electra87 Δημοσιεύτηκε March 31, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 31, 2006 καλησπερα!μπορει καποιος να μου πει πως γινεται η διαιρεση πινακων στο excel?ποιο ειναι το ονομα της εντολης? για παραδειγμα στον πολλαπλασιασμο γραφω MMULT.τωρα τι γραφω στο κελι μετα το ισον? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. March 31, 2006 Κοινοποίηση Δημ. March 31, 2006 καλησπερα!μπορει καποιος να μου πει πως γινεται η διαιρεση πινακων στο excel?ποιο ειναι το ονομα της εντολης? για παραδειγμα στον πολλαπλασιασμο γραφω MMULT.τωρα τι γραφω στο κελι μετα το ισον?Όσον αφορά τον πολλαπλασιασμό πινάκων με την MMULT η σωστή εντολή για έναν πίνακα π.χ. 3x2 επί έναν 2x3 είναι: =MMULT(A1:C2;D1:E3)Δηλαδή ο πρώτος πίνακας είναι στα κελιά A1:C2 και ο δεύτερος στα D1:E3. Το κόλπο είναι στο πρώτο κελί αντί να πατήσεις Enter να πατήσεις Ctrl+Shift+Enter ώστε και το αποτέλεσμα να είναι πίνακας έχοντας όμως από πριν διαλέξει ένα πίνακα που να χωράει ακριβώς το αποτέλεσμα π.χ. τα κελιά F1:G2. Αν δεν τα έχεις διαλέξει, μπορείς να πατήσεις πρώτα Enter μόνο στην F1, να διαλέξεις όλο τον πίνακα F1:G2, να πατήσεις F2 και μετά Ctrl+Shift+Enter ώστε να πάρει όλο τον πίνακα. Το αντίθετο του πίνακα είναι MINVERSE και δουλεύει παρόμοια. Ελπίζω να βοήθησα... Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OculatusAbis Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 Παιδιά θέλω να κλειδώσω με κωδικό ένα αρχείο .xls έτσι ώστε κάθε φορά που θα προσπαθεί κάποιος να το ανοίξει, να του ζητάει κωδικό ανοίγματος. Δεν αναφέρομαισε προγράμματα κλειδώματος, αλλά σε κάτι που θα μπορεί να γίνει απ' ευθείας από το Excel. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gwgw Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 Αρχείο-Αποθήκευση ως...-Εργαλεία-Γενικές επιλογές Παράθεση Γιώργος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OculatusAbis Δημ. August 19, 2006 Κοινοποίηση Δημ. August 19, 2006 Αρχείο-Αποθήκευση ως...-Εργαλεία-Γενικές επιλογές Είσαι γλύκα :love: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nos 55 Δημ. November 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2006 Πως μπαινει η τετραγωνικη ριζα στο Excel?? Παράθεση Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S Current devices: iPhone 6s, Ipad 2 Δημήτρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
capacitor Δημ. November 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2006 δοκίμασε =sqrt(αριθμός ή κελί) αυτό πρέπει να 'ναι δεν είμαι σίγουρος στο δικό μου είναι =RACINE() αλλά σε κάθε γλώσσα προγραμματισμού είναι sqrt Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
perdikos2000 Δημ. November 2, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 2, 2006 σαν συμβολο ή σαν συναρτηση? 1) sqrt(number) σαν συναρτηση 2)insert symbol σαν συμβολο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nos 55 Δημ. November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 Ωραια! Ευχαριστω πολυ! Δηλαδη δεν μπορω να πληκτρολογησω καποιο συνδοιασμο πληκτρων για να βγει η ριζα? Παράθεση Nokia 3310, 3510, 3510i, n81, n82, n95, Lumia 625 | SE T610, K700i, k750i, M600 | Sony Xperia Z1 | Samsung Galaxy S2, Galaxy S Advance, Note 4F | Apple iPhone 4s | Motorola Atrix 4G | HTC Touch HD, HD 2, Desire, Desire HD, Desire S Current devices: iPhone 6s, Ipad 2 Δημήτρης Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. November 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2006 Καλησπέρα... Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο αν έχει υποθεί και αν ζητώ συγνώμη...:O Πως μπορώ να βρώ τον κωδικό σε ένα έγγραφο excel που δεν θυμάμαι ποιός είναι?:worry: Αν καάποιος μπορεί ας με βοηθήσει γιατί είναι μεγάλη ανάγκη...:cry: Ευχαριστώ πολύ Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dr_geo Δημ. November 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2006 Εδώ... http://www.elcomsoft.com/aopr.html Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. November 16, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 16, 2006 Εδώ... http://www.elcomsoft.com/aopr.html Σε ευχαριστώ μου φαίνεται αξιόλογο θα το δοκιμάσω :shifty: Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. November 17, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 17, 2006 Δυστυχώς αλλά δεν είχα θετικά αποτελέσματα...:wacko: Δεν κατάφερε να βρεί τίποτα...και έκανα δοκιμή πρώτα με έναν απλό κωδικό :rolleyes: Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RiHos Δημ. November 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2006 Υπάρχει ένα πρόγραμμα το "Passware Kit v5.5" που σπάει κωδικούς σε Excell, PDF...κλπ. Πιστεύω θα σε βοηθήσει. Αν δεν το βρείς στείλε μου PM να σου το στείλω στο email σου. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. November 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2006 Υπάρχει ένα πρόγραμμα το "Passware Kit v5.5" που σπάει κωδικούς σε Excell, PDF...κλπ. Πιστεύω θα σε βοηθήσει. Αν δεν το βρείς στείλε μου PM να σου το στείλω στο email σου. Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου βρήκα χθες το βράδυ την έκδοση 7.7 :p Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dr_geo Δημ. November 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2006 Στο παρελθόν με είχε βγάλει ασπροπρόσωπο.... Τι είδους κωδικό έχεις και απέτυχε; Για να μην ανοίγει το αρχείο; Σε φύλλο εργασίας; ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kormos Δημ. November 18, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 18, 2006 Στο παρελθόν με είχε βγάλει ασπροπρόσωπο.... Τι είδους κωδικό έχεις και απέτυχε; Για να μην ανοίγει το αρχείο; Σε φύλλο εργασίας; ... Ναι ολοσχερός κλειδωμένο... Βασικά του αδερφού μου είναι... :O Παράθεση "Δεν με πειράζει να πηγαίνω για δουλειά αλλά αυτή η 8ωρη αναμονή για να γυρίσω σπίτι με σκοτώνει!!!!!!!" Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. November 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2006 Θέλω να φτιάξω κάτι σαν απλό ημερολόγιο με τις ημέρες κάθε μήνα στο Excel Δηλαδή της μορφής: Νοέμβριος 2006 Δευτέρα, 1 Τρίτη, 2 Τετάρτη, 3 ... ... ... ... Παρασκευή, 31 Ακριβώς δεξιά θα υπάρχει η στήλη με τον Δεκέμβρη, παραδίπλα Ιανουάριος κτλ. Υπάρχει κάποιος τρόπος να γίνει σχετικά εύκολα; Δεν έχω ιδέα από αυτά και μπερδεύτηκα με τις συναρτήσεις του Excel. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
chris79 Δημ. November 29, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 29, 2006 Έτοιμο. Στείλε μου e-mail csavvidis@gmail.com Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MiKe-Dee Δημ. May 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2007 Ας πούμε λοιπόν πως έχουμε έναν πίνακα ο οποίος έχει 105 κελιά και σε κάθε κελί μπαίνουν τιμές από το 1 έως το 9 κάπως έτσι: 1,2,3,4,5 3,5,7,8 5,6,7,9 3,6,8,9 και πάει λέγοντας... Υπάρχει τρόπος να βρείς σε αυτά τα κελιά πόσα 1 υπάρχουν; Παράθεση Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. May 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 26, 2007 δηλαδή έχεις έναν πίνακα διαστάσεων 105*1 ??? δηλαδή 1 στήλη... απλά τα πραγματα... 1)βάλε μια κενή γραμμή πάνω από την πρώτη εγγραφή και γράψε οτιδήποτε, μια επικεφαλίδα 2)επέλεξε όλο τον πίνακα στον οποίο έχεις τα δεδομένα, μαζί με την επικεφαλίδα 3)Data-->Filter-->AutoFilter 4)Κλικ πάνω στο βελάκι (που εμφανίζεται στην επικεφαλίδα) και επιλέγουμε custom 5)εισάγουμε το κριτήριο μας: αριστερά "contains" και δεξιά 1 6)βλέπεις κάτω αριστερά στο excel που γράφει "x of y records found", το χ είναι αυτό που ζητάς. μοναδική προϋποθέση γι αυτό τον τρόπο είναι ότι κάθε κελί που περιέχει "1" το περιέχει μόνο μια φορά. αν σκεφτώ κι άλλο τρόπο θα τον ποστάρω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AGNOSTOS Δημ. May 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2007 Νομιζω πως ειναι πιο απλο να βαλεις τη συναρτηση COUNTIF οπου δηλωνεις ολο τον πινακα στο range ενω στα κρητηρια βαζεις ενα αλλο κελι οπου και θα βαζεις τον αριθμο που σε ενδιαφερει η ακομα και μεσα στη συναρτηση κατευθειαν!!!Οποτε βαζοντας πχ 1 στο κελι κρητηριων θα σου δειχνει ποσα "1" εχεις σε ολο τον πινακα, βαζοντας 5 ποσα "5" υπαρχουν σε ολο τον πινακα κοκ... Παράθεση :tease: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
l3ft3r1s Δημ. May 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 27, 2007 σωστός, και αυτό γίνεται βάζοντας ως κριτήριο το "*1*" :) αλλά και πάλι βρίσκεις πόσα κελιά περιέχουν το 1, όχι πόσα 1 πραγματικά υπάρχουν, αν ένα κελί περιέχει 2 φορές το 1. ένα άλλο πρόβλημα που ανακάλυψα και με τις δύο μεθόδους, είναι πως αν ένα κελί περιέχει μόνο ένα ψηφίο, το παίρνει ως αριθμό και όχι ως text όπως τα υπόλοιπα, και έτσι δεν το συμπεριλαμβάνει στα αποτελέσματα. η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι με τον πρώτο τρόπο (του autofilter) να βάλεις στα custom κριτήρια contains: 1 OR equals 1 και έτσι θα βρείς και αυτά με text και αυτά με αριθμούς. το παλεύω να δω αν γίνεται κάτι αντίστοιχο και με τον τρόπο του Agnostos, μόλις το βρω θα το πω! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgepre10 Δημ. June 9, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 9, 2007 Παιδιά αυτό που θέλω να κάνω γίνεται μάλλον με το excel αλλά είμαι ασχετος με το συγκεκριμένο πρόγραμμα. Θέλω να φτιάξω μία λίστα με διαδρομές και να γράφω τα χιλιόμετρα. Πχ Αθηνα - θεσ/νικη 800, χανια - ηρακλειο 150 κτλ. Αλλά επειδή οι ίδιες διαδρομές θα γίνονται πολλές φορές και για να μην γράφω τα ίδια θα ήθελα το εξής: Να πατούσα το 1 σε ένα κελί στο excel και μόλις πατουσα το εντερ αμέσως να μου έβγαζε χανια-ηρακλειο και στο διπλανό κελί τα χιλιομετρα. Τέλος μόλις έκανα την λίστα με όλες τις διαδρομες, το excel μόνο του να μου έκανε την πρόσθεση με τα συνολικά χιλιόμετρα. Μπορείτε να με βοηθήσετε με αυτό? ευχαριστώ πολύ Παράθεση Το μεγαλύτερο ρίσκο στην ζωή είναι να μην πάρεις κανένα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
t_protos Δημ. June 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. June 10, 2007 Θα πατήσεις =SUM() στο κελί που θέλεις να γίνει το άθροισμα και μέσα στην παρένθεση της συνάρτησης θα επιλέξεις την περιοχή δεδομένων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts