Jump to content

[Συζήτηση] Nokia Ν9-00 (Γενικός Σχολιασμός)

stendor
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ευχαριστω φιλε. Ο χρονος ας ειναι οποιος και να ειναι φτανει να ειναι οπως λες 100%
From N9

• 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εγώ νομίζω πως για τον απλό χρηστή είναι ΣΟΥΠΕΡ. Πιο σούπερ δε γινεται. Απο εκεί και πέρα, ο καθένας έχει τις ανάγκες του. Αν ο φίλος θέλει πάση θυσία το viber, τότε απλα δεν του ταιριάζει. Θα έπρεπε (κατά τη γνωμη μου) να κάνει μια επίσκεψη σ' αυτο το νήμα πριν το αγορασει και να θέσει τα ερωτήματά του ώστε να αποφύγει τέτοιες απογοητεύσεις....

Πρωτον οταν το αγορασα δεν μπορουσε να παει το μυαλο μου οτι δεν θα εχει ενα κινητο τοσο ακριβο μια απο τις πιο δημοφιλεστερες εφαρμογες που κυκλοφορουν σε android και IOS και δευτερον οταν το αγορασα δεν ειχαν κανει περικοπες στις θεσεις εργασιας στην νοκια οπου το μεγαλυτερο ποσοστο ηταν οι developers του meego..

Αν για τον ΑΠΛΟ χρηστη ειναι ιδανικο ενα κινητο 450 ευρω..(Τοσο ειχε στα skroytzομαγαζα τα παραεισαγωγης. Μην μιλησω για πλαισιο κλπ που εκανε 600 ευρω) τοτε οκ...Σεβαστη η γνωμη.Δεν λεω ωραια κινητο εξωτερικα ,πολυ smoothy, αλλα για τα λεφτα του ειναι ελλειπες λογω λειτουργικου που δεν εχει την αναπτυξη που ολοι θα θελαμε!

Edited by m4rvel

Πρωτον οταν το αγορασα δεν μπορουσε να παει το μυαλο μου οτι δεν θα εχει ενα κινητο τοσο ακριβο μια απο τις πιο δημοφιλεστερες εφαρμογες που κυκλοφορουν σε android και IOS και δευτερον οταν το αγορασα δεν ειχαν κανει περικοπες στις θεσεις εργασιας στην νοκια οπου το μεγαλυτερο ποσοστο ηταν οι developers του meego..

Αν για τον ΑΠΛΟ χρηστη ειναι ιδανικο ενα κινητο 450 ευρω..(Τοσο ειχε στα skroytzομαγαζα τα παραεισαγωγης. Μην μιλησω για πλαισιο κλπ που εκανε 600 ευρω) τοτε οκ...Σεβαστη η γνωμη.Δεν λεω ωραια κινητο εξωτερικα ,πολυ smoothy, αλλα για τα λεφτα του ειναι ελλειπες λογω λειτουργικου που δεν εχει την αναπτυξη που ολοι θα θελαμε!

Τα λεφτά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την γκάμα υπηρεσιών σήμερα .. Για παράδειγμα, Android βρίσκεις στα 60 ευρώ, βρίσκεις και στα Vertu των 10.000 ευρώ, πάει ο κάτοχος της φθηνής γκουμούτσας να την πει στον άλλο με το Vertu ???? Όταν ένα κινητό σαν το n9 κάνει 620 ευρώ το σκέφτεσαι διπλά πριν το αγοράσεις και μαθαίνεις κάποια πράγματα παραπάνω αφού το ψάξεις, δεν πας ξεροσφύρι, άρα στην περίπτωσή σου έχεις μόνο άδικο ... Ειδικά όταν με λίγο ψάξιμο βλέπεις εξ αρχής ότι είναι λειτουργικό για λίγους ....

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Τα λεφτά δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την γκάμα υπηρεσιών σήμερα .. Για παράδειγμα, Android βρίσκεις στα 60 ευρώ, βρίσκεις και στα Vertu των 10.000 ευρώ, πάει ο κάτοχος της φθηνής γκουμούτσας να την πει στον άλλο με το Vertu ???? Όταν ένα κινητό σαν το n9 κάνει 620 ευρώ το σκέφτεσαι διπλά πριν το αγοράσεις και μαθαίνεις κάποια πράγματα παραπάνω αφού το ψάξεις, δεν πας ξεροσφύρι, άρα στην περίπτωσή σου έχεις μόνο άδικο ... Ειδικά όταν με λίγο ψάξιμο βλέπεις εξ αρχής ότι είναι λειτουργικό για λίγους ....

Με επιδοτηση το πηρα δωρεαν..Και τοτε ηταν υποσχομενο,μετα εγινε το ολο θεμα με τις περικοπες στις θεσεις εργασιας.

Με επιδοτηση το πηρα δωρεαν..Και τοτε ηταν υποσχομενο,μετα εγινε το ολο θεμα με τις περικοπες στις θεσεις εργασιας.

Αυτό είναι ένα άλλο λάθος που το κάνουν πολλοί .. Η επιδότηση δεν είναι τζάμπα λεφτά, είναι λεφτά τα οποία έχεις επιλέξει να μαζέψεις με το να πληρώνεις άλλα λεφτά μηνιαίως, λέγεται πάγιο ... Άρα δεν είναι τζάμπα, αν μου επιτρέπεις, σου χουν φύγει πολλά φράγκα για να μαζέψεις 600 ευρώ ... Το κόστος ευκαιρίας τους είναι ένα top κινητό του σήμερα ή 600 ευρώ μείον από το πάγιό σου το έτος, άρα είναι πολλά λεφτά ....

Nokia N9 & S.E.X. Play User x )

Απελπισμένες ρητορικές διαστρεβλώσεις !

Τα οποια εχω χρησιμοποιησει με τηλεφωνα και μηνυματα ιντερνετ που καταναλωνω μηνιαιως.Το κινητο κοστιζε 400+ ευρω παραεισαγωγης πολωνικο και με αναβαθμιση που εκανα για 18 μηνες ..+εδωσα για ανταλλαγη και ενα αλλο παλιο μου κινητο και μου βγηκε δωρεαν η επιδοτηση μου ηταν 300 ευρω+100 ευρω που μου "πηραν" το παλιο κινητο μου

Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο γινεται αυτη η κουβεντα..

Αν θυμαμαι καλα, στο meego κανανε επισημα μνημοσυνο λιγο μετα την γεννηση του.

Ολοι ξεραμε οτι δεν θα υπαρξει υποστηριξη.

Δεν φταιει κανεις αλλος αν εσυ δεν εψαξες το θεμα η αν βιαστηκες να το αγορασεις.

Εμενα μου γυαλισε περυσι τετοιο καιρο. Το πηρα τελικα 1 δεκεμβριου (στην ουσια δεν το πηρα ακομα γιατι απο τοτε ειναι στο service, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα..).

Το εψαξα πολυ, εμαθα πολυ καλα τι θελω να αγορασω και περιμενα να βρω ενα αψεγαδιαστο στα ~200 (και ετσι εγινε).

Το πηρα γιατι μου αρεσει και το λειτουργικο του απλα τα σπαει.

Δεν περιμενα σοβαρη αυτονομια, αναβαθμισεις, εφαρμογες, τρελη απεικονιση και γενικα ΤΙΠΟΤΑ απο μια συσκευη 3,9" με specs 2ετιας και πεθαμενο λειτουργικο..

Περιμενα μια πολυ καλη εμπειρια χρησης και ετσι εγινε!

Αν εγω το επαιρνα γιατι -ακουσα- (η πιστευω) οτι "βαραει στα ισα" το note 2 και δεν το εψαχνα, ποιος θα εφταιγε για την επιλογη μου?

Δεν καταλαβαινω για ποιο λογο γινεται αυτη η κουβεντα..

Αν θυμαμαι καλα, στο meego κανανε επισημα μνημοσυνο λιγο μετα την γεννηση του.

Ολοι ξεραμε οτι δεν θα υπαρξει υποστηριξη.

Δεν φταιει κανεις αλλος αν εσυ δεν εψαξες το θεμα η αν βιαστηκες να το αγορασεις.

Εμενα μου γυαλισε περυσι τετοιο καιρο. Το πηρα τελικα 1 δεκεμβριου (στην ουσια δεν το πηρα ακομα γιατι απο τοτε ειναι στο service, αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα..).

Το εψαξα πολυ, εμαθα πολυ καλα τι θελω να αγορασω και περιμενα να βρω ενα αψεγαδιαστο στα ~200 (και ετσι εγινε).

Το πηρα γιατι μου αρεσει και το λειτουργικο του απλα τα σπαει.

Δεν περιμενα σοβαρη αυτονομια, αναβαθμισεις, εφαρμογες, τρελη απεικονιση και γενικα ΤΙΠΟΤΑ απο μια συσκευη 3,9" με specs 2ετιας και πεθαμενο λειτουργικο..

Περιμενα μια πολυ καλη εμπειρια χρησης και ετσι εγινε!

Αν εγω το επαιρνα γιατι -ακουσα- (η πιστευω) οτι "βαραει στα ισα" το note 2 και δεν το εψαχνα, ποιος θα εφταιγε για την επιλογη μου?

Μα εγω δεν το πηρα γιατι ακουσα οτι βαραει καποιο κινητο στα ισα , πχ το s3

.Επισης οταν το πηρα εγω κανεις δεν ηξερε οτι το λειτουργικο δεν θα εχει πλεον υποστηριξη.

.Επισης οταν το πηρα εγω κανεις δεν ηξερε οτι το λειτουργικο δεν θα εχει πλεον υποστηριξη.

Σαν παραδειγμα το ειπα φιλε μου.

Και παλι, δεν μπορεις να κατηγορησεις καποιον που βιαστηκες. Τη nokia ναι κι εγω μαζι σου :X

Λιγο πολυ το ξεραμε πριν ακομα κυκλοροφορησει

αλλα ναι,δεν περιμεναμε να μας "αφησει" τοσο γρηγορα η nokia..

ουτε καν τα προσχηματα τα δεν κρατησε ο elop

Συμφωνω απολυτα δεν περιμενα ουτε εγω απο την νοκια κατι τετοιο.

Κι όμως, αυτη ήταν μια τίμια κίνηση της Νόκια. Και εξηγώ. Μεγάλο έγκλημα που εγκατέλειψε ένα τόσο καλό και σούπερ για μένα λειτουργικό αλλα πολύ τίμια ανακοίνωσε αυτο τον θάνατο αμέσως και εις βάρος της. Κανένας δεν μπορεί σήμερα να πει "δεν ήξερα ότι θα με εγκατέλειπε" πλην των πρώτων ίσως αγοραστών.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Κι όμως, αυτη ήταν μια τίμια κίνηση της Νόκια. Και εξηγώ. Μεγάλο έγκλημα που εγκατέλειψε ένα τόσο καλό και σούπερ για μένα λειτουργικό αλλα πολύ τίμια ανακοίνωσε αυτο τον θάνατο αμέσως και εις βάρος της. Κανένας δεν μπορεί σήμερα να πει "δεν ήξερα ότι θα με εγκατέλειπε" πλην των πρώτων ίσως αγοραστών.

καλα ναι..εμεις το ξεραμε.

ειπε οποιος θελει ας το παρει και τελος

απλα ειναι πολυ γρηγορο τελικα...

οπως και με το symbian..

και στα wp εκανε οτι να'ναι βεβαια..

μεχρι και το lumia 900 "Beta test its over" και μετα απο λιγους μηνες ανακοινωνεται πως δεν θα παρει τα 8αρια..

μεγαλη πικρα

καλα ναι..εμεις το ξεραμε.

ειπε οποιος θελει ας το παρει και τελος

απλα ειναι πολυ γρηγορο τελικα...

οπως και με το symbian..

και στα wp εκανε οτι να'ναι βεβαια..

μεχρι και το lumia 900 "Beta test its over" και μετα απο λιγους μηνες ανακοινωνεται πως δεν θα παρει τα 8αρια..

μεγαλη πικρα

Για το 900αρι συμφωνώ. Μεγάλο ρίξιμο. Υπάρχει και η περίπτωση να έπεσε θύμα τής ms (να μη το γνώριζε και η ίδια η Νόκια δηλαδη) αλλα δεν δίνω ούτε 5% σε αυτο το σενάριο....

Μεγάλο φάουλ της Νόκια. Μόνο ελαφρυντικό η αναβάθμιση όλων των συσκευών της σε 7,8 σε σντιθεση με άλλους (αν δεν κάνω λάθος).

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

Εμενα προσωπικα που με νοιαζει "η εμπειρια χρησης" του, μ' αρεσει το look του και εχω πληρη γνωση του τι παιρνω (πεθαμενο λειτουργικο κλπ κλπ), θελω να πιστευω οτι θα με αφησει ευχαριστημενο! Οταν το παρω, θα σας ενημερωσω!

Το έψαχνα ένα 6μηνο μέχρι να καταλήξω στο Ν9 και δικαιώθηκα.

Έχει τα θεματάκια του, όπως πολλά, αλλά το ήξερα και είμαι λιγουλάκι μαζόχας, και αφού δε ξέρω linux!

Στα 200Ευρώ που το πήρα, η άλλη επιλογή (κοντινή) ήταν το Lumia 800 (το ίδιο τηλέφωνο).

Πλέον, συνιστώ το 800 για κάποιον που δεν κατέχει και δε θέλι να διαβάζει και να πειραματίζεται, ή δεν έχει πολύ χρόνο βρε αδερφέ!

Στα 200, πλέον βρίσκεις το Lumia 900 για κάποιον (σαν εμένα) που γουστάρει Νοkia unibody.

make love not work

Ubiboot: a configurable multiboot manager that is capable of booting alternate OS'es on the device, each having optionally multiple kernels.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=OGxnqUgm3WM]ubiboot_demo - YouTube[/ame]

Edited by impreza_sti
My name was Maemo, then it became Meego and now I'm getting a third one. I am Sailfish.

Ubiboot: a configurable multiboot manager that is capable of booting alternate OS'es on the device, each having optionally multiple kernels.

https://www.youtube.com/watch?v=OGxnqUgm3WM

πολυ καλο!

εχει μεσα nemo

αντε και sailfish! :D

λογικα μεσα στις επομενες εβδομαδες θα το εχουμε

πολυ καλο!

εχει μεσα nemo

αντε και sailfish! :D

λογικα μεσα στις επομενες εβδομαδες θα το εχουμε

αν εννοεις οτι θα εχουμε το sailfish, ναι οκ θα ειναι γλυκια η αναμονη.. :D

αν εννοεις την εφαρμογη, την εχουμε ηδη με λιγο google search : ubiboot +maemotalk :D:D:D

phones' list: alcatel 311, SE t310, SE z600, SE k700i, Samsung zv30, nokia 6290, samsung g600, SE k770i, LG arena, Nokia 5800, nokia N82, nokia E72, htc hero, nokia N8, SE Xperia Neo V, Nokia N9, SE Xperia Mini, LG 4x HD, Blackberry Z10, Nokia Lumia 920, Nokia 101, Samsung Galaxy S4 mini LTE, LG G2, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S9+, Xiaomi Mi 10 5G

αν εννοεις οτι θα εχουμε το sailfish, ναι οκ θα ειναι γλυκια η αναμονη.. :D

αν εννοεις την εφαρμογη, την εχουμε ηδη με λιγο google search : ubiboot +maemotalk :D:D:D

το sailfish εννοω!

Αυτο που με εκνευριζει ειναι οτι απο την jolla εχουν πει οτι δεν θα εχει επισημη υποστηριξη το n9(λογικο)

αλλα οι συσκευες που γινεται το development ειναι n950 & n9

οποτε ειναι ετοιμο, ε αντε δωστε το :P

για αυτο λογικα τα video με το sailfish ειναι με n950

αλλα :) :

http://imageshack.us/a/img33/7273/82356053437203660686144.th.jpg

του παει και αυτο..

οχι οσο το harmattan βεβαια

εγω παλι θεωρω πως θα του πηγαινει πιο πολυ το sailfish..

ειναι μια ωραια εξελιξη του harmattan, πιο προσωποποιημενη και πιο φανταχτερη, αλλα εξισου απλη και ευχρηστη!

εχει και το multitasking, και την οθονη των εφαρμογων και καλο notification center

και το λευκο ειναι κουκλι btw!

υ.γ.: επισης ειναι ο μονος λογος, περα απο την συμπαθεια μου σε πολυ καλες αλλα χαμενες προσπαθειες, που κραταω το Ν9 ακομα και δεν εχω παει να παρω κανα galaxy nexus/GS2, εν αναμονη ubuntu...

Edited by mobrol
phones' list: alcatel 311, SE t310, SE z600, SE k700i, Samsung zv30, nokia 6290, samsung g600, SE k770i, LG arena, Nokia 5800, nokia N82, nokia E72, htc hero, nokia N8, SE Xperia Neo V, Nokia N9, SE Xperia Mini, LG 4x HD, Blackberry Z10, Nokia Lumia 920, Nokia 101, Samsung Galaxy S4 mini LTE, LG G2, Samsung Galaxy S7, Samsung Galaxy S9+, Xiaomi Mi 10 5G

το λεω με βαρια καρδια μαγκες αλλα ολες αυτες οι καθυστερησεις του sailfish και η εγκαταλειψη του λειτουργικου με εκαναν να θελω να το δωσω..

αν ενδιαφερεται κανεις: εδω