Jump to content

Sony Xperia Tipo / Tipo dual

qash75
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

1) πραγματικά είναι αδικαιολόγητες, πιστεύω ότι είναι θέμα επεξεργαστή. Με τον επεξεργαστή Mtk6589 δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με κλήσεις / sms στα δικαρτα, ίσως μερικές φορές να υπάρξει πρόβλημα με cosmote sim.

3) όσοι αγοράσουν από Ελλάδα π.χ πλαίσιο - public - Γερμανός λογικά το κουτί του τηλεφώνου θα γράφει EL , σε αυτά τα τηλέφωνα στης ρυθμίσεις μηνυμάτων υπάρχει επιλογή για 160 χαρακτήρες ανά μήνυμα.

Με της ενημερώσεις, το κάθε τηλέφωνο παίρνει ενημέρωση με βάση το λογισμικό που φοράει. Δηλαδή αν το τηλέφωνο είναι ελληνικό θα πάρει ενημέρωση όταν γίνει διαθέσιμη ΑΛΛΆ με βάση τον κωδικό που γράφει κάτω Από την μπαταρία(serial number ) .

Αν το τηλέφωνο είναι brand σε κάποιον πάροχο πχ cosmote - Vodafone δηλαδή υπάρχουν εφαρμογές και bootanimation παροχου τότε όταν βγει μια ενημέρωση θα την πάρει ο πάροχος θα βάλει μέσα τη σαβούρα του και μετά θα την κάνει διαθέσιμη για αυτά τα τηλέφωνα, φυσικά σε αυτή την περίπτωση αργού τα update. Αυτό που γράφω για τα brand ισχύει για πολλές χώρες και καλό είναι να αποφεύγουμε αυτά τα τηλέφωνα.

Μετά υπάρχει και η άλλη περίπτωση που μπορεί να κάνει ο καθένας με brand τηλέφωνο, μπορεί να φλασαρει με το flashtool μια άλλη rom είτε από άλλη χώρα είτε μια καθαρή rom(όχι brand) και μετά θα παίρνει update με βάση τη rom που πέρασε.

Καλημέρα :)

καλα τα'πες να προσθεσω για τα brand που ειπες ομως οτι ο καθενας δεν ξερει απο φλασαρισματα. οποτε ειτε ξερεις ειτε δεν ξερεις καλο ειναι να τα αποφευγεις γιατι εχουν και πολλες κλειδωμενες εφαρμογες κλπ για να το αγοραζουν πιο φθηνα και να δελεαζουν ετσι καποια προβατακια σαν και εμας που το βρισκουμε φθηνοτερα αλλα τελικα εχουν λογο που ειναι φθηνοτερα

επισης αν γραφει EL οπως ειπες τοτε εισαι οκ και αυτο πρεπει να προσεχεις και να αγοραζεις για να χρισημοποιεις στην ελλαδα γιατι αυτο το κινητο φτιαχτηκε για τα δεδομενα της ελλαδας!

τελος δεν ξερω αν φταιει τελικα ο επεξεργαστης η τα σηματα. αλλα πιστευω παλι πως αν αγορασεις κινητο με το el στο κουτι τοτε παλι θα εισαι ενταξει! ετσι νομιζω δλδ. γιατι τα gsm του κλπ θα ειναι ρυθμισμενα για ελλαδα.

Ερωτηση: που μπορω να ενημερωθω για τα καλυτερα κινητα τιμης-αποδοσης κλπ? (απλα και συμαζεμενα)

ευχαριστω

1) καλα τα'πες να προσθεσω για τα brand που ειπες ομως οτι ο καθενας δεν ξερει απο φλασαρισματα. οποτε ειτε ξερεις ειτε δεν ξερεις καλο ειναι να τα αποφευγεις γιατι εχουν και πολλες κλειδωμενες εφαρμογες

2) κλπ για να το αγοραζουν πιο φθηνα και να δελεαζουν ετσι καποια προβατακια σαν και εμας που το βρισκουμε φθηνοτερα αλλα τελικα εχουν λογο που ειναι φθηνοτερα

3) επισης αν γραφει EL οπως ειπες τοτε εισαι οκ και αυτο πρεπει να προσεχεις και να αγοραζεις για να χρισημοποιεις στην ελλαδα γιατι αυτο το κινητο φτιαχτηκε για τα δεδομενα της ελλαδας!

τελος δεν ξερω αν φταιει τελικα ο επεξεργαστης η τα σηματα. αλλα πιστευω παλι πως αν αγορασεις κινητο με το el στο κουτι τοτε παλι θα εισαι ενταξει! ετσι νομιζω δλδ. γιατι τα gsm του κλπ θα ειναι ρυθμισμενα για ελλαδα.

4) Ερωτηση: που μπορω να ενημερωθω για τα καλυτερα κινητα τιμης-αποδοσης κλπ? (απλα και συμαζεμενα)

ευχαριστω

Παλι στα εκανα με νουμερα :lol::)

1) Σωστα, για αυτο αφησα μια γραμμη στο ποστ μου, δεν μπορουν ολοι ή δεν θελουν να φλασαρουν :)

2) δεν ισχυει αυτο, δες ποσο εχουν σκετη συσκευη τα τηλεφωνα που πουλανε η vodafone με την cosmote, πολλα μοντελα που εχουν στη γκαμα τους ειναι brand και οι τιμες τους ειναι στο θεο :cry: η καλυτερη αγορα(εδω απανταω και στο 4;)) ειναι απο σκρουτζ, εκει θα βρεις τη ποιο καλη τιμη αρκει να επιλεξεις και σωστο καταστημα για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο. Προχθες πηρα τηλεφωνο σε ενα καταστημα που βρηκα μεσο σκρουτζ και ρωτησα για το xperia j αν ειναι brand, μου απαντησαν οτι ειναι ''καθαρο'' τηλεφωνο και εκανα παραγγελια, αν μου εφερναν brand θα το γυρνουσα πισω ;), δεν το πηρα για εμενα.

3) Θα ελεγα οτι εισαι οκ με 160 χαρακτηρες στα sms. Η ποιοτητα ειναι ιδια, αλλαζουν λιγο το λογισμικο οπως εγραψα για τα sms και δεν ξερω τι αλλο.

Εχω αυτη τι στιγμη δυο τηλεφωνα που δεν εχουν ερθει επισημα στην ευρωπη, ειναι για την αγορα της ασιας, και τα δυο δουλευουν απροβληματιστα. Οι μπαντες ειναι ιδιες 2G:GSM 900/1800 - 3G:WCDMA 900/2100MHz οποτε ολα καλα.

Με το xperia s που ειχα, ειχα παει σε εξι(6) διαφορετικα κρατη, τα τρια εκτος ευρωπης + την ελλαδα = επτα διαφορετικα κρατη, σε κανενα δεν αντιμετωπησα προβλημα, παιζουμε στις ιδιες μπαντες ;)

Μέλος του «παλιού» καλού myphone. myphone τέλος.

Ο έξυπνος παραδέχεται το λάθος του, ο πονηρός δικαιολογείται και ο βλάκας επιμένει.

2DIN Android -παρουσίαση -- Θανάσης. Sony Z3 - Pebble steel :love:

Πέρασα gimlo firmware και rom και είμαι κομπλέ! 220 mb ram ελεύθερη το λιγότερο!
nokia 3330 -> nokia 8310 -> nokia 6600 -> nokia n81 -> xperia tipo -> xiaomi mi4

Πέρασα gimlo firmware και rom και είμαι κομπλέ! 220 mb ram ελεύθερη το λιγότερο!

Κρατα μας ενημερους για εντυπωσεις.

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

καλησπερα

κολλησε το κινητο δεν επανερχεται με τιποτα...κανα ΄΄κολπο΄΄ πριν το επισημο seus...???

LG G4

καλησπερα παιδια μπηκα ξανα μετα απο ουτε χρονο που εχω το κινητο να αντιστρεψω αυτα που ελεγα για το κινητο!

τελικα ειναι για πεταμα ειδικα το dual sim γιατι οσο περναει ο καιρος ολοενα και περισσοτεροι μου λενε οτι με καλουν στο κινητο και ειδικοτερα στην πρωτη sim φαινεται ττο κινητο σαν να ειναι κλειστο....να σημειωσω οτι εξαιτιας του κινητου αυτου αλλαξα τις sim μου με καινουριες. Κριμα γιατι για καποιους δεν ειναι ευκολο να χαραμιζουν 120-140 ευρω και να κραταν το κινητο 9 μηνες με ενα χρονο και μετα να το αλλαζουν και το χειροτερο ειναι να τους τρωει την ψυχη καθε μερα που ολο και κατι ασχημο θα ανακαλυπτεις σε αυτο. οπως κολληματα , δυσκολια κλησης συνομιλιας ακουστικςν ,ηχεια κλπ. Τεσ πα με την πρωτη ευκαιρια τρωει σουτ απο εμενα. και δεν το συστινω σε κανεναν πλεον.τελικα μονο η μπαταρια του αξιζει.

Για το βασικό πρόβλημα (των χαμένων κλήσεων) η λύση είναι μία. Κάθε φορά που ενεργοποιείτε το κινητό θα κάνετε μία κλήση (ακόμα και σε μη υπαρκτό αριθμό) για να δείτε αν έχει συνδεθεί στο δίκτυο (η κάθε κάρτα)! Αν όχι (θα το δείτε στην οθόνη και δεν θα πραγματοποιηθεί η κλήση) θα το ξανα-κλείσετε και θα το ξανα-ανοίξετε ώστε να συνδεθεί! Το ίδιο ισχύει και αν κλείσετε μια sim απο το μενού των sim. ;)

Για το βασικό πρόβλημα (των χαμένων κλήσεων) η λύση είναι μία. Κάθε φορά που ενεργοποιείτε το κινητό θα κάνετε μία κλήση (ακόμα και σε μη υπαρκτό αριθμό) για να δείτε αν έχει συνδεθεί στο δίκτυο (η κάθε κάρτα)! Αν όχι (θα το δείτε στην οθόνη και δεν θα πραγματοποιηθεί η κλήση) θα το ξανα-κλείσετε και θα το ξανα-ανοίξετε ώστε να συνδεθεί! Το ίδιο ισχύει και αν κλείσετε μια sim απο το μενού των sim. ;)

το δικο μου προβλημα ειναι λιγο διαφορετικο....μπορει να μιλαω και μετα να το αφησω το κιν.....μετα απο ωρες θα με παρουν στην αλλη σιμ που ειναι στο ιδιο τηλεφωνο και θα μου που σε καλεσα ποσες φορες στο αλλο και φαινεται κλειστο πανε πετατο χαχαχαχα. μετα λεω εναν διπλανο μου ρε συ παρε με τηλ λιγο και χτυπαει :P αν δεν χτυπησει που σχεδον παντα το κανει τοτε παιρνω τηλ με αυτο που φαινεται κλειστο και μαλλον ενεργοποιειται!

αλλα απλως βαρεθηκα να ασχολουμε με τετοια!ειναι κουραστικο μετα απο καμποσο καιρο!

το δικο μου προβλημα ειναι λιγο διαφορετικο....μπορει να μιλαω και μετα να το αφησω το κιν.....μετα απο ωρες θα με παρουν στην αλλη σιμ που ειναι στο ιδιο τηλεφωνο και θα μου που σε καλεσα ποσες φορες στο αλλο και φαινεται κλειστο πανε πετατο χαχαχαχα. μετα λεω εναν διπλανο μου ρε συ παρε με τηλ λιγο και χτυπαει :P αν δεν χτυπησει που σχεδον παντα το κανει τοτε παιρνω τηλ με αυτο που φαινεται κλειστο και μαλλον ενεργοποιειται!

αλλα απλως βαρεθηκα να ασχολουμε με τετοια!ειναι κουραστικο μετα απο καμποσο καιρο!

Σε παίρνουν την ώρα που μιλάς στην άλλη κάρτα μάλλον για αυτό φαίνεται κλειστό! ;)

Πάντως και μενα, η 1η γραμμή έχει μεγάλη ευαισθησία.

Δεν λειτουργεί πάντα.

Συχνά φαίνεται κλειστή.

Γενικά η Sony με το Tipo έγραψε. Μία οι αντίλαλοι που πάνε και έρχονται, μία οι κλειστές γραμμές, μιλάμε για εξαιρετικής ποιότητας συσκευή.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε παίρνουν την ώρα που μιλάς στην άλλη κάρτα μάλλον για αυτό φαίνεται κλειστό! ;)

δεν διαβασες το σημειο που λεω οτι το αφηνω και μετα απο ωρες με παιρνουν τηλ και μου λενε το κινητο ειναι κλειστο.....ολες αυτες τις ωρες που ΔΕΝ το πειραζα προσπαθουσαν στο αλλο!συμφωνω με τον προλαλησαντα το κινητο εχει πολλα προβληματα.

Κρατα μας ενημερους για εντυπωσεις.

Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος!Μόνο ένα σκάλωμα που έφαγε αλλά και αυτό επειδή δεν το έκανα restart όταν πέρασα τη rom να ολοκληρώσει το update, το είχα ξεχάσει :p Μεγάλη διαφορά και στη μπαταρία είδα, πριν μου κρατούσε 2 μέρες με το ζόρι και τώρα έχει 2 μέρες και είναι στο 50%!!

nokia 3330 -> nokia 8310 -> nokia 6600 -> nokia n81 -> xperia tipo -> xiaomi mi4

Μέχρι στιγμής είμαι πολύ ικανοποιημένος!Μόνο ένα σκάλωμα που έφαγε αλλά και αυτό επειδή δεν το έκανα restart όταν πέρασα τη rom να ολοκληρώσει το update, το είχα ξεχάσει :p Μεγάλη διαφορά και στη μπαταρία είδα, πριν μου κρατούσε 2 μέρες με το ζόρι και τώρα έχει 2 μέρες και είναι στο 50%!!

με lock bootloader περασες? η εκανες unlock?

Δυο πράγματα είναι άπειρα, το σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία, αλλά για το σύμπαν δεν είμαι εντελώς σίγουρος

με lock bootloader περασες? η εκανες unlock?

locked λογικά γιατί δε πείραξα τίποτα άλλο, μπήκα σε recovery mode έκανα φορμάτ και πέρασα firmware και rom!Πως μπορώ να δω αν είναι Locked?

Για να ξεκλειδώσεις τον bootloader πρέπει να είχες μπει σε μια σελίδα της sony, να πάρεις ένα κωδικό μέσω Email και κάτι άλλα που δεν θυμάμαι.

Ορίστε πως να τσεκάρεις στα σίγουρα:

Dial *#*#7378423#*#* . Then go to -> "Service Info" -> "Configuration". If there is:

Bootloader unlock allowed - Yes << this means that your Bootloader is Locked

Bootloader Unlocked - Yes << this means that your bootloader is unlocked

Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό το gimlo + κάτι honami mods και όλα λειτουργούν άψογα.

Επίσης η μπαταρία έχει πολύ καλή διάρκεια.

Πολύ καλή για να' ναι αληθινή :p

Δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο!Εκεί μου λέει "Bootloader unlock allowed: Yes"

Ναι όντως η μπαταρία κρατάει περισσότερο είδα τεράστια διαφορά..με την ίδια χρήση πριν μου έβγαζε 1 με 1.5 μέρα κ τώρα είμαι στη 2η μέρα και έχει άλλα 30%!

Για να ξεκλειδώσεις τον bootloader πρέπει να είχες μπει σε μια σελίδα της sony, να πάρεις ένα κωδικό μέσω Email και κάτι άλλα που δεν θυμάμαι.

Ορίστε πως να τσεκάρεις στα σίγουρα:

Dial *#*#7378423#*#* . Then go to -> "Service Info" -> "Configuration". If there is:

Bootloader unlock allowed - Yes << this means that your Bootloader is Locked

Bootloader Unlocked - Yes << this means that your bootloader is unlocked

Εγώ χρησιμοποιώ εδώ και πολύ καιρό το gimlo + κάτι honami mods και όλα λειτουργούν άψογα.

Επίσης η μπαταρία έχει πολύ καλή διάρκεια.

Πολύ καλή για να' ναι αληθινή :p

Αυτη πηγα να βαλω και μεχρι να παρω χαμπαρι οτι ειναι για unlocked εφαγα 3 ωρες.

Δεν έχω κάνει κάτι τέτοιο!Εκεί μου λέει "Bootloader unlock allowed: Yes"

Ναι όντως η μπαταρία κρατάει περισσότερο είδα τεράστια διαφορά..με την ίδια χρήση πριν μου έβγαζε 1 με 1.5 μέρα κ τώρα είμαι στη 2η μέρα και έχει άλλα 30%!

Εκανες ολες τις διαδικασιες που αναφερει?

Ναι ακολούθησα ότι ακριβώς λέει και δεν είχα κανένα πρόβλημα!Από εδώ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2123835 τα έκανα όλα!Να σου επισημάνω ότι κάπου λέει ότι πρέπει να κάνεις ένα restart ανάμεσα από τις 2 εγκαταστάσεις rom και firmware, μη το κάνεις γιατί εφόσον έχεις κάνει φορμάτ δεν υπάρχει το CWM και δε θα μπορείς να μπεις σε recovery Mode για να κάνεις τη rom εγκατάσταση!εγώ δεν ήξερα και έκανα και απλά μετά έκανα τη διαδικασία να περάσω CWM πάλι για να μπω σε recovery mode και να συνεχίσω την εγκατάσταση! Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα..!

Ασε δεν με προλαβες :) .

Παντως εκανα restart και ξαναμπηκε με cwm καλη rom φαινεται.

Την πέρασες σήμερα?εμένα δεν έμπαινε και πέρασα CWM πάλι για να μπορέσω να συνεχίσω..

Πολύ καλό είναι το ClearAudio+ στο walkman, πιστεύω ξεπερνάει οποιαδήποτε επιλογή στο Sound enhancements.

Όποιος θέλει ας βάλει την καινούρια εφαρμογή για μηνύματα (δεν φαίνεται καλά στο silk theme) -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2408526

Και τον launcher (πολύ γρήγορος & smooth) -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2378487

καλημέρα

ποια έκδοση έχει το κινητό για να μπορέσω να βρω το αντίστοιχο .ftf αρχείο για να το φλασαρω..γιατί μπρίκαρε....????

το έχει ίσως κάποιος...??

ευχαριστώ

LG G4

Την πέρασες σήμερα?εμένα δεν έμπαινε και πέρασα CWM πάλι για να μπορέσω να συνεχίσω..

ναι κανονικα μου ξαναανοιξε.Αν και ημουν σιγουρος οτι θα χρειαστει να την ξαναπερασεω δεν χρειαστηκε.

Πολύ καλό είναι το ClearAudio+ στο walkman, πιστεύω ξεπερνάει οποιαδήποτε επιλογή στο Sound enhancements.

Όποιος θέλει ας βάλει την καινούρια εφαρμογή για μηνύματα (δεν φαίνεται καλά στο silk theme) -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2408526

Και τον launcher (πολύ γρήγορος & smooth) -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2378487

αυτη η ρομ ειχε 2-3 Launcher (toy z ειναι φοβερος) ,βεβαια πηγα στα σιγουρα και περασα τα βασικα.

Δεν ξερω τωρα αν μπορουμε να τα ξαναπερασουμε.

καλημέρα

ποια έκδοση έχει το κινητό για να μπορέσω να βρω το αντίστοιχο .ftf αρχείο για να το φλασαρω..γιατί μπρίκαρε....????

το έχει ίσως κάποιος...??

ευχαριστώ

δεν χρειαζεσαι τιποτα.Κατεβασε της Sues(αν θυμαμαι καλα αυτο ειναι) το μονο που θα χρειαστει ειναι να του πεις πιο κινητο εχεις.Ολα τα αλλα τα κανει μονο.

Αρκει να μην εχεις κανει unlock bootloader.AKoμα και να μην ανοιγει καθολου εχει οδηγιες τι και πως.

δεν χρειαζεσαι τιποτα.Κατεβασε της Sues(αν θυμαμαι καλα αυτο ειναι) το μονο που θα χρειαστει ειναι να του πεις πιο κινητο εχεις.Ολα τα αλλα τα κανει μονο.

Αρκει να μην εχεις κανει unlock bootloader.AKoμα και να μην ανοιγει καθολου εχει οδηγιες τι και πως.

το έκανα ήδη αλλά στο τέλος εμφανίζει η Sues ότι η σονυ δεν μπορεί να εγκαταστήσει το λογισμικό..???

φλασάρησα την st21i2_11.0.A.6.8_Tipo Dual από Ινδία και είμαι ευχαριστημένος....

LG G4

αυτη η ρομ ειχε 2-3 Launcher (toy z ειναι φοβερος) ,βεβαια πηγα στα σιγουρα και περασα τα βασικα.Δεν ξερω τωρα αν μπορουμε να τα ξαναπερασουμε.

Κανονικά μπορείς να περάσεις ότι θέλεις σύμφωνα με τις οδηγίες, βέβαια κράτα πάντα και backup στο cwm.

το έκανα ήδη αλλά στο τέλος εμφανίζει η Sues ότι η σονυ δεν μπορεί να εγκαταστήσει το λογισμικό..???

φλασάρησα την st21i2_11.0.A.6.8_Tipo Dual από Ινδία και είμαι ευχαριστημένος....

Εγώ από εδώ κατέβασα την world έκδοση για το απλό τιπο -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2001567

Αλλά αφού είσαι εντάξει το βάζω πιο πολύ το λινκ για να βρίσκεται :p

Εγώ από εδώ κατέβασα την world έκδοση για το απλό τιπο -> http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2001567

Αλλά αφού είσαι εντάξει το βάζω πιο πολύ το λινκ για να βρίσκεται :p

εάν ήταν δυνατόν να είχα και το 11.0.a.1.8 xperia tipo dual....επειδή το link άνωθεν είναι κλειστό..???

LG G4

• The title was changed to Sony Xperia Tipo / Tipo dual