sofikat Δημ. February 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2007 enoite greeklish!grafeis pio xekourasta kai pio grigora! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mvagustagm2000 Δημ. February 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2007 enoie greeklish!grafeis pio xekourasta kai pio grigora! σωστα, αλλα δυσκολευεις τους συμφορουμιτες σου... επι παραδειγματι, εγραψες: "enoie" που οπως καταλαβαινεις, χρειαζοταν μια Α προσπαθεια αποκωδικοποιησης για να το κατανοησουμε...;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giarlos Δημ. February 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2007 Το εχω στειλει και στο thread που προτεινουμε ιδεες. Εφοσον υπαρχει αυτο το προβλημα γιατι δεν προστιθεται ενας greeklish converter στη φορμα εισαγωγης απαντησης ωστε να μεταφραζονται τα greeklish σε ελληνικα με τονους~!!~ (Εγω δεν εχω προβλημα με τα greeklish γι'αυτο και δεν ψηφιζω...) Παράθεση [sony Ericsson] k750i : FAQ [Xiaomi] Mi2/2S : Εγκατάσταση CWM Recovery & Ενεργοποίηση True Dual Boot Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Totos Δημ. February 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2007 Θα συμφωνίσω με την πρόταση πιο πάνω.Όχι πως χρησιμοποιώ greeklish ή ότι με ενοχλούνε,απλά είναι καλή ιδέα και θα βόλευε τους άλλους. Το μόνο που με ενοχλεί στα greeklish είναι όταν βλέπω τα 4 και τα 3 και 8 αντί για γράμματα... Παράθεση no sig... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. February 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2007 Mεγάλα posts σε greeklish και posts σε ελληνικά χωρίς σημεία στίξης και κενά έχω σταματήσει να τα διαβάζω, εκτός αν αναφέρονται σ'εμένα!:cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giarlos Δημ. February 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2007 Ακριβως! Και μενα μου τη σπανε τα greeklish του στυλ "imai kala k thelo na sas po" αλλα δεν εχω κανενα προβλημα με "eimai kala kai 8elw na sas pw" (το 8 αντι για θ πιστευω οτι ειναι πολυ καλη αντιστοιχια (εκτος αν ειναι στην αρχη ης λεξης). το 3 και το 4 ειναι οντως απαισια!) Παράθεση [sony Ericsson] k750i : FAQ [Xiaomi] Mi2/2S : Εγκατάσταση CWM Recovery & Ενεργοποίηση True Dual Boot Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Cavaradossi Δημ. February 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2007 εγώ πάλι δεν διαβάζω τίποτε στα αλαμπουρνέζικα ! ειδικά αν είναι και μεγάλο το κείμενο αποφεύγω και να το κοιτάξω, με στραβώνει. Παράθεση Don't give up! :!: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. February 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2007 εγώ πάλι δεν διαβάζω τίποτε στα αλαμπουρνέζικα ! ειδικά αν είναι και μεγάλο το κείμενο αποφεύγω και να το κοιτάξω, με στραβώνει. +1 όταν βλέπω ποστ στα greeklish το προσπερνώ... Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nsf3rtU Δημ. February 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2007 enoite greeklish!grafeis pio xekourasta kai pio grigora! Πιο ξεκουραστα γιαυτον που τα γραφει. Ο ορισμος του παρτακια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ryback3 Δημ. February 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2007 Τουλάχιστον όσοι θέλουν να γράφουν greeklish και ανοίγουν ενα καινούργιο topic, να γράφουν τον τίτλο στα ελληνικά!;) Δεν είναι "ωραίο" να βλέπουμε και τίτλους στα greeklish.:( Παράθεση http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif My love for you insatiable, not superficial You 'LL never waLk aLone! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. February 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 19, 2007 Εκτός του ότι είναι απαίσια, για να κάνεις αναζήτηση και να βρεις κάτι που είναι γραμμένο με greeklish, θα πρέπει να έχεις μαντικές ικανότητες. Άντε να βρεις με ποιον από όλους τους πιθανούς τρόπους έχει γραφεί. Παράθεση http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Saxtus Δημ. February 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 20, 2007 Η μεταγραφή των ελληνικών με τη χρήση του λατινικού αλφαβήτου (πρακτική ευρέως γνωστή ως greeklish) δεν αποτρέπεται, ωστόσο αποθαρρύνεται. Οι δημοσιεύσεις που περιέχουν greeklish είναι κατά κανόνα δυσανάγνωστες, ενώ επιπρόσθετα, δεν εντοπίζονται εύκολα σε περίπτωση που κάποιος επισκέπτης/μέλος επιχειρήσει να αναζητήσει πληροφορίες στο myphone.gr, με τη χρήση ελληνικών λέξεων-κλειδιών. Από το myphone ΟΠΧ Επίσης να προσθέσω ότι μας δείχνουν ότι ο άλλος δεν ξέρει ορθογραφία (έχω πρόβλημα με τα greeklish, όχι με τους ανορθόγραφους)... Παράθεση Saxtus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aisopos Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Εγώ από την μία χαίρομαι που υπάρχουν έστω και λίγα σχετικά ελληνικά φόρουμ, που δεν αποθαρρύνουν απλώς την χρήση greeklish, αλλά την απαγορεύουν εντελώς. Από την άλλη λυπάμαι που ένα από τα μεγαλύτερα φόρουμ στον ελληνικό χώρο δεν γίνεται αρωγός σ' αυτή την προσπάθεια εξάλειψης του τρισάθλιου φαινόμενου που λέγεται greeklish. Κι επειδή ξέρω ότι θα γίνει λόγος πάλι περί ελευθερίας τρόπου γραφής, δημοκρατίας και όλα τα σχετικά, προκαταβολικά λέω ότι μ' αφήνουν παγερά αδιάφορο τέτοιες φτηνές δικαιολογίες. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα δεν το έχουν αυτοί που διαβάζουν greeklish (γιατί πολύ απλά, τις περισσότερες φορές δεν τα διαβάζουν), αλλά αυτοί που γράφουν σε greeklish. Μ' αρέσει που ο τίτλος του θέματος είναι «Ελληνικά ή greeklish; Συνιστούμε το πρώτο!» Αλήθεια, τίθεται τέτοιο θέμα; Κι επιπροσθέτως υπήρχε πιθανότητα να συνίστανται τα greeklish; Ρητορικό είναι το ερώτημα βεβαίως... Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DENIOR Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Από την άλλη λυπάμαι που ένα από τα μεγαλύτερα φόρουμ στον ελληνικό χώρο δεν γίνεται αρωγός σ' αυτή την προσπάθεια εξάλειψης του τρισάθλιου φαινόμενου που λέγεται greeklish. Κι επειδή ξέρω ότι θα γίνει λόγος πάλι περί ελευθερίας τρόπου γραφής, δημοκρατίας και όλα τα σχετικά, προκαταβολικά λέω ότι μ' αφήνουν παγερά αδιάφορο τέτοιες φτηνές δικαιολογίες. Στην πραγματικότητα, το πρόβλημα δεν το έχουν αυτοί που διαβάζουν greeklish (γιατί πολύ απλά, τις περισσότερες φορές δεν τα διαβάζουν), αλλά αυτοί που γράφουν σε greeklish. Ασφαλώς και τίθεται θέμα ελευθερίας τρόπου γραφής.Κάθε μέλος έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του όπως εκείνο επιθυμεί.Αρκεί βέβαια να μην προσβάλλει τα υπόλοιπα μέλη και τα γραφόμενά του να έχουν σχέση με το θέμα στο οποίο δημοσιεύονται. Ο τρόπος γραφής που θα χρησιμοποιήσει βρίσκεται στη διακριτική του ευχέρεια.Θεωρώ λανθασμένη μία πιθανή απαγόρευση των greeklish στο ΦΟΡΟΥΜ.Θεωρώ επίσης αντιδημοκρατική τη συγκεκριμένη ενέργεια. Αν έχεις πρόβλημα με την ανάγνωση των ποστ σε greeklish,μπορείς κάλλιστα να τα αγνοήσεις.Αναφαίρετο είναι το δικαίωμά σου αυτό,όπως ακριβώς είναι και το δικαίωμά σου να γράφεις στα greeklish. Από εκεί και πέρα,εξυπακούεται πως τα Ελληνικά είναι σαφώς προτιμότερα.Είναι πιο ευανάγνωστα,ενώ με τους ελληνικούς χαρακτήρες αποτυπώνεται εδώ και αιώνες η γλώσσα μας. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aisopos Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 Ασφαλώς και τίθεται θέμα ελευθερίας τρόπου γραφής.Κάθε μέλος έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψή του όπως εκείνο επιθυμεί.Αρκεί βέβαια να μην προσβάλλει τα υπόλοιπα μέλη και τα γραφόμενά του να έχουν σχέση με το θέμα στο οποίο δημοσιεύονται. Νομίζω ότι έχει μπερδέψει την έννοια «ελευθερία έκφρασης γνώμης» με τον «τρόπο γραφής». Και να σου πω και κάτι άλλο; Όταν είναι σύμφωνα με την δημοσκόπηση το 85% των μελών αυτού του φόρουμ ενοχλείται ή είναι ενάντια στα greeklish ή τέλος πάντων γενικότερα θεωρεί ανεπιθύμητα τα greeklish, τότε αυτοί που εξακολουθούν να γράφουν μ' αυτόν τον τρόπο, δεν προσβάλλουν κατά μίαν έννοια την επιθυμία της πλειοψηφίας; Ο τρόπος γραφής που θα χρησιμοποιήσει βρίσκεται στη διακριτική του ευχέρεια.Θεωρώ λανθασμένη μία πιθανή απαγόρευση των greeklish στο ΦΟΡΟΥΜ. Την διακριτική ευχέρεια την δίνει το φόρουμ και δεν την παίρνει ο ίδιος ο χρήστης. Θεωρώ επίσης αντιδημοκρατική τη συγκεκριμένη ενέργεια. Θα μπορούσες να το αιτιολογήσεις αυτό; Γιατί για μένα, αντιδημοκρατικό είναι να λογοκρίνεις κάποιον για το περιεχόμενο του λόγου του και όχι επειδή σου «βγάζει τα μάτια» με τα greeklish. Αν έχεις πρόβλημα με την ανάγνωση των ποστ σε greeklish,μπορείς κάλλιστα να τα αγνοήσεις. Να είσαι σίγουρος πως αυτό ακριβώς κάνω και πιστεύω πως δεν είμαι ο μοναδικός. Αναφαίρετο είναι το δικαίωμά σου αυτό,όπως ακριβώς είναι και το δικαίωμά σου να γράφεις στα greeklish. Το ανέφερα και πιο πάνω, ότι στην ουσία το πραγματικό πρόβλημα το έχει αυτός που γράφει σε greeklish και όχι ο αναγνώστης που τα αγνοεί. Από εκεί και πέρα,εξυπακούεται πως τα Ελληνικά είναι σαφώς προτιμότερα.Είναι πιο ευανάγνωστα,ενώ με τους ελληνικούς χαρακτήρες αποτυπώνεται εδώ και αιώνες η γλώσσα μας. Αυτό είναι το πιο λυπηρό σημείο. Να μπαίνουν τα ελληνικά σε διαδικασία σύγκρισης και στο ίδιο τσουβάλι με τα greeklish και να τους «κάνουμε την χάρη» να τα θεωρούμε προτιμότερα... Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouyias Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 εγώ πάλι δεν διαβάζω τίποτε στα αλαμπουρνέζικα ! ειδικά αν είναι και μεγάλο το κείμενο αποφεύγω και να το κοιτάξω, με στραβώνει. Ma kai ego gia afton akrivos ton logo grafo greeklish! Diavazoun to post mou kai apantane aftoi KAI MONO aftoi pou tous endiaferei to periexomeno! Den 8a to diavasi o ka8enas pou variete na skefti ti exo grapsi kai den ton afora apla kai mono gia na postarei tin vlakeia tou sto thread!:O Ara meionontai oi tsakomoi kai oi diafonies kata kapoio tropo ;) :happy: Παράθεση PROUD ARSENAL FAN http://images.skysports.com/images/badges/100x100/3.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 LOL. Η καλύτερη δικαιολογία που έχω ακούσει. :up: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Saxtus Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 Ελπίζω ο mouyias που το έγραψε αυτό, να μην το πιστεύει κι όλας και απλά να αστειεύεται με τους προηγούμενος. Δεν χωράει στο μυαλό ανθρώπου ότι αυτό ως δικαιολογία μπορεί να στέκει από χίλιες-δυό μεριές. Ούτε πιστεύω ότι ο mouyias, αν ένα βιβλίο >100 σελίδων που τον ενδιαφέρει πολύ και υπήρχε σε δύο εκδόσεις (Ελληνικά ή greeklish), θα έπαιρνε την greeklish έκδοση. Φανερά αστειεύεται ο άνθρωπος τώρα :happy: Παράθεση Saxtus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 Εγώ δεν βλέπω καθόλου να αστειεύεται. Σοβαρότατα το λέει. Από όσο βλέπω, δεν μπορεί καν να καταλάβει πόσο αστείο είναι αυτό που έγραψε. Και το καλύτερο είναι αυτό "Den 8a to diavasi o ka8enas pou variete na skefti ti exo grapsi kai den ton afora apla kai mono gia na postarei tin vlakeia tou sto thread" :lol: Παράθεση http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
johner Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 Δεν ξέρω τι λέτε, εγώ θα εκτυπώσω όλα τα greeklish posts του mouyias για να τα διαβάζω με την ησυχία μου και να τα απολαμβάνω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Saxtus Δημ. February 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2007 Ela twra... Kai afto pou paretheses pali den pisteyw oti to egrapse sovara. Diladi (an pairname sta sovara to dimosievma tou) afto simainei oti ypotimaei afta pou lene oi ypoloipoi xristes. Episis eimai sigouros oti an psaksoume sto forum tha yparxoun atoma pou tou eipan kati xrisimo STA ELLINIKA. Ki an paradextoyme ton geniko kanona oti opoios grafei sta Ellinika, "protimaei to prwto" (apo ton titlo tou parontos thread), tote kai pali vgainei akyro afto pou leei o mouyias. Genika epeidi olo to minyma tou exei afto to styl, to thewrisa eirwniko. Το παραπάνω είναι για όσους "δεν μπορούν" τα Ελληνικά. Ακολουθεί το ίδιο κείμενο μεταφρασμένο... Έλα τώρα... Και αυτό που παρέθεσες πάλι δεν πιστεύω ότι το έγραψε σοβαρά. Δηλαδή (αν παίρναμε στα σοβαρά το δημοσίευμά του) αυτό σημαίνει ότι υποτιμάει αυτά που λένε οι υπόλοιποι χρήστες. Επίσης είμαι σίγουρος ότι αν ψάξουμε στο forum θα υπάρχουν άτομα που του είπαν κάτι χρήσιμο ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Κι αν παραδεχτούμε τον γενικό κανόνα ότι όποιος γράφει στα Ελληνικά, "προτιμάει το πρώτο" (από τον τίτλο του παρόντος thread), τότε και πάλι βγαίνει άκυρο αυτό που λέει ο mouyias. Γενικά επειδή όλο το μήνυμά του έχει αυτό το στυλ, το θεώρησα ειρωνικό. Τώρα αν είσαι τίμιος με τον εαυτό σου, θα διαπιστώσεις ότι το πρώτο κείμενο σου πήρε περισσότερη ώρα να το διαβάσεις από το δεύτερο. Αυτό για όσους ακόμα θεωρούν ότι είμαστε ακόμα στο fidonet... Παράθεση Saxtus Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aisopos Δημ. February 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2007 Ο χρήστης έχει τη διακριτική ευχέρεια λοιπόν να επιλέξει ανέμεσα στους λατινικούς και τους ελληνικούς χαρακτήρες. Για την ιστορία και μόνο, οι λατινικοί χαρακτήρες προέρχονται από το χαλκιδικό αλφάβητο. Δηλαδή πρόκειται στην ουσία για μετάλλαξη ενός πρώην ελληνικού αλφάβητου. Κάτι μου λέει, πως αν το γνώριζαν αυτό οι «γκρικλικιστές» ίσως και να μην έγραφαν σε greeklish :ninja: Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mouyias Δημ. February 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2007 ego paidia ime member se polla forums...ellinika kai alla.... PANTOU grafo agglika i greeklish! den exo kanena provlima me ta ellinika PROS 8EOU! Mia zoi kano to idio pragma...KAI OI MONOI POU EIRONEVONTAI ta posts mou kai me katakrinoun giafto einai merika members aftou tou forum! EKSALLOU TO PERIEXOMENO EINAI POU METRAEI! An evriza sta ellinika 8a imoun kalyteros apo to na ime sostos sta greeklish kata tin gnomi sas? OPOS KAI NA EXOUN TA PRAGMATA...ego 8a grafo greeklish...EINAI FREEDOM OF SPEECH!...kanenas den 8a me anaggasi na grafo ellinika....o 8EOS NA KATEVEI ego epimeno GREEKLISH! sevasti i apopsi sas alla sygnomi, DE 8A PARO ;) Παράθεση PROUD ARSENAL FAN http://images.skysports.com/images/badges/100x100/3.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. February 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2007 ego paidia ime member se polla forums...ellinika kai alla.... PANTOU grafo agglika i greeklish! den exo kanena provlima me ta ellinika PROS 8EOU! Mia zoi kano to idio pragma...KAI OI MONOI POU EIRONEVONTAI ta posts mou kai me katakrinoun giafto einai merika members aftou tou forum! EKSALLOU TO PERIEXOMENO EINAI POU METRAEI! An evriza sta ellinika 8a imoun kalyteros apo to na ime sostos sta greeklish kata tin gnomi sas? OPOS KAI NA EXOUN TA PRAGMATA...ego 8a grafo greeklish...EINAI FREEDOM OF SPEECH!...kanenas den 8a me anaggasi na grafo ellinika....o 8EOS NA KATEVEI ego epimeno GREEKLISH! sevasti i apopsi sas alla sygnomi, DE 8A PARO ;) :hypno: :ooch: oύτε εμείς! :nagger: Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
elteo Δημ. February 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2007 Mia zoi kano to idio pragma...KAI OI MONOI POU EIRONEVONTAI ta posts mou kai me katakrinoun giafto einai merika members aftou tou forum! ναι ε; εγώ πάλι σε πολλά που γράφω ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ τα greeklish. ΚΑι πολύ καλά κάνουν. :lol: Παράθεση Ι need a six month vacation, twice a year. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts