Jump to content

myphone VERSUS: Μελομακάρονα vs Κουραμπιέδες [UPDATE]

vlachaquito
 Κοινοποίηση

Το καλύτερο γλυκό των εορτών  

398 members have voted

1. 1. Το καλύτερο γλυκό των εορτών

• Μελομακάρονα
      310
    • Κουραμπιέδες
      88

Recommended Posts

Νομίζω το καβουρδισμένο αμύγδαλο στο εσωτερικό του κουραμπιέ υπερτερεί σε ταχύτητα του μελομένου καρυδιού πάνω στο μελομακάρονο...Καλύτερα specs ο κουραμπιές οπότε προτιμώ αυτόν..Βέβαια είναι και η εμπειρία χρήσης (στο φάγωμα) του κάθε εδέσματος!

• Απαντήσεις 141
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καλα χωρίς δεύτερη σκέψη μελομακάρονα. Περιμένω κάθε φορά τον ένα μήνα των Χριστουγέννων για να πάρω 2-3 κιλά από αυτά :p

1. Δεν μπορώ να φανταστώ του versus που θα γίνει το Πάσχα :)

2. Το μελομακαρονο είναι παραμετροποιησιμο αλλα ταυτόχρονα αν το extra δεν είναι καλής ποιότητας θα έχεις προβλημα.

3. Περιμένω την απάντηση του κουραμπιε τον επόμενο χρόνο.

Κάποτε ήμουν moderator. Τώρα απλώς μεγάλωσα 😎

Φημες στο cookingpro, θελουν τα μελομακαρονα να απαντουν στην προκληση του iCourampie.

Λεγεται οτι απο το χρονου θα λανσαριστει (σε περιορισμενα κομματια) ΚΑΙ ασπρο χρωμα στα μελομακαρονα (επικαλυψη λευκης σοκολατας).

Επισης, λεγεται οτι θα κυκλοφορησουν επισημα 3 μεγεθη, μελομακαρονα, μελομακαρονα μινι και μελομακαρονα μπουκιες. Τα σπεκς του καθενως, κανεις δεν τα ξερει ακομα..

Φημες στο cookingpro, θελουν τα μελομακαρονα να απαντουν στην προκληση του iCourampie.

Λεγεται οτι απο το χρονου θα λανσαριστει (σε περιορισμενα κομματια) ΚΑΙ ασπρο χρωμα στα μελομακαρονα (επικαλυψη λευκης σοκολατας).

Ερωτεύτηκα ήδη το άσπρο!! Μόνο στην ιδέα!! :love:

Ερωτεύτηκα ήδη το άσπρο!! Μόνο στην ιδέα!! :love:

+1!

'Εχω κόλλημα με την λευκή σοκολάτα και το σίγουρο είναι ότι θα ήθελα να τα δοκιμάσω!:D

συγνωμη ρε σεις παιδιά, αλλά γιατί ο κουραμπιές να ειναι ''i-courabies''; Το μελομακαρονο δε βγαινει σε άλλα σχηματα και μεγέθη. Εκτός αυτου, το μελομακαρονο χρειαζεται x'tra hw/sw (σοκολατα) για να ειναι πιο απολαυστικό. Εχει και περισσοτερα υλικα κατασκευης. Βγαινει και ενα μοντελο καθε 11 μηνες... Βαλτε και το fanιλίκι που φανηκε στο topic, αρα ''ι-melo'' ;)

υγ: και οσο αφορά τις φήμες που λετε, καθε 11 μηνες δινει ολο και κατι λιγο περισσοτερο, για να μην το βαρεθει ο κοσμος (το ''i-melo'')

+1!

'Εχω κόλλημα και με την λευκή σοκολάτα και το σίγουρο είναι ότι θα ήθελα να τα δοκιμάσω!:D

Φίλε Ιωάννη, έκανα μια διόρθωση στην παράθεση. ;) Κανονικά βέβαια θα έπρεπε να κάνω χρήση των δικαιωμάτων που έχω και να έκανα την διόρθωση στο κείμενο σου. :p Διότι δεν είναι δυνατόν να παραπλανάται ο κόσμος έτσι. :lol: :tease:

Προσωπικά είμαι παραδοσιακός τύπος. Αυτά τα πρόσθετα με σοκολάτες και συναφή είδη γλυκού δεν μου κάθονται καλά. Αγνό παρθένο μέλι, μπόλικο μπόλικο και τα σχετικά παραδοσιακά.

