Jump to content

Google Nexus 4 (by LG)

Superuser
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Από χθες είμαι με την 4.4. Προσωπικά δεν παρατήρησα καμία τρομερή διαφορά στη χρήση μεταξύ της 4.3. Μια χαρά ήταν, μια χαρά είναι και τώρα.

Πριν λίγο άλλαξα σε ART. Για να δούμε...

• Απαντήσεις 9,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Το πρωι φλάσαρα το καινούργιο factory image αλλά επειδή κοιμόμουνα όρθιος μόλις πριν λίγο ανακάλυψα οτι αντί για 16 γίγα έβλεπε 8 γίγα και χρειάστηκε factory reset για να επανέλθει στα ίσια του.

Το νού σας!

Η 194 κανονικά

To έβαλα και δεν δούλευε το wifi. Πρεπει να φλασαρω τίποτα άλλο μετα? Στο ftp δεν είχε κάτι άλλο. Στο Νeo-017 π.χ. σου λέει οτι πρεπει να φλασαρεις κι ενα άλλο αρχείο μετα.

Το έχει δοκιμάσει κανεις; Ή να το πω πιο απλά, έχετε βρει κάποιον τροπο να σουλουπωθει η μπαταρία καθόλου; Σε 4.4 μιλάμε πάντα

Αέρας το κινητό με 4.4 και ART... πραγματικά κάτι νέο! Σαν να έκανα αναβάθμιση software και hardware μαζί! Από εκεί που πήγαινα για Ν5 με βλέπω άνετα να περιμένω μέχρι το 6άρι.

Όσο για ασυμβατότητες ART και εφαρμογών ακόμα δεν έχω βρει πρόβλημα με κάποια που χρησιμοποιώ αλλά ακόμα και αν βρω θα φύγει η εφαρμογή για άλλη. Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω πίσω σε Dalvik με τίποτα. Ειδικά το σκρολάρισμα του κινητού και το γύρισμα/εναλλαγή home screens είναι όνειρο...

ΥΓ.

Ο ΟΤΑ θα έχει και τον Gel για εμας με νεξους 4?

Γιατί να έχει το OTA κάτι παραπάνω από το factory image??? Όποιος θέλει 4.4 ας προχωρήσει άμεσα με το χειροκίνητο φλασάρισμα είναι η γνώμη μου. Δεν δίνει κανένα παραπάνω πλεονέκτημα η ΟΤΑ ίσα ίσα έχει μεγαλύτερη αναμονή.

Edited by mclisme
Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

Δες στις ρυθμισεις αν σου βγαζει μεγαλη καταναλωση μπαταριας το "Υπηρεσιες Google", εχει φαει καποιο σκαλωμα τελευταια και συμβαινει σε αρκετους. Προσωπικα σημερα που το ειδα μου εβγαλε καταναλωση μπαταριας το συγκεκριμενο 44%, περισσοτερες πληροφοριες εδω http://www.androidpolice.com/2013/11/19/its-not-just-you-google-play-services-seems-to-be-a-battery-hog-today/ .

Χτες και σήμερα έχω κι εγώ πρόβλημα με το Google Services, το οποίο καταναλώνει πολλή μπαταρία.

Μόλις τώρα το κοίταξα και είναι πρώτο στη λίστα με 42% !!

Smartphone: Samsung Galaxy A54 5G

Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Παιδια αν κ εχει ξανασυζητηθει επειδη η ΟΤΑ ειναι προ των πυλων, συστηνετε factory reset στη 4.3 πριν ερθει η επισημη αναβαθμιση και μετα ξανα το ιδιο οταν περαστει επισημα η 4.4? Ή απλα μονο στη δευτερη περιπτωση;;

Mια ερωτηση ρε παιδια. εχω βαλει 4.4 δεν εχω κανει ρουτ η κατι αλλο ακομα. Για την ωρα το ψαχνω να δω πως δουλευει. Περασα τον νεο launcher ωραιος και απλος με ωραια εικονιδια ολα οκ μεχρι εδω. Μια ασχετη ερωτηση θα κανω. Το ART δεν ειναι ο νεος τροπος διαχειρισης της ραμ? Αν ναι πως περναω το ART? Επειδη λετε πολλοι οτι με ART πεταει και τα λοιπα. Μπορει να μου εξηγησει καποιος τι και πως γινεται να το περασω?

Αέρας το κινητό με 4.4 και ART... πραγματικά κάτι νέο! Σαν να έκανα αναβάθμιση software και hardware μαζί! Από εκεί που πήγαινα για Ν5 με βλέπω άνετα να περιμένω μέχρι το 6άρι.

Όσο για ασυμβατότητες ART και εφαρμογών ακόμα δεν έχω βρει πρόβλημα με κάποια που χρησιμοποιώ αλλά ακόμα και αν βρω θα φύγει η εφαρμογή για άλλη. Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσω πίσω σε Dalvik με τίποτα. Ειδικά το σκρολάρισμα του κινητού και το γύρισμα/εναλλαγή home screens είναι όνειρο...

ΥΓ.

Γιατί να έχει το OTA κάτι παραπάνω από το factory image??? Όποιος θέλει 4.4 ας προχωρήσει άμεσα με το χειροκίνητο φλασάρισμα είναι η γνώμη μου. Δεν δίνει κανένα παραπάνω πλεονέκτημα η ΟΤΑ ίσα ίσα έχει μεγαλύτερη αναμονή.

Δεν έχω ιδέα απο Ρουτ φλασαρισματα και τα σχετικά.. Δεν ξέρω αν υπάρχει ασφαλής τροπος να το περάσω χειροκίνητα.. Είμαι soft user και οχι hard core.. Για πολλούς στο φόρουμ είναι παιχνίδι αυτο αλλά για μένα που δεν το κατέχω δυσκολα.

Mια ερωτηση ρε παιδια. εχω βαλει 4.4 δεν εχω κανει ρουτ η κατι αλλο ακομα. Για την ωρα το ψαχνω να δω πως δουλευει. Περασα τον νεο launcher ωραιος και απλος με ωραια εικονιδια ολα οκ μεχρι εδω. Μια ασχετη ερωτηση θα κανω. Το ART δεν ειναι ο νεος τροπος διαχειρισης της ραμ? Αν ναι πως περναω το ART? Επειδη λετε πολλοι οτι με ART πεταει και τα λοιπα. Μπορει να μου εξηγησει καποιος τι και πως γινεται να το περασω?

Πως εβγαλες 4.4 χωρίς Ρουτ??..με ενδιαφέρει να το κανω..είναι ευκολο η θα τα κολλησω όλα??

Πως εβγαλες 4.4 χωρίς Ρουτ??..με ενδιαφέρει να το κανω..είναι ευκολο η θα τα κολλησω όλα??

με fastboot mode. υπαρχουν ετοιμοι οδηγοι και στα ελληνικα και στα αγγλικα και στο xda. ημουν στην 4.3 με ρουτ και μπηκα σε 4.4 με φλασαρισμα. η κανονικη γνωστη διαδικασια με το fastboot μεσω γραμμης εντολων ειναι απλα μετα χανεις το ρουτ... δεν ειναι δυσκολο απλα πρεπει να εχεις ολα τα αρχεια που θα χρειαστεις σε μια μερια. οσα θα χρειαστει να τρεξουν σε fastboot να ειναι μαζι ολα χυμα μεσα σε εναν φακελο οπως και τα αρχεια του update ξεζιπαρισμενα. 5 η 6 ειναι νομιζω τα αρχεια που πρεπει να ειναι μεσα στο fastboot.

με fastboot mode. υπαρχουν ετοιμοι οδηγοι και στα ελληνικα και στα αγγλικα και στο xda. ημουν στην 4.3 με ρουτ και μπηκα σε 4.4 με φλασαρισμα. η κανονικη γνωστη διαδικασια με το fastboot μεσω γραμμης εντολων ειναι απλα μετα χανεις το ρουτ... δεν ειναι δυσκολο απλα πρεπει να εχεις ολα τα αρχεια που θα χρειαστεις σε μια μερια. οσα θα χρειαστει να τρεξουν σε fastboot να ειναι μαζι ολα χυμα μεσα σε εναν φακελο οπως και τα αρχεια του update ξεζιπαρισμενα. 5 η 6 ειναι νομιζω τα αρχεια που πρεπει να ειναι μεσα στο fastboot.

Οκ θα το ψαξω..ευχαριστώ για τον χρονο σου.

Από τον ίδιο οδηγό που παραθέτω κάτω πήρα το εξής κείμενο

"Πας Ρυθμίσεις->Σχετικά με το τηλέφωνο. Πάμε στην τελευταία επιλογή που λέει αριθμός έκδοσης και πατάμε 7 φορές (θα εμφανιστεί ένα μήνυμα που λέει : εισαι πια προγραμματιστής... .Έτσι εμφανίζεται στις ρυθμίσεις ένα νέο μενού, οι Επιλογές για προγραμματιστές."

Εκεί λοιπόν έχει να διαλέξεις μεταξύ dalvik και art (στην τέταρτη επιλογή είναι, στα αγγλικά λέει Select runtime).

Μη φοβηθείς που το κινητό θα κάνει πολλή ώρα να πάρει μπρος αφού επιλέξεις να κάνει reboot.

Οκ θα το ψαξω..ευχαριστώ για τον χρονο σου.

Εδώ είσαι. Διάβασε και θα δεις πόσο απλό είναι.

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=366717

Θα κάνεις το 1, το 2 και μετα κατευθείαν θα πας στο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ FACTORY IMAGE και θα κάνεις το (α). Δεν θα κάνεις δηλαδή το ROOT/CUSTOM RECOVERY.

Και όταν τελειώσεις θα κάνεις κλειδώσεις πάλι το bootloader.

Edited by karx

To έβαλα και δεν δούλευε το wifi. Πρεπει να φλασαρω τίποτα άλλο μετα? Στο ftp δεν είχε κάτι άλλο. Στο Νeo-017 π.χ. σου λέει οτι πρεπει να φλασαρεις κι ενα άλλο αρχείο μετα.

Το έχει δοκιμάσει κανεις; Ή να το πω πιο απλά, έχετε βρει κάποιον τροπο να σουλουπωθει η μπαταρία καθόλου; Σε 4.4 μιλάμε πάντα

Σε μένα δεν έχω βρει κάτι που να μην παίζει.

ΥΓ.

Μερικές βασικές ασυμβατότητες είναι με Tsf shell και Internet speed meter.

Για βρες μου εναλλακτικές.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Παιδια αν κ εχει ξανασυζητηθει επειδη η ΟΤΑ ειναι προ των πυλων, συστηνετε factory reset στη 4.3 πριν ερθει η επισημη αναβαθμιση και μετα ξανα το ιδιο οταν περαστει επισημα η 4.4? Ή απλα μονο στη δευτερη περιπτωση;;

Σε μεγαλες αναβαθμισεις οπως την περιπτωση της 4.4 (200 κατι mb αν θυμαμαι καλα) μονο καλο θα σου κανει το factory reset και πριν και μετα.

Μερικές βασικές ασυμβατότητες είναι με Tsf shell και Internet speed meter.

Για βρες μου εναλλακτικές.

Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ούτε το ένα το άλλο. Απο περιέργεια έριξα μια ματια να δω περί τίνος πρόκειται, το tsf shell πες είναι γούστο σου αν κ δε μου λέει κάτι αλλά internet speed meter στο κινητό τι το κάνεις; Ρωτάω γιατί συνήθως τέτοιες εφαρμογές για κινητά είναι σχεδόν 50% μακριά από την πραγματικότητα. Είμαι σε 100 mbps γραμμή που πιάνω όντως γύρω στα 95 πραγματικά και στα τεστ μου βγάζει 30-40... Καμία επαφή. Έχεις δοκιμάσει άλλες αντίστοιχες όμως να τσεκάρεις συμβατότητα (πχ. speedtest.net)?

Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

Άντε βάλτε την!!!!!!!να χαρείτε το όμορφο φόντο!!!!!

έβαλα την 4.4 το γύρισα και σε art άλλα αυτό δεν το βρήκα. πως το κάνεις αυτό?

αφού το έσκισα το τηλέφωνο πιο tools να βάλω για root και custom recovery έχω το nexus root toolkit 1.7.8

Edited by jgk31
ONEPLUS 6, HUAWEI P10 PLUS, NEXUS 6P, NEXUS 7 (2013), RASBERRY PI2

Όσοι κάνετε εκκαθάριση το πλαίσιο υπηρεσιών google,για δείτε λίγο εδώ..

http://www.androidpolice.com/2013/11/20/google-engineer-dan-morrill-sheds-some-light-on-the-nexus-ota-process-urges-you-to-never-clear-google-service-framework-data/

Νομίζω βρήκα το πρώτο μου πρόβλημα στην 4.4 και αφορά τη σύνδεση του κινητού με τον υπολογιστή για αντιγραφή αρχείων. Προσπαθώντας να επαναφέρω τα δεδομένα μου (εικόνες, μουσική κτλ.) η αντιγραφή ξεκινά αλλά μετά από λίγο κολλάει μόνιμα. Ουσιαστικά μένει μόνο να ακυρώσεις τη διαδικασία και να βγάλεις το τηλέφωνο με τον "σκληρό" τρόπο. Μου το έχει κάνει συνεχόμενα όσες φορές προσπάθησα να στείλω πράγματα στο κινητό, μια φορά μάλιστα που το άφησα απλά για να δω πόση ώρα θα κάνει, είδα μετά από 15-20 λεπτά ότι το κινητό είχε κολλήσει στο logo εκκίνησης... :mad:

Για την ώρα απλά δε μπορείς να αντιγράψεις πολλά στοιχεία (1000+) χωρίς να κολλήσει, δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα στην 4.3.

Όσοι κάνετε εκκαθάριση το πλαίσιο υπηρεσιών google,για δείτε λίγο εδώ..

http://www.androidpolice.com/2013/11/20/google-engineer-dan-morrill-sheds-some-light-on-the-nexus-ota-process-urges-you-to-never-clear-google-service-framework-data/

οποτε χειροκινητα και ολα ενταξει........

IPhone 15 Pro 

Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ ούτε το ένα το άλλο. Απο περιέργεια έριξα μια ματια να δω περί τίνος πρόκειται, το tsf shell πες είναι γούστο σου αν κ δε μου λέει κάτι αλλά internet speed meter στο κινητό τι το κάνεις; Ρωτάω γιατί συνήθως τέτοιες εφαρμογές για κινητά είναι σχεδόν 50% μακριά από την πραγματικότητα. Είμαι σε 100 mbps γραμμή που πιάνω όντως γύρω στα 95 πραγματικά και στα τεστ μου βγάζει 30-40... Καμία επαφή. Έχεις δοκιμάσει άλλες αντίστοιχες όμως να τσεκάρεις συμβατότητα (πχ. speedtest.net)?

Και ομως δουλευει το συγκεκριμενο πολυ καλα.

Και στην τελικη δεν χρειαζεται να μετραει την ταχυτητα στο 100%.

Απλα να παιρνεις αισθηση ποσο γρηγορα κατεβαζεις.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Νομίζω βρήκα το πρώτο μου πρόβλημα στην 4.4 και αφορά τη σύνδεση του κινητού με τον υπολογιστή για αντιγραφή αρχείων. Προσπαθώντας να επαναφέρω τα δεδομένα μου (εικόνες, μουσική κτλ.) η αντιγραφή ξεκινά αλλά μετά από λίγο κολλάει μόνιμα. Ουσιαστικά μένει μόνο να ακυρώσεις τη διαδικασία και να βγάλεις το τηλέφωνο με τον "σκληρό" τρόπο. Μου το έχει κάνει συνεχόμενα όσες φορές προσπάθησα να στείλω πράγματα στο κινητό, μια φορά μάλιστα που το άφησα απλά για να δω πόση ώρα θα κάνει, είδα μετά από 15-20 λεπτά ότι το κινητό είχε κολλήσει στο logo εκκίνησης... :mad:

Για την ώρα απλά δε μπορείς να αντιγράψεις πολλά στοιχεία (1000+) χωρίς να κολλήσει, δεν είχα ποτέ τέτοιο πρόβλημα στην 4.3.

Αν θα διαβάσεις προηγούμενα posts (σ' αυτό το thread νομίζω είναι), θα δεις πως το είχαμε το πρόβλημα αρκετοί και με τη JB.

Εγώ δεν μπόρεσα για παράδειγμα να πάρω backup, όταν το επιχείρησα για να είμαι καλυμμένος σε περίπτωση που γίνει κάτι λάθος όταν θα περνούσα την KitKat.

Smartphone: Samsung Galaxy A54 5G

Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Από το κινητό στο PC (η ανάγνωση δηλαδή) δούλεψε κανονικά, ή τουλάχιστον το είδα να ολοκληρώνεται κανονικά. Η εγγραφή πίσω στο κινητό είχε το θέμα.

Τελικά με την 5η προσπάθεια και αφού έκανα τμηματικές αντιγραφές μικρότερων σε αριθμό ομάδων αρχείων, κατάφερω να ξαναστείλω όλο το backup μου πίσω!

• The title was changed to Google Nexus 4 (by LG)