Jump to content

Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)

Κοινοποίηση

Recommended Posts

sculper φιλε μου, εχει τετοιες εταιριες στην comdex φετος, η HOL, Forthnet και η Vivodi σιγουρα κανουν εγκαταστασεις για εταιρικους πελατες τους. Μπορεις βεβαια να το κανεις και μονος σου εαν υπαρχει ετοιμη υποδομη μεταξυ των καταστηματων ( πχ μισθωμενο κυκλωμα η VPN ) απλα παιρνεις δυο VOIP Phones και καλεις το ενα απο το αλλο πληκτρολογοντας την IP διευθηνση ( ολα αυτα εφοσον δεν θες voip server ) ειναι ναι μεν μπακαλιστικη λυση αλλα δουλευει ;)
Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

• Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

an den 8elo mpakalistikh lush ...ti exeis kata nou

ousiastika 8elo metaksu 2 katasthmaton na ginontai free klhseis metaksu ous kai na xtupa to thlefono ton paragkeleion mexri ths 4 sto proto katasthma kai meta ths 4 sto allo...........to noumero fusika einai to idio!

kai gia auto eixa skeftei to voip meso vpn....alla anushxo gia thn poiothta kai to kostos!

ολα εχουν το κοστος τους, εαν εχεις ηδη υποδομη μεταξυ των δυο τοτε θα σου προτεινα να ριξεις μια ματια εδω, θελει ομως αρκετη δουλεια, σαν εναλακτικη θα σου προτεινα να βαλεις ADSL και στα δυο σημεια με cisco routers ( σειρα 800 περιπου στα 400 ευρω εκαστος κοστος ) και διμιουργια VPN μεταξυ τους.

οι λυσεις που δινουν οι παροχοι ειναι αρκετα ακριβοτερες διοτι πιθανων να σου προτεινουν την λυση του LMDS

Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

Allied Telesyn (ADSL router,firewall,IPsec VPN)

Multitech MVP 410ST VOIP Gateway for ISDN – BRI (4 κανάλια φωνής)

UPS Micronet x power (1000VA)

FORTHnet ADSL (VPN)128- 384

auto ton eksoplismo pou eipe kapoios alla polu moufa mou fainetai...

akouo esas paidia pou kserete kati parapano

Αγαπητοί φίλοι,

είμαι γενικά λίγο άσχετος με το Internet και χρειάζομαι τη βοήθεια σας σε καποιες απορίες που έχω σχετικά με την ADSL σύνδεση. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

α. Έχω ISDN σύνδεση αυτή τη στιγμή ( Internet και μία τηλεφωνική γραμμή ). Επειδή δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω σε τηλεφωνικές γραμμές με συμφέρει να υποβαθμίσω τη γραμμή από ISDN σε PSTN, πρίν την αναβαθμίσω σε ADSL;

β. Χάνω κάτι άλλο, όσο αφορά τη ποιότητα της γραμμής και την ταχύτητα της σύνδεσης μετά με ADSL;

γ. Πόσο είναι η διαφορά σε χρήματα τον μήνα από ISDN σε PSTN;

δ. Τί διαδικασία χρειάζεται για την υποβάθμιση και στη συνέχεια ενεργοποίση της ADSL, ώστε να μην τα μπερδέψω πολύ τα πράγματα;

ε. Για ότι πιό απλό γίνεται σε ADSL, συμφέρει το Kit της Otenet για αρχή και αργότερα βλέπουμε;

Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ και ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Αγαπητοί φίλοι,

είμαι γενικά λίγο άσχετος με το Internet και χρειάζομαι τη βοήθεια σας σε καποιες απορίες που έχω σχετικά με την ADSL σύνδεση. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

α. Έχω ISDN σύνδεση αυτή τη στιγμή ( Internet και μία τηλεφωνική γραμμή ). Επειδή δεν χρειάζομαι κάτι παραπάνω σε τηλεφωνικές γραμμές με συμφέρει να υποβαθμίσω τη γραμμή από ISDN σε PSTN, πρίν την αναβαθμίσω σε ADSL;

