VasilisSam Δημ. July 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2019 Παίζει με την ώρα μπορεί το βράδυ να περνάει πάλι τα 100 αλλά γενικά καθόλου σταθερότητα μία πάνω μία κάτω. Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. July 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2019 Παίζει με την ώρα μπορεί το βράδυ να περνάει πάλι τα 100 αλλά γενικά καθόλου σταθερότητα μία πάνω μία κάτω. Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Εγώ μιλάω για μεσημέρι και με πααααααρα πολύ κόσμο. Σάββατο. Με ήλιο και ζέστη και πίτα στη κίνηση. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. July 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2019 Σερρες κεντρο τελείως αδια η πολη , οχι ομως και το δικτυο https://drive.google.com/file/d/1svRX6GU4afKkkcR07fK0RZ4aWxztV16A/view?usp=drivesdk https://www.speedtest.net/my-result/a/5138164921 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. July 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2019 Παραλία Λιμνιώνας Πηλίου. Εκτός δικτύου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VasilisSam Δημ. July 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2019 Ίδιο σημείο 1800+800 πάλι. Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dgeorge4 Δημ. July 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2019 Ίδιο σημείο 1800+800 πάλι. Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk Αυτό το πράγμα που ανεβαίνει στην αρχή και κάνει απότομη βουτιά, δε το κάνει μόνο σε μένα τελικά :) Και με όλους τους server Sent from my iPad using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. July 21, 2019 Author Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2019 Αυτό το πράγμα που ανεβαίνει στην αρχή και κάνει απότομη βουτιά, δε το κάνει μόνο σε μένα τελικά :) Και με όλους τους server Sent from my iPad using Tapatalk Layer 7 shaping στα speedtests Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dgeorge4 Δημ. July 21, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2019 Layer 7 shaping στα speedtestsΜετάφραση παρακαλώ, λειτουργεί κόφτης; Sent from my RN7 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. July 21, 2019 Author Κοινοποίηση Δημ. July 21, 2019 Μετάφραση παρακαλώ, λειτουργεί κόφτης; Sent from my RN7 using Tapatalk Δείχνει σαν να υπάρχει κόφτης, ναι. Θέλει αρκετό ψάξιμο για επιβεβαίωση βέβαια, μην το δένετε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dgeorge4 Δημ. July 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 Δείχνει σαν να υπάρχει κόφτης, ναι. Θέλει αρκετό ψάξιμο για επιβεβαίωση βέβαια, μην το δένετε.Νότια προάστια μου το κάνει συνέχεια. Ιόνια οδό και Ιωάννινα που είμαι τώρα δε το παρουσιάζει Sent from my RN7 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. July 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 Μπορεί να είναι και layer 2 adjustment. Όταν το κινητό σου στέλνει per tti CQI report λέει στο eNb τι ποιότητα καναλιού έχει. Όταν είναι πολύ ελπιδοφόρο αρχίζουν τα re transmissions και είτε το κινητό σου μειώνει το CQI είτε το eNb κάνει adjustment στο μέγεθος του πακέτου που στέλνει (modulation & coding). Εκεί πιθανότητα χτυπάς κόκκινο και προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα. Φυσικά, μπορεί να είναι και layer 7 adjustment όπως είπε ο Γιώργος αν είναι μόνιμο φαινόμενο... Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. July 22, 2019 Author Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 Μπορεί να είναι και layer 2 adjustment. Όταν το κινητό σου στέλνει per tti CQI report λέει στο eNb τι ποιότητα καναλιού έχει. Όταν είναι πολύ ελπιδοφόρο αρχίζουν τα re transmissions και είτε το κινητό σου μειώνει το CQI είτε το eNb κάνει adjustment στο μέγεθος του πακέτου που στέλνει (modulation & coding). Εκεί πιθανότητα χτυπάς κόκκινο και προσγειώνεσαι στην πραγματικότητα. Φυσικά, μπορεί να είναι και layer 7 adjustment όπως είπε ο Γιώργος αν είναι μόνιμο φαινόμενο... Το speedtest αναφέρει goodput, δεν μπορεί να μετρήσει τα retransmissions. Στο goodput φαίνεται στα screenshots καμπάνα στην αρχή. Δύσκολο να γίνεται αυτό που λες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. July 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 Παραλία Ποτιστικών, ανατολικό Πήλιο. Μόνο EDGE. Οι ανταγωνιστές LTE. Ακόμη απορώ γιατί υπάρχει τόσα χρόνια ο σταθμός της Ξυνόβρυσης Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. July 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 Το speedtest αναφέρει goodput, δεν μπορεί να μετρήσει τα retransmissions. Στο goodput φαίνεται στα screenshots καμπάνα στην αρχή. Δύσκολο να γίνεται αυτό που λες. Μπορεί να γίνει, το CQI είναι υψηλό και όσο αυξάνεις MCS πέφτει... Και θα σταθεροποιηθεί κάπου στο 5% BLER. Ειδικά αν είναι multilayer έχει μεγάλη πιθανότητα να τον χτυπάει το φαινόμενο αλύπητα... Φυσικά το πιο πιθανό είναι απλά να υπάρχει κόφτης. ----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Παραλία Ποτιστικών, ανατολικό Πήλιο. Μόνο EDGE. Οι ανταγωνιστές LTE. Ακόμη απορώ γιατί υπάρχει τόσα χρόνια ο σταθμός της Ξυνόβρυσης Έβαλε η κόκκινη LTE; Πάλι καλά γιατί μέχρι πέρυσι είχαμε ένα 3ης της κακιάς ώρας. Όσον αφορά την πράσινη είχα κανονικά LTE στην παραλία στα Ποτιστικά... ~40-140Mbps αν φυσικά είσαι στο άκρο και έχεις οπτική επαφή με Σκιάθο. Ο σταθμός της Ξυνόβρυσης δεν έχει οπτική επαφή με παραλία, δεν έχεις κάλυψη από εκεί. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. July 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 Το δοκίμασα με 3 τηλ! Note 9, iPhone 7 Plus, Huawei Mate 10 Pro. Όλα EDGE, απ'ακρη σ'ακρη:p 0 Mbps, μόνο EDGE:p Κανονικά LTE η κόκκινη, με κάπου 25 Mbps μ.ο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. July 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 Το δοκίμασα με 3 τηλ! Note 9, iPhone 7 Plus, Huawei Mate 10 Pro. Όλα EDGE, απ'ακρη σ'ακρη:p 0 Mbps, μόνο EDGE:p Κανονικά LTE η κόκκινη, με κάπου 25 Mbps μ.ο. Θα σου πω αναλυτικά. 20 μέρες ΚΣ. :lol: Δε μπορώ να φανταστώ γιατί δεν έχεις πλέον LTE. Στο Climax έχει θέμα από όσο θυμάμαι. Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. July 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 (edited) Άσε το Climax,καθαρά για παραλία σου λέω:p Κοίτα, σε γενικές γραμμές εγώ ανέκαθεν θυμάμαι την Cosmote να έχει EDGE στα Ποτιστικά. Άσε που δεν θεωρώ λογικό να τρέχω από άκρη σε άκρη στην παραλία να πιάσω λίγο LTE, αν υπάρχει :p Edited July 24, 2019 by XP130TD off topic Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. July 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 (edited) Άσε το Climax,καθαρά για παραλία σου λέω:p Κοίτα, σε γενικές γραμμές εγώ ανέκαθεν θυμάμαι την Cosmote να έχει EDGE στα Ποτιστικά. Άσε που δεν θεωρώ λογικό να τρέχω από άκρη σε άκρη στην παραλία να πιάσω λίγο LTE, αν υπάρχει :p Πίστεψέ με. Εγώ με το roaming είμαι premium. Έχω πάντα τέρμα σήμα παντού. Edited July 24, 2019 by XP130TD Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. July 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 (edited) Άσε το Climax,καθαρά για παραλία σου λέω:p Κοίτα, σε γενικές γραμμές εγώ ανέκαθεν θυμάμαι την Cosmote να έχει EDGE στα Ποτιστικά. Άσε που δεν θεωρώ λογικό να τρέχω από άκρη σε άκρη στην παραλία να πιάσω λίγο LTE, αν υπάρχει :p Αν το κλειδώσεις σε lte θα σε πετάξει εκτος? Επισης απορω πως η 2100 ειναι σχεδον παντα ποιο δυνατη απο την 800αρα...Αυτο μονο στην cosmote Edited July 24, 2019 by XP130TD Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. July 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 (edited) Πίστεψέ με. Εγώ με το roaming είμαι premium. Έχω πάντα τέρμα σήμα παντού. RSRP -123 dBm . Πρακτικά, μη αξιοποιήσιμο σήμα. Από b3. Προφανώς από Σκιάθο. EDGE και άγιος ο Θεός:p Edited July 24, 2019 by XP130TD Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. July 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 (edited) RSRP -123 dBm . Πρακτικά, μη αξιοποιήσιμο σήμα. Από b3. Προφανώς από Σκιάθο. EDGE και άγιος ο Θεός:p Μπορεί η κεραία στο κάστρο να είναι εκτός. Αλλιώς έχεις σήμα. Βέβαια η cosmote έχει πολύ 3CC και αυτό της κοστίζει αρκετά σε EIRP... για εμένα θα πρέπει να παίξει με ΜΙΜΟ και λιγότερο 3CC. Βέβαια αυτό απαιτεί αλλαγή σχεδίασης δικτύου αλλά σε πολλές περιπτώσεις θα σώσει την κάλυψη... Στο κάστρο είχε Β20. Το θυμάμαι. Πολύ περίεργο. Edited July 24, 2019 by XP130TD Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgebad Δημ. July 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 Μπορεί η κεραία στο κάστρο να είναι εκτός. Αλλιώς έχεις σήμα. Βέβαια η cosmote έχει πολύ 3CC και αυτό της κοστίζει αρκετά σε EIRP... για εμένα θα πρέπει να παίξει με ΜΙΜΟ και λιγότερο 3CC. Βέβαια αυτό απαιτεί αλλαγή σχεδίασης δικτύου αλλά σε πολλές περιπτώσεις θα σώσει την κάλυψη... Στο κάστρο είχε Β20. Το θυμάμαι. Πολύ περίεργο. Πολλες φορες ειναι εκτος οι κεραιες και δεν καταλαβαινω γιατι ...υπαρχει η κεραια του Στρυμονικου στις Σερρες που ειναι εκτος και επιρεαζει 25 χιλιομετρα διαδρομη , ενω σχεδον παντα ειχε τελεια καλυψη ...