Jump to content

Ιδιωτικά πανεπιστήμια στην Ελλάδα

Demon
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 525
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

εννοεις οτι το σωστο ειναι κολεγιο;

Γιαπ...αν και επισημα λεγονται κεντρα ελευθερων σπουδων. :O

Με το σημερινό καθεστώς, μπορώ να νοικιάσω ένα δωμάτιο 6τ.μ. στο Πέραμα, και να διαφημιστώ ως πανεπιστήμιο - κολλέγιο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της κάτω Παναγούλας του Clochester.

Παιδιά, δεν λέω ότι είναι όλοι απατεώνες, υπάρχουν και καλές επιχειρήσεις (αυτό είναι), ΑΛΛΑ με το υφιστάμενο καθεστώς μπαίνεται σε μία ανούσια διαδικασία και ψυχοφθόρα διαδικασία για εσάς. Η ποιο τίμια λύση είναι το εξωτερικό.

Από τη δικιά μου εμπειρία και γνώση, εξαιρώ μόνο το Deree. Αν δουλέψετε σε Αμερικάνική εταιρεία στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, το δέχονται ως πανεπιστημιακό τίτλο (μισθολογικά, εξέλιξη) και γενικά χαίρει εκτίμησης στην αγορά. Για το δημόσιο εννοείται ξεχάστε το. Ακόμα και μεταπτυχιακό να κάνετε στο ΜΙΤ με το πτυχίο του deree, στην Ελλάδα δεν θα σας αναγνωρίσουν ποτέ.

Μην σας παραμυθιάζουν, κολλέγια ξεκολέγια, πανεπιστήμια, ακαδημίες, ινστιτούτα, Nasa νομικά δεν υφίστανται στην Ελλάδα πλην του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Επίσης, δεν υπάρχει μόνο η Αγγλία. Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και λοιπές ευρωπαϊκές χώρες προσφέρουν ισάξια και καλύτερα προγράμματα σπουδών από την Αλβιώνα.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

• 5 weeks later...
ws foititria pou dianuei to b etos tou deree mporw na ekferw apopsi gia polla..alla den 8a kanw analusi epeidi den vgazeis akri..mono mia erwthsh..an 3erei kapoios kala peri deree mporei na mou pei ean ama eisai foititis deree mporeis na kaneis metagrafh gia agglia ama sou tin vidwsei?pira sta grafeia panw den vgazw akri oute kinezika na milagane lol

το deree 8elei ~25xil e εκτος foundation an den grapseis kala...ta alla 8eloun 18xil max. http://www.insomnia.gr/vb3/showthread.php?t=217493&highlight=deree

δεν χειαζετε να μιλησεις με το deree αλλα με το uk uni p 8es να πας ή τωρα 10νοεμβρη να περασεις απο hilton π κανουν εκδηλωση ολα τα uk unis. http://www.britishcouncil.org/gr/greece-education-uk-exhibitions.htm?mtklink=education-uk-exhibitions-link

http://www.britishcouncil.org/gr/greece-education-information-sessions.htm

Θεωρώ απαράδεκτο τον τίτλο του θέματος!Το σύνταγμα της Ελλάδας δεν αναγνωρίζει ιδιωτικά πανεπιστήμια κατά συνέπεια ο τίτλος είναι παραπλανητικός και προκλητικός και καλό θα ήταν να αλλάξει σε "Κέντρα ελευθέρων σπουδών στην Ελλάδα".

Ευχαριστώ...

Θεωρώ απαράδεκτο τον τίτλο του θέματος!Το σύνταγμα της Ελλάδας δεν αναγνωρίζει ιδιωτικά πανεπιστήμια κατά συνέπεια ο τίτλος είναι παραπλανητικός και προκλητικός και καλό θα ήταν να αλλάξει σε "Κέντρα ελευθέρων σπουδών στην Ελλάδα".

Ευχαριστώ...

opos les ki' esy, h ellada mono den ta anagnorizei...

pagosmios omos ta ptyxia tous exoun megalyteri axia apo kapoio ptyxio ellinikou panepistimiou.

Δεν ισχύει το δεύτερο και καλό (για εσάς) θα ήταν να μη βαυκαλίζεστε.

Για το 1ο δεν παίρνω και όρκο...

Δεν ισχύει το δεύτερο και καλό (για εσάς) θα ήταν να μη βαυκαλίζεστε.

Getolika να σε ρωτήσω κάτι. Από την ηλικία σου καταλαβαίνω ότι δεν έχεις βγει ακόμα στην αγορά εργασίας. Πως ξέρεις ότι δεν ισχύει αυτό που λες;

Έχουν βγει συγγενικά μου πρόσωπα καθώς και φίλοι.

Να σου κάνω και γω μια ερώτηση:

Αν δεν κάνω λάθος τα "πανεπιστήμια" αυτά, όπως αρέσκεστε να τα αποκαλείτε δεν έχουν ιατρικές ή νομικές σχολές.Γιατί;Διότι πολύ απλά δεν είναι σε θέση να βγάλουν "πτυχιούχους" που θα είναι ικανοί και δεν θα αποτελούν δημόσιο κίνδυνο(θα έτρωγαν όλοι ισόβια για ένα παράνομο παρκάρισμα:p, αν φυσικά δεν πέθαιναν πρώτα από γρίπη χάρη στα χέρια των γιατρών:lol: !)

Τέλος πάντων,δεν νομίζω ότι είναι σωστό να κάθομαι και να δυναμιτίζω την κατάσταση...

Τέλος(ελπίζω).

pagosmios omos ta ptyxia tous exoun megalyteri axia apo kapoio ptyxio ellinikou panepistimiou.

δικαιολογίες όσων δεν πέρασαν σε ελληνικά πανεπιστήμια.όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.και καλά κάνει η ελλάδα κ δεν αναγνωρίζει τα κολλέγια.

[sIGPIC][/sIGPIC]

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

Επισης δικαιολογιες ατομων που δουλευουν σε ξενα πανεπιστημια κι αν δεν παινεψεις το σπιτι σουυ η το πανεπιστημιο σου θα πεσει να σε πλακωσει..

Έχουν βγει συγγενικά μου πρόσωπα καθώς και φίλοι.

Πάντως το να έχεις τόση μεγάλη σιγουριά για κάτι που απλά άκουσες από γνωστούς και φίλους, επέτρεψε μου να το θεωρώ τουλάχιστον υπερβολικό. Το ότι ΚAΠΟΙΑ (λίγα) ιδιωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα τυγχάνουν αναγνώρισης στο ιδιωτικό τομέα (Deree, Alba ktl) όσο και αν δεν αρέσει σε κάποιους είναι γεγονός. Φυσικά υπάρχουν και πολλά που είναι ΓΤΠ.

Και για να σε προλάβω (αν είχες σκοπό να ρωτήσεις) είμαι απόφοιτος ελληνικού δημοσιου πανεπιστημιου και από τα συγκεκριμένα ιδρύματα δεν έχω περάσει ούτε απέξω. E τότε θα μου πεις πως εκφράζω γνώμη - η γνώμη μου αφορά την αναγνωρισιμότητα στην αγορά εργασίας, με βάση τη δικια μου εμπειρία πάντα (και σίγουρα όχι απλά ότι άκουσα από άλλους;)).

Αν δεν κάνω λάθος τα "πανεπιστήμια" αυτά, όπως αρέσκεστε να τα αποκαλείτε δεν έχουν ιατρικές ή νομικές σχολές.Γιατί;

Καταρχάς δεν αρέσκομαι να αποκαλώ τα KES πανεπιστήμια. Κάποια όμως ιδρύματα είναι πανεπιστημιακού επιπεδου, έστω κι αν δεν αναγνωρίζονται ως τέτοια.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι που δεν υπάρχουν τέτοιες σχολες. Καταρχάς εφόσον τα KES δεν αναγνωρίζονται από το κράτος και οι απόφοιτοι τους δεν έχουν επαγγελματικά δικαιώματα, δε θα ήταν δυνατή η ύπαρξη τέτοιων σχολών. Κάποιος που σπουδάζει business μπορεί να πάει να δουλέψει σε μια ιδιωτική επιχείρηση, αφού δε χρειάζεται καμια αναγνώριση ούτε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος. Αυτό δε μπορεί να συμβεί με κάποιον που θα σπούδαζε δικηγόρος.

Αν αναγνωριστούν, πιθανώς κάποια να προσφέρουν και νομικές σπουδές. Ιατρικές δεν πρόκειται να προσφέρουν αφενός γιατί δεν το κόστος των επενδύσεων θα ήταν τεράστιο και άρα απαγορευτικό, αφετέρου το κράτος δε θα το επέτρεπε μάλλον ούτως η άλλως ...

Επισης δικαιολογιες ατομων που δουλευουν σε ξενα πανεπιστημια κι αν δεν παινεψεις το σπιτι σουυ η το πανεπιστημιο σου θα πεσει να σε πλακωσει..

Το να απαξιώνουμε τόσο εύκολα τη γνώμη των συνομιλητών μας μάλλον έλλειψη επιχειρημάτων δείχνει.

Δεν απαξιωνω τπτ απλα ειναι αυτονοητο οταν δουλευει καποιος για κατι για κατι το στηριζει.Δεν μπορεις να θεωρησεις αντικειμενικο ατομο εκ των εσω..

το alba ειδικά κι εγώ το έχω ακούσει πολλές φορές,και σε εταιρείες φίλως του πατέρα μου απασχολούνται αρκετά άτομα-απόφοιτοι του alba,κυρίως σε hotel management και marketing.

ήταν να πάω κι εγώ εκεί,αλλά στο τέλος προτιμήθηκε η λύση της αγγλίας,για να αλλάξω κ λίγο αέρα.

εγώ για δεύτερο master είχα αποκλείσει ήδη το deree,γιατί δεν είναι όπως πριν 4-5 χρόνια.έχασε την αίγλη που είχε λόγω κάποιων περιστατικών χρηματισμού καθηγητών,και κάποιων άλλων γεγονότων που δεν τα θυμάμαι τώρα.κάποιος που φοιτά-τησε εκεί σίγουρα θα τα ξέρει.

[sIGPIC][/sIGPIC]

everything good in life is either illegal, immoral or fattening!!

οσον αφορα τις ιατρικες σχολες...υπαρχει θεμα διαφορας χρονων στο εξωτερικο εχουν 4-5 κ δω ποσα ειναι 6-7?

οτι ισχυει στα υπαρχον κες υπαρχουν κ στα δημοσια

• 4 months later...
παιδια οποιος εχει διαθεση να μιλησουμε σχετικα με σπουδες για τουριστικες επιχειρησεις, για ξενοδοχεια και διοικηση επιχειρησεων ας μου στειλει pm με το msn του. θελω να τον ρωτησω μερικα πραγματα. ευχαριστω
Το μεγαλύτερο ρίσκο στην ζωή είναι να μην πάρεις κανένα

οσον αφορα τις ιατρικες σχολες...υπαρχει θεμα διαφορας χρονων στο εξωτερικο εχουν 4-5 κ δω ποσα ειναι 6-7?

οτι ισχυει στα υπαρχον κες υπαρχουν κ στα δημοσια

Οι ιατρικές είναι 6 χρόνια παντού (η γενική εκπαίδευση) και 4-7 η ειδικότητα. Οι οδοντιατρικές στην Ελλάδα είναι 5 χρόνια και καλά(μια) ισότιμες με τις 3ετείς καφετέριες εμμ...σχολές του UK που οδηγούν σε Bachelor οδοντιατρικής (dental surgery). Δεν αποκλείεται να γίνουν κι εδώ τα έκτροπα του UK, να δίνουν σε 3 χρόνια πτυχια dental hygienist, dental νοσοκόμα, dental χαρτορίχτρα και p@p@ries:X

Μακάρι να γίνουν όπως τα λες gmac (ως προς τις ιατρικές)...

[sIGPIC][/sIGPIC]

:XΘα με ρίξετε στα σκληρά μερικοί

[sIGPIC][/sIGPIC]

• 1 month later...

Σας παραθέτω μία λίστα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

I. Non-profit institutions that are accredited by a foreign state and award their own degrees

American College of Greece/Deree College, Athens

Athens Information Technology, Athens

II. Non-profit institutions that are not accredited or validated by a foreign university

ALBA, Athens Laboratory of Business Administration, Athens

Hellenic American University, Athens

III. For-profit institutions that award degrees validated by a foreign university

AGSM, Athens Graduate School of Management [Nottingham Trent U]

AKTO, Art & Design, Athens [Middlesex U]

Alpine Center, Athens [Vitznau, U Wales]

American University of Athens, Athens [AUA, Seattle]

Athenian College, Athens

Athens Metropolitan College/AKMH, Athens [iU Vienna]

BCA Business Studies, Athens [London Metropolitan U]

British Hellenic College, Athens [u Wales]

CEMS, Centre for European Managment Studies, Athens[u Surrey]

City University, Athens [City U Denver]

CMA, Center for Management and Administration, Athens [u Wales]

EEDE - Hellenic Management Association [Henley Management College]

European University, Athens Campus [none]

ICBS Business School, Athens[Kingston U]

iCon International Training, Athens [Leicester U, Surrey U, Heriot-Watt U, Wales U]

IMS, International Management Studies, Athens [u of Strathclyde, Glasgow Caledonian, Sheffield Hallam U]

Intercollege Globaltraining, Athens [Henley Management College, etc.] - ACCA, CFA, CIA, MBA

IST Studies, Athens [u of Hertfordshire] - BSc, MSc, MA, MBA

Mediterranean College/IEK Xyni, Athens[Teesside U, Heriot-Watt U]

New York College, Athens[sunderland U, SUNY Empire State College etc. etc.]

SAE Institute, Athens Campus [none] - BA

SBE College, Athens [Liverpool John Moores U]

University of Indianapolis, Athens Campus [u Indianapolis]

Vakalo School of Art and Design, Athens [u Derby]

Σκέφτομαι να κάνω κάποιο ΜΒΑ σε κάποιο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο εδώ στη Ελλάδα.

Δεν έχω την δυνατότητα να φύγω έξω διότι έχω μια πολύ καλή δουλειά εδώ στην Ελλάδα.

Έχει να προτείνει κάποιος κάποιο καλό πρόγραμμα και κάποιο καλό κολλέγιο?

Ευχαριστώ.

Σκέφτομαι να κάνω κάποιο ΜΒΑ σε κάποιο ιδιωτικό Πανεπιστήμιο εδώ στη Ελλάδα.

Δεν έχω την δυνατότητα να φύγω έξω διότι έχω μια πολύ καλή δουλειά εδώ στην Ελλάδα.

Έχει να προτείνει κάποιος κάποιο καλό πρόγραμμα και κάποιο καλό κολλέγιο?

Ευχαριστώ.

Από ότι έχω ακούσει το πτυχίο του ALBA είναι πολύ αναγνωρίσιμο, στον ιδιωτικό τομέα βέβαια, στην Ελλάδα.