Βέβαια σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες. Και ναι κύριοι, είναι γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Οι καλύτεροι μακράν εντοπίζονται στην Νέα Καρβάλη. Δεν ξεχνιούνται εύκολα κάποια πρωινά μετά από μπόλικο ξύδι. Ρε παίχτες πεθύμησα κουραμπίεδες από Καρβάλη. Δεν είναι δα και μεγάλη απόσταση Θεσσαλονίκη-Καβάλα. :vava::baby:

Στο φτερό σκάγαμε μύτη και κυριολεκτικά γέμιζε ένας χώρος αποσκευών. Διότι βεβαίως βεβαίως δεν τολμάει Θεσσαλονικιός να έχει πάει Καρβάλη, να επιστρέψει Σαλόνικα και να έχει το θράσος να ξεστομίσει δικαιολογία και καλά ξέχασα και δεν σου πήρα. Αν λέω ψέματα, όποιος γνώστης του αντικειμένου :drool: ας βγει να με διαψεύσει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

The only time I'm easy's when I'm Killed by death.

Πάντως πέρα απ την πλάκα αν υπάρχει έστω και ένας ζαχαροπλάστης εδώ και πάρει στα σοβαρά κανα 2 από τις ιδέες που είπαμε, του χρόνου θα είναι ο μόνος που πραγματικά θα καινοτομήσει!

Παιδια μόλις τώρα θυμήθηκα ότι η μανα μου έχει βάλει μελομακάρονα στο αμάξι μου ευτυχώς γιατί εκεί θα βγαζαν Πάσχα παω τωρα να τα πάρω

Παιδια μόλις τώρα θυμήθηκα ότι η μανα μου έχει βάλει μελομακάρονα στο αμάξι μου ευτυχώς γιατί εκεί θα βγαζαν Πάσχα παω τωρα να τα πάρω

:lol::lol::lol: ωραιος!

καλα παιδια το καψαμε...

λοιπον τωρα... προσοχη, προσοχη... ακολουθει αναλυση για τα μελομακαρονα με τη λευκη σοκολατα...

η λευκη σοκολατα λοιπον φερνει οπως εχω ακουσει υπνηλια ενω αντιθετη η μαυρη περιεχει καφεινη...

ΑΡΑ: για πρωινο μελομακαρονα με μαυρη σοκολατα, ενδιαμεσα απλα και για βραδυ πριν τον υπνο με λευκη σοκολατα...

BONUS EXTRA: για οσους κοιμουνται και μεσημερι μια δοση με λευκη σοκολατα μετα το μεσημεριανο δεν θα εβλαπτε ιδιαιτερα... :):lol::p:D:happy::cool:

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Για τους αναποφάσιστους δεν υπάχει ψήφος; Βάζω μόνος μου. Και κουραμπιέδες και μελομακάρονα. :p

Χρόνια καλά σε όλους :)

Μελοκαμαρονα, ετσι επρεπε να τα λενε :food::yahoo:

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Παιδια προβλημα παρακαλω βοηθηστε:αγορασα χθες ενα κιλο μελοκαρονα..ανοιξα το σελοτειπ ολα καλα,το βιβλιαρακι ειχε και την αντιπροσωπια στα ελληνικα αρα καλυπτομαι απο εγγυηση..με μια πρωτη ματια ολα ηταν τελεια,μπολικο καρυδι,το μελι στη σωστη ποσοτητα ομως σημερα αφου εφαγα ενα-δυο εχω την εντυπωση οτι ξεραθηκαν..τι να κανω?να παω για doa η να περιμενω καποιο update?Μπορω να προσθεσω custom μελι?υπαρχει καποιος οδηγος?Συγνωμη αν εχει γινει ξανα η ιδια ερωτηση απλα το νημα ειναι τεραστιο και δε μπορω να το διαβασω ολο..Εψαξα και στην αναζητηση αλλα δε βρηκα κατι...

ΟΚ έχω λιώσει με τον iκουραμπιε. Κλαίω από τα γέλια.:lol:
Galaxy S3, Galaxy S6 Edge, Google Nexus 10, Galaxy Note 3, Galaxy Note 7, Galaxy S7 Edge, iPhone 7 Plus, Galaxy S8, Galaxy S9 Plus, Galaxy S10e, Galaxy Note 10 Plus

Update: Επειδή βλέπω μια καθολική υπεροχή των μελομακάρονων, και επειδή έχουμε μέρες γιορτινές και δεν θέλω να έχουμε απογοητεύσεις (λέμε τώρα), αλλάζει ο διαγωνισμός και γίνεται μελομακάρονα vs iCourampies. Ας θυμηθούμε μαζί τα χαρακτηριστικά του iCourampie σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο

1) Μεγαλύτερος κατά 20%. Μεγαλύτερος κουραμπιές, μεγαλύτερη απόλαυση

2) Νέα, πιο τραγανά καβουρντισμένα αμύγδαλα. Ειδικά διαμορφωμένα αμύγδαλα για περισσότερη απόλαυση κατά την διάρκεια του φαγητού.

3) Πιο εύπεπτη ζύμη. Τώρα, με την καινούργια ζύμη, η κατάποση γίνεται και 40% πιο γρήγορα, ενώ η πέψη έχει βελτιωθεί κατά 20%. Παράλληλα, είναι ειδικά διαμορφωμένη για μικρότερη κατανάλωση ενέργειας, κάνοντας την ιδανική για στιγμές μετά από πολλές ώρες φαγοποσίας.

4) Νέα άχνη υψηλής λεπτότητας. Μιλάμε για μια άχνη ειδικά μελετημένη για το συγκεκριμένο γλυκό, με πυκνότητα 500 ppi, ενώ η συγκέντρωση είναι στα 2048χ1056. In your face Super Amoled Axnh.

Δυστυχώς, με αυτά και αυτά, ο iCourampies σπάει με το παραμικρό, ενώ κοστίζει 10 ευρώ το κομμάτι. Δεν βαριέσαι, το iMonastiri να΄ναι καλά.

Λοιπόν, τώρα είστε έτοιμοι για αλλαγή της ψήφου σας???

Πέραν τούτου όμως, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, το συγκεκριμένο μοντέλο έχει βασιστεί στην εμπειρία και στις συμβουλές του iVasili.

Όλα καλά.

Δε μπορω να καταλαβω για ποιο λογο οι παντες προτιμουν τα μελομακαρονα.

Για την αντιδραση και μονο ψηφισα κουραμπιεδες:P.

iCourampies ftw.Και μονο για το οτι διαθετει αχνη υψηλης λεπτοτητας 500ppi αναλυσης 2048χ1056 αξιζει την νικη.:lol: Edited by NetSurfer_g7

Παιδια προβλημα παρακαλω βοηθηστε:αγορασα χθες ενα κιλο μελοκαρονα..ανοιξα το σελοτειπ ολα καλα,το βιβλιαρακι ειχε και την αντιπροσωπια στα ελληνικα αρα καλυπτομαι απο εγγυηση..με μια πρωτη ματια ολα ηταν τελεια,μπολικο καρυδι,το μελι στη σωστη ποσοτητα ομως σημερα αφου εφαγα ενα-δυο εχω την εντυπωση οτι ξεραθηκαν..τι να κανω?να παω για doa η να περιμενω καποιο update?Μπορω να προσθεσω custom μελι?υπαρχει καποιος οδηγος?Συγνωμη αν εχει γινει ξανα η ιδια ερωτηση απλα το νημα ειναι τεραστιο και δε μπορω να το διαβασω ολο..Εψαξα και στην αναζητηση αλλα δε βρηκα κατι...

Νταξει, αυτα βλεπω και τα περνω κρανιο. Δηλαδη δυο ημερων μελομακαρονα και ξεραθηκαν. Περασαν οι εποχεσ των ποιοτικων προιοντων μαγκες. Λοιπον φιλε μου μην τα αγγιξεις, θα χασεις την εγγυηση και ειναι αμαρτια. Πακεταρε τα παλι, παρε την αποδειξουλα και πισω στο μαγαζι. Φυσικα μπορει να σου παρει καιρο μεχρι να επιστραφουν, αλλα ετσι ειναι το σωστο. Αν τωρα επιμενεις, λογικα αυτες τις μερες θα βγαλουμε οδηγο modding μελομακαρουνου, κανε λιγες μερες υπομονη

πρόβατααα!!!!!!!!

Σε κόβω για :ban: σύντομα... Άκου πρόβατα τα μέλο-boys...!!!

***Μόλις ήρθε 2η παρτίδα μελομακάρονα μαζί με κουραμπιέδες! :food::food::food: Δεν θα μείνει μελομακάρονο ούτε για πλάκα!

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Root μελομακαρονου στην εκδοση 20γραμμαριακαρυδιου βγηκε ;;

Edit: Να ξερω , γιατι θα θελα να κανω απεγκατασταση 5 γραμμαρια καρυδιου με το titanium.... :D :D :D

Edited by dimitrissa
:shoot: Galaxy s10e - Apple AirPods - Gear s3 watch !