Jump to content

Jiayu G4

akaloith
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ίδιο πρόβλημα και σε φίλης τηλέφωνο (advance) με αποτέλεσμα να μην φορτίζει. Δεν μπήκαμε στην διαδικασία να το στείλουμε έξω. Το κομμάτι που είναι η θύρα του usb είναι ξεχωριστώ από το υπόλοιπο τηλέφωνο και αλλάζει μόνο του. Το βρήκα με 8 ευρώ αν θυμάμαι καλά ( από site εξωτερικού;) ) και αλλάχτηκε σε 10 λεπτά όταν το παρέλαβα.:)

Ίδιο πρόβλημα και σε φίλης τηλέφωνο (advance) με αποτέλεσμα να μην φορτίζει. Δεν μπήκαμε στην διαδικασία να το στείλουμε έξω. Το κομμάτι που είναι η θύρα του usb είναι ξεχωριστώ από το υπόλοιπο τηλέφωνο και αλλάζει μόνο του. Το βρήκα με 8 ευρώ αν θυμάμαι καλά ( από site εξωτερικού;) ) και αλλάχτηκε σε 10 λεπτά όταν το παρέλαβα.:)

Χαχα! Επιδημία έπεσε, χθες που το συνέδεσα για φόρτιση το μεσημέρι ακούστηκε ένα κρακ και θέλει μια κλίση μερικές μοίρες για να φορτίσει. Είμαι για αλλαγή θύρας usb. Το ξέρα ότι θα συμβεί γιατί το έβλεπα κουνιόταν αρκετά.

Δηλαδή με το που βγάλεις το πίσω το καπάκι δεν χρειάζεται να αποσυνδέσεις καλωδιοταινίες και τα συναφή; Κατ' ευθείαν πας στο charging board και το αφαιρείς με δυο βίδες;

Hello moto....!

Η rom του Ρωσου σε οικονομία τα σπάει. Επισυνάπτω screenshots. Ούτε σκαλοπάτι, ούτε τίποτα.

Αυτό είναι με μηδενική σχεδόν χρήση WiFi και 3G. Αλλά το έκανα για να δω πόσο θα κρατήσει.

Το μικρό "πέσιμο"/"σκαλοπατάκι" που βλέπετε στο τέλος, είναι επειδή το τσίγκλαγα και έβγαζα και τα screenshots.

Edited by apotsi

Normal people believe that if it ain't broke, don't fix it.

Engineers believe that if it ain't broke, it doesn't have enough features yet.

Είσαι με μεγάλη ή μικρή μπαταρία?
Thin, 1850mAh

Εγώ με τη μεγάλη έχω κανονικά σκαλοπάτι (δεν με ενδιαφέρει βέβαια) αφού απο αυτονομία είναι super.

Είναι φτιαγμένη η ρομ για τη μικρή μπαταρία

Άμα διαβάσεις το φόρουμ με μεταφραστή κάπου λέει ότι θα δώσει όταν πάρει το Ζ που ανήκει η ROM.
Hello moto....!

Οπότε λογικά τέλος Μαΐου με μέσα Ιουνίου για το G4...

http://www.gsmarena.com/kitkat_update_for_xperia_z_zl_zr_and_tablet_z_will_arrive_in_may-news-8306.php

Χαχα! Επιδημία έπεσε, χθες που το συνέδεσα για φόρτιση το μεσημέρι ακούστηκε ένα κρακ και θέλει μια κλίση μερικές μοίρες για να φορτίσει. Είμαι για αλλαγή θύρας usb. Το ξέρα ότι θα συμβεί γιατί το έβλεπα κουνιόταν αρκετά.

Με το G3S που έχω, και για το οποίο υποθέτω ότι ισχύουν παρόμοια πράγματα, ένα από τα πρώτα πράγματα που είχα παρατηρήσει με το που το είχα παραλάβει και ξεπακετάρει

ήταν ότι το USB καλώδιό του είχε πολύ 'άγρια' τα ελασματάκια που το κρατάνε μέσα στη micro USB υποδοχή του τηλεφώνου,

έμπαινε με δυσκολία και όταν πήγαινα να το βγάλω νόμιζα ότι θα ξεριζώσω όλη μαζί την πλακέτα του κινητού!

Οπότε αμέσως το έβγαλα στην άκρη και έκτοτε χρησιμοποιώ ένα πολύ πιο... νορμάλ καλώδιο που έχω από κάποιο άλλο παλιότερο τηλέφωνο (ή κάτι παρόμοιο - τα καλωδιάκια του είδους είναι πλέον πολύ διαδεδομένα).

Αν επέμενα να το χρησιμοποιώ, πιστεύω ότι τώρα θα έψαχνα κι εγώ να αντικαταστήσω σπασμένο θηλυκό USB...

Αν και το δικό σας καλώδιο είναι έτσι... αποσύρτε το αμέσως και πιστεύω ότι θα μειώσετε πάρα πολύ τις πιθανότητες να έχετε πρόβλημα με την υποδοχή του βύσματος στο τηλέφωνο...

Και εγώ από το Samsung μου χρησιμοποιώ. Το δικό του... Τσιμέντο.

Και εγώ δεν χρησιμοποιούσα τον δικό του φορτιστή, αλλά τον φορτιστή και το καλώδιο του Alcatel 997D. Δεν ήταν αυτό το θέμα, αλλά μάλλον ότι είναι χάλια ποιότητας η USB θύρα. Τι να κάνουμε; Συμβαίνουν. Περιμένω να μου έρθει και ο επιτραπέζιος φορτιστής με μια δεύτερη μπαταρία που παρήγγειλα πριν μια βδομάδα, οπότε η φόρτιση δεν είναι θέμα. Η σύνδεση με το PC θα είναι το θέμα, γι' αυτό θα πρέπει να το αλλάξω.
Hello moto....!

Δηλαδή με το που βγάλεις το πίσω το καπάκι δεν χρειάζεται να αποσυνδέσεις καλωδιοταινίες και τα συναφή; Κατ' ευθείαν πας στο charging board και το αφαιρείς με δυο βίδες;

Παιδιά εγώ το έλυσα το πρόβλημα. Γύρισα Αθήνα και έκατσα με ένα φίλο συμφοιτητή, το αποσυναρμολογήσαμε, το κολλήσαμε και όλα καλά. Δε λέω είχαμε κάποιες επιπλοκές όπως κάτι μικρά smd πραγματάκια που πήραμε παραμάζωμα και μας βγήκε η ψυχή να το ξανακολλήσουμε αλλά τα καταφέραμε. Τα συμπεράσματα αφενός ότι ήταν για τη πλάκα κολλημένο έως και καθόλου και αφετέρου οτι το πλαστικό καπάκι από πάνω κάνει τη ζημιά διότι αφήνει πολύ χώρο στο usb port και παίζει, με αποτέλεσμα να σπάνε οι κολλήσεις. Έβαλα για σπόντα ένα μικρό κομμάτι πλαστικό και βλέπουμε.

Πριν βάλω την ROM του Ρώσου (3.1.3), όταν είχα αναπάντητη, αναβόσβηνε πράσινο το λαμπάκι του κινητού.

Τώρα δεν μου το κάνει. Είναι κάποια ρύθμιση;

Το led ανάβει(κόκκινο) απλά αργεί πολύ μέχρι να επαναληφθεί.

Αν έχει καταφέρει κανείς να το ρυθμίσει ας μας πει.

Αν δουλεύει το gravitybox σε αυτή τη ρομ υπαρχει ρύθμιση μεσω αυτού Edited by minotavros
No root->No problem

Δεν δουλεύει. Καμιά άλλη λυση;

Πάντως μετά την v 3.1.3 ο Ρώσος έχει κυκλοφορήσει άλλα δυο, τρία patch μικρά σε μέγεθος! Δεν τα έβαλα γιατί βαριέμαι πάλι να ασχοληθώ αν κάτι δεν πάει καλά. Στην επόμενη full rom τώρα.

Και όντως δεν σπάει το βύσμα, απλά ξεκολλά από την πλακέτα, θέλει ισχυροποίηση, ίσως με λίγη σιλικόνη. Παίζει να το ανοίξω πρώτα πριν παραγγείλω καινούριο βύσμα, γιατί ίσως θέλει απλά κόλληση...

Y.Γ. Μόλις του έκανα μια μικρή πατέντα και φορτίζει χωρίς κλίσεις του καλωδίου. Του έβαλα στο πάνω μέρος ανάμεσα στο βύσμα και στον σκελετό του κινητού ένα κομματάκι οδοντογλυφίδας και σφήνωσε, δεν κουνιέται πλέον και φορτίζει. Όσο κρατήσει τώρα... Αν και υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί η πλακέτα φορτίσματος.

Edited by ael1964
Hello moto....!

Επειδη μου ξαναπεσε στα χερια ενα G4 και απο οτι βλεπω η καλυτερη rom που κυκλοφορει ειναι αυτη του Ρωσου, μπορει καποιος να μου δωσει ενα Link για κατεβασμα?

Εψαξα ποιο πισω στα τελευταια post αλλα δεν βρηκα κατι......

Επισης αυτη μπαινει κανονικα απο recovery μετα απο τα απαραιτητα wipes?

Υποψιν εχω το 1/4 thin:)

Ευχαριστω!

Οσο μεγαλωνω μαθαινω.......!!!

Επειδη μου ξαναπεσε στα χερια ενα G4 και απο οτι βλεπω η καλυτερη rom που κυκλοφορει ειναι αυτη του Ρωσου, μπορει καποιος να μου δωσει ενα Link για κατεβασμα?

Εψαξα ποιο πισω στα τελευταια post αλλα δεν βρηκα κατι......

Επισης αυτη μπαινει κανονικα απο recovery μετα απο τα απαραιτητα wipes?

Υποψιν εχω το 1/4 thin:)

Ευχαριστω!

Από εδώ θα την κατεβάσεις...

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=556393&st=320#entry30499520

Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να επαναφέρω εργοστασιακές ρυθμίσεις πριν την περάσω με το recovery. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.

Hello moto....!

Από εδώ θα την κατεβάσεις...

http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=556393&st=320#entry30499520

Εγώ το μόνο που έκανα ήταν να επαναφέρω εργοστασιακές ρυθμίσεις πριν την περάσω με το recovery. Δεν χρειάζεται τίποτε άλλο.

Το βρηκα αυτο αλλα δεν..............:mad:

Εχει ληξει το link φιλε μου, αν την εχει καποιος ας την ανεβασει σε κανενα dropbox etc please!

Οσο μεγαλωνω μαθαινω.......!!!