Jump to content

myphone POLL: Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη microSD στα smartphone;

DJDB
 Κοινοποίηση

Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη microSD υποδοχής στο smartphone σας;  

817 members have voted

1. 1. Πόσο σημαντική θεωρείτε την ύπαρξη microSD υποδοχής στο smartphone σας;

• Πολύ σημαντική, αποτελεί βασικό κριτήριο αγοράς
      305
    • Αρκετά σημαντική, χωρίς να επηρεάζει πάντα την τελική μου απόφαση
      401
    • Καθόλου σημαντική, δεν κοιτάζω καν αν υπάρχει
      111
    • Δεν γνωρίζω / δεν απαντώ
      0

Recommended Posts

Θεωρώ πως για ένα μέσο χρήστη ακόμη και τα 2 GB είναι υπεραρκετά (και δεν χαρακτηρίζω μέσο χρήστη κανέναν εδω μέσα, γιατί ακόμη και το να παρακολουθείς ένα forum σαν αυτό σημαίνει πως έχεις "ανησυχίες" για τα κινητά κλπ). Και όταν υπάρχει κόσμος που έχει smartphone και δεν έχει internet στο κινητό, η χωρητικότητα είναι πολύ μικρής σημασίας... Η χωρητικότητα είναι για κάποιον που θέλει το κάτι παραπάνω από το τηλέφωνο του και εκεί όσο αυξάνονται τα GB αυξάνονται και οι ανάγκες. έπειτα με τα τόσα cloud καταργείται η ανάγκη να μεταφέρεις αρχεία από μια συσκευή σε άλλη είτε με καλώδια είτε με μνήμες φλας. Για εμένα τα 16 GB του iphone είναι ικανοποιητικά καθώς κάθε βδομάδα αλλάζω τη μουσική που έχει μέσα (30-40) cd, που μέσα στη βδομάδα μου φτάνουν, έχω αρκετές φώτο και εφαρμογές και είμαι ΟΚ. Στο iPad 3 τα 16 είναι λίγα γιατι τα 9 είναι εφαρμογές (οι 3 μεγαλύτερες πιάνουν 4GB).

Νομίζω πως η κάρτα μνήμης έχει σημασία μόνο στις φωτογραφικές μηχανές και ότι ακόμη και ένα πορτάκι ή τρύπα παραπάνω είναι εκτός από περιττό και άσχημο!

Some age, others mature...:lol:

• Απαντήσεις 131
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Απαράδεκτη η απουσία κάρτας μνήμης και αυτός είναι ενας λόγος που επιλέγω Samsung μέχρι να βάλουν μυαλό. Ειναι τουλάχιστον αλητεία να σου χρεώνουν 120 ευρώ τα επιπλέον 16gb ασε που έχουν αρχίσει και άλλες ιστορίες για παράδειγμα στο νοτε 2 που εχω και στο s3 που ειχα δεν μπορείς να κάνεις εγκατάσταση ενα πρόγραμμα στην κάρτα μνήμης με αποτέλεσμα η μνήμη του τηλεφώνου να ειναι πάντα γεμάτη.να είναι καλα οι xda που πάλι κάναν τα μαγικά τους

Κοίτα αυτό που λες για την Samsung, εγώ προσωπικά δεν το θεωρώ και σοβαρό μειονέκτημα γιατί η φιλοσοφία είναι να βάλεις όλα τα applications στην εσωτερική μνήμη που δεν την πειράζεις, και έτσι η λειτουργία του δεν θα εξαρτηθεί από την SD, και να έχεις τα multimedia κτλ αρχεία σου στην κάρτα όπου μπορείς να τις αλλάζεις.

Αλλά για αυτούς που θέλουν κάτι άλλο υπάρχουν και οι XDA όπως είπες και εσύ.

Less is more...

Η απάντηση μου: Αρκετά σημαντική, χωρίς να επηρεάζει πάντα την τελική μου απόφαση.

Εμένα με καλύπτουν άνετα τα 16GB για παράδειγμα καθώς δεν έχω μουσική στο κινητό (καθόλου όμως μόνο 6-7 κομμένα κομμάτια για ήχους κλήσης) και πολύ σπάνια βίντεο, οπότε δεν θα μετρήσει στην τελική απόφαση τόσο πολύ. καλό όμως είναι να υπάρχει ειδικά σε ακριβά κινητά-που μάλλον το αντίθετο συμβαίνει τα φθηνά έχουν πάντα micro SD κάρτα.. Σε αντίθεση με τα λόγια της Google για εμένα γίνεται πιο απλή η διαδικασία μεταφοράς αρχείων λόγω της SD card καθώς δεν εμπλέκω καλώδια, αλλά όπως είπα δεν θα τα βάψω και μαύρα αν μου φτάνει ο υπάρχων χώρος και δεν έχει microSD slot...

[sIGPIC][/sIGPIC]

goto fail;

goto fail;

αν θες μινι υπολογιστή δεν παίρνεις κινητό (smartphone) αλλά όντως μινι υπολογιστή (laptop/tablet) γιατί οι λειτουργίες των Smartphones δεν θα φτάσουνε ποτέ τους Η/Υ ώστε να θεωρούνται mini Η/Υ. μην συγχέουμε τα πράγματα.

Άποψή σου , σεβαστή. Για μένα είναι εντελώς αντίθετα.

Φυσικά όπως βλέπεις έχω το ΝΟΤΕ2 άρα είμαι κάπου ανάμεσα σε smartphone/tablet

Εσύ μπορεί να είσαι οκ με τα 8 γίγα , εγώ και πολλοί άλλοι όμως όχι.

Το ζήτημα είναι πως για να κάνεις πλήρη χρήση της συσκευής και των δυνατοτήτων της σίγουρα τα 8 δεν φτάνουν.

Αν δεν βγάζεις φωτογραφίες και βίντεο , δεν έχεις gps , δεν ακούς μουσική , δεν έχεις μερικά παιχνίδια για όταν πρέπει να περάσει η ώρα , τότε ναι , είναι αρκετά. Αλλά σίγουρα δεν κάνουν όλοι την δικιά σου χρήση. Κάποιοι από μας αγοράζουν μια καλή συσκευή για αν αποφύγουν την αγορά 4-5 ακόμα.

Όπως και να έχει , με οριακά γεμάτη μνήμη είσαι περιορισμένος.

Άποψή μου αυτή. Δεν νομίζω πως συγχέω τίποτα.

Νομίζω πως η κάρτα μνήμης έχει σημασία μόνο στις φωτογραφικές μηχανές και ότι ακόμη και ένα πορτάκι ή τρύπα παραπάνω είναι εκτός από περιττό και άσχημο!

Σε fashion τηλέφωνο θα συμφωνήσω. Γενικά όμως είμαι υπέρ του τηλεφώνου που αλλάζει μπαταρία και sd , άρα το πίσω καπάκι το θεωρώ λογικό. Σίγουρα με unibody κατασκευή μπορείς να κάνεις πιο όμορφο τηλέφωνο , αλλά κατά την προσωπική μου άποψη θυσιάζεις πολλά.

Gh174 G-500 768 GD-70 8210 Z-5 SL45 8310 515 T68 T68i 7650 P800 T600 gd-87 SL 55 GX20 3650 P900 GX30 410i 7610 V902 8020 K750i N73 N95 Kaiser II N95 8gb, N85 E55 E52 SGS SGS2 SGS3 NoteII Note3 Note4 SGS7e Note8 P20pro  P30pro Pixel6Pro VivoX60Pro Iphone14ProMax ...Keep on Spending!

Άποψή σου , σεβαστή. Για μένα είναι εντελώς αντίθετα.

Φυσικά όπως βλέπεις έχω το ΝΟΤΕ2 άρα είμαι κάπου ανάμεσα σε smartphone/tablet

Εσύ μπορεί να είσαι οκ με τα 8 γίγα , εγώ και πολλοί άλλοι όμως όχι.

Το ζήτημα είναι πως για να κάνεις πλήρη χρήση της συσκευής και των δυνατοτήτων της σίγουρα τα 8 δεν φτάνουν.

