Jump to content

Nostalgia @ myphone.gr: Η μεγαλύτερη «νοσταλγική» συλλογή ever...


bomber21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Είναι κάποιες φορές που ένα - μόνο ένα- νοσταλγικό κινητό κάθε Σαββατοκύριακο, δεν είναι αρκετό για κανέναν από εμάς. Τι κάνουμε λοιπόν εκείνες τις φορές που... η νοσταλγία μας για το παρελθόν παίρνει... «τερατώδεις» διαστάσεις; Φυσικά εκμεταλλευόμαστε τις ατέλειωτες δυνατότητες της κοινότητάς μας (της μεγαλύτερης κοινότητας στο Ελληνικό Internet σχετικά με την τεχνολογία και τα κινητά τηλέφωνα εδώ και... πολλά χρόνια) και με μία λεπτομερή αναζήτηση εντοπίζουμε ένα από τα παλιά, «πιστά» μας μέλη που έχει αναγάγει την συλλογή παλιών κινητών σε... σκοπό ζωής! Ο λόγος για τον zografos[/member] του οποίου η συλλογή από παλιά νοσταλγικά -σε όλους μας- κινητά ξεφεύγει από κάθε όριο. Αντικατοπτρίζει την αγάπη όλων μας για αυτές τις μικρές ηλεκτρονικές συσκευές; Το κόλλημα που έχουμε οι περισσότεροι από εμάς με αυτά και τις (μεγάλες ή μικρές δυνατότητές τους;). Ας δούμε τι έχει να μας πει σε μια mini συνέντευξη από... το myPhone.gr (zografos[/member] + bomber21[/member]) προς... το myPhone.gr, δηλαδή εσάς!

 

 

Αν θες, μπορείς να μου πεις και δυο λόγια για τον εαυτό σου ως εισαγωγή.

 

Είμαι απλά άλλος ένας user του MyPhone. Εδώ και πολλά-πολλά χρόνια ... από το πρώτο unwired ... Είμαι λάτρης του design και της τεχνολογίας. Πάντα με μάγευαν τα όμορφα πράγματα, τα διαφορετικά αυτά που ξεχώριζαν από το σύνολο και είχαν κάτι να πουν για το δημιουργό τους. Επίσης, πάντα με γοήτευε η τεχνολογία και τα gadgets και πάντα ήθελα να βλέπω τα πράγματα ... από μέσα. Από πολύ μικρός, μόλις έβρισκα ευκαιρία άνοιγα τις συσκευές που είχαμε στο σπίτι, για να δω ΠΩΣ είναι φτιαγμένες και ΠΩΣ δουλεύουν ... Σπάνια κατάφερνα να τις κλείσω (και να λειτουργούν ακόμα) αλλά αυτό είναι άλλο θέμα.

 

Όταν πρωτοξεκίνησε η κινητή τηλεφωνία στην Ελλάδα (το 1992 δόθηκαν οι δυο πρώτες άδειες στην Panafon και την Telestet, ενώ αποκλείστηκε ο OTE !!!) ήταν σαν να πραγματοποιούνταν ένα όνειρο ... σαν να γίνονταν πραγματικότητα gadgets από ταινίες όπως το Dick Tracy, το Star Trek, o KITT και άλλα. Έπιασα πρώτη φορά στο χέρι μου κινητό την άνοιξη του 1993, σε ένα stand της Telestet στην Πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Ήταν ένα τηλέφωνο "βαλιτσάκι" της Motorola (δε θυμάμαι το μοντέλο) αλλά αν εξαιρέσεις το ότι λειτουργούσε κανονικά, ΔΕ μου έκανε καθόλου θετική εντύπωση, κυρίως λόγω μεγέθους, δηλαδή ΜΗ φορητότητας ... Επίσης, το κόστος (απόκτησης αλλά και χρήσης) ήταν εντελώς απαγορευτικό !

 

Ήμουνα τότε φοιτητής, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων του ΑΠΘ, αλλά ταυτόχρονα εργαζόμουνα στο Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου του Πολυτεχνείου (εκεί όπου ξεκίνησαν ΟΛΑ για το δίκτυο του ΑΠΘ - για όσους ξέρουν ...) αλλά και στην ελεύθερη αγορά. Έτσι, αν και μικρός, δεν εξαρτιόμουν από χαρτζιλίκι ! Τα σκέφτηκα, τα ζύγισα, τα μέτρησα και τελικά αποφάσισα να πάρω ένα κινητό τηλέφωνο.

 

Το πρώτο ΟΛΟΔΙΚΟ μου κινητό ήταν το Ericsson GH337 (ήμουνα τότε ανάμεσα σ' αυτό και το Nokia 2110, αλλά επικράτησε το Ericsson λόγω μεγέθους, αν και μου άρεσε περισσότερο το Menu του Nokia). Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την εποχή επικρατούσαν τα διάφορα Motorola, αλλά δεν τα συμπάθησα ποτέ ... Έτσι έκανα την υπέρβαση και πήρα το Ericcson ... Το πήρα από το Continent (σημερινό Carrefour) προς 115.000 δραχμές με ετήσιο συμβόλαιο, με μηνιαίο πάγιο 12.000 δραχμές (έχω ακόμα όλα τα χαρτιά). Ο μισθός μου τότε ήταν 120.000 δραχμές !

 

Από τότε αρχίζει ο έρωτας με τις συσκευές κινητής τηλεφωνίας. Σύντομα, βρίσκω από πλανόδιο πωλητή, ένα Nokia 2110i (αγνώστου προελεύσεως) ! Το πήρα προς 5.000 δραχμές, αλλά πλήρωσα 25.000 στη Nokia για το φορτιστή του ! Αρχίζω να χρησιμοποιώ σχεδόν ταυτόχρονα και τις δυο συσκευές, βλέποντας σιγά-σιγά τις διαφορές στα menu, αλλά και γενικότερα στη προσέγγιση και τη φιλοσοφία των δυο εταιριών (Nokia - Ericsson)!

 

Η Panafon και η Telestet αρχίζουν να φέρνουν καινούριες συσκευές στην αγορά την μία μετά την άλλη κι εγώ απλά ΤΙΣ ΘΕΛΩ ΟΛΕΣ ! Προφανώς όμως, η απόκτησή τους, εκείνη την εποχή ΔΕΝ είναι εύκολη, οπότε αρχικά μένω με την όρεξη ! Σύντομα όμως ανακαλύπτω το (τότε κραταιό) Fleamarket, με πολλές-πολλές αγγελίες με κινητά τηλέφωνα και αρχίζω να πουλάω εκεί τις συσκευές μου αλλά και να αγοράζω άλλες.

 

Τα πρώτα ... σημάδια ήδη κάνουν την εμφάνιση τους, μιας και δυσκολεύομαι ιδιαίτερα να αποχωριστώ τις συσκευές μου ... το κάνω όμως, λόγω ανάγκης, για να αποκτήσω τις νέες ... Τα επόμενα χρόνια θα περάσουν από τα χέρια μου πιθανότατα ΟΛΕΣ οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας ... η μία μετά την άλλη ή και ταυτόχρονα. Πολλές μάλιστα τις έχω τόσο λίγο καιρό στην κατοχή μου, που δεν προλαβαίνω ΚΑΝ να τις setάρω όπως θέλω, δηλαδή να βάλω τον τηλεφωνικό μου κατάλογο κλπ κλπ (τότε το Sync ήταν σχεδόν άγνωστο).

 

Από τότε, με γοήτευαν τα ... SmartPhones, ΑΝ μπορούσες να τα πεις έτσι, τότε ή γενικότερα συσκευές που πηγαίναν ένα βήμα παραπάνω από τα κινητά τηλέφωνα ... Οι φίλοι μου τις έλεγαν "κουμούτσες" συνήθως, αλλά εγώ τις λάτρευα ! Κάπως έτσι αρχίσαν όλα !

 

- Πότε ξεκίνησες να συλλέγεις κινητά τηλέφωνα; Ποιό ήταν το έρεισμα;

 

Αρχικά, δεν κρατούσα συσκευές, επειδή έπρεπε να τις πουλήσω για να πάρω τις επόμενες. Πάντα όμως με πονούσε αυτό. Έτσι σιγά-σιγά, αρχίζω να μαζεύω κάποιες πρώτες συσκευές, κυρίως φτηνές. Βρίσκομαι κάπου στο 1999 να έχω 10-12 συσκευές, ανάμεσα τους και τις Ericsson GH337(ίσως αυτό λοιπόν ήτανε το πρώτο), Ericsson GH388, A1018s, SH888, GH688, GA318, GA628, GF768, GF788, Nokia 2110i, αλλά τελικά τις ανταλλάσσω ΟΛΕΣ μαζί σε ένα μαγαζί στη Λεωφόρο Στρατού, με το ολοκαίνουριο Philips Genie που μόλις είχε βγει και το ήθελα σαν τρελός ! Με πόνεσε πολύ, αλλά όταν έπιανα το Genie στα χέρια μου, ήτανε η ανταμοιβή μου ... Όμως, ΔΕ σταματάω εδώ. Αρχίζω πάλι από την αρχή ... κυρίως με Nokia αυτή τη φορά ... 6110, 7110 κλπ κλπ ... Η τρέλα μου όμως είναι τα Communicators. Το 9000 δεν το απέκτησα ποτέ (τότε) αλλά ξεκίνησα από το 9110, 9110i, 9210, 9210i (είχε και την περιβόητη camera Concord EyeQ-ir με Infrared !!!) κλπ κλπ.

 

- Ποιό ήταν το πρώτο της συλλογής και ποιό το πιο πρόσφατο;

 

Τελικά η συλλογή μου μηδενίστηκε πολλές φορές, στην ανάγκη μου να αποκτήσω κάτι καινούριο. Οπότε μάλλον δεν είναι αρκετά σαφές το ποιο ήταν το πρώτο μου απόκτημα ... αλλά μάλλον, ήταν Ericsson GH337 ! Όταν (κάπου στο 2004-2005) αρχίζω ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ να συλλέγω συσκευές θα αποκτήσω και πολύ παλαιότερα μοντέλα ... Το νεότερο απόκτημα μου, είναι ένα Ericsson Τ68 που έψαχνα καιρό και τελικά βρήκα σε κάδο ανακύκλωσης μπαταριών στο Lidl του Πολυγύρου !!! Παρεμπιπτόντως, να πω ότι η συλλογή μου προέρχεται κυρίως από το Ebay, από την ανακύκλωση (εγώ ντρέπομαι, αλλά έχω άνθρωπο που δεν ντρέπεται να βουτάει στους κάδους ) από δωρεές φίλων και γνωστών και τέλος από ανταλλαγές, αν και δυστυχώς αυτές είναι δυσεύρετες, ακόμα και σε site όπως το δικό μας ... Όσοι έχουν κάτι παλιό, νομίζουν ότι θα γίνουν πλούσιοι (ρίξτε μια ματιά σε πρόσφατες αγγελίες και θα με θυμηθείτε).

