Jump to content

Polls @ myphone.gr: Προτιμάτε Open Source ή Closed Source λειτουργικό;


XL_31
 Κοινοποίηση

Προτιμάτε Open Source ή Closed Source λειτουργικό;  

565 members have voted

  1. 1. Προτιμάτε Open Source ή Closed Source λειτουργικό;

    • Προτιμώ open source λειτουργικό, θέλω ελευθερία στις επιλογές μου
      398
    • Προτιμώ closed source λειτουργικό, θέλω σταθερότητα και ομοιομορφία
      143
    • Δεν ξέρω / δεν απαντώ
      24


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 144
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

open source.συχαινομαι την ταξη και την ομοιομορφια σε ολους τους τομεις

Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

 

nokia 6610,motorola c261,motorola razr v3i,nokia 5320 xpressmusic,sony ericsson w995,nokia c6-01,sony xperia u,nokia lumia 630 dual

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορά στον ανοιχτό κώδικα είναι ότι μπορείς να ζητήσεις από αυτόν που υποστηρίζει το λογισμικό να το προσαρμόσει στις ανάγκες σου..

 

ναι αλλα αυτο ειναι εθελοντικο. δεν μπορεις να στηριζεσαι εκει. και χρονικα

 

οσο αλλαζει ο ανοιχτος τοσο αλλαζει και ο κλειστος εαν πληρωσεις ;)

Link to comment
Share on other sites

- Οpen πιο πολυ για να το διαμορφωσεις οπως θες κ γενικα για να διασκεδασεις!

- Closed πιο πολυ για επαγγελματικη χρηση

Link to comment
Share on other sites

Και ναι το λέει ένας χρήστης Symbian... (η Nokia άλλαξε το license του λειτουργικού και ο κώδικας δεν είναι διαθέσιμος στον οποιοδήποτε) ΑΝΟΙΧΤΟΥ και ΜΟΝΟ κώδικα λειτουργικό... Το κάνεις ότι θες, όπως θες. :) Και αφού το MeeGo δεν θα συνεχιστεί (κάτι ακούγεται για το Tizen από την Samsung που θα είναι σαν συνέχεια του MeeGo) το επόμενό μου κινητό θα είναι Android...

 

 

Τώρα πάω στην Νοσταλγία για τα παλιά Nokia για να με λιθοβολήσουν...:lol:

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, εγώ αγοράζω κινητό και όχι λειτουργικό, πάντα μέσα σε λογικά πλαίσια. Εννοώ ότι το σύμπιανδεν είναι πλέον μέσα στις επιλογές μου, δεν με εξυπηρετεί πλέον,ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της συσκευής που το φοράει.

Κατά τα άλλα, επιλέγω ελευθέρως μεταξύ android, ios και γιατί όχι και bb , ανάλογα με τη συκσευή που μου αρέσει και μου κάνει κλίκ.

wp για κύριο κινητό, όχι ακόμη, μιας και από θέμα εφαρμογών υπάρχει αρκετή υστέρηση.

Επομένως, το πόσο ανοιχτό ή κλειστό είναι ένα λειτουργικό ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ. Σιγά μην κάνουμε και ιδεολογικό ζήτημα τα λειτουργικά!!

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι ο διαχωρισμός μεταξυ open και closed source λειτουργικός είναι λίγο παραπλανητικός και οπως λεει ο ddr2 παραπέμπει λιγο σε "ιδεολογικό" ζήτημα ενω δεν ειναι ετσι για τους περισσότερους τουλάχιστον. Το ζήτημα ειναι ο βαθμός παραμετροποίησης και έλεγχου που εχει το καθε λειτουργικό. Ασφαλώς εκει τα open source πλεονεκτούν, αλλα τα windows mobile 6.5 closed source ηταν αλλα αυτο δεν εμπόδιζε τους developers να βγαζουν "μοντες". Όπως επίσης δεν συγκρίνεται ο βαθμος παραμετροποίησης ενος jailbroken με ενα non jailbroken iphone. Προσωπικά επειδη δεν βλεπω το κινητο σαν απαραίτητο εργαλείο της εργασίας μου και μου αρεσει να το "σκαλίζω", προτιμώ android λογω της απίστευτης παραμετροποίησης και λόγω οτι πλέον δεν ζω με το αγχος να χασω τα τηλεφωνά μου (ελεω google) που ειχα στη symbian εποχή:rolleyes:
Link to comment
Share on other sites