Αν δεν βγάζεις φωτογραφίες και βίντεο , δεν έχεις gps , δεν ακούς μουσική , δεν έχεις μερικά παιχνίδια για όταν πρέπει να περάσει η ώρα , τότε ναι , είναι αρκετά. Αλλά σίγουρα δεν κάνουν όλοι την δικιά σου χρήση. Κάποιοι από μας αγοράζουν μια καλή συσκευή για αν αποφύγουν την αγορά 4-5 ακόμα.

Όπως και να έχει , με οριακά γεμάτη μνήμη είσαι περιορισμένος.

Άποψή μου αυτή. Δεν νομίζω πως συγχέω τίποτα.

το Note 2 δικαιολογεί την άποψή σου. αλλά και βγάζω φώτο/βίντεο κι ακούω μουσική και ασχολήθηκα και με παιχνίδια (και μάλιστα αρκετά) και έπαιξα και με το GPS και τα 16 γίγα μου ήταν υπερ-αρκετά. ακόμα και την περίοδο των διακοπών που είχα να κάνω Back up 2 μήνες, τα 10 giga δεν τα πέρασα. δεν χρειάζονται 4-5 συσκευές. χρειάζεται καλή και πρακτική χρήση. και όχι υπερβολή. για μένα.

τώρα βέβαια αν κάποιος βαριέται στο θέμα back up, και βλέπει το κινητό όπως το desktop PC του τότε πάω πάσο.

γιατί δεν μπορείς να κάνεις πλήρη χρήση στα 8? τα πάντα κάνεις.

Πολύ σωστή παρατήρηση.

Όταν θα αρχίσουν να τιμολογούν σε λογικά πλαίσια την "εξτρα" nand (32,64 gb) τότε ας κόψουν τις micro SD. Μέχρι τότε, εάν τραβήξεις ένα μικρό fullHD video (5-10 λεπτά), βάλεις ένα Navigon/Igo με 2-3 χάρτες Ευρώπης, πάρεις και ένα nandroid τελείωσες εάν δεν έχεις microSD :mad: Σίγουρα η τιμή της nand δεν είναι ίδια όσο των MicroSD στα αντίστοιχα GB αλλά σίγουρα πολύ κάτω από τα 100€ που μας ζητάν για τα 16GB παραπάνω.

Πολύ σωστός. Ειδικά με τις φωτογραφίες και τα βίντεο τέτοιων αναλύσεων (και όχι με βαριά χρήση), τα GB φεύγουν για πλάκα.

Ο διάλογος μεταξύ ετεροφρόνων είναι αδύνατος και μεταξύ ομοδόξων περιττός..

Η αλήθεια είναι ότι είναι αρκετά σημαντική (και αυτό επέλεξα) αλλά βέβαια έχει και τα προβλήματα της (τουλάχιστον εγώ από την εμπειρία μου)..Στο xperia x10i που είχα έχασα τα δεδομένα της κάρτας 2 φορές ενώ και στο Galaxy S2 είχα προβλήματα (έκανε reboot και τελικά αποδείχθηκε πως έφταιγε η κάρτα) Καλές χρυσές οι micro sd αρκεί να μην σου χαλάνε την εμπειρία χρήσης του τηλεφώνου..Αν έβγαιναν πάντως όλες οι ναυαρχίδες των εταιριών με μνήμη τουλάχιστον 32gb δεν θα με πείραζε καθόλου η μη ύπαρξη της... Τώρα με τα 16 gb του gnexus ζορίζομαι (ας είναι καλά το usb otg)

Αν η ενσωματωμένη είναι 16 γίγκα όπως το nexus S ΔΕΝ με πειράζει αλλά θέλω να έχω επιλογές...για περισσότερο χώρο...

Επειδη τα κινητα που παιρνω τα τελευταια 4 χρονια εχουν 32GB εσωτερικη μνημη, ουτε που κοιτω για καρτα μνημη μου ειναι αδιαφορο τελειως...

Σε fashion τηλέφωνο θα συμφωνήσω. Γενικά όμως είμαι υπέρ του τηλεφώνου που αλλάζει μπαταρία και sd , άρα το πίσω καπάκι το θεωρώ λογικό. Σίγουρα με unibody κατασκευή μπορείς να κάνεις πιο όμορφο τηλέφωνο , αλλά κατά την προσωπική μου άποψη θυσιάζεις πολλά.

Θα συμφωνούσα μαζί σου λίγα χρόνια πριν, όταν είχα τα Nokia με Symbian, ή κάτι Ericsson που το να βγάλεις τη μπαταρία για να ξεκολλήσει ήταν μονόδρομος. Πλέον με ένα καλό τηλέφωνο (ή και ακόμη και με τα low end) δε νομίζω ότι υπάρχει η ανάγκη αυτή. Να προσθέσω πως το να μη μπορείς να βγάλεις έυκολα τη μπαταρία και τη Sim, κάνει πιο εύκολο το να εντοπίσεις ένα κλεμένο κινητό άμεσα (βλέπε find my ιPhone)..

Σχετικά με το fashion τηλέφωνο, θυμίζω ότι το να είναι συμπαγές το κάνει και πιο ανθεκτικό. δεν τρίζουν πλαστικά, δεν κουνιούνται καπάκια κλπ

Some age, others mature...:lol:

παιδια γιατι καθε φορα σ ολα τα polls δε γνωριζω-δεν απαντω..μα αμα δε θες να πεις, απλα δεν ψηφιζεις!:P

απο την μικρη μου εμπειρια, το desire που ειχα, η καρτα ειχε θεματα, εχανα αρχεια και διαφορα αλλα....

τωρα με το nexus ολα δουλευουν οπως πρεπει....το μονο κακο ειναι οτι ειναι μικρη...32gb ειναι must

Oneplus A6013

Ψιλο αδιάφορο.Πλέον με USB μπορώ να μεταφέρω άμεσα ότι θέλω.

ΟΚ νταξ.Αν υπάρχει δε χαλιέμαι αλλά με τίποτα και για κανένα λόγο για μένα δεν αποτελεί κριτήριο για το αν θα πάρω ένα κινητό.

Αν έχει smoothness και λειτουργεικό που δεν χρειάζεται restart με καλές εφαρμογες και καλή κάμερα με ένα hdware ικανό να με κρατήσει για καιρό είμαι υπερικανοποιημένος.Αν τα παραπάνω τα έχει και σε σούπερ τιμή αδιαφορώ και για τη μάρκα.

Edited by impreza_sti
Απαγορεύεται η γραφή τύπου sms

Θέλω να έχω την επιλογή της micro sd και ας μην την χρησιμοποιήσω ποτέ .Και ολες αυτές οι δικαιολογίες που αναφέρουν οι εταιρίες για την μη υποστήριξη sd μου φαίνονται αστείες .

Samsung galaxy s21+

Ο λογος μη υπαρξης ειναι καθαρα για λογους οικονομικους ωστε οι κατασκευαστριες εταιριες να ανεβαζουν ενα καπελο στη τιμη κατα 100+ Euro συνηθως. Επισης, σιγα σιγα θα εξαφανιστουν κι αυτες και ολα θα τα λεμε οτι ειναι στο cloud. Οταν καποια στιγμη χαθει και το cloud ή απλα χαθουν οι πληροφοριες και η προσβαση σε αυτες, τοτε θα χασουμε και εμεις καθε χρησιμη πληροφορια χωρις να γνωριζουμε πλεον τιποτα. Ολα ειναι πια online... οταν πια αποκοπουμε τοτε να δω τι γνωση θα εχει ο καθενας μας, που δεν θα υπαρχει απλα στο χερι μας ουτε ενα search engine και ουτε κανενα database. Εδω μιλαμε για διαφορα γενιας ομως... οι παλιοι θα γνωριζουν καποια πραγματα ή νεοτερες γενιες αμφιβαλω. Αν και ολα εξαρτωνται απο τον ανθρωπο και τη προσωπικοπτητα του. Για να μη γραφω και πολλα, ειναι και δεν ειναι χρησιμη η υπαρξη microSD αναλογως στον καθενα το πως τον βολευει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

On Line...

Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση σχετικά με moderation actions, μπορείτε να αποστείλετε PM.

Αν και χρήστης iOS, θα ήθελα να μπορώ να χρησιμοποιήσω και τον επιπλέον χώρο μιας microSD - χωρίς όμως να αποτελεί πρόβλημα ώστε να παρατήσω το iPhone...