β. Χάνω κάτι άλλο, όσο αφορά τη ποιότητα της γραμμής και την ταχύτητα της σύνδεσης μετά με ADSL;

γ. Πόσο είναι η διαφορά σε χρήματα τον μήνα από ISDN σε PSTN;

δ. Τί διαδικασία χρειάζεται για την υποβάθμιση και στη συνέχεια ενεργοποίση της ADSL, ώστε να μην τα μπερδέψω πολύ τα πράγματα;

ε. Για ότι πιό απλό γίνεται σε ADSL, συμφέρει το Kit της Otenet για αρχή και αργότερα βλέπουμε;

Ελπίζω να μην σας κούρασα πολύ και ευχαριστώ εκ των προτέρων....

Αν εχεις σκοπο να διατηρησεις την ADSL τοτε συμφερει να πληρωνεις παγιο PSTN γιατι ειναι φθηνοτερο απο αυτο της ISDN μιας και ουτως ή άλλως θα εισαι online αλλα θα εχεις και τηλεφωνια ταυτοχρονα.

Δεν χανεις απολυτως τιποτα σε ποιοτητα οσον αφορα το αν μπαινεις over ISDN ή over PSTN.

Αν κανεις υποβαθμιση, τοτε κανεις την αιτηση στον ΟΤΕ και μετα βαζεις ADSL το kit της OTEnet το εχω και εγω οποτε θα σου πω την γνωμη μου. Εγω το πηρα με την προσφορα του Πλαισιου που εδινε και router μαζι. Δεν ξερω αν ισχυει ακομη αλλα θα σου προτινα να μην παρεις modem (οπως modem σου δινει το kit by default) αλλα router (που ειναι και Montem μαζι). Για περισσοτερες λεπτομερειες για τα πακετα και τις συνδεσεις ριξε μια ματια στο forum και θα βρεις αρκετο υλικο.

PS: Αντε με το καλο να μπεις και εσυ σε ... εναν καινουργιο κοσμο!!!

Συμφωνω σε οτι σου ειπε ο LNinio απλα κατα τη γνωμη μου θα ηταν καλυτερο να κρατησεις την ISDN για τους εξης λογους:

1. Μπορει να μετανιωσεις μετα το 3μηνο και να μη θες αλλο την aDSL (λεμε τωρα... :O )

2. Μπορει να παρει αρκετες μερες μεχρι να σου γυρισουν τη γραμμη

3. (Και σημαντικοτερο) Δε θα εχεις αναγνωριση κλησης! Και αν θελησεις να ενεργοποιησεις την υπηρεσια απο τον ΟΤΕ για τη νεα σου PSTN θα σου ερθει λιγο πολυ στα ιδια χρηματα σαν να πληρωνες παγιο ISDN!

Κράτα την ISDN. Και αναγνώριση τσάμπα θα έχεις, και δύο γραμμές, και πολλές ψηφιακές ευκολίες, και δε θα περιμένεις να γίνει η υποβάθμιση (για την οποία πληρώνεις νομίζω; ) και οι ταχύτητες του DSL θα είναι οι ίδιες.

Ο μόνος λόγος που θα έπρεπε να προτιμήσεις την PSTN είναι να μην έχει ο ΟΤΕ πόρτες στο DSLAM του για ISDN. Που είναι χλωμό γενικότερα, συνήθως γεμίζουν πρώτα οι PSTN πόρτες.

Αγαπητοί φίλοι σας ευχαριστώ για τη βοήθειά σας.

Σκέφτομαι να κρατήσω την ISDN γραμμή. Άλλωστε από τον πΟΤΕ μου ζήτησαν να πληρώσω για αυτή τη μετατροπή ( από ISDN σε PSTN ) ούτε λίγο ούτε πολύ 30 EURO !!!!!

Επίσης προσανατολίζομαι πρός την καινούργια προσφορά της HOL ( 6μήνες +6 δωρεάν ), αντί του OnDSL Kit της Otenet. Νομίζω πως είναι πολύ πιό συμφέρουσα.

Τί λετε και σείς;

Oτι ειναι πιο συμφέρουσα είναι. Αλλά έχει τα εξής 2 μειονεκτήματα:

1ο. Δεσμεύεσαι με μια εταιρία για 1 χρόνο με ότι συνεπάγεται αυτό.

