Jump to content

Κινητό για το στρατό


KostasMD
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μπαίνω το Μάρτη φαντάρος και ψάχνω για κινητό γιατί με το Desire δε παίζει να πάω και θα καταλήξει στην στην αδελφή μου.

Έχω ψιλοκαταλήξει στο Nokia C2-05, ραδιόφωνο έχει, microsd παίρνει, micro-usb θύρα έχει μπας και ταιριάζει με κανενός άλλου μέσα στο θάλαμο και πιστεύω πως η μπαταρία του θα τη παλεύει.

 

Έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο;

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 356
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πριν σχεδόν 2 μήνες απολύθηκα κι όλη μου τη θητεία την έκανα με Xperia arc πλην των 25 ημερών στο κέντρο :)

Το ίντερνετ είναι πολύ καλός φίλος να το πω (σε υπηρεσίες ειδικά) και όσον αφορά αυτά που λένε ότι ψάχνουν τα κινητά για κάμερες κτλ δεν νομίζω να μπει κανείς στον κόπο να στο κάνει αυτό.

 

Τώρα σαν συσκευή μια χαρά είναι και η μπαταρία νομίζω κρατάει γύρω στις 2 ίσως και 3 μέρες, το είχε ένας φίλος που πήγε φαντάρος.

Link to comment
Share on other sites

Ο κυριότερος λόγος που δεν πρόκειται να μπω με ακριβό κινητό είναι οι ελαφροχέρηδες...

Οπότε πάω σίγουρα για ένα φθηνό "dump" phone!

Αν συμβεί κάτι να κλαίω τα 50ε και όχι στα ~140 του Desire!

Link to comment
Share on other sites

ειδικά στην αρχή να έχεις ότι πιο φθηνό. κάνει 10 ευρώ? 10 ευρώ

 

στην εκπαίδευση δηλαδή που γίνεται πανικός.

 

μετά όταν πας στην μονάδα, πέρνα λίγο καιρό με το απλό κινητό. όταν πάρεις τον "αέρα" του τι ακριβώς παίζεται με τους γύρω σου, πάρε μάζι σου και το κανονικό κινητό ΑΛΛΑ με προσοχή .

 

εγώ την θητεία την έβγαλα 50% με το φθηνό κινητό.

Link to comment
Share on other sites

πολυ καλη λυση ειναι το samsung c 3550 x2 με ανθεκτικοτητα στα χτυπηματα ,νερα και μπαταρια που κραταει μια βδομαδα.

 

 

http://www.birdphone.gr/gr/prdid/aa22addd1576450880012e0175b5ca8c/productinfo.aspx

Link to comment
Share on other sites

επειδή έχω πάει φαντάρος και ξέρω τι σημαίνει εγώ θα πήγαινα σε κάτι σαν το sole. για να έχω και λίγο internet μέσα για να περνάει η ώρα
Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται να μπω με smartphone μέσα, ούτε φυσικά να βάλω στη συνέχεια.

Ούτως ή άλλως θα πάρω άλλο κινητό όταν με το καλό απολυθώ.

Link to comment
Share on other sites

Δε θα πάθουμε τίποτα αν έχουμε ένα φτηνό κινητάκι, ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό. Μπορεί να στο κλέψουν, μπορεί να σπάσει, άσε που θες όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία (οπότε smartphone αποκλείουμε). Όταν πας σε μια μονάδα χαλαρότερη και που θα ξέρεις τα παιδιά, πάρε ότι θέλεις. Εγώ τους 6 από τους 9 μήνες τους έβγαλα με ένα κινητό των 30 ευρώ.

 

Αν είναι να πάρεις το C2-05, πάρε το Nokia X2-02. Ποιοτικότερο και χωρίς τη φτηνή οθόνη αφής του C2-05.

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται να μπω με smartphone μέσα, ούτε φυσικά να βάλω στη συνέχεια.

Ούτως ή άλλως θα πάρω άλλο κινητό όταν με το καλό απολυθώ.

 

Οι ώρες στην σκοπιά είναι ατελείωτες... Με ένα smartphone θα βρεις την υγειά σου....

Link to comment
Share on other sites

Ειχα ανοιξει και εγω περισι ακριβως τετοια εποχη θεμα με κινητο για τον στρατο. Ειχα τους ιδιους φοβους με σενα. Τι καταλαβα.. θα σου πω.

 

Στο κεντρο πρεπει οπωσδηποτε να εχει κινητο με μεγαλη αυτονομια- οσα πολυμπριζα και να εχετε- και να ειναι και φτηνο. Αν παλι πας με ενα συλλεκτικο παλιο μοντελο και απλως του σπασεις την καμερα θα ειναι μεγαλο fail για μενα. Στην τελευταια εβδομαδα που εχει καταλαβει περιπου τι παιζει μπορεις να παρεις οποιο κινητο θελεις για βγαλεις αναμνηστικες φωτογραφιες, και αναλογα με την μοναδα που θα πας να το κρατησεις.

Στις μοναδες σπανια σε ψαχνουν για κινητο με καμερα, ομως υπηρξαν περιπτωσεις που μας ψαχνανε (χουφτώνοντας μας κυριολεκτικα) για το αν κρυβαμε κινητο πανω μας και δεν τους δειχναμε το εαν αυτο εχει καμερα η οχι. Το περιστατικο συνεβει σε "μαυρη μοναδα" στο 298 της Σαμου.

 

Τις πρωτες μερες στην μοναδα μου οταν πηγα στη Σαμο ειχα το sony ericsson w995, οπως σωστα με καθυσηχασαν οι συμφορουμιτες εδω να το παρω. Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο με βοηθησε τις νεκρες ωρες με το ιντερνετ για παραδειγμα, οταν αλλοι επρεπε να διανυσουν 4 χιλιομετρα με τα ποδια για να πανε σε ενα ιντερνετ καφε.Και αλλα πολλα θετικα.

 

Το αρνητικο στην ολη υποθεση με το "καλο μου κινητο" στο στρατο ηταν η μή συγκεντρωση μου στις εκπαιδευτικες μου ασκήσεις, η ανασφαλεια οτι θα μου το κλεψουν ακομα και μεσα απο τον σακο την ωρα που θα κάνω μπανιο, κτλ. Θυμαμαι οταν καναμε πυρ και κινηση.. το ειχα στην πανω αριστερη τσεπη του χιτωνιου (βλακεια μου ναι.. που δεν το αφησα στον σακο) μου και οπως σερνουμουν εγω, προσπαθουσα να "μην τα δωσω ολα στην ασκηση" ωστε να μην παθει ζημια το κινητο. Τελικα μετα απο 3 μηνες στην μοναδα το κινητο δεν ειχε παθει απολυτως τιποτα!!

 

Για να φυγω απο εκεινον τον φοβο, την περιοδο εκεινη που εφυγα για αδεια και ξαναγυρισα πηρα ως κινητο το sony ericsson w302! Ηταν, ειναι και θα ειναι το απολυτο κινητο για το στρατο για μενα, και οσαν κινητα εχουν αυτα που εχει αυτο. Μικρο, δεκα χιλιοστα παχος, αλουμινιο, (2mpx καμερα και βιντεο, mp3 ραδιο καρτα μνημης..) Ηταν ενα κινητο που ειχα παρει σε αυτην την μαυρη μοναδα που ανεφερα πιο πανω και το εκρυβα ακομα και στην καλτσα μου ή στο πορτοφόλι μου!!...Δεν παθαινε τιποτα- ακομα πολλοι το αναφερουν οτι ειναι ακρως ανθεκτικο, αλλα εχει μειονεκτηματα οτι δεν ειναι κανονικο sony ericsson αλλα καποιου τυπου sagem, και ειχει λιγα κολληματακια στο μενου.

 

Για να τελλιωσω και να σε βοηθησω, παρε ενα κινητο οσο μικρο γινεται σε μεγεθος αλλα να μην χανει σε αυτονομια, και επισης να εχει φακουδακι- η να εχεις εσυ πανω σου ξεχωριστο ως μπρελοκ για τα κλειδια σου, ειναι απιστευτα χρησιμο. Μp3 σπανια το χρειαζεσαι. Πιο σημαντικο ειναι να εχει fm radio καθως δεν παιζει να ακουσεις ποτε ειδησεις μεσα στο στρατο να μαθεις τι συμβαινει στον εξω κοσμο - και αυτο ειναι απο τα κυρια μειονεκτηματα για μενα που αποκομμησα απο την θητεια μου.. Μας ειχαν και στο κεντρο και στην μοναδα συνεχως αποβλακωμενους με το mad και το mtv, αντε και μια μπαλιτσα για τους φαν του αθληματος..

 

Εγραψα ολοκληρη ιστορια μολις, :lol: ελπιζω να βρειτε χρησιμες τις εμπειρίες μου!:)

Link to comment
Share on other sites

δες σε πιο φτηνο το Χ1-01 :)

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

 

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

απολυθηκα πριν 40 μερες και θα σου πω το εξης. Στο κεντρο παρε κινητο του 20ευρου. Το dual sim ειναι φιλος σου λογω μεγαλου ογκου κλησεων ειδικα στο κεντρο που στις 25 μερες θα βγεις ενα σαββατο εξω! Παρε το samsung dual sim των 20 ευρω, ή το nokia 101 αν θες τα απολυτα φτηνοτερα. Διαφορετικα Χ1-01 ειναι το καλυτερο πακετο συνολικα χωρις καμερα (αν φοβασαι) εαν σκοπευεις οπως λες να το κρατησεις σε ολη τη θητεια. Ειναι απλα το τελειο κινητο στρατου γιατι :

1)Δεν εχει καμερα, κανεις δε σου λεει τιποτα

2)Εχει τρελη μπαταρια που με την ελαχιστη καταναλωση του κραταει ακομα και εβδομαδα! Και πιστεψε με θα σε πονεσει οταν θα πρεπει να τρεχεις αποδω και αποκει και δε θα προλαβαινεις να φορτισεις, ενω ταυτοχρονα θα μιλας απειρες ωρες για να την παλεψεις!

3)Ραδιοφωνο και microSD για mp3

4)Πολυ δυνατο ηχειο για να αραζεις με τους συφανταρους και να ακουτε τα του νο3

5)Το πιο σημαντικο ξεχασα.....Dual sim!! Μια καρτα για τη γκομενα, ή γενικα 2 καρτοκινητα για να εκμεταλευεσαι τις free κλησεις. Πχ ενα cosmote απεριοριστα 20 και ενα καρτοκινητο vodafone για 2 νουμερα vodafone να μιλας δωρεαν. ή cosmokarta+καρτοκινητο vodafone για να μιλας δωρεαν με 2 cosmote 2 vodafone και σε οποιο βαζεις 10 ευρω παιρνεις και τα 300 λεπτα προς ολους...

 

Οποτε αν οντως θες να βγαλεις το στρατο με dumbphone το Χ1-01 ειναι για μενα ο βασιλιας.

 

ΑΛΛΑ, επειδη ολοι ετσι σκεφτονται στην αρχη αλλα θα δεις τοι η πραξη ειναι διαφορετικη, η γνωμη μου ειναι παρε το samsung dual sim των 19 ευρω για να την παλεψεις στο κεντρο, και οταν πας στη μοναδα και εξοικειωθεις-δικτυωθεις μετα απο κανα μηνα παρε το Desire μαζι σου για internet! Μιλαμε το internet ειναι απιστευτος φιλος στις σκοπιες-θαλαμοφυλικια, και μη φοβασαι τοσο τους ελαφροχερηδες μετα το κεντρο, οταν θα ειστε 10-20 ατομα μονο θα υπαρχει σχετικη εμπιστοσυνη, και οταν φορτιζεις αυτο θα γινεται μαλλον στον θαλαμοφυλακα οποτε θα τα προσεχει και ο εκαστοτε.... Και στην τελικη, ενα μεταχειρησμενο desire θα ρισκαρεις οχι και κανα κινητο 500ευρου...αμα ειναι κανεις τοσο γυφτος-******* να ρισκαρει να σου κλεψει το desire ε σιγα την απωλεια...μετα το στρατο ουτως η αλλως σε αλλο κινητο θα πηγαινες, η αδελφη σου δε θα κλαψει νομιζω αν δε το κληρονομησει!

 

Αυτα απο μενα, καλη θητεια!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είχα το νοκια 101 (στο κέντρο φυσικά γιατί μετά στην μονάδα είχα το κανονικό μου)...Είναι πάρα πολυ βολικό και έχει ότι χρειάζεσαι για ένα κέντρο εκπαίδευσης 25 μέρες....

 

 

ΥΓ. Καποιος αναφερε για Σάμο...Ουστ μακριά από Σάμο.

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Link to comment
Share on other sites

για αρχη:

1) καλη μπαταρια

2) ραδιοφωνο (το πιο σημαντικο)

 

το να εχει καμερα ειναι ενα ρισκο (αναλογα σε ποιο κεντρο θα εισαι + αναλογα ποσο αυστηρους στρατονομους θα εχει)

Edited by navi55
αφαίρεση off topic
Link to comment
Share on other sites

Στο θέμα του κινητού, εγώ θα σου προτείνω το ZTE R222.

+Τιμή

+Dual sim

+Μεγάλη αυτονομία

+Ράδιο χωρίς handfree

+Φακός (άμεσος με πατημένο αστεράκι).

Στην καμερούλα του βάλε ένα αυτοκολλητάκι (από μέσα στο καπάκι), η ακόμα καλύτερα κάτι διάτρητο (ηχόπανο) ώστε να φαίνεται σαν ηχειάκι και λογικά δεν θα έχεις πρόβλημα.

 

Προσωπικά, όταν πήγα φαντάρος (1996-97), δεν είχα κινητό και κάπου στα μέσα της θητείας μου είχα πάρει το Motorola D460 !!! :lol:

Edited by marras

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά εγώ επί έτη 2008-09 περίπου όταν είχε πρωτοβγεί ο νόμος , είχα ένα erricson που ήταν με slide πληκτρολόγιο , και όταν ήταν κλειστό το slide δεν φαινόταν η κάμερα , με κάνανε δύο φορές έλεγχο μια ο διοικητής και άλλη μια το 4ο γραφείο , χαμπάρι δεν πήρανε , η καλύτερη λύση πιστεύω για κάποιον που θέλει κάμερα και το κεφάλι του ήσυχο :lol: !
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά εγώ επί έτη 2008-09 περίπου όταν είχε πρωτοβγεί ο νόμος , είχα ένα erricson που ήταν με slide πληκτρολόγιο , και όταν ήταν κλειστό το slide δεν φαινόταν η κάμερα , με κάνανε δύο φορές έλεγχο μια ο διοικητής και άλλη μια το 4ο γραφείο , χαμπάρι δεν πήρανε , η καλύτερη λύση πιστεύω για κάποιον που θέλει κάμερα και το κεφάλι του ήσυχο :lol: !

 

xaxa ωραίος!Καλή φάση :lol:

Νομίζω το 2ο γραφείο είναι για την ασφάλεια!

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Link to comment
Share on other sites

xaxa ωραίος!Καλή φάση :lol:

Νομίζω το 2ο γραφείο είναι για την ασφάλεια!

 

Ναι όντως το 2ο είναι για την ασφάλεια λαθος μου κι ευχαριστω για την διορθωση , απλώς έτυχε ο Λγος που είχε το 2ο ήταν και δκτης πυρχιας μου και έκανε τον έλεγχο κλασικά Παρασκευή :) στο θάλαμο , το κοιτούσε μπρος πίσω δεξιά αριστερά τίποτα , ήταν αρχή του νομου τοτες και πήρα και εύσημα :lol: !!

Edited by jimval86
Link to comment
Share on other sites

Ναι όντως το 2ο είναι για την ασφάλεια λαθος μου κι ευχαριστω για την διορθωση , απλώς έτυχε ο Λγος που είχε το 2ο ήταν και δκτης πυρχιας μου και έκανε τον έλεγχο κλασικά Παρασκευή :) στο θάλαμο , το κοιτούσε μπρος πίσω δεξιά αριστερά τίποτα , ήταν αρχή του νομου τοτες και πήρα και εύσημα :lol: !!

 

Δεν σε χάλασε :lol::lol:

Που υπηρέτησες?

 

Προτείνω το Νοκια 101 το έχει προσφορά το eshop αυτές τις μέρες :D

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Link to comment
Share on other sites

Δεν σε χάλασε :lol::lol:

Που υπηρέτησες?

 

Προτείνω το Νοκια 101 το έχει προσφορά το eshop αυτές τις μέρες :D

 

Γιαννούλη φίλε Αλεξανδρούπολη , στα Panzer αν έχεις ακουστά Πυροβολημένος :lol: !!!

Link to comment
Share on other sites

Γιαννούλη φίλε Αλεξανδρούπολη , στα Panzer αν έχεις ακουστά Πυροβολημένος :lol: !!!

 

όχι δεν το έχω ακουστά φιλε..έγω έκαμα πεζικάριος Σάμο :)

Device : Samsung Galaxy 3 (GT I5801)

Rom : Kyrillos' ROM v10 GWK74 beta

Kernel : CM7-kernel 1.3 H.V.

Min Freq: 83Mhz, Max Freq:1200Mhz

Init.d Scripts: Supercharger Storage Method Used: Hybrid Data2SD

Link to comment
Share on other sites

όχι δεν το έχω ακουστά φιλε..έγω έκαμα πεζικάριος Σάμο :)

 

Ήσουν μάχιμος δηλαδή :), ωραία χρόνια του στρατού πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...