The Ace Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 Απαραίτητα όχι αλλά γιατί να μην δει τι γίνεται και από την custom πλευρά. Σχετικά με το adfree και το adaway τα έβαλα αλλά διαφημίσεις υπάρχουν ακόμα ιδιαίτερα αυτές που όταν ξεκινάς σου πιάνουν όλη την οθόνη. Δοκίμασε το AdBlock Plus (επίσης free), νομίζω κάνει πολύ καλύτερη δουλειά, και μάλιστα σε όλους τους browsers :cool: Παράθεση Samsung Galaxy S8 LG G4 Asus Transformer T100 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pagratios Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 Δοκίμασε το AdBlock Plus (επίσης free), νομίζω κάνει πολύ καλύτερη δουλειά, και μάλιστα σε όλους τους browsers :cool: Η εφαρμογές adfree και adwawy είναι για τις διαφημίσεις από τις free εφαρμογές νομίζω και όχι για τους browser Παράθεση Phone: Nexus 5 ROM: SlimKat Kernel: ElementalX Recovery: TWRP Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
The Ace Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 Η εφαρμογές adfree και adwawy είναι για τις διαφημίσεις από τις free εφαρμογές νομίζω και όχι για τους browser Ειδικά το AdAway κατεβάζει δεδομένα από δικούς του (??) servers για τα sites από όπου "προέρχονται" οι διαφημίσεις, ώστε να τις μπλοκάρει -θεωρητικά- πριν φορτώσουν. Εξ'ου και οι αλλαγές που κάνει στο hosts. Αλλά από ότι είδα στην πράξη, αποτέλεσμα μηδέν.... Παράθεση Samsung Galaxy S8 LG G4 Asus Transformer T100 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pagratios Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 (edited) Ειδικά το AdAway κατεβάζει δεδομένα από δικούς του (??) servers για τα sites από όπου "προέρχονται" οι διαφημίσεις, ώστε να τις μπλοκάρει -θεωρητικά- πριν φορτώσουν. Εξ'ου και οι αλλαγές που κάνει στο hosts. Αλλά από ότι είδα στην πράξη, αποτέλεσμα μηδέν.... Και τα 2 κάποιες τις κάνουν βασικά τις μικρές που πεταγόντουσαν σε κάτι γωνίες. Τις μεγάλες που πιάνουν όλη την οθόνη και πατώντας 'x' φεύγουν τις αφήνει. Μπορεί να τις αφήνει επειδή δεν σε ενοχλούν αφού τους λές όχι. ΓΙα να περάσω kernel θέλεις τον CWM? Σε περίπτωση επιστροφής πρέπει να επαναφέρεις και τον stock kernel? Edited January 10, 2013 by pagratios Παράθεση Phone: Nexus 5 ROM: SlimKat Kernel: ElementalX Recovery: TWRP Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
The Ace Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 ...ΓΙα να περάσω kernel θέλεις τον CWM? Σε περίπτωση επιστροφής πρέπει να επαναφέρεις και τον stock kernel? Ναι και ναι :) Παράθεση Samsung Galaxy S8 LG G4 Asus Transformer T100 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pagratios Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 Ναι και ναι :) Έχει βοηθήσει πολύ σήμερα. Η rom από μόνη της κάνει δουλειά ή ο kernel είναι το σημαντικό? Παράθεση Phone: Nexus 5 ROM: SlimKat Kernel: ElementalX Recovery: TWRP Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
The Ace Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 Έχει βοηθήσει πολύ σήμερα. Η rom από μόνη της κάνει δουλειά ή ο kernel είναι το σημαντικό? Το καθένα από μόνο του κάνει αρκετά πράγματα. Φαντάσου ότι ο kernel είναι περίπου σαν το BIOS και low-level ρουτίνες που ελέγχουν το hardware, ενώ η ROM είναι το λειτουργικό (σαν τα Windows). Ο kernel σου επιτρέπει να πειράξεις συχνότητες, λειτουργίες του hardware κ.α., ενώ η ROM σου αλλάζει -και σου επιτρέπει να αλλάξεις/διαμορφώσεις- όλη τη "φάτσα" του κινητού σου. Προσοχή, γιατί υπάρχει πιθανότητα να μην συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους... Παράθεση Samsung Galaxy S8 LG G4 Asus Transformer T100 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pagratios Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 (edited) Για αρχή ποια rom και kernel θα μου προτείναται? Η καλύτερα να μην περάξω kernel ακόμα? Έβαλα τον CWM και μπηκα στο recovery mode και έκανα "backup" και "backup to img" τα οποία προφανώς ποιάνουν πολύ χώρο αλλά δεν τα βρίσκω για να τα σβήσω παρότι μπήκα στο reocovery και φάνηκε ότι τα έσβησα. Ο rom manager μου λέει ότι πρέπει να βάλω τον cwm αλλά τον έχω. Edited January 10, 2013 by pagratios Παράθεση Phone: Nexus 5 ROM: SlimKat Kernel: ElementalX Recovery: TWRP Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
artemios Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 Παιδιά το κινητό μας είναι 4g? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 Παιδιά το κινητό μας είναι 4g? Αφού υπενθυμίσω ότι το θέμα ονομάζεται τροποποιήσεις/βελτιώσεις, όχι δεν είναι 4g. Κυκλοφορεί σε 4g έκδοση από συγκεκριμένους παρόχους στην Αμερική. Για την προηγούμενη συζήτηση περί kernels/ROMs: kernel σημαίνει κυριολεκτικά πυρήνας και είναι το απαραίτητο κομμάτι του λειτουργικού συστήματος για τη χρήση της συσκευής. Περιέχει μεταξύ άλλων drivers για το hardware, για συστήματα αρχείων κλπ. Οι kernels του android είναι βασισμένοι σε linux, και είναι πολύ όμοιοι, ακόμα και στις εκδόσεις τους. Σαν ROM τσουβαλιάζουμε ολόκληρο το σετ από εφαρμογές του λειτουργικού συστήματος που πακετάρονται και διανέμονται για χρήση σε κάποιο τηλέφωνο. Προφανώς λόγω της στενής τους σχέσης, πολύ συχνά μια ROM απαιτεί kernel που έχει φτιαχτεί με συγκεκριμένες ρυθμίσεις, διαφορετικά καποια πράγματα δεν λειτουργούν όπως αναμένεται. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pagratios Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 (edited) Διάβασα μερικές από τις σελίδες και κατάλαβα ότι ο franco είναι ένας αρκετά καλός kernel αλλά από ROM ποια θα προτείνατε που να είναι και συμβατή? Τον stock kernel τον επαναφέρουμε με το google factory img? Edited January 10, 2013 by pagratios Παράθεση Phone: Nexus 5 ROM: SlimKat Kernel: ElementalX Recovery: TWRP Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Vlasismiriagos Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 Διάβασα μερικές από τις σελίδες και κατάλαβα ότι ο franco είναι ένας αρκετά καλός kernel αλλά από ROM ποια θα προτείνατε που να είναι και συμβατή? Τον stock kernel τον επαναφέρουμε με το google factory img? rom: XYLON 15 και kernel:FRANCO r361.κορυφες Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pagratios Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 rom: XYLON 15 και kernel:FRANCO r361.κορυφες Κάνουμε πρώτα εγκατάσταση την rom και μετά τον κερνελ με fastoboot flash boot boot.img? Παράθεση Phone: Nexus 5 ROM: SlimKat Kernel: ElementalX Recovery: TWRP Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leftis69 Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 (edited) Κάνουμε πρώτα εγκατάσταση την rom και μετά τον κερνελ με fastoboot flash boot boot.img? Η σωστή διαδικασία φλασαρίσματος μέσω custom recovery (CWM ή TWRP την οποία προτιμώ) είναι η εξής 1. Clear data - Factory reset 2. Clear cache 3. Clear dalvik cache 4. Flash rom 5. Flash gapps (αν δεν περιέχονται στη rom) 6. Flash kernel 7. Fix permissions (advanced) 8. Reboot Πιο καθαρό install δεν γίνεται :) Edited January 10, 2013 by leftis69 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pagratios Δημ. January 10, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 10, 2013 (edited) Η σωστή διαδικασία φλασαρίσματος μέσω custom recovery (CWM ή TWRP την οποία προτιμώ) είναι η εξής 1. Clear data - Factory reset 2. Clear cache 3. Clear dalvik cache 4. Flash rom 5. Flash gapps (αν δεν περιέχονται στη rom) 6. Flash kernel 7. Fix permissions (advanced) 8. Reboot Πιο καθαρό install δεν γίνεται :) Έβαλα την Xylon 15 με franco. Στην επαναφορά του titanium πρέπει να πατάς σε κάθε εφαρμογή εγκατάσταση? Μπορείς από την rom αυτή να ακυρώσεις στις εφαρμογές δικαιώματα όπως να μην μπορουν να χρησιμοποιούν τοι ιντερνετ? Edited January 11, 2013 by pagratios Παράθεση Phone: Nexus 5 ROM: SlimKat Kernel: ElementalX Recovery: TWRP Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
minast Δημ. January 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2013 Στην επαναφορά του titanium πρέπει να πατάς σε κάθε εφαρμογή εγκατάσταση? Εάν έχεις τη δωρεάν έκδοση, ναι. Η πληρωμένη κάνει και μαζικά ενέργειες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
StratosGR Δημ. January 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2013 Η εφαρμογές adfree και adwawy είναι για τις διαφημίσεις από τις free εφαρμογές νομίζω και όχι για τους browser Ειδικά το AdAway κατεβάζει δεδομένα από δικούς του (??) servers για τα sites από όπου "προέρχονται" οι διαφημίσεις, ώστε να τις μπλοκάρει -θεωρητικά- πριν φορτώσουν. Εξ'ου και οι αλλαγές που κάνει στο hosts. Αλλά από ότι είδα στην πράξη, αποτέλεσμα μηδέν.... Και τα 2 κάποιες τις κάνουν βασικά τις μικρές που πεταγόντουσαν σε κάτι γωνίες. Τις μεγάλες που πιάνουν όλη την οθόνη και πατώντας 'x' φεύγουν τις αφήνει. Μπορεί να τις αφήνει επειδή δεν σε ενοχλούν αφού τους λές όχι. ΓΙα να περάσω kernel θέλεις τον CWM? Σε περίπτωση επιστροφής πρέπει να επαναφέρεις και τον stock kernel? Στo host file μπορείς να αναδρομολογήσεις μια διεύθυνση. Πως γίνεται: Κάθε url π.χ. diafimiseis.com αντιστοιχεί σε μία IP π.χ. 200.121.123.121 Ο δημιουργός κάθε τέτοιας εφαρμογής έχει φτιάξει ένα host file που έχει συγκεντρώσει τα sites από τα οποία κατεβάζει τις διαφημίσεις το android και τους αντιστοιχεί την ΙΡ όχι την πραγματική, αλλά την ΙΡ του κινητού. Έτσι αφού μια εφαρμογή ας πούμε ζητάει το diafimiseis.com στο κινητό,φυσικά δε το βρίσκει και έτσι δεν εμφανίζονται διαφημίσεις. Επίσης μπορεί να κόβονται και στον browser, εάν η διαφήμιση στον browser είναι από τις διευθύνσεις μέσα στον host. Θα το καταλάβουμε γιατί μέσα στο πλαίσιο της διαφήμισης θα βγάζει σφάλμα ότι δε βρίσκει τη σελίδα :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Pulse ROM 5.0 - XXUEMK9 4.3 Note II Pulse ROM 3.3 - XXELLA JB S3 Pulse ROM 2.1 - XWLPX ICS S2 - Pulse ROM 1.7 - XWLA4 GB S2 S2 *Universal* 4.0.4 15 toggles mod Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pagratios Δημ. January 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2013 (edited) Στo host file μπορείς να αναδρομολογήσεις μια διεύθυνση. Πως γίνεται: Κάθε url π.χ. diafimiseis.com αντιστοιχεί σε μία IP π.χ. 200.121.123.121 Ο δημιουργός κάθε τέτοιας εφαρμογής έχει φτιάξει ένα host file που έχει συγκεντρώσει τα sites από τα οποία κατεβάζει τις διαφημίσεις το android και τους αντιστοιχεί την ΙΡ όχι την πραγματική, αλλά την ΙΡ του κινητού. Έτσι αφού μια εφαρμογή ας πούμε ζητάει το diafimiseis.com στο κινητό,φυσικά δε το βρίσκει και έτσι δεν εμφανίζονται διαφημίσεις. Επίσης μπορεί να κόβονται και στον browser, εάν η διαφήμιση στον browser είναι από τις διευθύνσεις μέσα στον host. Θα το καταλάβουμε γιατί μέσα στο πλαίσιο της διαφήμισης θα βγάζει σφάλμα ότι δε βρίσκει τη σελίδα :) Επειδή προφανώς δεν έχουν όλες τις διαφημίσεις πρόσθεσα αυτές που εμένα με ενοχλούν και γίνεται καλύτερα η όλη φάση. Πραγματικά το να αλλάζεις ROM είναι πολύ καλή φάση πάρα πολλές ρυθμίσεις και παραμετροποιήσεις. To AOKP και το CyanogenMod είναι από ότι βλέπω από τις ποιο φορτωμένες rom αλλά είναι καλές ή όπου βλέπεις πολλά κεράσια κράτα μικρό καλάθι? Δεν έχω καταλάβει τι γίνεται με το density πρέπει να το έχουμε στο 320 η καλύτερα να το μειώσουμε? Edited January 11, 2013 by pagratios Παράθεση Phone: Nexus 5 ROM: SlimKat Kernel: ElementalX Recovery: TWRP Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leftis69 Δημ. January 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2013 Δεν έχω καταλάβει τι γίνεται με το density πρέπει να το έχουμε στο 320 η καλύτερα να το μειώσουμε? Εδώ ίσως βγάλεις κάποια άκρη http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1392089 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pagratios Δημ. January 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2013 Προτείνετε κάποιο governor και i/o schedule? Παράθεση Phone: Nexus 5 ROM: SlimKat Kernel: ElementalX Recovery: TWRP Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
leftis69 Δημ. January 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2013 (edited) Interactive/Deadline είναι οι default ρυθμίσεις του franko και είναι ο καλύτερος συνδυασμός επιδόσεων-μπαταρίας. Αν θες να το ψάξεις περισσότερο διάβασε εδώ http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1369817 για να καταλάβεις περισσότερα. Edited January 11, 2013 by leftis69 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pagratios Δημ. January 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2013 (edited) Μια χαρά τότε. Η gpu γίνεται να την πειράξουμε ή είναι καθαρά θέμα rom-kernel? Άλλαξα το dpi σε 240 και μετά ακολούθησα το http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1390935 για να μπορώ να έχω 6χ6 στοιχεία στην οθόνη αλλά δεν λειτουργεί μάλλον του jb 4.2.1. Ξέρετε άλλον τρόπο? Edited January 11, 2013 by pagratios Παράθεση Phone: Nexus 5 ROM: SlimKat Kernel: ElementalX Recovery: TWRP Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikoskat Δημ. January 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2013 Μια χαρά τότε. Η gpu γίνεται να την πειράξουμε ή είναι καθαρά θέμα rom-kernel? Άλλαξα το dpi σε 240 και μετά ακολούθησα το http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1390935 για να μπορώ να έχω 6χ6 στοιχεία στην οθόνη αλλά δεν λειτουργεί μάλλον του jb 4.2.1. Ξέρετε άλλον τρόπο? γιατι δεν κατεβαζεις απλα τον nova; εγω εχω φαει τα λυσσακα μου με την καταναλωση ΟΛΩΝ των kernels που εχω δοκιμασει, εχουν wakelocks..του τυπου μεσα σε 6 ωρες, εχω 20-30' οθονη και 1 ωρα wake που ειναι απο τον kernel συμφωνα με το better battery stats. με ποιον ειχατε την καλυτερη αυτονομια; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pagratios Δημ. January 11, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 11, 2013 (edited) γιατι δεν κατεβαζεις απλα τον nova; εγω εχω φαει τα λυσσακα μου με την καταναλωση ΟΛΩΝ των kernels που εχω δοκιμασει, εχουν wakelocks..του τυπου μεσα σε 6 ωρες, εχω 20-30' οθονη και 1 ωρα wake που ειναι απο τον kernel συμφωνα με το better battery stats. με ποιον ειχατε την καλυτερη αυτονομια; Θα το δοκιμάσω. Τον rasbenjelly τον έχει δοκιμάσει κάποιος? Στον kernel του franco για 4,2,1 δεν έχει πειραγμένη την κάρτα γραφικών? Θέλει κάποιος να μας πει τα voltage που έχει στις συχνότητες του? (Sorry για το διπλό μήνυμα) Edited January 12, 2013 by Superuser Παράθεση Phone: Nexus 5 ROM: SlimKat Kernel: ElementalX Recovery: TWRP Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geoxraslap Δημ. January 12, 2013 Κοινοποίηση Δημ. January 12, 2013 rom: XYLON 15 και kernel:FRANCO r361.κορυφες Ο μόνος λόγος που δεν βάζω την 15 είναι γιατί η navigation bar δεν γίνεται διάφανη όπως στην 13.. Παράθεση X10 mini Xperia ARC Galaxy Nexus Νexus 4 Note 3 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts