Jump to content

[Επίσημο] Nokia 808 PureView

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 3,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

ευτυχώς να λέτε θα πουλήσουμε το δικό μας σε καλή τιμή :P

Δεν έχεις και άδικο άλλα προσωπικά δεν το πουλάω το τηλέφωνο αν δεν βγει πρώτα αντικαταστάστης με σαφώς βελτιωμένη κάμερα, γιατί αν είναι να μου βγάλει η Nokia κινητό windows phone με την ίδια κάμερα και με απλά εναν σταθεροποιητή με συγχωρείτε απλά δεν θα πάρω. Αν όμως βελτιώσει την ποιότητα σε υψηλά iso, βάλει έλεγχο της ταχύτητας κλέιστρου και το άνοιγμα του διαφράγματος, σταθεροποιητή εικόνας, βελτίωση στα προβληματικά Highlights Και στην παραμόρφωση τπυ φακού άλλα και διόρθωση του Flash με μεγαλύτερη διασπορά φωτός τότε θα είμαι ο πρώτος που θα πετάξει το 808 στον κάδο ανακύκλωσης!!!

Δεν έχεις και άδικο άλλα προσωπικά δεν το πουλάω το τηλέφωνο αν δεν βγει πρώτα αντικαταστάστης με σαφώς βελτιωμένη κάμερα, γιατί αν είναι να μου βγάλει η Nokia κινητό windows phone με την ίδια κάμερα και με απλά εναν σταθεροποιητή με συγχωρείτε απλά δεν θα πάρω. Αν όμως βελτιώσει την ποιότητα σε υψηλά iso, βάλει έλεγχο της ταχύτητας κλέιστρου και το άνοιγμα του διαφράγματος, σταθεροποιητή εικόνας, βελτίωση στα προβληματικά Highlights Και στην παραμόρφωση τπυ φακού άλλα και διόρθωση του Flash με μεγαλύτερη διασπορά φωτός τότε θα είμαι ο πρώτος που θα πετάξει το 808 στον κάδο ανακύκλωσης!!!

Σίγουρα το τηλ έχει κάποια ζητηματάκια, αλλά στο δικό μου δεν είναι τοοοοσοοο προφανή αυτά τα ζητήματα του φακού. Πράγματι σε κάποια κομμάτια υπάρχουν θέματα, αλλά νομίζεις στις κανονικές μηχανές δεν υπάρχουν?

Στις Canon S100/110 υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

Ακόμα και στον ομολογουμένως αξιόλογο φακό της Nikon P7700 που έχω, στις άκρες υπάρχει πολύ μικρή αλλά αληθινή παραμόρφωση.

Οι Panasonic, ακόμα και οι LΧ, έχουν χάλια αλγόριθμο jpeg. Τεχνουργήματα και σε χαμηλά iso, τόσο αναγνωρίσιμα που σχεδόν είναι ψηφιακή υπογραφή:mad:. Πραγματικά η Nokia τις πατάει κάτω στο θέμα αυτό.

Για τα highlights έχεις δίκιο, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσε να το διορθώσει στο άψε σβήσε η Nόκια με ένα update. Τα ίδια κάνουν όλες οι μεγάλες εταιρίες και με πολύ μικρότερη επεξεργαστική ισχύ στις μηχανές τους. Εγώ πάντως το ξεπερνάω με μόνιμη ρύθμιση, -0.3 ή -0.7 αντιστάθμιση έκθεσης.

Μετά, με ένα φίλτρο fillflash / backlight στο Photoscape (υπέροχο freeware), φωτίζω της σκιές και όλα καλά :)

Έχω μια μανία να κοιτάζω σε 100% crop εικόνες από σχεδόν όλες τις μηχανές της αγοράς. Ειδικά των enthusiast compact.

Mε τα scam/camerapro και σε υψηλή ποιότητα jpeg στα 12mp, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

Μισώ τα windows phone, αλλά η μηχανή του 808 με έναν οπτικό σταθεροποιητή, πραγματικά θα έσκιζε. Θα επέτρεπε χαμηλότερα iso και άρα λιγότερο θόρυβο σε σκοτεινές συνθήκες. Τότε να δείς γλέντια:lol:

Δυστυχώς στα 920/925 οι αισθητήρες δεν λένε πολλά και έτσι οι εικόνες τους είναι απλά ανεκτές για απαιτητικούς χρήστες.

Aν δεις στο dxomark.com, το 808 συνεχίζει να έχει τον καλύτερο αισθητήρα.

Το μόνο που μου τη σπάει, είναι ότι default ρυμίσεις και ειδικά στις έτοιμες σκηνές, είναι τα 5mp. Εκεί χρειαζόμαστε update επειγόντως!

(Προσωπική προτίμηση πάντως στην ποιότητα εικόνας, είναι το N8 στα 12mp και 100% ποιότητα jpeg. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί:lol:)

Edited by natna
Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Σίγουρα το τηλ έχει κάποια ζητηματάκια, αλλά στο δικό μου δεν είναι τοοοοσοοο προφανή αυτά τα ζητήματα του φακού. Πράγματι σε κάποια κομμάτια υπάρχουν θέματα, αλλά νομίζεις στις κανονικές μηχανές δεν υπάρχουν?

Στις Canon S100/110 υπάρχουν αρκετά προβλήματα.

Ακόμα και στον ομολογουμένως αξιόλογο φακό της Nikon P7700 που έχω, στις άκρες υπάρχει πολύ μικρή αλλά αληθινή παραμόρφωση.

Οι Panasonic, ακόμα και οι LΧ, έχουν χάλια αλγόριθμο jpeg. Τεχνουργήματα και σε χαμηλά iso, τόσο αναγνωρίσιμα που σχεδόν είναι ψηφιακή υπογραφή:mad:. Πραγματικά η Nokia τις πατάει κάτω στο θέμα αυτό.

Για τα highlights έχεις δίκιο, αλλά πιστεύω ότι θα μπορούσε να το διορθώσει στο άψε σβήσε η Nόκια με ένα update. Τα ίδια κάνουν όλες οι μεγάλες εταιρίες και με πολύ μικρότερη επεξεργαστική ισχύ στις μηχανές τους. Εγώ πάντως το ξεπερνάω με μόνιμη ρύθμιση, -0.3 ή -0.7 αντιστάθμιση έκθεσης.

Μετά, με ένα φίλτρο fillflash / backlight στο Photoscape (υπέροχο freeware), φωτίζω της σκιές και όλα καλά :)

Έχω μια μανία να κοιτάζω σε 100% crop εικόνες από σχεδόν όλες τις μηχανές της αγοράς. Ειδικά των enthusiast compact.

Mε τα scam/camerapro και σε υψηλή ποιότητα jpeg στα 12mp, τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

Μισώ τα windows phone, αλλά η μηχανή του 808 με έναν οπτικό σταθεροποιητή, πραγματικά θα έσκιζε. Θα επέτρεπε χαμηλότερα iso και άρα λιγότερο θόρυβο σε σκοτεινές συνθήκες. Τότε να δείς γλέντια:lol:

Δυστυχώς στα 920/925 οι αισθητήρες δεν λένε πολλά και έτσι οι εικόνες τους είναι απλά ανεκτές για απαιτητικούς χρήστες.

Aν δεις στο dxomark.com, το 808 συνεχίζει να έχει τον καλύτερο αισθητήρα.

Το μόνο που μου τη σπάει, είναι ότι default ρυμίσεις και ειδικά στις έτοιμες σκηνές, είναι τα 5mp. Εκεί χρειαζόμαστε update επειγόντως!

(Προσωπική προτίμηση πάντως στην ποιότητα εικόνας, είναι το N8 στα 12mp και 100% ποιότητα jpeg. Πραγματικά δεν ξέρω γιατί:lol:)

Εννοείται ότι η μηχανή του 808 είναι πάρα πολύ καλή και σαφώς καλύτερη από όλα τα κινητά της αγοράς και επίσης καλύτερη από πολλές Compact μηχανές.

Από εκει και πέρα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει καλύτερη και ότι δεν θα σχολιάσουμε κάποια πραγματάκια που μας ενοχλούν!!

Οσον αφορά την παραμόρφωση, τι να πω το δικό μου παραμορφώνει αρκετά, όχι τραγικά άλλα περισσότερα από κάθε μηχανή που έχω και συγκεκριμένα έχω 2 dslr με 12 φακούς, μια compact premium Samsung ex-1 και μια υποβρύχια την Panasonic FT-1. Και μπορώ να πω με σιγουριά όιτ ο φακός του 808 παραμορφώνει πολύ περισσότερα από ότι έχω δοκιμάσει, επίσης με σiγουριά μπορώ να πω ότi παραμορφώνει στα άκρα περισσότερο και από την κάμερα του Sony Xperia s που έχω. Ναι το 808 έχει ποιο ευρυγώνιο φακό από το Xperia s άλλα παρόλαυτα δυστυχώς το δικό μου 808 έχει προβλημα με την παραμόρφωση.

Για τα Highlights θα συμφωνήσω, σχετικά ευκολα μπορείς να τα διορθώσεις στο Photoshop άλλα περιμένω από την Nokia με ένα update να λύσει κάποιο μέρος του προβλήματος!!

Από εκει και πέρα σίγουρα μια βελτίωση στα υψηλά iso την χρειάζεται, να πώ μόνο ότι στα iso 800 η Panasonic που έχω 3 ετών έχει λιγότερο θόρυβο ενώ η Samsung EX 1 επίσης 3 ετών έχει ακόμα λιγότερο θόρυβο. Δεν σημαίνει ότι το 808 έχει χάλια iso απλά θεωρώ ότι στην επόμενη έκδοσή του ο αισθητήρας χρειάζεται μια μικρή βελτίωση.

Αυτό που θα ήθελα όμως περισσότερο από κάθε άλλα είναι έλεγχος στην ταχύτητα κλείστρου και στο άνοιγμα του διαφράγματος, σχεδόν αποκλειστικά στις dslr μου άλλα και στην Samsung χρησιμοποιώ αυτά τα mode και ουσιαστικά υπάρχουν φορές που μου σπάει τα νευρα που δεν μπορώ να κάνω τα ίδια στο 808. Γενικότερα μια premium μηχανή όπως του 808 δεν μπορώ να το πιστέψω όιτ δεν έχει αυτές τις δυνατότητες. Γενικότερα νιώθω ότι όλες οι ρυθμίσεις της κάμερας στο 808 έχουν φτιαχτεί για να εξυπηρετούν έναν μέσο χρήστη και όχι έναν απαιτητικό χρήστη.

Με όλα αυτά που γράφω θα φανεί ότι δεν μου αρέσει η μηχανη του 808 άλλα δεν είναι έτσι, επαναλμβάνω ότι είναι πάρα πολύ καλή, εκπληκτική θα έλεγα για κινητό τηλέφωνο άλλα θέλει ακόμα λίγη δουλίτσα για να φτάσει καλές compact, όσο για dslr βέβαια ούτε συζήτηση!!!

Ισως είμαι λιγάκι απογοητευμένος διότι εδώ και τόοοοοσο καιρό διαβάζω εκπληκτικά πράγματα για την μηχανή του 808, μέχρι και τεστ με dslr και από αυτά που διάβαζα περίμενα και εγώ δεν ξέρω τι, σίγουρα ότι θα πετούσα τις compact μου και θα ελαχιστοποιούσα την χρήση των dslr άλλα η πραγματικότητα έδειξε ότι εαν έχεις dslr ή premium compact το 808 δεν μπορεί να την αντικαταστήσει. Βέβαια αν οι περισσότεροι χρήστες είναι ικανοποιημένοι με την μηχανή του Iphone 5 ή του galaxy s3 τότε ναι η κάμερα του 808 είναι από άλλον πλανήτη άλλα για τους υπόλοιπους που έχουν σαν μέτρο σύγκρισης μια πχ dslr NIKON D600 το 808 δεν μπορεί να την πλησιάσει σε κανένα τομέα.

