Jump to content

[Επίσημο] Windows Phone 8 Series

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η κατάσταση με το battery drain έχει αρχίσει και κουράζει σε μεγάλο βαθμό.. Απαράδεκτο bug

Κατα πάσα πιθανότητα δεν φταίει καν το τηλέφωνο για αυτό.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Κάποια κακογραμμένη εφαρμογή που έχεις κατεβάσει και σου τρώει 8-10% της μπαταρίας κάθε ώρα, ή κάτι που δεν μπορεί να συγχρονίσει (πχ κάποιος λογαριασμός μέηλ) και επειδή προσπαθεί συνέχεια να κάνει συγχρονισμό στρεσάρει την μπαταρία.

Σε εμένα είχε τύχει το δεύτερο σε έναν λογαριασμό μου από το yahoo (όχι σε όλους, σε έναν συγκεκριμένο). Είχε κολλήσει στην φάση που έλεγε "γίνεται συγχρονισμός". Επειδή δεν φαινόταν πουθενά ότι εκεί οφειλόταν το battery drain αναγκάστηκα να επαναφέρω το κινητό σε εργοστασιακές ρυθμίσεις κάνα δυό φορές μέχρι να το βρω.

Έκει που μου κρατούσε το κινητό 2+ μέρες με αρκετή χρήση, λόγο αυτού του προβλήματος έφτασε να κρατάει 10 ώρες χωρίς χρήση. Κόντεψα να τρελαθώ! Τώρα φυσικά και πάλι το κινητό μου είναι στα επίπεδα που το πρωτοαγόρασα.

Σε γενικές γραμμές (όταν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα) το lumia μου κρατάει παραπάνω από όποιο android πέρασε από τα χέρια μου, και μου θυμίζει το E51 μου σε αυτονομία.

Τσέκαρε αρχικά ποιες διεργασίες έχεις βάλει να τρέχουν στο παρασκήνιο και σταμάτα όποιες δεν χρειάζεσαι άμεσα. Πχ το here drive που τρέχει στο παρασκήνιο θεωρώ οτι είναι άχρηστο για το 99% του κόσμου να τρέχει συνέχεια στο παρασκήνιο. Από εκεί και μόνο θα στρώσει αρκετά, είτε υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα, είτε όχι. Έλεγξε τους λογαριασμούς μέηλ σου αν κάποιος φαίνεται να μην συγχρονίζει. Από εφαρμογές που σου τρέχουν συνέχεια στο κινητό, τσέκαρε ποιες είναι αυτές που χρειάζεται να τρέχουν συνέχεια και ψάξε τις στο ιντερνετ. Πχ κάποιος μετρητής μπαταρίας, κάποιος μετρητής data κλπ. Ψάξε με τις λέξεις battery drain "όνομα της ύποπτης εφαρμογής". Αν βρεις στο ίντερνετ αναφορές οτι με το τάδε πρόγραμμα είχαν πρόβλημα, στείλτο! Επίσης επίφοβες είναι και κάποιες εφαρμογές social network που καταναλώνουν πολλούς πόρους επειδή δεν μπορούν να συγχρονίσουν με τους σερβερ. Προσοχή σε εφαρμογές ΦΒ, τουιτερ κλπ που δεν είναι οι επίσημες ή δεν έχουν δοκιμαστεί από πολλούς.

Αυτά είναι κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις το battery drain. Λέγοντας battery drain λαμβάνω σαν δείγμα όσους από εμάς είχαμε παρόμοια περιστατικά. Δηλαδή να κρατάει το κινητό 1,5-2+ μέρες με κανονική χρήση και ξαφνικά να πέφτει η αυτονομία σε 8-10 ώρες. Από την άλλη αν έχεις βάλει το κινητό να τρέχει στο παρασκήνιο καμιά 20αρια διεργασίες που χρειάζεσαι οπωσδήποτε, και σου τρώει την μπαταρία σε 24 ώρες αντί για 48, τότε είναι θέμα χρήσης.

Πιο battery drain ρε παιδιά;

Ποτέ μου δε συνάντησα τέτοιο θέμα.