+1 και απο εμενα. θα ηταν καλυτερα να ειχε αλλα δεν επηρεαζει την αγορα μου.αν και πιστευω ποτε δεν θα δουμε τετοιο feature σε iphone συσκευή.

iphone xs max ipad 6th gen

Αν και ειμαι mac-ας, αυτο που εκανε η apple ειναι απαραδεκτο. Διαστροφη της λογικης.

Απο ποτε ρε παιδες η 'ελλειψη' ενος χαρακτηριστικου ειναι καλη?

Απο ποτε οι λιγοτερες επιλογες ειναι καλο?

οκ, αδιαφορο για καποιους ισως, αλλα οχι να το βαφτισουμε και ως καλο!

Γιατι να μην εχω τη δυνατοτητα να βαζω την sd που θελω?

Καλα, αλλα χαρακτηριστικα του κινητου μπορει να μην μπορω να αναβαθμισω, αλλα ουτε τη μνημη?

Αν εκτιμησω στην αρχη κατα την αγορα οτι θελω κατι με 8gb, και στην πορεια χρειαστω κι αλλο χωρο, γιατι να μην μπορω απλα να αλλαξω καρτα?

Να πρεπει να αλλαξω κινητο?

Μη τρελαθουμε ρε *****.

Edited by impreza_sti
Αφαίρεση άσεμνων εκφράσεων

Χωρίς sd δεν γίνεται δουλειά.

Βγάζουν τα sd slot, οι μπαταρίες δεν αφαιρούνται. . Κανείς όμως δεν έδωσε άφθονη μνήμη και μπαταρία.

Αγοράζουμε κινητά σήμερα με 8-16gb τελική μη επεκτάσιμη μνήμη και μπαταρία για κλάματα.

Εμπρός όπισθεν

Χρειάζεται η Καρτα μνήμης αλλιώς να βγάζουν κινητά με το λιγότερο 32gb μνήμη

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

Αν και ειμαι mac-ας, αυτο που εκανε η apple ειναι απαραδεκτο. Διαστροφη της λογικης.

Απο ποτε ρε παιδες η 'ελλειψη' ενος χαρακτηριστικου ειναι καλη?

Απο ποτε οι λιγοτερες επιλογες ειναι καλο?

οκ, αδιαφορο για καποιους ισως, αλλα οχι να το βαφτισουμε και ως καλο!

Γιατι να μην εχω τη δυνατοτητα να βαζω την sd που θελω?

Καλα, αλλα χαρακτηριστικα του κινητου μπορει να μην μπορω να αναβαθμισω, αλλα ουτε τη μνημη?

Αν εκτιμησω στην αρχη κατα την αγορα οτι θελω κατι με 8gb, και στην πορεια χρειαστω κι αλλο χωρο, γιατι να μην μπορω απλα να αλλαξω καρτα?

Να πρεπει να αλλαξω κινητο?

Μη τρελαθουμε ρε *****.

Let me guess....το όνομα σου πρέπει να είναι ...."Χρυσοστομός"?

Συμφωνώ απόλυτα!

(και πέρα απο το παράδειγμα σου για το iphone, για οποιαδήποτε εταιρία υιοθετεί την SD-free λογική)

Αν το κινητο εχει τουλαχιστον 32gb μνημη, τοτε δεν με ενδιαφερει αν ειναι εσωτερικη η microsd. Για πιο χαμηλα ουτε αστειο.

Δεν θα αγορασω κινητο ποτε χωρις υποδοχη sd. Το Ν900 εχει 32gb και εχω αγορασει και μια 8gb γιατι απλα δεν μου φτανει ο χωρος. Μια 32gb ειναι στα σχεδια για αγορα. Οταν ενα video πιανει 50-100mb στην αναλυση 850x480 δεν μπορω να φαντασω που θα βαλω video σε HD αναλυση. Συγχρονισμος με το pc καθε εβδομαδα;

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Είναι αστείο μια εταιρία να βγάζει διαφορετικές εκδόσεις, 16,32,64gb και μετα να περιμένουμε να δίνει και micro sd. Προσωπικά δεν με ενοχλεί και δεν μου αρέσει κιόλας, Προτιμώ usb ή συνεφο.
"Όταν μιλάς φρόντισε να λες κάτι" Kim