Η πλάκα είναι ότι όλοι αυτοί που φαίνεται ότι δεν έχουν ιδέα λένε ότι τα ανοιχτού κώδικα ΠΡΕΠΕΙ να τα πειράξεις για να δουλέψουν. Το ότι μπορείς να το κάνεις δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητο. Άνοιξε το linux/android σου στήσ΄το και θα δουλεύει κανονικά και σταθερά. Αν δε θέλεις δε σε αναγκάζει κανείς.

Όσο για την υποστήριξη της Mirosoft που διάβασα πιο πάνω... 1000000 φορές xda και ubuntu forums...

You should never argue with idiots because they will just drag you down to their level... then beat you with experience
Link to comment
Share on other sites

ναι αλλα αυτο ειναι εθελοντικο. δεν μπορεις να στηριζεσαι εκει. και χρονικα

 

οσο αλλαζει ο ανοιχτος τοσο αλλαζει και ο κλειστος εαν πληρωσεις ;)

 

Για να αλλάξεις τον κλειστό κώδικα πρέπει να απευθυνθείς αποκλειστικά σε αυτόν που το έφτιαξε.

Φαντάσου ότι ένας μηχανικός χτίζει ένα σπίτι και στο πουλάει. Αργότερα εσύ αποφασίζεις να κάνεις μια ανακαίνιση. Πώς θα σου φαινόταν αν ήσουν δια νόμου υποχρεωμένος να αναθέσεις την ανακαίνιση στον ίδιο μηχανικό και όχι σε κάποιον της επιλογής σου; Θα σου άνηκε τότε πραγματικά το σπίτι;

 

Το να ανέχεσαι τον κλειστό κώδικα χάριν της λειτουργικότητας είναι κατανοητό, έστω και αν υπάρχουν διαφωνίες.

Το να υποστηρίζεις τον κλειστό κώδικα είναι αδιανόητο διότι στρέφεται εναντίον σου και είναι σαν να υποστηρίζεις τα μονοπώλια

π.χ. ανέχομαι τον flash διότι η περιήγηση στο ίντερνετ χωρίς αυτόν είναι ελλιπής, υποστηρίζω όμως το ανοιχτό πρότυπο html5 διότι αντιτίθεμαι στο μονοπώλιο της Adobe.

Link to comment
Share on other sites

open

Ελευθερια να κανεις οτι θελεις , να περασεις οτι θελεις , να το παραμετροποίησης , να παιξεις οπως θελεις και συγχρόνως να εχεις ενα εργαλειο που τα κανει ολα.

Ομως θεωρω οτι εχει λιγο δρομο ακομα μπροστα του το android για να θεσει καποια στανταρ στην λειτουργιά του αν και πιο πολυ αυτο αφορα τους κατασκευαστες .Ελπιζω με το ICS να λυθουν τα οποια θεματα υπαρχουν.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά μια ερώτηση.

 

Διαβάζω οτι Open σημαίνει να εχεις πρόσβαση στον κώδικα.

 

Ταυτόχρονα διαβάζω οτι οι περισσότεροι προτιμάτε open για παραμετροποίηση του UI. Το UI ρε παιδιά δεν είναι κώδικας. Εχω άδικο;

 

Αν δηλαδή προτιμάτε το Open για ενα launcer ή ενα wallparer δεν ξέρω τι να πω

Crazy? I was crazy once. They locked me in a room. A circular room and told me to find a corner. I lived there. I died there. Died? I died once. They put me in a deep dark whole, with worms. Worms? I hate worms, worms make me crazy. A worm tickled my nose. That drove me crazy. Crazy? I was crazy once...
Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω οτι Open σημαίνει να εχεις πρόσβαση στον κώδικα.

Σωστός

 

Ταυτόχρονα διαβάζω οτι οι περισσότεροι προτιμάτε open για παραμετροποίηση του UI. Το UI ρε παιδιά δεν είναι κώδικας. Εχω άδικο;

 

Αν διαβάσεις τα τελευταία post για το τι σημαίνει open/closed source θα δεις ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Και σε ένα closed source λειτουργικό αλλάζεις το ui. Κλασσικό παράδειγμα? Windows xp με τα άπειρα themes. Δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο το ui.

Το πραγματικό ερώτημα είναι, θα ήθελες ναι ή όχι να μπορούσες να δεις και να ελένξεις (όχι προσωπικά εσύ) τον κώδικα και του android, του ios, του mac os και των windows και κάθε άλλου λειτουργικού συστήματος? Αν ναι, είσαι υπερ του open source. Αν όχι και δείχνεις απόλυτη εμπιστοσύνη σε μία εταιρία (θυμίσου τα mass ban στο xbox live, τα wpa κλειδώματα για τα windows και office), τότε είσαι υπερ του closed source.

Link to comment
Share on other sites

iOS με κλειστά ματια, closed source για να έχω τετοια σταθεροτητα. Ναι γιατι πρεπει να πληρωσω τον κοπο του αλλου και του καθενα που ασχολειτε για να κανει My life better. Για απολυτη συνεργασια των λειτουργικων μου και αμεση επικοινωνια μαζι τους.

 

Για κατι οικονομικο και απλο, ναι open source,

Εδώ έχεις την απάντηση που σου χρειάζεται:

 

Με ολο το σεβασμο προς ολους οσους διαβασουν την απαντηση μου:

 

Οσοι ασχολουνται 'ενεργα" με υπολογιστες, γενικα γουσταρουν να "ψαχνονται", να "σκαλιζουν" και να ανανεωνουν τα συστηματα τους, οχι γιατι το χρειαζονται αλλα γιατι το εχουν σαν χομπυ (και τους περισσευουν, βεβαιως-βεβαιως!!!:p), θα προτιμησουν open source. Οχι γιατι θα... προγραμματισουν δικες τους εφαρμογες, αλλα γιατι θα βρισκονται πιο κοντα σε αυτο που εχουν "μαθει" να κανουν... Δεν θα αισθανονται ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ...

 

Οσοι δεν γνωριζουν και πολλα-πολλα απο υπολογιστες & θελουν ενα μηχανημα να δουλευει απλα & να μην ασχολουνται ιδιαιτερα μαζι του (οπως π.χ. μια τηλεοραση, ενα dvd, ενα ψυγειο) & μαλλον θα εχουν Mac, θα προτιμησουν closed... Για τον ιδιο λογο, για να ειναι πιο κοντα σε αυτο που εχουν "μαθει"!!! ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ... ΚΑΚΟΤΟΠΙΕΣ!!!

 

Γνωριζω πολυ καλα οτι υπαρχουν εξαιρεσεις, μην πεσετε να με "φατε", αλλα τα τελευταια 2 χρονια που ασχολουμαι με smartphones, αυτα εχω διαπιστωσει... Και προσωπικα, δεν μου αρεσει να εχω στα χερια μου μια "κονσερβα", οσο "νοστιμο φαγητο" και να περιεχει...!!!

 

Σταυρος

Link to comment
Share on other sites

Εγω θα κάνω μια παρατήρηση. To Poll περιέχει ψευτοδιλήμματα!

 

1) Μπορεις να έχεις και closed source με ελευθερια στις επιλογες (βλέπε WM6)

2) Μπορείς να έχεις και open source με σταθερότητα (βλεπε Android) και.... ομοιομορφία? Ομοιομορφία? Σε τι αναφερόμαστε? Στο look των εφαρμογών? Αν ναι, προτιμήστε εφαρμογες που δεν χαλανε το look σας... αν και στα πλαισια της ελευθεριας καλο ειναι να υπαρχει η δυνατοτητα ο καθεις να ορίζει το φαίνεσθαι...

 

Για μένα δεν τίθεται προτίμηση μεταξυ open & closed. Επιλέγω απλώς τον καλύτερο & αυτον που έχει προοπτικες... και αυτή την στιγμή το πάνω χέρι παντού το έχει η Google, χτες ηταν τα WM, αυριο μπορεί κάτι αλλο...

Current status: Galaxy S7 Duos, HP Spectre X360, Synology DS215j
Link to comment
Share on other sites

Ως χρηστης, open source. Αν ημουν εταιρεια θα ηθελα να πουλαω ενα closed source . Εξαλλου αυτος ειναι ο μονος λογος υπαρξης του closed. Να επιφερει μεγαλυτερα κερδη στην εταιρεια που το κατασκευαζει, προστατευοντας πατεντες και λειτουργιες απο τους αλλους. Σε εμπειρια χρησης δεν προσφερει περισσοτερο, αφου οι χρηστες του απλα κανουν "εκπτωσεις" στις αναγκες τους, προσαρμοζοντας τες στις περιορισμενες δυνατοτητες που δινει ο κατασκευαστης μονο και μονο για να αποκτησουν μια συσκευη.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Link to comment
Share on other sites

στις closed source πλατφόρμες του περιορισμούς τους ορίζει ο δημιουργός (ms, apple ...)

στις open source πλατφόρμες τους περιορισμούς τους ορίζει μόνο το hardware

Link to comment
Share on other sites

Η πλάκα είναι ότι όλοι αυτοί που φαίνεται ότι δεν έχουν ιδέα λένε ότι τα ανοιχτού κώδικα ΠΡΕΠΕΙ να τα πειράξεις για να δουλέψουν. Το ότι μπορείς να το κάνεις δε σημαίνει ότι είναι απαραίτητο. Άνοιξε το linux/android σου στήσ΄το και θα δουλεύει κανονικά και σταθερά. Αν δε θέλεις δε σε αναγκάζει κανείς.

Όσο για την υποστήριξη της Mirosoft που διάβασα πιο πάνω... 1000000 φορές xda και ubuntu forums...

 

Χαχαχαχαχαχα σωστός! ;)

Link to comment
Share on other sites

Το πιο κορυφαιο παντως απο αυτα που διαβαζω εδω και 9 σελιδες, ειναι οτι οποιος ειναι "ψαγμενος" θελει open source, ενω οποιος δεν πολυασχολειται (κοινος τουβλο) θελει τα closed source.

 

Εκ των οποιων το 99% "ψαγμενων" εχουν βαλει ενα cyanogen και θεωρουν τους εαυτους τους bill gates..

Link to comment
Share on other sites

εχω ανοικτο..αλλα θα ηθελα κατι στην μεση..να εχει εφαρμογες να το κανεις οπως θες οπως το android αλλα πιο πολυ ασφαλεια οπως εχουν και τα κλειστα

Φιλικά Γιώργος

 

GIO......!!!!! ❼:respect:

Link to comment
Share on other sites

Aνοικτό, κλειστό....Βασικά την δουλειά σου να κάνεις εύκολα χωρίς περιορισμούς και με ct απόδοση.
Link to comment
Share on other sites

Οπωσδηποτε open source γιατι και πιο διασκεδαστικο ειναι αλλα και εχεις και την απολυτη ελευθερια κινησεων στη συσκευη σου !!!
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...