siciliano Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Αυτό ακριβώς είναι που σου μαθαίνει ο στρατός, υπομονή. Καλό είναι επίσης να θυμόμαστε που και που ότι δώσαμε και έναν όρκο. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Με συγχωρειται αλλα εγω το σημαντικοτερο πραγμα που εμαθα απο τον στρατο ειναι το ποσο καθυστερημενοι ειναι στην συντηπτικη τους πλειοψηφια, οι υπαξιωματικοι και οι αξιωματικοι του Ελληνικου Στρατου μας! Ειμαι πλεον πεπεισμενος οτι ακομα και 1 (ΕΝΑΣ!!!!!), καλα εκπαιδευμενος στρατιωτης, θελησει να καταλαβει αυτο το τρισαθλιο κρατος στο οποιο ζουμε, θα το καταφερει χωρις κανενα κοπο και καμια αντισταση...! Απλα μαλλον κανεις δεν θελει... Το μονο που εχω να προτεινω σε οποιον παει να καταταχθει σε αυτο το λακο με τα σκ@τ@, και το μυαλο του μπορει να υπολογισει σε λιγοτερο απο 2 λεπτα ποσο μας κανει 2+2 (η σωστω απαντηση ειναι 4!), ειναι να οπλιστει με ασυληπτη υπομονη...! Η βλακεια που θα συνατησει εκει μεσα πραγματικα δεν εχει ορια!!! Αυτοι νομιζουν οτι με 2-3 αναποδα βελακια η με κατι αστερια και κατι φλογες στο μπρατσο η στον γιακα τους οτι εγιναν και ανθρωποι!!! Τους εγραφα ανεκαθεν... ξερετε που, και μεχρι πριν απο 2-3 λεπτα που ξανακοιταξα εκει ηταν ακομα γραμμενοι! Καλη θετεια μαγκες, με πολυ κουραγιο... Το μονο καλο ειναι οτι θα συνατησετε αρκετα φανταστικα παιδια που υπηρετουν οπως και εσεις!! Μάλιστα. Αφού λοιπόν στο στρατό έχουν μαζευτεί όλοι οι βλάκες, οι έξυπνοι που συχνάζουν? Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 η βλακεια που γραφει ο αμελιδης νομιζω εχει την εννοια της βλακωδους νοοτροπιας και οχι την ελλειψη ευφυιας. Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 η βλακεια που γραφει ο αμελιδης νομιζω εχει την εννοια της βλακωδους νοοτροπιας και οχι την ελλειψη ευφυιας. Εντάξει. Αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι πολλά μπορεί να μας φαίνονται άχρηστα ή χαζά, όμως από πίσω να υπάρχει ένας λόγος που δεν τον γνωρίζουμε. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Για παραδειγμα ο λογος που σκουπιζαμε τους χωματοδρομους οταν ερχοταν ενας μεγαλοκαραβανας ποιος ηταν; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Για παραδειγμα ο λογος που σκουπιζαμε τους χωματοδρομους οταν ερχοταν ενας μεγαλοκαραβανας ποιος ηταν; Ο στρατός σε θέλει κουρασμένο και νυσταγμένο για να μην είσαι ζωηρός και προκαλείς καβγάδες, φασαρίες κλπ κλπ. Επίσης, σε θέλει διαρκώς απασχολημένο με κάτι για να μη σκέφτεσαι τι άσχημα που περνάς και να περνάει η μέρα σου πιο γρήγορα και ανώδυνα. Αυτά είναι μελετημένα αιώνες τώρα και εφαρμόζονται σε όλους τους στρατούς του κόσμου. Λες να κάνουν όλοι λάθος? Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nrg Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Σε ολους τους στρατους του κοσμου σκουπιζουν χωματοδρομους; Να ειμαι απασχολημενος με κατι, αλλα με κατι που εχει ουσια. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 ddr2 , δηλαη εσυ περασες καλα στον στρατο? Εννοω, πιστευεις πως ενα χρονο εκανες πραγματα? Αξιολογα και δημιουργικα? Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 ddr2 , δηλαη εσυ περασες καλα στον στρατο? Εννοω, πιστευεις πως ενα χρονο εκανες πραγματα? Αξιολογα και δημιουργικα? Όχι ρε, τι είναι αυτά που λέτε. Σε ποιόν άρεσε το 502:p Άλλο αν μας άρεσε στο στρατό και άλλο ότι οι καραβανάδες είναι βλάκες, ο στρατός έχει ηλίθια νοοτροπία, ο στρατός είναι άχρηστος, οι στρατιωτικοί είναι παραιτημένοι από τη ζωή κλπ κλπ κλπ.... Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Ο στρατός σε θέλει κουρασμένο και νυσταγμένο για να μην είσαι ζωηρός και προκαλείς καβγάδες, φασαρίες κλπ κλπ. Επίσης, σε θέλει διαρκώς απασχολημένο με κάτι για να μη σκέφτεσαι τι άσχημα που περνάς και να περνάει η μέρα σου πιο γρήγορα και ανώδυνα. Αυτά είναι μελετημένα αιώνες τώρα και εφαρμόζονται σε όλους τους στρατούς του κόσμου. Λες να κάνουν όλοι λάθος? Δεν θα κατσω να το σχολιασω καν φιλε μου ddr2!!! Δεν ξερω αν εισαι αξιωματικος η υπαξιωματικος του Ελληνικου Στρατου αλλα σιγουρα σκεφτεσαι οπως αυτοι! Τωρα, το αν θα το παρεις ως προσβολη αυτο, η οχι, ειναι καθαρα δικο σου θεμα... Αλλωστε οποιος εχει την μυγα, μυγιαζεται λεει ο σοφος μας λαος! Αν το παραπανω παντως απευθυνοταν σε εμενα, θα θεωρουσα τον εαυτο μου προσβεβλημενο! Οπως ειπα και παραπανω με αναποδα βελακια, φλογες, αστερακια και σπαθακια κανενας δεν εγινε ανθρωπος... Και για να σου απαντησω και στην ερωτηση που μου εθεσες ολοι οι εξυπνοι ανθρωποι ειναι στα πανεπιστημια οπου σπουδαζουν, στις δουλειες τους οπου εργαζονται, στις οικογενειες τους που τις μεγαλωνουν αλλα σιγουρα ΟΧΙ κλεισμενοι σε συρματοπλεγματα να καινε τις ζωες τους λεπτο προς λεπτο! Γιατι αυτο που εκανα εγω για ενα χρονο και που το θεωρησα πληγμα για την προσωπικοτητα μου, την επαγγελματικη μου εξελιξη, τους κανονες διαβιωσης βασει των οποιων ζουσα τοτε και τωρα ολοι αυτοι οι ενστολοι το κανουν για μια ζωη!!! Αυτο για εμενα ειναι για λυπηση φιλε μου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Δεν θα κατσω να το σχολιασω καν φιλε μου ddr2!!! Δεν ξερω αν εισαι αξιωματικος η υπαξιωματικος του Ελληνικου Στρατου αλλα σιγουρα σκεφτεσαι οπως αυτοι! Τωρα, το αν θα το παρεις ως προσβολη αυτο, η οχι, ειναι καθαρα δικο σου θεμα... Αλλωστε οποιος εχει την μυγα, μυγιαζεται λεει ο σοφος μας λαος! Αν το παραπανω παντως απευθυνοταν σε εμενα, θα θεωρουσα τον εαυτο μου προσβεβλημενο! Οπως ειπα και παραπανω με αναποδα βελακια, φλογες, αστερακια και σπαθακια κανενας δεν εγινε ανθρωπος... Και για να σου απαντησω και στην ερωτηση που μου εθεσες ολοι οι εξυπνοι ανθρωποι ειναι στα πανεπιστημια οπου σπουδαζουν, στις δουλειες τους οπου εργαζονται, στις οικογενειες τους που τις μεγαλωνουν αλλα σιγουρα ΟΧΙ κλεισμενοι σε συρματοπλεγματα να καινε τις ζωες τους λεπτο προς λεπτο! Γιατι αυτο που εκανα εγω για ενα χρονο και που το θεωρησα πληγμα για την προσωπικοτητα μου, την επαγγελματικη μου εξελιξη, τους κανονες διαβιωσης βασει των οποιων ζουσα τοτε και τωρα ολοι αυτοι οι ενστολοι το κανουν για μια ζωη!!! Αυτο για εμενα ειναι για λυπηση φιλε μου... Όχι φίλε μου, δεν έχω καμία απολύτως σχέση με το στρατό, ούτε εγώ ούτε κάποιος συγγενής μου. Δικηγόρος είμαι. Κλεισμένοι σε συρματοπλέγματα δεν είναι οι στρατιωτικοί, οι φαντάροι είναι. Οι στρατιωτικοί κοιμούνται κατά κύριο λόγο στο σπιτάκι τους, εκτός κι αν έχουν καμιά υπηρεσία, οπότε την άλλη μέρα το πρωι, αν θυμάμαι καλά έχουν ρεπό. Βγαίνουν στη σύνταξη πολύ νωρίς, έχουν εξασφαλισμένο ένα καλούτσικο εισόδημα, 3 η ώρα πάνε σπιτάκι τους (μεγάλη υπόθεση τη σήμερον ημέρα )και διάφορα άλλα που κάνουν το επάγγελμα κάπως δελεαστικό. Ο στρατός δεν έχει σκοπό να είναι ωραίος ή ευχάριστος. Ο στρατός έχει σκοπό να είναι αποτελεσματικός στο έργο του σε περίοδο ειρήνης ή πολέμου. Αν δεν πέρασες καλά είναι απολύτως φυσιολογικό, κανείς δεν πέρασε φαντάζομαι (ακόμα και τα χειρότερα βύσματα). Οι συνθήκες για τους αξιωματικούς βέβαια είναι εντελώς διαφορετικές. Τι συγκρίνεις τώρα. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VeCo Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Δεν απευθύνομαι σε κάποιον συγκεκριμένα, αλλά θα ήθελα να υπενθυμίσω πως οι χαρακτηρισμοί για οποιαδήποτε ομάδα πληθυσμού απαγορεύονται. Παρακαλώ συνεχίστε στο θέμα κόσμια. :) Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Να ξεκαθαρίσω μόνο ότι μιλάω για αξιωματικούς -υπαξιωματικούς μόνιμους, όχι για ΕΠΟΠ ή ΕΜΘ. Από τους ΕΠΟΠ που έτυχε να γνωρίσω η μεγάλη πλειοψηφία ήταν άνθρωποι αγράμματοι, χωρίς στρατιωτική παιδεία (που να τη βρούν άλλωστε) και γι αυτό το λόγο συνήθως δεν ξέρουν πώς να φερθούν στους φαντάρους. Υπήρχαν και κάποιες εξαιρέσεις βέβαια. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Η βλακεία που συναντάς στον στρατό από αξιωματικούς/υπαξιωματικούς σου μένει επειδή ακριβώς ο συνδυασμός βλακείας και εξουσίας είναι επικίνδυνος. Ίσως είναι λίγο υπερβολικός ο amelidis, αλλά 2-3 "καλά" περιστατικά να σου τύχανε στην θητεία σου, είναι ικανά να σε κάνουν να μισήσεις για πάντα και τον στρατό και όσους ασχολούνται με αυτόν. Πουθενά αλλού και σε καμιά άλλη φάση της ζωής σου δεν είσαι υποχρεωμένος να κάνεις αναγκαστικά κάτι που ο ίδιος το θεωρείς ηλίθιο/μάταιο/επικίνδυνο επειδή σου το λέει ένας άνθρωπος που ο ίδιος τον θεωρείς διανοητικά καθυστερημένο αλλά κάποιος τον έχει κάνει ανθυπασπιστή π.χ. Θα συμφωνήσω με τον ddr2 ότι οι συνθήκες για τους αξιωματικούς και για τους φαντάρους δε συγκρίνονται, παρόλ' αυτά αυτή την μιζέρια του καραβανά ούτε εγώ θα την άντεχα, αλλοιώνεται 100% η προσωπικότητα σου εκεί μέσα με τα χρόνια, όσο σωστός και αν ήσουνα πριν. Συνηθίζεις αλλιώς, μαθαίνεις και ο ίδιος στο φίδιασμα, στο τσάμπα, στο να κάνει άλλος τη δουλειά για σένα, στο να παίρνεις όσο γίνεται λιγότερες ευθύνες, να σπας τη μέση για ανώτερους κτλ. Μιζέρια. Παίρνεις λεφτά μεν, είσαι σπίτι 3 η ώρα, βγαίνεις σύνταξη νωρίς...αλλά να το βράσω αν μου βγει η ψυχή και να ξέρω ότι την επομένη των εκλογών θα 'μαι στην πινέζα του χάρτη παρέα με τους λύκους. Για μένα δεν αξίζει. Δυστυχώς έτσι που έχουν γίνει τα πράγματα σήμερα, πολλά νέα παιδιά το βλέπουν ως λύση. Και για να μην παρεξηγηθώ, υπάρχουν και οι εξαιρέσεις στους μόνιμους του στρατού, συναντάς εννίοτε και αξιόλογα άτομα. Αλλά είναι σπάνιες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Mην την "πεφτουμε" στον DDR2...:p το παιδι ελυνε και εραβε απ'ο,τι θυμαμαι στα sony ericsson threads. ;) Ευγενικος, συνεργασιμος και παντα με την ετοιμη λυση (τον θυμαμαι απο τα S700, W900, Pseries threads αυτου του site.:) Παντως οι τυποι στον Ε.Σ. κομπλεξικα ανθρωπακια παραιτημενα απο τη ζωη....:mad: Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
XPhys Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Ο στρατός είναι πειθαρχία, δεν είναι λογική. Άλλωστε ο πόλεμος και η βία, είναι κάτι το τελείως παράλογο αν το σκεφτείς λογικά. Δηλαδή θα μας πουν αύριο "πάνε και σκότωσε και πιθανώς να σκοτωθείς" και θα το σκεφτούμε λογικά και θα πούμε "ΟΚ, γουστάρουμε, πάμε"; Δυστυχώς αυτός ο παραλογισμός είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης μας. Και μπορεί αυτή την χρονική περίοδο εμείς εδώ σαν χώρα να είμαστε άνετοι και ωραίοι (περίπου...) και να μην χαλάμε την βόλεψή μας για κανέναν, αλλά αυτό δεν έπαιζε πάντα και ίσως αλλάξει στο μέλλον. Πόσο μάλλον όταν έχεις γείτονες διατεθειμένους να ρισκάρουν για να αρπάξουν. Αλλού είναι αλλιώς, Γαλλία - Γερμανία, χίλια χρόνια μίσος. Τώρα ούτε τα σύνορα δεν φαίνονται. Σε άλλες χώρες π.χ. ο φίλος amelidis θα έδινε αυτή την στιγμή "εξηγήσεις" στην ασφάλεια για τις απόψεις του. Άλλωστε, ο στρατός δεν είναι το μόνο μέρος που μπορεί να τύχει να έχεις πάνω από το κεφάλι σου έναν κακό ή κομπλεξικό που σε σπάει τα αυτά. Παράθεση Read The F...ing Manual First Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
thePRODIGY Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Άλλωστε, ο στρατός δεν είναι το μόνο μέρος που μπορεί να τύχει να έχεις πάνω από το κεφάλι σου έναν κακό ή κομπλεξικό που σε σπάει τα αυτά. Oχι... ο στρατος εχει πολλους μαζεμενους Παράθεση Itchy. Tasty. - YouTube ^Το gaming κανάλι μου 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Mην την "πεφτουμε" στον DDR2...:p το παιδι ελυνε και εραβε απ'ο,τι θυμαμαι στα sony ericsson threads. ;) Ευγενικος, συνεργασιμος και παντα με την ετοιμη λυση (τον θυμαμαι απο τα S700, W900, Pseries threads αυτου του site.:) Παντως οι τυποι στον Ε.Σ. κομπλεξικα ανθρωπακια παραιτημενα απο τη ζωη....:mad: Ναι σαι καλά!!:) και εγώ σε θυμάμαι βέβαια και από άλλα threats. (Αυτό που είπες το βρίσκω πολύ τιμητικό για εμένα, σε ευχαριστώ πολύ). Τώρα, επί του θέματος: Θα σας τη χαλάσω εγώ? Έχετε απόλυτο δίκιο....:p Απλά, λέω και μια άλλη γνώμη, μιας και έτυχε, λόγω σπουδών, να πάω μεγάλος στο στρατό (28) και να βλέπω κάποια πράγματα διαφορετικά από ότι θα τα έβλεπα αν ήμουν 18 (σίγουρα θα τα έβλεπα αλλιώς τότε). Και επειδή είδα τα πράγματα και από την άλλη πλευρά στην Αθήνα, όπου βρήκα πολύ καλές συμπεριφορές (μέχρι και δώρο μου έκανε ο λοχαγός μου στη γιορτή μου, ενά zippo)! Μην είστε απόλυτοι!!!χάνετε το δίκιο σας. Συνηθίζεις αλλιώς, μαθαίνεις και ο ίδιος στο φίδιασμα, στο τσάμπα, στο να κάνει άλλος τη δουλειά για σένα, στο να παίρνεις όσο γίνεται λιγότερες ευθύνες, να σπας τη μέση για ανώτερους κτλ. Μιζέρια. Παίρνεις λεφτά μεν, είσαι σπίτι 3 η ώρα, βγαίνεις σύνταξη νωρίς...αλλά να το βράσω αν μου βγει η ψυχή και να ξέρω ότι την επομένη των εκλογών θα 'μαι στην πινέζα του χάρτη παρέα με τους λύκους. Για μένα δεν αξίζει. Δυστυχώς έτσι που έχουν γίνει τα πράγματα σήμερα, πολλά νέα παιδιά το βλέπουν ως λύση. Όλο το Δημόσιο έτσι δεν είναι? Με λίγες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Δεν είναι θέμα στρατού επομένως, αλλά θέμα νοοτροπίας όλων μας. Παράθεση MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Όλο το Δημόσιο έτσι δεν είναι? Με λίγες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Δεν είναι θέμα στρατού επομένως, αλλά θέμα νοοτροπίας όλων μας. Με αυτο τα ειπες ΟΛΑ!! Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
amelidis Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Προς Θεου δεν ειναι προσωπικο το θεμα με τον ddr2 (αν σε προσεβαλλα καπου ζητω συγνωμη!) αλλα πραγματικα ειδα θεους και δεμονες σε οτι αφορα την βλακεια στον στρατο! Επειδη ακουστηκε και το θεμα με τους στρατους αλλων χωρων θελω να σας πληροφορησω οτι εκανα την θητεια μου σε Νατοικη μοναδα οπου φιλοξενουσαμε στρατιωτες, υπαξιωματικους και αξιωματικους για μεγαλο αριθμο ημερων... Περασαν Γερμανοι, Γαλλοι, Βελγοι, Ισπανοι, Ιταλοι, Τουρκοι, Αμερικανοι κλπ κλπ! Η νοοτροπια του Ελληνικου Στρατου ειναι πραγματικα μοναδικη σε ολο τον κοσμο! Δεν εχει νοημα να αρχισω να εξιστορω περιστατικα αλλα πραγματικα γελουσαν με τα χαλια μας... Απο εκει και περα εγω προσωπικα εκανα μια απο τις καλυτερες θητειες που μπορει να κανει καποιος εφεδρος... Συνολικα εκανα 82 υπηρεσιες (παρακολουθωντας καμερες, σε κλιματιζομενο δωματιακι, με wifi απο την μοναδα και λαπτοπ για να περναει η ωρα!), πρακτικα εμπαινα 2 φορες την εβδομαδα στο στρατοπεδο για υπηρεσια και τις υπολοιπες κοιμομουν σπιτι μου εβρισκομενος σε αγραφη αδεια! Το δε στρατοπεδο μου ηταν 600 μετρα απο το σπιτι μου, μεσα στην πολη της Θεσσαλονικης και επειδη ηταν Νατοικη μοναδα ειχαμε καθαριστριες να μας καθαριζουν, κηπουρους για να φροντιζουν τα γρασιδια και τις τριανταφυλλιες και επιστατη για τις υπολοιπες δουλεις του στρατοπεδου! Ξεχασα επισης το γυμναστηριο το οποιο ειχα πραγματικα τα παντα... Μεχρι και PowerPlate!!! Φαντασου δηλαδη τι μπορει να ειδαν τα ματακια μου για να μιλαω με αυτον τον τροπο για τον στρατο... Και τι θα ελεγα αν πηγαινα καπου κοντα στον Εβρο, οπου απ'οτι ακουσα, τα κοπαδια με τα προβατα κοιταζουν υποτιμητικα το ενστολο προσωπικο των στρατοπεδων! Αλλα πραγματικα απο ανθρωπους που οπως ειπε και ο Baator εχουν χασει το νοημα της ζωης, δεν εχουν κανενα ενδιαφερον, καμια ευθυνη και κανενα αισθημα δημιουργιας δεν μπορεις να περιμενεις και πολλα! Δεν λεω οτι φταινε αυτοι μιας και θεωρω οτι με τις παρουσες συνθηκες το μονο που μπορεις να κανεις, ειναι να φυτοζωεις πνευματικα αλλα σιγουρα εχουν ενα μεγαλο μεριδιο ευθυνης! Συναντησα ανθρωπους που εμπαιναν μεσα στις 8 το πρωι, κwλοβαρουσαν μεχρι τις 3 το μεσημερι πινοντας καφε και παιζοντας ταβλι και καταφερναν να κουραστουν με ολο αυτο... Τελοσπαντων, τα παραπανω ειναι δικες μου αποψεις και δυσκολα θα αλλαξουν ποτε! Μπορει να ειναι σωστες, μπορει να ειναι λαθος αλλα παραμενουν οι αποψεις μου... Γενικα παντως παντα ειχα μια ιδεα για τον στρατο καθως μεγαλωνα αλλα τωρα που περασα απο εκει μεσα πραγματικα δεν θελω να εχω καμια επαφη ουτε με τον στρατο ουτε με τον κοσμο που τον απαρτιζει!! Η πληρης απαξιωση τοσο για την πατριδα μας γενικοτερα οσο και για τον κοσμο που προσφερει αφιλοκερδως την εργασια του εστω για ενα χρονο η εννια μηνες! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fantomas_ktm Δημ. January 5, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2010 Όλο το Δημόσιο έτσι δεν είναι? Με λίγες εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Δεν είναι θέμα στρατού επομένως, αλλά θέμα νοοτροπίας όλων μας. Αλλα πραγματικα απο ανθρωπους που οπως ειπε και ο Baator εχουν χασει το νοημα της ζωης, δεν εχουν κανενα ενδιαφερον, καμια ευθυνη και κανενα αισθημα δημιουργιας δεν μπορεις να περιμενεις και πολλα! Δεν λεω οτι φταινε αυτοι μιας και θεωρω οτι με τις παρουσες συνθηκες το μονο που μπορεις να κανεις, ειναι να φυτοζωεις πνευματικα αλλα σιγουρα εχουν ενα μεγαλο μεριδιο ευθυνης! Συναντησα ανθρωπους που εμπαιναν μεσα στις 8 το πρωι, κwλοβαρουσαν μεχρι τις 3 το μεσημερι πινοντας καφε και παιζοντας ταβλι και καταφερναν να κουραστουν με ολο αυτο... Νομιζω παιδια αλληλοσυμπληρωνοσαστε!! :) Παράθεση Shit Happens!!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BabylonX Δημ. January 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2010 Μιας και με αφορμή τα δικά μου σχόλια άρχισε αυτή η ανταλλαγή απόψεων και βλέπω ότι έχετε αρχίσει και την ανταλλαγή εμπειριών, να σας πω και γω κάποιες δικές μου εμπειρίες. Το 2005 πέρασα στη Σχολή Ικάρων, στους μηχανικούς αεροσκαφών. Δεν μου άρεσε ποτέ ο στρατός ιδιαίτερα (κοινώς δεν ήμουν καυλόστρατος) όμως είχα απογοητευτεί με την κατάσταση στους ηλεκτρολόγους μηχανικούς όπου είχα περάσει το προηγούμενο έτος δηλαδή το 2004. Αυτό συνέβη διότι εκείνη την περίοδο το τμήμα αυτό εισήγαγε περί του 350-400 φοιτητές ετησίως, το τριπλάσιο τουλάχιστο από αυτό που μπορεί να υποστηρίξει σύμφωνα με τις υποδομές του με αποτέλεσμα να γίνεται ένα μπάχαλο παντού και οι φοιτητές να κρέμονται μέχρι κι από τις λάμπες για μια θέση στα αμφιθέατρα. Λίγο και τα λόγια που μου έβαζαν πατέρας και μεγαλύτερος αδερφός (πάνε και θα είσαι ωραίος, μια ζωή ανέμελος, γρήγορη σύνταξη, γερός μισθός) και δεν χρειάστηκε και πολύ για να πάρω την απόφαση. Το κακό της υπόθεσης (βασικά καλό σε αυτή την περίπτωση αφού αποδείχτηκε σωτήριο) είναι πως 7 μέρες πριν παρουσιαστώ ανακάλυψα ότι πάσχω από άσθμα ελαφράς μορφής κάτι που δεν είχε βρεθεί στις εξετάσεις όπου ελέγχονται οι υποψήφιοι. Το άσθμα βρίσκεται στις απαγορευμένες αρρώστιες αφού για να σε δεχτούν πρέπει να είσαι πλήρους ικανότητος Ι1. Έτσι κι εγώ το απέκρυψα (αφού ήταν ελαφράς μορφής και δεν ήξερα που έμπλεκα) και έκανα την πάπια. Πήρα μαζί τα εισπνεόμενά μου και παρουσιάστηκα. Θα παραθέσω λοιπόν παρακάτω ένα μίνι "απομνημονεύματα" από αυτά που είδαν τα μάτια μου. Είναι εκτενές και όποιος θέλει μπορεί να τα διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του: Την ίδια μέρα που παρουστιαστήκαμε άρχισε το μαρτύριο: >Μετά το κούρεμα γουλί, το φόρτωμα και το κουβάλημα των πραγμάτων στο θάλαμο, μας μάζεψαν να μας δείξουν και καλά μια ταινία. Ξαφνικά ρίχνουν το ρεύμα και μας κουβαλάνε σε έναν εσωτερικό χώρο όπου μας στοίχισαν άρον άρον μας διέταξαν να κλείσουμε τα μάτια μας, να σηκώσουμε το κεφάλι ψηλά και έπειτα οι 4ετείς άρχισαν να μας φωτίζουν με φακούς, να μας βρίζουν, να μας σκουντάνε σαν μπάλες ο ένας στον άλλο, να μας περιπαίζουν, γινόταν δε έξαλλοι και ασκούσαν βία εάν κάποιος τολμούσε να χαμηλώσει το κεφάλι ή, ακόμη χειρότερα, να ανοίξει τα μάτια. Σε ίδιες συνθήκες πολέμου συνεχίστηκαν όλες οι στιγμές που πέρασα τις επόμενες μέρες εκτός από αυτές του ύπνου. >Το πιο χαλαρό σημείο της μέρας ήταν το γεύμα. Τουλάχιστον καθόμασταν σε καρέκλες. Όμως απαγορευόταν να ακουμπήσουμε την πλάτη μας. Εάν απευθυνόταν κάποιος 4ετής έπρεπε να σκουπιστείς με σαβουάρ βιβρ, να πιεις νερό και να του πεις "διατάξτε". Έμενες νηστικός κάποιες φορές αφού διασκεδάζανε να σου κάνουνε καψόνι και ενώ ήσουν με τι μπουκιά στο στόμα να φωνάζουν το όνομά σου, να κάνεις την τελετουργία, να λες "διατάξτε" και να σε εμπαίζουν: "τι; δεν άκουσα; τώρα κάτι ψιλοάκουσα αλλά ο κύριος τάδε (άλλος 4ετής) δε σε άκουσε. 'Οταν σε ακούσει και σου δώσει το οκ μπορείς να συνεχίσεις". Βρισκόμαστε σε χώρο 300 τμ και ο κύριος ταδε βρίσκεται στην απέναντι γωνιά και στην αίθουσα επικρατεί βαβούρα αφού σιτίζονται κάπου 200 άτομα. >Κάποια στιγμή είδα ένα παιδάκι να τρέχει γύρω γύρω από ένα κτίριο με τα χέρια σηκωμένα στον αέρα επί ένα 20λεπτο ενώ οι υπόλοιποι τρώγαμε στην τραπεζαρία. Είχε έναν 4ετή να τον βρίζει και να τον εμπαίζει και να του λέει "άλλη φορά άμα θες ξανακαντο λάθος". Τα μάτια του τρέχανε δάκρυα αλλά τα χέρια του δεν έπρεπε να πέσουν για να τα σκουπίσουν. Έπρεπε να κάνουν κούπεπε σηκωμένα ψηλά όσο έτρεχε. >Είχα πέσει σε καλό τεταρτοετή. Δε μας έκανε πολλά. Είχε όμως άλλους καλοθελητές από διπλανούς θαλάμους που τον είχαν στη μπούκα και τον μισούσαν που ήταν τόσο μαλθακός. Αυτοί βγάζανε όλο το μίσος τους πάνω μας επειδή μας θεωρούσαν τυχερούς! Περνούσαν έξω από το θάλαμο και φωνάζαν τα ονόματά μας. Έπρεπε να παρατήσουμε την αγκαρία που είχε deadline (εγώ με θυμάμαι χαρακτηριστικά να προσπαθώ να ράψω τα αρχικά μου σε κάτι εσώρουχα), να βαρέσουμε προσοχή και να του πούμε διατάξτε. Σπάγανε πλάκα να περνάνε κάθε 30 δεύτερα και να φωνάζουν ότι ονόματα είχαν απομνημονεύσει. Το δικό μου ήταν ένα από αυτά... >Ο 4ετής μου ανέλαβε να πάει τρία άτομα, ένα εκ των οποίων ήμουν κι εγώ στο γιατρό. Εγώ να δικαιολογήσω το εισπνεόμενο, τον άλλον τον πονούσε η κοιλιά του και στον τρίτο είχε βγει ένα νύχι. Στο δρόμο συναντάει τον υποπτέραρχο. Ένας χοντρός και υποχόνδριος (τι πρωτότυπο) άνθρωπος. Βαράει προσοχές, αναφορά κλπ, εξηγεί ότι μας πάει στο γιατρό. Έρχεται και σε μας. Ρωτάει έναν έναν τι έχουμε. Προσοχές, αναφορές και εξηγήσεις. Γυρνάει έπειτα με ένα υποτιμητικό, βλοσυρό βλέμμα και λέει "Ε ρε γ@μω την καταδίκη μου γ@μω, όλους τους ανάπηρους σε μας θα τους στείλουν; Χάσου από τα μάτια μου!" και φεύγουμε ολοταχώς για το ιατρείο. >Ευτυχώς για μένα δε κράτησε πολύ. Δύο μέρες μόνο. Την τρίτη μέρα έπαθα... βασικά δε θυμάμαι τι έπαθα... υποψιάζομαι όμως. Ως ασθματικός τα πρωινά τα πνευμόνια μου είναι βεβαρημένα. Το βράδυ συγκεντρώνεται βλέννα και για καμιά ώρα μετά το ξύπνημα κάθε πρωί δεν είμαι για έντονη δραστηριότητα. Κι όμως στις 6 και 20 που σηκωνόμασταν κάθε μέρα είχαμε μισάωρο τρέξιμο με μέγιστη ταχύτητα. Επειδή λοιπόν τη δεύτερη μέρα έμενα πίσω λόγω έλλειψης οξυγόνου με απειλήσανε ότι αν ξαναμείνω πίσω θα με γ@μήσουν. (σόρρυ για τις εκφράσεις, είναι ακριβώς οι ίδιες που χρησιμοποιούσαν). Έτσι κι εγώ την επομένη έκανα υπερπροσπάθεια με αποτέλεσμα να λιποθυμήσω. Έπειτα με θυμάμαι στο 251 ΓΝΑ. >Στο νοσοκομείο ήταν όλοι άψογοι μαζί μου. Μου φερόντουσαν σαν να ήμουν ήδη αξιωματικός. Ο γιατρός μου μου είπε ότι εάν πραγματικά το ήθελα θα με κρατούσε για παρακολούθηση και μετά θα με γύριζε αλλά εάν ήθελα μπορούσε να με κόψει με Ι3 να ξεμπερδέυω. Το μυαλό όμως ήταν σταματημένο. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι μετά από αυτά. Περάσανε τρεις μέρες μέχρι να σταματήσω να μπερδεύω τα όνειρα μου με τον ξύπνιο μου και να σκέφτομαι καθαρά. Περάσανε έξι μέρες από την εισαγωγή μου μέχρι να ενεργηθώ για πρώτη φορά σπό τότε που είχα παρουσιαστεί. Φυσικά και πήρα την απόφαση ότι αυτή δεν ήταν η ζωή που ήθελα. Ήξερα ότι δε θα είναι έτσι πάντα αλλά έλεγα ότι αν είναι να γίνω σε 3 χρόνια τέτοιος σαδιστής και να παίζω και γω με ανθρώπους έτσι, καλύτερα όχι. Προτιμούσα τον χαρακτήρα που είχα έως τότε, τον άνθρωπο, όχι το κτήνος. >Μετά από 8 μέρες νοσηλεία βγήκα. Έπρεπε να επιστρέψω στο στρατόπεδο, να γίνουν κάποιες χαρτούρες, διαδικασίες να πάρω τα πράγματά μου και να φύγω. Έπρεπε για κάποιο λόγο να πάω στο ιατρείο. Εκεί, στην αίθουσα αναμονής τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά. Ο τεταρτοετής δεν ασκούσε ποτέ σωματική βία στον πρωτοετή και μιλούσαν πιο χαλαρά. Πως μπορείς όμως να είσαι χαλαρός απέναντι σε αυτόν που όλη την υπόλοιπη μέρα είναι ο μόνιμος εφιάλτης σου; Εκεί ήταν ένας 1ετής και περίμενε. Ήταν με 2 4ετείς. Τους είχαν ξεφουρνίσει τώρα νέα ιστορία τρόμου. Τους λέγανε ότι το βράδυ της τελευταίας μέρα πριν από αυτή της ορκωμοσίας, θα τους αιφνιδίαζαν, θα έπιαναν τον καθένα τέσσερις 4ετείς ενώ ένας πέμπτος θα τους βίαζε. Αυτό λέγανε έπρεπε να γίνει για να φανεί από τις αντιδράσεις εάν κάποιος είναι κουνιστός. Το παιδάκι (μη ξεχνάτε, το μυαλό σταματάει, δε μπορείς να σκεφτείς) έτρεμε σαν το ψάρι γιατί κάθε λέξη την έπαιρνε σοβαρά. Ο δεύτερος 4ετής τον περιέπαιζε λέγοντας του: "Έλα ρε, χαλάρωσε ρε μ@λάκα, μη στεναχωριέσαι! Σκέψου ότι τόσες χιλιάδες Ίκαροι που έχουν περάσει από τη σχολή, ακόμη κι εγώ, κι αυτός, τον έχουν αρπάξει λίγο! Πως κάνεις έτσι;". Την νύχτα αυτή, εάν θυμάμαι καλά, την λέγανε νύχτα του αγίου Βερνάρδου ή Βαρθολομαίου ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Πραγματικά τον λυπόμουν... >Στη χαρτούρα ένας αξιωματικός μου λέει: "Σιγά μην έχεις πρόβλημα εσύ. Μ@λακίες είναι αυτά. Λάκισες και ήθελες να παραιτηθείς αλλά βρήκες την ευκαιρία και την εκμεταλλεύτηκες". Βλέπετε αν είχα δηλώσει παραίτηση δε μπορούσα να πάω στην επόμενη σχολή, έπρεπε να ξαναδηλώσω τον επόμενο χρόνο. Εάν ήταν ιατρικός ο λόγος μπορούσα να πάω στην αμέσως επόμενη επιλογή του μηχανογραφικού μου. Όμως εγώ δεν είχα ανάγκη να πάω σε άλλη σχολή. Δεν είχα διαγραφεί από τους ηλεκτρολόγους. Σκόπευα να διαγραφώ αργότερα, μετά την πρώτη άδεια. Μπορούσα να συνεχίσω τις σπουδές μου. Όταν του το είπα αρκέστηκε στη σιωπή. Τα παραπάνω αποτελούν πολύ μικρό αλλά χαρακτηριστικό απόσπασμα των όσων είδα τις δύο μέρες που έμεινα εκεί μέσα. Έχουν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε. Ποτέ δε μετάνιωσα για την απόφασή που πήρα να τους φτύσω και να συνεχίσω τον καθημερινό μου αγώνα χάνοντας το βόλεμα που θα είχα εάν έμενα. Προτίμησα να παραμείνω άνθρωπος αντί γι αυτό. Νομίζω ότι αρκετά συμπεράσματα μπορείτε να βγάλετε από τα παραπάνω για το ήθος του στρατιωτικού που τόσο πολύ θαυμάζετε κάποιοι από εσάς. Για μένα, μετά από αυτά, είναι και θα παραμείνουν μαζί με τους αστυνομικούς η χειρότερη φάρα. Όποιον άνθρωπο μπορώ να πείσω να μη γίνει ένστολος θα το προσπαθήσω και νομίζω ότι τον σώζω έτσι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Baator Δημ. January 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2010 Δυστυχώς αυτά είναι τα τραγικά... Το κακό ΔΕΝ είναι ο στρατός, το κακό είναι ο Ελληνικός στρατός όπως έχει καταντήσει. Ο κολλητός μου είναι αξιωματικός της Π.Α. και μπορώ να επιβεβαιώσω στο 110% τις ιστορίες του BabylonX. Ήταν αυτό που λέμε στρατόκαυλος, γυμνασμένο παιδί, σκληραγωγημένος, σε καμιά περίπτωση "φλώρος" ή μαλθακός, το όνειρο του ήταν να μπει σ' αυτή την σχολή (Ικάρων) και ήταν και η μόνη που δήλωσε στο μηχανογραφικό του πριν 15 χρόνια. Και ΠΑΛΙ όμως μαρτύρησε εκεί μέσα και έφτασε στα όρια του, ενώ σκέφτηκε μέχρι και να τα παρατήσει. Σήμερα, δουλεύει σε ΝΑΤΟική βάση στο εξωτερικό και αυτά που περιγράφει είναι εξωπραγματικά για τα ελληνικά δεδομένα. Τα πάντα δουλεύουν ρολόι. Είναι ΟΛΟΙ ευχαριστημένοι. Και η δουλειά βγαίνει χωρίς φωνές, και βγαίνει τέλεια και κανείς δεν γκρινιάζει. Από τον πρώτο όμως μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο εκεί μέσα, είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, δεν κοροιδεύουν. Η αλλαγή στην διάθεση του είναι τρομερή και στην τελική βγάζει και ο ίδιος καλύτερη δουλειά. Όταν ακόμα και σε σχολές που βγάζουν υψηλόβαθμους αξιωματικούς όπως η Ικάρων, επικρατεί ακόμα η νοοτροπία που περιέγραψε ο Babylon, τι να περιμένεις μετά από τους υπόλοιπους αξιωματικούς; Το ξαναλέω: Είναι ΚΡΙΜΑ γιατί χαραμίζεται τόσο ανθρώπινο δυναμικό και τόσα πολλά χρήματα ενώ θα μπορούσε να γίνει ουσιαστική δουλειά. Άχρηστες σκοπιές, άχρηστες αγγαρείες, άχρηστες καθαριότητες...όλα ένα θέατρο. Ποιός ο λόγος; Γιατί να πρέπει ο φαντάρος να είναι μονίμως μέσα στα νεύρα, μέσα στη βρώμα και πτώμα από την κούραση; Γιατί να βλέπει τρομερές αδικίες μέσα στη μονάδα, τον διπλανό του να είναι κάθε μέρα έξω και αυτός να 'ναι 3 βδομάδες μέσα; Δε μιλάει κανείς για υπερβολές, δεν είναι διακοπές ο στρατός ούτε λέει κανείς να καταργηθεί. Να ΑΛΛΑΞΕΙ όμως. Αλλάζει όμως ο Έλληνας...Αυτό είναι το θέμα. Έχει κανείς το θάρρος να πει την κλείνουμε αυτή τη μονάδα επειδή είναι άχρηστη ή θα τ' ακούσει μετά γιατί αυτή η μονάδα συντηρεί οικονομικά την τοπική κοινωνία; Θα 'πει κανείς τέρμα τα βύσματα, όλοι το ίδιο; Θα μάθει κανείς σε Αξ/κούς και Υπαξ/κούς ότι οι φαντάροι δεν είναι οι προσωπικοί σκλάβοι τους αλλά είναι εκεί για μια συγκεκριμένη δουλειά; Ακόμα και απλούστατα πράγματα: Γιατί η Π.Α. και το ναυτικό θεωρούνται βυσματικά και από πολλούς δεν θεωρούνται καν "στρατός"; Γιατί είναι πιο ανθρώπινες οι καταστάσεις. Πιο σωστοί οι αξιωματικοί. Αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι οι φαντάροι και όχι σαν ζώα. Παίρνουν που και που καμιά άδεια. Ο κάθε σμηνίας δεν θεωρεί ότι είναι ο Θεός. Γιατί να μην γίνει όλος ο στρατός μας έτσι; Γιατί να μην γίνει ακόμα καλύτερος; Τα κολλημένα μυαλά φταίνε και οι δειλοί πολιτικοί. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos2004dj Δημ. January 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2010 Αυτό ακριβώς είναι που σου μαθαίνει ο στρατός, υπομονή. Καλό είναι επίσης να θυμόμαστε που και που ότι δώσαμε και έναν όρκο. ορκο δωσαμε αλλα τον ορκο αυτο δεν τον ψηφισαμε εμεις αλλα καποιο πριν απο εμας και μαλιστα πολυ στα ορθια και προχειρα..γιατι δυστηχως το δικιο που εχεις στον στρατο δεν μπορεις να το βρεις ! Ακόμα και με το βαθμό του Ανθυστή δεν θεωρούνται αξιωματικοί.:p Εννοείται ότι στη μονάδα είναι όλος ο στρατός και εκεί μαθαίνεις ότι είναι να μάθεις. απο τον βαθμο του ανθυπασπιστη και πανω θεωρουνται αξιωματικοι.. Ο στρατός σε θέλει κουρασμένο και νυσταγμένο για να μην είσαι ζωηρός και προκαλείς καβγάδες, φασαρίες κλπ κλπ. Επίσης, σε θέλει διαρκώς απασχολημένο με κάτι για να μη σκέφτεσαι τι άσχημα που περνάς και να περνάει η μέρα σου πιο γρήγορα και ανώδυνα. Αυτά είναι μελετημένα αιώνες τώρα και εφαρμόζονται σε όλους τους στρατούς του κόσμου. Λες να κάνουν όλοι λάθος? κατατχην περαν του ειμαστε η μον βαλκανικη χωρα η η οποια εχει ακομη κληρωτο στρατο ,δεν υπαρχει αυτη η χαζομαρα πουθενα στον κοσμο.και αυτο γιατι δυστηχως οσοι δεν εχουν στον ηλιο μοιρα στην Ελλαδα καταληγουν στον στρατο και στην αστυνομια .Το αποτελεσμα ειναι η εξουσια να χαλαει τον ανθρωπο...παντου υπαρχουν και εξαιρεσεις βεβαια.. Ο στρατός είναι πειθαρχία, δεν είναι λογική. Άλλωστε ο πόλεμος και η βία, είναι κάτι το τελείως παράλογο αν το σκεφτείς λογικά. Δηλαδή θα μας πουν αύριο "πάνε και σκότωσε και πιθανώς να σκοτωθείς" και θα το σκεφτούμε λογικά και θα πούμε "ΟΚ, γουστάρουμε, πάμε"; Δυστυχώς αυτός ο παραλογισμός είναι κομμάτι της ανθρώπινης φύσης μας. Και μπορεί αυτή την χρονική περίοδο εμείς εδώ σαν χώρα να είμαστε άνετοι και ωραίοι (περίπου...) και να μην χαλάμε την βόλεψή μας για κανέναν, αλλά αυτό δεν έπαιζε πάντα και ίσως αλλάξει στο μέλλον. Πόσο μάλλον όταν έχεις γείτονες διατεθειμένους να ρισκάρουν για να αρπάξουν. Αλλού είναι αλλιώς, Γαλλία - Γερμανία, χίλια χρόνια μίσος. Τώρα ούτε τα σύνορα δεν φαίνονται. Σε άλλες χώρες π.χ. ο φίλος amelidis θα έδινε αυτή την στιγμή "εξηγήσεις" στην ασφάλεια για τις απόψεις του. Άλλωστε, ο στρατός δεν είναι το μόνο μέρος που μπορεί να τύχει να έχεις πάνω από το κεφάλι σου έναν κακό ή κομπλεξικό που σε σπάει τα αυτά. οχι αλλα ειναι το μονο μερος στο οποιο δεν μπορεις να πεις τιποτα ακομη και αν απειληται η ζωη σου! Προς Θεου δεν ειναι προσωπικο το θεμα με τον ddr2 (αν σε προσεβαλλα καπου ζητω συγνωμη!) αλλα πραγματικα ειδα θεους και δεμονες σε οτι αφορα την βλακεια στον στρατο! Επειδη ακουστηκε και το θεμα με τους στρατους αλλων χωρων θελω να σας πληροφορησω οτι εκανα την θητεια μου σε Νατοικη μοναδα οπου φιλοξενουσαμε στρατιωτες, υπαξιωματικους και αξιωματικους για μεγαλο αριθμο ημερων... Περασαν Γερμανοι, Γαλλοι, Βελγοι, Ισπανοι, Ιταλοι, Τουρκοι, Αμερικανοι κλπ κλπ! Η νοοτροπια του Ελληνικου Στρατου ειναι πραγματικα μοναδικη σε ολο τον κοσμο! Δεν εχει νοημα να αρχισω να εξιστορω περιστατικα αλλα πραγματικα γελουσαν με τα χαλια μας... Απο εκει και περα εγω προσωπικα εκανα μια απο τις καλυτερες θητειες που μπορει να κανει καποιος εφεδρος... Συνολικα εκανα 82 υπηρεσιες (παρακολουθωντας καμερες, σε κλιματιζομενο δωματιακι, με wifi απο την μοναδα και λαπτοπ για να περναει η ωρα!), πρακτικα εμπαινα 2 φορες την εβδομαδα στο στρατοπεδο για υπηρεσια και τις υπολοιπες κοιμομουν σπιτι μου εβρισκομενος σε αγραφη αδεια! Το δε στρατοπεδο μου ηταν 600 μετρα απο το σπιτι μου, μεσα στην πολη της Θεσσαλονικης και επειδη ηταν Νατοικη μοναδα ειχαμε καθαριστριες να μας καθαριζουν, κηπουρους για να φροντιζουν τα γρασιδια και τις τριανταφυλλιες και επιστατη για τις υπολοιπες δουλεις του στρατοπεδου! Ξεχασα επισης το γυμναστηριο το οποιο ειχα πραγματικα τα παντα... Μεχρι και PowerPlate!!! Φαντασου δηλαδη τι μπορει να ειδαν τα ματακια μου για να μιλαω με αυτον τον τροπο για τον στρατο... Και τι θα ελεγα αν πηγαινα καπου κοντα στον Εβρο, οπου απ'οτι ακουσα, τα κοπαδια με τα προβατα κοιταζουν υποτιμητικα το ενστολο προσωπικο των στρατοπεδων! Αλλα πραγματικα απο ανθρωπους που οπως ειπε και ο Baator εχουν χασει το νοημα της ζωης, δεν εχουν κανενα ενδιαφερον, καμια ευθυνη και κανενα αισθημα δημιουργιας δεν μπορεις να περιμενεις και πολλα! Δεν λεω οτι φταινε αυτοι μιας και θεωρω οτι με τις παρουσες συνθηκες το μονο που μπορεις να κανεις, ειναι να φυτοζωεις πνευματικα αλλα σιγουρα εχουν ενα μεγαλο μεριδιο ευθυνης! Συναντησα ανθρωπους που εμπαιναν μεσα στις 8 το πρωι, κwλοβαρουσαν μεχρι τις 3 το μεσημερι πινοντας καφε και παιζοντας ταβλι και καταφερναν να κουραστουν με ολο αυτο... Τελοσπαντων, τα παραπανω ειναι δικες μου αποψεις και δυσκολα θα αλλαξουν ποτε! Μπορει να ειναι σωστες, μπορει να ειναι λαθος αλλα παραμενουν οι αποψεις μου... Γενικα παντως παντα ειχα μια ιδεα για τον στρατο καθως μεγαλωνα αλλα τωρα που περασα απο εκει μεσα πραγματικα δεν θελω να εχω καμια επαφη ουτε με τον στρατο ουτε με τον κοσμο που τον απαρτιζει!! Η πληρης απαξιωση τοσο για την πατριδα μας γενικοτερα οσο και για τον κοσμο που προσφερει αφιλοκερδως την εργασια του εστω για ενα χρονο η εννια μηνες! ποια ειναι αυτη η μοναδα για πες να την εχουμε στα υποψην .. Μιας και με αφορμή τα δικά μου σχόλια άρχισε αυτή η ανταλλαγή απόψεων και βλέπω ότι έχετε αρχίσει και την ανταλλαγή εμπειριών, να σας πω και γω κάποιες δικές μου εμπειρίες. Το 2005 πέρασα στη Σχολή Ικάρων, στους μηχανικούς αεροσκαφών. Δεν μου άρεσε ποτέ ο στρατός ιδιαίτερα (κοινώς δεν ήμουν καυλόστρατος) όμως είχα απογοητευτεί με την κατάσταση στους ηλεκτρολόγους μηχανικούς όπου είχα περάσει το προηγούμενο έτος δηλαδή το 2004. Αυτό συνέβη διότι εκείνη την περίοδο το τμήμα αυτό εισήγαγε περί του 350-400 φοιτητές ετησίως, το τριπλάσιο τουλάχιστο από αυτό που μπορεί να υποστηρίξει σύμφωνα με τις υποδομές του με αποτέλεσμα να γίνεται ένα μπάχαλο παντού και οι φοιτητές να κρέμονται μέχρι κι από τις λάμπες για μια θέση στα αμφιθέατρα. Λίγο και τα λόγια που μου έβαζαν πατέρας και μεγαλύτερος αδερφός (πάνε και θα είσαι ωραίος, μια ζωή ανέμελος, γρήγορη σύνταξη, γερός μισθός) και δεν χρειάστηκε και πολύ για να πάρω την απόφαση. Το κακό της υπόθεσης (βασικά καλό σε αυτή την περίπτωση αφού αποδείχτηκε σωτήριο) είναι πως 7 μέρες πριν παρουσιαστώ ανακάλυψα ότι πάσχω από άσθμα ελαφράς μορφής κάτι που δεν είχε βρεθεί στις εξετάσεις όπου ελέγχονται οι υποψήφιοι. Το άσθμα βρίσκεται στις απαγορευμένες αρρώστιες αφού για να σε δεχτούν πρέπει να είσαι πλήρους ικανότητος Ι1. Έτσι κι εγώ το απέκρυψα (αφού ήταν ελαφράς μορφής και δεν ήξερα που έμπλεκα) και έκανα την πάπια. Πήρα μαζί τα εισπνεόμενά μου και παρουσιάστηκα. Θα παραθέσω λοιπόν παρακάτω ένα μίνι "απομνημονεύματα" από αυτά που είδαν τα μάτια μου. Είναι εκτενές και όποιος θέλει μπορεί να τα διαβάσει και να βγάλει τα συμπεράσματά του: φιλε μου πραγματικα θελει πολυ υπομονη για να βγεις οπως ησουν απο μεσα ..και αναφερομαι καθαρα στον ψυχικο κοσμο ..δεν εισαι ουτε ο πρωτος αλλα ουτε ο τελευταιος .εχω συμαθητη ο οποιος ειχε την ιδια αντιμετωπιση και τελικα το παιδι εφυγε και περασε μετα σε οικονομικο πανεπιστημιο . Δυστυχώς αυτά είναι τα τραγικά... Το κακό ΔΕΝ είναι ο στρατός, το κακό είναι ο Ελληνικός στρατός όπως έχει καταντήσει. Ο κολλητός μου είναι αξιωματικός της Π.Α. και μπορώ να επιβεβαιώσω στο 110% τις ιστορίες του BabylonX. Ήταν αυτό που λέμε στρατόκαυλος, γυμνασμένο παιδί, σκληραγωγημένος, σε καμιά περίπτωση "φλώρος" ή μαλθακός, το όνειρο του ήταν να μπει σ' αυτή την σχολή (Ικάρων) και ήταν και η μόνη που δήλωσε στο μηχανογραφικό του πριν 15 χρόνια. Και ΠΑΛΙ όμως μαρτύρησε εκεί μέσα και έφτασε στα όρια του, ενώ σκέφτηκε μέχρι και να τα παρατήσει. Σήμερα, δουλεύει σε ΝΑΤΟική βάση στο εξωτερικό και αυτά που περιγράφει είναι εξωπραγματικά για τα ελληνικά δεδομένα. Τα πάντα δουλεύουν ρολόι. Είναι ΟΛΟΙ ευχαριστημένοι. Και η δουλειά βγαίνει χωρίς φωνές, και βγαίνει τέλεια και κανείς δεν γκρινιάζει. Από τον πρώτο όμως μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο εκεί μέσα, είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ, δεν κοροιδεύουν. Η αλλαγή στην διάθεση του είναι τρομερή και στην τελική βγάζει και ο ίδιος καλύτερη δουλειά. Όταν ακόμα και σε σχολές που βγάζουν υψηλόβαθμους αξιωματικούς όπως η Ικάρων, επικρατεί ακόμα η νοοτροπία που περιέγραψε ο Babylon, τι να περιμένεις μετά από τους υπόλοιπους αξιωματικούς; Το ξαναλέω: Είναι ΚΡΙΜΑ γιατί χαραμίζεται τόσο ανθρώπινο δυναμικό και τόσα πολλά χρήματα ενώ θα μπορούσε να γίνει ουσιαστική δουλειά. Άχρηστες σκοπιές, άχρηστες αγγαρείες, άχρηστες καθαριότητες...όλα ένα θέατρο. Ποιός ο λόγος; Γιατί να πρέπει ο φαντάρος να είναι μονίμως μέσα στα νεύρα, μέσα στη βρώμα και πτώμα από την κούραση; Γιατί να βλέπει τρομερές αδικίες μέσα στη μονάδα, τον διπλανό του να είναι κάθε μέρα έξω και αυτός να 'ναι 3 βδομάδες μέσα; Δε μιλάει κανείς για υπερβολές, δεν είναι διακοπές ο στρατός ούτε λέει κανείς να καταργηθεί. Να ΑΛΛΑΞΕΙ όμως. Αλλάζει όμως ο Έλληνας...Αυτό είναι το θέμα. Έχει κανείς το θάρρος να πει την κλείνουμε αυτή τη μονάδα επειδή είναι άχρηστη ή θα τ' ακούσει μετά γιατί αυτή η μονάδα συντηρεί οικονομικά την τοπική κοινωνία; Θα 'πει κανείς τέρμα τα βύσματα, όλοι το ίδιο; Θα μάθει κανείς σε Αξ/κούς και Υπαξ/κούς ότι οι φαντάροι δεν είναι οι προσωπικοί σκλάβοι τους αλλά είναι εκεί για μια συγκεκριμένη δουλειά; Ακόμα και απλούστατα πράγματα: Γιατί η Π.Α. και το ναυτικό θεωρούνται βυσματικά και από πολλούς δεν θεωρούνται καν "στρατός"; Γιατί είναι πιο ανθρώπινες οι καταστάσεις. Πιο σωστοί οι αξιωματικοί. Αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι οι φαντάροι και όχι σαν ζώα. Παίρνουν που και που καμιά άδεια. Ο κάθε σμηνίας δεν θεωρεί ότι είναι ο Θεός. Γιατί να μην γίνει όλος ο στρατός μας έτσι; Γιατί να μην γίνει ακόμα καλύτερος; Τα κολλημένα μυαλά φταίνε και οι δειλοί πολιτικοί. ειπες ακριβως οτι ηθελα να γραψω ..με μια λεξη , στην Π.Α. και στο Ναυτικο υπαρχει επιπεδο..οι φανταροι ειναι ανθρωποι και οχι ζωα .. Παράθεση My Devices:Motorola timeport,one touch 701,se t29,N 6510,Siemens s55,5100,6610,3650,se p800,6600,7610,6630,nokia n70,nokia 6101,se k310,nokia n73,nokia 5500d,se k800i,Htc p3300,Htc p3600i,SE k850i vf,samsung d880,samsung d980,Htc touch diamond white,Samsung omnia2,nokia e52,blackberry 9700,Htc hero,Htc Desire,Iphone 4 16gb,Iphone 4s 64gb,samsung x-cover,samsung galaxy s3 mini,iphone 5s,iphone 6,samsung s6,note 5,mi max , mi5s plus ... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zafos90 Δημ. January 6, 2010 Κοινοποίηση Δημ. January 6, 2010 Σώπα ρε φίλε.Δηλαδή σε πειράζουν οι στρατιωτικοί που θα κάνεις μια θητεία και δεν θα τους ξαναδείς,οι αστυνομικοί που είναι εκεί έξω για κάποιο λόγο και ρισκάρουν καθημερινά τη ζωή τους για ψίχουλα αλλά δεν σε πειράζουν οι πολιτικοί που κλέβουν εκατομμύρια χωρίς να το πάρεις χαμπάρι,δεν σε πειράζουν οι δημοσιογράφοι της πολιτικής προπαγάνδας με τα μέσα μαζικής παραπληροφόρησης,δεν σε πειράζουν οι συνδικαλιστές κομματόσκυλα με τις μίζες που υποκινούν επεισόδια στους δρόμους κλπ κλπ. Όσοι δεν γουστάρετε το κλίμα του στρατού μαγκιά σας.Κανείς δεν σας ανάγκασε να γίνετε στρατιωτικοί.Η θητεία όμως είναι υποχρέωση. Οκ στο στρατό υπάρχουν πολλοί στρατόκ@*λοι και στην αστυνομία υπάρχουν και "μπάτσοι".Λογικό αφού όποιος έχει κόμπλεξ από πριν και τους δώσεις και εξουσία θα γίνει πολύ χειρότερος.Δεν είναι όμως όλοι έτσι.Κάποιοι κάνουν έργο. Επειδή συγκρίνατε το στρατό εδώ με το έξω να πω ότι ναι εδώ μπορεί να είναι ένα μπάχαλο και έξω να λειτουργεί σωστά,όμως σε οποιοδήποτε στρατό στο κόσμο οι σχολές που βγάζουν στρατιωτικούς είναι στο ίδιο κλίμα.Καψώνια παντού έχει γιατί πρέπει να προσαρμοστεί ο νέος στο κλίμα του στρατού και για να δουν ποιος θα αντέξει για να μείνουν όσοι έχουν την απαραίτητη ψυχική και σωματική αντοχή. Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts