Jump to content

Τροποποιήσεις / Βελτιώσεις για το Nexus S

sakiss
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παίδες μόλις βγήκε καινούργια release codename http://codenameandroid.com/forum/index.php?/forum/31-rom-releases/

για δοκιμάστε

Την κατεβάζω!!!

Διστυχώς δεν μπορώ να φλασάρω γιατί η μπαταρία μου είναι στα τάρταρα :(

“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”

• Απαντήσεις 4,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Επισυναπτόμενες εικόνες

Έβαλα την JellyBelly 4.1.1 και όλα καλά αλλά δεν μου κάνει, λέω να βάλω cm10.nightly μιας και στην παλιά μου έκδοση 4.0.4 είχα cm9.nightly και είμαι ενθουσιασμένος με αυτήν την ROM, αλλά δεν ξέρω την kernel να βάλω, μπορείτε να μου προτείνετε ?

Ο marmite πιστεύω ότι παίζει μπάλα μόνος του μιας και οι υπόλοιποι η σταμάτησαν να ασχολούνται η παράτησαν το nexus s.

Η 4.5 έκδοση που έβγαλε είναι σταθερή και πολύ γρήγορη.

Όσο για την codename δεν την έχω δοκιμάσει αλλά σκέφτομαι να μείνω με cm10 μιας και είναι η μόνη rom για την οποία ξέρω ότι ασχολούνται καθημερινά και σίγουρα λυθούν ότι προβλήματα προκύψουν.

Oneplus 6 8/128

Ένα μήνα ήμουν με στοκ και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα και μέσα σ' αυτό το διάστημα έκανα την πιο βαριά χρήση που έχω κάνει ποτέ σε κινητό. Ήταν μόνιμα 3G, πάρα πολύ browsing, μουσική κλπ. Με πολύ καλό σήμα 3G εκεί που ήμουν δεν έχει διαφορά αξιοσημείωτη σε σχέση με το 2G. Μόνο παράπονο στο browsing η 512 μνήμη σε βαριά site και μετά από ώρα δυσκολεύει λίγο το κινητό. Όχι τίποτα σπουδαίο, απλά κλείνει τα πάντα που τρέχουν. Σε GN όλα μένουν ανοιχτά σχεδόν πάντα. Τώρα είμαι με stock deodexed του knzo με thalamus kernel για μερικά mods, την stok εφαρμογή sms 160 χαρακτήρων που πόσταρε ο jimdem582, (αν δεν κάνω λάθος, ένα μεγάλο ευχαριστώ παρεμπιπτόντως!) και για να κερδίσω την παραπάνω μνήμη που προσφέρει ο κερνελ. 10 μέρες ανοιχτό και η απόδοση του δεν έχει πέσει καθόλου.

Παιδιά έχει περάσει κανένας την εφαρμογή από την Dr.Android για 160 χαρακτήρες στα sms σε άλλη ρομ? Είμαι με CM10 και θα ήθελα πολύ την ελληνική εφαρμογή sms, αν την κάνω απλά copy/paste (και σβήσω την stock) θα δουλέψει??
Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

Παιδιά έχει περάσει κανένας την εφαρμογή από την Dr.Android για 160 χαρακτήρες στα sms σε άλλη ρομ? Είμαι με CM10 και θα ήθελα πολύ την ελληνική εφαρμογή sms, αν την κάνω απλά copy/paste (και σβήσω την stock) θα δουλέψει??

Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις, 99% θα δουλέψει. Κάνε απλά copy/paste και φτιάξε permissions βεβαίως. Αλλιώς δοκίμασε αυτήν

Η jelly bean version του "πειραγμένου" apk δουλεύει και με cm10. Υπάρχει και "πειραγμένο" apk αποκλειστικά για cm10 (περιέχει όλα τα τελευταία features της cm10) αλλά είναι offline αυτή τη στιγμή και θα είναι σύντομα διαθέσιμο

Λοιπόν μετέφερα την εφαρμογή από Dr.Android ακολουθώντας και τις οδηγίες του theos0o (μάλλον πρόκειται για την ίδια εφαρμογή) για τα permissions και νομίζω ότι περάστηκε κανονικά. Ωστόσο, αν δεν ενεργοποιούσα την επιλογή "Strip Unicode" στις Ρυθμίσεις μηνυμάτων εξακολουθούσα να έχω μέγιστο μήκος τους 70 χαρακτήρες. Έτσι τώρα έχω μεν 160 αλλά δεν μπορώ να γράψω με μικρά και τόνους, μόνο κεφαλαία. Έτσι προβλέπεται να δουλεύει η εφαρμογή ή δεν την έχω περάσει σωστά?
Siemens S6 (1998), Siemens C25 (1999), Motorola T2288 (2000), Nokia 8310 (2001), Nokia 5510 (2003), Sony Ericsson S700 (2005), Sony Ericsson W760i (2008), Motorola Droid (2010), Google (Samsung) Nexus S (2011), Google (Samsung) Galaxy Nexus (2012), Google (LG) Nexus 4 (2013), iPhone 5S (2014), Google (Motorola) Nexus 6 (2014), iPhone 6S (2016), LG G6 (2017), Huawei P20 Pro (2018)

δοκιμασε κανεις τον νεο kernel απο Bedalus 4.5 ?
Υπογραφή....

Πολύ κάλος, γρήγορος σταθερός και από ότι φαίνεται με αρκετά καλή μπαταρία.
Nokia 6600, Sony Ericsson K700i, Motorola L7, Sony Ericsson W810i, Nokia 6680, Nokia 3120 classic, Nokia E71, Nokia C5-03, Nokia N900, Samsung Galaxy S, Google Nexus S, HTC 8S, Nokia N9, Moto G 2nd, Moto X 2nd, OnePlus X, Nexus 6, Redmi Note 5, Mi8

Λοιπόν μετέφερα την εφαρμογή από Dr.Android ακολουθώντας και τις οδηγίες του theos0o (μάλλον πρόκειται για την ίδια εφαρμογή) για τα permissions και νομίζω ότι περάστηκε κανονικά. Ωστόσο, αν δεν ενεργοποιούσα την επιλογή "Strip Unicode" στις Ρυθμίσεις μηνυμάτων εξακολουθούσα να έχω μέγιστο μήκος τους 70 χαρακτήρες. Έτσι τώρα έχω μεν 160 αλλά δεν μπορώ να γράψω με μικρά και τόνους, μόνο κεφαλαία. Έτσι προβλέπεται να δουλεύει η εφαρμογή ή δεν την έχω περάσει σωστά?

Ναι έτσι πρέπει να δουλεύει, όλα κεφάλαια για να έχεις 160 χαρακτήρες.

Oneplus 6 8/128

Αν εννοείς ότι όταν στέλνεις το μήνυμα, άσχετα αν έγραψες το μήνυμα με μικρά και τόνους, το στέλνει κεφαλαία, ναι έτσι δουλεύει. Δηλαδή δεν έχει καμία σημασία αν γράφεις με μικρά ή κεφαλαία, ο μετρητής πρέπει να λέει 160 και να το στείλει με κεφαλαία.

Μετα απο 2 εβδομαδες δοκιμαζοντας 3 kernels ( matr1x 22.5, air kernel #201 voodoo colors (χωρις τα 65fps) και marmite 3.5/4.2) εβγαλα καποια χρησιμα συμπερασματα. Οι δοκιμες εγιναν με codename 3.4.0, onedemand/deadline, 200/1000mhz.

Εχουμε και λεμε:

Matr1x "ο πελατης": με διαφορα ο πιο γρηγορος απο ολους. Οταν οι αλλοι ακομα πηγαινουν, ο matr1x εχει ηδη γυρισει και πινει καφε. Ειναι ομως ο καλυτερος πελατης της μπαταριας. Περνει το καλαμακι και ρουφαει. Απιστευτα μεγαλη καταναλωση μπαταριας. Το bln δουλευει αν ενεργοποιηθει απο το μενου της cna(τα buttons στα notifications δεν αναβοσβηνουν, μενουν αναμενα)

Marmite "ο μαστροχαλαστής": αρκετα γρηγορος και με την καλυτερη οικονομια μπαταριας. Βγαζει συνεχεια test εκδοσεις, φτιαχνοντας το ενα και χαλωντας το αλλο. Εφτιαξε το battery drain του "android os" απο 20/25 % που ηταν, σε 3/5%, αλλα χαλασε το battery drain του "android system" απο 5% σε 20%. Φαγωθηκε να βαλει idle2 και χαλασε το mtp και στο τελος αγανακτησε και εβγαλε το idle2. Πρακτικα, ομως, η μπαταρια κραταει πολυ και ας δειχνουν τα battery stats οτι το android os/system εχουν 20/25% καταναλωση. Το bln δεν δουλευει αν ενεργοποιηθει απο το μενου της cna στην εκδοση 4.2, αλλα δουλευει στην εκδοση 3.5. Οι εκδοσεις μετα την 4.2 δεν εχουν καλη μπαταρια.