 

- Ποιό σε «δυσκόλεψε» πιο πολύ να αποκτήσεις;

 

Πολλά με δυσκόλεψαν, αλλά οι πρωταθλητές ήταν το Nokia 9000i Communicator και το Philips Genie (ναι δεν είχα κρατήσει εκείνο που απέκτησα το 1999). To Genie το πήρα από το Ιταλικό ebay και το 9000i από το Αμερικάνικο ebay. Οι τιμές πολύ χαμηλές, τα μεταφορικά μεγάλα. Το Genie σε τέλεια και comple συσκευασία, αλλά σε μέτρια κατάσταση, το 9000i χωρίς συσκευασία, αλλά σε τέλεια κατάσταση και comple με τα πάντα ! Και μιας και μιλάμε για τη δυσκολία απόκτησης, να πω ότι αν κάτι με λυπεί πραγματικά, είναι να βλέπω τέτοια παλιά κινητά στους κάδους της ανακύκλωσης ... Πραγματικά αυτό με πονάει ! Όχι ότι η ανακύκλωση είναι κακή, ίσα-ίσα, εννοείται ότι πρέπει όλοι να ανακυκλώνουμε ... απλά ... τις συγκεκριμένες συσκευές ... θα προτιμούσα να τις έπαιρνα εγώ.

 

- Πόσο περίπου κοστίζει η συλλογή σου;

 

Για μένα ???? Προφανώς ανεκτίμητη ! Το πιστεύετε ότι ΑΝ ποτέ έμπαιναν κλέφτες στο σπίτι μου, μόνο τη συλλογή θα πονούσαν αν έπαιρναν ? Όλα τα άλλα, ξαναγοράζονται ... Για κάποιον άλλο όμως ... προφανώς η συλλογή δεν έχει καμία (ή έστω έχει πολύ μικρή) αξία ! Δείχνω πολλές φορές τη συλλογή μου σε φίλους, με πολύ μεγάλη περηφάνια, ακούγοντας απλά την απορία τους "μα ΤΙ θα τις κάνεις όλες αυτές τις σαβούρες ???". Οπότε ...

 

- Τι σκέφτεσαι να κάνεις με αυτά στο μέλλον;

 

Τίποτα ! Είναι μόνο για προσωπική ... ευχαρίστηση Άντε και για τα παιδιά μου, αν καταφέρω να τους μεταδώσω την τρέλα μου (μάλλον καλά τα πάω) να ξέρουν πως ήταν κάποτε τα κινητά (γιατί νομίζουν ότι πάντα υπήρχαν οι Touch Screens ...) :lol:

 

- Πόσα έχεις περίπου;

 

Έχω περίπου 50 comple με κουτιά, manuals κλπ κλπ ... σχεδόν όπως αγοράστηκαν ! Έχω τουλάχιστον 250 σε τέλεια κατάσταση, χωρίς όμως κουτιά κλπ. Έχω καμιά 100 σε μέτρια κατάσταση αλλά απολύτως λειτουργικά και τέλος έχω και καμιά 50-100 για ανταλλακτικά. Έτσι, κάθε φορά που πέφτει στα χέρια μου κάτι, έχω συνήθως αρκετά ανταλλακτικά για να φτιάξω τουλάχιστον ένα τέλειο για τη συλλογή μου και άλλα 2-3 καλά αλλά όχι τέλεια, για ανταλλαγές

 

Όλα, τα προσέχω σαν τα μάτια μου. Τα καθαρίζω, τα ξεσκονίζω, φροντίζω τις επαφές τους ακόμα φορτίζω και αποφορτίζω και τις μπαταρίες τους 1 φορά το χρόνο!

 

- Συλλέγεις και smartphones σημερινά; Ποιά η γνώμη σου για τα νέα smartphones;

 

Όχι. Δε συλλέγω σημερινά μοντέλα. Όχι γιατί δεν θα τα ήθελα, αλλά κυρίως γιατί θα ήταν ασύμφορο οικονομικά. Εξάλλου όσα γίνουν η συλλεκτικά, θα γίνουν αρκετά χρόνια αργότερα και εν το μεταξύ οι τιμές τους θα πέσουν κατακόρυφα ! Έχω χρόνο λοιπόν!

 

- Ολοκληρώνοντας αυτή την μικρή συνέντευξη και αφού σε ευχαριστήσω για το χρόνο σου να μας διηγηθείς όλα τα παραπάνω, θέλω να μάθω τη γνώμη σου για τα νέα smartphones που έχουμε πλέον στα χέρια μας και παρουσιάζουμε στις σελίδες του myPhone.gr.

 

Η γνώμη μου για τα σημερινά SmatrPhones ... Κινδυνεύοντας να θεωρηθώ Fan Boy (δεν είμαι, πιστέψτε με) θεωρώ ότι υπάρχει μια εταιρία που οδηγεί τις εξελίξεις και αυτή είναι η Apple. Αυτή τη στιγμή, είναι απλά μπροστά. Όλοι οι άλλοι ΔΕΝ ΕΦΕΥΡΙΣΚΟΥΝ, ΔΕΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΥΝ, ΑΠΛΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ προσπαθώντας να πάρουν μερίδιο από την πίτα. Δεν είναι τυχαίο που όλες οι καλές συσκευές είναι iPhone Killers ! Επίσης δεν είναι τυχαίο ότι όλες φτιάχνουν AppStores και άλλα μαγαζάκια με περιεχόμενο και υπηρεσίες ... Εκεί είναι η αγορά.

 

Η διαφορά από παλιότερα ? Υπήρχαν τουλάχιστον τρεις εταιρίες που κονταροχτυπιόντουσαν ... Ericsson, Nokia και Motorola και πολλές μικρότερες που προσπαθούσαν ! Κάθε νέα συσκευή είχε κάτι να πει. Από design, από services, από αυτονομία .... κάτι ! Κάθε λίγο εμφανίζονταν νέα πράγματα, όπως έγχρωμη οθόνη, camera, WAP κλπ κλπ ... Σήμερα ? Σήμερα η Apple φτιάχνει (δεν ξέρω για πόσο) και οι άλλοι αντιγράφουν. Ένας εφευρέτης και πολλοί έμποροι ! Αυτό είναι λυπηρό!

 

 

=== Εμείς σαν myPhone.gr, μπορούμε απλά να σε ευχαριστήσουμε που μοιράστηκες τις σκέψεις και τις εμπειρίες σου από τη συλλογή αγαπημένων μας, νοσταλγικών μοντέλων. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σου απονείμουμε έναν τίτλο που σίγουρα σου ανήκει: «Nostalgic collector». Για εσάς τους υπόλοιπους; Ρίξτε απλά μια ματιά σε μερικά από τα κινητά του zografos[/member]!

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3540/myphone-collection18.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3539/myphone-collection17.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3537/myphone-collection16.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3536/myphone-collection15.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3535/myphone-collection14.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3534/myphone-collection13.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3533/myphone-collection12.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3532/myphone-collection11.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3531/myphone-collection10.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3530/myphone-collection9.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3529/myphone-collection8.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3528/myphone-collection7.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3527/myphone-collection6.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3526/myphone-collection5.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3525/myphone-collection4.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3524/myphone-collection3.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3523/myphone-collection2.jpg

 

http://content.myphone.gr/photo/full/3522/myphone-collection1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 95
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ενταξει... δεν υπαρχει πιο g@μω thread εδω μεσα.

 

respect

 

συγχαρητηρια και στους δυο.

ο ενας ζωγραφισε κανονικα και ο αλλος μας εβαλε μπουρλωτο Σαββατιατικα

Itchy. Tasty. - YouTube

^Το gaming κανάλι μου 🙂

Link to comment
Share on other sites

Αναμνησεις τρελες μου εφερες στο μυαλο μου οταν ειδα τα πρωτα μου κινητα ξανα, panasonic g500 και siemens c10!! Συγχαρητηρια για το κουραγιο την υπομονη και επιμονη σου!!:):):)
Panasonic g500,Siemens C10,Siemens C25, Ericsson t10s, Ericsson τ28s, Nokia 5110, Nokia 5210, Nokia 7110, Nokia 8210,Nokia 5100, Sharp gx20s, Nokia 6681, Nokia 5800, Nokia 6700, Iphone 3gs, Xperia x10 mini pro, Htc desire HD, Nexus s, Gs2, nexus7, Galaxy note 2, Nexus 4 ,Ipad air, Iphone 5s, Iphone 6, iPad Air2, Iphone6s, Iphone7, Mi Mix 2s, Mi 9 T Pro
Link to comment
Share on other sites

Πώς και δεν είναι μέσα το Nokia 3230?????

 

Πλάκα πλάκα αν τα κάνουμε άλλα σούμα με της τιμές που είχαν όταν βγήκαν πόσο πάνε όλα μαζί????????

Link to comment
Share on other sites

χαιρομαι που ανεβηκε η συλλογη τελικα :)

 

οσο για το "την σαβουρα τι την κρατας".... εχω ακουσει πολλα τετοια και δεν εχω και πολλα κινητα :lol:

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

 

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

Link to comment
Share on other sites

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ! Δεν μπορω να πω κατι αλλο! Συγχαρητηρια και στους δυο γι αυτη την πολυ ωραια συνεντευξη!
Link to comment
Share on other sites

Για ακόμα μια φορά,άπειρα συγχαρητήρια στον Zωγράφο για την συλλογή του...Δεν πιστεύω να υπάρχει αλλού κάποιος άλλος με τόσο μεγάλη συλλογή!

 

Δεν υπάρχει τηλέφωνο που να είχα,και να μήν είδα...Aλλά ακόμα και να μην το είδα,κάπου θα υπάρχει κι αυτό!

plankton69 - Χρήστος 

iPhone XS 64GB / iPhone 4 8GB 

Link to comment
Share on other sites

Αχ τι θα κανουμε μ αυτην την αρρωστια και μεις..

Η απόλαυση ξεκινάει στις 6 ίντσες και εκτοξεύεται στις 6.99...

 🥰 Poco F3 🥰 + Redmi Note 10 pro
 Greek Xiaomi Lovers

Link to comment
Share on other sites

Αυτό θα πει τρέλλα με τα κινητά.

Μπράβο σου φίλε, έχεις κάνει ένα μικρό μουσείο στο σπίτι σου.

Υπέροχος, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο, διότι έχω μείνει χωρίς λόγια (άναυδος).

Link to comment
Share on other sites

=== Εμείς σαν myPhone.gr, μπορούμε απλά να σε ευχαριστήσουμε που μοιράστηκες τις σκέψεις και τις εμπειρίες σου από τη συλλογή αγαπημένων μας, νοσταλγικών μοντέλων. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να σου απονείμουμε έναν τίτλο που σίγουρα σου ανήκει: «Nostalgic collector».

 

Χα χα χα ... Ευχαριστώ πολύ για τον τίτλο. Τιμή μου ! :lol: :lol:

 

Πώς και δεν είναι μέσα το Nokia 3230?????

 

Υπάρχει κι αυτό, αν και δεν το ... πολυσυμπάθυσα ποτέ. Και είναι και μοντέλο 2004, οπότε δεν είναι και τόσο παλιό για τα γούστα μου ;)

 

Πάντως, ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια. :O

-----------------

Σ.Ζωγράφος

Link to comment
Share on other sites

Λολλλ Παιδια δεν υπαρχει η συλλογη!!! Και νομιζα πως επειδη εχω καμια 10αρια παλια (πριν 1995) ειμαι συλλεκτης.:lol::lol:
Link to comment
Share on other sites

Φανταζομαι, αν τυχον σου χαλασει το κινητο που χρησιμοποιεις και το πας στο σερβις, ζητας κινητο αντικαταστασης γιατι....δεν εχεις να κανεις τη δουλεια σου ε??:lol::lol::lol:

 

Μπραβο παιδια, πολυ ωραιο και το θεμα και η συλλογη και ολα!!