Δεν ξερω τι παιζει Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgemv Δημ. July 22, 2019 Author Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 Μπορεί η κεραία στο κάστρο να είναι εκτός. Αλλιώς έχεις σήμα. Βέβαια η cosmote έχει πολύ 3CC και αυτό της κοστίζει αρκετά σε EIRP... για εμένα θα πρέπει να παίξει με ΜΙΜΟ και λιγότερο 3CC. Βέβαια αυτό απαιτεί αλλαγή σχεδίασης δικτύου αλλά σε πολλές περιπτώσεις θα σώσει την κάλυψη... Στο κάστρο είχε Β20. Το θυμάμαι. Πολύ περίεργο. Έχει νοικιάσει θέσεις με αρχική σχεδίαση DCS1800, οπότε είναι αρκετά πυκνό το δίκτυο ώστε να μην την κόβει το EIRP. Σήμερα έπιασα από 4CA κεραία (το γνωστό 3CA setup + το δεύτερο 10άρι μπλοκ band 7) το δεύτερο band 7 μπλοκ από 36km απόσταση. Σίγουρα είναι πιο εύκολη η σχεδίαση με επιπλέον συχνότητες παρά με MIMO, οπότε ίσως και να βολεύτηκαν. Αν μπορούσαν να ενεργοποιήσουν CA cross-eNB παντού και να κάνουν frequency interleaving + ΜΙΜΟ τότε θα είχαν το μέγιστο. :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. July 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 Πολλες φορες ειναι εκτος οι κεραιες και δεν καταλαβαινω γιατι ...υπαρχει η κεραια του Στρυμονικου στις Σερρες που ειναι εκτος και επιρεαζει 25 χιλιομετρα διαδρομη , ενω σχεδον παντα ειχε τελεια καλυψη ...Δεν ξερω τι παιζει Μαθαίνω ότι στα βόρεια η Cosmote αναβαθμίζει σε ΜΙΜΟ. Μπορεί για αυτό να έχουν βγει κεραίες εκτός. ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Έχει νοικιάσει θέσεις με αρχική σχεδίαση DCS1800, οπότε είναι αρκετά πυκνό το δίκτυο ώστε να μην την κόβει το EIRP. Σήμερα έπιασα από 4CA κεραία (το γνωστό 3CA setup + το δεύτερο 10άρι μπλοκ band 7) το δεύτερο band 7 μπλοκ από 36km απόσταση. Σίγουρα είναι πιο εύκολη η σχεδίαση με επιπλέον συχνότητες παρά με MIMO, οπότε ίσως και να βολεύτηκαν. Αν μπορούσαν να ενεργοποιήσουν CA cross-eNB παντού και να κάνουν frequency interleaving + ΜΙΜΟ τότε θα είχαν το μέγιστο. :cool: Σίγουρα, αλλά στο ΜΙΜΟ έχεις και το code gain στο cell edge. Σε 8 ports τους δίνουμε legacy single layer beamforming για 30% καλύτερη κάλυψη day one. Θα συμφωνήσω ότι έχει πυκνό δίκτυο αλλά ρίχνει πολύ την Β20 για να κερδίσει EIRP. Υποτίθεται πως μπαίνει για κάλυψη... Παράθεση Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kotsianis7 Δημ. July 22, 2019 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2019 (edited) Μπορεί η κεραία στο κάστρο να είναι εκτός. Αλλιώς έχεις σήμα. Βέβαια η cosmote έχει πολύ 3CC και αυτό της κοστίζει αρκετά σε EIRP... για εμένα θα πρέπει να παίξει με ΜΙΜΟ και λιγότερο 3CC. Βέβαια αυτό απαιτεί αλλαγή σχεδίασης δικτύου αλλά σε πολλές περιπτώσεις θα σώσει την κάλυψη... Στο κάστρο είχε Β20. Το θυμάμαι. Πολύ περίεργο. Γενικά στην περιοχή της Αργαλαστής είναι λίγο ό,τι νά'ναι η κάλυψη από Cosmote. Μία omni κεραία μέσα στο χωριό που καλύπτει μόνο το χωριό και ένας σταθμός πάνω από την Ξυνόβρυση, όχι τρομερά ψηλός και όχι σε μεγάλο ύψωμα, που καλύπτει μόνο τις διαδρομές (και όχι όλες επιτυχώς) και την Ξινόβρυση. Σίγουρα, αλλά στο ΜΙΜΟ έχεις και το code gain στο cell edge. Σε 8 ports τους δίνουμε legacy single layer beamforming για 30% καλύτερη κάλυψη day one. Θα συμφωνήσω ότι έχει πυκνό δίκτυο αλλά ρίχνει πολύ την Β20 για να κερδίσει EIRP. Υποτίθεται πως μπαίνει για κάλυψη... Και έχεις και πονοκέφαλο για το πόσο σωστά θα υποστηριχθεί το MIMO και πώς θα παίζει, ακόμη και από τις official ROMs των κατασκευαστών:p Edited July 24, 2019 by XP130TD Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts