Jump to content

Γενικές συζητήσεις περί συσκευών Xperia

jvp4ant
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπερα...θα ηθελα να ρωτησω πως μπορω να αλλαξξω το πληκτρολογιο σε ροοτ 4.1.2 Neo V ?

Κατέβασε από το market ένα πληκτρολόγιο που σε βολεύει.

Huawei P30/Huawei mate 10 lite/Samsung Galaxy S6 /Lg Nexus 5 Black 5.0.1/Unlock bootloader/Root

Sony Xperia P Silver/ICS 4.0.4/Root

Sony Ericsson Xperia Neo V Silver/GB (Sold)

Sony Ericsson Xperia X8 Black/GingerDX 2.3.7

• Απαντήσεις 18,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

την εγκατεστησα αλλα απογοητευτικα.

οταν πατουσα την εφαρμογη internet ελεγε οτι σταματησε να λειτουργει επισης κι ο dolfin τα ιδια

επισης επελεγα δικο waLLPAPER και δεν πηγαινε και οι ηχοι ενω επελεγα εναν ηχο πχ στα μηνυματα

fb to notification εκεινο χτυπουσε ο ηχος σονυ

κι ετσι γυρισα παλι στην ICS

This is Sparta!!!:nagger:

μετα απο τηυν περιηγηση σε διαφορες rom επεστρεψα και παλι στη codename αλλα την Χ αυτη τη φορα

αλλα εχω ενα θεμα .

μετα απο επανεκινηση του τηλ δεν μου κραταει τις συντομευσεις απο καποιες εφαρμογες

που εχω στην επιφανεια εργασιας.

SE xperia Neo V 2.3.4 Codename 9.0

ευχαριστω το φιλο Soulfunkdjx για τη βοηθεια :bow:

Ευχαριστώ πολύ και τους 2! Πολύ καλά προγραμματάκια και τα 2! Ένα άλλο θέμα που θέλω να θίξω είναι η μπαταρία. Για ποιό λόγο τελειώνει τόσο γρήγορα; Έχω φτάσει σε σημείο να το φορτίζω κάθε μέρα. Και το κινητό δεν το έχω παραφορτώσει με εφαρμογές κτλ. Τι παίζει;

Φίλε Firekostas ευχαριστώ για την βοήθειά σου. Απ'ότι είδα έχουν αρκετοί το ίδιο πρόβλημα: http://talk.sonymobile.com/thread/36248?start=0&tstart=0

Το πρόβλημα λύθηκε. Για καλή μου τύχη βρήκα ένα σχόλιο στο συγκεκριμένο βίντεο

που λέει

"...the way is, plug your phone into charging, and try to lock and unlock it several times until it is going back to normal, now it's fine"

Κάνοντας το για ένα 20 λεπτο! περίπου τελικά διορθώθηκε απο μόνο του.

Αν τυχόν τύχει σε κανέναν άλλο ας το έχει υπόψη του. Ελπίζω να βοήθησα.

Μιας και σκοπεύω να ακολουθήσω τις οδηγίες στον οδηγό του myphone,να το κάνω root και να ξεκλειδώσω τον bootloader, μπορείς-ειτε να μου προτείνετε έναν custom kernel για την stock ICS, σταθερό με δυνατότητα overclock?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Όσο το είχα το neo v χρησιμοποιούσα suave και lupus.Πολύ καλοί και οι δύο με δυνατότητα overclock μέχρι 1,6 όπου δουλεύει και απροβλημάτιστα.Εγώ το δούλευα πάντα στο 1,4 για καλύτερη απόδοση μπαταρίας.κοίτα στα αντίστοιχα thread τους στο xda.

Ξέρει κανείς τι είναι το daydream στην CM10.1 του mikeioannina;

Feature της 4.1.2.Και πάνω είναι.κοίτα στο YouTube έχει καμία 3000 video.η Google ίσως..

μετα απο τηυν περιηγηση σε διαφορες rom επεστρεψα και παλι στη codename αλλα την Χ αυτη τη φορα

αλλα εχω ενα θεμα .

μετα απο επανεκινηση του τηλ δεν μου κραταει τις συντομευσεις απο καποιες εφαρμογες

Μπας και τις έχεις στη sd ενώ δεν μετακινούνται?

Καλησπερα, εχω το xperia neo v .Θελω να περασω ultimate hd αλλα δεν εχω ιδεα.Θα ηθελα καποια βοηθεια καθως δεν ξερω τι ειναι ξεκλειδωτο που αναφερουν μερικοι κτλπ.

αλλα εχω ενα θεμα .

φίλε πιστεύεις πως αξίζει να πάω από miui v4 (ics) σε codename X..? η τελευταία codename που είχα χρησιμοποιήσει ήταν η 9.1 και είχα καλές εντυπώσεις..! Που πιστεύεις ότι υστερεί σε σχέση με άλλες rom η codename X..?

Ξυπνήστε ρεεεε...

Γεια παιδια.Ειμαι τελειως ασχετος και μολις τωρα κατεβαζω την ultimate hd 3.0.2.Θα ηθελα βοηθεια στο πως να την περασω.Απο οτι νομιζω την βαζω στην καρτα sd, το σβηνω,το ανοιγω και παταω το πληκτρο που κατεβαζει τον ηχο?Σωστα?

Επισης πιστευεται οτι εκανα γκαφα που ανταλαξα το Iphone 4 που ειχα με το neo v του αδερφου μου?

Edited by vasilismam

vasilismam,

έχεις επαφή με έννοιες όπως "root"? "CWM"?

Για να περαστεί η ROM που θες (όπως και κάθε custom rom) πρέπει να το κινητό σου να είναι σε κατάσταση root.

(Προσοχή! Πολλές rom εκτός του -απαραίτητου root- απαιτουν και unlocked boobtloader).

Τώρα, για να κάνεις αυτό που θες, χρειάζονται 3 βήματα:

1) Root του κινητού (σε περίπτωση που δεν είναι)

2) Πέρασμα του CWM (ClockWorkMod), (σε περίπτωση που δεν το έχει)

3) Τοποθέτηση της ROM στην sd, και πέρασμα μέσω CWM.

Πως;

1) Root, με οδηγίες που θα βρεις εδώ

2) Κατεβάζεις από το Google Play την εφαρμογή "x-Parts" και μέσα από αυτή εγκαθιστάς το CWM.

3) Πριν σου γράψουμε το (3), διευκρίνησε το εξης (για μια τελευταία παραλλαγή στην εγκατάσταση):

Αν γνωρίζεις τι είναι bootloader, πες μας αν είναι unlocked. (Σε διαφορετική περίπτωση έχεις σίγουρα locked). ;)

φίλε πιστεύεις πως αξίζει να πάω από miui v4 (ics) σε codename X..? η τελευταία codename που είχα χρησιμοποιήσει ήταν η 9.1 και είχα καλές εντυπώσεις..! Που πιστεύεις ότι υστερεί σε σχέση με άλλες rom η codename X..?

τελευταια απο ολες δοκιμασα τη miui αλλα δεν ηταν τοσο γρηγορη και δεν μου επαιζε

πολλα παιχνιδια για αυτο και γυρισα στην codename που για μενα θστερει μονο στην εμφανιση

Όσο το είχα το neo v χρησιμοποιούσα suave και lupus.Πολύ καλοί και οι δύο με δυνατότητα overclock μέχρι 1,6 όπου δουλεύει και απροβλημάτιστα.Εγώ το δούλευα πάντα στο 1,4 για καλύτερη απόδοση μπαταρίας.κοίτα στα αντίστοιχα thread τους στο xda.

Feature της 4.1.2.Και πάνω είναι.κοίτα στο YouTube έχει καμία 3000 video.η Google ίσως..

Μπας και τις έχεις στη sd ενώ δεν μετακινούνται?

στην sd τις εχω αλλα ειναι το astro file

και ο boat browser που δεν κραταει

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

SE xperia Neo V 2.3.4 Codename 9.0

ευχαριστω το φιλο Soulfunkdjx για τη βοηθεια :bow:

vasilismam,

Για να περαστεί η ROM που θες (όπως και κάθε custom rom) πρέπει να το κινητό σου να είναι σε κατάσταση root.

(Προσοχή! Πολλές rom εκτός του -απαραίτητου root- απαιτουν και unlocked boobtloader).

Πως;

2) Κατεβάζεις από το Google Play την εφαρμογή "x-Parts" και μέσα από αυτή εγκαθιστάς το CWM.

3) Πριν σου γράψουμε το (3), διευκρίνησε το εξης (για μια τελευταία παραλλαγή στην εγκατάσταση):

Αν γνωρίζεις τι είναι bootloader, πες μας αν είναι unlocked. (Σε διαφορετική περίπτωση έχεις σίγουρα locked). ;)

Φιλε σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.Με το root θα τα κατεφερω που ειναι ισως το πιο δυσκολο κομματι στη διαδικασια.Τωρα για bootloader δεν εχω ιδεα αν ειναι locked ή unlocked.Μπορω να το δω καπου αυτο?

Φιλε σε ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια.Με το root θα τα κατεφερω που ειναι ισως το πιο δυσκολο κομματι στη διαδικασια.Τωρα για bootloader δεν εχω ιδεα αν ειναι locked ή unlocked.Μπορω να το δω καπου αυτο?

Άρα είσαι locked

Huawei P30/Huawei mate 10 lite/Samsung Galaxy S6 /Lg Nexus 5 Black 5.0.1/Unlock bootloader/Root

Sony Xperia P Silver/ICS 4.0.4/Root

Sony Ericsson Xperia Neo V Silver/GB (Sold)

Sony Ericsson Xperia X8 Black/GingerDX 2.3.7

Γεια σας,

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να μου προτείνει μια πολύ σταθερή jelly bean έκδοση για το neo v?? έβαλα την τελευταία cm και ήταν γεμάτη bugs και κολλήματα... (ούετ το play store δεν ανοιγε χωρίς να κολλήσει)

Τι παίζει με τον 3.4 kernel; Εδώ και μέρες δεν έχει βγει κάτι νέο https://github.com/nobodyAtall/msm7x30-3.4.x-nAa/commits/jb_2.5.3-nAa-master ,σταμάτησε ή απλώς είναι τυχαίο;
Nexus 7 2013 32GB: Stock 6.0.1

Γεια σας,

Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να μου προτείνει μια πολύ σταθερή jelly bean έκδοση για το neo v?? έβαλα την τελευταία cm και ήταν γεμάτη bugs και κολλήματα... (ούετ το play store δεν ανοιγε χωρίς να κολλήσει)

Ίσως να έχεις κάνει κάτι λάθος, γιατί και εγώ αυτή έχω και είναι πολύ σταθερή και γρήγορη με τα γνωστά bugs (hdmi, 720p video). Με fusion 5.4 πιστεύω πάει καλύτερα!

Nexus 7 2013 32GB: Stock 6.0.1

Καλησπέρα και από εμένα. . .

Με απλά λόγια λοιπόν επειδή αύριο-μεθαύριο σκέφτομαι να πάω να το πάρω. . .

Αξίζει ή όχι ??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. . . :)

Καλησπέρα και από εμένα. . .

Με απλά λόγια λοιπόν επειδή αύριο-μεθαύριο σκέφτομαι να πάω να το πάρω. . .

Αξίζει ή όχι ??

Ευχαριστώ εκ των προτέρων. . . :)

Είπαμε απλά λόγια αλλά όχι και έτσι.:p

Πες μας τι χρήση θες να κάνεις και θα σου πούμε.

[sIGPIC][/sIGPIC]

vasilismam,

Πως;

με ενδιαφερει και εμενα αυτο... μπορω να ξεκληδωσω το bootloader με τον τροπο που δινει η sony?

http://unlockbootloader.sonymobile.com/

Πάμε λοιπόν ένα-ένα.

ROOT (Πλέον είναι πανέυκολο!):

------------------------------------------------

1) Κάνε στο κινητό σου πρώτα τις εξής ρυθμίσεις:

- Ρυθμίσεις > Ασφάλεια > Τίκ στο "Άγνωστες Πηγές"

- Ρυθμίσες > Επιλογές για Προγραμματιστές > Τικ στο "Εντοπισμός σφαλμ. USB"

- Ρυθμίσεις > Xperia > Συνδεσιμότητα > Λειτουργ. σύνδεσης USB > Επιλογή "(MSC)"

2) Σύνδεσε το κινητό στο PC (Σημαντικό:Στην οθόνη του κινητού, προσπέρασε την εγκατάσταση του PC Companion, αν στη ζητήσει) και περίμενε όσο γίνεται εγκατάσταση των drivers στο pc. Σιγουρέψου ότι έγραψε "Η συσκευή σας είναι έτοιμη για χρήση":X

3) Κατέβασε το Eroot,κάνε εγκατάσταση του ληφθέντος, και τρέξτο.

Εκτός από τα Κινέζικα, πρέπει να έχει αναγνωρίσει τη συσκευή σου ως MT-11i και κάτω δεξιά το κουμπί να γράφει "-root".

Αν ναι, πατάς λοιπόν το κουμπί "-root" και περιμένεις να ολοκληρωθεί η διαδικασία που φαίνεται πάνω από το κουμπί. Σε λίγα λεπτά είσαι έτοιμος και η συσκευή σου είναι rooted.

Επαλήθευση: Μέσα στο μενού με τα προγράμματα πρέπει να έχει προστεθεί και ένα νέο, ονόματι "Superuser". ;)

Πέρασμα CWM (Επίσης πανέυκολο!):

1) Μπαίνεις απ' το κινητό στο Google Play, κατεβάζεις την εφαρμογή "x-Parts", και την τρέχεις.

2) Πας καρτέλα "Installs" > "Install CWM"

Περιμένεις λίγα λεπτά να ολοκληρωθεί και είσαι έτοιμος.

Εγκατάσταση της ROM (Ultimate HD 3.0.2):

:!: Δεδομένα θα χαθούν. Γι' αυτό πάντα κρατάμε back up επαφές, μηνύματα, εφαρμογές κλπ. με κάποιο πρόγραμμα. (Ενδεικτικά αναφέρω: Go Backup Pro, Titanium Backup ή άλλο αντίστοιχο)

Συνδέεις το κινητό με το pc και πετάς την ROM (σε μορφή .zip) χύμα μέσα στην sd. Αποσυνδέεις.

Κάνεις επανεκκίνηση του κινητού και καθώς ανοίγει κάνεις πολλαπλά πατήματα στο logo της SONY (για να μπεις στο CWM)

Με τα πλήκτρα Volume Up & Down πλοηγείσαι στο menu και την επιλογή την κάνεις με το μεσαίο πλήκτρο.

Έτσι προχωράς στα εξής:

- Wipe Data/Factory Reset

- Mounts and Storage > Format /System

- Advanced > Wipe Battery Stats

- Install zip from SD card > Διάλεξε το .zip της ROM (πχ. Xperia Ultimate HD 3.0.2.zip)

Τώρα, στον "AROMA" της Ultimate HD 3.0.2 που θα ανοίξει:

Next > Tick στο "I Agree", Next > Next > Click Installation > OK

Εδώ άλλαξε μόνο τα εξής:

Device Selection: Xperia Neo V

Bootloader: Locked Bootloader > Next

Εδώ διάλεξε ποιές από τις εφαρμογές που γράφει χρειάζεσαι > Next > Install

Περιμένεις ολοκλήρωση (2 λεπτά) > Next > (!Το Reboot ΟΧΙ επιλεγμένο ) Finish

Εδώ γυρίσαμε στο CWM > πατάμε το κουμπί "Πίσω" > "Reboot System Now"

ΠΡΟΣΟΧΗ! Χρειάζεται χρόνο (-ίσως και 5λεπτο-) για να κάνει την πρώτη επανεκκίνηση !!! (Δεν αγχωνόμαστε!)

Αν όλα πήγαν καλά, καλορίζικη! Αλλιώς εδώ είμαστε..

(Ήσουν τυχερός, που παράλληλα έκανα την παραπάνω εγκατάσταση στο κινητό της αδερφής μου και έγραψα αυτό τον μικρό οδηγό..)

Γεια σας,

Φίλε μου, προσωπικά καμία JB έκδοση -επί του παρόντος- δε με έχει αφήσει ευχαριστημένο. Την JB έκδοση της CM δεν την έχω δοκιμάσει.

Παιδια μετα απο factory reset , δεν λαμβανω mms. Τι κανω για αυτο? Εχω wind αν παιζει κανενα ρολο.

Για δες: Ρυθμίσεις > Xperia™ > Ρυθμίσεις Internet (Λήψη ρυθμίσεων Internet & MMS)

με ενδιαφερει και εμενα αυτο... μπορω να ξεκληδωσω το bootloader με τον τροπο που δινει η sony?

http://unlockbootloader.sonymobile.com/

Ναι. Αυτός ο τρόπος (official) απλά, έχει τα εξής μειονεκτήματα:

α) Χάνεται η εγγύηση (αν ισχύει πλέον.)

β) Χάνονται τα DRM keys. Πρακτικά για παράδειγμα δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές όπως το TrackID.

Edited by zxr
Συνένωση συνεχόμενων μηνυμάτων - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων σε υπάρχον πατάμε το κουμπί "Τροποποίηση"

Φίλε μου, προσωπικά καμία JB έκδοση -επί του παρόντος- δε με έχει αφήσει ευχαριστημένο. Την JB έκδοση της CM δεν την έχω δοκιμάσει.

Για δες: Ρυθμίσεις > Xperia™ > Ρυθμίσεις Internet (Λήψη ρυθμίσεων Internet & MMS)

β) Χάνονται τα DRM keys. Πρακτικά για παράδειγμα δεν θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές όπως το TrackID.

Ευχαριστώ πολύ για τις ρυθμίσεις. Κάτι που θέλω να ρωτήσω, τελικά ρουτ γινομαστε για όλα τα άλλα εκτός από το να βάλουμε άλλη ρομ , σωστά? Από ότι διαβάζω όλες έχουν και κάτι μείον σε σχέση με την 4.0.4.

αυτό γίνεται με κλειδωμένο το bootloader, έτσι??

• The title was changed to Γενικές συζητήσεις περί συσκευών Xperia
Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...