Απλά ισχύει η κλασική παροιμία όπου ακους πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι!!

Εννοείται ότι η μηχανή του 808 είναι πάρα πολύ καλή και σαφώς καλύτερη από όλα τα κινητά της αγοράς και επίσης καλύτερη από πολλές Compact μηχανές.

Από εκει και πέρα δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει καλύτερη και ότι δεν θα σχολιάσουμε κάποια πραγματάκια που μας ενοχλούν!!

Και μπορώ να πω με σιγουριά όιτ ο φακός του 808 παραμορφώνει πολύ περισσότερα από ότι έχω δοκιμάσει, επίσης με σiγουριά μπορώ να πω ότi παραμορφώνει στα άκρα περισσότερο και από την κάμερα του Sony Xperia s που έχω.

Για τα Highlights θα συμφωνήσω, σχετικά ευκολα μπορείς να τα διορθώσεις στο Photoshop άλλα περιμένω από την Nokia με ένα update να λύσει κάποιο μέρος του προβλήματος!!

Αυτό που θα ήθελα όμως περισσότερο από κάθε άλλα είναι έλεγχος στην ταχύτητα κλείστρου και στο άνοιγμα του διαφράγματος, σχεδόν αποκλειστικά στις dslr μου άλλα και στην Samsung χρησιμοποιώ αυτά τα mode και ουσιαστικά υπάρχουν φορές που μου σπάει τα νευρα που δεν μπορώ να κάνω τα ίδια στο 808. Γενικότερα μια premium μηχανή όπως του 808 δεν μπορώ να το πιστέψω όιτ δεν έχει αυτές τις δυνατότητες. Γενικότερα νιώθω ότι όλες οι ρυθμίσεις της κάμερας στο 808 έχουν φτιαχτεί για να εξυπηρετούν έναν μέσο χρήστη και όχι έναν απαιτητικό χρήστη.

Με όλα αυτά που γράφω θα φανεί ότι δεν μου αρέσει η μηχανη του 808 άλλα δεν είναι έτσι, επαναλμβάνω ότι είναι πάρα πολύ καλή, εκπληκτική θα έλεγα για κινητό τηλέφωνο άλλα θέλει ακόμα λίγη δουλίτσα για να φτάσει καλές compact, όσο για dslr βέβαια ούτε συζήτηση!!!

Βέβαια αν οι περισσότεροι χρήστες είναι ικανοποιημένοι με την μηχανή του Iphone 5 ή του galaxy s3 τότε ναι η κάμερα του 808 είναι από άλλον πλανήτη άλλα για τους υπόλοιπους που έχουν σαν μέτρο σύγκρισης μια πχ dslr NIKON D600 το 808 δεν μπορεί να την πλησιάσει σε κανένα τομέα.

Απλά ισχύει η κλασική παροιμία όπου ακους πολλά κεράσια κράτα και μικρό καλάθι!!

Φυσικά και θα πούμε για αυτά που μας ενοχλούν αγαπητέ...

Τέλειο δεν υπάρχει και το ξέρεις.

Δεν είσαι ο μέσος χρήστης και επίσης το ξέρεις :)

Και μάλλον εσύ γνωρίζεις πολλά περισσότερα από φωτογραφία.

Τα τελευταία μόνο χρόνια οι travel zoom compact μηχανές αποκτήσαν χειροκίνητο πρόγραμμα.

Για τις panasonic μάλλον η ft θα είναι εξαίρεση γιατί όλες οι TZ, οι LX και οι FZ150/200 χάνουν κατά κράτος από τα iso200... Λατρεύω τις pana και αγαπώ την TZ7 μου, αλλά δεν...

Η λειτουργία pureview σε low light έχει αποδειχτεί καλύτερη από την LX5 με την μηχανή jpeg του οξαποδώ!:p

Στο camera pro αν κλειδώσεις το iso στο 100/200 και επιλέξεις έκθεση sport, αυξάνει την ταχύτητα και μπορείς να τραβήξεις τοπίο άνετα από αμάξι κινούμενο με 100χλμ.

Πάντως η Nokia θα μπορούσε να κάνει παπάδες μόνο με 1 update, για τον έλεγχο του κλείστρου, έστω και έμμεσο τρόπο. Ένα πρόγραμμα στα 8mp pureview, που πχ να αυξάνει την ταχύτητα στο 1/1000 ή 2000 κρατώντας χαμηλά το iso, θα ήταν λουκούμι.

SLR σε έλεγχο σίγουρα δεν είναι, αλλά η ποιότητα εικόνας της ρίχνει πολλές slr 4ετίας ακόμα και με το pureview την νύχτα. Εδώ πράγματι λείπει ο σταθεροποιητής.-

Μην ξεχνάμε και τα καλα του touch to focus σε λήψεις macro ή μεγάλου βάθους πεδίου!

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι κάθε μηχανή έχει τα κουσούρια της και αν πραγματικά θέλει κανείς να έχει καλά αποτελέσματα, θα πειραματιστεί, θα πάθει πολλά, αλλά στο τέλος θα μάθει να τραβάει έστω και με κόλπα.;)

Κοινώς όσο ζω μαθαίνω.:wacko:

Το flicr είναι γεμάτο με περισσότερες υπέροχες φωτό από έξυπνους φωτογράφους με το 808 ή με απλές compact , παρά από τεμπέληδες ξερόλες με G11/12/15, P7000/7100/7700 ή LX3/5/7.

Πολλές φορές νοιώθω ανήμπορος, μπροστά στα εκπληκτικά αποτελέσματα και στην ικανότητα κάποιων απλών χρηστών, που τραβάνε με μηχανές "πατίνια".

Πρέπει μου φαίνεται να κάνουμε ένα τυφλοσούρτη για ρυθμίσεις και κόλπα, για λήψη σε συγκεκριμένες συνθήκες με το 808. Θα μας βοηθούσε όλους.

Ευχαριστώ για το παραλήρημα... Μουχαμπέτι να γίνεται, πάντα με σεβασμό στην άποψη του άλλου.

Edited by natna
Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Ε ναι ρε παίδες, αντί να λέτε τα κατά της κάμερας που το 5% θα αντιληφτεί, πείτε κάνα κόλπο εσείς οι πιο γνώστες της φωτογραφίας..

Φυσικά και θα πούμε για αυτά που μας ενοχλούν αγαπητέ...

Τέλειο δεν υπάρχει και το ξέρεις.

Δεν είσαι ο μέσος χρήστης και επίσης το ξέρεις :)

Και μάλλον εσύ γνωρίζεις πολλά περισσότερα από φωτογραφία.

Τα τελευταία μόνο χρόνια οι travel zoom compact μηχανές αποκτήσαν χειροκίνητο πρόγραμμα.

Για τις panasonic μάλλον η ft θα είναι εξαίρεση γιατί όλες οι TZ, οι LX και οι FZ150/200 χάνουν κατά κράτος από τα iso200... Λατρεύω τις pana και αγαπώ την TZ7 μου, αλλά δεν...

Η λειτουργία pureview σε low light έχει αποδειχτεί καλύτερη από την LX5 με την μηχανή jpeg του οξαποδώ!:p

Στο camera pro αν κλειδώσεις το iso στο 100/200 και επιλέξεις έκθεση sport, αυξάνει την ταχύτητα και μπορείς να τραβήξεις τοπίο άνετα από αμάξι κινούμενο με 100χλμ.

Πάντως η Nokia θα μπορούσε να κάνει παπάδες μόνο με 1 update, για τον έλεγχο του κλείστρου, έστω και έμμεσο τρόπο. Ένα πρόγραμμα στα 8mp pureview, που πχ να αυξάνει την ταχύτητα στο 1/1000 ή 2000 κρατώντας χαμηλά το iso, θα ήταν λουκούμι.

SLR σε έλεγχο σίγουρα δεν είναι, αλλά η ποιότητα εικόνας της ρίχνει πολλές slr 4ετίας ακόμα και με το pureview την νύχτα. Εδώ πράγματι λείπει ο σταθεροποιητής.-

Μην ξεχνάμε και τα καλα του touch to focus σε λήψεις macro ή μεγάλου βάθους πεδίου!

Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι κάθε μηχανή έχει τα κουσούρια της και αν πραγματικά θέλει κανείς να έχει καλά αποτελέσματα, θα πειραματιστεί, θα πάθει πολλά, αλλά στο τέλος θα μάθει να τραβάει έστω και με κόλπα.;)

Κοινώς όσο ζω μαθαίνω.:wacko:

Το flicr είναι γεμάτο με περισσότερες υπέροχες φωτό από έξυπνους φωτογράφους με το 808 ή με απλές compact , παρά από τεμπέληδες ξερόλες με G11/12/15, P7000/7100/7700 ή LX3/5/7.

Πολλές φορές νοιώθω ανήμπορος, μπροστά στα εκπληκτικά αποτελέσματα και στην ικανότητα κάποιων απλών χρηστών, που τραβάνε με μηχανές "πατίνια".

Πρέπει μου φαίνεται να κάνουμε ένα τυφλοσούρτη για ρυθμίσεις και κόλπα, για λήψη σε συγκεκριμένες συνθήκες με το 808. Θα μας βοηθούσε όλους.

Ευχαριστώ για το παραλήρημα... Μουχαμπέτι να γίνεται, πάντα με σεβασμό στην άποψη του άλλου.

Ναι το κάναμε το forum μονόλογο δικό μου και δικό σου!!χαχα

Και για να επανέρθω θα έλεγα ότι δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες, μάλλον συμφωνώ με τα περισσότερα, το μόνο που έχω ενστάσεις είναι για την ποιότητα της φωτογραφιας σε σχέση με DSLR 4ετίας. Επειδή έχω την D300 και D700 της NIKON είναι και οι δυο 4 ετών και βάλε και αν συγκρίνεις την ποιότητα της φωτογραφίας με το 808 θα διαπιστώσεις ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά, σίγουρα δεν είναι κακή του 808 άλλα υστερεί σημαντικά σε σχέση με την D300 (καλά για την D700 δεν το συζητάω καν). Οσο για την νύχτα αυτά που μπορώ να κάνω με την D700 κυρίως, που τραβάω φώτο με 3200 iso με φακό 50mm με 1,8f και η φώτο είναι ποιο καθαρή από iso 400 στο 808 απλά δεν υπάρχει!!!

Τώρα αν βέβαια την συγκρίνεις με κάποιες φτηνές dslr 4ετίας δεν ξέρω να σου απαντήσω...απλά αυτές τις 2 dslr έχω με αυτές κάνω συγκριση και σε όσα τεστ έχω δοκιμάσει δυστυχώς το 808 χάνει κατά κράτος (ειδικά την νύχτα).

Φυσικά και έχεις δίκιο με το ότι μηχανή και να έχεις δεν σε κάνει καλύτερο φωτογράφο, αυτό που σε κάνει είναι ότι σε βοηθάει να βγάλεις ποιο εύκολα φωτος κάτω από δυσκολες συνθήκες.

Οσο για την Panasonic FT1 που έχω έχει σαφώς χειρότερη ποιότητα σε σχέση με το 808 άλλα τι να πω το iso είναι καλύτερο της Panasonic!!! Για να είμαι βέβαια ειλικρινής την συγκεκριμένη μηχανή την χρησιμοποιώ μόνο στις παραλίες!!!χαχα

Και όπως είπες φυσικά με πατέντες κλπ θα βγάλουμε την άκρη απλά ένα τόσο δα update να κάνει και να ρυθμίζεις την ταχύτηα κλείστρου και θα κάνω τούμπες!! Σκέψου ότι είχα πάρει το 2003 την Kodak 6490 με 10 zoum και είχε έλεγχο ταχύτητας κλέιστρου και ήταν μια απλή μηχανή της πλάκας που ακόμα και σε ISO 50 είχε θόρυβο και έκανε και 2-3 sec να εστιάσει!!χαχα

Οσο για τον σταθεροποιητή έχεις δίκιο χρειάζεται επιγόντως!! Είχα πάει στους Depeche Mode στην συναυλία με το 808 και με την FT1 τράβηξα και με τις 2 βίντεο και ενώ η ποιότητα τόσο εικόνας όσο και ήχου του 808 ήταν αισθητά ανώτερη δυστυχώς το τράνταγμα/κούνημα της εικόνας ήταν τόσο άσχημο σε σχέση με την Panasonic που εν τέλει αν με βάλλεις να διαλέξω θα προτιμήσω το βιντεο της Panasonic...

Για να ολοκληρώσω ένα σταθεροποιητή να είχε το 808 και έλεγχο στην ταχύτητα κλέιστρου και θα είχα για τα επόμενα 3-4 χρόνια!!χαχα

Ευχαριστώ για την κουβέντα!!

Υ.Γ. αν ενδιαφέρεσε να γράψουμε μαζί και ένα οδηγό για το 808, πολύ ωραία ιδέα είχες!!!

Υ.Γ. αν ενδιαφέρεσε να γράψουμε μαζί και ένα οδηγό για το 808, πολύ ωραία ιδέα είχες!!!

Πάντως εμείς , σίγουρα ενδιαφερόμαστε ... Μακάρι :)

Xiaomi Mi 9T 128GB

Τα βίντεο που τραβάνε οι panasonic με τους τρελούς σταθεροποιητές και το avchd format, χαμηλώνει τον θόρυβο στο ελάχιστο ειδικά με χαμηλό φωτισμό. Έχω τραβήξει διάφορες εκδηλώσεις από βαφτίσεις, μέχρι συναυλίες και το αποτέλεσμα βάζει κάτω πολλές πολλές κάμερες. Respect!

Τώρα ξανά στο θέμα μας.

Το rich audio recording είναι πραγματικά υπέροχο, σε σημείο που να μπορείς να κάνεις bootleg ηχογράφηση με εξαιρετική ποιότητα και στερεοφωνία.

Και για τον οδηγό.

Να μαζέψω τις φωτό μου με το κινητό και να κάνω μερικές δοκιμές και θα το ξεκινήσουμε. Όποιος ανακαλύπτει κάτι θα ανεβάζει τον τυφλοσούρτη του. Περισσότερα τις επόμενες ημέρες.

Μια εικόνα 1000 λέξεις :) Και ότι και να λένε οι φιλοι στα παραπάνω ποστ,τα οποία φυσικά τα σέβομαι, τα ξεχνάω αμέσως :) Νομίζω πως αν ο Steve Litchfield ποστάρει αυτές τις φωτογραφίες στον διαγωνισμό του myphone ξέρουμε τον νικητή :lol:

Μια εικόνα 1000 λέξεις :) Και ότι και να λένε οι φιλοι στα παραπάνω ποστ,τα οποία φυσικά τα σέβομαι, τα ξεχνάω αμέσως :) Νομίζω πως αν ο Steve Litchfield ποστάρει αυτές τις φωτογραφίες στον διαγωνισμό του myphone ξέρουμε τον νικητή :lol:

Ρε Νεκταρία, κρέμασα σαγόνι..... Απλά να κάνω αντιγραφή το πρώτο μήνυμα:

Unreal! Dominating! Unstoppable! Rampage!

θελουμε ρυθμισεις!!!!!

Παντως σε αυτο το αρθρο λεει οτι μονο με το φλας μπορεις να παρεις το αποτελεσμα στον γλαρο αυτο πως εξηγειται θα βαλω και δυο φωτο αυριο απο ενα τριανταφυλλο που τραβηξα με φλας και χωρις φλας . με το φλας οσο και να ζουμαρεις δεν βλεπεις θορυβο ανω χωρις αμέσως βλέπεις καποιες ατελειες...

Παντως εχω βγαλει απιστευτες φωτο με το 808 και το ωραιο ειναι οτι και χωρις να εισαι επαγγελματιας λιγο να παι3εις με τις ρυθμισεις παιρνεις καλα αποτελεσματα.

Edited by koloko

καλά πλάκα κάνετε;;;; δεν βλέπετε πόσο χάλια ειναι; ο γλάρος ειναι χάλι μαύρο . πολύ κουνημένη η φωτο

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::

Πραγματικά πάρα πολύ ωραία φωτογραφία!! Απλά επανερχόμαστε σε αυτό που ειπα νωρίτερα '' Οτι μηχανή και αν έχεις δεν σε κάνει καλύτερο φωτογράφο, αυτό που σε κάνει είναι ότι σε βοηθάει να βγάλεις ποιο εύκολα φωτος κάτω από δυσκολες συνθήκες''

Αυτή η φώτο είναι ''ψιλοέυκολη''για μια Dslr άλλα σχεδόν αδύνατη για οποιδήποτε κινητό πλην του 808. Η διαφορά είναι ότι πρέπει να προσπαθήσεις και να πειραματιστεις για να βγάζεις τέτοιες φώτος με το 808 ενώ με μια dslr το κάνεις σχετικά ευκολα.

Μια συμβουλή όταν θέλετε να βγάζετε κάτι που κινείται γρήγορα να ανάβετε και το Flash, και να μην φτάνει να φωτίσει το κινούμενο αντικείμενο τουλάχιστον θα αναγκάσει την μχανή να χρησμοποιήσει γρήγορη ταχύτητα κλείστρου τοουλάχιστον 1/200 ή και ποιο γρήγορα με αποτέλεσμα να μην βγει η φωτογραφια κουνημένη, αυτό συμβαινει διότι λόγω μικρής ισχύος του Flash του 808 δεν μπορέι να ανάψει για περισσότερο από 1/100 του δευτερολέπτου οπότε αναγκάζει την μηχανή να επιλέξει γρήγορη ταχύτητα όταν είναι ενεργοποιημένο το Flash.

Επίσης μια ακόμη πρόχειρη συμβουλή για φωτογράφηση γρηγορα κινούμενων αντικειμένων είναι να χρησιμοποιείται την μέρα υψηλότερο Iso. Γενικότερα να γνωρίζετε ότι η ίδια η μηχανή έχει ποιο πολύ θόρυβο με το ίδιο iso το βράδυ παρά την μέρα. πχ αν τραβήξεις μια φώτο βράδυ με iso 800 θα έχει αρκετό θόρυβο ενώ αν το κάνεις την μέρα πάλι με το iso 800 θα έχει αρκετά λιγότερο θόρυβο. Αυτό συμβαίνει διότι με το να αυξάνεις το ISO κάνεις τα φωτοστοιχεία να είναι ποιο ευαίσθητα στην συλλογή φως άλλα έχει σαν απότέλεσμα την μη σωστή λεριτουργία τους, αυτό με γρήγορες ταχύτητες κλέιστρου την ημέρα δεν φάινεται άλλα με αργές ταχύτηες κλείστρου το βράδυ οδηγεί σε υψηλό θόρυβο. Οπότε γνώμη μου είναι για φωτογράφηση κάτι γρήγορου την ημέρα και αν δεν θέλετε να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα για φωτογράφιση γρήγορων αντικειμένων, μπορείτε να ανεβάσετε το iso σε 400-800 και έχοντας αναμένο και το flash θα αναγκάσεις την μηχανή να τραβήξει φώτο με γρήγορη τσχύτητα. Δοκιμάστε το κάποιες φορές θα εκπλαγείται με τα αποτελέσματα!!

Οσο για το βράδυ αν θέλετε να τραβάτε σε υψηλα iso προτιμήστε ασπρομαυρες φώτος μιας και ο θόρυβος φαίνεται λιγότερο σε αυτές και όταν πάλι φαίνεται δημιουργεί μια καλλιτεχνική άποψη και δίνει μια soureal άποψη, οπότε δοκιμάστε φώτος το βραδυ ασπρόμαυρες με iso 1600 χωρίς flash (π.χ. φωτογραφίστε δρόμους, αυτοκίνητα, φώτα κλπ!!)

επιδη ασχολουμε με φωτογραφίες ερασιτεχνικά με το κινητό, πείτε κιαλα χρήσιμα tips όπως αυτό με το flas για αντικείμενα που κινουντε γρήγορα. ισως μαθω κατι ακομα που θα με κανει καλυτερο.

Παντως οσο και να ανεβάσω iso σημερα με πολυ δυνατό ήλιο (οχι κοντρα) απο τα 400 εως τα 1600 η μηχανη εβγαζε σταθερα με 1/666.

Μου εκανε το ιδιο και με camera pro και σπορ σκηνη.

Πολυ φοβαμαι οτι ειναι το οριο του μηχανικου κλειστρου.

Απλα γελαω..και μονο σαν υποψια σύγκρισης με slr ειναι γελοία,δεν τίθεται τέτοιο θέμα...για compact μιλαμε πάντα,αν και εχει και μειονέκτημα απο θέμα φακου...ο αισθητηρας ειναι απο αλλο πλανήτη και για αυτο συζηταμε...ελγχος διαφραγματος οσο και να θελουμε δεν γίνεται αφου δεν υπαρχει και το κλειστρο ειναι ηλεκτρονικό αρα περιορισμοι στηννταχυτητα....

Επίσης για το θέμα με το upload to facebook from gallery ειναι πρόβλημα απο μερια του facebook μετα απο αλλαγη στα api και το επεξεργάζεται η nokia....

KTLK

Σταματα τα γελια γιατι εκανα λαθος για τις ταχυτητες.

Με νορμαλ φως (ηλιοφανεια η ελαφρια συννεφια) σε εξωτερικο χωρο, βαλε Hyperfocal, iso50, κοψε το nd, -0,7 με -1ev και αν δε σου φτανει βαλε και φλας. Και μετα δες τα exif.

Edited by natna

:shock::shock::shock::respect:

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Ισως είμαι λιγάκι απογοητευμένος διότι εδώ και τόοοοοσο καιρό διαβάζω εκπληκτικά πράγματα για την μηχανή του 808, μέχρι και τεστ με dslr και από αυτά που διάβαζα περίμενα και εγώ δεν ξέρω τι, σίγουρα ότι θα πετούσα τις compact μου και θα ελαχιστοποιούσα την χρήση των dslr άλλα η πραγματικότητα έδειξε ότι εαν έχεις dslr ή premium compact το 808 δεν μπορεί να την αντικαταστήσει. Βέβαια αν οι περισσότεροι χρήστες είναι ικανοποιημένοι με την μηχανή του Iphone 5 ή του galaxy s3 τότε ναι η κάμερα του 808 είναι από άλλον πλανήτη άλλα για τους υπόλοιπους που έχουν σαν μέτρο σύγκρισης μια πχ dslr NIKON D600 το 808 δεν μπορεί να την πλησιάσει σε κανένα τομέα.

επειδή βλέπω ασχολήσε ας τα ξαναγράψουμε μια φορά. :)

Το 808 δεν θα μπορέσει να σου δώσει ΠΟΤΕ έλεγχο διαφράγματος. Γιατί? Απλά γιατί ΔΕΝ έχει διάφραγμα. Το διάφραγμα του φακού είναι σταθερό f2.4 και δεν αλλάζει.

Αφού δεν έχει διάφραγμα να αλλάξεις πές μου εσύ (που έχεις SLR) πως είναι δυνατόν να αλλάξεις την ταχύτητα (διαφορετική από αυτή που σου δίνει) και η έκθεση να μείνει σταθερή εκτός αν αλλάξει το ISO. Άρα αν σου έδινε έλεγχο ταχύτητας (πρόγραμμα S) για κάθε κλικ που άλλαζες την ταχύτητα τι ακριβώς θα άλλαζε για αντιστάθμισμα? Μονο το ISO (πχ θα αύξανε ταχύτητα θα αυξανε το ISO την ίδια στιγμή). Μία άλλη πιθανή λύση θα ήταν η χρήση των ND φίλτρων που έχει νόημα μονο για μείωση ταχύτητας και δεν είναι χρήσιμη λύση. Για αυτό δεν έχει έλεγχο ταχύτητας (και ούτε θα έχει, εκτός αν το πληρώνεις με υψηλότερο ISO)

αυτό δεν γίνεται. Αν θέλεις μεγάλυτερη ταχύτητα για σταθερό iso/διάφραγμα (είπαμε το διάφραγμα είναι f2.4) θα πρέπει να.. αυξήσεις το iso :p. Αυτό που περιγράφεις πως ακριβώς γίνεται?

Το μονο φαυλ ξαναλέω είναι η "απαράδεκτη" παραμόρφωση στα άκρα. Και επειδή το αρχείο που δίνει είναι διορθωμένο μέσα στο firmware (δεν δίνει raw) δεν γίνεται τίποτα. Θα ψάξω το DxO lens correction μηπως μπορεί να κάνει κάτι (παραμορφόνοντας ανάποδα το παραμορφομένο jpeg). Το πρόβλημα μου κάνει κατασκευαστικό (μεγάλη οπτική παραμόρφωση που κακοδιορθώνεται από το λογισμικό και παράγει "υδροκέφαλους" ανθρώπους)

Δυστυχώς περίμενα να ξεφορτωθώ την s90 (10mp 28-100) αλλά δεν το βλέπω.. Έχει τόσο καλύτερο φακό (βασικά και αυτός διορθώνεται από το λογισμικό της) και ας υστερεί στα υπόλοιπα.

Το 808 ωστόσο παραμένει πολύ καλό φωτοκινητό που μου χαρίζει αναμνήσεις. Ένα νεότερο firmware αν άφηνε να πάρουμε raw τότε θα εμφανίζονταν σοβαρά προγράμματα που ίσως μπορούσαν να κάνουν κάτι με την παραμόρφωση.

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

επειδή βλέπω ασχολήσε ας τα ξαναγράψουμε μια φορά. :)

Το 808 δεν θα μπορέσει να σου δώσει ΠΟΤΕ έλεγχο διαφράγματος. Γιατί? Απλά γιατί ΔΕΝ έχει διάφραγμα. Το διάφραγμα του φακού είναι σταθερό f2.4 και δεν αλλάζει.

Αφού δεν έχει διάφραγμα να αλλάξεις πές μου εσύ (που έχεις SLR) πως είναι δυνατόν να αλλάξεις την ταχύτητα (διαφορετική από αυτή που σου δίνει) και η έκθεση να μείνει σταθερή εκτός αν αλλάξει το ISO. Άρα αν σου έδινε έλεγχο ταχύτητας (πρόγραμμα S) για κάθε κλικ που άλλαζες την ταχύτητα τι ακριβώς θα άλλαζε για αντιστάθμισμα? Μονο το ISO (πχ θα αύξανε ταχύτητα θα αυξανε το ISO την ίδια στιγμή). Μία άλλη πιθανή λύση θα ήταν η χρήση των ND φίλτρων που έχει νόημα μονο για μείωση ταχύτητας και δεν είναι χρήσιμη λύση. Για αυτό δεν έχει έλεγχο ταχύτητας (και ούτε θα έχει, εκτός αν το πληρώνεις με υψηλότερο ISO)

αυτό δεν γίνεται. Αν θέλεις μεγάλυτερη ταχύτητα για σταθερό iso/διάφραγμα (είπαμε το διάφραγμα είναι f2.4) θα πρέπει να.. αυξήσεις το iso :p. Αυτό που περιγράφεις πως ακριβώς γίνεται?

Το μονο φαυλ ξαναλέω είναι η "απαράδεκτη" παραμόρφωση στα άκρα. Και επειδή το αρχείο που δίνει είναι διορθωμένο μέσα στο firmware (δεν δίνει raw) δεν γίνεται τίποτα. Θα ψάξω το DxO lens correction μηπως μπορεί να κάνει κάτι (παραμορφόνοντας ανάποδα το παραμορφομένο jpeg). Το πρόβλημα μου κάνει κατασκευαστικό (μεγάλη οπτική παραμόρφωση που κακοδιορθώνεται από το λογισμικό και παράγει "υδροκέφαλους" ανθρώπους)

Δυστυχώς περίμενα να ξεφορτωθώ την s90 (10mp 28-100) αλλά δεν το βλέπω.. Έχει τόσο καλύτερο φακό (βασικά και αυτός διορθώνεται από το λογισμικό της) και ας υστερεί στα υπόλοιπα.

Το 808 ωστόσο παραμένει πολύ καλό φωτοκινητό που μου χαρίζει αναμνήσεις. Ένα νεότερο firmware αν άφηνε να πάρουμε raw τότε θα εμφανίζονταν σοβαρά προγράμματα που ίσως μπορούσαν να κάνουν κάτι με την παραμόρφωση.

Μην ξεχνιόμαστε. Tα raw αρχεία είναι χρήσιμα αλλά πολύ μεγάλα. Δεν μπορούν μάλιστα όλες οι μηχανές enthusiast compact να τα διαχειριστούν σωστά. Και καθυστερούν στην αποθήκευσή τους. Οι dslr φυσικά πετάνε...

Σε όλα έχεις δίκιο, εκτός από το ότι ίσως μπορούμε να ξεγελάσουμε το fw της μηχανής ώστε να μας δώσει όσο μπορεί μεγαλύτερη ταχύτητα.

Έγραψα παραπάνω αλλά δεν το δοκίμασε κανένας. Το ξαναδοκίμασα για να το επιβεβαιώσω και πριν λίγο μόλις έφυγε ο πολύς ήλιος. Δουλεύει καλούτσικα.

Και χωρίς να είμαι ειδικός ανοίγω νέο θέμα για κολπάκια.

Μην ξεχνιόμαστε. Tα raw αρχεία είναι χρήσιμα αλλά πολύ μεγάλα. Δεν μπορούν μάλιστα όλες οι μηχανές enthusiast compact να τα διαχειριστούν σωστά. Και καθυστερούν στην αποθήκευσή τους. Οι dslr φυσικά πετάνε...