Είναι υπαρκτό το θέμα και μάλιστα πολύ σοβαρό, επειδή δεν μιλάμε για προβληματάκι όταν θέλει φόρτιση το κινητό 2 φορές την μέρα σε κατάσταση idle.

Παρόλα αυτά λύσεις υπάρχουν.

Το κακό είναι ότι είμαστε σχετικά μικρή κοινότητα ακόμη όσοι έχουμε WP8, οπότε δεν μπορούμε με ένα απλό ψάξιμο στο ιντερνετ να βρούμε τι φταίει και χρειάζεται να το ψάχνουμε οι ίδιοι με trial and error μέθοδο. Όσο ανεβαίνουν τα ποσοστά του λειτουργικού τόσο θα διορθώνονται αυτά τα bugs απο εμάς τους ίδιους ακόμη πιο εύκολα, τόσο θα στρώνουν οι εφαρμογές, τόσο θα ασχολούνται καλύτεροι developers με το λειτουργικό. Κύκλος είναι.

Edited by highpriest

• Απαντήσεις 5,4χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Κατα πάσα πιθανότητα δεν φταίει καν το τηλέφωνο για αυτό.

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Κάποια κακογραμμένη εφαρμογή που έχεις κατεβάσει και σου τρώει 8-10% της μπαταρίας κάθε ώρα, ή κάτι που δεν μπορεί να συγχρονίσει (πχ κάποιος λογαριασμός μέηλ) και επειδή προσπαθεί συνέχεια να κάνει συγχρονισμό στρεσάρει την μπαταρία.

Σε εμένα είχε τύχει το δεύτερο σε έναν λογαριασμό μου από το yahoo (όχι σε όλους, σε έναν συγκεκριμένο). Είχε κολλήσει στην φάση που έλεγε "γίνεται συγχρονισμός". Επειδή δεν φαινόταν πουθενά ότι εκεί οφειλόταν το battery drain αναγκάστηκα να επαναφέρω το κινητό σε εργοστασιακές ρυθμίσεις κάνα δυό φορές μέχρι να το βρω.

Έκει που μου κρατούσε το κινητό 2+ μέρες με αρκετή χρήση, λόγο αυτού του προβλήματος έφτασε να κρατάει 10 ώρες χωρίς χρήση. Κόντεψα να τρελαθώ! Τώρα φυσικά και πάλι το κινητό μου είναι στα επίπεδα που το πρωτοαγόρασα.

Σε γενικές γραμμές (όταν δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα) το lumia μου κρατάει παραπάνω από όποιο android πέρασε από τα χέρια μου, και μου θυμίζει το E51 μου σε αυτονομία.

Τσέκαρε αρχικά ποιες διεργασίες έχεις βάλει να τρέχουν στο παρασκήνιο και σταμάτα όποιες δεν χρειάζεσαι άμεσα. Πχ το here drive που τρέχει στο παρασκήνιο θεωρώ οτι είναι άχρηστο για το 99% του κόσμου να τρέχει συνέχεια στο παρασκήνιο. Από εκεί και μόνο θα στρώσει αρκετά, είτε υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα, είτε όχι. Έλεγξε τους λογαριασμούς μέηλ σου αν κάποιος φαίνεται να μην συγχρονίζει. Από εφαρμογές που σου τρέχουν συνέχεια στο κινητό, τσέκαρε ποιες είναι αυτές που χρειάζεται να τρέχουν συνέχεια και ψάξε τις στο ιντερνετ. Πχ κάποιος μετρητής μπαταρίας, κάποιος μετρητής data κλπ. Ψάξε με τις λέξεις battery drain "όνομα της ύποπτης εφαρμογής". Αν βρεις στο ίντερνετ αναφορές οτι με το τάδε πρόγραμμα είχαν πρόβλημα, στείλτο! Επίσης επίφοβες είναι και κάποιες εφαρμογές social network που καταναλώνουν πολλούς πόρους επειδή δεν μπορούν να συγχρονίσουν με τους σερβερ. Προσοχή σε εφαρμογές ΦΒ, τουιτερ κλπ που δεν είναι οι επίσημες ή δεν έχουν δοκιμαστεί από πολλούς.

Αυτά είναι κάποια πράγματα που μπορείς να κάνεις για να αποφύγεις το battery drain. Λέγοντας battery drain λαμβάνω σαν δείγμα όσους από εμάς είχαμε παρόμοια περιστατικά. Δηλαδή να κρατάει το κινητό 1,5-2+ μέρες με κανονική χρήση και ξαφνικά να πέφτει η αυτονομία σε 8-10 ώρες. Από την άλλη αν έχεις βάλει το κινητό να τρέχει στο παρασκήνιο καμιά 20αρια διεργασίες που χρειάζεσαι οπωσδήποτε, και σου τρώει την μπαταρία σε 24 ώρες αντί για 48, τότε είναι θέμα χρήσης.

Είναι υπαρκτό το θέμα και μάλιστα πολύ σοβαρό, επειδή δεν μιλάμε για προβληματάκι όταν θέλει φόρτιση το κινητό 2 φορές την μέρα σε κατάσταση idle.

Παρόλα αυτά λύσεις υπάρχουν.

Το κακό είναι ότι είμαστε σχετικά μικρή κοινότητα ακόμη όσοι έχουμε WP8, οπότε δεν μπορούμε με ένα απλό ψάξιμο στο ιντερνετ να βρούμε τι φταίει και χρειάζεται να το ψάχνουμε οι ίδιοι με trial and error μέθοδο. Όσο ανεβαίνουν τα ποσοστά του λειτουργικού τόσο θα διορθώνονται αυτά τα bugs απο εμάς τους ίδιους ακόμη πιο εύκολα, τόσο θα στρώνουν οι εφαρμογές, τόσο θα ασχολούνται καλύτεροι developers με το λειτουργικό. Κύκλος είναι.

παιδιά κακογραμμένες εφαρμογές η όπως λεει o leftace ότι να ναι, δεν βαζω. Η πιο "κακογραμμένη" εφαρμογή που έχω είναι το accueweather

στο παρασκήνιο τα έχω απενεργοποιήσει όλα και έχω αφήσει μόνο το viber, accuweather, τίποτα αλλο

επίσης λογαριασμούς,έχω έναν του fb, έναν της Nokia και ένα Gmail και hotmail

δεν έχω παρατηρήσει κάποιο απο αυτα να μου κολαει

το μεγαλυτερο θέμα το έχω στους standby χρόνους, η μπαταρία πεφτει νερακι

χθες το εβγαλα απο την πρίζα στις 24:00, μπήκα ίντερνετ για 1.5 ώρα, απο 03:00-05:30 ήταν σε flight mode και κατά τις 10:00 το πρωι είχε ακομα 25%

δηλαδη με χαλαρή χρήση, όχι μέρα, ούτε 12ωρο δεν μου βγαζει ρε γμτ...

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

παιδιά κακογραμμένες εφαρμογές η όπως λεει o leftace ότι να ναι, δεν βαζω. Η πιο "κακογραμμένη" εφαρμογή που έχω είναι το accueweather

στο παρασκήνιο τα έχω απενεργοποιήσει όλα και έχω αφήσει μόνο το viber, accuweather, τίποτα αλλο

επίσης λογαριασμούς,έχω έναν του fb, έναν της Nokia και ένα Gmail και hotmail

δεν έχω παρατηρήσει κάποιο απο αυτα να μου κολαει

το μεγαλυτερο θέμα το έχω στους standby χρόνους, η μπαταρία πεφτει νερακι

χθες το εβγαλα απο την πρίζα στις 24:00, μπήκα ίντερνετ για 1.5 ώρα, απο 03:00-05:30 ήταν σε flight mode και κατά τις 10:00 το πρωι είχε ακομα 25%

δηλαδη με χαλαρή χρήση, όχι μέρα, ούτε 12ωρο δεν μου βγαζει ρε γμτ...

Βγαίνουμε off topic αλλά πιά συσκευή έχεις με τόσο χάλια αυτονομία;

Έχω Fafebook, twitter, linkedin και 2 Gmail. Ανοιχτές όλες οι τοποθεσίες σε όλες τις εφαρμογές, αυτόματες ανανεώσεις σε όλους τους λογαριασμούς και 7 εφαρμογές να τρέχουν στο παρασκήνιο και το lock screen γεμάτο από ειδοποιήσεις. Το μοναδικό που είναι απενεργοποιημένο στο κινητό είναι το 4G. Το κινητό κρατάει άνετα μία μέρα, ενώ σε Flight Mode που δοκίμασα ένα βράδυ, μου έφαγε μόνο 3% (στο 8ωρο περίπου). Δεν θεωρώ ότι το λογισμικό έχει κάποιο bug. Μήπως έχετε περασμένη την beta της νέας έκδοσης; Δοκιμάστε να απενεργοποιήσετε άχρηστες εφαρμογές από το παρασκήνιο.
Τα Windows Phone ήταν αποτυχία!!!

Μήπως έχετε περασμένη την beta της νέας έκδοσης;

Με GDR3 που έδωσε για developers η MS σε Beta, είναι αλήθεια ότι τρώει κάπως παραπάνω μπαταρία :O(όχι σε επίπεδο battery drain φυσικά).

Εγώ ξαναγύρισα σε Amber και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Θα περιμένω την επίσημη black απο την Νόκια που θα έχει την GDR3 και όχι σε beta μορφή. Μου λείπουν κάποιες ωραίες εφαρμογές της GDR3 αλλά προτιμώ την καλύτερη αυτονομία για την ώρα.

Τρεχω FB, Twitter και 5 μέηλ, το battery pro+ και το accuweather. Φυσικά και τηλέφωνα και ιντερνετ απο καμια ωρίτσα την μέρα και μου βγάζει σίγουρα 1,5 μέρα έτσι και κατα περιπτώσεις και 2+ (ανάλογα με το σήμα που έχει εκει που βρίσκομαι) και χωρίς flight mode.

Δεν ειναι φυσιολογική η κατανάλωση που έχει o φίλος παραπάνω, αλλά πέρα από όσα έγραψα δεν γνωρίζω τι άλλο μπορεί να φταίει.

Αλήθεια για ποια συσκευή μιλάμε;

Δεν ειναι φυσιολογική η κατανάλωση που έχει o φίλος παραπάνω, αλλά πέρα από όσα έγραψα δεν γνωρίζω τι άλλο μπορεί να φταίει.

Αλήθεια για ποια συσκευή μιλάμε;

Το μυαλο μου παει στο 920.

Παντως η official gdr3 που εχω στο htc ειναι μια χαρα σε θεματα αυτονομιας.

Έχει βγει η official GDR3 για το HTC;

Νόμιζα οτι για την ώρα κυκλοφορεί μόνο η beta.

beta για τα nokis

Σήμερα πάντως μου έκανε κι εμένα ένα κουφο. Απο το πρωί έχω την μισή κατανάλωση απ' ότι τις αλλες ημέρες με την ίδια ακριβώς χρήση!!!! Αν πάει έτσι θα μου κρατάει με παααρα πολύ σκληρή χρήση 2ημερες!!!! Πλάκα με κάνει?

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

παιδια, εχω περασει την gdr3 στο lumia 920.ομως δε μπορω με τιποτα να βρω την ρυθμιση για το διπλό αγγιγμα οθόνης που ειχα συνηθισει με την amber αναβαθμιση.

στις ρυθμισεις -> οθονη κ πατημα, εχει μονο την ευαισθησια αφης, υψηλη φωτεινοτητα και φωτεινοτητα και οικονομία μπαταριας.

βεβαια το κινητο το λειτουργω προς το παρον χωρις σιμ.

λετε να φταίει αυτό που δεν βλεπω επιλογες για γρήγορη ματια, ξυπνημα οθονης κτλ ?

Ό,τι κλειδώνει, ξεκλειδώνει.

Επαναφορά ΙΜΕΙ σε android.

Έχει βγει η official GDR3 για το HTC;

Νόμιζα οτι για την ώρα κυκλοφορεί μόνο η beta.

Ναι.

Πρωτα βγαινουν στα htc και το ativ και μετα στα νοκια με τις προσθηκες της.

Γενικα η GDR3 ειναι η ενημερωση που μ εκανε να δωσω ακομα εναν ποντο στο λειτουργικο.

Να ναι καλα το x στο multitask και το κλειδωμα του rotation.

παιδια, εχω περασει την gdr3 στο lumia 920.ομως δε μπορω με τιποτα να βρω την ρυθμιση για το διπλό αγγιγμα οθόνης που ειχα συνηθισει με την amber αναβαθμιση.

στις ρυθμισεις -> οθονη κ πατημα, εχει μονο την ευαισθησια αφης, υψηλη φωτεινοτητα και φωτεινοτητα και οικονομία μπαταριας.

λετε να φταίει αυτό που δεν βλεπω επιλογες για γρήγορη ματια, ξυπνημα οθονης κτλ ?

Φταίει ότι έχεις την GDR3... duh...

:rtfm:

Οκ , νο προμπλεμ τότε. υπομονή. ευχαριστω για απάντηση.

στο 925 είναι στις ρυθμίσεις-αφή

Βγαίνουμε off topic αλλά πιά συσκευή έχεις με τόσο χάλια αυτονομία;

δε νομίζω ότι είμαστε offtopic...

για το Lumia 820 μιλαω

φίλε stewe πέρα απο όλα αυτα που έχεις ενεργά, το κινητό πόσο το χρησιμοποιείς?

έχεις ενεργοποιημένη καί τη τοποθεσία στις ρυθμίσεις?

οσα δεν φτανει η αλεπου, τα κανει κρεμασταρια... ;)

δε νομίζω ότι είμαστε offtopic...

για το Lumia 820 μιλαω

...ήθελα να το πάρω στη σύζυγο.

Καλα που μου το ειπες:)

...ήθελα να το πάρω στη σύζυγο.

Καλα που μου το ειπες:)

Επειδή παρακολουθώ όλα τα φόρουμ των lumia (520,620,820,920 κλπ) μην νομίζεις ότι το θέμα της μπαταρίας αφορά ένα μοντέλο μόνο.

Το έχω πετύχει σε όλα τα μοντέλα lumia να έχουν είτε μικρότερο είτε μεγαλύτερο πρόβλημα.

Πιστευω με την 8.1 θα λυθεί μιας και αφορά συνηθως θέματα συγχρονισμου με τους σερβερ της MS.

Επειδή παρακολουθώ όλα τα φόρουμ των lumia (520,620,820,920 κλπ) μην νομίζεις ότι το θέμα της μπαταρίας αφορά ένα μοντέλο μόνο.

Το έχω πετύχει σε όλα τα μοντέλα lumia να έχουν είτε μικρότερο είτε μεγαλύτερο πρόβλημα.

Πιστευω με την 8.1 θα λυθεί μιας και αφορά συνηθως θέματα συγχρονισμου με τους σερβερ της MS.

Ξέχασες το 720 που σε θέμα αυτονομίας απ οτι έχω διαβάσει είναι αρκετά καλό:happy:

Με σταματά η ραμ όμως.

Στάσου να ερθει με το καλο η 8.1 και εδω ειμαστε να το συζητησουμε.:)

φίλε stewe πέρα απο όλα αυτα που έχεις ενεργά, το κινητό πόσο το χρησιμοποιείς?

έχεις ενεργοποιημένη καί τη τοποθεσία στις ρυθμίσεις?

Nα σου πω την αλήθεια δεν κάνω τρελή χρήση. Πιο πολύ mail και λίγο σερφάρισμα. Την τοποθεσία την έχω ενεργοποιημένη, ενώ έχω δεχτεί να την χρησιμοποιούν και όλες οι εφαρμογές που έχω περασμένες. Στην τωρινή κατάσταση με την χρήση που του κάνω μου βγάζει σχεδόν 1.5 μέρα, όταν το Trophy με καινούρια αυθεντική μπαταρία που του είχα τον τελευταίο καιρό, το φόρτιζα κάθε βράδυ.

Όπως το βλέπω δηλαδή δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα στην μπαταρία. Δουλεύει όπως όλα τα smartphones.

Οχι δεν φταιει αυτο ... υπαρχει ακομη η επιλογη στο Αφη

Οκ , νο προμπλεμ τότε. υπομονή. ευχαριστω για απάντηση.

στο 925 είναι στις ρυθμίσεις-αφή

Και στο 920 στο Αφη ειναι η επιλογη για διπλο χτυπημα ...!!!!

Δεν μπορώ να συνδέσω παιδιά το 920 με τον Υπολογιστή. Θέλω να περάσω τη μουσική μου αλλά δεν το αναγνωρίζει το κινητό. Υποπτεύομαι βέβαια ότι έχουν πρόβλημα οι θύρες του usb. Αν γνωρίζει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει.
:p

καλησπερα παιδια,

Ρωταω και εδω μετα και απο ερωτηση στο επισημο θεμα του lumia 920, και πλεον δε θα επαναλαμβανομαι και στα 2 τοπικ.

εχω περασει την gdr3 και χθες πηρα καποιες Amber αναβαθμισεις, μεταξυ των οποίων και την ¨ρυθμιση Αφή, γρηγορη ματια, ξυπνημα σε διπλο αγγιγμα κτλ".

σημερα ομως δοκιμασα περασα μερικα τραγουδια στον φακελο ringtones ωστε να βαλω ηχο κλησης. για την ακριβεια το τραγουδι ποου ηθελα για ηχο κλησης, το εστειλα αρχικα με bluetooth απο android συσκευη. αποθηκευτηκε στον φακελο Music ->untitled folder.

το αντεγραψα μεσω υπολογιστη μαζι με μερικα αλλα κομματια στον φακελο music κ μετα στον φακελο ringtones όλα.

στις ρυθμισεις ηχου κλησης του κινητου ομως, εβλεπα όλα τα αλλα τραγούδια αλλά όχι αυτο που ηθελα το συγκεκριμενο ! πλεον δε βλεπω κανενα τραγουδι μου παρα μονο τα προεπιλεγμενα ως ήχοι κλησης.

επισης στην "μουσικη" του κινητου στο εικονιδιο, εμφανιζει μονο το "αγνωστος καλλιτεχνης" για το επιμαχο τραγουδι που σας λεω.

κανεις ιδεα τι φταίει/ τι να κανω για να το διορθώσω ?

Χωρίς να γνωρίζω σε βάθος επειδή και γω μολις πήρα WP8, δοκίμασε να φτιάξεις τα tags στα τραγούδια. Το "άγνωστος καλλιτέχνης" εκεί παραπέμπει.

Χωρίς να γνωρίζω σε βάθος επειδή και γω μολις πήρα WP8, δοκίμασε να φτιάξεις τα tags στα τραγούδια. Το "άγνωστος καλλιτέχνης" εκεί παραπέμπει.

καποιες παραπανω πληροφοριες τί πρεπει να κανω?

αν και αρχικα τα "εβλεπε" και ξαφνικά έπαψε να τα "βλεπει". και ενα-δυο συγκεκριμενα δεν τα εμφανιζε καθολου. ήταν με ελληνικα ονοματα, αλλα και με μετονομασια σε greeklish δεν πετυχαινε. περίεργο...

καποιες παραπανω πληροφοριες τί πρεπει να κανω?

αν και αρχικα τα "εβλεπε" και ξαφνικά έπαψε να τα "βλεπει". και ενα-δυο συγκεκριμενα δεν τα εμφανιζε καθολου. ήταν με ελληνικα ονοματα, αλλα και με μετονομασια σε greeklish δεν πετυχαινε. περίεργο...

Αν συνδέσεις τώρα τη συσκευή με το pc, τα βλεπεις μέσα στον φάκελο music? Κάνε και μια επανεκκίνηση μήπως κάτι σκάλωσε.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg