Jump to content

[Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου

Villis
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι

Ας απαντήσω και εγώ... Σε φορουμ είμαστε.

Τα εχω αγορασει και τα 2. Και το swiftkey και το swype. Το μεν Swype είναι καταπληκτικό σε εναλλακτικές λέξεις με το ίδιο swyping, αλλά κολλάει. Ειδικά αν πας να προσθέσεις προτάσεις μέσα σε ένα κείμενο. Επίσης γράφεις κάτι με το δάχτυλο και αφου γράψεις μετά βλέπεις τη γραμμή να περνάει πάνω από τα γράμματα. Επίσης δεν είναι όμορφο καθόλου και τα θέματα του απαίσια.

Το δε Swiftkey είναι πιο επαγγελματική δουλειά. Δεν κολλάει πότε, αλλά θέλει λίγο να το συνηθίσεις γιατί δίνει βάρος στην πρόβλεψη και όχι στις εναλλακτικές λέξεις. Εμένα η πρόβλεψη λέξεων δε με ενδιαφέρει. Στην αρχή έκανα πολλά back για να μου βγάλει τις εναλλακτικές λέξεις τώρα κάνω πολύ λιγότερα. Επίσης το πορτοκαλί θέμα του το βρίσκω καταπληκτικό και πανέμορφο. Και δεν το αλλάζω με τίποτα.

Εν τέλη αν και η φωνητική πληκτρολόγηση του Swype δουλεύει υποδειγματικά, δεν είναι αναγκαία. Προτιμώ κάτι όμορφο το οποίο να τρέχει χωρίς κολληματα. Και εδώ και μήνες χρησιμοποιώ το swiftkey.

Μεγάλη διαφορά που δεν ανέφερες είναι πως το Swype απαιτεί ένα χέρι ενώ το Swiftkey δύο.

• Απαντήσεις 4,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Ας πούμε δεν μπορώ να γράψω greklish γιατί μου βγάζει την πιο πιθανή λέξη και πρέπει εγώ να πατήσω πάνω στη δικιά μου

Στις ρυθμίσεις απ' ότι θυμάμαι έχει επιλογή να μη βάζει τη λέξη που σου προτείνει όταν πατάς space, αλλά μόνο αν το επιλέξεις εσύ. Δες μήπως σε βολέψει.

Μεγάλη διαφορά που δεν ανέφερες είναι πως το Swype απαιτεί ένα χέρι ενώ το Swiftkey δύο.

Αναλόγως τη συσκευή.

Με note ii και πληκτρολόγιο πάντα σε οριζόντια θέση, πάντα χρειάζεσαι 2 χέρια.

me > you

Το θέτεις σε λάθος βάση. Δεν 'απαιτεί' δύο χέρια. Με δύο χέρια απλά γράφεις απίστευτα γρήγορα. Όταν δεν πρόκειται για μεγάλη συσκευή με όχι αντίστοιχα μεγάλα χέρια (όπως στην περίπτωσή μου με το Note 2 όπου ούτε με το Swype κάνεις σωστή δουλειά), τότε μπορείς να γράψεις άνετα με το ένα χέρι είτε σε Flow (το αντίστοιχο του Swype) είτε με tapping. Σίγουρα όμως δεν απαιτεί δύο χέρια.

@@@: Για μένα (θα τα πω όσο πιο συνοπτικά γίνεται και μόνο τα κυριότερα):

Swype:

+ Το πολύ καλό του swipe.

+ Η φωνητική πληκτρολόγηση.

+ Τα gestures για κεφάλαια, cut, copy κλπ.

- Η κακή υλοποίηση της εναλλαγής γλώσσας.

- Τρέχει μόνιμα στο background ακόμα κι αν δεν το έχεις καν ενεργό στα πληκτρολόγια.

- Έχει κολλήματα και lag.

Swiftkey:

+ Απίστευτη πρόβλεψη.

+ Μεγάλη ανοχή στο λάθος.

+ Είναι γρήγορο, σταθερό χωρίς καθόλου lag.

+ Πολύ καλή υλοποίηση στα σημεία στίξης.

- Το flow θέλει βελτίωση για να φτάσει το αντίστοιχο του Swype.

- Θα ήθελα τα gestures που ανέφερα και πριν.

- Δεν μπορείς να δεις τι έχεις καταχωρίσει στο λεξικό ώστε να τα σβήσεις μαζικά. (δεν είμαι σίγουρη αν το έχει το Swype, πάει κάποιος καιρός που δεν το έχω περασμένο).

* Υποκειμενικά: το Swype έχει αρκετά wake ups και σου δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι καλογραμμένο ενώ το Swiftkey είναι πολύ πιο σωστά στημένο. Επίσης, αν γράφεις μόνο με Swipe το Swype είναι καλύτερο. Αν όμως γράφεις και με τους δύο τρόπους (swipping - tapping) με το Flow του Swiftkey μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου πολύ καλύτερα από ότι με το tapping του Swype. Σε αντιστοιχία πάντα.

Τα έχω και τα δύο αγορασμένα, παλιά το Swype δεν το άλλαζα, αλλά πλέον θεωρώ το Swiftkey καλύτερο.

Ας πούμε δεν μπορώ να γράψω greklish γιατί μου βγάζει την πιο πιθανή λέξη και πρέπει εγώ να πατήσω πάνω στη δικιά μου

Λογικό είναι. Όλα αυτά τα πληκτρολόγια βασίζονται στο λεξικό. Το λεξικό είναι ή ελληνικό ή αγγλικό. Δεν υπάρχει λεξικό σε greeklish. Αν γράφεις greeklish τότε ή θα προτιμήσεις ένα πληκτρολόγιο με απλό tapping χωρίς έμφαση στην πρόβλεψη ή θα κάνεις υπομονή να μάθει τον τρόπο γραφής σου προσθέτοντας λέξεις και βάζοντας το να μάθει από τα SMS σου, το fb, τα mail κλπ.

Edit:

Αναλόγως τη συσκευή.

Με note ii και πληκτρολόγιο πάντα σε οριζόντια θέση, πάντα χρειάζεσαι 2 χέρια.

Edit again: Δεν είχα προσέξει πώς μιλάς για οριζόντια θέση. Η αλήθεια είναι πως το Swype και γενικά αυτές οι μέθοδοι δεν έχουν νόημα σε landscape. Είναι φτιαγμένα με τη λογική να δουλεύουν σε portrait.

Edited by eltsele

Knowledge isn't free. You have to pay attention.

Το θέτεις σε λάθος βάση. Δεν 'απαιτεί' δύο χέρια. Με δύο χέρια απλά γράφεις απίστευτα γρήγορα. Όταν δεν πρόκειται για μεγάλη συσκευή με όχι αντίστοιχα μεγάλα χέρια (όπως στην περίπτωσή μου με το Note 2 όπου ούτε με το Swype κάνεις σωστή δουλειά), τότε μπορείς να γράψεις άνετα με το ένα χέρι είτε σε Flow (το αντίστοιχο του Swype) είτε με tapping. Σίγουρα όμως δεν απαιτεί δύο χέρια.

@@@: Για μένα (θα τα πω όσο πιο συνοπτικά γίνεται και μόνο τα κυριότερα):

Swype:

+ Το πολύ καλό του swipe.

+ Η φωνητική πληκτρολόγηση.

+ Τα gestures για κεφάλαια, cut, copy κλπ.

- Η κακή υλοποίηση της εναλλαγής γλώσσας.

- Τρέχει μόνιμα στο background ακόμα κι αν δεν το έχεις καν ενεργό στα πληκτρολόγια.

- Έχει κολλήματα και lag.

Swiftkey:

+ Απίστευτη πρόβλεψη.

+ Μεγάλη ανοχή στο λάθος.

+ Είναι γρήγορο, σταθερό χωρίς καθόλου lag.

+ Πολύ καλή υλοποίηση στα σημεία στίξης.

- Το flow θέλει βελτίωση για να φτάσει το αντίστοιχο του Swype.

- Θα ήθελα τα gestures που ανέφερα και πριν.

- Δεν μπορείς να δεις τι έχεις καταχωρίσει στο λεξικό ώστε να τα σβήσεις μαζικά. (δεν είμαι σίγουρη αν το έχει το Swype, πάει κάποιος καιρός που δεν το έχω περασμένο).

* Υποκειμενικά: το Swype έχει αρκετά wake ups και σου δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι καλογραμμένο ενώ με το Swiftkey είναι πιο σωστά στημένο. Επίσης, το αν γράψεις μόνο με Swipe το Swype είναι καλύτερο. Αν όμως γράφεις και με τους δύο τρόπους (swipping - tapping) με το Flow του Swiftkey μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου πολύ καλύτερα από ότι με το tapping του Swype. Σε αντιστοιχία πάντα.

Τα έχω και τα δύο αγορασμένα, παλιά το Swype δεν το άλλαζα, αλλά πλέον θεωρώ το Swiftkey καλύτερο.

Λογικό είναι. Όλα αυτά τα πληκτρολόγια βασίζονται στο λεξικό. Το λεξικό είναι ή ελληνικό ή αγγλικό. Δεν υπάρχει λεξικό σε greeklish. Αν γράφεις greeklish τότε ή θα προτιμήσεις ένα πληκτρολόγιο με απλό tapping χωρίς έμφαση στην πρόβλεψη ή θα κάνεις υπομονή να μάθει τον τρόπο γραφής σου προσθέτοντας λέξεις και βάζοντας το να μάθει από τα SMS σου, το fb, τα mail κλπ.

Edit:

Όπως το λες..!

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα!

Παλιά το swype ήταν αναντικατάστατο αλλά πλέον δεν το εγκαθιστώ καν αφού στη χρήση που κάνω το swiftkey είναι πολύ βολικότερο. Η ευκολία που γράφουμε με το κάθε πληκτρολόγιο πάντως έχει να κάνει αποκλειστικά με τον καθένα μας. Άλλα μεγέθη συσκευών-χεριών και άλλες ανάγκες οδηγούν σε τελείως διαφορετικά συμπεράσματα όσον αφορά τη χρήση ενός πληκτρολογίου ;)

Τhe end of an era...

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Swiftkey και ο μοναδικός λόγος που δεν το χρησιμοποιώ, είναι ότι δεν ψάχνει στις επαφές. Τουλάχιστον όχι με το flow.

Το κάνει με την κλασική πληκτρολόγηση και ευτυχώς που αυτή λειτουργεί τέλεια, ακόμη και με το flow ενεργοποιημένο.

Για μένα ένα ακόμη μειονέκτημα είναι το σβήσιμο της τελευταίας λέξης, όπου χρειάζεται να κρατήσεις πατημένο το πλήκτρο για κάποιο διάστημα.

Φυσικά θέλει διόρθωση και η συνεχόμενη μέθοδος με το πέρασμα πάνω από το space.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του Swiftkey και ο μοναδικός λόγος που δεν το χρησιμοποιώ, είναι ότι δεν ψάχνει στις επαφές. Τουλάχιστον όχι με το flow.

Το κάνει με την κλασική πληκτρολόγηση και ευτυχώς που αυτή λειτουργεί τέλεια, ακόμη και με το flow ενεργοποιημένο.

Για μένα ένα ακόμη μειονέκτημα είναι το σβήσιμο της τελευταίας λέξης, όπου χρειάζεται να κρατήσεις πατημένο το πλήκτρο για κάποιο διάστημα.

Φυσικά θέλει διόρθωση και η συνεχόμενη μέθοδος με το πέρασμα πάνω από το space.

Τι εννοείς ότι δεν ψάχνει στις επαφές? Όταν γράφεις κείμενο ή στο πεδίο για να διαλέξεις αποστολέα για να στείλεις μήνυμα? Στο δεύτερο ψάχνει και με το flow. Στο πρώτο δεν το έχω βάλει να μάθει από τα SMS μου. Όταν το είχα κάνει έψαχνε αν δεν απατώμαι.

Για το σβήσιμο της τελευταίας λέξης εμένα με βολεύει να μην σβήνει κατευθείαν γιατί μπορεί να το πατήσω κατά λάθος. Παρόλα αυτά, για όποιον τον βολεύει μπορεί να πάει: Ρυθμίσεις - Προχωρημένο - Διάρκεια πατήματος για πολύ και να ρυθμίσει στο ελάχιστο τον χρόνο οπότε το αποτέλεσμα είναι να σβήνεις κατευθείαν.

Για τη συνεχή γραφή με το flow συμφωνούμε πως σίγουρα παίρνει βελτιώσεις.

Συμφωνώ απόλυτα σε όλα!

Παλιά το swype ήταν αναντικατάστατο αλλά πλέον δεν το εγκαθιστώ καν αφού στη χρήση που κάνω το swiftkey είναι πολύ βολικότερο. Η ευκολία που γράφουμε με το κάθε πληκτρολόγιο πάντως έχει να κάνει αποκλειστικά με τον καθένα μας. Άλλα μεγέθη συσκευών-χεριών και άλλες ανάγκες οδηγούν σε τελείως διαφορετικά συμπεράσματα όσον αφορά τη χρήση ενός πληκτρολογίου ;)

Έτσι είναι.. Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και καλύπτεται από διαφορετικά πράγματα! Αυτή είναι όμως κι η ομορφιά του να έχεις επιλογές. Ότι μπορεί ο καθένας να βρει αυτό που ζητάει στις περισσότερες περιπτώσεις. :)

Edited by eltsele
Το=Τι

Μεχρι τωρα είχα το touch pal curve, μετα από απ εγκατάσταση το ξαναπέρασα αλλά δεν εχει τα ελληνικά στις γλώσσες για κατέβασμα.

Καμιά λύση?

Μεχρι τωρα είχα το touch pal curve, μετα από απ εγκατάσταση το ξαναπέρασα αλλά δεν εχει τα ελληνικά στις γλώσσες για κατέβασμα.

Καμιά λύση?

Είχες κρατήσει κανένα backup με το titanium; Αν ναι, επανέφερε το και κάνε αναβάθμιση της εφαρμογής και θα έχει ελληνικά. Αν όχι, πρέπει να βρεις να περάσεις την παλιά έκδοση που είχε ελληνικά και μετά να αναβαθμίσεις. Αν ψάξεις πιο πίσω, ένας φίλος είχε κάνει post το link.

@eltsele, well said :) Μπορείς να μου πεις πως ζεις χωρίς το swipe του swype και τα gestures του;; Θα ήθελα πολύ να το "πετάξω" για τα "-" που ανέφερες αλλά στα "+" είναι τόσο καλό που το θεωρώ αναντικατάστατο. Δοκιμάζω ανά καιρούς τα πληκτρολόγια που βγαίνουν ή γίνονται update όπως SwiftKey, Kii, και πάλι γυρνάω σε swype. Ειδικά με τα gestures και το select ... είναι πολύ γρήγορο!

@nfeel μου φαίνεται "λάθος" να χρησιμοποιείς το Swype σε landscape και να γράφεις με δύο χέρια. Έχει τόσα μειονεκτήματα που δεν αξίζει αν δεν γράφεις swypeάροντας και σε portrait!

Τι εννοείς ότι δεν ψάχνει στις επαφές? Όταν γράφεις κείμενο ή στο πεδίο για να διαλέξεις αποστολέα για να στείλεις μήνυμα? Στο δεύτερο ψάχνει και με το flow. Στο πρώτο δεν το έχω βάλει να μάθει από τα SMS μου. Όταν το είχα κάνει έψαχνε αν δεν απατώμαι.

Για το σβήσιμο της τελευταίας λέξης εμένα με βολεύει να μην σβήνει κατευθείαν γιατί μπορεί να το πατήσω κατά λάθος. Παρόλα αυτά, για όποιον τον βολεύει μπορεί να πάει: Ρυθμίσεις - Προχωρημένο - Διάρκεια πατήματος για πολύ και να ρυθμίσει στο ελάχιστο τον χρόνο οπότε το αποτέλεσμα είναι να σβήνεις κατευθείαν.

Για τη συνεχή γραφή με το flow συμφωνούμε πως σίγουρα παίρνει βελτιώσεις.

Έτσι είναι.. Ο καθένας έχει διαφορετικές ανάγκες και καλύπτεται από διαφορετικά πράγματα! Αυτή είναι όμως κι η ομορφιά του να έχεις επιλογές. Ότι μπορεί ο καθένας να βρει αυτό που ζητάει στις περισσότερες περιπτώσεις. :)

Δοκίμασες στο πεδίο του παραλήπτη να βάλεις κάποιο επίθετο ή χτύπησες πχ Γιώργος και σου εμφάνισε τις επαφές; αν χτύπησες το δεύτερο, δηλαδή "Γιώργος"δεν νομίζω πως ψάχνει σε επαφές.

Με το επίθετο, ψάχνει και το Swype, αλλά και το πληκτρολόγιο της Google.

Edited by cb600f

@eltsele, well said :) Μπορείς να μου πεις πως ζεις χωρίς το swipe του swype και τα gestures του;; Θα ήθελα πολύ να το "πετάξω" για τα "-" που ανέφερες αλλά στα "+" είναι τόσο καλό που το θεωρώ αναντικατάστατο. Δοκιμάζω ανά καιρούς τα πληκτρολόγια που βγαίνουν ή γίνονται update όπως SwiftKey, Kii, και πάλι γυρνάω σε swype. Ειδικά με τα gestures και το select ... είναι πολύ γρήγορο!

@nfeel μου φαίνεται "λάθος" να χρησιμοποιείς το Swype σε landscape και να γράφεις με δύο χέρια. Έχει τόσα μειονεκτήματα που δεν αξίζει αν δεν γράφεις swypeάροντας και σε portrait!

Για να είμαι ειλικρινής, στην περίπτωσή μου η απάντηση είναι απλή και συνοψίζεται στο εξής: Note II. Με το Note, επειδή είναι μεγάλη η οθόνη και εγώ δεν έχω και τεράστια χέρια, οπότε δεν γίνεται να δουλέψω σωστά το Swype καθώς όταν το κρατάω με το δεξί χέρι δεν φτάνει μέχρι τα α, ζ, σ, ς, ε οπότε γίνονται μονίμως λάθη. Αντίθετα το Swiftkey επειδή έχει εξαιρετική πρόβλεψη και όπως έχω πει μεγάλη ανοχή στο λάθος, βοηθάει αν γράφεις γρήγορα και απρόσεκτα γιατί και ακόμα και με πολλά γράμματα λάθος μπορεί να σου βγάλει τη σωστή λέξη. Ενώ οτιδήποτε με τη μέθοδο swipe θέλει πιο προσεκτικό γράψιμο. Με μια μικρότερη συσκευή ίσως να μην είχα μπει στη διαδικασία να το αλλάξω οπότε να μην είχα δει τη λογική του Swiftkey.

Με επηρεάζει και το στήσιμο που έχουν. Πάντως, γενικά, όλα τα πληκτρολόγια αν δεν τους δώσουμε χρόνο δεν μπορούν να δείξουν τις δυνατότητες που έχουν. Όλα θέλουν το διάστημα προσαρμογής.

Τώρα που το έγραψες πρόσεξα ότι ο nfeel μιλούσε για landscape. Το είδα γρήγορα και θεώρησα αυτονόητο ότι μιλάει για portrait. Εννοείται πως έχεις δίκιο ότι δεν έχει νόημα το swipe σε landscape. Θα διορθώσω και το original post.

Για να είμαι ειλικρινής, στην περίπτωσή μου η απάντηση είναι απλή και συνοψίζεται στο εξής: Note II. Με το Note, επειδή είναι μεγάλη η οθόνη και εγώ δεν έχω και τεράστια χέρια, οπότε δεν γίνεται να δουλέψω σωστά το Swype καθώς όταν το κρατάω με το δεξί χέρι δεν φτάνει μέχρι τα α, ζ, σ, ς, ε οπότε γίνονται μονίμως λάθη. Αντίθετα το Swiftkey επειδή έχει εξαιρετική πρόβλεψη και όπως έχω πει μεγάλη ανοχή στο λάθος, βοηθάει αν γράφεις γρήγορα και απρόσεκτα γιατί και ακόμα και με πολλά γράμματα λάθος μπορεί να σου βγάλει τη σωστή λέξη

Τώρα κατάλαβα πως μιλάς για κλασική πληκτρολόγηση και όχι για swipe.

Για να είμαι ειλικρινής, στην περίπτωσή μου η απάντηση είναι απλή και συνοψίζεται στο εξής: Note II. Με το Note, επειδή είναι μεγάλη η οθόνη και εγώ δεν έχω και τεράστια χέρια, οπότε δεν γίνεται να δουλέψω σωστά το Swype καθώς όταν το κρατάω με το δεξί χέρι δεν φτάνει μέχρι τα α, ζ, σ, ς, ε οπότε γίνονται μονίμως λάθη. Αντίθετα το Swiftkey επειδή έχει εξαιρετική πρόβλεψη και όπως έχω πει μεγάλη ανοχή στο λάθος, βοηθάει αν γράφεις γρήγορα και απρόσεκτα γιατί και ακόμα και με πολλά γράμματα λάθος μπορεί να σου βγάλει τη σωστή λέξη. Ενώ οτιδήποτε με τη μέθοδο swipe θέλει πιο προσεκτικό γράψιμο. Με μια μικρότερη συσκευή ίσως να μην είχα μπει στη διαδικασία να το αλλάξω οπότε να μην είχα δει τη λογική του Swiftkey.

Με επηρεάζει και το στήσιμο που έχουν. Πάντως, γενικά, όλα τα πληκτρολόγια αν δεν τους δώσουμε χρόνο δεν μπορούν να δείξουν τις δυνατότητες που έχουν. Όλα θέλουν το διάστημα προσαρμογής.

Τώρα που το έγραψες πρόσεξα ότι ο nfeel μιλούσε για landscape. Το είδα γρήγορα και θεώρησα αυτονόητο ότι μιλάει για portrait. Εννοείται πως έχεις δίκιο ότι δεν έχει νόημα το swipe σε landscape. Θα διορθώσω και το original post.

Λοιπόν.. εντυπωσιάστηκα με το TouchPal! Απλό, λιτό, δωρικό! Και έχει κάτι που θα σου αρέσει eltsele! One hand mode. Μικραίνει 80% περίπου το πληκτρολόγιο και το βάζει στα δεξιά για να φτάνεις παντού με ένα χέρι. Καλή πρόβλεψη φαίνεται να έχει και μου αρέσει το σύστημα διόρθωσης. Αν πας πίσω σε μια λέξη που έχεις κάνει λάθος, δεν χρειάζεται να την κάνεις select. Απλά γράφεις την καινούρια και κάνει overwrite. Λογικά θα γυρίσω στο swype αλλά θα του δώσω χρόνο.

Το άφησα να κάνει και update και συνεχίζει να έχει ελληνικά :)

Χμμμ! Μου βάζεις ιδέες! Θα το δοκιμάσω κι αυτό κάποια στιγμή. Το one hand mode το έχει σε μένα μόνο το stock πληκτρολόγιο και είναι καλό να υπάρχει σαν δυνατότητα. :)

Χμμμ! Μου βάζεις ιδέες! Θα το δοκιμάσω κι αυτό κάποια στιγμή. Το one hand mode το έχει σε μένα μόνο το stock πληκτρολόγιο και είναι καλό να υπάρχει σαν δυνατότητα. :)

Άκουγα touchpal και το είχα συνδυάσει με HUAWEI οπότε το snobαρα πολύ. Τελικά, είναι αξιοπρεπέστατο. Βέβαια γυρίσαμε πάλι σε swype, αλλά θα ξαναπαίξω λίγο κάποια στιγμή.

παιδια ψαχνω πληκτρολογιο σε μορφη phone pad με καλο ελληνικο τ9.εχω το perfect keyboard pro αλλα το ελληνικο λεξικο του ειναι χαλια...
[sIGPIC][/sIGPIC]

Το χα δοκιμάσει μετά από αρκετά καλά σχόλια που είχα ακούσει, αλλά αν έχεις μάθει την ανοχή του SwiftKey, δύσκολα θα το κρατήσεις.

---Θάνος---

Huawei Mate 20 Pro

Huawei Mediapad M3

Το χα δοκιμάσει μετά από αρκετά καλά σχόλια που είχα ακούσει, αλλά αν έχεις μάθει την ανοχή του SwiftKey, δύσκολα θα το κρατήσεις.

Ότι έχω μάθει, έχω μάθει... Για την ακρίβεια, έχω μάθει να γράφω σχεδόν ό,τι να 'ναι και να καταλαβαίνει τι θέλω να πω!:lol:

Μου βάλατε το διάολο μέσα μου και δοκίμασα το TouchPal παρότι οπαδός του swift key. Ομολογώ εξαιρετικό και βρίσκομαι ακόμα στο test drive

Τύχη είναι, όταν η ικανότητα συναντά την ευκαιρία

Για αποφυγή παρεξηγήσεων το όνομά μου είναι Αντώνης

Όντως το swiftkey έχει μεγαλύτερη ανοχή, αλλά αν χρησιμοποιείς στο TouchPal την επιλογή για δύο γράμματα σε κάθε κουμπί, θα γράφεις πιο γρήγορα, γιατί δεν θα πατάς λάθος κουμπί. Μεγάλο πλεονέκτημα του TouchPal τα κουμπιά για αντιγραφή, επικόλληση, διαγραφή κλπ κειμένου και ότι μπορείς να εισάγεις πολύ εύκολα νέες λέξεις, κάτι που στο swiftkey δεν γίνεται άμεσα και πολλές φορές έπρεπε να γράφω δύο και τρεις φορές τη λέξη για να την "μάθει".

Δεν είναι τυχαίο ότι όσες φορές προσπάθησα να επιστρέψω στο swiftkey, μετά από λίγες ώρες ξαναέβαζα το TouchPal.

καλησπερα ειμαι νεος κατοχος (πρωτη φορα) στο android 4,2 και δεν ξερω και πολλα.

θελω ενα προγραμμα που οταν γραφω sms να μου προτινει λεξεις κατι σαν t9 δηλαδη.

υπαρχει κατι τετοιο?

ευχαριστω

Edited by patrik

καλησπερα ειμαι νεος κατοχος (πρωτη φορα) στο android 4,2 και δεν ξερω και πολλα.

θελω ενα προγραμμα που οταν γραφω sms να μου προτινει λεξεις κατι σαν t9 δηλαδη.

υπαρχει κατι τετοιο?

ευχαριστω

Σχεδόν όλα πλέον το κάνουν αυτό. Διάβασε τις προηγούμενες σελίδες και δοκίμασε τα πληκτρολόγια που έχουν αναφερθεί. Swype, SwiftKey, TouchPal.. και άλλα..

• The title was changed to [Android - προτάσεις] Πληκτρολόγια & εισαγωγή κειμένου