Jump to content

[Android - Προτάσεις] Γενικές εφαρμογές II

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο Nova όπως και όλα τα σοβαρά προγράμματα lock screen έχουν μια ρύθμιση για αυτές τις περιπτώσεις. Στις ρυθμίσεις της εφαρμογής βάζεις καθυστέρηση κλειδώματος 5 δευτερόλεπτα, και στις ρυθμίσεις συσκευής, στο κλείδωμα οθόνης βάζεις 'άμεσα'. Μετά από αυτές τις ρυθμίσεις, όταν κλειδώσεις με την εφαρμογή, και αφού περάσουν τα 5 δευτερόλεπτα το τηλέφωνο ξεκλειδώνει με δακτυλικό αποτύπωμα κανονικά.

Ακριβώς.

Επίσης άριστη δωρεάν επιλογή ισάξια του nova είναι ο Microsoft launcher όπου επίσης δουλεύει άψογα το double tap to off.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

To greenify σε non-rooted τηλεφωνα κανει τιποτε?

Λεει οτι κανει,...αλλα να το πιστεψω, ή απλα το λεει για να μην κανω uninstall την εφαρμογη;

Παντως, περα απο τη 2η οθονη, δεν βλεπω να μπορω να προχωρησω.

To greenify σε non-rooted τηλεφωνα κανει τιποτε?

Λεει οτι κανει,...αλλα να το πιστεψω, ή απλα το λεει για να μην κανω uninstall την εφαρμογη;

Παντως, περα απο τη 2η οθονη, δεν βλεπω να μπορω να προχωρησω.

Αυτά που λέει τα κάνει, τουλάχιστον στις συσκευές που το έβαλα. Και τις εφαρμογές κλείνει και σε doze mode βάζει τη συσκευή μετά το κλείσιμο οθόνης. Αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες και να δώσεις τα δικαιώματα που ζητάει.

Sent from my Huawei Mate S using Tapatalk

The day is my enemy, the night my friend

Καλησπέρα μπορείτε να μου προτείνετε μια εφαρμογή που να κλειδώνει άλλες εφαρμογές και να ζητάει κωδικό? θέλω το viber να κλειδώσω

Ευχαριστώ!

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.symantec.applock

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tohsoft.app.locker.applock.pro

Δεν έχω χρησιμοποιήσει όμως καμία.

Επίσης σε μερικές συσκευές υπάρχει η εφαρμογή system manager όπου περιέχει μέσα δικό της app lock

Αυτά που λέει τα κάνει, τουλάχιστον στις συσκευές που το έβαλα. Και τις εφαρμογές κλείνει και σε doze mode βάζει τη συσκευή μετά το κλείσιμο οθόνης. Αρκεί να ακολουθήσεις τις οδηγίες και να δώσεις τα δικαιώματα που ζητάει.

Κοιτα, δεν βλεπω να εχω/εχει και πολλες επιλογες.

1 οθονη που σε ρωτα σε τι τηλεφωνο εισαι, root/non root.

Επιλεγω not rooted.

Μετα σου λεει 'grant permission' ή 'skip /disable smart hibernation'.

Επιλεγω 'grant permission'.

Και με παει σε μια οθονη που πανω γραφει 'apps with usage access', ολες κι ολες καμια 10αρια, απο τις 90 που εχω στο κινητο!

Σε αυτες, 7 ειναι not allowed η ρυθμιση, οι υπολοιπες allowed.

Αυτο ειναι ολο; thats all?

Δεν εχει αλλες ρυθμισεις; Για τις λοιπες εφαρμογες που κατα καιρους θα ανοιξω, και θα παραμενουν ενεργες μεχρι/αν/οταν θα τις διωξει το android?

Κανω κατι λαθος με το greenify?

Δεν ξερω αν οντως με αυτο το grant permission, κερδισα κατι, αν και φανταζομαι ελαχιστο....

@andreas443, εγώ χρησιμοποιώ χρόνια το FingerSecurity, για κλείδωμα μεμονωμένων εφαρμογών μέσω αποτυπώματος, και δεν έχω κάποιο παράπονο. Βέβαια έχει πιο χαμηλή βαθμολογία από τις προτάσεις του Darkpurple, οπότε ίσως υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.symantec.applock

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.tohsoft.app.locker.applock.pro

Δεν έχω χρησιμοποιήσει όμως καμία.

Επίσης σε μερικές συσκευές υπάρχει η εφαρμογή system manager όπου περιέχει μέσα δικό της app lock

@andreas443, εγώ χρησιμοποιώ χρόνια το FingerSecurity, για κλείδωμα μεμονωμένων εφαρμογών μέσω αποτυπώματος, και δεν έχω κάποιο παράπονο. Βέβαια έχει πιο χαμηλή βαθμολογία από τις προτάσεις του Darkpurple, οπότε ίσως υπάρχουν καλύτερες εναλλακτικές.

