Jump to content

[Android - Προτάσεις] Γενικές εφαρμογές II

zxr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1) Πρόβλημα με την αλλαγή γλώσσας από ελληνικά σε αγγλικά - δεν αλλάζει σερνοντας το δάχτυλο από το swype button στο space. Μία φορά δούλεψε μόνο και από τότε τίποτα. Καμμιά λύση;

αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι οσο μενει η εφαρμογη στη μνημη το κινητου δουλευει η αλλαγη γλωσσας με συρσιμο

τι εννοω:

ως γνωστον το android αναλογα με τη μνημη ram του καθε κινητου κραταει ενεργες στο παρασκηνιο τις τελευταιες εφαμογες που εχουμε ανοιξει.

οσο πιο λιγη ram του κινητου τοσες λιγοτερες κραταει στη μνημη (κλεινει τις παλιες για να λειτουργησουν οι νεοτερες που ανοιγουμε)

στο xperia Arc μου που εχει μολις 512ΜΒ ram γινεται συχνα αυτο

π.χ. αν γραψω ενα σμς (αρα φορτωνεται και το πληκτρολογιο), μετα ανοιξω 3-4 αλλες εφαρμογες και επειτα ανοιξω μια εφαρμογη που χρησιμοποιει το πληκτρολογιο, τοτε η αλλαγη γλωσσας με συρσιμο δε θα δουλευει

αν ομως γραψω ενα σμς και μετα παω να γραψω αλλο ενα (ή π.χ. ανοιξω τον browser και παω να γραψω κατι) τοτε θα λειτουργει!

και θα λειτουργει εως οτου το συστημα κλεισει την εφαρμογη του swype για να ελευθερωσει ram ;)

τωρα αν καποιος εχει κανενα θηριο με 2GB ram ισως να μη το αντιμετωπισει ποτε, ή μαλλον θα το αντιμετωπισει μονο μετα απο reboot :p

Edited by kakofonixx

Καλησπέρα στην παρέα, νέος στο Αndroid μετά από πολλά χρόνια στο iOS.

Υπάρχει τρόπος ν'αποθηκεύουμε τις φωτογραφίες του Facebook στη συσκευή (HTC One στην προκείμενη); Στο iOS αυτό γινόταν με παρατεταμένο πάτημα σε μια φωτογραφία, αλλά εδώ στο Android δε γίνεται αυτό, ούτε έχω βρει κάποια επιλογή στα Settings.

Στον dolphin browser που χρησιμοποιω, με παρατεταμενο πατημα στη φωτο, μου ανοιγει επιλογη για αποθηκευση.

Τι browser χρησιμοποιεις; δοκιμασε κι αυτον. Ειναι αψογος στο φ/β

Θέλω να κάνω αναβάθμιση στο tablet και από ICS να πάω σε JB.

Το πρόβλημα είναι με τα saves των παιχνιδιών.

Ξέρω ότι το datasync κάνει κάτι τέτοιο.

Το έχει δουλέψει κανείς;

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Θέλω να κάνω αναβάθμιση στο tablet και από ICS να πάω σε JB.

Το πρόβλημα είναι με τα saves των παιχνιδιών.

Ξέρω ότι το datasync κάνει κάτι τέτοιο.

Το έχει δουλέψει κανείς;

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koushikdutta.backup&feature=search_result#?t=W251bGwsMSwxLDEsImNvbS5rb3VzaGlrZHV0dGEuYmFja3VwIl0.

αν δεν εισαι root, αλλιως titanium backup

Το datasync κανει δωρεάν upload στο cloud, ενώ το helium και το Titanium θέλουν πληρωμή.

Απλά θέλω να σιγουρευτώ ότι δουλεύει σωστά το datasync.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Όταν πατήσεις πάνω στη φωτογραφία, θα επιλέξεις από το μενού να σου την ανοίξει με το πρόγραμμα της HTC που βλέπεις τις φωτογραφίες, ή με οποιοδήποτε παρόμοιο πρόγραμμα έχεις κατεβάσει από το Market (πχ. QuickPic).

Μέσα από το πρόγραμμα θα την αποθηκεύσεις κάπου στο internal memory της συσκευής.

Δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ την εφαρμογή του Facebook και δε μπαίνω απ'τον Browser.

Στον dolphin browser που χρησιμοποιω, με παρατεταμενο πατημα στη φωτο, μου ανοιγει επιλογη για αποθηκευση.

Τι browser χρησιμοποιεις; δοκιμασε κι αυτον. Ειναι αψογος στο φ/β

Καλησπέρα, δε χρησιμοποιώ τον Browser αλλά την εφαρμογή του Facebook. Με βολεύει περισσότερο για το one click και ανοίγει κατευθείαν, και ότι βλέπω σε περισσότερο χώρο.

129026.png?1640591734

Επειδή έχω παραφορτώσει το κινητό και αρχίζει να κολλάει, κάποιος μου είπε να βγάλω εφαρμογές και από τις (καθαριστικές) έχω ακόμα κρατήσει μόνο 2 την Clean Master & την Go Task Manager. Αν και μου φαίνεται καλύτερη η Go Task Manager ρωτάω για γνώμες, πια θεωρείται καλύτερη για να πετάξω την άλλη. :confused:

Δεν υπάρχει αυτή η επιλογή. Να αναφέρω ότι χρησιμοποιώ την εφαρμογή του Facebook και δε μπαίνω απ'τον Browser.

Καλησπέρα, δε χρησιμοποιώ τον Browser αλλά την εφαρμογή του Facebook. Με βολεύει περισσότερο για το one click και ανοίγει κατευθείαν, και ότι βλέπω σε περισσότερο χώρο.

Δεν υπάρχει απευθείας επιλογή, αλλά φαντάζομαι πως θα μπει με κάποιο update, αφού πριν λίγο καιρό δε μπορούσες ούτε εικόνα προφίλ να αλλάξεις μέσω της εφαρμογής. Αυτό που μπορείς να κάνεις προς το παρόν, είναι να πατήσεις πάνω στη φωτογραφία, στη συνέχεια να πατήσεις το πλήκτρο μενού του κινητού σου, περισσότερα, κοινοποίηση, και να την αποθηκεύσεις μέσω κάποιου προγράμματος.

Δεν ξέρω αν έχει ειπωθεί, αλλά θέλω να ρωτήσω για το greenify. Το χρησιμοποιώ σε galaxy nexus και είδα πολύ μεγάλη διαφορά. Απλά, έχω βάλει whatsapp, viber και facebook να αδρανοποιούνται. Όταν συνδέομαι στο ίντερνετ, τα ανοίγω εγώ για να λάβω τα μηνύματα αλλά αν το αφήσω το τηλέφωνο για λίγο, αυτά αδρανοποιούνται και πάλι. Υπάρχει τρόπος, όση ώρα είμαι στο ίντερνετ να μην αδρανοποιούνται; Πρόσκαιρη λύση που βρήκα είναι να μη γίνεται αυτόματη αδρανοποίηση (αν και δεν την έχω δοκιμάσει ακόμα αν λειτουργεί σωστά και αν λαμβάνω τα μηνύματα από αυτές τις εφαρμογές).

Διάβασα για widget για on/off της αδρανοποίησης, αλλά παρόλα αυτά δε το βρήκα. Widget υπάρχει μόνο στην πληρωμένη έκδοση;

ANDROID DEVICES: OnePlus 7 Pro / ONEPLUS 6T / ONEPLUS 5T / ONEPLUS 3T / MOTOROLA NEXUS 6 / LG G2 / LG OPTIMUS G / LG E960 NEXUS 4 / GOOGLE NEXUS 7 / GOOGLE GALAXY NEXUS / NEXUS S (BY SAMSUNG) / NOKIA 5800 / SAMSUNG WAVE / SAZEM MY V-65

Επειδή έχω παραφορτώσει το κινητό και αρχίζει να κολλάει, κάποιος μου είπε να βγάλω εφαρμογές και από τις (καθαριστικές) έχω ακόμα κρατήσει μόνο 2 την Clean Master & την Go Task Manager. Αν και μου φαίνεται καλύτερη η Go Task Manager ρωτάω για γνώμες, πια θεωρείται καλύτερη για να πετάξω την άλλη. :confused:

Αν είσαι root, greenify. Είναι το μόνο που δοκίμασα που είναι αποτελεσματικό.

Αν είσαι root, greenify. Είναι το μόνο που δοκίμασα που είναι αποτελεσματικό.

Όχι δεν είμαι root

Λοιπόν Clean Master ή Go Task Manager ? :worry:

Όχι δεν είμαι root

Λοιπόν Clean Master ή Go Task Manager ? :worry:

Κανένα από τα 2, εγω θα σου πρότεινα MobileCare και αν ρουταρεις το κινητό βάζεις και το Grenify και ησυχασες.

Ένα γραμμάριο δράσης αξίζει ένα τόνο θεωρίας.

Κανένα από τα 2, εγω θα σου πρότεινα MobileCare και αν ρουταρεις το κινητό βάζεις και το Grenify και ησυχασες.

Συμφωνώ με το φίλο, είναι ένας καλός συνδυασμός, με σωστά αποτελέσματα.

sent from my Nexus 4

Υπάρχει καμία εφαρμογή που να κάνει ότι κάνει το greenify αλλά για gingerbread? Γιατί γύρισα σε gb καθώς είναι πιο ελαφριά Rom για το κινητό μου!

