Jump to content

myphone POLL: Capacitive, on-screen ή φυσικά πλήκτρα;

DJDB
 Κοινοποίηση

Capacitive, on-screen ή φυσικά πλήκτρα;  

695 members have voted

1. 1. Capacitive, on-screen ή φυσικά πλήκτρα;

• Capacitive
      210
    • On-screen
      204
    • Φυσικά πλήκτρα
      116
    • Συνδυασμό
      149
    • Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ
      16

Recommended Posts

• Απαντήσεις 114
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Capasitive κι αμέσως μετά on screen,μακριά απο το φυσικό button.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Σιγουρα capacitive αλλα δε θα με χαλανε και τα on screen αρκει η οθονη να φτανει μεχρι κατω στο κινητο!!

Οι συσκευές που εχω μέχρι στιγμής έχουν hardware off screen και capacitive off screen buttons. Αυτό πιστεύω είναι και το πιο πρακτικό, γιατί δεν χάνεται κομμάτι της οθόνης, έτσι ώστε να προβάλλονται τα πλήκτρα έλεγχου. Σε μια συσκευή μου, που πήρε αναβάθμιση και 1 ή 2 από τα πλήκτρα έλεγχου έγιναν on screen, "θυσιάστηκε" οθόνη και είναι ό,τι χειρότερο ( για 'μένα ). Τέλος, το σύστημα της Samsung, με το hardware home button, είναι πολύ καλό, γιατί δε χρειάζεται να κοιτάς τη συσκευή σου ( θυμηθείτε πώς γράφαμε μηνύματα χωρίς να βλέπουμε... :O ) για να την "ξυπνήσεις" και δε χρειάζεται φωτισμός για να βρεις το πλήκτρο. Τέλος, δίνουν και κάποια διαφοροποίηση από τις περισσότερες συσκευές, που χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο capacitive πλήκτρα ( αν μπορούμε ακόμη να τα πούμε πλήκτρα ). Edited by mr_47
Huawei Nova 5T

capacitive γιατί αυτά με βολεύουν.

με τα on screen χάνεις χώρο απ την οθόνη (οκ, όχι κάτι τραγικό), τα hw δε με βοηθαν και πολύ (πχ. htc desire)

Η επιλογη της Samsung (και της LG, να υποθεσω): 1 Home phsycal key και 2 capacitive keys.

Ο λογος; Απλος και εντλως υποκειμενικος: δεν φοραω ρολοι και συχνα συμβουλευομαι το κινητο μου μονο για την ωρα (lockscreen). Για να αναψω απλα την lockscreen προτιμω να το κανω ευκολα με το φυσικο πληκτρο, παρα από το πλαι (τρεχα γυρευε) με το πληκτρο κλειδωματος οθονης.

Καθαρα υποκειμενικο

Capacitive κι απο'μενα.

Χάνουν λίγο σε εμφάνιση σε σχέση με τα on screen αλλά είναι πιο βολικά.

nokia 5110 - siemens c35 - ericsson T65-

nokia 7210 - samsung V200 - ericsson V800-

nokia N70 - nokia 5800 - HTC EVO 3D-

LG G2

On screen μονο σε οθονες ανω των 4,8" και φυσικα σε tablets.

Κατα τα λοιπα, capacitive με always on επιλογη φωτισμου και hardware home button ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ...

Sony logo.gif

Βασικά είναι λάθος αντίληψη να θεωρούμε ότι τα on-screen καταλαμβάνουν χώρο στην οθόνη.Εγώ θα έλεγα ότι σου δίνουν χώρο.Φαντάσου μια συσκευή με οθόνη κάθετης ανάλυσης Χ.Με capacitive θες τουλάχιστον 1cm χώρο από κάτω να μπει το έχτρα πακετάκι και να χωράει το δάχτυλο να τα πατάει.

Αν τώρα αντί για αυτό δώσεις κάθετη ανάλυση Χ+20 με σκοπό να βάλεις μια software bar.Και η οφέλιμη ανάλυση της οθόνης παραμένει η ίδια,και το κινητό γίνεται πιο ανθεκτικό(δεν έχει σημεία να μπάινει νερο σκόνη ενα τεράστιο γυάλινο face) και σε full screen applications όπως τα video και τα games οι περισσότερες γραμμές εξαφανίζονται και γίνονται ωφέλιμο εμβαδόν οθόνης.Στο μοντέλο με capacitive όμως ο ίδιος χώρος είναι dead ή μόνιμα αφιερωμένος στα κουμπιά.

Με λίγα λόγια αν η Sammy αφαιρούσε τα capacitive και το button το S3 δεν θα ήταν μεγαλύτερο από το S2 σε ύψος διατηρώντας την τρελή αναλυση του.

On-screen φυσικα..

Μπορεις να τα κρυψεις εαν θες ολοκληρη την οθονη, να αλλαξεις την εμφανιση τους ή/και το μεγεθος τους..

Ακομα κ σ'αυτα παραμετροποιηση !!!

Ισως φταιει το οτι τα εχω συνηθισει, αλλα πλεον δε θελω αλλου ειδους πληκτρα.

Τhe difference between genius & stupidity is that genius has limits...

Αν και ψηφισα συνδυασμό η αληθεια είναι οτι όλα με βολευουν.

Προτιμω λίγο παραπανω το 1 φυσικο και 2 touch για το λογο οτι πολλές φορες παταω το home button για να δω την ωρα η' αν έχω κάποια κληση κάτι που με το power button δεν βολευει το ίδιο.

Δεν είναι κριτήριο επιλογής κινητού πάντως για μένα.

Capacitive.Συνδυαζουν τα πλεονεκτηματα των φυσικων πληκτρων και των εικονικων πληκτρων on screen.Καλο ειναι ομως να υπαρχει κι ενα φυσικο πληκτρο με το οποιο βγαινεις απο οποιαδειποτε εφαρμογη και επιστρεφεις στο κεντρικο μενου σε περιπτωση που καποια εφαρμογη κολλησει οπως του samsung galaxy s3. Edited by NetSurfer_g7

Αυτόν τον συνδυασμό δεν θα τον καταλάβω ποτέ. Η Samsung πρέπει να ξεφύγει από το physical hardware button. Υπάρχει κάποιος λόγος να το χρησιμοποιεί;

Και προς θεου!! Δεν αντιγραφει το iphone!!

Oταν βγαζεις κινητο αφης. τα πραγματικα κουπια ειναι αχρηστα, εκτος απο αυτα που αυξομειωνουν τον ηχο στο πλαηνο της συσκευης. Ουτε εγω δεν μπορω να το καταλαβω γιατι συνεχιζουν να το κανουν.

Προτιμω capasitive η καθολου. H εχεις κινητο αφης η δεν εχεις, τελος!

Οn Screen.Όπως ακριβώς επιτάσσει το pure android!

Συμφωνώ απόλυτα :)

πληκτρα κανονικα. η οθονη ειναι για να βλεπεις!:p
θες δε θες, θα γινει ο πολος σου κιοφτες

On scren και απο εμένα.. Πιο μαζεμένα κινητά με ίδιου μεγέθους οθόνες με τα υπόλοιπα
H TAN Η ΕΠΙ ΤΑΣ :whip:

On-screen πλήκτρα, αποκλειστικά και μόνο.

Καλώς η κακώς τα φυσικά πλήκτρα -κατά την άποψή μου- έχουν πεθάνει. :)

Philips Twist -- Sony Ericsson K770i ---HTC Desire - -- HTC Sensation XE