2ο. Το modem που δίνει είναι κλειδωμένο.

Οπότε αν μετά τον χρόνο θες να αλλάξεις και ISP πρεπει να αγοράσεις και καινούριο modem (όχι δλδ ότι δεν θα το κάνεις αν πάρεις το Ondsl kit, αλλά να χαμε νε λέγαμε).

Φίλε Bayern7 συμφωνώ μαζί σου για τα μειονεκτήματα που γράφεις ( όχι τόσο για το πρώτο, κυρίως όμως για το δεύτερο ).....

Αλλά δεν είναι πολύ πιθανόν με τη φόρα που θα πάρουν οι ISP, μετά από ένα χρόνο να υπάρχουν ανάλογες προσφορές ( δηλ. modem/router + ενεργοποίηση γραμμής + πάγιο του ΟΤΕ για τη γραμμή + πάγιο για τον provider );

Οπότε παίρνεις τον καινούργιο εξοπλισμό και πάς αλλού.....

Άσε που μπορεί και η HOL να δώσει μια δελεαστική προσφορά για να κρατήσει τους συνδρομητές της, όπως κάνει τώρα μετά τη μεγάλη απήχηση που είχε η προσφορά του ΡΑΜ......

αλλά μεχρι τότε ..........ίδωμεν

δεν μου φαίνεται κακό..

Για τη δεσμευση μη το σκεφτεσαι καν. Αποκλιεται να πεσουν τοσο πολυ οι τιμες σε 1 χρονο, αλλα και παλι αν πχ πεσουν στα ιδια επιπεδα τον 8ο μηνα εσυ κερδισμενος θα εισαι ;)

Ενδεικτικα :

Τελλας 384 : 29,90 Euro

HOL (kit) 384 16,58 Euro

Διαφορα 80% :!:

Τελλας 512: 37,90 Euro

HOL (kit) 512: 20,75 Euro

Διαφορα 82% :!:

Τελλας 1024 59,90 Euro

HOL (kit) 35,75 Euro

Διαφορα 67%!

Οπως βλεπετε εχω παρει το φθηνοτερο isp αυτη τη στιγμη.

Ας υποθεσουμε οτι στον 8ο μηνα η Τελλας ριχνει τις τιμες στα ιδια επιπεδα (αδυνατο, αλλα λεμε τωρα) . Θα υπολογισουμε τι θα πληρωσουμε και στις 2 περιπτωσεις για το 1Mbit (παιρνω τη μικροτερη διαφορα τιμης)

Τελλας 8 πρωτοι μηνες με την ιδια τιμη, 479,20 Ευρω + 4 μηνες στα 35,75 =622,20 Ευρω

HOL (kit) κοστος 429 Ευρω.

Τελλας 6 πρωτοι μηνες με την ιδια τιμη 359,40 Ευρω +6 μηνες στα 35,75 = 573,90 Ευρω.

HOL (kit) κοστος 429 Ευρω.

Δεν αξιζει να συνεχισω νομιζω. You got the point :D

Είναι που έκανα το επισημασμένο θέμα με τα περιεχόμενα....

Το θέμα adsl over isdn ή pstn υπάρχει ήδη εδώ

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Ναι, ο φίλος orfanidisd εννοεί το activ8, κοίταξε, εγώ δεν σου λέω πως δεν έχει μήνες δωρεάν αλλά από δίκτυο δεν έχει καλό σίγουρα!!!

Πολύ καλό πακέτο με μήνες δωρεάν είναι της forthnet! Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν δίνει πολύ καλό modem μαζί!!!