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ να είστε καλά θα τις δοκιμάσω όλες και θα δω ποια θα κρατήσω!!!

spacer.png

Υπάρχει κάποιος dialer που να κρατάει μεγάλο ιστορικό κλήσεων; Δηλαδή θέλω να βλέπω ιστορικό 4-5 μηνών. Της Google δεν κρατάει τόσο μεγάλο ιστορικό.

Επιλεγω not rooted.

Και με παει σε μια οθονη που πανω γραφει 'apps with usage access', ολες κι ολες καμια 10αρια, απο τις 90 που εχω στο κινητο!

Δεν εχει αλλες ρυθμισεις; Για τις λοιπες εφαρμογες που κατα καιρους θα ανοιξω, και θα παραμενουν ενεργες μεχρι/αν/οταν θα τις διωξει το android?

Δεν ξερω αν οντως με αυτο το grant permission, κερδισα κατι, αν και φανταζομαι ελαχιστο....

Θα με βοηθησει καποιος;

Εγω περα απο τη 2η οθονη, δεν βλεπω τιποτε απο οσα λεει το αρθρο/tutorial.

https://www.howtogeek.com/198135/how-to-optimize-your-android-phones-battery-life-using-greenify/

Θα με βοηθησει καποιος;

Εγω περα απο τη 2η οθονη, δεν βλεπω τιποτε απο οσα λεει το αρθρο/tutorial.

https://www.howtogeek.com/198135/how-to-optimize-your-android-phones-battery-life-using-greenify/

Εγώ γιατί βλέπω αυτό που περιγράφεις ; Στην οθόνη που σε βγάζει πατα το greenify και ενεργοποίησε το ( όπως δείχνουν οι οδηγίες ).

Εγώ γιατί βλέπω αυτό που περιγράφεις ; Στην οθόνη που σε βγάζει πατα το greenify και ενεργοποίησε το ( όπως δείχνουν οι οδηγίες ).

Καταφερα να φτασω στην οθονη οπου εχω επιλεξει εφαρμογες, και πανω λεει 'pending manual hibernation'.

Καταφερα κατι ή πρεπει να κανω και τιποτε αλλο; (non-root)

Υπάρχει κάποιος dialer που να κρατάει μεγάλο ιστορικό κλήσεων; Δηλαδή θέλω να βλέπω ιστορικό 4-5 μηνών. Της Google δεν κρατάει τόσο μεγάλο ιστορικό.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pa.calllog.tracker

Επιλεγω not rooted.

Θα δώσεις permission στο greenify. Εκεί εννοείται δεν θα σου εμφανίζει όλες τις εφαρμογές που έχεις στο κινητό, αλλά μόνο αυτές που για κάποιο λόγο ζητάνε το εν λόγω permission.

Μετά πας στα settings του greenify(τρεις τελίτσες πάνω δεξιά), έχει επιλογές για automatic hibernation όταν κλείνεις την οθόνη, doze, smart hybernation κλπ όπως φαίνεται στο screenshot. Επιλέγεις τι θες και αν χρειαστεί κάποιο άλλο permission θα στο ζητήσει. Από εκεί και πέρα, αφού ορίσεις ποιες εφαρμογές θες να κάνει hybernate πατώντας το + πάνω δεξιά, για κάθε εφαρμογή που επιλέγεις αν κανείς tap στην εφαρμογή, κάτω δεξιά εμφανίζει και άλλες επιλογές όπως πχ ignore background free κλπ. Γενικά ότι αναφέρει στο λινκ που εβαλες, αυτή είναι χονδρικά η διαδικασία να το σεταρεις την εφαρμογή.

3d11fb20d10e2fae4e9fb03ab9596d85.jpg

Edited by zananiro

zananiro thanks για τις πληροφοριες.

Ενεργοποιησα smart αλλα και automatic hibernation, εδωσα permission.

Ωστοσο, εβγαλε ενα μηνυμα για 'issue'(=προβλημα;) με το automatic hibernation. και οτι πιθανως λογω καποιας καθυστερησης στο κλεισιμο της οθονης (ε καπου εδω εχασα τον συλλογισμο του...), οτι ισως και να μην λειτουργησει, και τοτε πρεπει να δω το manual hibernation(δεν νομιζω να ασχοληθω ομως ετσι, αν ειναι καθε φορα που ανοιγωκλεινω οθονη να πρεπει να κανω extra βηματα).

Θα παιξει αραγε οπως πρεπει;

Αραγε θα λειτουργησει;

zananiro thanks για τις πληροφοριες.

Ενεργοποιησα smart αλλα και automatic hibernation, εδωσα permission.

Ωστοσο, εβγαλε ενα μηνυμα για 'issue'(=προβλημα;) με το automatic hibernation. και οτι πιθανως λογω καποιας καθυστερησης στο κλεισιμο της οθονης (ε καπου εδω εχασα τον συλλογισμο του...), οτι ισως και να μην λειτουργησει, και τοτε πρεπει να δω το manual hibernation(δεν νομιζω να ασχοληθω ομως ετσι, αν ειναι καθε φορα που ανοιγωκλεινω οθονη να πρεπει να κανω extra βηματα).

Θα παιξει αραγε οπως πρεπει;

Αραγε θα λειτουργησει;

Θέλει να πας στις ρυθμίσεις του κινητού, στο κλείδωμα οθόνης και να ορίσεις κλείδωμα οθόνης μετά από 5 δευτερόλεπτα, καθώς και να ΜΗΝ κλειδώνει με το πάτημα του power button, ώστε να μπορεί το geenify να κάνει hybernation πρίν κλειδώσει η οθόνη. Σε εμένα οι ρυθμίσεις αυτές είναι κάπως έτσι(βεβαια εγώ έχω ενεργοποιημένο το κλείδωμα γιατί το θέλω μόνο για doze το greenify, εσύ θα το απενεργοποιήσεις). Θα το καταλάβεις αν δουλέψει, μόλις κλείνεις την οθόνη θα βγάζει μήνυμα το greenify ότι κάνει hynernate.

b7c8d394e106f58b0137986bc71100d3.jpg

Edited by zananiro

Εχω εγκαταστήσει το greenify! Στο κινητό έχω θήκη πορτοφόλι, και του έχω επίσης εγκαταστήσει πρόγραμμα (smart cover)που οταν κλείνει η θήκη να σβήνει (με τον proximity) η οθόνη! Γιατί ενω σβήνει η οθόνη δεν κάνει τίποτα το greenify? Το κινητό είναι xiaomi mi a2 αν αυτό βοηθάει κάπου. Edited by memostrikas

Θέλει να πας στις ρυθμίσεις του κινητού, στο κλείδωμα οθόνης και να ορίσεις κλείδωμα οθόνης μετά από 5 δευτερόλεπτα, καθώς και να ΜΗΝ κλειδώνει με το πάτημα του power button, ώστε να μπορεί το geenify να κάνει hybernation πρίν κλειδώσει η οθόνη. Σε εμένα οι ρυθμίσεις αυτές είναι κάπως έτσι(βεβαια εγώ έχω ενεργοποιημένο το κλείδωμα γιατί το θέλω μόνο για doze το greenify, εσύ θα το απενεργοποιήσεις). Θα το καταλάβεις αν δουλέψει, μόλις κλείνεις την οθόνη θα βγάζει μήνυμα το greenify ότι κάνει hynernate.

b7c8d394e106f58b0137986bc71100d3.jpg

Χμ....μπερδευτηκα. Δεν θα μπορω εγω να κλεινω manually την οθονη; Αν βαλω να ΜΗΝ κλειδωνει με το power button, θα περιμενω να κλεισει μονο του? Χανω τον ελεγχο νομιζω.

Χμ....μπερδευτηκα. Δεν θα μπορω εγω να κλεινω manually την οθονη; Αν βαλω να ΜΗΝ κλειδωνει με το power button, θα περιμενω να κλεισει μονο του? Χανω τον ελεγχο νομιζω.
Η οθόνη θα σβήνει κανονικά όταν θα πατάς το power button, απλά θα χρειάζονται το πολύ 5 δευτερόλεπτα να κλειδώσει το κινητό.
Εχω εγκαταστήσει το greenify! Στο κινητό έχω θήκη πορτοφόλι, και του έχω επίσης εγκαταστήσει πρόγραμμα (smart cover)που οταν κλείνει η θήκη να σβήνει (με τον proximity) η οθόνη! Γιατί ενω σβήνει η οθόνη δεν κάνει τίποτα το greenify? Το κινητό είναι xiaomi mi a2 αν αυτό βοηθάει κάπου.
Δεδομένου ότι έχεις κάνει σωστά τις απαιτούμενες ρυθμίσεις, όταν κλείνεις την οθόνη δεν σου βγάζει μήνυμα ότι κάνει hybernate? Επίσης, έχε υπόψιν ότι αν οι εφαρμογές που έχεις επιλέξει για hybernate δεν δουλεύουν στο background, δεν χρειάζεται να κάνει κάτι το grennify. Μόνο αν είναι ανοιχτές στο background θα δεις το μήνυμα για hybernation.

Edited by zananiro

Η οθόνη θα σβήνει κανονικά όταν θα πατάς το power button, απλά θα χρειάζονται το πολύ 5 δευτερόλεπτα να κλειδώσει το κινητό. Δεδομένου ότι έχεις κάνει σωστά τις απαιτούμενες ρυθμίσεις, όταν κλείνεις την οθόνη δεν σου βγάζει μήνυμα ότι κάνει hybernate? Επίσης, έχε υπόψιν ότι αν οι εφαρμογές που έχεις επιλέξει για hybernate δεν δουλεύουν στο background, δεν χρειάζεται να κάνει κάτι το grennify. Μόνο αν είναι ανοιχτές στο background θα δεις το μήνυμα για hybernation.

Αν σου πω οτι ψαχνω την επιλογη 'power button instantly locks' ? Android 8, και μαλλον τα αλλαξαν θεση παλι. Που ειναι αυτο; Υπαρχει ή αδικα ψαχνω;

Νιωθω λες και κανω τον αναστεναρη στα καρβουνα με το greenify. Ρυθμισεις σε καμια 50αρια μεριες.

Θεωρω οτι αξιζει, γι'αυτο και το παλευω, μαζι σας...

Η οθόνη θα σβήνει κανονικά όταν θα πατάς το power button, απλά θα χρειάζονται το πολύ 5 δευτερόλεπτα να κλειδώσει το κινητό. Δεδομένου ότι έχεις κάνει σωστά τις απαιτούμενες ρυθμίσεις, όταν κλείνεις την οθόνη δεν σου βγάζει μήνυμα ότι κάνει hybernate? Επίσης, έχε υπόψιν ότι αν οι εφαρμογές που έχεις επιλέξει για hybernate δεν δουλεύουν στο background, δεν χρειάζεται να κάνει κάτι το grennify. Μόνο αν είναι ανοιχτές στο background θα δεις το μήνυμα για hybernation.

Launcher έχω τον Nova, που τον έχω ρυθμίσει με 2 πατήματα η οθόνη να σβήνει και να κάνει hibernate το greenify και βγάζει και μήνυμα κάτω στην οθόνη! Ετσι δουλεύει άψογα! Οταν όμως απευθείας κλείνω την θήκη (ότι και αν κάνω) και σβήνει η οθόνη, δεν δουλεύει το greenify.

εχω βαλει το solid explorer στο τηλεφωνο (εκδοση επι πληρωμη) και μετα την προτελευταια αναβαθμιση (αυτη νομιζω που εισηγαγε τα νεα θεματα) εχω συχνα παγωματα της εφαρμογης και η μονη λυση ειναι να πατησω το home και να κλεισω την εφαρμογη απο τις προσφατα χρησιμοποιημενες...παρατηρησα δε οτι γινεται τυχαια,κυριως στο παραθυρο της εφαρμογης που ειναι ανοιχτο (αν π.χ. κανω μεταφορα/αντιγραφη αρχειων ταυτοχρονα δεν κολλαει,μονο το παραθυρο εχει θεμα).Αντιμετωπιζει κανενας αλλος τα ιδια? android 5.1 εχω.

εχω βαλει το solid explorer στο τηλεφωνο (εκδοση επι πληρωμη) και μετα την προτελευταια αναβαθμιση (αυτη νομιζω που εισηγαγε τα νεα θεματα) εχω συχνα παγωματα της εφαρμογης και η μονη λυση ειναι να πατησω το home και να κλεισω την εφαρμογη απο τις προσφατα χρησιμοποιημενες...παρατηρησα δε οτι γινεται τυχαια,κυριως στο παραθυρο της εφαρμογης που ειναι ανοιχτο (αν π.χ. κανω μεταφορα/αντιγραφη αρχειων ταυτοχρονα δεν κολλαει,μονο το παραθυρο εχει θεμα).Αντιμετωπιζει κανενας αλλος τα ιδια? android 5.1 εχω.
Κανένα θέμα στο ταμπλετ μου με 5.1 και σε οποιαδήποτε άλλη συσκευή το έχω (tv box+κινητό).

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Και εγώ κανένα πρόβλημα με τον Solid.

Και μάλιστα τον χρησιμοποιώ καθημερινά.

Η Ελλάδα είναι η μόνη Αφρικανική χώρα που κατοικείται από λευκούς

Μάλιστα...μπορεί κατι να παίζει στη συσκευή μου...έκανα εργοστασιακή επαναφορά (για άλλο λόγο),ξαναέβαλα την εφαρμογή,δοκίμασα και χωρίς microsd μήπως είναι απο εκεί το θέμα αλλά τίποτα...το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι οτι εχω προσθέσει αρκετούς cloud λογαριασμούς. Δεν εχω προσέξει αν συμβαίνει οταν κάποιος είναι ανοιχτός στο παρασκήνιο. Σκέφτηκα μήπως υπάρχει και κάποιο όριο αποθηκευτικών μέσων που να επηρεάζει τη σταθερότητα.Εχω 7 cloud και 2 lan συνδέσεις πέρα από τον εσωτερικό χώρο και την κάρτα μνήμης...

• The title was changed to [Android - Προτάσεις] Γενικές εφαρμογές II