Ευγε!!:)

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Φοβερή συλλογή.

 

Αν και πραγματικά απορώ που δεν είδα το Motorola V3 RAZR. :happy:

 

Respect αν μη τι άλλο :D

Old noob, plays like a pro

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Δε μιλάμε για μια απλή συλλογή αλλά για ...zografos' museum! :!: Συγχαρητήρια για το μεράκι σου, σε καταλαβαίνω γιατί είμαι και εγώ συλλέκτης (όχι τηλεφώνων)! Έχεις μερικά τρομερά κομμάτια, το αγαπημένο μου είναι το Sony που μοιάζει με κομπιουτεράκι! ;)
Link to comment
Share on other sites

Είδα και το 6600 που ουσιαστικά με μύησε στoυς "μικρουπολογιστές τσέπης-τηλέφωνα" με αποκορύφωμα να αλλάζω τα κανάλια στις καφετέρειες την ωρα που έδειχνε ποδόσφαιρο με τις υπέρυθρες του, nostalgia ρε παιδί μου :)

-το καλό μπορεί πάντα να γίνει καλύτερο

-οχι πάντα...

-πάντα!!! ψάξτο στο google και θα δεις!

Link to comment
Share on other sites

Και νόμιζα ότι είμαι εγώ τρελός! Εγώ είμαι αυτή τη στιγμή στα 180-190 (όλα λειτουργικά), όμως τουλάχιστον τα μισά είναι smartphones, ενώ ελάχιστα (3-4) είναι διπλά (σε άλλους όμως χρωματισμούς). Το σημαντικότερο όμως είναι ότι έχω και πάρα πολλά αξεσουάρ για το καθένα, από γνήσιες και μη θήκες, μέχρι καλώδια, βάσεις αυτοκινήτου και car kits. Να μην πω για ακουστικά bluetooth (πάνω από 20) και άλλα... Edited by Pharmex
[sIGPIC][/sIGPIC]My "baby"!
Link to comment
Share on other sites

μαλιστα πολυ ωραια..και εγω τα κραταγα μεχρι που μια μερα λεω και τι θα τακανω ολα αυτα?

ειχα καμια 30αρια κομματια καποια στιγμη γεμισαν μια σακουλα του σουπερ μαρκετ και τα πηγα για ανακυκλωση στον γερμανο..μονο απο τους φορτιστες ειχε γεμισει αυτη η σακουλα...

και τωρα πρεπει ναχω καμια 10αρια πρεπει να παρουν ποδι οπου ναναι..

Link to comment
Share on other sites

πο πωωωωω! τρελαινομαι!!! θα θελα να "βουτηξω" μεσα στη συλλογη και να αρχισω να παιζω με ολα!! φιλε εγραψες ιστορια, κυριολεκτικα!!
Link to comment
Share on other sites

Τρομερή συλλογή!!!!! Συγχαρητήρια φίλε και πραγματικά σου εύχομαι να συνεχίσεις να μαζεύεις.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Link to comment
Share on other sites

καλα αντε γεια δεν υπαρχεις.

φανταστικη η συλλογη και καποια τηλεφωνα ειναι απιστευτα που εχεις.

επαθα πλακα δεν εχω δει πιο ολοκληρωμενη συλλογη.

iphone xs max ipad 6th gen
Link to comment
Share on other sites

πολλά από αυτά με πιάνει ρίγος ακόμα και τώρα που τα βλέπω, γιατί δεν μπορούσα να τα αγοράσω τότε. όλες οι εταιρίες είχαν δικό τους προφίλ στα κινητά και κανένα δεν έμοιαζε με το άλλο. (μάλλον γιατί δεν υπήρχε η apple!!!!!! τότε, όσο αφορά τα κινητά )

ήταν μία εποχή που θα μείνει αξέχαστη σε όλους εμάς

''teacher,mentor,ultimate opponent""
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...