Και απλά θέλω κάτι να κλείνει της εφαρμογές και να σταματούν να δουλεύουν στο παρασκήνιο.

Κάτι τόσο βολικό όπως το greenify σίγουρα δεν υπάρχει. Υπάρχει όμως αυτό https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ramdroid.appquarantine που ουσιαστικά κάνει freeze τις εφαρμογές που θέλεις και μπορείς να βάλεις συντομεύσεις στην οθόνη ώστε να ανοιγοκλείνεις πολύ εύκολα αυτές που θες να παγώσεις.

Πως γίνεται στο google drive, κάθε φορά που βγάζω μια φωτογραφία ή βίντεο, να γίνεται αυτόματος συγχρονισμός;

Υπαρχει καμια εφαρμογη που να σε βγαζει απο ποιο παροχο ειναι το νουμερο που σε καλει καποιος οταν δεν ξερεις τι ειναι το νουμερο του; Νομιζω υπηρχε καποτε εβαζες τον αριθμο κ σε ελεγε στο προγραμμα αν ειναι ή (Vodafone,Cosmote,Wind).

Οποιος ξερει ας πει πως λεγεται το προγραμμα.

Samsung Galaxy S24 Ultra 5G (SM-S928B/DS) (Snapdragon 8 Gen 3, 512GB, 12GB RΑΜ) Android 14 (OneUI v6.1). 

Samsung Galaxy Watch 4 LTE (SM-R875F) (Exynos W920, 16GB, 1.5GB RΑΜ) WearOS v5.0 (OneUI v6.0).

Παιδιά, έκανα αναβάθμιση σε 4.2.2 (από 4.0.3), και ξέχασα πώς είχα ρυθμίσει GoSMS σε συνδυασμό με SwiftKey για να στέλνει μηνύματα 160 χαρακτήρων (ουσιαστικά το γράφεις με μικρά κανονικά, αλλά στην αποστολή τα μετατρέπει σε κεφαλαία)..

Μπορεί να μου θυμίσει κανείς τι πρέπει να κάνω; :rolleyes:

Υπαρχει καμια εφαρμογη που να σε βγαζει απο ποιο παροχο ειναι το νουμερο που σε καλει καποιος οταν δεν ξερεις τι ειναι το νουμερο του; Νομιζω υπηρχε καποτε εβαζες τον αριθμο κ σε ελεγε στο προγραμμα αν ειναι ή (Vodafone,Cosmote,Wind).

Οποιος ξερει ας πει πως λεγεται το προγραμμα.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nikoloco.vodafonephonefinder

Εχω Cosmote δεν κανει η εφαρμογη που λες επισης δεν δουλευει το link την βγαλαν απο το Play Store:)

Samsung Galaxy S24 Ultra 5G (SM-S928B/DS) (Snapdragon 8 Gen 3, 512GB, 12GB RΑΜ) Android 14 (OneUI v6.1). 

Samsung Galaxy Watch 4 LTE (SM-R875F) (Exynos W920, 16GB, 1.5GB RΑΜ) WearOS v5.0 (OneUI v6.0).

Εχω Cosmote δεν κανει η εφαρμογη που λες επισης δεν δουλευει το link την βγαλαν απο το Play Store:)

Πάρε την από εδώ: http://db.tt/kd67gsd1

Καμία καλή εφαρμογή για Running που να δουλεύει σωστά σε διάδρομο ξέρουμε; Μέσα στο σπίτι δηλαδή, χωρίς GPS.

If it isn't Amstrad, it isn't good enough

Amstrad CPC 6128, Zilog Z80, 4 MHz, 128 kb RAM, 64 kb ROM, 27 colours (16 on screen) 3+1 sound channels, Disk Drive 3" 178k, AMSDOS-CP/M

Καμία καλή εφαρμογή για Running που να δουλεύει σωστά σε διάδρομο ξέρουμε; Μέσα στο σπίτι δηλαδή, χωρίς GPS.

Απ'όσο γνωρίζω, όλες αυτές οι εφαρμογές δουλεύουν βάσει της καταγραφής της κίνησης μέσω GPS. Σε διάδρομο, δεν έχουμε αλλαγή του στίγματος GPS, άρα δεν γίνεται καταγραφή. Ο μόνος τρόπος είναι η χειροκίνητη είσαγωγή των δεδομένων άσκησης. Π.χ, στο runkeeper υπάρχει ο παρακάτω οδηγός: http://blog.runkeeper.com/post/43500912602/make-the-most-of-runkeeper-indoors

• The title was changed to [Android - Προτάσεις] Γενικές εφαρμογές II