Air kernel "ο πλήρης": ελαχιστα πιο γρηγορος απο marmite και πιο καλη μπαταρια απο matr1x. Η ενδιαμεση κατασταση. Εκει, ομως που δεν παιζεται ο air, ειναι οι επιλογες που εχει σε αντιθεση με τους αλλους που εχουν περιορισμενες. Τι θες; overclock; παρε μεχρι 1400. Governors; παρε 10 να εχεις να παιζεις. Schedulers; παρε αλλους 10. Ειναι η χαρα του πειραγματος.

Συμπερασματικα:

ΤΑΧΥΤΗΤΑ: matr1x > air > marmite

ΜΠΑΤΑΡΙΑ: marmite > air > matr1x

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: marmite > air > matr1x

- Ολοι οι kernels ειναι σταθεροι. Με κανενα δεν ειχα το παραμικρο προβλημα, ουτε reboot, ουτε fc, ουτε τιποτα.

- Τις δοκιμες τις εκανα στο δικο μου κινητο, στο οποιο εχει εγκατασταθει η cna τελεια (βλεποντας τα προβληματα που αναφερονται στο thread της cna, τα οποια εγω δεν τα εχω).

- Απο εχθες που εβαλα τον marmite 4.5, βλεπω πιο λιγη ελευθερη μνημη σε συγκριση με την 4.2 και ελαφρως μεγαλυτερη καταναλωση στην μπαταρια. Αλλα ακομα ειναι νωρις για ασφαλη συμπερασματα.

Αν εννοείς ότι όταν στέλνεις το μήνυμα, άσχετα αν έγραψες το μήνυμα με μικρά και τόνους, το στέλνει κεφαλαία, ναι έτσι δουλεύει. Δηλαδή δεν έχει καμία σημασία αν γράφεις με μικρά ή κεφαλαία, ο μετρητής πρέπει να λέει 160 και να το στείλει με κεφαλαία.

Ναι έτσι πρέπει να δουλεύει, όλα κεφάλαια για να έχεις 160 χαρακτήρες.

Ok, αλλά τότε πως γίνεται αυτό που δείχνει ο Dr.Android?

http://2.bp.blogspot.com/-98_KvDt5SmA/UCLCXoKncVI/AAAAAAAAE2g/k143MMXlJtc/s1600/Dr.+Android+4.1.1+-+Messaging+app.JPG

Μετα απο 2 εβδομαδες δοκιμαζοντας 3 kernels ( matr1x 22.5, air kernel #201 voodoo colors (χωρις τα 65fps) και marmite 3.5/4.2) εβγαλα καποια χρησιμα συμπερασματα. Οι δοκιμες εγιναν με codename 3.4.0, onedemand/deadline, 200/1000mhz.

Εχουμε και λεμε:

Matr1x "ο πελατης": με διαφορα ο πιο γρηγορος απο ολους. Οταν οι αλλοι ακομα πηγαινουν, ο matr1x εχει ηδη γυρισει και πινει καφε. Ειναι ομως ο καλυτερος πελατης της μπαταριας. Περνει το καλαμακι και ρουφαει. Απιστευτα μεγαλη καταναλωση μπαταριας. Το bln δουλευει αν ενεργοποιηθει απο το μενου της cna(τα buttons στα notifications δεν αναβοσβηνουν, μενουν αναμενα)

Marmite "ο μαστροχαλαστής": αρκετα γρηγορος και με την καλυτερη οικονομια μπαταριας. Βγαζει συνεχεια test εκδοσεις, φτιαχνοντας το ενα και χαλωντας το αλλο. Εφτιαξε το battery drain του "android os" απο 20/25 % που ηταν, σε 3/5%, αλλα χαλασε το battery drain του "android system" απο 5% σε 20%. Φαγωθηκε να βαλει idle2 και χαλασε το mtp και στο τελος αγανακτησε και εβγαλε το idle2. Πρακτικα, ομως, η μπαταρια κραταει πολυ και ας δειχνουν τα battery stats οτι το android os/system εχουν 20/25% καταναλωση. Το bln δεν δουλευει αν ενεργοποιηθει απο το μενου της cna στην εκδοση 4.2, αλλα δουλευει στην εκδοση 3.5. Οι εκδοσεις μετα την 4.2 δεν εχουν καλη μπαταρια.

Air kernel "ο πλήρης": ελαχιστα πιο γρηγορος απο marmite και πιο καλη μπαταρια απο matr1x. Η ενδιαμεση κατασταση. Εκει, ομως που δεν παιζεται ο air, ειναι οι επιλογες που εχει σε αντιθεση με τους αλλους που εχουν περιορισμενες. Τι θες; overclock; παρε μεχρι 1400. Governors; παρε 10 να εχεις να παιζεις. Schedulers; παρε αλλους 10. Ειναι η χαρα του πειραγματος.

Συμπερασματικα:

ΤΑΧΥΤΗΤΑ: matr1x > air > marmite

ΜΠΑΤΑΡΙΑ: marmite > air > matr1x

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ: marmite > air > matr1x

- Ολοι οι kernels ειναι σταθεροι. Με κανενα δεν ειχα το παραμικρο προβλημα, ουτε reboot, ουτε fc, ουτε τιποτα.

- Τις δοκιμες τις εκανα στο δικο μου κινητο, στο οποιο εχει εγκατασταθει η cna τελεια (βλεποντας τα προβληματα που αναφερονται στο thread της cna, τα οποια εγω δεν τα εχω).

- Απο εχθες που εβαλα τον marmite 4.5, βλεπω πιο λιγη ελευθερη μνημη σε συγκριση με την 4.2 και ελαφρως μεγαλυτερη καταναλωση στην μπαταρια. Αλλα ακομα ειναι νωρις για ασφαλη συμπερασματα.

Πολύ χρήσιμο το ποστ! Χαράς το κουράγιο σου που τα δοκίμασες :)

Δώσε μας τώρα και τα φώτα σου για τις ΡΟΜ που δοκίμασες! :) (αχόρταγος είμαι)

ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ

Pocophone F1 // iPhone X // Nokia N9 64GB

Εγω ειχα aokp και εβαζα τις δοκιμαστικες οποτε εβγαζαν ειχα ομως καποια κολληματα. Ειπα να δοκιμασω Miui για αλλαγη αλλα δεν την παλευα και ετσι δοκιμασα την aokp αποeuroskank μαζι με air. Eδω και μια βδομαδα δουλευει απροβληματιστα το κινητο χωρις restart ή οποιοδηποτε κολλημα και με καλη αυτονομια. Ωραια στημενη rom απο euroskank με ωραιες προσθηκες στην κανονικη aokp.

Η μπαταρία της CNA 3.5.0 με δικό της κερνελ

Φωνητικές κλήσεις 3ω 50λ 18δ

Οθόνη 1ω 21λ

97% - 32%

ondemand 100/1000 sio

CPU Spy:

1000MHz ___ 24:13 ___ 1%

800MHz ____ 21:48 ___ 1%

400MHz ____ 11:22 ___ 0%

200MHz ____ 20:33 ___ 1%

100MHz ____ 40:53 ___ 3%

Deep Sleep _ 19:50:38 _ 90%

Edited by giorgos3924

καλησπερα παιδια να κανω μια ερωτηση εμενα ειναι ρουταρισμενο με 4.0.3 κερνελ 3.0.8+ pete@android #1 το αγορασα ετσι.

και εχω ενα φιλο που το χει μαμα και μου λεει για νεα αναβαθμιση και λοιπα..αλλα εμενα δεν κανει τπτ. να μεινω οπως ειμαι η να του κανω unroot? τι αξιζει? να πω οτι ειμαι ασχετος με αυτα..:O

καλησπερα παιδια να κανω μια ερωτηση εμενα ειναι ρουταρισμενο με 4.0.3 κερνελ 3.0.8+ pete@android #1 το αγορασα ετσι.

και εχω ενα φιλο που το χει μαμα και μου λεει για νεα αναβαθμιση και λοιπα..αλλα εμενα δεν κανει τπτ. να μεινω οπως ειμαι η να του κανω unroot? τι αξιζει? να πω οτι ειμαι ασχετος με αυτα..:O

Μπες εδώ'http://nexusshacks.com/ κ δες μια πού εισαι [root]how to install a new rom κ μετά βάλε όποια jelly bean rom θέλεις

έχει αναλυτικά βίντεο

Αναβαθμιση δεν προκειται να σου ερθει, αφου φορας custom rom και οχι την επισημη

Ετσι οπως εισαι εχεις 3 επιλογες.

1. Να γυρισεις σε stock ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1669093 ) και θα σου ερθει ενημερωση για αναβαθμιση. Αλλα αν μετα θελεις να αρχιζεις να πειραζεις το κινητο, θα πρεπει να κανακανεις root, bootloader, recovery και παει λεγοντας.

2. Αφου εισαι ηδη ροοτ και λογικα εχεις και clockwordmod recovery μπορεις να φλασαρεις την επισημη jelly bean ( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1784497 ). Κατεβαζεις το RO03E-soju.zip και το Root-v1.0.zip, τα βαζεις στην καρτα sd και κλεινεις το κινητο. Πατας το volume up και power button μεχρι να ανοιξει και μετα διαλεγεις recovery. Οταν σε παει στο μενου της cwm διαλεγεις wipe/factory reset και οταν τελειωσει πατας install from sd card. Διαλεγεις το RO03E-soju.zip και το αφηνεις να εγκατασταθει. Με το που τελειωσει ξαναεπιλεγεις install from sd card και εγκαθιστας το Root-v1.0.zip. Μετα διαλεγεις reboot και εισαι ετοιμος.

Πριν κανεις ολα αυτα κατεβασε απο το play το titanium backup και κανε backup ολες τις εφαρμογες χρηστη (οχι συστηματος), ωστε οταν βαλεις την νεα ρομ να κανεις restore ολες τις εφαρμογες σου. Kανε και ενα nandroid backup (απο το μενου της cwm επιλεγεις backup) ωστε αν κατι παει στραβα επαναφερεις το κινητο σου ακριβως στην κατασταση που ηταν οταν εκανες το nandroid.

3. Να βαλεις μια custom rom. Με τον ιδιο τροπο που ειπα απο πανω φλασαρεται. Μπες στους xda-developers και διαλεξε οποια θες.

Αφου δεν εισαι σχετικος με αυτα, πανε στην δευτερη επιλογη. Ξεκινα το διαβασμα και σιγα σιγα θα δεις το τι προσφερουν οι custom roms και θα φλασαρεις αυτην που σε βολευει πιο πολυ

δεν νομιζω να το καταφερω..και θα το καψω το τηλ. θα βρω καποιον να μου το κανει. το θεμα ειναι επειδη διαβαζω διαφορα..το καινουργιο επισημο η καποια ρουτ ρομ εχουν θεματα κοληματα κτλπ? μην το κανω χειροτερο απο τι ειναι..:confused:

Δεν καίγεται!

Προσπάθησε να ακολουθήσεις τα βήματα του grigri444

Είναι πιο εύκολο από ότι ακούγεται.

θα το κανω να δω. αυτο με τα κοληματα θα μου πει καποιος? μην βαλω κατι και κολαει θα το σπασω..:confused: :mad:

θα το κανω να δω. αυτο με τα κοληματα θα μου πει καποιος? μην βαλω κατι και κολαει θα το σπασω..:confused: :mad:

Το "κολλάει" είναι σχετικό φίλε μου, ο καθένας το ερμηνεύει διαφορετικά

πχ εμένα με πιάνουν τα νευρα μου με κάτι "σκαλωματάκια" που κάνει στην λίστα των widgets...

Γεγονός είναι πως η 4.1.1 είναι ΠΟΛΥ καλύτερη απο την ICS (αν και λιγο βαριά)

Στην τελική αμα δεν σου αρέσει φλασάρεις στην συνέχεια μια Gingerbread και πας πετώντας ;) :rolleyes:

“When there's no more room in hell, the dead will walk the earth.”