Jump to content

Samsung Galaxy S Advance (I9070)

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Aπ' ότι διαβάζω λοιπόν... παίζει να είμαι ο μόνος που το έχει 1+ χρόνο και το έχει ακόμα με την 2.3.6 :p

Βάλε και εμένα στο γκρουπ...!

• Απαντήσεις 6,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Aπ' ότι διαβάζω λοιπόν... παίζει να είμαι ο μόνος που το έχει 1+ χρόνο και το έχει ακόμα με την 2.3.6 :p

Δεν είσαι... με stock 2.3.6 είμαι κι εγω. Μια χαρα πάει. αν το βαρεθώ πάρα πολύ, μπορεί να το πειράξω. Θα δούμε.

Και γω με 2.3.6 είμαι, φαντάζομαι κι άλλοι πολλοί. Έβαλα jellybean αλλά το κινητό ήταν μια απογοήτευση, κόλλαγε στο βίντεο, στην κάμερα και αργούσε ο πολύ να ανοίξει ο dialer. Έκατσα αρκετό καιρό αλλά κατόπιν αυτών επέστρεψα στην gingerbread.

Έχω την αίσθηση ότι το κινητό σε non root δεν είναι για άλλο λειτουργικό πλην αυτής, το κινητό είναι πολύ γρήγορο και απροβλημάτιστο σε όλα. Έτσι νιώθω ότι έχω δυνατή συσκευή κι ας είναι παλιότερο το λειτουργικό της.

Και γω με 2.3.6 είμαι, φαντάζομαι κι άλλοι πολλοί. Έβαλα jellybean αλλά το κινητό ήταν μια απογοήτευση, κόλλαγε στο βίντεο, στην κάμερα και αργούσε ο πολύ να ανοίξει ο dialer. Έκατσα αρκετό καιρό αλλά κατόπιν αυτών επέστρεψα στην gingerbread.

Έχω την αίσθηση ότι το κινητό σε non root δεν είναι για άλλο λειτουργικό πλην αυτής, το κινητό είναι πολύ γρήγορο και απροβλημάτιστο σε όλα. Έτσι νιώθω ότι έχω δυνατή συσκευή κι ας είναι παλιότερο το λειτουργικό της.

Έτσι είναι η κατάσταση…

Οι περισσότεροι από εμάς δεν πήραμε ένα κινητό τηλέφωνο για να σου σπάει τα νεύρα με το να κολλάει συνέχεια... να χρειάζεται 3-4 επανεκκινήσεις… να πρέπει κάθε λίγο να αλλάζεις Rom γιατί έχουν όλες προβλήματα, να θεωρείς ότι το να έχεις stock 2.3.6 είναι μεσαίωνας και να μένεις όλη μέρα στο myphone για να καταλάβεις πώς να το κάνεις το ρημάδι να δουλέψει με λιγότερα προβλήματα και να ανεβάζεις ερωτήσεις του τύπου: «Το Wi-Fi σας δουλεύει;» ή «Εσείς που έχετε την Carbon το gps δουλεύει κανονικά;».

Δεν δουλεύει το άτιμο το gps ούτε στην JB ούτε σε όσες ΚΚ custom roms έχω δοκιμάσει και είναι πολλές! :cry:

Σε εσάς στην GB δουλεύει ε;

Μήπως έχει πρόβλημα το GPS σου σε επίπεδο Hardware?? ;-)

Και θα το πω για τελευταία φορά, όσοι έχετε πρόβληματα, γιατί δεν δοκιμάζετε το Greenify??

Και θα πρότεινα οπωσδήποτε και την Paid version!! (και ο προγραμματιστής σου δίνει 3 μέρες για refund, και όχι τα 15' του Google Play... Κάτι σημαίνει αυτό... ;) )

Αυτά...

Δεν δουλεύει το άτιμο το gps ούτε στην JB ούτε σε όσες ΚΚ custom roms έχω δοκιμάσει και είναι πολλές! :cry:

Σε εσάς στην GB δουλεύει ε;

Παντως σε εμενα δεν σταματησε στιγμη να δουλευει το gps. Ουτε με JB, ουτε με carbon.

Βεβαια με την official JB ευχαριστηθηκα κοληματα, αξεχαστη και ανεπαναληπτη εμπειρια.!!!

Φιλικη συμβουλη παντως για οσους τολμηρους πανε σε carbon:

Αφου παρετε ενα καλο backup, Η ισως και 2...

Καντε μια ολοφρεσκη εγκατασταση official JB τελευταιας κοπης με το ODIN, root, βαλτε Kernel με CWM η TWRP με το universal kernel loader οτι σας βολευει, επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων, βαλτε Carbon (εγω εχω την 8, δεν ξερω για τις νεωτερες)

Βαλτε οπωσδηποτε: CPU SPY, WAKELOCK DETECTOR ΚΑΙ GREENIFY.

Ρυθμιστε τα σωστα και ξεχαστε οτι εχετε συσκευη διετιας.

Το μονο που μου ελειπε ηταν το ραδιοφωνο FM, που με το Spirit ηρθε κι αυτο.

Βεβαια απαιτει τολμη, ελαχιστη γνωση εως και μηδαμινη και αποκλειστικα δικη σας ευθυνη.

Παντως η εμπειρια οσων το χρησιμοποιουμε ετσι ειναι παραπανω απο θετικη.

Εγώ αντί για το CPU SPY που λες χρησιμοποιώ το Α1 CPU Tool.

Και όταν λες backup, εννοείς Nadroid backup ή backup τύπου Titanium??

Παντως σε εμενα δεν σταματησε στιγμη να δουλευει το gps. Ουτε με JB, ουτε με carbon.

Βεβαια με την official JB ευχαριστηθηκα κοληματα, αξεχαστη και ανεπαναληπτη εμπειρια.!!!

Φιλικη συμβουλη παντως για οσους τολμηρους πανε σε carbon:

Καντε μια ολοφρεσκη εγκατασταση official JB τελευταιας κοπης με το ODIN, root, βαλτε Kernel με CWM η TWRP με το universal kernel loader οτι σας βολευει, επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων, βαλτε Carbon (εγω εχω την 8, δεν ξερω για τις νεωτερες)

Βαλτε οπωσδηποτε: CPU SPY, WAKELOCK DETECTOR ΚΑΙ GREENIFY.

.

Εγω τα εχω κανει κατα 95% ετσι οπως τα λες και ειμαι μια χαρα ευχαριστημενος αλλα

το gps το εχω καταφερει να το εχω μονο εαν εχω συνχρονος δεδομενα ή wifi. Εσυ χωρις?

Δοκιμασα CPU SPY, WAKELOCK DETECTOR αλλα δεν καταλαβα τι πολυκανουν,το GREENIFY οντως απαραιτητο για καθε κινητο :)

Εγω τα εχω κανει κατα 95% ετσι οπως τα λες και ειμαι μια χαρα ευχαριστημενος αλλα

το gps το εχω καταφερει να το εχω μονο εαν εχω συνχρονος δεδομενα ή wifi. Εσυ χωρις?

Δοκιμασα CPU SPY, WAKELOCK DETECTOR αλλα δεν καταλαβα τι πολυκανουν,το GREENIFY οντως απαραιτητο για καθε κινητο :)

Κατ αρχήν να ξεκαθαρισουμε μερικά πραγματα που αφορούν τον τροπο λειτουργιας του GPS.

Όταν ανοιγεις δεδομένα, κατεβαίνει η 'εφημερίδα' μέσω του A-GPS και κλειδώνει άμεσα. Όταν το κλεισεις και κλεισεις και τα δεδομένα σου, πρεπει να κλειδώνει επίσης άμεσα. Εννοείται σε εξωτερικο χώρο με καθαρό ουρανό ( όχι σε σοκάκια με 10 οροφα κτίρια γύρω γύρω). Τα δεδομένα αυτά διαρκούν για 2 ημερες. Αν φλασαρεις νέα Ρομ, μπορεί να μπει σε cold mode και να χρειαστεί μέχρι και 30-40 λεπτα για να κλειδώσει. Γκουγκλαρε το για να πάρεις μια ιδέα.

Τώρα, με το CPU SPY βλέπεις αν ο επεξεργαστής σου μπαίνει σε ύπνωση ( deep sleep) όταν σβήνει η οθόνη η όχι.

Με το WAKELOCK DETECTOR βλέπεις ποιο πρόγραμμα τον κρατάει ενεργό και τέλος

Οτι βρεις πιο πανω το βάζεις για Νάνι με το GREENIFY.

Αν εχεις ακόμα απορίες εδώ είμαστε να τις λύσουμε.

Και καλά κάνεις φιλαράκο...

Μήπως έχει πρόβλημα το GPS σου σε επίπεδο Hardware?? ;-)

Αυτό έχω αρχίσει να πιστεύω φίλε κωνσταντινε τελευταία φορά που το θυμάμαι να δουλεύει απροβλημάτιστα ήταν στην GB.

Απο τη στιγμή που το αναβάθμισα στην JB και σε όσες custom rom δοκίμασα ποτέ δεν δούλεψε σωστά.

Εχω δοκιμάσει και clean install της JB μέσω odin αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Τώρα σκέφτομαι να το γυρίσω σε GB και να το αναβαθμίσω OTA σε JB μπας και αλλάξει κάτι.

Αυτό έχω αρχίσει να πιστεύω φίλε κωνσταντινε τελευταία φορά που το θυμάμαι να δουλεύει απροβλημάτιστα ήταν στην GB.

Απο τη στιγμή που το αναβάθμισα στην JB και σε όσες custom rom δοκίμασα ποτέ δεν δούλεψε σωστά.

Τώρα σκέφτομαι να το γυρίσω σε GB και να το αναβαθμίσω OTA σε JB μπας και αλλάξει κάτι.

Προσωπικη αποψη.

Στην θεση σου θα το γυριζα σε GB μονον αν ηθελα να μεινω εκει.

Στην αντιθετη περιπτωση, θα εκανα full wipe πριν και μετα την εγκατασταση με odin μιας τελευταιας version της JB.

Βεβαια αν εχεις τον χρονο να παιξεις, δεν χανεις τιποτα να το δοκιμασεις και αυτο.

@kostantinos77

Το τι ειδους backup θα παρεις εξαρταται απο το τι θελεις να το κανεις.

Nandroid backup ειναι σωτηριο στην περιπτωση που θελεις να πειραματιστεις μεν, αλλα να μπορεσεις μετα να γυρισεις εκει που εισουν πριν.

Titanium backup για να παρεις εφαρμογες, δεδομενα, επαφες, κλησεις και οτι αλλο επιλεκτικα και να τα φορτωσεις μετα στην νεα εκδοση που θα περασεις.

Εγω παντως προτιμω εναν αλλον τροπο, που ειναι μεν πιο χρονοβορος, αλλα και πιο ´καθαρος´ απο τους προηγουμενους.

Χρησιμοποιω :

App backup and restore για τα apk των εφαρμογων.

Call logs backup and restore για το αρχειο κλησεων

Sms backup and restore για τα sms προφανως

Wifi pass recovery για τα passwords των wifi.

Οι επαφες μου ειναι στο gmail μου.

Ολα αυτα ειναι πεντε λεπτα δουλεια. Μονη φασαρια να περασεις settings και passwords. Αλλα η εγκατασταση ειναι πραγματικα ´καθαρή ετσι.

Παντως ενα nandroid backup και ενα ακομα με το titanium δεν βλαπτουν, αλλωστε αν δεις οτι δεν τα χρειαζεσαι ειτε τα σβηνεις, ειτε τα μεταφερεις σε εναν σκληρο για την περιπτωση που τα χρειαστεις. Επισης υπαρχουν βεβαια και ενας περιδρομος δωρεαν εφαρμογων για backup, ευκολα και γρηγορα. Σε καθε περιπτωση, παιρνω παραπανω απο ενα backup για την περιπτωση της στραβης, που συνηθως ειναι nandroid αν και σπανια το εχω χρησιμοποιησει τελικα.

Dimitris99 τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις τι γνωρίζεις... ;)

Στην εγγύηση δεν είσαι;

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Προσωπικη αποψη.

Στην θεση σου θα το γυριζα σε GB μονον αν ηθελα να μεινω εκει.

Στην αντιθετη περιπτωση, θα εκανα full wipe πριν και μετα την εγκατασταση με odin μιας τελευταιας version της JB.

Βεβαια αν εχεις τον χρονο να παιξεις, δεν χανεις τιποτα να το δοκιμασεις και αυτο.

@kostantinos77

Το τι ειδους backup θα παρεις εξαρταται απο το τι θελεις να το κανεις.

Nandroid backup ειναι σωτηριο στην περιπτωση που θελεις να πειραματιστεις μεν, αλλα να μπορεσεις μετα να γυρισεις εκει που εισουν πριν.

Titanium backup για να παρεις εφαρμογες, δεδομενα, επαφες, κλησεις και οτι αλλο επιλεκτικα και να τα φορτωσεις μετα στην νεα εκδοση που θα περασεις.

Εγω παντως προτιμω εναν αλλον τροπο, που ειναι μεν πιο χρονοβορος, αλλα και πιο ´καθαρος´ απο τους προηγουμενους.

Χρησιμοποιω :

App backup and restore για τα apk των εφαρμογων.

Call logs backup and restore για το αρχειο κλησεων

Sms backup and restore για τα sms προφανως

Wifi pass recovery για τα passwords των wifi.

Οι επαφες μου ειναι στο gmail μου.

Ολα αυτα ειναι πεντε λεπτα δουλεια. Μονη φασαρια να περασεις settings και passwords. Αλλα η εγκατασταση ειναι πραγματικα ´καθαρή ετσι.

Παντως ενα nandroid backup και ενα ακομα με το titanium δεν βλαπτουν, αλλωστε αν δεις οτι δεν τα χρειαζεσαι ειτε τα σβηνεις, ειτε τα μεταφερεις σε εναν σκληρο για την περιπτωση που τα χρειαστεις. Επισης υπαρχουν βεβαια και ενας περιδρομος δωρεαν εφαρμογων για backup, ευκολα και γρηγορα. Σε καθε περιπτωση, παιρνω παραπανω απο ενα backup για την περιπτωση της στραβης, που συνηθως ειναι nandroid αν και σπανια το εχω χρησιμοποιησει τελικα.

Σύμφωνώ σε όλα Nininikos!!

Καλά τα Titanium στυλ προγράμματα, αλλά σαν την καθαρή εγκατάσταση των προγραμμάτων, δεν έχει... ;)

Τέλος πάντων, προσωπικά περιμένω να γίνει stable η Carbon, και μόλις γίνει θα την περάσω.

Ικανοποιημένος είμαι, όπως έχω την stock JB τώρα, απλά για να πάρω οτι καλύτερο μπορώ από το SGSA και την Kitkat.

Παιδιά πριν λίγο καιρό αποφάσισα να απαλλαγω από την stock jb γιατί δεν πήγαινε άλλο. Προτού όμως γυρίσω στην GB σκέφτηκα να δοκιμάσω να βάλω κάποια custom rom. Αυτό ήταν. Τώρα δεν μπορώ να φανταστώ ότι μπορεί να ξαναγυρισω πίσω. Έβαλα την pure vanilla. Πολυ καλή ρομ με ελάχιστα έως ασήμαντα προβλήματα. Τώρα έχω την harshJelly που είναι ότι καλύτερο. Τα πάντα δουλεύουν.

Δοκίμασα το wifi direct και συνδέθηκα με την άλλη συσκευή. Ίσως το μόνο που μπορεί να μη δουλέυει να είναι οι βιντεοκλήσεις. Έτσι κι αλλιώς δεν με ενδιαφέρει. Καλά να είναι το skype. Το κινητό είναι το κάτι άλλο. Σταθερό,γρήγορο, αξιόπιστο. Ναι τώρα επιτέλους ευχαριστιέμαι το κινητό.

ΠΡΟΣΟΧΗ όμως μπορεί να γίνει ζημιά στο τηλέφωνο αν κάτι πάει στραβά στην εγκατάσταση της ρομ.

Το μόνο κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι σου μπαίνει το μικρόβιο του ψαξίματος και ζητάς από το κινητό συνέχεια περισσότερα.

Δεν σκέφτομαι πλέον να αλλάξω ρομ παρα μόνο όταν θα σταθεροποιηθεί η Carbon. Έχω ( harshJelly + cocore 9.8 στα 1,05 ΜΗz).

Με αυτό που έχω κάποιες ενστάσεις είναι με όλα τα προγράμματα που ρυθμίζουν, ελέγχουν, και υποτίθεται ότι βελτιώνουν την ραμ.

Πιστεύω ότι κάνουν ζημιά παρά καλό.

Και λόγω μικροβίου. Ξέρει κανείς πως μπορω να πάρω τις εφαρμογές του "τηλεφώνου",των "επαφών" και των "μηνυμάτων" από την pure vanilla και να τα βάλω στην harshJelly?

Dimitris99 τις κινήσεις που πρέπει να κάνεις τι γνωρίζεις... ;)

Βέβαια γνωρίζω τι πρέπει να κάνω να πάρω το Moto G που το ζαχαρώνω εδώ και καιρό :D

Προσωπικά smartphones χωρίς υποδοχή microSD Card και αφαιρούμενη από τον χρήστη μπαταρία την αποφεύγω όσο μπορώ, ακόμα... ;)

Ακόμα και τα Nexus, που είμαι λάτρης αυτών... ;-)

Ελπίζω κάποια στιγμή η Google να αλλάξει αυτή την τακτική...

το εν λογω κινητο φιλου ειχε αρχισει τελευταιες μερες να χανει πολυ γρηγορα μπαταρια, πιθανον λογω καποια εφαρμογης που περασε προσφατα

χτες το αφησε στο 50+% και οταν το κοιταξε παλι ηταν σβηστο. Δεν ανοιγει με τπτ ουτε αλλη ιδια μπαταρια.. Καμια ιδεα?

Ειμαι με pure vanilla και cocre 8.2.

Αν θελω να αλλαξη ρομ.πχ να βαλω harshjelly και να αναβαθμισω το cocore τι διαδικασια να ακουλουθησω?

ρε παιδια ολικο delete πως μπορουμε να κανουμε?? Να μην μεινει τπτ μεσα, ουτε εικονες ουτε λογαριασμοι στο fb, play κλπ??

ρε παιδια ολικο delete πως μπορουμε να κανουμε?? Να μην μεινει τπτ μεσα, ουτε εικονες ουτε λογαριασμοι στο fb, play κλπ??

για να εισαι 1000% σιγουρος (σου λεω οτι εκανα εγω :) )

1)επαναφορα εργοστασιακων δεδομενων

2)κλεινεις το κινητο σου και κρατας πατημενα τα volume up/power/κεντρικο κουμπι και σου βγαζει το μενου.

3)κανεις wipe data/factory reset

4)wipe cache

5)wipe dalvik cache

μπορει να γινεται και μονο με τον πρωτο τροπο..καντα ολα να εισαι σιγουρος..δεν χανεις κατι ;)

• The title was changed to Samsung Galaxy S Advance (I9070)