Ακουστε να δειτε να τρελαθειτε με το ελληνικο δημόσιο. Αποφασισα να βαλω adsl και σκεφτηκα το ondsl kit της otenet.Πηγα 2-3 φορες στο κεντρικο oteshop εδω στο Ηρακλειο Κρητης και ματαια προσπαθησα να βγαλω ακρη αφου τη μια υπηρχε ενας υπαλληλος για να εξυπηρετηση 10 ατομα την αλλη πουλούσαν μονο κινητα!!! και την αλλη η απαντηση ηταν ελατε πρωινες ωρες καθημερινης!!! Αφου σπασανε τα νευρα μου κανονικα πηγα στο Γερμανο οπου επιτελους εβγαλα ακρη και ειχε και δωρο ενα wireless router στην ιδια τιμη με τον οτε παρακαλω 89+φπα. Ελα ομως που θελανε τελευταιο λογαριασμο και εγω δεν ειχα. Ετσι ξαναπηγα στον οτε και ματαια. Οταν αναφερα οτι θελω να κανω συνδεση σε καποιον αλλο εκτος oteshop αρνηθηκαν πεισματικα να μου δωσουν καποιο χαρτι που να αναφερει τα στοιχεια της συνδεσης. Εχω παει 3 φορες και εχω παρει αλλες τοσες το 134 αλλα ακρη δεν βγαινει αφου επιμενουν οτι πρεπει η συνδεση πρεπει να γινει απο αυτους και οχι στο γερμανο!!!. Τελικα πρεπει να περιμενω να ερθει ο λόγαριασμος σε 2 μηνες ή να κανω συνδεση σε oteshop!!! οπως μου ανεφεραν αφου δεν χρειαζεται ο λογαριασμος για αυτους. Ε ρε ιδιωτικοποιηση που θελουνε!!! :mad: :mad: :mad:

Το ποιο αστειο ειναι οτι ζητησα να πληρωσω το λογαριασμο του τηλεφωνου μπας και παρω το χαρτι αλλα η υπαλληλος ειπε οτι δεν εχει στοιχεια στο computer. Μετα πηρα τηλεφωνο στο ιδιο ατομο σαν αγνωστος και ρωτησα αν μπορω να πληρωσω το λογαριασμο ακομα και αν δεν εχει ερθει και η απαντηση ηταν "ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ"!!!

Σαμποταζ στον οτε παιδια μπας και βαλει μυαλο!

SV9PFY

Ακουστε να δειτε να τρελαθειτε με το ελληνικο δημόσιο. Αποφασισα να βαλω adsl και σκεφτηκα το ondsl kit της otenet.Πηγα 2-3 φορες στο κεντρικο oteshop εδω στο Ηρακλειο Κρητης και ματαια προσπαθησα να βγαλω ακρη αφου τη μια υπηρχε ενας υπαλληλος για να εξυπηρετηση 10 ατομα την αλλη πουλούσαν μονο κινητα!!! και την αλλη η απαντηση ηταν ελατε πρωινες ωρες καθημερινης!!! Αφου σπασανε τα νευρα μου κανονικα πηγα στο Γερμανο οπου επιτελους εβγαλα ακρη και ειχε και δωρο ενα wireless router στην ιδια τιμη με τον οτε παρακαλω 89+φπα. Ελα ομως που θελανε τελευταιο λογαριασμο και εγω δεν ειχα. Ετσι ξαναπηγα στον οτε και ματαια. Οταν αναφερα οτι θελω να κανω συνδεση σε καποιον αλλο εκτος oteshop αρνηθηκαν πεισματικα να μου δωσουν καποιο χαρτι που να αναφερει τα στοιχεια της συνδεσης. Εχω παει 3 φορες και εχω παρει αλλες τοσες το 134 αλλα ακρη δεν βγαινει αφου επιμενουν οτι πρεπει η συνδεση πρεπει να γινει απο αυτους και οχι στο γερμανο!!!. Τελικα πρεπει να περιμενω να ερθει ο λόγαριασμος σε 2 μηνες ή να κανω συνδεση σε oteshop!!! οπως μου ανεφεραν αφου δεν χρειαζεται ο λογαριασμος για αυτους. Ε ρε ιδιωτικοποιηση που θελουνε!!! :mad: :mad: :mad:

Το ποιο αστειο ειναι οτι ζητησα να πληρωσω το λογαριασμο του τηλεφωνου μπας και παρω το χαρτι αλλα η υπαλληλος ειπε οτι δεν εχει στοιχεια στο computer. Μετα πηρα τηλεφωνο στο ιδιο ατομο σαν αγνωστος και ρωτησα αν μπορω να πληρωσω το λογαριασμο ακομα και αν δεν εχει ερθει και η απαντηση ηταν "ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΦΑΤΑ"!!!

Σαμποταζ στον οτε παιδια μπας και βαλει μυαλο!

Afou thes OTEnet kala na patheis! :D

To kalytero pou eheis na kaneis einai na ta akyroseis ola kai na pareis to paketo tis HOL: 12 mines me 235 evro!

To na vrizeis ton OTE edw mesa kai na treheis na gineis pelatis tou de voithaei na diorthothei i katastasi...

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν έχεις το χαρτί που υπέγραψες για τη σύμβαση της τηλεφωνικής σου γραμμής δεν χρειάζεται να προσκομίσεις λογαριασμό.Εγώ έτσι έκανα αφού ενεργοποίησα ondslkit πρωτού μου έρθει ο 1ος μου λογαριασμός.

Καλά είναι απατεώνες και σε ταλαιπωρούν τόσο.

Αυτό που σου λέω τώρα μπορούσαν να στο πούνε. :mad:

iPhone XS-Max 256GB | iPhone 7 128GB | Xiaomi Redmi Note 3 32GB

Την προσφορα την ειδα σημερα (ας ειναι καλα το forum) και μαλον τον ote θα τον γραψω στα παλια μου τα παπουτσια για να μην πω τιποτα αλλο. Το θεμα ειναι οτι οσο ο οτε ανηκει στο κρατος τον πληρωνουμε ΟΛΟΙ θελουμε δεν θελουμε με τον Α ή με τον Β τρόπο.
SV9PFY

Στείλε ένα γνωστό σου ή φίλο σου ή συγγενή σου να πάει στο oteshop να σου πληρώσει τον λογαριασμό( δεν είμαι σίγουρος αλλά μπορεί να χρειαστεί κάποια εξουσιοδότηση, αν και εμένα δεν μου έχουνε ζητήσει ποτέ όσες φορές το έχω κάνει γιατί αφορά πληρωμή και όχι κάποια αλλαγή υπηρεσίας) έτσι ώστε να πάρεις το χαρτί εσύ και να πας στον Γερμανό σαν κύριος. Αφού πάρεις το DSL kit μετά πήγαινε στο oteshop αυτό να τους το δείξεις και να τους πεις ότι είναι πολύ **λάκες ;)
:w00t: Στο χώρο αυτό υπήρχε Ο.Π.Χ που παραβαίνει την Εικόνα. :w00t:

Την προσφορα την ειδα σημερα (ας ειναι καλα το forum) και μαλον τον ote θα τον γραψω στα παλια μου τα παπουτσια για να μην πω τιποτα αλλο. Το θεμα ειναι οτι οσο ο οτε ανηκει στο κρατος τον πληρωνουμε ΟΛΟΙ θελουμε δεν θελουμε με τον Α ή με τον Β τρόπο.

Mporoume omos na poume ohi stin OTEnet, akoma kai an de mporoume na allaxoume ton OTE. ;)

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αν έχεις το χαρτί που υπέγραψες για τη σύμβαση της τηλεφωνικής σου γραμμής δεν χρειάζεται να προσκομίσεις λογαριασμό.Εγώ έτσι έκανα αφού ενεργοποίησα ondslkit πρωτού μου έρθει ο 1ος μου λογαριασμός.

Καλά είναι απατεώνες και σε ταλαιπωρούν τόσο.

Αυτό που σου λέω τώρα μπορούσαν να στο πούνε. :mad:

Δυστυχως η γραμμη ειναι πολυ παλια αποκλειεται να βρω την συμβαση αλλα μαλον θα στειλω καποιο να πληρωσει. Ρε τι κανουμε για ενα κομματι DSL!!! __ΛΑΚΕΣ!!!

Ισως βεβαια μου βγει σε καλο γιατι απο οτι βλεπω ξεκινησε πολεμος τιμων. Ας περιμενω λιγο λεω γω.

SV9PFY

• The title was changed to Περί... σταθερής τηλεφωνίας γενικά (Μέρος Ι)
  • The topic was locked
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...