το εμαιλ κτλ... Για αυτο χιλιες φορες σμαρτφον μονοπυρηνο τριετιας και να εχει τα παντα, παρα ολοκαινουργιο δεκαπυρηνο που να ακολουθεί της τάσεις της μοδας!!

Edited by TIM-RANGER
Q for eva ;-) Katoxos ton parakato kiniton me vathmo ikanopiisis: Nokia 5110 (2/5) - Panasonic G52 (1/5) - Ericsson T10s (1/5) - Alcatel 511 (2/5) - PANASONIC GD 95 (5/5) - Panasonic GD67 (2/5) - Nokia 7250i (2/5) - Nokia 3650 (3/5) - Nokia 3230 (3/5) - UBiQUiO 401 (3/5) - NOKIA N93 (6/5) :respect: - Nokia Ν86 (3/5) - SE Χ10 mini pro (4/5)
Link to comment
Share on other sites

Ωραίο να υπάρχει το ραδιόφωνο αλλά η απουσία του δεν αποτελεί λόγω μη αγοράς τηλεφώνου. Σίγουρα πάντως είναι θετικό όταν είναι στη λίστα των χαρακτηριστικών.

Back to basics

 

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Δε με έχει απασχολήσει εδω και πολυ καιρο. Με ενδιαφέρει περισσοτερο οι κοινωνικές προεκτάσεις του κινητού, η ψυχαγωγια σε video, και μουσική δική μου. Πάντως αν έχει καλό είναι, δεν θα πω και όχι.
Happiness resides not in possessions, and not in gold, happiness dwells in the soul.
Link to comment
Share on other sites

Για εμενα ειναι εντελως αχρηστο το ραδιοφωνο. Ποτε μου δεν ασχοληθηκα με αυτο και ποτε μα ποτε εκτος απο ενα μικρο χρονικο διαστημα, ουτε καν στο σπιτι δεν το χρησιμοποιησα.

Αλλα επειδη μιλαμε για την ελλειψη ραδιοφωνου στην συσκευη αυτη οπως και σε πολλες αλλες, χωρις να θελω να δικαιολογησω

γι αυτο την samsung ας πουμε τα εξης απλα!

 

Πρωτον, σχεδον ολοι εχουν αυτοκινητο, αρα ακουνε ραδιοφωνο ολη την μερα η μεχρι να πανε στην δουλεια τους.

Δευτερον, ολοι εχουν ραδιοφωνο στο σπιτι, οποτε ανετα οποιος δε βλεπει τηλεοραση, μπορει να ενημερωθει μεσω αυτου.

Τριτον, ολοι πλεον εχουν smartophones, αρα σημαινει πως μπορουν να μπουν σε καποια σελιδα (πχ σκαι) να ακουν τον αγαπημενο τους ραδιοφωνικο σταθμο διαδικτυακα. Ολοι σχεδον οι σταθμοι πλεον εκπεμπουν με αυτον τον τροπο.

Τεταρτον, ολοι σχεδον εχουν απο δυο συσκευες πανω τους, αυτο σημαινει πως σιγουρα η μια θα εχει δεκτη.

 

Απο την αλλη πλευρα, ας το παμε και στο αστειο της υποθεσης.

Ποιος θελει η ποιος εχει την διαθεση την σημερον ημερα με ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μας και ολη αυτη την τρομοκρατια που θελουν οι δημοσιογραφοι να μας περασουν, να ακουει εκπομπες στο ραδιοφωνο?

Θελετε να ακουτε Τραγκα, Πορτοσαλτε, Πρετεντερη, Χατζηνικολαου, Καψη και το κακο συναπατημα?

 

Θα μου πει καποιος αλλος ομως, ναι αλλα θελω να ακουω μουσικη. Μουσικη περνας οση θελεις στην συσκευη σου και ακους οσο θες.

Edited by baiosss

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Link to comment
Share on other sites

Αρκετα σημαντικη ειναι..

θελω να υπαρχει αλλα δεν ξερω αν θα με εμποδιζε η απουσια του σε ενδεχομενη αγορα συσκευης(δεν μου εχει τυχη ακομα να θελω ενα δηλαδη και να μην εχει..)

 

αυτο που δεν μαρεσει καθολου ειναι η δικαιολογια της samsung..

με την ιδια λογικη θα περιμενουμε στο note 3 η στο s5 να μην εχει micro sd γιατι ο κοσμος "στρεφεται" προς το cloud και τα τοιαυτα..

και μπορει να ακολουθησει unibody κοκ

 

δεν μαρεσουν καθολου αυτες οι αλλαγες..

πηρε ολη την αγορα η samsung αλλα την πηρε γιατι ειχε ολα αυτα ακριβως. αν τα βγαλει (και δεν πεσει) μονο καλο δεν θα ειναι για εμας στο τελος..

 

και τελος παντων ειναι κριμα - οχι μονο για το s4 αλλα - για ολες αυτες τις συσκευαρες,τουμπανα να μην τα εχουν ολα.. εμενα μου φαινεται πολυ κουλο..

Edited by Dark_ds
Link to comment
Share on other sites

Για μένα καθόλου, γιατί δεν ακούω πλέον καθόλου ραδιόφωνο.

 

Αλλά η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνω γιατί να μην υπάρχει!

expose yourself before your peers...

Δίκτυο: Cosmote (Απεριόριστα προς όλους 65)

Σε χρήση: Sony Xperia L (Stock - 4.2.2) || Google Nexus 7 (Stock - 4.3)

Παλιά: Sony Ericsson Xperia X8 (GingerDX v31 - 2.3) || HTC Desire Z (Andromadeus 5 - 4.0)

Link to comment
Share on other sites

Για εμένα αν και δεν το χρησιμοποιώ συχνά ναι είναι σημαντικό να υπάρχει στη συσκευή όταν την πληρώνω 600 € και.. Λυπάμαι πολύ

Για την κα Samsung και την φτηνή δικαιολογία για το s4 που δεν βρήκε χώρο να βάλει το ραδιόφωνο. Οπως ακόμα που έκανε το λάθος να το βγάλει με δυο επεξεργαστες και να βάλει τον κόσμο σε διαδικασία πιο να πάρει και αν και που θα δώσει με 4 πύρινο και που με 8 πύρινο. Ανέβηκε ψηλά και πήρε αέρα, μας έκανε καλό όμως να μην ασχοληθούμε με το s4 και να γλυτωσουμε 739 €.

Εύχομαι στο νοτε 3 να μην κάνει καμία λαδια και να βγάλει ξανά ένα κορυφαίο μηχάνημα, αλλιώς ας δούνε την άνοδο των κινέζων στις μέχρι τώρα άγνωστες μάρκες που ανεβαίνουν με πολύ ποιότητα και τιμές σωστές για την εποχή.

Link to comment
Share on other sites

Η HTC στο One με το ίδιο chipset (Snapdragon 600) έχει κανονικά FM radio.

Με το S4 η Samsung νιώθω ότι κάνει βήματα πίσω και όχι μπροστά...

Ανέχτηκα να μην έχει ραδιόφωνο η συσκευή μου όταν πρωτοβγήκε το iphone και δεν υπήρχε σοβαρός ανταγωνισμός.

Το 2013 όταν τα specs έχουν "τερματίσει" και οι τιμές έχουν φτάσει στο θεό (740 ευρώ) δεν κάνω ΟΥΤΕ ΜΙΑ υποχώρηση.

 

Το S4 έφαγε άκυρο για το αστείο design που κράτησαν για δεύτερη χρονιά λες και είναι apple , για την κοροϊδία με τους επεξεργαστές (ανακοινώνουν οκταπύρηνους όταν στο 80% του κόσμου θα δίνουν Snapdragon) , για τα 16GΒ της βασικής έκδοσης που είναι τελικά διαθέσιμα μόνο τα 9 , για το ξήλωμα του FM radio με το έτσι θέλω , για την Pentile οθόνη με τα υπερκορεσμένα χρώματα...

 

Μακάρι ο κόσμος να μην επιλέξει το S4 για να δούμε καλύτερες συσκευές από τη Samsung στο κοντινό μέλλον (Note 3 , S5).

Are you with Us?
Link to comment
Share on other sites

Από το 1994 που κατέχω κινητό δεν έχω χρησιμοποιήσει ραδιόφωνο.

Τα πρώτα χρόνια βεβαίως δεν είχαν tuner.

Οπότε έμενα δεν θα μου λείψει.

[sIGPIC][/sIGPIC] Ronnie 2004♥2018
Link to comment
Share on other sites

Ειδικα με τις τιμες που εχουν τα smartphone απαιτω να εχει ραδιοφωνο.

Ειναι dealbreaker για εμενα.

Μπορει να ακουσω 1 φορα το μηνα. Μπορει να ακουσω 2 φορες το χρονο. Δεν με ενδιαφερει. Ειναι βασικη λειτουργια και θα ηθελα η συσκευη μου να την εχει.

no sig...
Link to comment
Share on other sites

Αν και έχω ράδιο. . Δεν το θεωρώ σημαντικό. Απο τη μία δεν ακούω συχνά ,από την άλλη το blue tooth μου έχει και αυτό radio.
Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Η δικαιολογία των εταιρειων για τη δυνατότητα χρήσης internet ραδιοφώνου δεν είναι πειστική. Χρόνια τώρα αποκλείω τα nexus λόγω έλλειψης radio, μπήκε στη λίστα και το s4, το οποίο ήδη με έχει ξενερώσει με την αρχική του διάθεση με τον snapdragon αντί του exynos.

Ελπίζω να μην καθιερωθεί και σε άλλα τηλεφωνα στο μέλλον.

Χριστόφορος :music:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...