Jump to content

[Επίσημο] Nokia 808 PureView

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έχω πρόβλημα με τα τρίτα ακουστικά και βύσματα-καλώδια για το στέρεο.

Ακούγεται μόνο το ένα κανάλι. Ο ήχος δεν είναι στερεοφωνικός. Με τα ακουστικά του όλα καλά.

Έχει σχέση με τη γωνία του θηλυκού στο σασί του κινητού. Δοκίμασα διάφορα καλώδια με πιο λεπτά βύσματα αλλά τίποτα.

Σε αντίθεση με τα μουσικά ακουστικά (3 κανάλια στο βίσμα L/R/G) τα κινητά έχουν 4 κανάλια (L+R+Mic+ground) στο βύσμα και υπάρχουν 2 πρότυπα (αλλάζει η θέση του mic) δεν θυμάμαι τα ονόματά τους. αυτό δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Είναι ο λόγος που δεν δουλευουν πχ τα ακουστικά της samy σε nokia και το ανάποδο. Στην περίπτωση σου λόγω κατασκευαστικού λάθους στα ακουστικά (Non nokia) χάνεται το ενα κανάλι καθώς δεν ακουμπάει σωστά. Δοκίμασε άλλα ακουστικά ή παιξε αν γίνεται με το πόσο μεσα έξω τα έχεις..

Εμένα πάντως καλά παίζουν που τα συνδέω με στερεοφωνικα και άλλα καλώδια. Μια λυση ίσως είναι αγορά αντάπτωρα mic/stereo με ακουστικά

Edited by keysmith
από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Σε αντίθεση με τα μουσικά ακουστικά (3 κανάλια στο βίσμα L/R/G) τα κινητά έχουν 4 κανάλια (L+R+Mic+ground) στο βύσμα και υπάρχουν 2 πρότυπα (αλλάζει η θέση του mic) δεν θυμάμαι τα ονόματά τους. αυτό δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Είναι ο λόγος που δεν δουλευουν πχ τα ακουστικά της samy σε nokia και το ανάποδο. Στην περίπτωση σου λόγω κατασκευαστικού λάθους στα ακουστικά (Non nokia) χάνεται το ενα κανάλι καθώς δεν ακουμπάει σωστά. Δοκίμασε άλλα ακουστικά ή παιξε αν γίνεται με το πόσο μεσα έξω τα έχεις..

Εμένα πάντως καλά παίζουν που τα συνδέω με στερεοφωνικα και άλλα καλώδια. Μια λυση ίσως είναι αγορά αντάπτωρα mic/stereo με ακουστικά

Eυχαριστώ. Κανένα από τα 5 καλώδια 3,5mm σε RCA που έχω δεν βγάζει δεύτερο κανάλι ήχου #$$#%$#%^@

Και δοκίμασα όλες τις πιθανές θέσεις σε βάθος εισόδου του βύσματος...

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Eυχαριστώ. Κανένα από τα 5 καλώδια 3,5mm σε RCA που έχω δεν βγάζει δεύτερο κανάλι ήχου #$$#%$#%^@

Και δοκίμασα όλες τις πιθανές θέσεις σε βάθος εισόδου του βύσματος...

σε RCA? χμμ δεν τα δοκίμασες δλδ καρφί σε καρφί (minojack σε minijack) αλλά σε RCA ε? Και όταν βάζεις ακουστικά όλα παίζουν καλα ε? Εμενα φιλε μου κάνει και για προβλημα το RCA line in του στερεοφωνικού σου όπως το λες. Με άλλη πηγή (πχ άλλο κινητό) το δοκίμασες? :ninja:

σε RCA? χμμ δεν τα δοκίμασες δλδ καρφί σε καρφί (minojack σε minijack) αλλά σε RCA ε? Και όταν βάζεις ακουστικά όλα παίζουν καλα ε? Εμενα φιλε μου κάνει και για προβλημα το RCA line in του στερεοφωνικού σου όπως το λες. Με άλλη πηγή (πχ άλλο κινητό) το δοκίμασες? :ninja:

Κάνει τα ίδια παντού εκτός από τα γνήσια ακουστικά του. Και από καρφί σε καρφί, από καρφί σε RCA, σε άλλα ακουστικά Νokia, σε ακουστικά Sony Ericsson, Huawei. (εννοείται για τον ήχο και όχι για πλήκτρα απάντησης). Kαι φυσικά όλα τα υπόλοιπα καλώδια, είσοδοι στερεοφωνικού κτλ, δουλεύουν μια χαρά με άλλα κινητά Nokia, Huawei, minidisk, media players κτλ.

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

• 2 weeks later...

Γεια σας

Θα ήθελα τη γνώμη σας στην έρευνα που κάνω για επιλογή κινητού

Απαιτήσεις: Φωτογραφία και Βίντεο κυρίως, gmail , google calendar, skype, viber, gps.

Βασικές δηλαδή εφαρμογές και Όχι παιχνίδια.

Έχοντας λοιπόν εστιάσει στα 920 & στο 1020 έβλεπα σε διάφορα reviews ότι το 808 έχει ακόμα την καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας.

Επειδή δεν έχω δουλέψει καθόλου symbian ( iphones μέχρι στιγμής) και επειδή δεν αλλάζω συχνά κινητά θεωρείτε ότι το 808 θα με βγάλει για τα επόμενα 3-4 χρόνια?

Τι γίνεται τώρα που σταματάει η υποστήριξη του symbian από τη NOKIA? Υπάρχουν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι υποστήριξης σε λογισμικό (firmware & apps)?

Ή να περιμένω λίγο ακόμα να πέσει η τιμή του 1020?

Ευχαριστώ

Γεια σας

Θα ήθελα τη γνώμη σας στην έρευνα που κάνω για επιλογή κινητού

Απαιτήσεις: Φωτογραφία και Βίντεο κυρίως, gmail , google calendar, skype, viber, gps.

Βασικές δηλαδή εφαρμογές και Όχι παιχνίδια.

Έχοντας λοιπόν εστιάσει στα 920 & στο 1020 έβλεπα σε διάφορα reviews ότι το 808 έχει ακόμα την καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας.

Επειδή δεν έχω δουλέψει καθόλου symbian ( iphones μέχρι στιγμής) και επειδή δεν αλλάζω συχνά κινητά θεωρείτε ότι το 808 θα με βγάλει για τα επόμενα 3-4 χρόνια?

Τι γίνεται τώρα που σταματάει η υποστήριξη του symbian από τη NOKIA? Υπάρχουν άλλοι εναλλακτικοί τρόποι υποστήριξης σε λογισμικό (firmware & apps)?

Ή να περιμένω λίγο ακόμα να πέσει η τιμή του 1020?

Ευχαριστώ

1020. Το 808 είναι πλέον για μαζόχες (και ναι, είμαι μέσα σε αυτούς :lol: :p ) . Κανείς δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά τι θα συμβεί στις εφαρμογές που ανέφερες και το symbian. Βέβαια μιας και μιλάμε για Nokia, κανείς δεν μπορεί να σου πει τι θα γίνει και με το 1020 σε βάθος χρόνου, αλλά σίγουρα είναι η καλύτερη λύση αυτή στην στιγμή από όσα ψάχνεις. Ναι, το 808 βγάζει καλύτερες και ποιοτικότερες φωτογραφίες την ημέρα, ενδεχομένως και καλύτερο σε εστίαση βίντεο, αλλά το OIS του 1020 σου δίνει πλεονέκτημα στις νυχτερινές, και το ποσοστό που χάνεις στις φωτογραφίες ημέρας είναι μικρό συγκριτικά με το τι κερδίζεις για τις νυχτερινές.

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

1020... αλλά και εμείς έχουμε κάτι να δείξουμε ακόμα... http://www.members.westnet.com.au/vaneede/cameras/cameras.htm
Xiaomi Mi 9T 128GB

1020... αλλά και εμείς έχουμε κάτι να δείξουμε ακόμα... http://www.members.westnet.com.au/vaneede/cameras/cameras.htm

Χαίρομαι που ακόμα χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς των καμεροκινητών.

Χαίρομαι που ακόμα χρησιμοποιείται ως σημείο αναφοράς των καμεροκινητών.

Και πως να μην? 2 χρόνια σχεδόν από την παρουσίαση του και μοιράζεται την 1η θέση με το 1020 :)

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

η λυση στη σταθεροποιηση του βιντεο του 808 ειναι η χρηση του proDAD Mercalli v3 sal .

Καλησπέρα. Ποιές ρυθμίσεις χρησιμοποιείς εσύ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα :)

off topic.. ποστ νούμερο 1000 :)

Εγω κανω εγγραφη βιντεο στο 808 μου με απενεργοποιημενο τον ψηφιακό σταθεροποιητη εικόνας πάντα. Μέτα βάζω στο

proDAD Mercalli v3 sal τις παρακάτω ρυθμίσεις σχεδόν πάντα (αφου κανει το προγραμμα το αυτοματο Anylize του):

http://imageshack.com/a/img546/5598/gig4.jpg

και χάνοντας μονο ενα 5%-10% του οπτικου πεδιου εγγραφης εχω πολυ ποιοτικά αποτελεσματα.

Σημειωση: Στις ρυθμισεις εξαγωγης σταθεροποιημενου video επιλεγω MP4 και μετρια ποιοτητα video για να εχω ιδιο μεγεθος αρχειου με το αρχικο.To προγραμμα δεν χρησιμοποιει GPU acceleretion γι'αυτο χρειαζεται ισχυρο cpu για την γρηγορη κωδικοποίηση video

Υπάρχει κάποια εφαρμογή για τον Καιρό με widget τώρα που δεν λειτουργεί η μαμίσια ??

Υπάρχει κάποια εφαρμογή για τον Καιρό με widget τώρα που δεν λειτουργεί η μαμίσια ??

Και εγώ έψαξα χθες και δεν βρήκα κάτι...

TCL 40 NXTPAPER

Το accuweather είχε θυμάμαι

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Ρε παίδες? Εδώ και μήνες τώρα εγώ έχω καταργήσει τον μαμίσιο καιρό. Δεν υπάρχει καλύτερο και έχει και τρομερά skins στο daily.

Λιγότερο ενεργοβώρο από το μαμίσιο και πέφτει και τρομακτικά μέσα όσον αφορά τον καιρό.

Ψαχτείτε λίγο...

Σημειωση: Στις ρυθμισεις εξαγωγης σταθεροποιημενου video επιλεγω MP4 και μετρια ποιοτητα video για να εχω ιδιο μεγεθος αρχειου με το αρχικο

με τι ρυθμισεις εχω ιδια ποιοτητα με το αρχικο βιντεο?αν βαλω στην εξαγωγη υψηλη ποιοτητα, ειναι ενταξει?γενικα ωραιο το προγραμμα,κανει αυτο που λεει

με τι ρυθμισεις εχω ιδια ποιοτητα με το αρχικο βιντεο?αν βαλω στην εξαγωγη υψηλη ποιοτητα, ειναι ενταξει?γενικα ωραιο το προγραμμα,κανει αυτο που λεει

Η υψηλής ποιότητας εξαγωγής video βγάζει 5πλασιο μέγεθος video σε σχέση με το αρχικό.Εαν είναι να ξαναστηλεις το σταθεροποιημένο video στο κινητό επέλεξε μέτρια ποιότητα video,εάν είναι για αποθήκευση στο PC και έχεις χώρο στους δίσκους σου επέλεξε υψηλή ποιότητα εξαγωγής για να έχεις την όσο την πιο δυνατή καλύτερη ποιότητα.Παντως η διάφορα τους στην ποιότητα είναι ελάχιστη και εγώ επιλέγω πάντα την μέτρια ποιότητα.

δεν υπαρχει youtube στο ovi store πλεον?λεει δεν ειναι διαθεσιμο για 808

Μη μου πεις ότι έβαζες εκείνη την απλή άθλια (από ποιότητα βίντεο) συντόμευση του browser που είχαν για εφαρμογή για youtube?

Βάλε ή YouTube Downloader HD+ v1.8, ή FastTube Free v3.00

Καταρχάς ευχαριστώ τους Μάι Phonαδες για τις συμβουλες...

ISO 50, PUREVIEW 8MP, 3:4, συμπίεση ελάχιστη, χρωμα ζωντανο, φθορισμός, κορεσμός +2, αντίθεση +1, οξύτητα +3, υπέρ εστίαση, χρόνο διακόπτης 2", τρίποδο.

Αρχική φωτο 2ΜΒ http://db.tt/Qb3GK2MS

Αξίζει να την τσεκαρετε

ποιο ειναι το μεγιστο shutter speed που διαθετει το 808?

1/2747 πιο γρηγορο, 2.7 πιο αργο

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

παιδιά είχε πάει το κινητό μου στο σερβις (δεν ακούγονταν το ακουστικό) το πήρα πίσω μετά από 20-30 μέρες όλα καλά. Το έκαναν και hard reset (δεν είχε τπτ μέσα εκτός τις φώτο βιντεο) ήταν σαν καινούριο.

Επανέφερα backup με επαφές κτλ από backup σε φλασσακι ολα καλα αλλα.. Μπαίνω στο store μου λέει θέλει update το κατεβάζει αλλα αποτυγχάνει να το εγκαταστήσει πάω (υποχρεωτική ενημέρωση απέτυχε). Το ξανα-ανοίγω πάτάω κατηγορίες με την μια για να μην μου ξαναπεί για το update και διαλέγω καποια εφαρμογή να την εγκαταστήσω.

Την κατεβάζει, πάει να την εγκαταστήσει και μετά χτυπάει λάθος! Η εγκατάσταση αποτυγχάνει.. (αδύνατη η ολοκλήρωση της εγκατάσταση λάβετε ξανά το αρχείο) :(

Καμιά ιδέα.. Τι είναι αυτό πάλι??? :wacko:

EDIT (solved). Έκανα factory default χωρίς να κάνω restore και όλα οκ. Στο restore εκτός από contacts επέλεξα και τα άλλα κουτάκια (ένα που έλεγε files) και πήρε τα logs και άλλα και λογικά το μπλόκαρε..

Edited by keysmith

ένα ακόμα tip τώρα που μας εγκατέλειψε η ΝΟΚΙΑ και άφησε το symbian να πεθάνει. Ελπίζω να μην έχει ξανα-αναφερθεί και το λέω δευτερη φορά :O

Με το format (factory default) το nokia λεξικό βρέθηκε είχε εγκατεστημένη μόνο την αγγλική. Κανένα πρόβλημα είπα πάμε να βάλουμε και τις άλλες γλώσσες (μέχρι 3 ταυτόχρονα).. Αρχικά δεν τις κατέβαζε, μετά τις κατέβασε ΑΛΛΑ δεν τις εγκαθιστούσε λέγοντας πως το πιστοποιητικό έχει λήξη :mad:

Οι άθλιοι έχουν ψηφιακά "υπογεγραμμένα" τα sis τους για μικρό χρονικό διάστημα και δεν μπορείς να βάλεις παλαιότερες εκδώσεις (που έχεις κρατημένες offline). Κανένα πρόβλημα ΑΜΑ θυμόταν να ανανεώνουν τα πιστοποιητικά των εφαρμογών τους στο site τους. Τώρα όμως τα έχουν παρατήσει και ας μου είχαν υποσχεθεί υποστήριξη μέχρι το 2016. Μάλλον εννοούσαν ανοικτό (αλλά μη λειτουργικό) ovi store μέχρι το 2016. Τελικά βρέθηκε λύση για εγκατάσταση offline των γλωσσών του λεξικού. Το κόλπο είναι "απλό" (όχι πολύ όμως) και στηρίζεται στο γυρνάω τα ρολόγια πίσω (πάω την ημερομηνία κάπου στο 2013). Προσοχή όμως με SIM πάνω ΔΕΝ δουλεύει :!: (ρωτάει την ώρα από το δίκτυο). Πρέπει να

0) να κατεβάσεις με τον browser τα αρχεία των γλωσσών του λεξικού (από
αν θες να το κάνεις από το PC για να τις έχεις για αρχείο)

1) το βγάλεις σε offline mode δλδ "Ενεργοποίηση λειτουργίας εκτός σύνδεσης" πατώντας μια φορά τον OFF key (ή να αφαιρέσεις την SIM)

2) Να αλλάξεις την ημερομηνία (σε πχ 30/3/2013) έχοντας απενεργοποιημένη την "αυτόματη ημερομηνία" (Σου κάνει ερώτηση)

3) να
κάνεις restart
και να το αφήσεις ΠΑΛΙ σε offline mode (θέλει και restart :!:

4) Να εγκαταστήσεις τα SIS αρχεία με τις γλώσσες (μπορείς να τις κατεβάσεις ΟΛΕΣ από εδώ, μόνω τρεις λειτουργούν ταυτόχρονα). Τα βρίσκεις εκεί που τα έσωσες με τον file explorer.
Τώρα εγκαθίστανται!!

5) Να γυρίσεις στην κανονική ώρα μετά την επιτυχημένη εγκατάσταση (δεν υπάρχει πρόβλημα)

Υ.Γ. Επειδή βλέπω να τις αφαιρεί σύντομα, κρατήστε μια offline copια να υπάρχει (των λεξικών και κυρίως του Ελληνικού). Κάντε μερικά refres αν δεν το δώσει με την μία, έχει ένα θέμα το site.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να καταλάβει κάποιος αν η συσκευή του είναι refurbished ή καινούρια? Παίζει να βρεθεί καινούριο 808 πια ή είναι χαμμένος κόπος? Ουσιαστικά υπάρχει κάποια διαφορά?