ναι θα ήταν ένα θέμα raw 41mp, αλλά όχι ακατόρθωτο. Σκέψου ότι το firmware πριν δώσει το jpeg του κάποια "ωμή" (raw) πληροφορία επεξεργάζεται. Έστω να είχαμε την επιλογή ΜΗ 'διόρθωσης' του φακού (που δεν την βρίσκω καλή, θα προτιμούσα το "καμπυλωτό" που δείνουν οι ευρυγώνιοι)

Σε όλα έχεις δίκιο, εκτός από το ότι ίσως μπορούμε να ξεγελάσουμε το fw της μηχανής ώστε να μας δώσει όσο μπορεί μεγαλύτερη ταχύτητα.

το κινητό έχει (αν δεν κάνω λάθος) πρόγραμμα "σπορ" που κάνει αυτό που λες. Δίνει μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με το "γενικό πρόγραμμα" και ασφαλώς μεγαλύτερο iso. Αποτέλεσμα να μην κουνιέται το θέμα αλλα να εχει χειρότερη ποιότητα εικόνας (υψηλότερο iso). Να αυξήσεις ταχύτητα στο κλείστρο και να έχεις σωστή έκθεση χωρίς να αυξήσεις το iso δεν γίνεται (απλή "φυσική") :) Πχ ο φακός είναι f2.4 σε iso 100 το σούρουπο έχεις ταχύτητα 1/40. θέλεις με το ιδιο iso (100) να έχεις ταχύτητα 1/80 (-1 stop) και σωστή έκθεση. Πως θα γίνει? Η θα ανοιξει το διάφραγμα και άλλο +1 stop (δεν γίνεται κατασκευαστικά) ή θα αυξήσεις το iso στο 200 (+1 stop) που γίνεται. Αν απλά αυξήσεις την ταχύτητα στο 1/80 κρατώντας το ιδιο iso 100, τότε θα μπεί το μισό φως και η φωτογραφία θα είναι υποεκτεθειμένη (σκοτεινή).

Υ.Γ. Τώρα που το σκέφτομαι και καπάκι θα ήθελα για το φακό, όλο δαχτυλιές γεμίζω το τζαμάκι και το καθαρίζω συνέχεια :mad:

Edited by keysmith
από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Το κινητό έχει (αν δεν κάνω λάθος) πρόγραμμα "σπορ" που κάνει αυτό που λες. Δίνει μεγαλύτερη ταχύτητα σε σχέση με το "γενικό πρόγραμμα" και ασφαλώς μεγαλύτερο iso. Αποτέλεσμα να μην κουνιέται το θέμα αλλα να εχει χειρότερη ποιότητα εικόνας (υψηλότερο iso). Να αυξήσεις ταχύτητα στο κλείστρο και να έχεις σωστή έκθεση χωρίς να αυξήσεις το iso δεν γίνεται (απλή "φυσική") :) Πχ ο φακός είναι f2.4 σε iso 100 το σούρουπο έχεις ταχύτητα 1/40. θέλεις με το ιδιο iso (100) να έχεις ταχύτητα 1/80 (-1 stop) και σωστή έκθεση. Πως θα γίνει? Η θα ανοιξει το διάφραγμα και άλλο +1 stop (δεν γίνεται κατασκευαστικά) ή θα αυξήσεις το iso στο 200 (+1 stop) που γίνεται. Αν απλά αυξήσεις την ταχύτητα στο 1/80 κρατώντας το ιδιο iso 100, τότε θα μπεί το μισό φως και η φωτογραφία θα είναι υποεκτεθειμένη (σκοτεινή).

Ναί αλλά έχουμε το ημίμετρο της αντιστάθμισης έκθεσης:p

Εντάξει δεν κάνει θαύματα αλλά από το τίποτα...

Με χαμηλό φωτισμό είναι δύσκολο, αλλά με καλούτσικο φώς γίνεται.

Σε παρακαλώ διάβασε παραπάνω στο νέο θέμα που άνοιξα.

έκανα το update για το mail και το calendar. Πρίν το κάνω για να μην υπάρξει πρόβλημα έσβησα τον λογαριασμό active exchange gmail που είχα(έτσι συγχρόινιζε επαφές απο gmail στο κινητό άμεσα και είχα όλες τις επαφές του gmail + τα to do/calendar) .

Τελείωσε το update (του πήρε περίπου μία ώρα να γίνει) και βάζω και πάλι λογαριασμό gmail με συγχρονισμό επαφών κ.λ.π . Δεν μου συγχρονίζει πλέον τις επαφές... Τι κάνω?

edit: Το έλυσα. Για όποιον αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα κάνει το εξής. Πρώτα επιλέγει να συγχρονιστούν μόνο οι επαφές και μετά απο τις επιλογές επιλέγει να συγχρονίσει και τα υπόλοιπα

Edited by SaintPetrouil

Τhere is nothing more powerful than the human being itself ,

Οι φωτογραφικές μου στιγμές --> flickr - instagram :!:

Oneplus 5 - 128GB

έκανα το update για το mail και το calendar. Πρίν το κάνω για να μην υπάρξει πρόβλημα έσβησα τον λογαριασμό active exchange gmail που είχα(έτσι συγχρόινιζε επαφές απο gmail στο κινητό άμεσα και είχα όλες τις επαφές του gmail + τα to do/calendar) .

Τελείωσε το update (του πήρε περίπου μία ώρα να γίνει) και βάζω και πάλι λογαριασμό gmail με συγχρονισμό επαφών κ.λ.π . Δεν μου συγχρονίζει πλέον τις επαφές... Τι κάνω?

edit: Το έλυσα. Για όποιον αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα κάνει το εξής. Πρώτα επιλέγει να συγχρονιστούν μόνο οι επαφές και μετά απο τις επιλογές επιλέγει να συγχρονίσει και τα υπόλοιπα

Δεν ξέρω αλλά σε αυτό το τηλ δεν κατάφερα να συγχρονίσω από gmail όπως παλαιότερα στο Ν8, μέσω mail for exchange τις επαφές μου. Ότι και να δοκίμασα σε ρυθμίσεις από οδηγούς στο νετ, απλά δεν. Και μιλάω μόνο για τις επαφές...