Jump to content

[Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου

Villis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Δεν ξέρω εάν το έχετε προσέξει, αλλά υπάρχουν και στο swifktey θέματα με material design και με κόστος 0,89€.

• Απαντήσεις 4,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Κι ομώς με αυτη την αλλαγη περνουν κανονικα το μνμ μου ολοι!

Οχι δε μου εκανε τετια μετατροπη απο μικρα σε κεφαλαια....

Μια χαρά, τότε! Τελικά, μόνο στα samsung πρέπει να χρειάζεται η μετατροπή σε κεφάλαια. Στο (και απ' ό,τι φαίνεται στα) LG που πήρα πρόσφατα, το μήνυμα φτάνει κανονικά στον παραλήπτη, ακόμα και με πεζούς ελληνικούς χαρακτήρες.

Huawei Nova 5T

Μια χαρά, τότε! Τελικά, μόνο στα samsung πρέπει να χρειάζεται η μετατροπή σε κεφάλαια. Στο (και απ' ό,τι φαίνεται στα) LG που πήρα πρόσφατα, το μήνυμα φτάνει κανονικά στον παραλήπτη, ακόμα και με πεζούς ελληνικούς χαρακτήρες.

αιντε πάμε άλλη μια...

Όταν φεύγει, φτάνει, πετάει το μήνυμα με μικρά ΔΕΝ έχεις 160 χαρακτήρες! ακόμα και εάν σε εσένα ΦΑΊΝΕΤΑΙ ότι έχεις γράψει 160-με μικρά στον παραλήπτη θα φτάσουν ΚΕΦΆΛΑΙΑ.

αιντε πάμε άλλη μια...

Όταν φεύγει, φτάνει, πετάει το μήνυμα με μικρά ΔΕΝ έχεις 160 χαρακτήρες! ακόμα και εάν σε εσένα ΦΑΊΝΕΤΑΙ ότι έχεις γράψει 160-με μικρά στον παραλήπτη θα φτάσουν ΚΕΦΆΛΑΙΑ.

Ακριβώς αυτό. Το κάθε sms "πιάνει" συγκεκριμένο αριθμό bytes/kilobytes. Τα κεφαλαία πιάνουν λιγότερο χώρο σε σχέση με τα μικρά, τα οποία είναι unicode. Αν έχεις ρυθμίσει την εφαρμογή μηνυμάτων να στέλνει μικρά γράμματα, πιάνουν περισσότερα kb το καθένα, οπότε το κάθε sms μπορεί να περιέχει μέχρι ~70 πεζούς χαρακτήρες. Αν πας να γράψεις μέχρι 120 χαρακτήρες με μικρά, θα υπερβείς το μέγιστο ποσό kb ανά sms, οπότε θα χρεωθείς και δεύτερο μήνυμα.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Ακριβώς αυτό. Το κάθε sms "πιάνει" συγκεκριμένο αριθμό bytes/kilobytes. Τα κεφαλαία πιάνουν λιγότερο χώρο σε σχέση με τα μικρά, τα οποία είναι unicode. Αν έχεις ρυθμίσει την εφαρμογή μηνυμάτων να στέλνει μικρά γράμματα, πιάνουν περισσότερα kb το καθένα, οπότε το κάθε sms μπορεί να περιέχει μέχρι ~70 πεζούς χαρακτήρες. Αν πας να γράψεις μέχρι 120 χαρακτήρες με μικρά, θα υπερβείς το μέγιστο ποσό kb ανά sms, οπότε θα χρεωθείς και δεύτερο μήνυμα.

Θα προσθέσω απλά ότι αυτό ισχύει μόνο για τα ελληνικά μικρά γράμματα (και ρώσικα)και όχι για λατινικούς χαρακτήρες.

Δηλαδή αν γράψεις greenglish γράφει κανονικά 160 πεζούς χαρακτήρες σε ένα μήνυμα).

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience

Θα προσθέσω απλά ότι αυτό ισχύει μόνο για τα ελληνικά μικρά γράμματα (και ρώσικα)και όχι για λατινικούς χαρακτήρες.

Δηλαδή αν γράψεις greenglish γράφει κανονικά 160 πεζούς χαρακτήρες σε ένα μήνυμα).

Φυσικά και έχεις δίκιο. Μόνο τα μη λατινικά πεζά γράμματα κωδικοποιούνται σε unicode, άρα καταναλώνουν περισσότερα bytes.

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

αιντε πάμε άλλη μια...

Να το πάω κι εγώ άλλη μία... Όταν φεύγει, φτάνει, πετάει, έχω 160 χαρακτήρες.. Φαίνεται κι από τις εικόνες, αλλά και όταν αλλάζω τη ρύθμιση των μηνυμάτων, για τους χαρακτήρες.

Huawei Nova 5T

Τα παιδιά σου λένε ότι σε σένα φαίνονται μικρά αλλά στον άλλον θα πάνε κεφάλαια. Αν και στον άλλον φαίνονται μικρά σε έχει χρεώσει και 2ο μήνυμα.

Αυτό δεν έχει να κάνει με τη συσκευή και είναι ξεκάθαρο. Απλά δεν υπάρχει περίπτωση να στείλεις μήνυμα με μικρά και να γράψεις 160 χαρακτήρες σε ένα μήνυμα. Απλά δεν γίνεται.

Απλώς η κάθε εταιρεία διαχειρίζεται διαφορετικά την εφαρμογή και είτε τη βλέπεις τη μετατροπή είτε γίνεται μετά. Γι' αυτό και υπάρχει αντίστοιχη επιλογή στις ρυθμίσεις μηνυμάτων.

Edited by eltsele

Knowledge isn't free. You have to pay attention.

Προσπαθώ να στείλω emoji με sms και μου βγάζει μήνυμα ότι πρέπει να συνδεθώ στο internet για να το στείλει. Από τις ρυθμίσεις των sms δεν βρήκα κάτι. Σε ένα note 3 που δοκίμασα στέλνει κανονικά emoji με απλό sms. Το κινητό είναι Samsung S4 και το πληκτρολόγιο είναι της samsung. Η εταιρία είναι η Vodafone. Υπάρχει κάποια ρύθμιση;

Καλησπέρα σας,έχω ένα ταμπλετ SAMSUNG GALAXY TAB PRO 8,4''...μου το έφεραν από Αμερική και δεν έχει ελληνικό μενού.ξερει κάποιος πως γίνεται να αλλαξει??? (Δεν έχει επιλογή για ελληνικα)

Καλησπέρα σας,έχω ένα ταμπλετ SAMSUNG GALAXY TAB PRO 8,4''...μου το έφεραν από Αμερική και δεν έχει ελληνικό μενού.ξερει κάποιος πως γίνεται να αλλαξει??? (Δεν έχει επιλογή για ελληνικα)

Δεν έχει σχέση αυτό που Ρωτάς με το παρόν θέμα.

Εδώ συζητάμε για εισαγωγή κειμένου, όχι για αλλαγή μενού σε άλλη γλώσσα.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Όπως έγραψε και ο φίλος junglist, δεν ρωτάς στο σωστό θέμα, αλλά εάν μπορώ να βοηθήσω, δοκίμασε αυτή την εφαρμογή. Εάν λειτουργήσει εντάξει, γιατί παίζει ρόλο και η εκάστοτε rom εάν θα υποστηρίζει την ελληνική γλώσσα.

Το Fleksy πρακτικά υπερέχει σε κάτι σε σχέση με το SwiftKey?

Θέμα συνήθειας είναι.

Η διαφορά με τα υπόλοιπα πληκτρολόγια είναι ότι το Fleksy έχει σπάσει 2 φορές το ρεκόρ Guinness ως το πιο γρήγορο πληκτρολόγιο για κινητά τηλέφωνα, κάτι που τα υπόλοιπα γνωστά δεν έχουν κάνει.

Αν όμως δεν μάθεις πώς ακριβώς λειτουργεί, εσύ άσχετα από τα ρεκόρ, μπορεί να γράφεις αργά.

Smartphone: Samsung Galaxy A54 5G

Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Το swiftkey το έχω εδώ και πολύ καιρό, μάλιστα όταν ήταν paid εφαρμογή. Το fleksy το κατέβασα (την free έκδοση) για να το δοκιμάσω, αλλά δεν με κέρδισε. Βέβαια δεν γράφω με swiping, αλλά typing. Έχω και το swype το οποίο, κατά τη γνώμη μου, είναι πιο ενημερωμένο όσον αφορά το ελληνικό λεξικό, αλλά το swifktey έπειτα και από την επιλογή που έχει με την αριθμητική διάταξη στο επάνω μέρος, έγινε περισσότερο βολικό. Μάλιστα, ίσως και να το γνωρίζετε, έχει και material design θέματα, κάτι ανάλογο με τα material που απέκτησε πρόσφατα και το swype και έγινε πιο όμορφο.

Το swiftkey το έχω εδώ και πολύ καιρό, μάλιστα όταν ήταν paid εφαρμογή. Το fleksy το κατέβασα (την free έκδοση) για να το δοκιμάσω, αλλά δεν με κέρδισε. Βέβαια δεν γράφω με swiping, αλλά typing. Έχω και το swype το οποίο, κατά τη γνώμη μου, είναι πιο ενημερωμένο όσον αφορά το ελληνικό λεξικό, αλλά το swifktey έπειτα και από την επιλογή που έχει με την αριθμητική διάταξη στο επάνω μέρος, έγινε περισσότερο βολικό. Μάλιστα, ίσως και να το γνωρίζετε, έχει και material design θέματα, κάτι ανάλογο με τα material που απέκτησε πρόσφατα και το swype και έγινε πιο όμορφο.

Πράγματι, στο Theme Store του Swiftkey υπάρχουν material keyboards με 0.89€. Thanks for the tip. :)

129026.png?1640591734

Έχω αγοράσει και τα δύο και από θέμα ευκολίας με έχει κερδίσει το Fleksy. Αν το μάθεις πληκτρολογείς πολύ γρήγορα και σου διορθώνει τα λάθη σου.

Έχω αγοράσει και τα δύο και από θέμα ευκολίας με έχει κερδίσει το Fleksy. Αν το μάθεις πληκτρολογείς πολύ γρήγορα και σου διορθώνει τα λάθη σου.

Έτσι ακριβώς, αν το μάθεις είναι τέλειο.

Αλλά ρε μαμώτο το Swype με το τελευταίο update και το dark material theme είναι απλά πανέμορφο.

Αν δεν είχε τα budges το Fleksy μπορεί και να ξαναδοκίμαζα να επιστρέψω.

Smartphone: Samsung Galaxy A54 5G

Tablet: Samsung Galaxy Tab S7

Πάντως με το τελευταίο update του Swype θα ήθελα κι εγώ να αναφέρω ότι συναντώ θεματάκια στη lollipop του nexus 7. Τρώει σκαλωματάκια ώρες ώρες, στην αλλαγή γλώσσας, κάποιες φορές έχω γράψει όλη τη λέξη με Swype και την εμφανίζει 2-3 δευτερόλεπτα μετά.. φυσικά και δοκίμασα να διαγράψω την εφαρμογή και να την περάσω ξανά. Τα προβλήματα όμως δεν λένε να σταματήσουν να κάνουν την εμφάνισή τους πότε πότε.

Παράλληλα στο S3 με 4.3 stock κανένα μα κανένα θέμα, δεν χρειάστηκε καν να διαγράψω την εφαρμογή και λειτουργεί πάντα υποδειγματικά.

Υποθέτω ότι η lollipop το μπερδεύει λίγο το Swype για κάποιο λόγο..

Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι θέμα συνήθειας.

Εγώ θα προσθέσω ότι είναι κυρίως θέμα φιλοσοφίας με την οποία λειτουργεί. Δηλαδή πρέπει να πατήσεις για μία λέξη ν γραμμάτων ν έως ν-1 πλήκτρα (οποιαδήποτε) για να κάνει πρόβλεψη του τι έγραψες. Αν πατήσεις παραπάνω χάνει υστερεί λίγο.

Το καλύτερο όμως με το fleksy που δεν το έχουν άλλα πληκτρολόγια είναι το "τυφλό σύστημα"!

Κρατάει στατιστικά στο πόσες φορές βρήκε τη λέξη που ήθελες με το πρώτο right swipe (90+% σε μένα), και άρα αν συνηθίσεις τη μηχανική του με double swipe=σημεία στίξης, προσθέσεις ρυθμίσεις για auto-capitalization κλπ μπορείς να γράφεις ολόκληρες προτάσεις χωρίς καν να κοιτάς!

Ρε παιδιά το handcent sms δεν υποστηρίζει dual sim??

| Ericsson GF768 | Sony Ericsson Z600 | Sony Ericsson Z550i | ZTE Blade | MOTOROLA ATRIX | ELEPHONE P3000s | Lenovo K3 Note | Lenovo Vibe P1 Pro | Samsung Galaxy Note 9 | Samsung Galaxy S22 Ultra |

Προς όσους δεν μπορούν να γράψουν με το τελευταίο update του Swype :

Επικοινώνησα με το τεχνικό τμήμα της Nuance, το πρόβλημα επιβεβαιώθηκε μετά από μια σειρά tests, οι τεχνικοί εργάζονται στο να το φτιάξουν και ως προσωρινή λύση μέχρι το fix, μπορείτε να κάνετε το εξής :

1.Κατεβάστε μέσω του browser σας το amazon appstore

2.Κατεβάστε το Swype free μέσα από το amazon app store.

3.Mην κάνετε αναβάθμιση σε περίπτωση που σας ζητηθεί στο μέλλον.

Η έκδοση του Swype του amazon app store είναι η 1.6.20 και δουλεύει σωστά. Χρησιμοποιείστε αυτή μέχρι να βγει fix στην έκδοση του Google Play.

Προς όσους δεν μπορούν να γράψουν με το τελευταίο update του Swype :

Επικοινώνησα με το τεχνικό τμήμα της Nuance, το πρόβλημα επιβεβαιώθηκε μετά από μια σειρά tests, οι τεχνικοί εργάζονται στο να το φτιάξουν και ως προσωρινή λύση μέχρι το fix, μπορείτε να κάνετε το εξής :

1.Κατεβάστε μέσω του browser σας το amazon appstore

2.Κατεβάστε το Swype free μέσα από το amazon app store.

3.Mην κάνετε αναβάθμιση σε περίπτωση που σας ζητηθεί στο μέλλον.

Η έκδοση του Swype του amazon app store είναι η 1.6.20 και δουλεύει σωστά. Χρησιμοποιείστε αυτή μέχρι να βγει fix στην έκδοση του Google Play.

Σε ποιους δηλαδή υπάρχει αυτό το θέμα;

Σε κινητό και τάμπλετ πάντως με τελευταία έκδοση, κανένα πρόβλημα.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Σε ποιους δηλαδή υπάρχει αυτό το θέμα;

Σε κινητό και τάμπλετ πάντως με τελευταία έκδοση, κανένα πρόβλημα.

Mέχρι στιγμής σε κινητά Huawei σειράς G , P, Mate, σε διάφορα motorola όπως Droid turbo, X, σε galaxy tab 4 και δεν ξέρω σε ποια άλλα.

http://forum.swype.com/showthread.php?40085-Words-don-t-trace

Σε άλλα κινητά δουλεύει μια χαρά οπότε το θέμα έχει να κάνει με το συνδυασμό του update με τις stock roms των κινητών. Θα διορθωθεί ώστε να είμαστε όλοι ξανά ok.

Mέχρι στιγμής σε κινητά Huawei σειράς G , P, Mate, σε διάφορα motorola όπως Droid turbo, X, σε galaxy tab 4 και δεν ξέρω σε ποια άλλα.

http://forum.swype.com/showthread.php?40085-Words-don-t-trace

Σε άλλα κινητά δουλεύει μια χαρά οπότε το θέμα έχει να κάνει με το συνδυασμό του update με τις stock roms των κινητών. Θα διορθωθεί ώστε να είμαστε όλοι ξανά ok.

Και σε μένα με Huawei honor 3c

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου